دانلود تحقیق اثرات زباله به محیط زیست

Word 62 KB 11754 8
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تعریف زباله و انواع آن

    به مجموعه مواد ناشی از فعالیت‌هایی که در محیط سکونت انسان تولید می‌شود و دست کم از نظر مالکین آن مواد، به صورت جامد بوده و ناخواسته غیر فعال استفاده و دور ریختنی شده اند، زباله یا مواد زاید جامد، گفته می‌شود. هر چند که سکونتگاههای انسانی حوزه فعالیت انسان هستند، انسان هستند، اما در بستر طبیعی این حوزه سایر جانوران اعم از گیاهان و جانوران نیز به حیات خود ادامه می‌دهند. زندگی، ادامه‌ی حیات و مرگ این جانوران، همیشه منجر به تولید مواد ناخواسته‌ای می‌شود که در محیط انسانی زاید تلقی می‌شوند. اگر چه در محیطی غیر از سکونت‌گاه انسان، مانند برگهای ریخته‌ی درختان در جنگل، ماده زاید تلقی نشوند، بر اساس تعریف بالا زباله دامنه‌ای بسیار وسیع دارد، اما از آنجا که در برنامه‌ریزیها و تصمیم‌گیری‌های مربوط به مواد زاید، نوع، اندازه، میزان خطر و ... این مواد اهمین زیادی قبلی از توضیح درباره ی هر بحث دیگری، این مواد را طبقه بندی کرده، انواع آن را شناسایی می‌کنیم. به طور کلی در زباله‌های شهری مواد زیر وجود دارند :

     

    پس‌مانده‌های مواد غذایی

    این نوع از زباله ها، زایدات غذایی باقی مانده از میوه‌ها، سبزیجات، فرآورده‌های حیوانی و سایر خوراکی‌ها هستند که در اثر جابه جایی، آماده‌سازی، پخت و پز و مصرف غذا تولید می‌شوند. در مواد زاید شهری ایران، پس مانده‌های مواد غذایی درصدی زیاد از زباله ها را تشکیل می‌دهند- اما کمیت و کیفیت این مواد در طول سال، همواره متغییر است و در ماه‌های تابستان که مصرف میوه و سبزی بیشتر است به شهری و نظافت معابر و فضاهای عمومی ( نظیر بوستان‌های شهری ) هم چنان به عهده شهرداریها باقی ماند.

    آشغال

    به کلیه مواد فاسد نشدنی- جز خاکستر- آشغال می‌گویند. آشغال شامل : کاغذ پلاستیک، قطعات پلاستیک، قطعات فلزی، شیشه، چوب و موادی از این قبیل می‌شود و آن را به دو بخش قابل اشتغال و غیر قابل اشتغال تقسیم می‌کنند. مواد قابل اشتغال شامل : شیشه، فلز و مواردی از این قبیل است. این مواد از فعالیت‌های خانگی و فعالیت‌های مؤسسات اداری، تجاری، صنعتی و مانند اینها به دست می‌آیند.

     

    خاکستر

    به مواد باقی مانده از سوختن چوب، زغال سنگ که از فعالیت‌های صنعتی، پخت و پز یا گرم کردن منازل حاصل می‌شود خاکستر می‌گویند. امروزه با رویکرد مردم به مصرف گاز، نفت و گازوئیل، مورد استفاده و مقدار آن کاهش یافته است. مقدار خاکستر با توجه به موقعیت جغرافیایی محل و در ماه‌های گوناگون سال متغیر است. خاکسترها اغلب نرم، سبک و

     

    5- مسائلی فرهنگی : آداب و رسوم، میزان توجه شهروندان به حفظ منابع ملی، نگرش آنها بر مسائل بهداشتی، آگاهی به امکان و لزوم بازیافت، وجود تعلیمات مذهبی مانند جلوگیری از اسراف و تببذیر ****و قناعت، در میزان تولید زباله مؤثر است.

     

    کنترل تولید مواد زاید جامد

    آژانس حفاظت محیط زیست ( E. P. A )، کاهش از مبدأ را چنین تعریف کرده است: طراحی تولید و استفاده از محصولات به طوری که وقتی این تولیدات به پایان عمر خود می‌رسند، به کاهش کمیت و سمیت زایدات تولید شده بیانجامد. اکنون کنترل مواد زاید توسط مدیریت مواد زاید جامد چندان عملی نیست به همین دلیل اغلب تولید را یک عضو موظف نمی‌شناسند. کنترل تولید مواد زاید در کوتاه مدت و با اعمال مدیریت در سطح شهر عملی نیست، ولی در دراز مدت می‌توان برنامه‌هایی را در سطح ملی اجرا کرد که تولید مواد زاید تا حدودی درکنترل قرار گیرند.

    تولید کالالی مرغوب و متناسب یا نیازهای جامعه : در صورتی که کالاهای تولیدی، مرغوب و با دوام باشند، سالها مورد استفاده قرار می‌گیرند دیرتر به مواد زاید بدل می‌شوند، همچنین تولید کالاهایی که قابل تعمیر یا قابل استفاده مجدد باشند، در کاهش تولید مواد زاید بسیار اثر دارند.

    بازیافت : حجم فراوانی از زباله های شهری را موادی نظیر کاغذ، شیشه و پلاستیک تشکیل می‌دهند که بالقوه قابل بازیافتند. اگر همه‌ی شهروندارن، تمام مواد موجود در زباله را مواد زاید تلقی نکند، قطعاً تولید این مواد کاهش می‌یابد.

    کاهش مصرف : تغییر الگوی مصرف و جلوگیری از اصراف و تبذیر***، شعار زیست محیطی روز، در سطح جهانی‌ست. در جامعه‌ی ما که اصراف و تبذیر و مصرف همواره مورد نکوهش بوده است، می توان به مصرف کمتر تأکید کرد تا مواد زاید کمتری تولید می‌شوند.

     

    روش‌های جمع‌آوری و محل زباله

    جمع‌آوری و محل مواد زاید بنا به ضرورت‌ها و امکانات به شیوه‌هایی متفاوت انجام می‌گیرد که در زیر، شیوه‌های رایج در کشور و نکات مثبت و منفی این روش ها مشخص می‌گردد :

    جمع‌آوری زباله از مراکز تولید و انتقال مستقیم آنها به مرکز دفع : در این روش تولید کننده‌ها، زباله را در داخل کیسه‌ی پلاستیکی و یا درون سطل‌های پلاستیکی یا پیتهای حلبی ریخته، جلوی در منازل قرار می‌دهند. سپس کارگران، جمع‌آوری و محتویات سطل‌ها و پیت‌ها و یا کیسه‌های پلاستیکی را در وسایل نقلیه می‌ریزند و آنها را به محل دفع زباله منتقل می‌کنند. از این روش در شهرهای کوچک- که فاصله‌ی مکان دفع به شهر نزدیک است. استفاده می‌شود و در این شهرها، روشی مناسب به شمار می‌رود.

     

    جمع‌آوری زباله از منازل و مراکز تولید و انتقال آنها به جایگاه‌های موقت شهری :

    تعداد زیای از شهرهای کشور که با**** قدیمی و ارگانیک دارند، همچون سایر مزینه‌های خدمات رسانی، در جمع‌آوری مواد زاید نیز با مشکلاتی مواجه‌اند. کوچه‌های باریک و پر پیچ و خم، مانع ورود ماشین‌های جمع‌آوری به داخل بافت هستند و کارگران مجبورند زباله ها را با چرخ‌های دستی از سطح محلات جمع‌آوری کرده، به جایگاه‌های موقت انباشت زباله منتقل می‌کنند. زباله‌ها از این جایگاه‌ها مجدداً در ماشینهای دیگری بارگیری می‌شوند و به محل دفع نهایی محل می‌گردند. اما چنان که گفته شد استفاده از چرخهای دستی، اغلب غیر بهداشتی است. جایگاه‌های موقت نیز عموماً غیر بهداشتی بوده، محلی مناسب برای رشد و تغذیه‌ی حشرات، جوندگان و انواع حیوانات فراهم محسوب می‌شوند. اگر چه به علت بافت فیزیکی محلات قدیمی، استفاده از چرخهای دستی و همچنین انتقال زباله به ایستگاه های سخت و بارگیری مجدد آنها اجتناب ناپذیر است در این شرایط نیز می‌توان با استفاده از ابزارهای مناسب و رعایت بهداشت، جمع‌آوری را در حالتی مطلوب‌تر انجام داد.

    این ابزارها و روش‌های مناسب در بخش‌های دیگر مصرفی خواهند شد.

    استفاده از ایستگاه‌های انتقال : مشخصات شبکه‌های ارتباطی، استفاده از ماشین‌های کوچک برای جمع آوری زباله از سطح محلات را اجتناب ناپذیر کرده‌اند. از طرفی رفت و آمد ماشین‌های کوچک از سطح محلات به محل نهایی دفن، بر کند شدن عملیات جمع‌آوری می‌انجامد و با توجه به فاصله‌ی دفع تا شهر، اقتصادی انگاشته نمی‌شوند. در چنین شرایطی ایستگاه‌های انتقال شکل می‌گیرند. در این روش ماشین‌های کوچک، زباله ها را از سطح محلات جمع‌آوری کرد، و به ایستگاه‌های انتقال حمل می‌کنند. در این ایستگاه‌های انتقال، مواد زاید از ماشین‌های کوچک به ماشین‌های بزرگ منتقل می‌شوند تا سرانجام به محل دفع حمل شوند. البته اگر ایستگاهها به خوبی مکان‌یابی شده باشند. ( اصول مکانیکی و شرایط بهداشتی ایستگاه‌های انتقال در همین بخش تشریح شده است. )

     

    استفاده از کانتینرها و ظرفهای غلتان

    در مجتمع‌های مسکونی بزرگ، مناطق تجاری و یا نقاط شلوغ، از کانتینرها و ظرفها غلتان برای انتقال مواد زاید استفاده می‌شود. این ظرفها در جایی مناسب قرار داده می‌شوند و زباله ها توسط تولید کنندگان و یا کارگران مخصوصی که گاه از طرز، تولید کنندگان استخدام شده‌اند، به این کانتینرها حمل می‌شود.و کانتینرها یا ظرفهای بزرگ پس از پر شدن، توسط تویلی‌های ***مخصوص به ایستگاه انتقال و یا محل نهایی دفع شده ، پس از تخلیه به محل اولیه عودت داده می‌شوند. به این روش سیستم با ظرفهای متحرک نیز گفته می‌شود. زیرا همان ظرفها مورد استفاده برای ذخیره محلی مواد، به مکان دفع زباله حمی شده، پس از تخلیه‌ی مواد، دوباره به جای اصلی و یا جای مناسب دیگر برگردانده می‌شوند.

     

    روش های غیر بهداشتی دفع زباله

    دفع زباله باید به گونه‌ای صورت گیرد که بروز آلودگی ( آب، هوا، خاک، چشم‌انداز ) هر نوع روش دفعی که خصوصیت فوق را نداشته باشد، غیر بهداشتی است. به بیانی دیگر عدم رعایت نکات بهداشتی در روش‌هایی که در اینجا تحت عنوان روش‌های بهداشتی تشریح شده اند، موجب غیر بهداشتی تلقی شدن آنها می‌گردد. روش‌هایی که در زیر به عنوان روش‌های غیر بهداشتی معرفی می‌شوند .

     

    و در هیچ شرایطی نباید به عنوان روش دفع مورد استفاده قرار گیرند. سوزاندن زباله در فضای باز و تلنبار کردن از متداول‌ترین روش‌های دفع غیر بهداشتی است.

    تلنبار کردن زباله : روش تلنبار کردن زباله، قدیمی‌ترین روش برای دفع زباله به شمار می‌رود. از آنجا که گاه سطح زباله را بالا ***از خاک می‌پوشانند به این روش دفع یا دفن سطحی نیز گفته می‌شود. در این روش هدف آن است که زباله صرفاً از محیط سکونت شهروندان دور شود. به همین منظور مثالی در خارج از شهر مشخص می‌شود و زباله‌ها در آنجا تخلیه می‌شوند. در طرح جامع بازیافت و دفع مواد زاید شهری، با در نظر گرفتن مسائل تکنولوژی، اقتصادی و وجود زمین کافی و مناسب در پیرامون شهرهای کشور، روش دفن بهداشتی برای تعدادی در شهرها پیبش‌بینی شده است. تنها در شهرهایی که به علت بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی، دفن بهداشتی در آنها به سهولت امکان‌پذیر نیست، روش کمپوست در اولویت قرار گرفته است.

     

    « کمپوست »

    کمپوست ( تولید کود از  زباله ) عبارت است از تجربه مواد آلی موجود در زباله های فسادپذیر، شرایط خاص و کنترل شده که از این طریق مواد آلی به موادی مفید مانند ه*** و ... تبدیل می‌شوند. تهیه ی کود از زباله، بازیافت مواد فسادپذیر و دسترس به منابع اقتصادی که از طریق این مواد حاصل می‌آید. از مهمترین عوامل توجه شهرداری‌ها به این روش در سالهای اخیر به شمار می‌رود.

     

    مزایای کمپوست

    1- از کود به دست آمده برای کمبود خاک‌های زیر کشت استفاده می‌شود و در نتیجه، مصرف کودهای شیمیایی کاهش می‌یابد.

    2- منابع به دست آمده از فروش کود، به سیستم مدیریت مواد زاید عودت داده می‌شود.

    3- به زمین کمتری برای دفع مواد زاید نیاز است.

    4- جلوی خارج شدن مواد از چرخه‌ی طبیعی ماده و انرژی گرفته می‌شود.

  • فهرست:

    تعریف زباله و انواع آن
    کنترل تولید مواد زاید جامد
    روش‌های جمع‌آوری زباله و حمل آن
    روش‌های غیربهداشتی دفع زباله
    پیوست
    بازیافت
    منبع:

    ندارد.

     

اصول زيست شناسي گرچه زيست شناسي بر خلاف علم فيزيک که معمولا سيستم هاي زيست شناختي را بر حسب اشيايي که تسليم قوانين فيزيکي تغيير نا پذير تشريح شده با رياضيات را توصيف نمي کند، با اينحال توسط بسياري از اصول و مفاهيم اصلي توصيف مي گردد که شامل: جامعي

پیشگفتار: آب و هوای تمیز ، فرحبخش و زیباست . اما تقریبا تمامی ساکنین شهرها ، دیگر رایحه هوای تمیز و پاک ، درخشش دریاچه ها ، رودخانه ها و نهرهای زلال را فراموش کرده اند و امکان یافتن چنین منظرهای زیبای طبیعی نادر هر روز کنتر می شود . خیابانهای پر از زباله و بزرگراه های کثیف اماکن بی حفاظ جمع آوری زباله و زمینهای کنترل نشده دفع زباله . همه گواهی بر اثرات نامطبوع و ناخوشایند روشهای ...

محيط زيست لطيف ترين قسمت زندگي در هر مکاني است. رشته محيط زيست در ايران زير شاخه مهندسي منابع طبيعي است و اساس آن بر حفاظت از طبيعت مي باشد؛ در ابتدا مباحث زيست محيطي در دل رشته هاي ديگر تدريس مي شد. اما با گسترش روزافزون و چشم گير اين علم در جها

مسأله چگونگی دفع پسماند های هسته ای، مسأله ای بوده که از ابتدا ذهن اکثر کارشناسان مسائل محیط زیست را به خود جلب کرده است. بسیاری از نیروگاه های تولید انرژی که با سوخت هسته ای کار می کنند در پایان زمان بهره برداری استاندارد خود قرار دارند. این مسأله در ایالات متحده آمریکا که عمده نیروگاه های آن درسال های پایانی فعالیت قرار دارند، نگرانی های بسیاری را به همراه داشته است. نیروگاه ...

به کرات در رسانه‌هاي عمومي شنيده‌ايم که صنايع نفت و گاز کشور، به خصوص صنايع پتروشيمي که ذاتاً جزو صنايع آلوده‌کننده محيط زيست هستند، در زمينه رعايت مسائل محيط زيستي استاندارد يا جايزه جديدي گرفته‌‌اند. اين تبليغات به حدي است که حتي سايتهاي اينترنتي

آلودگي محيط زيست از منابع گوناگون صورت مي‌گيرد. با پيشرفت تمدن بشري و توسعه فن‌آوري و ازدياد روز افزون جمعيت ، در حال حاضر دنيا با مشکلي به نام آلودگي در هوا و زمين روبرو شده است که زندگي ساکنان کره زمين را تهديد مي‌کند. بطوري که در هر کشور حفاظت مح

محیط زیست مجموعه پیچیده ای است از عوامل متعدد است که با یکدیگر در ارتباطند . بخش های اصلی محیط زیست: آب خاک هوا حیات بیولوژیک انرژی آب خاک هوا حیات بیولوژیک انرژی آلودگی هوا وپیشگیری از آن: هوا ونقش آن درطبیعت هوایی که ما تنفس می کنیم،مجموعه از21درصداکسیژن ،78 درصدازت ،1درصد سایرگازها و موادی مثل co ،آب،گازهای کمیاب مثل کریپتون، نئون،گزنون،آرگون و...... است . نقش هوا عبارت است ...

1-1-مقدمه از پیدایش زندگی بر سطح کره زمین میلیاردها سال می گذرد. آن چه که تا قبل از پیدایش انسان در این روند چهره نمود و آن را به شرایط فعلی رهنمون ساخته است، نتیجه کنش متقابل میان محیط و اجزای غیرزنده آن از یک سو، زیستمندان تاریخ حیات زمین از سوی دیگر میباشد. اما ظهور انسان در پهنه طبیعت و فعالیت هایی که برای تداوم زندگی خویش قرار داده است، به ویژه در دوران پس از انقلاب صنعتی، ...

با افزایش رشد اقتصادی همواره صدمات و ضایعاتی متوجه محیط زیست می‌شود. در نگاه اول مفهوم توسعه پایدار همان افزایش سطح استاندارد زندگی همراه با حفظ محیط زیست است. با توجه به این امر اساسی ترین ابزار جهت ورود و حضور مباحث مرتبط با محیط زیست در بخش انرژی، تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست کشورمان می‌باشد. مبنا و پایه اصلی این تحقیق گزارش، «استراتژی زیست محیطی در بخش انرژی: سوخت ...

چکيده در ابتدا نظري به محيط زيست انداخته ايم و اينکه منابع آلودگي چيست؟ سپس درباره ي کاهش زباله هاي خانگي پيشنهاداتي دارد در ادامه طرز صحيح استفاده از آب و مثال هايي جهت راهنمايي جلوگيري از اسراف آب. در دنباله ي بحث راه هاي صرفه جويي انرژي در خانه

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول