دانلود مقاله متره و برآورد

Word 82 KB 307 22
مشخص نشده مشخص نشده نقشه برداری - نقشه کشی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • یعنی محاسبه تمامی قسمتهای ساختمانی اعم از : آجر کاری ، شفته ریزی ، بتن ریزی ، کاشی کاری ، کف سازی ، عاتیکاری – اجرای سقف ، اجرای اندود سفید کاری و غیره… که مشخص می شود به چه اندازه مصالح نیاز است تا این ساختمان با مشخصاتخواسته شدن بنا شود.

    طراحی :

    رسم نقشه ، دتایلها . طرخهای اجرائی که در دست اقدام است ، رسم کلیه پلانها ، دادن طرح جهت برسی ، رسم برش و نماها و غیره…

    نظارت :

    نظارت بر نحو: اجرای تمامی مراحل ساختمانی و بازدید از حین اجراء تمامی مراحل ساختمانی که در دست اجراء است. که اگر خطا یا اشتباهی در کار باشد توسط مهندس تذکر داده شود و صحیح آن اجراء شود.

     

    محاسبه :

    محاسبه ستونها و تیرهایی که برای پوشش سقف به کار می رود . محاسبه میلگردهای پی و همچنین محاسبه زیر بنای ( قدیم و جدید) ساختمان.

     

    نقشه برداری :

    مشخص کردن اظلاع زمین مورد نظر و پیاده کردن نقشه توسط دوربین نقشه برداری و مشخص نقشه بردار. دوربینهای که در نقشه برداری به کار می رود            عبارتند از:

    دوربین = نیوو

    دوربین تنودولیت

    پیاده کردن نقشه

    هر ساختمانی که در آن منطقه احداث می گردد با رعایت بر و کف تعیین شده که از طریق شهرداری منطقه اعلام می گردد بایستی بنا شود.

    قبل از پیاده کردن نقشه ، باید عملیات تسطیح و پاکسازی محل ساختمان را انجام دهیم این عملیات شامل تخریب بناهای موجود و غیر قابل استفاده ، ریشهکنی بوته ها و درختان، تمیز کردن نخاله ها و سنگ و کلوخ است. تخریب ساختمانها کاری تخصصی است و باید توسط افرادی که در این کار مهارت دارند انجام شود . ریشه کنی درختان را می توان توسط ابزار های دستی یا مکانیکی انجام داد. بریدن درختان را باید به افراد ماهر واگذار کرد. محل احداث ساختمان باید کاملاً از چمن و دیگر نباتات پاکسازی شود این عمل در واقع برای گیاهان زنده و نباتات باشد. در نتیجه خاک سطحی سست شده و به آسانی فشرده می شود که این خاک برای ساختمان سازی مناسب نیست. پس این خاک باید با ماشین آلات خاکبرداری یا با وسایل دستی مانند بیل و فرغون برداشته و به محل مناسبی حمل شود. در ضمن چنانچه سطح زمین ناصاف باشد باید با گردرویابا وسایل دستی تسطیح و خاکهای اضافی به محل دیگری برده شود.

    منظور ازپیاده کردن نقشه ، مشخص کردن گوشه ها و محور ها و اظلاع طرح بر روی زمین است که به وسیله متر کشی یا دوربینهای نقشه برداری تعیین می شود و سپس میخ کوبی و رنگریزی می شود.

    به بیان ساده تر پیاده کردن نقشه بر روی زمین مرحله ای بین طرح و شروع عملیات ساختمانی است.

    سطح بنای ساختمان یاسطح  سطحی که  کلیه خطوط نراز به کمک آن ترسیم نموده و از روی آن ارتفاع کفها دیوارها و سقفها را تعیین می کنیم.

    گود برداری

    در کلیه ساختمانهایی که تمام یا قسمتی از ساختمان پایین تر از سطح طبیعی زمین احداث شود باید گود برداری انجام شود. گاهی ممکن است عمق گودبرداری به چندین متر برسد.

    گودبرداری ممکن است با وسایل مانند : بیل مکانیکی و یا لودر و در صورت محدودیت زمین یا عدم در دسترسی به ماشین آلات از وسایل دستی مانند: بیل و کلنگ و فرغون و در عمق زیاد یا در منطقه وسیع مثل پارکینگهای زیر زمین ، انبار های بزرگ زیر زمینی و غیره … با کمک سایر ماشین آلات ساختمانی انجام می شود.

    گودبرداری به دوصورت محدود و نامحدود صورت می گیرد:

    نامحدود: زمینهای نسبتاً وسیعی است که اطراف آن هیچ گونه ساختمانی نباشد برای گودبرداری این گونه زمینها از ماشین آلاتی نظیر: بیل مکانیکی برای کندن زمین و همچنین خاکهای حاصله از گودبرداری را با کامیون حمل و به محلهای مشخص شده دیگری تخلیه می کنند.

    محدود: منظور زمین نسبتاً کوچکی است که اطراف آن ساخته شده باشد و اگر این گودبرداری ( برای زیرزمین یاپارکینگ) پایین تر از سطح زمین همسایه باشد برای جلوگیری از فشار ساختمان مجاور و نسشت احتمالی و نهایتاً تخریب آنها باید گودبرداری توسط ماشین آلات با کمال دقت و رعایت مسائل ایمنی انجام می گیرد. زیرا لرزش ناشی از کندن خاک و جابجا شدن ماشین آلات می تواند به ساختمان مجاور آسیب برساند و به طوری که ساختمان نشست کرده و دیوارها و سقف آنها ترکها ایجاد می شود که خود نشانه فروریختن ساختمان خواهد شد.

    برای جلوگیری از این عوارض باید عمل گودبرداری را به فاصله ای متناسب از دیوار مجاور انجام داد که بستگی به عمق زمین و فشار وارده دارد و همچنین همزمان با عملیات خاکبرداری باید دیوارهای ساختمانی با ثمعبندی چوبی و یا فلزی مهار شود.

    چنانچه عمق گودبرداری بیش از 10 متر باشد برای جلوگیری از ریزش خاکهای بدنه گودبرداری و مهار کردن آن باید اقدام به ثمع کوبی کرد.

     

    طریقه براورد خاکبرداری.

    پیش از اجرای هر پروژه احداث بنا ، ممکن است نیاز به خاکبرداری داشته باشیم که هزینه آن به نوع زمین مورد خاکبرداری بستگی دارد. زیرا زمین چنانچه سخت و دژ باشد خاک برداری آن گران تمام می شود.

    خاکبرداری معمولاً به دو روش انجام می شود :

    الف) خاکبرداری و حمل دستی : این گونه خاکبرداری در صورتی مقرون بهسرفه است که حجم آن کم و یا موقعیت محلی زمین به نحوی باشد که امکان بهره گیری از ماشین آلات وجود نداشته باشد.

    ب) خاکبرداری مکانیزه : اگر حجم خاکبرداری زیاد باشد از لودر استفاده می کنند و خاک برداشته شده را با کامیون حمل می کنند. چنانچه زمین از نوع سخت باشد ، برای کندن آن از بولدوزر استفاده می کنند که در این صورت هزینه  خاکبرداری افزایش خواهد یافت. در مورد کندن هاخ و یا خاکبرداری مسیرهای طولی با عرض کم مانند جوی و کانال ها ، می توانیم از بیل مکانیکی استفاده کنیم.

    نکته شاین توجه این است که پس از کندن زمین ، حجم خاک انباشته شده ، افزایش می یابد که این افزایش حجم ، گاهی به 30% حجم خاک برداشته شده می رسد.

    به عنوان مثال : اگر حجم خاک برداری شده در زمین 300M3 متر مکعب باشد ، حجم خاک انباشته شده به 400 متر مکعب خواهد رسید.

    لازم به تذکر است که در فهرست جهاد ، سازمان برنامه ، برای این ازدیاد حجم هیچگونه اضافه بهاء منظور نشده و پرداختی بابت آن صورت نمی گیرد.

    اما در پروژه های خصوصی ازدیاد حجم خاکبرداری باید در هزینه منظور گردد.

    لازم به ذکر است که هزینه خاکبرداری با نوع زمین رابطه زمین دارد.

    انواع زمینها : زمینهای بیلی ، زمینهای کلنگی ، زمینهای دژ یا دج ، زمینهای گسلی.

    اجرای پی شفته آهکی

    این نوع پل ساده ترین نوع پی سازی است که برای ساختمانهای کوچک و کم ارتفاع مانند ساختمانهای 1یا2 طبقه به کار می روند و مصرف نسبتاً زیادی ندارد.

    مصالح در این نوع پی ( شفته آهکی) عبارت است از:

    خاک ، دانه های سنگی ، غیر یا گرد آهک ، که با آب مخلوط می کنند ، میزان اهک مصرفی 200 تا 250   خاک است. مقدار آهک بستگی به مقدار خاک رس مصرفی در شفته دارد یعنی هر چه خاک رس بیشتر باشد ، مقدار اهک نیز بیشتر خواهد بود.

    با افزودن قلوه سنگ به مخلوط مقاومت آن بیشتر می شود.

    برای ساختن پی شفته آهکی مصالح فوق را به صورت خشک با هم مخلوط می کنند و سپس آب به آن اضافه می کنیم و سپس آن را چندین بار با بیل و یا وسایل مکانیکی زیر و رو می کنیم تا خمیر یکنواخت و  نسبتاً شلی بدست آید.

    سپس آن را در داخل محل پی کاملاً با آب مرطوب شده است به ضخامت 20 تا 30 cm ریخته و سطح آن را صاف کرده و سپس ان را به مدت دو روز رها می کنند تا آب آن تبخیر یا جذب خاک بشود.

    پس روی آن را با غلتک دستی یا کمپکتور می کوبند تا کاملاً متراکم شود مجدداً به ضخامت قبلی با روش فوق شفته ریزی کرده و مانند فوق عمل می کنند تا شفته به ارتفاع مورد نظر برسد.

    که این پی شفته بهد از خشک شدن آماده برای مراحل بعدی یعنی آماده برای کرسی چینی و سپس اجرای دیوار چینی است.

    برای تهیه کلیه ملاتها باید به میزان آب ظرف اندازه گیری و زمان مصرف آن توجه داشت.

    نکته : استفاده از آهک در ملات اگر به صورت خمیر باشد بهتر است خاصیت خمیر آهک در این است که دانه های آهکی خیس خورده و آخلی از سنگ آهک و عمل باز شدن دانه های آهکی به طول کامل انجام پذیرفته است و بهترین نوع آهک برای ملات سازی است.

    کف سازی در زیر زمین

    در مناطقی که زمین کاملاً خشک است برای کف سازی یک لایه بتن به ضخامت 10cm روی زمین می ریزند و پس از لرزاندن بتن آن را با تخته ماله صاف می کنند پوشش نهایی کف ممکن است ملات ماسه سیمان ، سنگ فرش ، موازئیک فرش و غیره باشد.

    اما در مناطقی که زمین رطوبت کمی دارد به روش زیر عمل می کنیم.

    ابتدا خاک زیرین را می کوبند و سپس روی آن را حداقل 25cm قلوه سنگ درشت پخش می کنند . سپس روی تمام سطح قلوه سنگها شن ریزی می کنند تا تمام قلوه سنگها را بپوشاند و بتن کمتری را مصرف کند و تمام ؟؟؟ و خرجها را پر کند.

    پس از کوبیدن شنهای روی قلوه سنگ و همسطح کردن آن ، بتنی با عیار سیمانی  کیلوگرم در متر مکعب می ریزند به ضخامت 7تا 10 cm وبتن ریخته شده را با تخته ماله صاف می کنند.

    ولی اگر در مناطق رطوبت زمین زیاد باشد و قلوه سنگها نتوانند از نفوذ رطوبت حاصل از زمین جلوگیری کنند باید از عایقهای رطوبتی نظیر عایق رطوبتی قیر وگونی استفاده کرد.

    برای این منظور پساز ریختن یا ( چیدن) قلوه سنگها ، شن ریزی و بتن ریزی روی بتن یک لایه قیر و گونی می کشند و برای اینکه عایق صدمه نبیند روی آن را یک قشر ملات ماسه و سیمان می کشند.

    و سپس پوشش نهایی را در صورت لزوم انجام می دهند که ممکن است که ؟؟؟ نهایی کف سنگ فرش و یا موزائیک فرش باشد.

    اجرای عایقهای رطوبتی در کف.

    عایقها رطوبتی اصولاً برای پیشگیری از نفوذ رطوبت به داخل ساختمان یا مصالح ساختمانی به کار می رود. چون مصالح ساختمانی در مقابل رطوبت دوام خود را از دست می دهند و می پوسند.

    قسمتهایی از ساختمان که در مجاورت رطوبت قرار دارند عایقکاری می شوند.

    انواع عایقهای رطوبتی که در ساختمان سازی به کارمی روند و کاربرد فراوانی دارند:

    شمعهای قیری ، گونی های قیر اندود ، ورقهای قیر اندود ، قیرو گونی / پوششهای لاستیکی و دوغاب شیشه ای از انواع عایقهای رطوبتی است.

    عایقی که ما در اینجا به کار برده ایم عایق رطوبتی قیر و گونی است.

    قیر به داشتن دلایل فوق به کار می رود : به دلیل داشتن دو خاصیت مهم یعنی غیر قابل نفوذ بودن در برابر آب و چسبندگی ، یکی از مصالح پر مصرف ساختمان است.

    پس از کرسی چینی سطح و کناره های آن را با ملات ماسه وسیمان نرم اندود کرده و سطح آن را کاملاً صاف می کنیم پس از خشک شدن ماسه و سیمان قیر مناسب با آب و هوای محل زا ذوب کرده وبه مقدار حداکثر  روس سطح کرسی چینی و کناره های آن با ارتفاع حداقل 10cm از هر طرفی با قیر می پوشانیم . سپس گونی مصرفی را به عرض 20 cm بیشتر از عرض کرسی چینی آماده کرده و روی آن پهن می کنیم و یک لایه قیر و گونی دیگر می کشیم.

    در صورتی که عایقکاری در دو لایه باشد مانند قبل لایه دوم را اجراء کرده.

    پس دیوار چینی راروی کرسی و پی عایق شده ، شروع می کنیم.

     

    اجرای کرسی چینی

    کلیه ساختمانهای مسکونی ( عیر از بناهایی که زیر زمین دارند) را قدری از کف حیاط کوچه و یا خیابان قدری بلندتر می سازند این مقدار بلندی را اصطلاحاً کرسی یا مسنی نامیده می شود.

    کل عمل کرسی چینی را بر سه دلیل انجام می دهیم :

    اول : انسان تمایل دارد قدری بزرگتر از زمین زینفع زندگی کند و بدین دلیل احساس امنیت بیشتری می کند.

    دوم : اختلاف ارتفاع طبقه  همکف از سطح زمینمانع از ورود خاک ، خاشاک و برف و باران به داخل اتاقها می شود.

    سوم : برای سطح کردن اتقاها و قسمتهای پایین زمین را به وسیله کرسی چینی با قسمتهای بلند آن هم سطح می کنیم.

    عرضکرسی چینی معمولاً بین 5تا10 cm از عرض دیوار اصلی در هر طرف ساختمان زیادتر انتخاب می شود و در کل بستگی به ارتفاع دیوار دارد. عرض کرسی چینی باید از دیواری که روی آن قرار می گیرد بیشتر باشد.

    کرسی چینی دیوارهای 22 و 35 cm به ترتیب 35و45cm باید باشد.

    کرسی چینی مورد نظر ما . کرسی چینی با مصالح آجری است:

    که به صورت ردیفهای پس آجری روی پی انجام می شود تا باربه سطح بزرگتری از فونداسیون توزیع می شود . این کرسی چینی با آجر و ملات مرغوب و با رعایت قواعد آجر چینی انجام می گیرد و همچنین ما می توانیم به صورت پلکانی اجراء کنیم.

    ردیفهای آجری کرسی چینی حتی الامکان به صورت کله ای چیده می شود و چنانچه به آجرهای راسته نیاز باشد انها را در مرکز دیوار قرار می دهند.

    اجرای قالب بندی و آرماتور گزاری فونداسیون

    ابتدا میلگرد ها با توجه به قطر واندازه مورد  نظر را برش می دهند ، سپس شبکه کف شنالوده و همچنین قفسه شناژ را مطابق جزئیات مورد نظر به هم می بافیم و سپس اقدام به ساخت بدنه و کف فالبها می کنیم چوب مصرفی در این قالبها از درختان سوزنی برگ نظیر کاج و سرو هستند که از نظر جنس ، نرم و دارای صمغ زیاد و بوی تندی می باشند. الیاف صمغی در برش عرضی به صورت نقاط روشن و در برش طولی خارج از مرکز به صورت خطوط تیره رنگ دیده می شوند و رنگهای متفاوت و تا حدودی شفاف دارند. این چوبها اکثراً به صورت الوار عرضه می شوند و هزینه ارزی زیاد این چوبها مارا بر آن می دارد که در مصرف آن دقت و صرفه جویی کنیم و در زمان انبار شدن به نحو مطلوبی از آنها نگهداری کنیم.

    پهنای تخته ها بین 10تا30cm و ضخامت انها بین 5/2 تا3 cm در طولهای تا 4متر متغیر است در ساخت قالبها باید نکاتی را مدنظر داشت از قبیل:

    سطح صاف قابلها در داخل که در تماس با بتن قرار خواهد گرفت نصب گردد ، فاصله پشت بندها حداکثر 60mc ، میخها به صورت مایل وزیگراگی کوبیده شونده بامواد رهاساز (روغن) سطح قالبها چرب شود. سپس شروع به درست کردن قالبها می کنیم.

    عاملی را که باید کنترل کنیم گونیا کردن گوشه های قالب می باشد که              می توان به وسیله دوربین یا گونیا ، یا متر کردن گوشه های متقابل قالب آن را کنترل نمود . پس از نصب قالبها شبکه کف شالوده ها که قبلاً آماده شده با دقت در محل دور استقرار پیدا می کندو.

    فاصله نگهداری به فواصل 60cmنصب می شوند.

    و سپس قفسه شناژ را در محل تلاش آن با شبکه شالوهد به وسیله سیم تسول به هم وصل می کنیم.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

نقشه برداري چيست ؟ نقشه برداري علمي است که رياضيات عملي را با فنون اندازه گيري و هنر ترسيم توأم نموده و بوسيله آن قطعاتي از سطح زمين را با کليه عوارض آن در روي صفحه افقي نمايش مي دهد به طور کلي نقشه برداري را مي توان علم تهيه و پياده کردن

مقدمه قبل از انجام هر گونه عمليات ساختماني در يک منطقه مورد نظر نياز به برخي کارها و اموري ميباشد . يک عمليات اجرايي در يک محل داراي چند شخصيت حقيقي و حقوقي مي باشد که هرکدام به نحوي در پيشرفت کار وموضوع پيمان نقش دارند. کارفرما : قطب اصلي

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

نقشه برداري علمي است که رياضيات عملي را با فنون اندازه گيري و هنر ترسيم توأم نموده و بوسيله آن قطعاتي از سطح زمين را با کليه عوارض آن در روي صفحه افقي نمايش مي دهد به طور کلي نقشه برداري را مي توان علم تهيه و پياده کردن نقشه دانست. ولي به دليل گ

مقدمه و تشکر به نام کردگار هستی گزارش کارآموزی که از نظرتان می گذرد حاصل تلاش ماههای اخیر بنده در انواع ساختمانهایی بوده که از نزدیک با نحوه اجراء آنها آشنا شدم. امید است بازتابش تلاش و کوشش تمام دستهایی باشد که برای اعتلا و پیشرفت ایران عزیز در زمینه عمران و آبادی شب و روز نمی شناسند و از طرفی به نوبه خود آرزو دارم بتوانم با تمام دل و جان به خاک و ملت ایران زمین خدمت کنم و برای ...

در حال حاضر پروژه کارآموزي موردنظر مربوط به پروژه 416 واحد مسکوني سامان II مي‌باشد که از لحاظ سازه‌اي اسکلت آن از نوع اسکلت بتني و سقف از جنس تيرچه بلوک مي‌باشد. سايت پروژه فوق شامل 26 بلوک بوده که هر بلوک شامل 15 واحد ، 8 واحد يکخوابه و 7 واحد دو

در حال حاضر پروژه کارآموزي موردنظر مربوط به پروژه مسکوني مي‌باشد که از لحاظ سازه‌اي اسکلت آن از نوع اسکلت بتني و سقف از جنس تيرچه بلوک مي‌باشد. در اين خصوص کنترل موارد اجرايي – تهيه صورت وضعيتها – تأييد اردهاي کارهاي انجام شده و متره و برآورد و ته

74 نحوه اجرای قالب بندی فونداسیون قالب بندی برای ساختمان ها از نظر بزرگی و کوچکی ساختمان متفاوت است . در ساختمانهای کوچک معمولا برای قالب بندی فونداسیون از آجر استفاده میشود. قالب بندی برای ساختمان ها از نظر بزرگی و کوچکی ساختمان متفاوت است . در ساختمانهای کوچک معمولا برای قالب بندی فونداسیون از آجر استفاده میشود . بدین طریق که بعد از خاک برداری و تعیین محورها اندازه پی ها را با ...

1- گودبرداری و سازه های نگهبان در بسیاری از پروژه های ساختمانی لازم است که زمین به صورتی خاک برداری شود که جداره های آن قائم یا نزدیک به قائم باشد. این کار ممکن است به منظور احداث زیر زمین، کانال، منبع آب و ... صورت گیرد. فشار جانبی وارد بر این جداره ها ناشی از رانش خاک بر اثر وزن خود آن و نیز سربار های(surcharge ) احتمالی روی خاک کنار گود می باشد. این سربارها می توانند شامل خاک ...

مقدمه رشته عمران یکی از مهمترین رشته ها در امر سازندگی و آبادانی هر منطقه به شمار می رود به طور که این رشته را می توان به عنوان مادر سازندگی یاد کرد . دانشجویان فارغ التحصیل از محل دانشگاه خود طی تحمل بیشتر با موارد تئوریک کار خود آشنایی پیدا می کنند و آشنایی با موارد عملی کار خود را به طور خیلی محدود آن هم در قالب بازدید ها و وسایل سمعی بصری می باشد . در درس کار آموزی 2 دانشجو ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول