دانلود مقاله طراحی و پیاده‌سازی ابزار GIS تحت وب

Word 27 MB 21967 74
مشخص نشده مشخص نشده نقشه برداری - نقشه کشی
قیمت قدیم:۲۰,۴۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در زمان گذشته برای کار با نقشه ها از نقشه‌های کاغذی که اغلب بسیار عریض و طویل بودند استفاده می‌‌شد و کاربران مجبور بودند برای اینکه نقشه ای با جزئیات کامل داشته باشند، یا شهر ها را به مناطق مختلف تقسیم کنند و نقشه هر یک را به صورت جداگانه داشته باشند و یا نقشه ای با ابعاد بزرگ تولید کنند که در هر دو حالت یک نقشه کامل با تمام جزئیات در دسترس نبود و اگر هم بود قابل حمل نبود و مشکلات خاص خود را داشت.
    با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و به وجود آمدن رایانه پنجره جدیدی برای کار با نقشه ها باز شد که مزایای بسیاری را در اختیار کاربران قرارداد برای مثال، یک نقشه کامل با تمام جزئیات قابل نگهداری بر روی یک رایانه کوچک قابل حمل بود اما همیشه این چالش وجود داشت که به جای استفاده یک نفر از یک نقشه، چندین نفر از سراسر جهان از همین نقشه و اطلاعاتی که سایر کاربران بر روی نقشه در ج کرده اند استفاده کنند.برای مثال در یک کشور یک نقشه واحد وجود داشته باشد و در هر شهر و در هر منطقه نیروهای پلیس و سایر دستگاه‌های ذیربط اطلاعات تصادفات و مرگ ومیر ناشی از تصادفات همان منطقه بر روی نقشه ثبت کنند و تمام نیروهای پلیس از سراسر کشور تصادفات ثبت شده را لحظه به لحظه از روی نقشه ملاحظه نمایند و مدیران جهت بهبود امور تصمیمات مقتضی را اتخاذ نمایند با به وجود آمدن اینترنت بسیاری از مقاصد فوق قابل محقق شدن است بدین صورت که باید ابزاری تولید نمود که نقشه ها را تحت وب نمایش داده و امکانات مختلف را در اختیار کاربر قرار دهد. در راستای نیل به این هدف کشورهای خارجی گام‌های بلندی برداشته اند اما در داخل کشور به صورت بومی بر روی این مورد تمرکزی صورت نگرفته و اغلب جهت مقاصد مختلف از همان ابزار تولید شده توسط کشورهای خارجی استفاده می‌‌گردد.
    در این فصل یافتهای دیگر محققان در خصوص سیستم اطلاعات جغرافیایی وجزئیات آن که شامل مفاهیم تئوری است، ارائه می‌‌گردد.
    1-2- سیستم اطلاعات جغرافیایی
    1-2-1- تعریف سیستم اطلاعات جغرافیایی
    سیستم اطلاعات جغرافیایی که از این به بعد آنرا GIS می‌‌نامیم مجموعه ای سازمان یافته از سخت افزار، نرم افزارهای کامپیوتری، داده‌های مکان مرجع شامل داده‌های توصیفی مکانی، افراد متخصص و الگوریتم هاست که به منظور گردآوری، ذخیره سازی، به هنگام سازی، پردازش، بازیافت، تجزیه وتحلیل و ارائه شکل‌های مختلف اطلاعات مکان مرجع طراحی وایجاد شده و به بیان مشخصات و ویژگی‌های جغرافیایی داده ها می‌‌پردازد.
    1-2-2- تاریخچه
    اولین نمونه از یک GIS ملی GIS کانادا است که از اواخر 1960 به این طرف به صورت پیوسته مورد استفاده قرار گرفته است در ده‌های 1970 و1980 میلادی پیشرفت‌های قابل ملا حظه ای در فناوری GIS به وجود آمده به طوری که عبارت سیستم اطلاعات جغرافیایی در مورد مجموعه ابزارهایی برای تحلیل و نمایش نقشه ها و ادغام فنون و شیوه‌های آماری و نقشه ای و کاربرد فراگیر تر ان به ویژه برای تحلیل تاثیرات وخط مش‌های دولتی به کار گرفته شده در حالی که سابقه فناوری در کشورهای غربی از جمله کانادا و امریکا به بیش از 40 سال می‌‌رسد. این فناوری در اغلب کشور‌های جهان سوم بسیار جوان می‌‌باشد.
    در ایران اولین مرکزی که به صورت رسمی استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی را آغز کرد سازمان نقشه برداری کشور بود که در سال 1369 بر اساس مصوبه مجلس عهده دار طرح بکارگیری این سیستم شد. این سازمان در حال حاضر توپوگرافی 125000از عکس‌های هوایی با مقیاس 140000 می‌‌باشد و این فرصتی است برای تبدیل این نقشه ها به ساختارهای رقومی و تاسیس پایگاه توپوگرافی ملی که نیاز‌های کاربران را در زمینه GIS بر آورده می‌‌کند در همین راستا شورای ملی کاربران GIS به منظور سیاست گذاری برنامه ریزی و هماهنگ سازی فعالیت ها در زمینه GIS، تحلیل نیازمندی ها و همچنین بهره برداری شایسته از کلیه ظرفیت‌های علمی، فنی و نیروی انسانی در راستای ایجاد و بکارگیری GIS وبا توجه به وظایف سازمان نقشه برداری کشور در خصوص تدوین و ایجاد سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی ملی در دی ما ه 1372 تاسیس گردید.
    1-2-3- عناصر کلیدی برای توسعه GIS
    اصولا 5 زمینه کلی زیر به عنوان عناصر کلیدی برای توسعه GIS از دیگر موارد بصورت برجسته تر وجود دارد.
    1. معماری چشم انداز
    2. علوم کامپیوتری
    3.علوم جغرافیا
    4.سنجش از دور
    5. کارتوگرافی معماران
    1-2-4 - وظیفه سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS):
    وظیفه اصلی یک سیستم اطلاعاتی نوعی عملیات بر روی داده هاست که به کمک آن بتوان سریعتر، دقیق تر و بهینه تر بر روی مسائل مربوط به این داده هاتصمیم گیری کرد.این مراحل از جمع آوری داده ها، تغییر فرمت و ذخیره سازی آنها آغاز شده و شامل مسائل مدیریت، تجزیه و تحلیل و مدلسازی می‌گردد و مارا در جستجو وتهیه فضای پرسش و پاسخ بر روی حجم بالای اطلاعات و نمایش داده های توصیفی در مدت زمان بسیار کوتاه یاری می‌کند. یک سیستم اطلاعات جغرافیایی به دو دسته تقسیم می‌شوند: داده های مکانی که نشان دهنده موقعیت و شکل عوارض بوده و داده های توصیفی که بیانگر ویژگی ها و خصوصیات عوارض می‌باشد.

    1-3- اجزای سیستم اطلاعات جغرافیایی:
    1-3-1 نیروی متخصص:
    نیروی متخصص وظیفه طراحی و پیاده سازی و همچنین بهنگام سازی داده ها و اطلاعات را بر عهده دارد.
    1-3-2 کامپیوتر:
    کامپیوتر شامل سخت افزار و نرم افزار مناسب است که جهت ذخیره سازی، بهنگام سازی و تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    1-3-3 داده:
    منظور از داده، داده های مکانی و توصیفی می‌باشد.
    1-4- داده های مکانی در GIS:
    نظیر کیلومتراژ و موقعیت عوارضی چون ریل بالاست، تراورس، یابند، سوزن، ایستگاه، تونل، پل، تراشه، شیب و فراز، قوس، دیزل، واگن انشعاب برق وتلفن ومخزن سوخت،ساختمان اداری وغیره.سیستم اطلاعات جغرافیایی وکامپیوتر ها را نمی توان به طور مستقیم برای جهان واقعی بکار برد، زیرا کامپیوتر های دیجیتالی بر اساس اعداد یا کاراکتر هایی که در درون خود به صورت اعداد دو رقمی نگهداری می‌کنند، عمل می‌نمایند. بنابراین پدیده های مورد نظر در جهان واقعی در یک سیستم کامپیوتری باید به شکل نمادین عرضه شوند.پس ابتدا باید مرحله جمع آوری داده ها انجام گیرد و سپس فرایند فشرده سازی گستره زمین شناسی، ساختار،خواص ژئو فیزیکی یا هر ویژگی از سطح زمین که اطلاعات آن گرد آوری شده بود،به شکل قابل دستیابی در کامپیوتر با استفاده از مدلهای نمادین صورت گیرد.
    1-4-1-داده های برداری:
    در این مدل اشیاء یا موقعیتها در جهان واقعی به وسیلهنقاط و خطوطی که مرز های آنها را تعیین می‌کنندنمایش داده می‌شوند.مکان عوارض با استفاده از سیستم مختصات کارتزین(X,Y) که دارای دامنه تقریبا پیوسته مختصات می‌باشد بیان می‌شود.موقعیتها در این مدل با استفاده از یک سیستم مختصات جغرافیایی استانداردمانند سیستم تقسیم بندی عرضی، مبنای محلی یا طول و عرض جغرافیایی ذخیره می‌گردند. نقطه به صورت یک سری (X,Y) و سطح به صورت حلقه بسته ای از (X,Y) ها ذخیره می‌گردد. این مدل نسبت به مدل رستری قابلیت انعطاف ودقت بیشتر وهمچنین نسبت به مدل رستری حجم کمتری دارد، اما ساختار آن پیچیده است. مدل های داده ای اسپاگیتی، توپولوژی وشبکه نامنظم مدل برداری محسوب می‌شود.

    شکل(1-1 )مدل برداری
    1-4-1-1- مدل اسپاگیتی:
    در این مدل نقشه جز به جز به لیستی از مختصات (X,Y) برگردانده می‌شود.
    دراین فایل داده های مکانی مجموعه ای است از رشته مختصات بدون ساختار داخلی که مرزمشترک بین دو پلیگون مجاور دو بار ذخیره می‌شود.ارتباط مکانی عوارض در این مدل کد گذاری نمی شود.به طور مثال اطلاعاتی در مورد عوارض مجاور هر پیلیگون ثبت نمی گردد.ارتباط مکانی عوارض باید به وسیله محاسبات بازسازی شود.مدل اسپاگتی برای چاپ نقشه های رقومی موثر استچون اطلاعاتی بیشتر از اطلاعات مورد نیاز برای ترسیم ذخیره نمی گردد. ساختار ذخیره سازی اطلاعات در سیستم های CAD مثالی از مدل اسپاگیتی می‌باشد.
    1-4-1-2- مدل توپولوژی:
    در مدل توپولوژی مرزهای پلیگونها به صورت یکسری از طاق ها (ARC) و گره ها شکسته ورابطه فضایی بین آنها به طور صریح در جداول توصیفی(Nodes) تعریف می‌شود.بدون توپولوژی عوارض مجاور هم فاقد شناسایی است. مدل توپولوژی پر استفاده ترین روش کد گذاری ارتباط های مکانی در Attribute table می‌باشد به طوری که آنالیزهای مجاورت و پیوستگی با استفاده از توپو لوژی انجام می‌شوند.
    مزیت:
    آنالیز مکانی بدون استفاده از مختصات ( مجاورت وپیوستگی ) امکان پذیر است.به بیان دیگر با استفاده از توپولوژی می‌توان از محاسبات وقت گیر برای بدست آوردن ارتباط های مکانی از طریق مختصات هندسی جلوگیری نمود.
    عیب:
    ایجاد ساختار توپولوژی هزینه وزمان بیشتری به کاربر تحمیل می‌کند. ورود نقشه جدید یا تغییر در نقشه موجود باعث تغییر در توپولوژی می‌شود.
    1-4-1-3- مدل شبکه نامنظم مثلثی:
    مدل شبکه نامنظم مثلثی مدل توپولوژی – برداری برای نمایش سطح زمین است. این مدل عوارض سطح زمین را مانند مجموعه ای در سطوح مثلث بهم پیوسته نمایش می‌دهد
    الگوریتم های (TTN) در روش تولید شبکه های مثلثی متفاوت بوده ودارای نتایج متفاوت هستند. در عمل مثلث بندی که در آنها مثلث های متوازی الاضلاع هستند برای نمایش سطح دقیق ترند. با استفاده از مدل (TTN) مشخصات سطح زمین مانند شیب (ُSLOPE) وجهت شیب (ASPECT) برای هر سطح محاسبه گردیده و به عنوان توصیفات آن سطح محاسبه و مطابق روش ذخیره توصیفات در پلیگونها ذخیره می‌گردند.از این آنالیزها بعدا در آنالیزهای مربوط به مشخصات سطح زمین استفاده می‌گردد.در حالت عکس روند پیشرفت بیشتر به سمت بکارگیری هر چه بیشتر توپولوژی درGIS است.
    1-4-2- داده های رستری:
    مدل داده رستری در فرم ساده آن شامل یک شبکه منظم از سلول های مر بعی می‌باشد این سلول ها هم اندازه و تقسیم ناپذیر بوده و پیکسل نامیده می‌شود.
    موقعیت هر پیکسل به وسیله شماره سطر وستون آن تعریف می‌گردد.مقدار تشخیص داده شده به هر سلول نمایانگر نوع وچگونگی اطلاعات توصیفی آن است.هر چه ابعاد پیکسل ها کمتر باشد ضریب تفکیک تصویر بالاتر است.عوارض به عنوان اشیاء مستقل شناسایی نمی شوند بلکه بوسیله گروهی از سلول ها با شرایط خاص نمایش داده می‌شوند.
  • 1-1مقدمه 1
    1-2- سیستم اطلاعات جغرافیایی 2
    1-2-1- تعریف سیستم اطلاعات جغرافیایی 2
    1-2-2- تاریخچه 2
    1-2-3- عناصر کلیدی برای توسعه GIS 3
    1-2-4 - وظیفه سیستم اطلاعات جغرافیایی ( GIS): 3
    1-3- اجزای سیستم اطلاعات جغرافیایی: 4
    1-3-1 نیروی متخصص: 4
    1-3-2 کامپیوتر: 4
    1-3-3 داده: 4
    1-4- داده های مکانی در GIS: 4
    1-4-1-داده های برداری: 5
    1-4-1-1- مدل اسپاگیتی: 5
    1-4-1-2- مدل توپولوژی: 6
    1-4-1-3- مدل شبکه نامنظم مثلثی: 6
    1-4-2- داده های رستری: 7
    1- 5- داده های توصیفی: 8
    1-6- منابع تامین کننده داده های مکانی: 8
    1-6-1- نکاتی در خصوص سنجنده ها: 8
    1-6-1-1-قدرت تفکیک طیفی 9
    1-6-1-2- قدرت تفکیک مکانی 9
    1-7- ورودی داده ها 10
    1-8- خروجی داده ها 10
    1-9- سوالاتی که GIS قادر به پاسخ گویی می‌باشد: 11
    1-9-1- سوالات مربوط به یک مکان 11
    1-9-2- سوالات شرطی 11
    1-9-3- بررسی روند 11
    1-9-4- الگو 11
    1-9-5- مدل سازی 12
    1-10- ویژگی های یک سیستم اطلاعات جغرافیایی 12
    1-10-1- ویژگیهای عوارض مکان دار جغرافیایی ثبت شده 13
    1-11- کاربردهای GIS 13
    1-11-1- کاربرد GISدر زمین شناسی 14
    1-12- نقشه 15
    1-12-1- طول جغرافیایی: 15
    1-12-2- عرض جغرافیایی: 15
    1-12-3- سطح مقایسه: 15
    1-12-4- مقیاس نقشه: 15
    1-12-5- سیستم تصویر نقشه ها: 16
    1-12-6- سیستم تصویر لامبرت: 16
    1-12-7- سیستم جهانی عرضی 16
    1-12-7-1-ایران در سیستم UTM 18
    1-13- سیستم موقعیت یاب جهانی در سیستم اطلاعات جغرافیایی 18
    1-14- نتیجه گیری 20
    2-1- مقدمه 21
    2-2- روش تحقیق نرم افزار نویسی 21
    2-3- سیستم اطلاعات جغرافیایی تحت وب چگونه کار می‌کند 21
    2-4- نقشه اینترنتی 21
    2-4-1- نقشه های اینترنتی ایستا 22
    2-4-2- نقشه های اینترنتی پویا 22
    2-4-3- مزایای نقشه پویا 22
    2-4-4- نقشه های اینترنتی محاوره ای 22
    2-5- نوع اطلاعات انتقالی 23
    2-6-فایل های GIS 24
    2-7- روش خواندن فایل بانک اطلاعاتی نقشه 24
    3-1- گزارش وضعیت استقرار سیستم GIS 46
    3-2- تعریف GIS: G.I.S (Geographic Information Systems) 47
    3-2-1- تعریف عمومی: 47
    3-3- کاربرد GIS در مدیریت بحران: 47
    3-4- چند ملاحظه‌ در بکارگیری‌ سیستم‌های‌ اطلاعات جغرافیایی‌ GIS: 48
    3-5- ضرورت بکارگیری GIS در را ه و ترابری: 48
    3-6- تهیه مدل مفهومی: 49
    3-7- تهیه نقشه آسیبپذیری و حریم نقطهای سفرههای آب زیرزمینی اداره کل جنگلداری استان
    گلستان 53
    3-7-1- تهیه نقشه آسیبپذیری با استفاده از شاخص DRASTIC 53
    3-7-2- تغذیه خالص 53
    3-7-3- نقشه شیب 53
    3-7-4- هدایت هیدرولیکی 53
    3-7-5- محیط آبخوان 54
    3-7-6-تأثیر منطقه غیراشباع 54
    3-7-7- محیط خاک 55
    3-7-8- شاخص آسیب پذیری سفره آب زیرزمینی 55
    3-8- مراحل روند تهیه یک نقشه 55
    3-8-1- مرحله اول 55
    3-8-2- مرحله دوم 56
    3-8-2-1- میانیابی 56
    3-8-3- مرحله سوم 57
    3-8-4- مرحله چهارم 58
    3-8-5- مرحله پنجم 59
    3-8-6- مرحله ششم 60
    3-8-7- تهیه نقشه نهایی شاخص DRASTIC: 61

در اين مقاله بر کاربرد SQL Server 2000 و VB.NET به طور مختصر توضيحاتي خواهيم داد و هم چنين عملکرد نرم افزار کتابخانه را بررسي خواهيم نمود . SQL Server MS مرتباً سهم بيشتري از بازار را به خود اختصاص مي دهد و يک سيستم مديريت پايگاه داده رابطه اي سروي

پیشگفتار مدیریت استراتژیک هنر و علم تدوین, اجرا و ارزیابی برای رسیدن به هدفهای بلند مدت می­باشد. آنچه‌ که‌ سالهاست‌ کمبود آن‌ را در حوزه‌های‌ مختلف‌ مدیریت‌ و برنامه‌ریزی‌ کشور احساس‌ می‌کنیم‌ فقدان‌ برنامه‌ریزهای‌ شفاف‌، دقیق‌، قابل‌ اندازه‌گیری‌ و ارزیابی‌ برای‌ آینده‌ است‌. به‌ نظر می‌رسد از گذشته‌های‌ دور تاکنون ‌همیشه‌ آینده‌ برای‌ همه‌ اقشار جامعه‌ حتی‌ مدیران‌ و ...

به نام خدا شرکت رهنمون فناوري اطلاعات در سال 1381 با مالکيت خصوصي به شماره ثبت 196417 در تهران با هدف ارايه راهکارهاي جامع اتوماسيون مالي و اداري تاسيس گرديد. اين هدف با پوشش جنبه‌هاي مختلف فناوري اطلاعات شامل بررسي و امکان سنجي پياده

دريافت از راه دور و تکنولوژي اطلاعات فضايي، جهت کاهش در تاخير، بهبود نگهداري ساختارهاي زيربنايي و مديريت در سرويس و نگهداري صحيح از مخترعين و ارزشيابي سرمايه ها ايجاد تنوع در ابزارهاي جديد را پيشنهاد مي کند. درخواست تکنولوژي دريافت از راه دور پ

کارتوگرافی به صورت سنتی بعنوان علم و هنر ترسیم نقشه تعریف شده است. نقشه ها بصورت سنتی بوسیله مداد و کاغذ ترسیم می‌شدند ولی گسترش و مزایای کامپیوترها، کارتوگرافی را متحول کرده است. بیشتر نقشه های کیفی _ تجاری هم اکنون توسط نرم‌افزارهای نقشه کشی از انواع CAD,GIS و دیگر نرم افزارهای خاص کارتوگرافی می باشد، تهیه می گردند که این عمل خود باعث استفاده موثر از تصاویر دورسنجی و GIS سیستم ...

مقدمه: با توجه به اينکه در عصر ارتباطات به سر مي بريم و تمامي انسان‌ها به نحوي تلاش مي کنند تا با يگديگر ارتباط برقرار کنند. و هر يک از آن‌ها از روش‌هاي مختلفي براي برقراي ارتباط استفاده مي‌کنند. يکي از روش‌هاي برقراري ارتباط گفتگومي‌باشد. که اين ر

سيستم اطلاعاتي خيابان‌بندي : دستيابي Geographic Information System)GIS سيستم اطلاعات جغرافيايي ) به مديريت توسعه شهري خلاصه: Seoul پايتخت کره جنوبي به خاطر خيابان‌بندي بکرش که قرنهاست در داخل و پيرامون نقشه طبيعي‌اش شکل گرفته بسيار شناخته شده‌اس

توسعه شهری خلاصه: Seoul پایتخت کره جنوبی به خاطر خیابان‌بندی بکرش که قرنهاست در داخل و پیرامون نقشه طبیعی‌اش شکل گرفته بسیار شناخته شده‌است. بخاطر شهرسازی سریع و رشدی که در سال 1960 آغاز شد این خیابان‌بندی بسیار پیشرفت کرده‌است. توسعه جدید دوباره در بخش مرکزی شهر که رشد بالا و عمده‌ای دارد به خیابان‌بندی شهر بسیار خسارت وارد کرده‌است. در سالهای اخیر تلاشهای متعددی برای مدیریت ...

چرا GIS ؟ نخستین پرسشی که ممکن است برای هر فرد در مواجهه با GIS مطرح شود این سوال است که چرا از GIS استفاده می کنیم؟ در پاسخ باید GIS مجموعه ای است از امکانات و قابلیت های ویرایشی و بروزرسانی سریع داده ها که روش های سنتی فقد آن هستند. اگر محاسبه مسیر دو شهر را بر روی نقشه خطی، یک کارکرد ساده GIS بنامیم، باید اعتراف کنیم که انجام محاسبات سریع، هم زمان و پیچیده پارامترهای مختلف، ...

مدیریت سرمایه و ایمنی جهت ساختار هایی زیر بنایی با جلوه تر: دریافت از راه دور و تکنولوژی اطلاعات فضایی، جهت کاهش در تاخیر، بهبود نگهداری ساختارهای زیربنایی و مدیریت در سرویس و نگهداری صحیح از مخترعین و ارزشیابی سرمایه ها ایجاد تنوع در ابزارهای جدید را پیشنهاد می کند. درخواست تکنولوژی دریافت از راه دور پتانسیل خوبی جهت بررسی نواحی غیر پیشرفته برای آزاد کردن دارد که با دقت بیشتر و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول