دانلود مقاله نماز

Word 169 KB 28703 48
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    پیشگفتار

    مقدمه

    نماز

    عملی انسانی، خاص انسانها:

    برنامه ای الهام بخش برای توجه به خود، توجه به آغاز و انجام، و بالاخره توجه به زندگی و هدف اساسی از آن.

    تواضعی آگاهانه، در برابر بی نیاز مطلق و برآورنده همه نیازها از همه نیازمندان.

    برنامه ((آزاده سازی))، آزادی از تمام انواع بندگیها و پرستشها: از خودپرستی و غیرپرستی، جاه پرستی، مال پرستی.

    وسیله ای برانگیزنده و بازدارنده، برانگیزنده بسوی خیرات و بازدارنده از کژی ها و ناراستی ها.

    کششی بسوی نعمت بخش بی منّت، انس یابی و الفت و سپاس نسبت به دارنده و بخشاینده همه نعمتهای همه جانبه ای که، ما و همه موجودات را احاطه کرده است.

    وسیله ای برای بیشتر مانوس شدن با سرچشمه حیات و نیروگرفتن برای حرکت آفرینی و صفاجوئی و سلم طلبی و تجدید عهدی با ((عباد الله الصالحین)).

    بازیابی راه ((صلاح)) خود و جامعه، که هر روز بلکه در هر قسمتی از هر روز ممکن است شکل و مصداقی تازه پیدا کند.

    اینک این ما و این نعمت بزرگ الهی و انسانی که توسط پیامبر بزرگوار اسلام برای انسانها بیان شده است که در هر جمله و حرکتی از آن، نکته ای انسانی گنجانده شده است و با بهره گیری از آنها است که عنوان ((خیرالعمل)) را پیدا می کند. زیرا نیرو دهنده برای اصلاح تمام روابط انسانی است، رابطه ای به خود و رابطه ای با دیگران (دیدی که از طبیعت و رفتاری که با انسانهای دیگر خواهد داشت) و رابطه ای با مبداء.

    و همین است سّر اینکه ستون دین (الصلاه عمود دینکم) به حساب آمده و بازدارنده از همه بدیهای درونی و برونی (تنهی عن الفحشاء و المنکر) شمرده شده است.

    مفاهیمی که درطی عبارات و جملات گفته میشود و حرکاتی که در ضمن نماز انجام میگیرد. همه، عوامل ایجاد کیفیتی روحی برای نمازگزار واقعی است. وقتی که به معنای عباراتی که می گوئیم توجه کنیم و به مراحلی که در حال نماز به صورت رکوع و سجود و قیام و قعود، یکی بعد از دیگری انجام میدهیم، دقت کنیم، حقیقت این گفتار را در می یابیم که:

    الصلوه قربان کل تقی (نماز وسیله نزدیکی پرهیزگاران بخداست).

    الصلاه میزان (نماز وسیله سنجش ایمان و درجه ایمانداری اشخاص است).

    و با شناخت نماز است که واقف می شویم که چگونه نمازی را گزارنده باشیم که ((عمود دین)) و ((قوام اسلام)) و بازدارنده از ((فحشاء و منکر)) باشد.

    درباره نماز که برنامه ای دائمی برای هر یک از افراد مسلمان است به صورتهای مختلف مطالبی گفته و نوشته شده است و هر فرد یا گروهی به تناسب شعور دینی خود را از آن بنوعی گرفته و می گیرد.

    در این نوشته سعی شده است چهره ای از متن نماز ترسیم شود، تا نمازگزار با آگاهی به مفاهیم کلمات و حرکات، متوجه گفته ها و کرده های خود در نماز باشد و آنها را با توجه شایسته ادا کند. زیرا نماز کسی ((نماز)) است که بداند چه می گوید.- همانطور که در قرآن به این مطلب اشاره شده ... حتی تعلموا ما تقولون، تا نماز برای او سازنده باشد و فزاینده، نه فرساینده و خسته کننده.

    آرزومند بهره برداری های انسانی بیشتری از این نعمت بزرگ اسلامی هستیم.

    هر فردی مکلف است شبانه روز چندین مرتبه رو به خدا آورد. یعنی دلش را از غیر حق خالی کرده، به مبداء خود متوجه گردد و برای یاد خدا نماز را برپا دارد ((اقم الصلوه لذکری)) در نتیجه تزکیه نسبی برایش حاصل می شود و (( ان الصلوه تنهی عن الفحشاء و المنکر)) به درستی که نماز از زشتی ها و ناپسندها باز می دارد. و خلاصه با برپا داشتن نماز مصلحت ها و فایده های شخصی و معنوی فراوانی را در می یابد.

    و دستور اکید شده است که نماز واجب را با جماعت بخوانید تا دلها با هم یکی شود و برکات معنوی بیشتری و بهتر نازل گردد.

    تاریخچه نماز

    الف- تاریخچه نماز

    تاریخ نماز و پرستش به قدمت تاریخ ادیان، و سابقه ادیان به موازات پیشینه پیدایش حیات انسان است و اینک بررسی پیشینه تاریخی نماز، با توجه به آیات قرآنی. نماز، نخستین عبادتی که بر بندگان واجب شد.

    خدای، تعالی، در آغاز سوره بقره در توصیف اهل تقوی فرمود:

    الذین یومنون بالغیب و یقیمون الصلوه و...

    همانان که به غیب؛ یعنی به وجود خدا، معاد و فرشتگان، ایمان دارند و نماز را به پا می دارند و ...

    و این می رساند که پس از وجوب اعتقاد به مبدأ و معاد و وحی و نبوت، نخستین چیزی که مطرح است و مهّم است، نماز است و بنابراین هیچ عبادتی را پیش از آن واجب نکرده اند زیرا اگر عبادتی قبل از حکم نماز مقرّر می شد مطمئنّاً آن را در کریمه مذکور، مقدّم بر نماز ذکر می فرمود. افزون بر این از رسول گرامی اسلام (ص) روایت شده است که فرمودند:

    اول ما فرض علی العباد الصلوه و اخر ما یبق عند الموت الصلوه و اول ما یحاسب به العبد یوم القیامه الصلوه فمن اجاب فقد سهل ما بعده و من لم یجب فقد اشتد ما بعده.

    نخستین پرستشی که بر بندگان واجب شد نماز است آخرین عملی که به هنگام مردم بماند نماز است و اولین چیزی که روز قیامت از آن بپرسند نماز است. پس هر کس بخوبی جواب گوید و پاسخش را بپذیرند، در حسابرس های پس از نمایش آسان گیرند و آن که پاسخ نیکو ندهد، در اعمال دیگرش به سختی حساب کشند.

    و فرمودند:

    اول ما افترض الله علی امتی الصلوات الخمس و اول ما یرفع من اعمالهم الصلوات الخمس و اول ما یسالون عنه الصلوات الخمس.

    نخستین چیزی که خدا بر امتم واجب کرد پنج نماز است و نخستین چیزی که از اعمالشان بالا برده شود، پنج نماز است و نخستین چیزی که از آن سوال شوند پنج نماز است.

    جمله های «اول ما فرض علی العباد الصلوه» و «اول ما افترض الله...‌» حاکی از آن است که پیش از نماز، هیچ عملی پا به عصه تشیع و وجوب ننهاده است.

کلمات کلیدی: نماز

حضور قلب در نماز اميرالمومنين علي (ع) مي گويد پيامبر(ص) مردي را ديد که در نماز با ريش خود بازي مي کند فرمود اگر قلب او خاشع مي بود اعضاء و اندام او نيز چنين بود شخصي به مسجدي که پيامبر (ص) در آنجا بود وارد شد و به نماز ايستاد، و سجده نماز را با شتاب

نماز چيست ؟ نمازمراسم مخصوصي است براي پرستش خداوند و راز و نياز با او است که در آن جنبه هاي ارزنده و آموزنده خاصي در نظر گرفته شده و به همين جهت شکل مخصوصي به خود گرفته است . نماز سرود توحيد و يکتا پرستي و سرود فضيلت و پاکي است که بايد فکر و روح ما

آئين اسلام، از بعد اجتماعي مهمي برخوردار است و با عنايت به برکات آثار وحدت و تجمع و يکپارچگي، در بسياري از برنامه‌هايش بر اين بعد، تکيه و تأکيد کرده است. برگزاري نمازهاي روزانه ‌واجب نيز به صورت جماعت و گروهي، يکي از اين برنامه‌هاست. در اينجا به اهم

بر همه جوانان معزّز و مکرّم، معرفت به اين نکته لازم است که در دين مبين اسلام، نماز لبيک همه ذاکران، عمل آزادگان، طواف عارفان، ميقات کعبه عاشقان، سعي وصفاي پاکدلان، پرواز بيدار دلان مقصد سالکان، داروي دلهاي مجروح، شفاي قلبهاي محزون و تسکين دلهاي مفتو

وضو مدينه ظاهري وضو شستن و مسح نمودن است که قسمتي از بدن با آب پاک مي شود و باطن وضو قلب را تطهير مي کند مانند آبي که از آسمان مي آيد و کار پاکيزه نمودن جسم را بر عهده دارد. نمازگذار نيز با شستن صورت قلب خود را از هرچه غير خداست پاک مي کند و با شستن

امروز روان شناسان دلسوز دنيا و همچنين جامعه شناسان قبول دارند که خلائي در زندگي بشر و به خصوص جوان ها وجود دارد و دائم هشدار مي دهند و اخطار مي کنند و به دنبال راهي هستند که اين خلاء را به گونه اي پر نمايند مسئولان کشورها هم آنهايي که به سرنوشت مردم

نمازعالي ترين واساسي ترين رشته الفت و عامل محبت بين بندگان و حضرت حق است. نماز، نور دل وصفاي قلب وروح جان وسلامت روان وفروغ ذات عباد صالح خداست. فرهنگ نماز، مجموعه حقايق ومعارفي است که بشر در گذرگاه حيات مي آموزد تا به نيروي ايمان وجهاد از پايگاه با

نماز و اهميت آن 1- نماز در تمام اديان بوده است . قبل از حضرت محمد (صل الله و عليه و آله) در آئين حضرت عيسي (عليه السلام ) هم نماز بوده است قرآن کريم از زبان او نقل مي کند که خداوند مرا به نماز سفارش کرده است : و اوصاني بالصلوه (1) و قبل از او موساي

خلاصه وضعيت علمي و پژوهشي و اجرائي دکتر محمد نمازي استاد حسابداري (Professor of Accounting) دانشگاه شيراز دکتر محمد نمازي در شيراز متولد گرديده و پس از اخذ ديپلم رياضي در شيراز و ليسانس (B.A) بانکداري از تهران موفق به کسب مدرک فوق‌ليسانس (M.B.

چرا نماز بخوانيم ؟ (1) گر چه نماز در منظر بسياري از عاملين و ناظرين ،تصويري جز يک عمل تعبدي و مورد هدف زهاد ورهبانها ندارد که صرفاً براي نمايش خضوع و کرنش در ارتباط با خالق ايفاي نقش ميکند ،اما بررسي آداب ،شرائط ، مضامين و هويت اين عبادت بزرگ

مقدمه: حمد و سپاس خدايي را سزاست که شکر شاکرين و حمد حامدين و ذکرذاکرين و سعي خالصين متوجه درگاه اوست. ستايش بيکران مرا و راست که در خلق خويش هيچ کاستي نگذاشت بل همه مخلوقات حتي پست ترين شان را به راستي بگذاشت تسبيح لايتناهي بر آستان او که آدمي را د

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول