دانلود مقاله تلخیص طرح توسعه وعمران شهر قوچان

Word 1 MB 20057 20
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • قرار داد طرح جامع شهر قوچان بین این مهندسان مشاور و سازمان مسکن وشهرسازی خراسان در مهر ماه 76 منعقد گردید. بلافاصله پس از ابلاغ این قرارداد مهندسان مشاور تیم مطالعاتی این پروژه را تشکیل داده و وظایف هر بخش بعهده کارشناس و مسئول ان گذاشته شد. نقشه های پایه این شهر نیز که با استفاده از عکسهای هوایی سال 1362 توسط سازمان نقشه برداری تهیه وبه صورت رقومی آماده شده بود دریافت وپس از بهنگام نمودن آن از طریق مدارک موجود و برداشتهای محلی به عنوان نقشه اصلی و پایه مورد استفاده قرار گرفت.
    مطالعات طرح جامع قوچان درنه جلد تنظیم گردیده است که در هر جلد مطالعات وضع موجود تجزیه وتحلیل وپیشنهادات آن مبحث پس از آخرین اصلاحات و نقطه نظرات تصویب شده در جلسات کمیته فنی و. . . تنظیم گردیده است.

    • تعداد جمعیت و روند گذشته آن:

    بدلیل اینکه شهرستان قوچان در شمال استان خراسان قرار گرفته و به شدت تحت تاثیر شرایط اجتماعی – اقتصادی این منطقه واقع شده در مطالعات جمعیتی تاکید بیشتری بر ویژگی های این منطقه خواهد شد. بر اساس نتایج به دست آمده از سرشماری سراسری نفوس ومسکن سال 1375 منطقه خراسان دارای 6047661 نفر جمعیت در قالب 1281874 خانواده با بعد 7/4 نفر بوده است که 7/10 درصد جمعیت کل کشور (60055488) میباشد. در سال 1375 جمعیت شمال خراسان 3420692 نفر بوده و لذا در طی سالهای 65 تا 75 از رشد سالیانه 99/1 درصد در سال برخوردار بوده است.
    با توجه به وسعت منطقه شمال خراسان تراکم نسبی 61/59 نفر در هر کیلومتر مربع میباشد, که نسبت به تراکم نسبی استان خراسان (3/19 نفر) وکل کشور (43/36 نفر) از تراکم بالایی برخوردار میباشد که علت عمده آن وجود شهر پر جمعیت مشهد در این منطقه میباشد.
    در سال 75 تعداد جمعیت شهرستان قوچان 236875 نفر و تعداد خانوار 68624 و بعد خانوار 8/4 میباشد.



    جلد دوم – مطالعات حوزه نفوذ مستقیم

    • حوزه نفوذ شهر قوچان:

    درمطالعات طرحهای جامع شهری , شناخت حوزه نفوذ شهر از اهمیت والایی برخوردار است. چرا که اصولا بخش عمده فعالیت ها وحیات شهرها بخصوص در شهرهای میانی ودر شهرستانها به وضعیت حوزه نفوذ شهر وابسته میباشد که حتی یکی از دلایل عمده حیات شهرها در مقیاس ناحیه ای به شمار میرود. شهرها خدمات وامکانات مورد نیاز روستا ها وحوزه نفوذ خود را تامین میکنند و حوزه نفوذ شهری منابع مورد نیاز شهرها همچون موادغذایی, مواد اولیه بعضی از صنایع و. . . را تامین مینمایند . می توان از شهرهای پر جمعیت خراسان نام برد که دارای حوزه نفوذ وسیع میباشند. بجنورد – سبزوار – نیشابو- تربت حیدریه - بیرجند و. . . از جمله این شهرها میباشند که از گذشته های دور کانون ارتباط بین مراکز شهری وروستاهای اطراف بوده وبدلیل اینکه در حال حاضر از حوزه نفوذ بیشتری برخوردار هستند نسبت به دیگر شهرها دارای جمعیت و بازار پررونقی میباشد .

    • محدوده حوزه نفوذ شهر قوچان :

    در مطالعات حاضر محدوده حوزه نفوذ شهر قوچان – محدوده اداری- سیاسی شهرستان قوچان محسوب میشود که شامل سه نقطه شهری قوچان و فاروج وباجگیران و 333 آبادی مسکون در سال 1375 میباشد به همین جهت در ادامه گزارشات منظور از حوزه نفوذ شهر قوچان محدوده اداری سیاسی این شهرستان خواهد بود.
    • تاسیسات وتجهیزات زیربنایی :

    تجهیزات زیربنایی تجهیزاتی هستند که نقش مهمی در جهت رفاه و آسایش مردم ایفا میکنند و یا به عبارتی میتوان گفت تاسیسات وتجهیزات زیربنایی دارای دو منظور میباشند که هم جنبه رفاهی و هم به نوعی درتولید نقش دارند.

    - برق :

    بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شده از سوی معاونت عمران و صنایع روستایی جهاد سازندگی خراسان در سال1375 از مجموعه 333 روستای دارای سکنه این شهرستان 201 روستا36/60 درصد روستاها از نعمت برق برخوردار بوده اند. مجموع132 روستای فاقد برق 125 روستا دارای جمعیتی کمتر از 50 خانوار بوده اند وفقط 7 روستا فاقد برق دارای جمعیتی بیش از 50 خانوار میباشند که عمدتا شامل روستاهایی هستندکه دارای فاصله زیادی از شهر قوچان و شبکه برق میباشند .

    - راه روستایی :

    راه روستایی مهمترین نوع تاسیسات روستایی به شمار میروند که باعث می شود تا ارتباطات روستائیان با مراکز دیگر به سهولت برقرار گردد. یکی از اولویت های اساسی در زمینه عمران روستایی توجه به راههای روستایی وکیفیت آنها به شمار میرود به همین جهت احداث راههای روستایی در شهرستان قوچان در سالهای اخیر توجه زیادی شده بطوریکه در حال حاضر از مجموع 333 روستای قوچان 205 روستا 93/61 درصد روستاها با کیفیت مناسب برخوردار هستند از نظر کیفیت ونوع راه روستایی از مجموع 8/85 کیلومتر راه روستایی 1/99 کیلومتر (5/11 درصد) آسفالت (8/38 درصد) شوسه 9/434 کیلومتر(6/50 درصد) به صورت دسترس میباشد.

    - آب لوله کشی :

    آب سالم از اولویت بالایی برخوردار است در توسعه روستاها به طوریکه در سالهای اخیر یکی از اقدامات اولیه سازمان های عمرانی تامین آب شرب سالم روستاها وشهرهابوده . بر اساس آمار واطلاعات ارائه شده از سوی معاونت عمران و صنایع روستایی جهاد سازندگی خراسان در پایان سال 1375 ا مجموع333 روستای دارای سکنه تعداد 191 روستا (4/57 درصد) روستاهای شهرستان قوچان دارای لوله کشی آب بوده اند که در طی سالهای 1365 و 1375 , 46 روستا به تعداد 144 روستای دارای لوله کشی آب سال 1365 افزوده شده است که از رشد حدود 9/13 درصد برخوردار می باشد.

    - وضعیت مسکن :

    شناخت نوع مسکن از جهات مختلف حائز اهمیت میباشد که لازم است مورد بررسی قرار گیرد. بر اساس نتایج به دست آمده از سرشماری سراسری سال 1375 تعداد 48624 خانوار در شهرستان قوچان زندگی میکنند . خانوارهای دارای مالکیت ملکی (79/76 درصد) خانوارهای دارای مالکیت اجاره ای (26/10 درصد) و خانوارهای دارای مالکیت دربرابر خدمت 23/1 درصد) و خانواده هایی که به صورت مجانی از محل سکونت خود استفاده کردند (4/10 درصد ) بوده اند.

    - مخابرات :

    بر اساس آمار واطلاعات موجود در مورد وضعیت تلفن در شهرها وروستاها ی شهرستان قوچان علاوه بر شهرها 64 روستای این شهرستان دارای تلفن میباشند. از نظر میزان رشد در سالهای 1365 تا 1375 از 19 دفتر به 64 دفتر افزایش یافته که بیش از دو برابر رشد نشان میدهد.

    - پست :

    بر اساس آمار واطلاعات موجود علاوه بر سه شهر قوچان- فاروج- باجگیران که دارای اداره پست میباشند 25 دفتر پستی یا نمایندگی پست در روستاها مستقر میباشدکه با توجه به 333 روستای دارای سکنه به ازای هر حدود 3/13 روستا یک دفتر پستی و یا نمایندگی پست در روستاها مستقر میباشد. این در حالی است که این تعداد در سال 1365 , 14 دفتر بوده است که نشان دهنده افزایش تعداد دفاتر پستی در طی سالهای 65 تا 75 میباشد.

    - خدمات آموزشی :

    جمعیت ساکن در شهرها به خدمات آموزشی دسترسی دارند لیکن درروستاها به دلیل پراکندگی جمعیت و به حدنصاب نرسیدن جمعیت آنها بعضی از روستاها فاقد خدمات آموزشی در مقاطع مختلف هستند.
    بر اساس آمار واطلاعات موجود در سال 75 از مجموع 333 روستای دارای سکنه شهرستان قوچان فقط 228 روستا (8/68 درصد روستاها) دارای دبستان , 61 روستا (42/18 درصد دارای مدرسه راهنمایی) و 2 روستا (6/0 درصد) دارای دبیرستان بوده اند. به همین دلیل تعداد بیشتری از دانش آموزان روستایی جهت ادامه تحصیل مجبور به مهاجرت فصلی ویا دائمی به شهرها میباشند.

    • خدمات بهداشتی – درمانی :

    درپایان سال 1375 از مجموع 333 روستای دارای سکنه 151 روستا (3/45 درصد ) دارای حمام 110 روستا (33 درصد) دارای خانه بهداشت و29 روستا (7/8 درصد) دارای مرکز درمانی بوده اند که در آینده با فعالیتهای شبکه های بهداشت و درمان این واحدها گسترش بیشتری خواهند داشت.

    • آثار باستانی واماکن مقدس شهرستان قوچان :

    از آثار به جا مانده از شهر قوچان قدیم شهر کهنه خطی در فاصله 10 کیلومتری شهر قمچان خطی بنای مزمن امامزاده ابراهیم بن علی بن موسی الرضا(ع) میباشد که بازسازی و نگهداری می شود. دیگر آثار به جا مانده شهر قوچان خرابه هایی است که به صورت تپه های متروک درآمده و در سالیان گذشته آثار آنها به وسیله غارت گران عتیقه به یغما رفته است. مثل تپه یام در شمال فاروج که به اعتقاد باستان شناسان از آثار شهرهای قدیمی است . تپه ها و آثار باستانی که واجد ارزش تاریخی هستند عبارتند از:
    1- تپه زوباران
    2- تپه زیر فرودگاه در قوچان
    3- تپه در مغرب پادگان قوچان
    4- تپه داغیان

  • - جلد اول : مطالعات منطقه
    - جلد دوم : مطالعات حوزه نفوذ مستقیم
    - جلد سوم : مطالعات تاریخی و جغرافیایی
    - جلد چهارم : مطالعات جمعیتی و اجتماعی
    - جلد پنجم : مطالعات اقتصادی
    - جلد ششم : مطالعات کالبدی
    - جلد هفتم : مطالعات ترافیک
    - جلد هشتم : ضوابط و مقررات ساختمانی
    - جلد نهم : تراز مالی – فیزیکی

مقدمه: قرار داد طرح جامع شهر قوچان بین این مهندسان مشاور و سازمان مسکن وشهرسازی خراسان در مهر ماه 76 منعقد گردید. بلافاصله پس از ابلاغ این قرارداد مهندسان مشاور تیم مطالعاتی این پروژه را تشکیل داده و وظایف هر بخش بعهده کارشناس و مسئول ان گذاشته شد. نقشه های پایه این شهر نیز که با استفاده از عکسهای هوایی سال 1362 توسط سازمان نقشه برداری تهیه وبه صورت رقومی آماده شده بود دریافت ...

موقعیت جغرافیایی شهرستان قوچان : قوچان یکی از شهرهای مرتفع شمال شرقی استان خراسان است و این شهر در مسیر شاهراه آسیایی مشهد به تهران قرار دارد . فاصله این شهر تا مشهد در مسیر این جاده 132 کیلومتر و تا مرز ایران و ترکمنستان 58 کیلومتر است / بدین ترتیب این شهر از نظر جغرافیایی در مسیر راههای درگز و باجیگران ، نیشابور سبزوار ، شیروان و مشهد قرارگرفته است ، مسیری که در واقع همان معبر ...

مقدمه تحول و دگرگونی در هریک از جنبه های خاص زندگی در عرصه های روستایی که تنوع ارتباط تنگاتنگ با روندهای عمومی توسعه سکونتگاهی روستایی دارد، بلکه جدا از سمت گیرهای عام در سطح ملی نیست. بنابراین هر گونه اقدامی در راستای دگرگونی جنبه های زندگی روستایی می تواند و باید جزیی از سازماندهی فضایی به شمار آید. در این راستا تاکید بر برنامه ریزی مراکز روستایی، حاصل توجه مجدد به توسع ...

الف - تعریف مسئله: اولین بار کاربرد واژه توسعه پایدار (Sustainable development) توسط خانم باربارا وارد (B.Ward.Cocoyoe-1970) در اعلامیه کوکویاک درباره محیط زیست و توسعه بکار رفت.بدنبال آن پس از گزارشات باشگاه رم(modoze 75) و بنیاد هامرشولد(Daghammarskjold-75) بتدریج توسعه پایدار در طی سالهای دهه 1980 و از زمانی که اتحادیه بین المللی برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی ...

الف - تعریف مسئله: اولین بار کاربرد واژه توسعه پایدار (Sustainable development) توسط خانم باربارا وارد (B.Ward.Cocoyoe-1970) در اعلامیه کوکویاک درباره محیط زیست و توسعه بکار رفت.بدنبال آن پس از گزارشات باشگاه رم(modoze 75) و بنیاد هامرشولد(Daghammarskjold-75) بتدریج توسعه پایدار در طی سالهای دهه 1980 و از زمانی که اتحادیه بین المللی برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی ...

شهرداري از جمله سازمان هايي است که همه روزه با حضور بي شمار مراجعين مواجه است و به علت شلوغي و ازدحام بيش از حد همواره با نارضايتي افراد رو به رو بوده ،لذا در راستاي طرح تکريم ارباب رجو ع مهمترين اقدام شهرداري اجراء‌ طرح ناحيه محوري است به اين معني

مجموعه شهري (CONURBATION) به گستره وسيعي اطلاق مي شود که از گسترش و پيوند شهرها و شهرک هاي متعدد بوجود مي آيد . به گونه اي که در عين پيوند کالبدي معمولا موجوديت جداگانه خود را حفظ مي کنند . به عبارت ديگر مجموعه شهري يک محدوده فضايي است متشکل از يک ي

جغرافياعلم شناخت محيط وپديده هاي موجود درآن است. اين پديده هااعم ازاين که به شکل طبيعي وجودداشته باشند ويااينکه درنتيجه ي رابطه ي انسان با محيط به وجود آمده وشکل گرفته باشند،به دليل اشغال فضايي و قرارگيري دربسترمحيط به خودي خود درحيطه ي مطالعات جغرا

رشد شهرنشيني در جهان بويژه در کشورهاي جهان سوم رو به افزايش است و به صورت پديده اي گسترده و فراگير درآمده است. اين پديده هم به دليل رشد جمعيت در چند دهه اخير و هم به خاطر موج گسترده مهاجرت از روستا به شهر بوده است. آمارهاي جهاني مربوط به ميزان شهرنش

1- مقدمه : رشد شهرنشینی در جهان بویژه در کشورهای جهان سوم رو به افزایش است و به صورت پدیده ای گسترده و فراگیر درآمده است. این پدیده هم به دلیل رشد جمعیت در چند دهه اخیر و هم به خاطر موج گسترده مهاجرت از روستا به شهر بوده است. آمارهای جهانی مربوط به میزان شهرنشینی که نسبت جمعیت شهرنشین به کل جمعیت را نشان می دهد، هر ساله افزایش آن را به وضوح بیان می دارد. شتاب این رشد در کشورهای ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول