دانلود مقاله سیگنال صوت

Word 286 KB 10432 44
مشخص نشده مشخص نشده فیزیک - نجوم
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    چکیده

    در فصل اول به معرفی سیگنال صوت و روش های تولید آن می پردازیم.

    در فصل دوم ، بلوک دیاگرام مربوط به ساختار Audio Equolaizer و توضیحی مختصر در باره نحوه کار آن را خواهیم دید.

    در فصل دوم، تعریف فیلتر و سنتز مدار و همچنین معرفی پارامترهای فیلتر را می‌آوریم فصل چهارم، دو تقریب معروف چبی شف و باتر ورث را به اختصار توضیح میدهد. سپس در فصل پنجم و ششم، پس از مقایسه فیلترهای فعال و غیر فعال، استفاده از تقویت کننده عملیاتی را در فیلترهای فعال بالاگذر و پائین گذر و میان گذر خواهیم دید.

    و پس از آن به معرفی فیلترهای فعال به کار رفته در این Audio Equolaizer خواهیم پرداخت.

    فصل هفتم کاربردهای مختلف LM380 را به عنوان تقویت کننده صوتی، بیان می کند. پس از آن در ضمینه (1) چند نمودار کاربردی، در فیلترهای فعال را خواهیم دید.

    و در انتها نیز Datasheet مربوط به LM380 آمده است.

    فصل دوم

    2-2: یکنواخت ساز صوتی:

    هرگاه بخواهید بخشی از طیف صدا را مورد تاکید یا رد قرار دهید از فیلتر فعال استفاده میکنید.

    اغلب وقتها برای پاسخهای Low-pass و high-pass از فیلتر افتان و برای کاربردهای Band-pass برای کاربرد عمومی صدا از مقادیر متوسط Q (یعنی از 2 تا 5) سر و کار داریم. این امر  به این معناست که فیلترهای فعال برای مصارف عمومی صدا بسیار سالده می باشد.

    یکی از معروفترین شکلهای تغییر دهنده طیف، یکنواخت ساز گرافیکی می باشد که بلوک دیاگرام آن را در شکل (1-1) می بینید. این نوع یکنواخت ساز شامل مجموعه ای از پتانسیومترها می باشد که به منظور تاکید یا تائید قسمتی از طیف صدا به کار برده می شوند. از یکنواخت ساز گرافیکی در بهبود صدای واقع در اتاقها، تغییر صدای ابزار موسیقی، اضافه کردن جلوه های ویژه به یک قسمت صدای ضبط شده خام، برای بهبود صحبت در کانال و اموری از این قبیل استفاده می شود.

    کانال های فیلتر از یک op.amp، Q پائین و فیلترهای Band-pass فعال تشکیل شده است. این ابزار گفته شده معمولاً درون حلقه فیدبک تقویت کننده که در شکل بالا نمایش داده شده است قرار می گیرد.

    این فیدبک عمل تقویت یا قطع بوجود می آورد.

    خروجی این یکنواخت ساز از طریق یک تقویت کننده صوتی به بلندگوها می رسد. باید در نظر داشت که تقویت کننده صوتی باید متناسب با توان بلندگو و همچنین مقاومت درونی آن در نظر گرفته شود. شکل (2-1) یک کیت استریو که دارای 18 کانال یکنواخت ساز است را نشان می دهد.

    فصل سوم

    1-3: سنتز و آنالیز مدار:

    تعریف آنالیز و سنتز مدار د ر دیاگرام شکل (1-3) نشان داده است. آنالیز مدار به محاسبه پاسخ یک مدار یا سیستم مشخص به تحریک داده گفته می شود. طراحی یا سنتز مدار شامل یافتن یک مدار سیستم است که در آن پاسخ مشخصی به تحریک داده شده مد نظر می باشد.

    درحالیکه دو عمل مذکور بنظر می رسد که معکوس یکدیگر هستند، ولی سه فرق اساسی دارند:

    یک مساله آنالیز همواره یک راه حل دارد، ولی یک مسئله طراحی ممکن است راه حلی نداشته باشد.

    یک مسأله آنالیز همواره یک راه حل واحد دارد، ولی اگر یک مسئله طراحی قابل حل باشد ممکن است چندین راه حل داشته باشد.

    در آنالیز مدار، چند روش اساسی محدود وجود دارد، ولی در طراحی مدار چندین تکنیک مختلف وجود دارد که بستگی به نوع کاربرد مدار یکی یا چند تا از این روشها اختیار می گردد.

    بنابراین سنتز روشی علمی است که بر اساس آن مدار یا سیستمی طراحی می گردد، بطوریکه پاسخ آن به تحرک مشخصی، شرایط خاصی داشته است.

    2-3: مشخصه دامنه، فاز، افت فیلتر

    فیلتر یک مدار خطی است که به منظور عبور مولفه های فرکانسی مطلوب و حذف مولفه های فرکانسی نامطلوب بکار می رود و در عمل و بخصوص در مخابرات کاربرد زیادی دارد.

    بعنوان مثال می توان یک موج مربعی پریودیک را به کمک فیلتر به یک موج سینوسی به همان فرکانس و یا به فرکانس یکی از هارمونیک های آن تبدیل نمود و این کار در حقیقت با عبور مؤلفه فرکانسی مورد نظر و حذف بقیه هامونیکها موج مربعی صورت می گیرد.

    بعنوان مثالی دیگر سیگنالهای فیزیولژی را در نظر بگیرید که اکثراً باند فرکانسی کمتر از 20HZ دارند. دستگاههای اندازه گیری چنین سیگنالهایی مانند (elactronicardiography) ECG که ضربان قلب را دریافت میکند، همواره دچار اشکال طراحی در بخش حذف سیگنال 50HZ برق شهر هستند بطوریکه انتخاب بهترین نوع فیلتر که قادر به عبور سیگنالهای مذکور و حذف کامل سیگنال 50HZ باشد مسئله مهمی بشمار می رود.

    فرض کنید F(s) تابع تبدیل فیلتر باشد، در این صورت تابع مختلط  را می توان بفرم دامنه و فاز نمایش داد:

         را مشخصه دامنه فیلتر و  را مشخصه فاز فیلتر گویند.

    می توان نشان داد که چون f(t) یک تابع حقیقی است قسمت حقیقی تبدیل فوریه آن  تابع زوج و قسمت موهومی آن  تابه فرد از  است.

    بنابراین مشخصه دامنه فیلتر نیز تابعی زوج و مشخصه فاز آن تابعی فرد از  خواهد بود.

    مشخصه دامنه فیلتر را بر حسب دسی بل، افت فیلتر می نامند و از رابطه زیر بدست می آید:

    مشخصه دیگری که برای فیلترها مطرح می گردد و با فاز فیلتر مربوط است مشخصه تاخیر می باشد. دو نوع تاخیر برای فیلتر تعریف می گردد که یکی تاخیر فاز (phasesDelay)Tp و دیگری تاخیر گروه یا تاخیر پوش (Group Delay=Envelope Delay)Tg نام دارد که با روابط زیر بدست می آیند:

    فرکانس مرکزی فیلتر عبارت است از میانگین هندسی فرکانس بالا و پایین تر از 3db

    گاهی اوقات فرکانس مرکزی فیلتر Band-pass تک قطبی، فرکانس رزنانس نامیده می شود و توجه داشته باشید که فرکانس مرکزی هرگز در  اختلاف بین فرکانس های قطع بالا و پایین تر از 3db وجود ندارد. فرکانس مرکزی همیشه ریشه دوم حاصلضرب فرکانس قطع بالا و پایین تر از 3db

    می باشد.

     فرکانس مرکزی (میانگین هندسی)      

    فرکانس قطع پایین 3db عرض باند نرمالیزه شده

    فرکانس قطع بالاتر از 3db    درصد عرض باند

    عرض باند

    Q فیلتر را حاصل تقسیم فرکانس مرکزی فیلتر بر عرض باند آن تعریف می کنیم یعنی:

    فصل چهارم

    مسئله تقریب

    تقریب اولین مسئله طرح یک فیلتر است و عبارتست از تعیین تابع تبدیلی که اولاً دارای شرایط تحقق پذیری بوده و ثانیاً مشخصه آن با مشخصه مورد نظر با دقت خوبی تطابق داشته باشد. هرچه درجه تابع تبدیل بیشتر باشد، تعداد پارامترهای آزاد در آن بیشتر می گردد و لذا یک مشخصه ایده آل را بهتر می تواند تقریب زد.

    ولی در عوض، برای تحقیق آن نیز تعداد عناصر بیشتری لازم خواهد بود.

    1-3: تقریب مشخصه دامنه یکنواخت

    مشخصه دامنه یک فیلتر تابعی رادیکالی از  است و بهمین دلیل در حالت کلی برای تقریب مشخصه دامنه اعم از یکنواخت و غیر یکنواخت، مربع دامنه که تابع کسری از  است، در نظر گرفته می شود:

    بنا بر این مشخصه مربع دامنه مفروض با یک تابع کسری زوج از  تقریب می گردد.

    منظور از مشخصه دامنه یکنواخت که تقریب آن موضوع این بخش است، مشخصه ای است که (بطور ایده آل) در ناحیه ای از باند فرکانسی موسوم به باند عبور (Pass Band) مقداری ثابت و در ناحیه ای دیگر موسوم با باند حذف (Stop Band) مقدار صفر داشته باشد. با فیلتری که چنین مشخصه دارد می توان تمام مؤلفه های فرکانسی یک سیگنال مطلوب (واقع  در باند عبور) را با دامنه یکنواخت عبور داد، ولی نویز و سایر سیگنالهای ناخواسته واقع در خارج از باند عبور را حذف نمود. در شکل (1-4) مشخصه دامنه یکنواخت برای حالت LP نرمالیزه نشان داده شده است.

    در روی محور فرکانس لبه باند عبور که به فرکانس قطع (cut off) موسوم است، برابر واحد   فرض شده است. بعداً می توان برای دی نرمالیزه کردن تابع بجای  نسبت  را قرار داد. در رو.ی محور دامنه نیز ماکزیمم  برابر واحد فرض شده است . در این مورد نیز می توان تابع بدست‌آمده را در یک ضریب ثابت مثبت ضرب نمود.

    در تقریب مشخصه دامنه یکنواخت همیشه ساده تر است که مربع دامنه را بفرم زیر درنظر بگیریم.

    2-4: تقریب باتروث

     

    تقریب باتروث ساده ترین تقریب مشخصه دامنه یکنواخت است و برای فیلتر تمام قطب به کار می رود. در فیلتر تمام قطب تابع H یک چند جمله ای درجه

    N2 از  است. در حالت کلی چنین چند جمله ای فقط در N2 نقطه از محور  می تواند صفر شود. در تقریب باتروث تمام این نقاط در مبدأ قرار داده می شوند، یعنی

    در رابطه فوق K ضریب ثابتی است. با اینکار علاوه بر اینکه H در مبدأ صفر است، کلیه مشتقات آن نیز در مبدأ صفر می گردند. بدین ترتیب مشخصه آن در حول مبدأ تا حد ممکن تخت شده و بهترین دقت در حوالی این نقطه حاصل خواهد شد.

    تقریب باترورث را بدلائل گفته شده، تقریب تا حد ممکن تخت هم گویند.

    در شکل (2-4) تغییرات H به ازاری سه مقدار N نشان داده شده است و ملاحظه می گردد که با زیاد شدن N مشخصه H به شکل ایده آل نزدیک می شود (در باند عبور تخت تر شده و در باند حذف زودتر به سمت بی نهایت میل می کند).

    توابع مربع دامنه و افت فیلتر را می توان از روابط کلی بالا بدستآورد:

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

چکیده در فصل اول به معرفی سیگنال صوت و روشهای تولید آن می پردازیم. در فصل دوم این پایان نامه، بلوک دیاگرام مربوط به ساختار Audio Equolaizer و توضیحی مختصر در باره نحوه کار آن را خواهیم دید. در فصل دوم، تعریف فیلتر و سنتز مدار و همچنین معرفی پارامترهای فیلتر را می‌آوریم فصل چهارم، دو تقریب معروف چبی شف و باتر ورث را به اختصار توضیح میدهد. سپس در فصل پنجم و ششم، پس از مقایسه ...

چکیده در فصل اول به معرفی سیگنال صوت و روشهای تولید آن می پردازیم. در فصل دوم ، بلوک دیاگرام مربوط به ساختار Audio Equolaizer و توضیحی مختصر در باره نحوه کار آن را خواهیم دید. در فصل دوم، تعریف فیلتر و سنتز مدار و همچنین معرفی پارامترهای فیلتر را می‌آوریم فصل چهارم، دو تقریب معروف چبی شف و باتر ورث را به اختصار توضیح میدهد. سپس در فصل پنجم و ششم، پس از مقایسه فیلترهای فعال و غیر ...

در فصل اول به معرفي سيگنال صوت و روشهاي توليد آن مي پردازيم. در فصل دوم اين پايان نامه، بلوک دياگرام مربوط به ساختار Audio Equolaizer و توضيحي مختصر در باره نحوه کار آن را خواهيم ديد. در فصل دوم، تعريف فيلتر و سنتز مدار و همچنين معرفي پارامترهاي فيل

مقدمه تعريف تلويزيون آنچه که امروزه در اصطلاح عمومي تلويزيون ناميده مي شود عبارت است از انتقال پيوسته تمام معلومات قابل رويت يک ميدان ديد توسط امواج الکترومغناطيسي از يک نقطه به محل ديگر به نحوي که تمام تغييرات طبيعي اين ميدان ديد حرکا

مقدمه تعريف تلويزيون آنچه که امروزه در اصطلاح عمومي تلويزيون ناميده مي شود عبارت است از انتقال پيوسته تمام معلومات قابل رويت يک ميدان ديد توسط امواج الکترومغناطيسي از يک نقطه به محل ديگر به نحوي که تمام تغييرات طبيعي اين ميدان ديد حرکات تغ

مقدمه: تکنولوژی پیشرفته ای، امکان ارتباط مردم سراسر دنیا را با یکدیگر در زندگی روزمره فراهم کرده را امری عادی تلقی می کنیم. اکنون خیلی از مردم چند شماره تلفن دارند تا کارهای شخصی و دفتری، فکس و مودم خود را انجام دهند. تلفن های همراه نیز فراوان است. می توان از طریق شبکه اینترنت و پست الکترونیکی متن، صدا و تصویر یا هر اطلاعات دلخواه را به سراسر دنیا فرستاد، و برای دستیابی به ...

فصل 1 « پردازش سيگنال ديجيتال و سيستم هاي DSP »: سيستم پردازش سيگنال به هر سيستمي گفته مي شود که از اين دانش بهره مي برد . پردازش سيگنال ديجيتال کاربرد اعمال حسابي بر روي سيگنالها مي باشد که بصورت رقمي نمايش داده مي شوند سيگنالها

فاصله سنج معرفی شده در این بخش از میکروکنترلر PIC16f873 استفاده میکند . فرکانس مافوق صوت مورد استفاده حدود KHz 40 است . در فاصله سنج معرفی شده ، ویژگی های زیر از PIC مورد استفاده قرار گرفته است : واقع نگار[1] : مدت زمانی که پس از ارسال موج اولتراسونیک ، طول می کشد که موج پس از برخورد به شی مورد نظر باز گردد ، اندازه گیری می شود . مبدل A/D : سرعت انتشار صوت با دما تغییر می کند . ...

ميکروفوها تراگذارهايي هستند که انرژي آکوستيکي را به انرژي الکتريکي مبدل مي‌سازند. اين تراگذارها اگر در هوا کار کنند ميکروفون و اگر در آب کار کنند هيدروفون ناميده مي‌شوند. ميکروفونها براي دو مقصود عمده بکار مي‌روند. نخست ، براي تبديل گفتار يا موسيقي

شرح بلوک دیاگرام: منبع تغذیه که در این تلویزیون استفاده می شود از نوع (switch Regulator) بوده که دارای خروجیهای مستقیم 125و33و16و8و5 می باشد از این ولتاژها جهت تغذیه قسمت های مختلف تلویزیون استفاده می شود. امواج ورودی فرکانس رادیویی (RF) در باندهای (UHF,VHF) از طریق آنتن وارد تیونر می شود سیگنال RF در فیوز تبدیل به سیگنال های IF صوت و تصویر شده و سیگنال های IF پس از عبور از ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول