دانلود مقاله آزمون های روغن

Word 131 KB 12125 31
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • آزمون های روغن :

    در بسته بندی مشخصات زیر باید درج شده باشد :

    نام کارخانه - نوع روغن - سری ساخت - وزن روغن - پروانه ساخت و بهره برداری - تاریخ تولید و انقضا

    در تمامی آزمایشها برای نمونه برداری از روغن جامد باید از عمق آن استفاده کنیم و در مورد روغن مایع باید قبلاً آنرا هم بزنیم چون قسمت سطحی روغن در تماس با هوا بوده و فاکتورهای بدست آمده قابل اطمینان نیستند .

     

    عدد پراکسید :

    عدد پراکسید : میلی اکی والان پراکسید است که در یک کیلوگرم روغن یا چربی وجود دارد . اسیدهای چرب اشباع نشده در محل پیوند دوگانه اکسیژن را جذب کرده و پراکسید تولید می کنند.

    پراکسید ها از نظر شیمیایی بسیار فعالند ، محصولات اولیه اکسیداسیون روغن ها و چربیها هستند و ارتباط مستقیمی بین عدد پراکسید و میزان فساد روغن وجود دارد .

    اساس کار : پراکسید ید موجود در یدورپتاسیم را آزاد می کند . مقدار ید آزاد شده با تیوسولفات سدیم اندازه گیری می شود .

    روش کار : 5 گرم از نمونه روغن را وزن می کنیم (اگر نمونه جامد است قبلاً باید ذوب شود) سپس 30 میلی لیتر از محلول کلروفرم و اسید استیک (به نسبت 2 به 3) و بعد از آن 5/0 میلی لیتر محلول یدور پتاسیم اشباع می ریزیم . بعد از 1 دقیقه 30 میلی لیتر آب مقطر می ریزیم . سپس چند قطره معرف چسب نشاسته اضافه می کنیم . با تیوسولفات سدیم 01/0 نرمال تا از بین رفتن تیرگی تیتر می کنیم تا شفاف شود .

     

    اسیدیته

    اسیدیته یا عدد اسیدی : تعداد میلی گرم هیدروکسید پتاسیم لازم برای خنثی کردن اسیدهای چرب آزاد یک گرم نمونه

    این فاکتور درجه هیدرولیز ، خلوص و تازگی یا کهنگی روغنها را نشان می دهد .

    روش کار : 4/56 گرم از نمونه روغن را وزن می کنیم سپس 50 میلی لیتر از الکل در حال جوش که قبلاً خنثی شده به نمونه روغن اضافه می کنیم . یکی دو قطره فنل فتالئین اضافه کرده و با پتاس 1/0 نرمال تیتر می کنیم تا رنگ صورتی ایجاد شود .

    اگر بر حسب اسیداولئیک باشد :                  

    اگر بر حسب اسید پالمتیک باشد :              

     

    عدد صابونی :

    عدد صابونی : مقدار میلی گرم هیدروکسید پتاسیم که برای صابونی کردن یک گرم روغن لازم است . اساس عمل عبارت است از صابونی کردن وزن معینی از روغن با مقدار مشخصی پتاس الکلی و سپس تیتراسیون پتاس اضافی .

    روش کار : 5 گرم از نمونه وزن کرده 50 میلی لیتر پتاس الکلی و 2 عدد سنگ جوش اضافه می کنیم . روی ارلن لوله مبرد قرار داده و حرارت می دهیم تا به مدت 1 ساعت بجوشد . بعد از بالای لوله اب مقطر می ریزیم و تا پایین می شوییم . چند قطره فنل فتالئین ریخته و تا بی رنگ شدن با اسید کلریدریک 5/0 نرمال تیتر می کنیم .

    همه این مراحل را بدون نمونه برای بدست آوردن شاهد انجام می دهیم .

    B = حجم مصرفی نمونه

    S = حجم مصرفی شاهد

     

    ضریب شکست :

    هر نمونه ای از روغن ضریب شکست خاصی دارد برای تشخیص روغنها و چربی ها و کشف تقلبات هم چنین پی بردن به شفافیت و ناخالصی آنها انجام می شود .

    روش کار : بوسیله دستگاه رفراکتومتر انجام می شود . چون طبق استاندارد هر نمونه باید در دمای معینی اندازه گیری شود این دستگاه با اتصال به یک بن ماری در دمای موردنظر نگه داشته می شود .

     

     

    نقطه ذوب :

    یک لوله موئین را در نمونه می گذاریم تا روغن در آن بالا برود . سپس ، با شعله انتهای لوله را بسته و آنرا در محل سردی قرار می دهیم تا منجمد شود . سپس نقطه ذوب را بوسیله دستگاهی که شامل یک عدسی برای بهتر دیدن لوله موئین ، یک منبع حرارتی برای ذوب تدریجی روغن و دماسنج است می خوانیم . در حقیقت با تعیین نقطه ابتدا و انتهای ذوب ، محدوده ذوب شدن را تعیین می کنیم .

     

    مقاومت به روش رنسیمت :

    این دستگاه مقاومت روغن را نسبت به عوامل تشدید کننده اکسیداسیون (دما و اکسیژن) می‌سنجد ، 5/2 گرم از نمونه را وزن کرده در ظرف مخصوص می ریزیم . در شیشه دیگری آب مقطر ریخته و الکترود را در آن قرار می دهیم . پس از اتصال قطعات روغن هم حرارت می بیند و هم هوا از داخل آن عبور می کند . مواد حاصل از اکسیداسیون مثل آلدئید ها و ستونها وارد آب شده و تغییر هدایت الکتریکی آن سنجیده شده و به صورت منحنی نمایش داده می شود . محل افزایش ناگهانی این مواد که به صورت شکست در منحنی دیده می شود ، بالاترین حد مقاومت نمونه روغن است .

     

    کروماتوگرافی گاز (GC):

    برای تعیین ترکیب اسیدهای چرب نمونه و کشف تقلبات به کار می رود . با بررسی پیکهای نمودار رسم شده و مقایسه آن با اسیدهای چرب استاندارد تزریق شده ، نوع اسیدهای چرب تعیین می شود .

     

    عددیدی :

    تعریف : مقدار گرم ید که قادر است توسط صد گرم چوبی جذب شود . این عدد میزان غیراشباع بودن روغنها و چربیها را نشان می دهد .

    روش کار : ابتدا در مورد روغنهای جامد 5/0 گرم و روغنهای مایع 25/0 گرم نمونه وزن کرده به آن 20 میلی لیتر تتراکلرید کربن و سپس 50 میلی لیتر محلول ویجس اضافه می کنیم .

    نیم ساعت در جای تاریک می گذاریم و بعد از نیم ساعت  یدور پتاسیم %15 اضافه می‌کنیم . پس از اضافه کردن 50 میلی لیتر آب مقطر با تیوسولفات 1/0 نرمال تا ایجاد رنگ زرد تیتر استفاده می کنیم . بعد چند قطره چسب نشاسته اضافه کرده و تابیرنگ شدن محلول تیتر می‌کنیم .

    V = حجم تیوسولفات                                                

     

     

    آزمون های غلات :

    این آزمایشها روی غلات ، آرد غلات و فراورده های آن انجام می شود .

    موارد زیر مشمول استاندارد اجباری است :

    ماکارونی (شماره 213) - بیسکویت (شماره 37) - ویفر (شماره 592) - آرد نانوایی (شماره 103) - کیک (شماره 2553) - کلوچه (شماره 2554) - پفک (شماره 2880) .

     

    بسته بندی ماکارونی :

    بسته بندی باید سالم بوده پاره نباشد . نشانه گذاری آن باید شامل : نام - وزن - پروانه ساخت - تاریخ تولید و انقضا به ماه و سال - سری ساخت - آدرس کامل کارخانه - اگر صادر می شود دارای کلمه for export و دارای نوشته فارسی باشد .

     

    وضعیت ظاهری قبل از پخت :

    باید دارای رنگ زرد کهربایی ، عاری از مواد خارجی یا لکه های سفید و لکه های کلی (حباب هوا) باشد . سر آن نیز نباید عصائی باشد .

     

    PH :

    10 گرم ماکارونی آرد شده در 100 میلی لیتر آب مقطر ریخته و پس از صاف کردن ‍‍PH را اندازه می گیریم .

    رطوبت :

    با دستگاه دیجیتالی رطوبت سنجی با دمای  به مدت 17 دقیقه و برای 10 گرم نمونه ماکارونی به صورت پودری رطوبت را اندازه می گیریم .

     

    بررسی ویژگیها پس از پخت :

    در بشر  ،  آب را می جوشانیم . بعد 25 گرم نمونه را وزن کرده و در مورد ماکارونی رشته ای 25 دقیقه و کوتاه 15 دقیقه بعد از به جوش آمدن آب ، می جوشانیم .

    آب حاصل را تبخیر کرده و پس از خشک کردن در آون و به وزن ثابت رسیدن میزان کل مواد جامد در اب پخت را بر اساس درصد وزنی حساب می کنیم .

    همچنین وضعیت ظاهری ماکارونی را پس از پخت بررسی می کنیم و امتیاز می دهیم .

     

    بیسکویت و ویفر :

    شکل ظاهری ، مزه و بو :

    باید دارای سطح صاف ، فاقد سوختگی ، یکنواخت و یکدست و فاقد بو و طعم نامطلوب باشد .

     

    رطوبت :

    مشابه ماکارونی با روش رطوبت سنجی رسیع به مدت 15-14 دقیقه رطوبت سنجیده می‌شود حداکثر رطوبت ویفر باید 5/4 باشد .

     

    اسیدیته و  پراکسید :

    ابتدا به روش سرد چربی نمونه را جدا می کنیم . یعنی نمونه را آسیاب کرده و به آن هگزان اضافه می کنیم و زیر هود قرار می دهیم تا چربی وارد هگزان شود . سپی هگزان را صاف کرده و با استفاده از تقطیر چربی را جدا می کنیم . سپس در چربی استخراج شده مانند روش به کار گرفته شده در آزمایش روغن اسیدیته و پراکسید را اندازه می گیریم .

     

    خاکستر غیرمحلول در اسید :

    کروزه ای را در کوره قرار می دهیم پس از سرد شدن و به وزن ثابت رسید در دسیکاتور ، 2 گرم از نمونه را وزن کردن در کروزه می ریزیم و روی شعله می سوزانیم . بعد در کوره  قرار می دهیم . پس از چهار ساعت 30 میلی لیتر اسید کلریدریک رقیق می ریزیم در کروزه را بسته در بن ماری به مدت 20 دقیقه قرار می دهیم . سپس آنقدر با آب مقطر آن را روی کاغذ صافی (زیر هود) می شوییم تا اسید باقی نماند . کاغذ صافی را در اتود خشک کرده در کروزه ای که قبلاً وزن کرده این می سوزانیم . پس از آن به مدت 5/1 ساعت در کوره قرار داده پس از سرد شدن وزن می کنیم .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

شرکت صنعتي پارس مينو ( سهامي عام ) در سال 1338 بصورت سهامي عام تاسيس وتحت شماره 6980 در اداره ثبت شرکت ها و مالکيت صنعتي به ثبت رسيد و در مهر ماه سال 1360 مشمول بند « ب » قانون توسعه و حفاظت صنايع ايران و تحت پوشش سازمان صنايع ملي قرار گرفت.

مقدمه : غله در زبان فارسی به معنای گندم برنج جو ارزن ذرت چاودار و تریتیکاله می باشد و وقتی صحبت از غلات می شود فرآورده های حاصل از آن نیز مد نظر قرار می گیرد، بنابراین دامنه آن بسیار وسیع و گسترده است. غلات از اولین غذاهای شناخته شده بشر بوده که از زمانهای بسیار کهن تاکنون همواره نقش مهمی در اقتصاد و تغذیه مردم دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه داشته است به همین جهت سمبل غلات ...

معرفي محصول نان غذاي اصلي و پايه مردم بسياري از کشورهاي جهان را تشکيل داده و روزانه قسمت اعظم انرژي، پروتئين، املاح معدني و ويتامينهاي گروه B مورد نياز آنها را تامين مي نمايد. در ايران نيز حدود 65-60 درصد پروتئين و کالري و حدود 3-2 گرم املاح

احتمالاً در بين تمام ورزش ها، اين ورزش انواع متنوع تري دارد. در حقيقت، اگرچه دوچرخه سواري روي پيست يا در جاده مشابه هم هستند، اما وقتي که مسابقه اي به صورت شهر به شهر، يک مسابقه ي شش روزه، يک مسابقه ادامه دار، يک مسابقه ي آمريکايي يا مسابقه ي سرعت ا

انواع ذرت از نظر ویژگی ها و ساختمان آنوسپروم متفاوت هستند . مهمترین گونه های ذرت عبارتند از : گونه ذرت غلافی : پر مصرف ترین گونه در کشورهای تولید کننده ذرت گونه ذرت دندانی گونه ذرت سخت گونه ذرت آردی ذرت شیرین : برای تولید کنسور ذرت استفاده می ود و قند آن دکسترین است. گونه اپک2 : دارای اسید آمینه های ضروری لیزین و متانونین و تروپیتوفان است . این گونه از موتاسیون ها حاصل شده گونه ...

پرتودهی مواد غذایی (اشعه دادن) تحقیقات در زمینه استفاده از اشعه یونیزه بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم آغاز گردید در آن زمان تصور می شد که اشعه می تواند تکنیک بسیار مناسبی برای حفاظت از مواد غذایی باشد. متاسفانه امیدها به طور کامل برآورده نگردید و امروه تعداد محدودی از فرآورده های غذایی وجود دارند که برای افزایش عمر نگهداریشان، از اشعه استفاده می شود. از جمله اشکالاتی که این روش ...

خوراک دام و طيور و آبزيان- تفاله مرکبات - ويژگي ها و روش هاي آزمون 1 هدف هدف از تدوين اين استاندارد تعيين ويژگي هاي فيزيکي, شيميايي , ميکرو

سبوس گندم جهت تغذيه دام - طيور و آبزيان (ويژگيهاي و روشهاي آزمون ) - 0مقدمه سبوس گندم به سبب فراواني توليد و قيمت مناسب و دارابودن ميزان نسبي پروتئين بالا و ويتامينها و مواد معدني به خصوص فسفر، در تغذيه دام ، طيور و آبزيان مورد استفاده ق

تنوع و فراوانی پارامترها و ویژگی های کیفی محصولات کشاورزی، مهمترین دلیل توسعه انواع روشهای غیر مخرب بوده است. در سالهای اخیر دید ماشین، روشهای اپتیکی چون اسپکتروسکوپی رامان، NMR و NIR ، انتشار صوت، روش فراصوت و غیره، در حال گسترش و توسعه می‌باشد که هر کدام برای اندازه‌گیری پارامتر کیفی خاصی کاربرد دارند. برای درجه بندی میوه‌ها روش های مختلفی به کار برده می‌شود که اغلب آن ها مخرب ...

غلات ، سبزيهاي خوردني و حبوبات غلات : غلات ارزانترين منبع انرژي غذايي ، و حاوي پروتئين و تشکيل دهنده حجم غذاي مصرف نشده به وسيله انسان ها است . محصولات غله اي شامل برنج ، گندم ، ذرت ، ذرت خوشه اي ، ارزن ها جو - و برنجچاودار ، گندم و تا حدودي بلال م

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول