دانلود مقاله موانع پیشرفت

Word 4 MB 9738 102
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۲۳,۲۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشینه ی تحقیق

    در زمینه ی ترقّی و پیشرفت جامعه و کشور ایران زیاد گفته و نوشته اند،در این زمینه کتاب های مفیدی نوشته و به تفصیل سخن رانده اند ولی هنوز مطالب ناگفته بسیار است و مسائل جدیدی که هر روز و هرساعت در دنیا پیش می آید و تغییر و تحولاتی که در سیاست داخلی و خارجی کشورها پدید می آورد و روابط بین کشور ها را تحت تأثیر قرار می دهد.

    اگر چه سیاست کشور ما مشخّص و بر موازین شرع مقدس اسلام و قوانین مجلس استوار است ولی دیگر کشورها وعمدتاً کشورهای غیر اسلامی محور برنامه ریزی ها و سیاستشان منافع مادی کوتاه مدت و بلند مدت آن ها است نه اصول اعتقادی و اخلاقی. برای مثال در جریان مسئله ی هسته ای کشورمان شاهد بودیم  بعضی از کشور ها که به ظاهر با ما همراه بودند در صدور قطعنامه علیه ایران یا سکوت کردند ویا علیه ایران رای دادند.

    پس در زمینه ی رشد و پیشرفت و استقلال همه جانبه ی کشور مطلب زیاد و تابع جریانات سیاسی است.یک روز حکومت غیر مردمی کشور عراق روبروی جمهوری اسلامی می ایستد و همه ی امکانات دو کشور که باید برای نابودی دشمن مشترک به کار گرفته شود نابود می گردد و آن که نفس راحت می کشد اسرائیل است و متّحد اصلیش آمریکا و دیگر دشمنان پشت پرده و پنهانی هر دو کشور که به ظاهر دوستند و در حقیقت دشمن.

    ما تحقیق خود را در زمینه ی پیشرفت و ترقی کشور به پایان رساندیم و یقیناً اگر هم اکنون مقاله ی تحقیقی دیگری می نوشتیم، مطالب جدیدی اضافه می شد زیرادر این زمینه سخن ناگفته بسیار است .

    امید واریم دانشمندان و نویسندگان متعهّد در زمینه ی بیداری و آگاهی مردم مطالب سودمند بنویسند و شاهراه سعادت را بنمایند، توطئه ها ی دشمنان را بر ملا نمایند و با انتشار مطالب مفید و آگاهی بخش بیش از پیش زمینه ها ی توسعه و ترقی  کشوررا فراهم سازند.

    روش تحقیق

    در مقاله ی حاضر روش تحقیق ، کتابخانه ای است. دراین تحقیق از منابع مکتوب فارسی ،عربی وانگلیسی شامل:کتاب،روزنامه،ماهنامه و... ویا اینترنت استفاد شده است.

    با نگاهی اجمالی و مبتنی بر دریافت ها و اطلاعات از خبرگزاری ها ، روزنامه ها و آثار تحقیقی به دخالت های بیگانگان در طول تاریخ در امور سیاسی و اقتصادی کشور ،تکنولوژی هسته ای،موانع پیشرفت و راه های رسیدن به تعالی پرداختیم.

     یقین داریم که مطالب مطروحه در پژوهش قابل نقد و بررسی می باشد و با گذشت زمان و سیر تحوّلات و وقایع می تواند در پاره ای از موارد نقد یا حتّی نقض شود. همانگونه که این مشکل در اغلب پژو هش هایی که در این موضوع طرّاحی ،تنظیم و نگاشته می شود وجود دارد .

    مهم این است که تحقیقات در این زمینه ، می تواند دست کم در ایجاد انگیزه در محققان ونخبگان مفید باشد و زمینه ساز حرکتی در خور شود.

     

    پیش گفتار

    در ازل پرتو حسنت ز تجلّی دم زد             عشق پیدا شد و آتش به همه عالم زد

          به نام خداوند هستی بخش که انسان را از خاک آفرید و با « نَفَختُ فیهِ ِمن روحی[1]» راه رسیدن به کمال را در خمیر مایه ی وجود او نهاد، و در آفرینش دو بعدی انسان، رازی نهفت؛ یعنی، ای انسان تو هم متعلق به این دنیایی و هم فراموش نکن که روح تو متعلق به عالم علوی است نه جهان مادی و فناپذیر.      

          جسم مادی انسان را حا فظ روح قرار داد و روح را ودیعتی نهاد در قالب تن و دل را کانون عشق و تجلّی گاه دیدار معشوق.

    جان که از عالم علوی است یقین می دانم              رخت خود باز بر آنم که همان جا فکنم            مرغ باغ ملکوتم نیم از عالم خاک               دو سه روزی قفسی ساخته اند از بدنم [2]

          و اینکه انسان در عین حال که می داند عالم مادی فانی است باز دل بسته دنیاست از اسرار خلقت است و یقیناً موجبات کمال انسان و شایستگی دیدار معشوق شدن در همین دنیا حاصل می شود که      « الدنیا مزرعه الاخره».

                خداوند تبارک و تعالی انسان را آفرید به بهترین صورت « لقد خلقناً الانسان فی احسن تقویم[3]» و بار گران امانت[4] خویش را بر دوش او نهاد و او را در زمین به خلیفه اللهی خویش مفتخر گردانید، و فرمود در زمین آنچنان زندگی کن که گویا زندگی تو در اینجا ابدی است و آن چنان آماده مرگ باش که گویا همین لحظه زمان وداع تو با دنیاست.

     پس واجب است که هر انسان آزاده ای به میهن و هم نوعان خویش عشق بورزد و برای رسیدن به اوج و تعالی وترقّی بکوشد تا موجبات عزت و حرمت خویش را فراهم نماید و شاهد مقصود رادر آغوش بگیرد.

    و راه رسیدن به کمال را به او آموخت و از برای هدایت بشر به شاهراه سعادت رسولان فرستاد و ختم راه رسالت را به محمد مصطفی (ص) مخصوص گردانیدو جانشینان پیامبر را امامت قرار داد و آخرین امام حجه ابن الحسن(ع) را منجی عالم بشریت نمود و در زمان غیبت آن بزرگوار ولی فقیه عهده دار امور مسلمین و دلیل راه شیعیان است و نماینده با واسطه رسول اکرم(ص) . پس اطاعت از ولی امر مسلمین اطاعت از رسول مکرم اسلام(ص) است.

    قرآن کریم با تأکید بر «انما المومنون اخوه» مسلمانان جهان را به وحدت دعوت نمود و خانه کعبه را کانون این وحدت، و حج ابراهیمی را مظهر آن قرار داد که مسلمانان دنیا بعد از اعمال حج با فریاد الموت لاسرائیل والموت لامریکا انزجار و بیزاری خود را از دشمنان خود اعلام می دارند.

     اگر شعار براعت از مشرکین جامه عمل بپوشد و تحقق یابد و دولت های اسلامی از خواب خود فراموشی به خود آیند و به حمایت از ملت مظلوم فلسطین برخیزند، اسرائیل غاصب نخواهد توانست در کنار قدس شریف به کشتار بی رحمانه ی زنان و کودکان بی دفاع بپردازد و جسورانه بر نسل کشی خود ببالد.

    آنان که از مسلمانان فقط منابع و منافعشان را می خواهند ، عراق را اشغال می کنند و فلسطین را ویران و لبنان و ایران را به حمایت از تروریسم متهم می نمایند گویا فراموش کرده اند که دست چه کسی به خون ملت مشرق زمین آغشته است بانیان و روسیاهان زندان های گوانتانامو و ابو غریب و... معتقدند منافع آن ها حتی از حیات دیگر ملل اهمیّت بیشتری دارد ،هر کس علیه منافع آنها اقدامی بنماید و ندای مظلومیت خود را بلند کند در منطق آنها محکوم به فناست.

    آنهایی که به هر جنایتی دست می زنند و دل هایشان از سنگ است از درک حقیقت هستی به دورند و از بصیرت معاد و رستاخیز کور.

    ملت شریف ایران با آگاهی و بینش کامل مصمّم است تا رسیدن به قله های تعالی و ترقی بکوشد و همپای رهبر و با تعالیم عالی اسلام برای تحقق شعار لا اله الا الله مبارزه نماید در این راه به فرمایش حضرت امام خمینی(ره) چه بکشیم چه کشته شویم پیروزیم « اِنّی لا اَری الموت الاسعاده» به امید پیروزی حق بر باطل و به اهتزاز در آمدن پرچم لا اله الا الله بر بلندای گنبد گیتی. 

                                                                                                                                                                                                    محمد رضا محمدی و علی محمد حیدری

            اسفند هشتادو شش شمسی

    مقدّمه

          پیشرفت همه جانبه ی کشور و موانع این حرکت عظیم، موضوعی بود که علاوه بر همسویی با علاقه و میل باطنی می توانست در یک بررسی تحقیقی پاسخگوی نیاز درونیمان باشد و با گام نهادن دراین مسیر و مشاهده ی  جلوه هایی از گذشته ی پر افتخار میهن ، مساعی نیاکان فخر آفرین خود را بیش از پیش درخور احترام یافته "بوی گل آنچنان مستمان کرد که دامن از دستمان شد" و در برابر بزرگ مردانی که شوکت ، شکوه و ایسار فرهنگ و تمدن ایرانی مدیون ایثارشان است زانوی ادب زدیم ومات و مبهوت به تماشای آن همه رشادت ها وشهامت ها نشستیم[5].

    به پاس هر وجب خاکی از ملک

     

    چه بسیار است آن سرها که رفته

    زمستی بر سر هر قطعه زین خاک

     

    خدا داند چه افسر ها که رفته

          هر ایرانی غیرتمند با مطالعه ی تاریخ گذشته کشور خود گاهی با غرور، گاهی با خشم و گاهی با تاسّف به وقایع تاریخ می نگرد. با مطالعه ی حکومت نادر شاه به تجزیه و تحلیل می پردازد. یک روستایی چوپان زاده ، کشور ایران را  از شرّ کشور گشایان داخلی و خارجی نجات می دهد، پله های موفقیّت و قدرت را با هوشمندی کم نظیری می پیماید و آنچنان آوازه ای  می یابد که تحلیل گران نظامی تاریخ او را به عنوان فاتح نامدار آسیا و جزء نوابغ نظامی تاریخ بشر معرفی می کنند ولی سر انجام همین نادر قصی القلب می شود و به بیماری جنون آدم کشی و  باج ستانی مبتلا می گردد "حیاتی که با حماسه آغاز می شود و با فاجعه پایان می پذیرد [6]" حکومت ها یکی پس از دیگری چون ابر بهاری می بارند و می روند و بعضی ها هم بر سر مردم تگرگ می بارند تگرگی که پیکره ی جامعه را تباه می سازد و نعمت ، نقمت می شود واز  کارنامه ی سیاه آن حکومت زخمی عمیق بر پیکره ی تاریخ کشور باقی می ماند؛ مثل،حکومت پهلوی که اقتدار ملّی را دست مایه ی سرسپردگی به بیگانه نمود یا حکومت ناصرالدین شاه و عیّاشی های او و امتیازهایی که به بیگانگان می داد، از جمله امتیاز "رویتر"و" قرارداد تالبوت" نا گفته نماند که امتیاز رویتر از ننگین ترین امتیازاتی است که ممکن است از سوی یک کشور به کشور دیگری داده شود در زمان ناصرالدین شاه و با تلاش میرزا حسین خان سپهسالار میان دولت ایران با یک یهودی انگلیسی به نام بارون جولیوس دورویتر بسته شد. به موجب این توافقنامه که به صورت قطعی و انحصاری بود حقّ احداث راه آهن و بهره برداری ازکلیه ی معادن بجز طلا و نقره و سنگ ها ی قیمتی و نیز بهره بر داری از  جنگل ها و احداث قنوات و کانال های آبیاری اراضی به مدت هفتاد سال و اداره ی گمرکات و حق صدور همه نوع محصولات به ایران به مدّت بیست و پنج سال به رویتر واگذار گردیدبا انعقاد چنین قراردادی ایران عملا استقلال سیاسی و اقتصادی خود را از دست داد و بدون جنگ و خونریزی تبدیل به مستعمره ی انگلستان شد که سر انجام با اعتراضات مردم و به خصوص مجتهد اگاه حاج ملا علی کنی ملغی اعلام شد.     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    1- قرآن مجید

    2- نهج الفصاحه ، کلمات قصار حضرت رسول اکرم (ص)، تصحیح و شرح علی اکبر میرزایی

    3- نهج البلاغه حضرت علی (ع)، ترجمه محمد دشتی

    4- فیوضات، دکتر ابراهیم ، توسعه صنعتی و موانع آن در ایران، ناشر: انتشارات چاپخش، چاپ اول، بهار 1374

    5- وطن خواه دکتر مصطفی ، موانع تاریخی توسعه نیافتگی در ایران، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

    6- رازانی، احسان ، پیامد های حضور نظامی آمریکا در عراق بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران، ناشر سازمان عقیدتی -سیاسی ناجا، چاپ اول، تابستان 1384

    7- رضا، پور شمسی، آشنایی با علوم هسته ای، ناشر معاونت آموزش منطقه مقاومت یزد و انتشارات نیکوروش، چاپ اول ،اسفند 1384

    8- ماهنامه  صلابت، سازمان آموزش و پرورش استان یزد، شماره 3 و4،بهار 1385

    9- رفیعی ،دکتر محمد حسین،توسعه ی ایران  نقدی بر گذشته راهی به سوی آینده ،ناشر نشر صمدیه

    10- تانزر، اقتصاد سیاسی بین المللی و کشور های در حال توسعه،ترجمه ی محمد سوداگر،انتشارات موسسه ی تحقیقات اقتصادی و اجتماعی،پازند ،تهران،چاپ اول،1356

    11- پاکدامن،رساله ی دکترای دولتی،پاریس

    12- جهان عرب پس از صدام و منافع ملّی ایران ،معاونت سیاسی خارجی، گاهنامه،برداشت اول،سال دوم،ویژه نامه ی شماره ی دوم      (بقیه ی منابع در صفحه ی بعد)

    13- عزّت بگویچ، علی،اسلام بین دو دیدگاه شرق و غرب،مترجم سید حسین سیف زاده،دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی 1374

    14- زکی محمد،حسن،صنایع ایران بعد از اسلام،ترجمه محمدعلی خلیلی

    15- قاضیان ،حسین،مقاله ی مفهوم توسعه در آثار جلال آل احمد،اطلاعات سیاسی –اقتصادی،شماره های 75و78،آذر و اسفند1372

    16- مجموعه آثار شماره ی 10،جهت گیری طبقاتی اسلام،آیت الله طالقانی،تفسیر پرتوی از قرآن،جلد دوم

    17-پیام ها و سخنرانی های امام خمینی،جلد 3 ،انتشارات نور

    18-رزاقی،دکتر ابراهیم ،الگویی برای توسعه ی اقتصادی ایران،نشر توسعه،چاپ اول1369

    19-روز نامه ی سلام24/3/75

    20- روزنامه ی همشهری 13و19و20و21/11/82

    21- خبرگزاری مهر،24/2/83

    22- www1.irna.ir/fa/news/menu-158

     

حکومت استبدادی حکومت استبدادی نوعی حکومت است که در آن دامنه اختیارات حاکم و طول دوره حکومت ‌آن‌ها بسیار است. در حکومت استبدادی؛توزیع قدرت عادلانه نیست. طرف‌داران حکومت استبدادی؛معتقدند که این نوع حکومت امکان انباشت سرمایه،برنامه‌ریزی متمرکز و تصمیم‌گیری قاطع برای رفع موانع راه را برای توسعه فراهم می سازد.در حالی که مخالفان این نوع حکومت معتقدند که استبداد باعث احساس بی‌قدرتی ...

حکومت استبدادی نوعی حکومت است که در آن دامنه اختیارات حاکم و طول دوره حکومت ‌آن‌ها بسیار است. در حکومت استبدادی؛توزیع قدرت عادلانه نیست. طرف‌داران حکومت استبدادی؛معتقدند که این نوع حکومت امکان انباشت سرمایه،برنامه‌ریزی متمرکز و تصمیم‌گیری قاطع برای رفع موانع راه را برای توسعه فراهم می سازد.در حالی که مخالفان این نوع حکومت معتقدند که استبداد باعث احساس بی‌قدرتی سیاسی در بین مردم ...

خوان عفو بين الملل به دولت ها ؛ تعهد تازه دولت ها براي حقوق بشر دولت ها بايد به خاطر شش دهه کوتاهي در رعايت حقوق بشر پوزش بخواهند و خود را دوباره به کسب پيشرفت هاي مشخص متعهد کنند. به کارگيري«پوزش» در اين پيام اساسي به منظور يک عبارت کوتاه و ب

اسرائیل و ترکیه به دلایل راهبردی با هم همکاری می کنند و عنوان مناسب رابطه آنها» رابطه راهبردی «است نه» ائتلاف «. هیچکدام از دو طرف ملزم نیست در صورتی که یکی از آنها مورد حمله قرار گرفت، وارد جنگ شود. ترکیه و اسرائیل از سالهای دهه ۱۹۵۰ با هم روابط غیررسمی داشتند اما این رابطه در سالهای دهه ۱۹۹۰ بعد علنی و جدیدی پیدا کرد که فرماندهان نظامی آنها یک رشته تمرین ها و موافقت نامه های ...

مقدمه همه ما نيازمند به يک نگاهيم چه آن وقت که در رفاه و آسايش و تجملات غرقيم و چه آن زمان که بيمار و محتاج در گوشه اي تنها . و آن گاه نور گرمي نيست جز توجه الوهيت به سوي ما , آيا اين اصل عدالت نيست که در فطرت انسان قرار گرفته و آيا خالق آ

چکیده : نظامهای سیاسی بر اساس بنیادهای ارزشی و فرهنگ خاص خود شکل می گیرند و برای عملی کردن ارزشها، ساختارها و نهادهای حکومتی مناسب خود را شکل می دهند. هر یک از ساختار ها و نهادها، کارکرد های خاص خود را به اجرا می گذارند و نظام سیاسی را در تحقق هدفها و ارزشها یاری می رسانند. در این تحقیق، نظام اداری کشور زیرمجموعه نظام سیاسی در نظر گرفته شده است. هدف تحقیق حاضر مطالعه تاثیر توسعه ...

دنیای امروز دنیای تحولات مستمر است ؛تحولاتی که با سرعت بسیار زیادی در حال وقوع هستند و نظامهای مختلف را تحت تاثیر قرار داده اند . نظامهای تکنولوژیک، انسانی و سازمانی از جمله سامانه‌هایی هستند که هم از روند تغییر و تحولات عرصه‌های داخلی و خارجی تاثیر پذیرفته و هم توان بالقوه تاثیرگذاری بر آن را دارا می‌باشند .در دنیای امروز که بدون شک مملو از پیچیدگی‌ها ، ابهام‌ها ، نایقینی‌ها و ...

درآمد دولت مدرن پدیده ای برخاسته از تمدن غرب است که ابتدا دراروپای غربی شکل گرفت و با سرعت به سایر نقاط جهان گسترش یافت. تکوین دولت مدرن در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و استرالیا با موفقیت انجام پذیرفت. اما درسایرنقاط جهان، از جمله اروپای شرقی وآمریکای لاتین و به ویژه آسیا و آفریقا، تکوین و گسترش دولت مدرن با مشکلات متعددی مواجه گردیده که دلیل آنرا میبایست در مجموعه ای از ...

چنانکه میدانیم زبان رسمی و ادبی ایران در دوره ساسانی لهجه پهلوی جنوبی یا پهلوی پارسی بود. این لهجه در دربار و ادارات دولتی و حوزه روحانی زرتشتی چون یک زبان رسمی عمومی بکار میرفت و در همان حال زبان و ادب سریانی هم در کلیساهای نسطوری ایران که در اواخر عهد ساسانی تا برخی از شهرهای ماوراءالنهر گسترده شده است، مورد استعمال داشت. پیداست که با حمله عرب و بر افتادن دولت ساسانیان برسمیت ...

مقدمه: نقش اساسی حسابداری دولتی ارائه اطلاعاتی است که استفاده کنندگان را در ارزیابی مسئولیت پاسخگویی و تصمیم گیری های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی یاری دهد و اصول و استانداردهای حسابداری دولتی اکثر کشورهای جهان نیز حول محور تأمین نیاز اطلاعاتی جهت پاسخگویی به مراجع پاسخ خواه یا مردم می گردد. اصولاً سیستمها و روشهای حسابداری بخش عمومی نیز که در جهت اعتلای اهداف گزارشگری مالی و با ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول