دانلود تحقیق تدابیری برای استعداد ها و تحصیلات ویژه ADHD و کودکانی که دارای هوش سرشار هستند.

Word 41 KB 11606 12
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • معلمان هو وارد گفتند و تنها در حال کار کردن بر روی توانایی‌هایش نمی باشد. او تکلیفهای محوله را تمام نکرده و یا فقط پاسخهایش را بدون نشان دادن کارهایش انجام داده است. دست خط و تلفظ او بد است. او در کلاس در حالیکه بی قرار است نشسته است و با دیگران حرف می زند و اغلب بوسیله معترض شدن به دیگران کلاس را قطع می کند و به هم می ریزد. او سابقاً پاسخ سئوالهایی را که معلم می‌پرسید فریاد می زد (آنها معمولاً درست بودند) اما اکنون او افکار پوچ زیادی دارد و به نظر می رسد پریشان و حواس پرت است. آیا هووارد کمبود توجه و مراقبتی و نابهنجاری بیش فعالی دارد (ADHD) ؟ آیا او دارای هوش سرشار است یا هر دو مورد را دارد؟

    اغلب کودکان باهوش و زرنگ به روان شناسان یا پزشکان متخصص اطفال ارجاع داده می شوند. زیرا آنها رفتارهای خاص و ویژه ای را نشان می دهند (مانند خارشک/ عدم توجه / عملکرد از روی انگیزه آنی/ سطوح بیش فعالی / رویا و افکار پوچ) که معمولاً با کسی که در مورد آن ADHD تشخیص داده شده است بروز می کند. رسماً کتاب راهنمای آماری و تشخیص علائم مرضی نابهنجاری روحی (DSM-III-R) (انجمن روان پزشکی آمریکا) لیست 14 خصوصیت شخصیتی را که در کودکانی که تشخیص داده شده است که ADHD دارند را پیدا کرده است. حداقل 8 خصوصیت آن باید نمایان شود و حمله باید قبل از سن 7 سالگی باشد و حداقل برای مدت 6 ماه باید نشان داده شوند.

    ضوابط تشخیصی برای کمبود توجه و نابهنجاری بیش فعالی DSM-III-R .

    توجه: DSM-III-R ضوابط تشخیصی برای کمبود توجه و نابهنجاری بیش فعالی چاپی مجدد با اجازه کتاب راهنمای مرضی و آماری نابهنجاری های روحی / ویرایش سوم / تجدید نظر شده / واشنگتن DC/ / انجمن روان پزشکی امریکا / 1987 است.

    1- اغلب بی قراری ها با دستها یا پاها یا پیچ و تاب خوردن و لولیدن در صندلی و نشستن می باشد (در نوجوانان ممکن است به احساسات ذهنی اضطراب و بی قراری محدود شود)

    2- او به سختی می تواند در جای خود بنشیند وقتی لازم است آن کار را انجام دهد.

    3- او به آسانی بوسیله محرکهای خارجی پریشان می شود.

    4- در شرایط گروهی و بازیها به سختی خود را با انتظارات گروه منطبق می کند.

    5- اغلب به سئوالات قبل از آنکه کامل می شوند پاسخ می دهد.

    6- اغلب به سختی دستورالعمل‌های دیگران را دنبال می کند (نه به علت رفتارهای مخالف یا رد و خراب شدن شناختها و معرفتها)

    7- در کارها یا فعالیتهای بازی به سختی توجه خود را متمرکز و نگهداری می کند.

    8- اغلب فعالیتها را ناتمام و از یکی به دیگری تغییر می دهند.

    9- آرام بازی کردن برایشان دشوار است.

    10- اغلب بی شباهت و تناسب صحبت می کند.

    11- اغلب صحبت دیگران را گسیخته می کنند و یا یکباره میان کلام آنها می پرند مانند پریدن وسط بازی دیگران.

    12- اغلب به نظر می رسد که به آنچه که به آنها گفته می شود گوش نمی کنند.

    13- اغلب چیزهای ضروری برای کارها یا فعالیتهایشان در مدرسه یا خانه را گم می کنند (مانند اسباب بازی ها / مدادها / کتابها).

    14- اغلب در فعالیتهای خطرناک بدنی بدون توجه به تنایج ممکن آنها را به کار می گیرند (نه به منظور جستجوی هیجان). مانند دویدن وسط خیابان بدون نگاه کردن.

    بیشتر این رفتارها به هر حال ممکن است در کودکان باهوش/ با استعداد / خلاق / دارای هوش سرشار دیده شود.

    تاکنون توجه کمی به شباهتها و تفاوتهای بین دو گروه شده است بنابراین نیرویی بالقوه را برای عدم شناسایی هر دو گروه دارای هوش سرشار و ADHD را برافراشت.

    گاهی اوقات کارشناسان تشخیص ADHD را بوسیله گوش دادن ساده و ابتدایی به توصیفهای معلم یا والد از رفتارهای کودک در طول مشاهده کوتاه مدت کودک می دهند. در زمانهای دیگر آزمایشهای پرسشنامه ای کوچکی استفاده می شود. اگرچه این پرسشنامه ها فقط کمیت توصیف هایی از رفتارهایی را که معلم و یا والدین بیان کرده اند را تعیین می کنند. (پارک / 1992). کودکانی که به اندازه کافی خوشبخت هستند ارزیابی مادی و جسمی دقیقی دارند. (که شامل آزمایشهای آلرژی و دیگر نابهنجاری های متابولیک می شود) و ارزیابی های بسیار وسیع روان شناسانه / که شامل تشخیص هوش / دستیابی و دستاوردها / و وضعیت عاطفی است فرصت بهتری برای شناسایی دقیق آنها بوجود آورده است. یک کودک ممکن است دارای هوش سرشار باشد و ADHD داشته باشد. اما بدون یک ارزیابی حرفه ای دقیق گفتن آن خیلی مشکل است.

    چگونه والدین و معلمها می توانند بین ADHD و هوش سرشار تمییز قائل شوند؟

    مشاهده رفتارهایی که گاهی اوقات باهوش سرشار نمایان می شود. اما همچنین خصوصیت شخصیت ADHD هستند آسان نیست.

    همانگونه که لیست های موازی نشان می دهند.

    رفتارهایی که با ADHD ظهور می یابند: (بار کلی / 1990)

    1- عدم توانایی در توجه داشتن در تقریباً همه شرایط.

    2- مقاومت تقلیل یافته در کارها نتیجه فوری و آنی ندارد.

    3- تأخیر آنی وضعیت در خشنودی و شادی.

    4- اتصال و پیوستگی خراب و بد به فرمانها برای مرتب کردن یا نمایش دادن رفتارها در زمینه های اجتماعی.

    5- بیشتر فعال و مضطرب هستند نسبت به کودکان نرمال و طبیعی.

    6- به سختی به نقشها و تنظیمات می پیوندند.

    رفتارهایی که با هوش سرشار ظهور پیدا می کنند: (وب / 1993)

    1- توجه کم /ملالت و خستگی / افکار پوچ در شرایط خاص.

    2- تحمل پایین برای مقاومت در کارهایی که نامربوط به نظر می‌رسند.

    3- واماندن در داوری پیشرفت هوش.

    4- سختی ممکن است منتهی به کشاکش و جدل قوی با مراجع شود.

    5- سطوح بالای فعالیت و بیش فعالی ممکن است نیاز به کم خوابی و کمتر خوابیدن داشته باشد.

    6- نقش سئوالها و پرسشها و عادات و سنتها.

    رسیدگی کردن به شرایط و موقعیت:

    آزمایش شرایط که رفتارهای کودک مسئله ای و موردی هستند مهم است.

    کودکان دارای هوش سرشار بطور نمونه ای در تمام شرایط مشکلات را نشان نمی دهند.

    برای مثال آنها ممکن است ADHD را نشان دهند مثل یک معلم کلاس درس اما نه بوسیله دیگران یا آنها ممکن است ADHD را در مدرسه نشان دهند. اما نه بوسیله رهبر و رئیس پیشاهنگ یا معلم موسیقی. آزمایشات بسته شرایط مزاحم بطور عمومی حقایق دیگری را آشکار می کند که مشکلات رفتاری را به فعالیت وادار می کنند.

    بوسیله تضاد کودکان ADHD بطور نمونه ای مشکلات رفتاری در معنا را در تمام موقعیت ها نشان می دهند (شامل خانه و مدرسه).

    به هر جهت وسعت مشکلات رفتاری آنها ممکن است از موقعیتی به موقعیت دیگر بطور معناداری نوسان داشته باشد. (بارکلی 1990) که بطور وسیعی با ساختار آن شرایط ارتباط دارد. که آن رفتارهای موجود در تمام موقعیت ها هستند. اما مشکلات بیشتری در برخی از موقعیتها نسبت به دیگران دارند.

    در کلاس درس احساس ناتوانی یک کودک دارای هوش سرشار برای انجام دادن کارهایش دقیقاً مربوط به خستگی و کسلی / برنامه آموزشی / عدم تطابق شیوه آموزش یا دیگر فاکتورهای محیطی می‌باشند. کودکان دارای هوش سرشار ممکن است از یک چهارم تا یک دوم زمان معین کلاس را منتظر دیگران برای گرفتن آنها بگذرانند. علاوه بر این شاید آنها در گروه های ناهمگون کلاسی قرار گیرند. سطوح خاص دستاوردهای آکادمیک اغلب 2 تا 4 نمره بالاتر از سطح واقعی نمرات آنها قرار دارد. این کودکان اغلب به شرایط آهستکی حرکت یا بدون رقابت کلاسی بوسیله بیکاری و عدم فعالیت در رفتارها/ شکست ها/ یا دیگر کوششها برای سرگرم کردن خود پاسخ می دهند. این استفاده زیاد زمانی اغلب دلیل مراجعه برای ارزیابی ADHD است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    انجمن روان پزشکان آمریکا (1987) . راهنمایی تشخیص و آماری نابهنجاریهای روانی / ویرایش سوم. تجدیدنظر شده. واشنگتن DC / نویسنده بارکلی R.A (1990). کمبود مراقبت و توجه در نابهنجاری بیش فعالی: کتاب راهنما برای تشخیص و درمان. نشریه گیلفورد: نیویورک. کلارک B (1992) پرورش هوش. مک میلان: نیویورک.

    پارک H.C (1992) ADD کتاب راهنمای بیش فعالی برای مدرس.

    درختستان FL : نشریه ایمپلکت

    وب/ T/J مک ستروث A.E/ و تولان S.S/ (1982) هدایت و راهنمایی کودک دارای هوش سرشار: یک منبع عملی برای والدین و معلمان: دی تون: اُهایو: نشریه روان شناسی.

    این پیشنهاد داریک در سال 1993 بوسیله جیمز T ووب Ph.d استاد و معاون رئیس دانشگاه و دایان لایتمر M.A مدرسه روان شناسی حرفه ای / دانشگاه ایالت رایت. دیتون و اُهایو گسترش و پیشرفت داده شده است.

معلمان هو وارد گفتند و تنها در حال کار کردن بر روی توانایی‌هایش نمی باشد. او تکلیفهای محوله را تمام نکرده و یا فقط پاسخهایش را بدون نشان دادن کارهایش انجام داده است. دست خط و تلفظ او بد است. او در کلاس در حالیکه بی قرار است نشسته است و با دیگران حرف می زند و اغلب بوسیله معترض شدن به دیگران کلاس را قطع می کند و به هم می ریزد. او سابقاً پاسخ سئوالهایی را که معلم می‌پرسید فریاد می ...

مقدمه :‌ ارتباط میان مادر و فرزند نه تنها از زمان تولد بلکه حتی پیش از آن نیز اثر بسیار مهمی بر رشد روانی کودک دارد . نگرش گرم و سرد مادر نسبت به کودک موجب سازگاری و ناسازگاری کودک در آینده می‌شود و محرومیت از مراقبتهای مادرانه رشد اجتماعی و حرکتی کودک را به تاخیر می‌اندازد رشد اجتماعی کودک بیانگر آن است که تا چه حدود روابط امور و رفتار اجتماعی را درک و عدل می‌کند . برای رسیدن ...

سپاسگزاری تحقیق حاضر بی شک تحقیقی است از همکاری های صمیمانه و صادقانه دوستان و همکاران فرهنگی و تعدادی از دانش آموزان عزیز و بزگوار که صادقانه و با صراحت تمام به پرسشنامه جواب دادند ابتدا قبل از هر چیز از خداوند منان و سبحان که این توفیق را به پژوهنده داد تا این تحقیق را به پایان خودش نزدیک سازد نهایت تشکر و سپاسگزاری را دارم پس از هسته مشاوره اداره و همچنین مدیران مدارسی که از ...

راهبردهای توسعه پایدار در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی آموزش و پرورش و آموزش عالی در ایران در برنامه‌های توسعه کشور ما نیروی انسانی جایگاهی ویژه و نقشی محوری دارد و سهمی به‌سزا در توسعه پایدار ایفا می‌کند. آموزش و پرورش متولیان اصلی تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در میان سایر بخش‌ها، موقعیتی خاص و مأموریتی ویژه در برنامه‌های بلندمدت توسعه دارند. از این رو، تدوین و تنظیم ...

توانمندسازي(توانا سازي) فرايند قدرت بخشيدن به افراد است. در اين فرايند به کارکنان خود کمک مي کنيم تا حس اعتماد به نفس خويش را بهبود بخشند و بر احساس ناتواني و درماندگي خود چيره شوند. تواناسازي در اين معني به بسيج انگيزه هاي دروني افراد مي انجامد.(

بخش اول : مقدمه به اعتقاد بسیاری از دانشمندان علوم رفتاری،‌ سازمانها وجه انکارناپذیر دنیای نوین امروز را تشکیل می‌دهند، ماهیت جوامع توسط سازمانها شکل گرفته و آنها نیز به نوبه خود به وسیله دنیای پیرامون و روابط موجود در آن شکل می‌گیرد. گر چه سازمانها به شکلهای مختلف و بر پایه هدفهای گوناگون تأسیس و سازماندهی می‌شود، اما بدون تردید تمامی آنها بر پایه تلاشهای روانی و جسمانی نیروی ...

بیان مسئله کشور همیشه سر بلند ایران با آثار باستانی بر جا مانده از اقوام وملل گوناگون در طی تاریخ جاذبه های بس ارزشمند برای تبادل فرهنگ و ارتباطات درون و فراملیتی در خود گرد آورده است و از آنجا که از دیر باز این سرزمین در میان سرزمینهای وسیع آسیا از یک سو و قاره اروپا از سوی دیگر ،به عنوان چهار راهی بوده است که پیوند دهنده ،فرهنگ ها ، مدنیت ها و سیاستهای شرق با غرب بوده است از ...

چکیده مشکلات روانی – اجتماعی کودکان و نوجوانان تأثیر مستقیم بر یادگیری و فرآیند تحصیل آنها دارد. پژوهش‌های بی‌شماری نشان میدهد که از هر پنج دانش‌آموز یک نفر دچار مشکلات مربوط به سلامت روانی است و متأسفانه به سبب عدم پیشگیری، اینگونه اختلالات رفتاری تا مقاطع تحصیلی بالاتر و حتی تا هنگام ورود به جامعه در دانش‌آموزان ماندگار است. یکی از این اختلالات افسردگی می‌باشد که در کودکان ...

خانواده اولین پایه گذار شخصیت و ارزشها و معیارهای فکری کودکان است که نقش مهمی در تعیین سرنوشت و سبک و خط مشی زندگی آینده فرد دارد و اخلاق و صحت و سلامت فرد تا حدود بسیاری در گرو آن است. خانه و خانواده نخستین محیط اجتماعی است که کودک را تحت سرپرستی و مراقبت قرار می دهد ، از این رو بیش از تمام محیط های اجتماعی در رشد وتکامل فرد تأثیر دارد کودک قبل از اینکه وارد اجتماع شود و تحت ...

مقدمه: بیش فعالی اغلب به وسیله والدین و معلمان گزارش شده که نمیتوانند از این کودکان مراقبت کنند . این کودکان به عنوان افرادی بی قرار، نا آرام و ناتوان در نشستن توصیف شده اند. این کودکان همیشه در حال راه رفتن هستند و نمی توانند به آرامی بازی کنند و در زمینه تغییر دادن خود از فعالیتهای آزاد به فعالیتهای سازمان یافته ناتوان می باشند. قانون شکنی و پرخاش گری آنها اغلب باعث می شود ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول