دانلود تحقیق مقام والای زن

Word 47 KB 4106 19
مشخص نشده مشخص نشده فلسفه - اخلاق
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • فلسفه حجاب

    زنان در اکثر دورانهای تاریخ مورد کم لطفی و بی مهری قرار گرفته اند و نتوانسته اند به جایگاه اصلی خودشان دست پیدا کنند در این راستا یکی از مهمترین مسائلی که در مورد زنان مطرح می باشد. مسئله حجاب زنان است و در پی آن نحوه ارتباط زن با اجتماع که در این مقاله به نحو اجمال این مسئله بررسی شده است.

    اعتقاد نداشتن به حجاب عوامل متعددی می توان داشته باشد که برخی از موارد به صورت تیتروار بیان می شود:

    هجوم فرهنگ غرب – اعتقاد به آزادی غلط – اعتقاد به دست و پاگیر بودن  حجاب برای کار – پیروی از هوسهای نفسانی – دگرگونی ارزشها و اعتقاد غلط به اینکه  شخصیت زن در این است که زیبائیهایش آشکار باشد – الگوهای دروغین   - تقلید   کور کورانه به خاطر جهل و عدم اعتماد به نفس و اختلال فکری – نداشتن اراده   و سستی و سهل انگاری.

    حال در این مقاله سعی شده است با دیدی منطقی و عقلی و با استفاده از نظر قرآن و ائمه (ع) و اندیشمندان داخلی و خارجی این مسئله بررسی شود. و در پی آن هر کس می تواند منصفانه و از روی عقل خود این امر را تجربه کند، و السلام علی بن اتبع الهدی.

     

     

    حجاب باعث پیشرفت زن و اجتماع است:

    به قول شهید مطهری اگر پسر و دختری در محیط جداگانه تحصیل کنند و یا اگر در محیطی که درس می خوانند دختران بدن خود را بپوشانند و هیچگونه آرایشی نداشته باشند بهتر درس می خوانند، فکر می کنند و به سخن استاد گوش می دهند. یا وقتی که کنار هر پسری یک دختر آرایش کرده با دامن کوتاه تا یک وجب بالای زانو نشسته باشد؟ آیا اگرمردی در خیابان و بازار و اداره و… با قیافه های محرک و مهیج زنان آرایش کرده دائماً مواجه باشند بهتر سرگرم کار و فعالیت می شود و یا در محیطی که با چنین مناظری روبرو نشود.                                   «مطهری مساله حجاب ص 78».

    پس مشخص است که  حجاب سبب پیشرفت زن است نه بی حجابی و بی بند و باری که باعث می شود انرژی زن تحلیل رود به چند مثال دیگر توجه کنیم.

    همانگونه که یک لوله گاز را باید متوجه بود که محکم باشد و نشتی نداشته باشد وگرنه نمی شود از آن بهره برداری کرد و منجر به انفجار نیز خواهد شد بهره برداری از نیروی زن هم وابسته به حفاظ محکم حجاب است در غیر اینصورت نیمی از جامعه را بخود مشغول می دارد و انرژی زن صرف تجمل و آرایش و… می شود در حالی که حجاب مانند یک سد است که نیروی آب را مهار می کند. حجاب نیز نیروی زن را ذخیره می کند و از هرز رفتن آن در مسیرهای نا مطلوب جلوگیری کرده. امکان استفاده از تمام انرژی را فراهم می آورد.

     

    خطرات جدی برای زنان:

    زن وقتی که پوشش خوبی داشته باشد از معرض دید مردان ناپاک محافظت می شود وگرنه در معرض خطرات بسیار برزگی قرار می گیرد چون گل زیبا را اگر حصاری نداشته باشد می چینند و پرپر می کنند و اگر فرصتی دست دهد گوهر زیبای زن را به غارت می برند.

     

    غنچه به باغ ایمن است تا بود اندرحجاب
     

     

     

    آفت جان و دل است چهره عیان داشتن
     

    همانند مرواریدی که چون بسیار قیمتی است خدا آن را در درون یک صدف محکم قرار داده زن نیز که مخلوق خداست و خود او بهتر صلاحش را می داند فرموده که خود را محاقظت کن.

    «ای پیامبر به زنان و دختران خود و زنان مومن بگو که خویشتن را به چادر فروپوشند که این کار برای اینکه آنها «به عفت و حریت» شناخته شوند تا از تعرض و جسارت «هوسرانان» آزار نکشند بر آنان بسیار بهتر است و خداوند آمرزنده و مهربان است». (احزاب 59)

    حتی در محیط خانه در برابر محرمهای سببی نیز باید زن و دختر تا حدی حجاب خود را حفظ کنند وگرنه در بعضی مواقع مشکل ساز بوده و هست تا چه رسد به نامحرمان.

     

     

    آرامش روانی و تمرکز فکر و اعصاب:

    یکی از بزرگترین خواسته های انسان آرامش روحی و روانی و تمرکز فکر است. همچنین تمام موفقیتها و سعادتها در این مسله است. از لحاظ علمی دانشمندان ثابت کرده اند که بدحجابی باعث ضعف اعصاب و عدم آرامش روانی می شود.

    زیرا یک زن یا دختر بدحجاب وقتی در معرض دید دیگران قرار می گیرد چون نگاه ها را متوجه خود می کند فرکانسهای مغزی دیگران متوجه او شده و این فرکانسها در او اثر می گذارد و در نتیجه ذهنش ناآرام و متشتت می شود.

    4- بد حجابی یا بی حجابی برای جبران کمبودها:

    زنانی که حجاب دارند از سلامت روانی برخوردارند و در خود کمبودی احساس نمی کنند و تمایلی هم به جلب توجه دیگران ندارند ولی زنان بدحجاب با نمایش زیباییها و زینت و نوع پوشش می کوشند تا حس کمبود خود را جبران کنند.

    روانشناسان در این خصوص می گویند: زنان و مردانی که در تعویض لباس و انتخاب رنگهای متنوع مبالغه و وسواس دارند جز جبران یک نقص ذاتی کار دیگری نمی کنند.

    زیرا افراط در لباس پوشیدن مثل این افراط در حرف زدن است که ناشی از حس حقارت است.

    امام صادق (ع) نیز به این مطلب اشاره کرده می فرمایند: در پستس و حقارت فرد همین بس که لباسی می پوشد تا به وسیله آن مشهور گردد.

    «فلسفه حجاب –48»

    5- بدحجابی علت و ریشه مشکلات و خطرات بزرگ برای خود و خانواده:

    معمولاً ریشه خطرات جنسی و بی آبروئی ها برای یک عمر و بدبختی و روسیاهی برای همیشه از مسائل به نظر کم اهمیتی مثل بدحجابی و یا اظهار تمایل به جنس مخالف و انجام کارهایی برای رسیدن به این هدف شکل می گیرد و کم کم انسان جرأتش بیشتر شده به ناگهان بدون اینکه خودش بفهمد خود را در ته دره نابودی می بیند و زمانی متوجه می شود که دیگر کار از کار گذشته و یک عمر باید بدبختی بکشد آنهم برای یک لذت زود گذر و پوچ.

    توماس اکمبس می گوید: لذت های جسمانی در اول کار به ما لبخند می زند ولی عاقبت نیش زهر آلود خود را در روح ما فرو برده و هلاکمان می کند.

    «در جستجوی خوشبختی –36»

    6- ارزش والای زن و هدف بزرگ از خلقت او:

    آیا خداوند زن را آفریده که فقط بتوان به وسیله او دفع شهوت کرد؟

    آیا ارزش زن فقط همین است؟

    چرا ما زنان بخواهیم مثل یک جنس خود را در معرض فروش بگذاریم. ما دارای روح الهی هستیم آنقدر والا که از دامن ما مرد به معراج می رود.

    به قول گاندی: زن با اینکه به ظاهر در صدد آزادی برآمده ولی در خطر جدیدی قرار گرفته و آن خطر بازیچه قرار گرفتن وسیله هوسرانیهای مرد است.

    وی اضافه می کند: من ترجیح می دهم که از نسل انسان نابود شود تا اینکه زنده بماند و با تبدیل شدن زن یا ظریفترین مخلوق الهی «به یک وسیله عیاشی و شهوترانی مرد» از هر حیوانی پست تر گردد.

    اگر من زن بودم علیه دعوی مرد دائر بر اینکه زن به دنیا آمده تا بازیچه او باشد، سخت عصیان می کردم.

    ای زنان اگر آرایش کردن شما تنها به خاطر جلب شهوت مردهاست از این کار خودداری کنید و زیر بار ننگ چنین خفتی نروید.

    «گاندی روح بشری – ص 211»

    اگر کمی دقت کنیم می بینیم هر چه در زمین است در خدمت انسان است مثل حیوانات، گیاهان، معادن، آبها، هوا و… و آدمی مثل یک صاحبخانه است که بر روی زمین می آید و هر چیزی که بخواهد در اختیارش قرار داده شده حال این انسان که زمین وخورشید و ماه در خدمت او هستند. آیا به چه منظوری خلق شده و اشراف مخلوقات نام گرفته است. مطمئناً به هدف خوردن و خوابیدن و دفع شهوت صرف نبوده چرا که حیوانات در این مسائل از ما پیشرفته تر و راحت ترند.

    جواب این مسئله را خود قرآن فرموده که:

    ما خلق نکردیم جن و انس را مگر اینکه ما را عبادت کنند.«تا مرا بشناسند» و چه چیز از رسیدن به خدا و شناخت او بالاتر و زیباتر و لذت بخش تر. وجودی که خالق ماست، روزی دهنده ماست، زنده کننده و میراننده ماست و نسبت به همه ما مهربان است. اصلاً او عشق را آفرید تا ما به وسیله آن به سمت او برویم و عاشق او شویم.

     

    آنکس که تو را شناخت جان را چه کند
     

     

     

    فرزند و عیال و خانمان را چه کند
     

     

    دیوانه کنی هر دو جهانش بخشی
     

     

     

    دیوانه تو هر دو جهان را چه کند
     

    7- قیامت روز رسیدگی به اعمال انسان:

    در این روز انسان باید جوابی برای کارهای خود داشته باشد. ما طاقت آتش این دنیا را نداریم چطور از آتشی که در روایتها آمده هزاران بار سوزنده تر از این آتش است طاقت آوریم.

    آیا تا کنون مقداری در آیات قرآن فکر کرده ایم؟

    آیا کلامی راست تر از کلام قرآن هست؟

    قرآنی که می فرماید:

    ای مردم اگر شما در وقوع قیامت و بر قدرت خدا بر بعث مردگان شک و ریبی دارید (توجه کنید و بدانید) که ما شما را نخست از خاک آفریدیم.

    آنگاه از آب نطفه و سپس از خون بسته و بعداً از پاره ای گوشت تمام و ناتمام تا در این انتقال و تحولات قدرت خودمان را بر شما آشکار سازیم و از نطفه ها آنچه مشیت ما تعلق گیرد در رحمها قرار دهیم تا به وقتی معین طفلی چون «گوهر از صدف» رحم بیرون آوریم تا زیست کرده، بحد بلوغ و کمال برسد و برخی از شما در این بمیرد و برخی از شما هم به سن پیری و دوران ضعف و ناتوانی عمر برسد تا آنجا که پس از دانش و هوش خرف شود و هیچ چیزی فهم نکند…»

    «حج –5»

    پس دلیل اول اینکه انسان قبلاً نیستی محض بوده و به او هستی داده شده و وجودی که بتواند انسان را از نیستی محض به هستی بیاورد برانگیختن دوباره وی بر او آسانتر است و دلیل دوم اینکه انسان بدون اینکه خودش بخواهد پیر و ضعیف می شود و می میرد و اراده ای فراتر از اراده خودش بر او حاکم است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تقديم اين تحقيقات به آن معلمان و مربيان و اساتيدي که شغل مقدس تدريس را با همه مشکلات و زحماتش و با توجه به تأثير والاي اين وظيفه بزرگ اجتماعي، و با رضايت تمام پذيرفته‌اندو ميدانند که اگر امروز قدر کار بزرگ آنها کوچک شمرده شود فردا در برابر رسول و اه

حافظ شيرازي‌ ، شمس‌ الدين‌ محمد شاعرسال و محل تولد: 726 ه.ق‌ - شيراز سال و محل وفات: 791 ه. ق‌ - شيراز زندگينامه: شمس‌ الدين‌ محمد حافظ ملقب‌ به‌ خواجه‌ حافظ شيرازي‌ و مشهور به‌ لسان‌ الغيب‌ از مشهورترين‌ شعراي‌ تاريخ‌ ايران‌ و از تابناک‌ترين‌

چکيده قرارهاي تأمين کيفري از جمله قرارهاي اعدادي هستند که در مرحله تحقيقات مقدماتي از سوي مقام قضايي صادر مي¬شود که از ميان قرارهاي مزبور، قرار بازداشت موقت از اهميت خاصي برخوردار است. بازداشت متهم که از آن در حقوق کيفري ايران به توقيف احتياطي ن

شورا بايد همه جا باشد . امام خميني ( ره ) شورا يکي از ارکان تقويت مديريت است ولازمه تحقق اهداف است . وقرآن کريم به طور صريح مديران را مکلف مي کند که در اموري که نياز مبرم به تحقيق دارد از افکار وانديشه هاي تابناک انسانها بهره

از صفات بارز اين دانشمند حقيقت پژوه ، روح حساس و عدالت جوي او است اين دانش مرد ، در عين استغراق در تفحصات علمي، به امور اجتماعي و سياسي نيز عنايت خاص داشت ،و هر گاه اهل علمي را به بلا مبتلا مي ديد يا قوم وملتي را در جنگ رفتار غير عادلانه يا در وضع غ

نظامهاي آموزشي و فعاليتهاي حاکم بر آن ،‌ با توجه به پيشرفت جوامع ،‌همواره دستخوش تغيير وتحول است و تحول آموزشي ، خود معلول تحول اجتماعي وتحول علوم و تکنولوژي است زيرا در يک جامعه ساده ،‌نيازها ساده و روش ارضاي نيازها نيز ساده است . در چنين جوا

از منابعي که از دير باز در مباحث انتقادي درباره « جايگاه و منزلت زن در نگرش ديني» مورد استفاده قرار گرفته است کلام اميرالمومنين (عليه السلام) در نهج البلاغه مي باشد. دسته اي با تمسک به ظاهر کلام حضرت، کمال پذيري زن و وجود ارزشهاي والاي انساني ا

شهريار، ستاره پرفروغ ادب پارسي شهريار شاعري عاشق بود که شعر او جلوه اي از پاکي وجود و تبلور حقيقي احساس بود. با آن دلي که غزال چابک دشت هاي غزل بود، مي خراميد و چشم زيبا دوستِ «شاعري» را به خود وا مي داشت. آن جا که در دامن دل انگيز «حيدر بابا» طني

ابوالمجد مجدودبن آدم سنايي غزنوي، شاعر و حکيم و عارف بزرگ قرن پنجم و اوايل قرن ششم در سال 467 در غزنه به دنيا آمد. دوران کودکي و جواني او در غزنين گذشت و در همين شهر به تحصيل علوم و معارف زمانه پرداخت و در تمامي ميدان‌هاي معرفت عصر، از ادبيات عرب گ

سپاس خداوندي را درخور است که به برکت اصحاب کسا، عرش و فرش بيافريد و نعمت در آن بگسترانيد و از براي جانشيني خود بر روي زمين انسان را از ماند آبي گنديده بسرشت و براي هدايت او پيامبران فرستاد. درود برون از شمارش بر خاتم پيامبران که با ارائه رسالتش دين

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول