دانلود مقاله آئین کار پیشگیری و مقابله با نشت گاز آمونیاک در سردخانه ها

Word 812 KB 11922 24
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی صنایع - مهندسی معدن
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • آئین کار پیشگیری و مقابله با نشت گاز آمونیاک در سردخانه ها

    1- هدف

    هدف از تدوین این استاندارد، تعیین آئین کار پیشگیری و مقابله با نشت گاز آمونیاک در سردخانه  های ثابت می  باشد.

    2- دامنه کاربرد

    این استاندارد در مورد سردخانه  های ثابت که از گاز آمونیاک به عنوان شاره سرمازا استفاده می  کنند، کاربرد د ارد.

    3- تعاریف

    در این استاندارد واژه  ها و اصطلاحات با تعاریف زیر بکار برده می  شود:

    3-1- سردخانه  های ثابت آمونیاکی - مجموعه  ایست از ساختمان و تجهیزات که بتواند شرایط ویژه نگهداری مواد خوراکی و فاسد شدنی را عمدتأ از نظر دما، دمه نسبی (رطوبت نسبی ) و در صورت لزوم سایر شرایط موردنیاز را با استفاده از آمونیاک تامین نماید. (رجوع شود به استاندارد ملی 1899)

    3-2- آمونیاک - ترکیبی است با فرمول شیمیایی  NH3و در شرایط متعارفی بصورت گاز بی  رنگ  ، با بوی بسیار نافذ ، قلیائی  ، سبکتر از هوا و تقریبأ  50درصد وزن هوا می  باشد.

    3-3- شاره سرمازا - به ماده  ای که برای جذب گرما و تولید سرما در سیستم  های گرماگیر (سرمازا) بکار می  رود اطلاق می  شود.

    3-4- فشارنده یا کمپرسور - ابزاری است که به صورت مکانیکی بر فشار بخار شاره سرمازا می  افزاید

    3-5- واحد کمپرسور 1 - تشکیلات متراکم کننده شاره سرمازا بدون تقطیر کننده و مخزن مایه را گویند.

    3-6- تقطیر کننده یا کندانسور 2 - بخشی است که در آن با تبادل حرارت  ، شاره سرمازای فشرده شده  ، گرما از دست داده و به مایع تبدیل می  شود.

    3-7- واحد تقطیر 3 - ترکیب ماشین  آلات ویژه  ای شامل : یک یا چند کمپرسور پرقدرت  ، تقطیر کننده  ، مخزن مایع (در صورت نیاز) و دیگر لوازم فرعی در سیستم سردساز می  باشد.

    3-8- صفحه انفجاری 4 - صفحه یا ورقه  ای است که در فشار معینی (تعیین شده در آزمایش ) می  ترکد.

    3-9- تبخیر کننده 5 - بخشی از سیستم سردساز که در آن شاره سرماساز را که به شکل مایع وجود دارد، برای فرآیند تبرید به بخار تبدیل می  کند.

    3-10- واحد تبخیر کننده - ترکیب ویژه ماشین  آلاتی است که در یک سیستم سردساز وجود دارد و شامل یک یا چند کمپرسور قوی  ، تبخیر کننده  ، مخزن مایع (در صورت نیاز) و دیگر لوازم فرعی است .

    3-11- نیمه پرفشار سیستم 6 - بخشی از سیستم سردساز است که تقریبأ در فشاری معادل فشار موجود در تقطیر کننده عمل می  کند.

    3-12- نیمه کم  فشار سیستم 7 - بخشی از سیستم سردساز است که تقریبأ در فشاری معادل فشار موجود در تبخیر کننده عمل می  کند.

    3-13- فشار بیشینه هنگام کار 8 - میزان فشاری است که نبایستی فشار درون سیستم  ، چه در حالت فعالیت و چه در حال خاموشی از آن افزوده شود (البته بجز محدوده  ای که قطعه فشارشکن در آن محدوده عمل می  کند.)

    3-14- کمپرسور بدون تغییر مثبت حجم 9 - نوعی کمپرسور که فشار بخار در آن بدون تغییر در حجم اتاقک فشار ازدیاد می  یابد.

    3-15- سوختن گرم - سوختن ناشی از حرارت تولید شده در اثر مجاورت آمونیاک و عرق سطحی پوست بدن می باشد.

    3-16- سوختن سرد - سوختن در اثر انجماد سریع پوست بوده که ناشی از تبخیر سریع آمونیاک می  باشد.

    3-17- کمپرسور باتغییر مثبت حجم - نوعی کمپرسور که فشار بخار در آن  ، با تغییر در حجم اتاقک فشار ازدیاد می  یابد.

    3-18- نشت گاز آمونیاک - خروج ناخواسته گاز آمونیاک از کلیه وسایل و تجهیزات بکار رفته در سردخانه  های آمونیاکی را نشت گویند.

    3-19- پیشگیری و مقابله - کلیه تدابیر و روشهایی که بمنظور جلوگیری از نشت شاره سرمازا و مهار آن اعمال می  شود.

    4- اثرات نشت گاز بر پایه میزان غلظت گاز آمونیاک

    4-1- آستانه بویائی گزارش شده از 10  50ppm-  1متغیر است .

    4-2- شکایت در اثر عوارض آمونیاک با غلظت  25 ppm-  20شروع و در غلظت  100 ppmبوی آمونیاک نسبتأ شدید و برای بینی انسان محرک و التهاب  آور می  باشد.

    4-3- حد مجاز در محیط آمونیاکی برای مدت هشت سال کار  25 ppmو برای مدت  10دقیقه کار  35 ppmمی  باشد.

    4-4- غلظت  0/8درصد حجمی گاز آمونیاک در مدت یک ساعت سبب صدمه شدید بر روی سیب  ، گلابی  ، هلو، پیاز می  گردد. و غلظت  0/2درصد حجمی در مدت شش ساعت موجب خسارت جزئی در هلو می  شود.

    4-5- در غلظتهای 27- 9درصد حجمی آمونیاک در هوا، مخلوطی قابل انفجار بوجود می  آید، اما وقتی غلظت آن کمتر از  9و بیشتر از  27درصد حجمی باشد، مخلوط قابل انفجار نیست .

    5- نشت گاز آمونیاک 11

    5-1- اثرات کوتاه مدت (حاد) ناشی از تماس با آمونیاک بر روی انسان

    5-1-1- اثرات ناشی از تماس تنفسی

    5-1-1-1- شایعترین و مهمترین راه آلودگی و مسمومیت با آمونیاک  ، استنشاق آن می  باشد که بعلت خاصیت قلیائی قوی و نفوذ بسیار زیادی که دارد بسرعت وارد مجرای تنفسی شده و در رطوبت مخاط حل گشته و سریعأ باعث تحریک و سوزش قسمت فوقانی دستگاه تنفس می  گردد.

    5-1-1-2- تماس در مدت  5دقیقه با غلظت  133 ppmباعث آزردگی مخاط حلق و بینی شده و علائم گرفتگی بینی  ، احساس سوزش گلو، تغییر صدا، سرفه ضعف و سردرد ظاهر می  گردد.

    5-1-1-3- تماس با غلظت  300الی  500 ppmباعث سوزش شدید در بینی و مجاری تنفسی می  گردد.

    5-1-1-4- تماس با غلظت  400الی  700 ppmآزردگی و سوزش شدید حلق و بینی روی داده  ، تنفس عمیق و تند شده و افزایش فشار خون در فرد مشاهده می  گردد.

    5-1-1-5- تماس با غلظت  1700 ppmموجب سوزش ریه  ها و تجمع آب (مایع ) در آنها می  گردد.

    5-1-1-6- تماس با غلظت  2500الی  6000 ppmتنفس را مشکل کرده و باعث تجمع مایع در ریه  ها شده و در این حد، خارج شدن کف از دهان مسموم مشاهده می  گردد.

    5-1-1-7- تماس کوتاه مدت با غلظت  5000الی  10000 ppmباعث خفگی در اثر خیز حاد ریه (ادم ) و مرگ سریع می  گردد.

    5-1-1-8- در مسمومیت خفیف با آمونیاک  ، علائم تحریک و التهاب ملتحمه  ، مخاط بینی  ، دهان و دستگاه تنفسی فوقانی به صورت کونژنکتیویت 12 (التهاب ملتحمه چشم )، گرفتگی بینی  ، تغییر صدا، احساس سوزش گلو، سرفه  ، ضغف و سردرد ظاهر می  گردد.

    5-1-1-9- در مسمومیت متوسط تا شدید علائم تنگی نفس  ، انسداد مجاری تنفسی  ، خس خس سینه  ، خشونت صدا، آبریزش بینی  ، گلودرد، تهوع و استفراغ  ، افزایش بزاق دهان  ، افزایش ادرار، از بین رفتن حس بویایی  ، تعریق  ، لارنژیت 13 (التهاب حنجره )، برونشیت 14 (التهاب لوله  های نایژه  ای ) و ادم (خیز) ریوی بروز می  کند.

    5-1-1-10- در مسمومیت شدید ممکن است شخص در طی 72- 48ساعت ظاهرا کمی بهبود یابد ولی پس از آن مجددا بدحال شده و دچار نارسایی تنفسی و سرانجام مرگ می  گردد. (در حدود  40درصد مسمومیت شدید).

  • فهرست:

    آئین کار پیشگیری و مقابله با نشت گاز آمونیاک در سردخانه ها
    هدف
    دامنه کاربرد
    تعاریف
    اثرات نشت گاز بر پایه میزان غلظت گاز آمونیاک
    5- نشت گاز آمونیاک
    اثرات زیست محیطی ناشی از نشت آمونیاک
    اصول پیشگیری از نشت گاز آمونیاک
    روش مقابله با نشت آمونیاک
    منبع:

    ندارد.

     

آئین کار ساختمان , تأسیسات , تجهیزات فنی و بهداشت و نگهداری سردخانه مواد غذایی 1 هدف و دامنه کاربرد در این آئین کار استاندارد و ضوابط کلی مربوط به ساختمان , تاسیسات , تجهیزات فنی بهداشت و نگهداری در سردخانه‏های ثابت که بمنظور نگهداری مواد غذائی و کشاورزی ساخته می‏شوند بیان می‏گردد . 2 تعریف‏ها و اصطلاح ها 2-1- تعریف بارها 2-1-1- بار برودتی باریست که در زمان مورد نظر به دستگاهها ...

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

عوامل شیمیایی مورد استفاده در صنعت و بیماریها عوامل شیمیایی مورد استفاده در صنعت سبب بوجود آمدن اکثر بیماری ها و مسمومیت های ناشی از کار می باشند. برای طبقه بندی بیماری های ناشی از عوامل شیمیائی روش های مختلفی به کار برده شده، ولی ظاهراً بهترین روش طبقه بندی با توجه به راه دخول عوامل شیمیائی به بدن می باشد. لذا با توجه به این امر، تقسیم بندی زیر را می توان انجام داد. الف- بیماری ...

بررسی روش های تصفیه آب خانگی و کاربرد آنها دستگاههای تصفیه آب خانگی برای حذف یا کاهش مواد زائد آب آشامیدنی بکار میروند. این مواد عمدتا عبارتند از : الف) سختی آب ب) کلر و ترکیبات بیماریزای کلر ج) فلزات سنگین د) آلودگی های میکربی در زیر به بررسی این پارامترها و روشهای تصفیه آن ها می پردازیم : ۱)مواد زائد آب الف) سختی آب [۱] املاح موجود در آب موجب بالا رفتن سختی آب می شوند تماس آب ...

آمار و ارقامي از خسارت هاي ناشي از خوردگي يکي از مشکلاتي که تمامي صنايع کم ­و بيش با آن روبه­رو هستند، مسئله خوردگي است. آمار و ارقامي که از خسارت­هاي ناشي از خوردگي گزارش شده است، تلاش جدي براي مقابله با اين پديده نامطلوب را ضروري مي­ سازد.

بوی بد دهان “علل و نحوه پیشگیری و درمان آن” (مرجع کامل اطلاعات) بوی نا مطبوع دهان بوی بد دهان یک علامت شناخته شده با سابقه تاریخی قدیمی است. بوی بد دهان می‌تواند دلیل عمومی یا موضعی داشته باشد. مشخص شده که تقریبا 85 درصد بوی دهان ناشی از عوامل موضعی است، از این جهت اهمیت روشهای بهداشتی مثل مسواک زدن دندانها و زبان محرز شده است. باید یادآوری کرد که بوی بد دهان به تنهایی یک بیماری ...

سپاسگزاری تحقیق حاضر بی شک تحقیقی است از همکاری های صمیمانه و صادقانه دوستان و همکاران فرهنگی و تعدادی از دانش آموزان عزیز و بزگوار که صادقانه و با صراحت تمام به پرسشنامه جواب دادند ابتدا قبل از هر چیز از خداوند منان و سبحان که این توفیق را به پژوهنده داد تا این تحقیق را به پایان خودش نزدیک سازد نهایت تشکر و سپاسگزاری را دارم پس از هسته مشاوره اداره و همچنین مدیران مدارسی که از ...

پیش گفتار استاندارد" غذاهای بسته بندی و سرد شده با زمان ماندگاری طولانی- آئین کار بهداشتی" که توسط کمیسیون های مربوط تهیه و تدوین شده و در پنجاه و دومین جلسه کمیته ملی استاندارد میکروبیولوژی و بیولوژی مورخ 6/11/82 مورد تصویب قرار گرفته است، اینک به استناد بند یک ماده 3 قانون اصلاح قوانین و مقررات موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب بهمن ماه 1371 بعنوان استاندارد ملی ایران ...

مقدمه: سرد خانه تحت پوشش آستان قدس رضوي = با ظرفيت ton 3000- داراي 17 اتاق- 15 اتاق زير صفر- 12 اتاق بالاي صفر- اتاق بالاي صفر جهت نگه داري ميوه ها، رب و ... استفاده مي شود داراي ظرفيت ton 400- 150 است. درجه ي حرارت ميوه جات نسبت به نوع ميوه مت

استفاده از انرژي هسته اي ، يکي از اقتصادي ترين شيوه ها در دنياي صنعتي است و گستره عظيمي از کاربردهاي مختلف، شامل توليد برق هسته اي، تشخيص و درمان بسياري از بيماريها، کشاورزي و دامداري، کشف منابع آب و ... را در بر مي گيرد. انرژي هسته اي در مجموع،

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول