دانلود مقاله بررسی موقعیت شهرستان چناران

Word 239 KB 22106 46
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • شهرستان چناران در شمال استان خراسان واقع شده است. این شهرستان محل عبور جاده اصلی تهران به مشهد ( راه آسیایی ) می باشد . شهرستان چناران از شمال به درگز و ازشرق و جنوب شرق به مشهد و از جنوب به نیشابوراز غرب و شمال غرب با قوچان همسایه است .
    این شهرستان در شمال استان خراسان واقع در طول جغرافیایی 29، 58 تا 39 ، 59 و عرض جغرافیایی 16 و 36 تا 37 و 52 می باشد . شهرستان چناران طبق آخرین تقسیمات در سال 1378، دارای بخش های گلبهار، مرکزی و 6 دهستان درزآب ، بیزگر، گلمکان، بخش مرکزی ، بقمچ ، رادکان و چناران است و دارای 272 آبادی دارای سکنه می باشد . نقشه شماره 1 تا 2 موقعیت اداری سیاسی شهرستان چناران را نشان می دهد .
    جمعیت :
    براساس آمار 1375 مرکز آمارایران ، این شهرستان دارای 107270 نفر جمعیت است از این تعداد جمعیت 53119 نفر(6/49 درصد) مردان و 52021 نفر(1/50 درصد) را زنان به خود اختصاص داده اند . همچنین دراین سال 4/69 درصد جمعیت در نقاط روستایی و 9/29 درصد آن در نقاط شهری سکونت داشته اند. جمعیت غیرساکن5/0 درصد کل جمعیت شهرستان را شامل می شوند جمعیت این شهرستان از 62522 نفر در سال 1325 به 107470 نفر در سال 1375 افزایش داشته است.
    براین اساس متوسط نرخ رشد 30 سال اخیر 7/1 درصد محاسبه شده است.با توجه به تعداد جمعیت و وسعت شهرستان در سال 1375، تراکم نسبی جمعیت 7/27 نفر درکیلومتر مربع محاسبه گردیده است و از مجموع 62215 نفر جمعیت 6 ساله و بیشتر در سال 1375 ، 26937 نفر با سواد بوده اند .
    رودها :
    شهرستان چناران در بخش علیای حوضه کشف رود واقع شده است و رودخانه کشف رود در بین رشته کوههای هزارمسجد و بینالود و در امتداد شمال غرب به جنوب شرق در میان دشت مشهد – مشهد در جریان است . مهمترین جریانات سطحی شهرستان چناران شامل ، رودخانه فریزی ، رادکان، اخلمد و گلمکان می باشد .
    کوهها :
    ناهمواریهای شهرستان شامل موارد زیر می باشند.
    الف ) رشته کوه کپه داغ ، این رشته کوه در شمال چناران در جهت شمال غربی ، جنوب شرقی واقع شده است قسمت قدامی آن اشراف بر دشت چناران دارد .
    ب) رشته کوه هزار مسجد
    ج) ناحیه پیشکوههای بینالود
    د) رشته کوه بینالود: امتداد این رشته کوه از شمال غربی به جنوب شرقی است و دشت های مشهد و نیشابور را از هم جدا می کند .
    مراتع :
    شهرستان چناران بنابر آمارسال 1375 مرکز آمار ایران دارای 195750 هکتار مرتع می باشد. در این شهرستان مراتع از نوع خیلی خوب وجود ندارد .
    مراتع از نوع خوب با وسعت 3131، هکتار 7/1 در صد از سطح مراتع را شامل می شوند. مراتع از نوع خوب متوسط شهرستان 50750 هکتاراست که 9/25 درصد از مراتع را تشکیل می دهند.مراتع از نوع فقیربا 106064 هکتار و خیلی فقیر 35625 هکتار به ترتیب 2/52 و 4/18 درصد از سطح مراتع را به خود اختصاص می دهند.
    بدین ترتیب می بینیم که بیشترین درصد را مراتع فقیر به خود اختصاص می دهند . با توجه به میزان بارندگی سالیانه 2/149 میلی متر می توان با عملیات احیاء مراتع و توجه به آبخیزداری ، کیفیت مراتع شهرستان را ارتقاء داد .
    راهای ارتباطی :
    طول راههای حوزه استحفاظی شهرستان چناران 6/124 کیلومتر می باشد. ازاین میزان 9/185 کیلومتر آن آسفالته و 7/528 کیلومتر آن شخصی می باشد . همچنین دراین شهرستان از طول راههای ذکر شده 5/627 کیلومتر آن راه روستایی 1/39 کیلومتر آن راه اصلی ، 14 کیلومتر راه فرعی و 22 کیلومتر راه دسترسی می باشد . در این شهرستان ، راه ارتباطی از نوع آزاد وجود ندارد .1/39 کیلومتر راه اصلی شهرستان تماماً 4 خطه می باشد .
    از کل راههای شهرستان 110 کیلومتر آن آسفالت گرم و 5/44 کیاومتر آسفات سرد است . در این شهرستان 127 کیلومتر راه شوسه بدون ابنیه و 92 کیلومتر راه با ابنیه می باشد .
    پوشش گیاهی :
    پوشش گیاهی شهرستان چناران را می توان به 3 دسته تقسیم نمود .
    الف ) پوشش گیاهی مناطق مرتفع :
    این ناحیه تقریباً از ارتفاع 2500 متر به بالا را دربرمی گیرد. عمده ترین گونه های گیاهی عبارتند از کلاه پرچین و چربک ( که جزء گیاهان بالشتکی هستند و از نقطه نظر تغذیه به دامها رتبه پایین دارند و فقط از لحاظ پوشش در مرتع و جلوگیری از فرسایش خاک حائز اهمیت هستند).
    ب ) پوشش گیاهی آبراهه ها :
    شامل گونه های گز و پروسیکا
    ج) پوشش گیاهی در ارتفاعات پایین :
    محدوده این بخش حد فاصل منطقه گیاهان مرتع و زمین های کشاورزی است و شامل جارو، علف گندمی ، ریش سبز، سرپوشک، خارشتر، جاروی سفید، تیره گرانیت ، خاک شیر ، گیاه شور و شیرین بیان می باشد .
    شناسایی منطقه ( حوزه نفوذ ) :
    1 – تعیین حوزه های نفوذ روستا با توجه به موقعیت جغرافیایی ، راههای ارتباطی و نحوه استفاده از خدمات با ارائه روش .
    بررسی و شناخت حوزه نفوذ یکی از مسائلی است که نقش تعیین کننده و بسیار مهمی در موقعیت طرحهای عادی دارد. جمعیتی که برای دریافت خدمات و با انجام برخی ازامورروز به مرکزی خاص ( شهر یاروستا ) مراجعه نموده و مجدداً برای استراحت به روستای محل زندگی خود باز می گردند و د رطول روز نیازهای خدماتی خود را از شهر یا روستای مقصد تامین نموده و بالطبع به عنوان سرریز جمعیتی برای آن روستا تلقی شده و نیاز به برنامه ریزی دقیقی برای این گونه مراجعات می باشد که علاوه بر تامین نیاز این گونه مراجعه کنندگان ، خلعی در خدمات رسانی به ساکنین آن محل ایجاد نشود. از طرف دیگر تقسیمات سیاسی و ضوابط اداری حاکم بدین گونه است که جمعیت شهرستان برای دریافت خدمات انتظامی و اداری خود اجباراً به مرکز شهرستان مراجعه نموده و این مطلب با الگوی جاده های ارتباطی که عمدتاً به مراکز شهرستان منتهی می شوند. هم چنین سرویس های عمومی رفت وامد وسایل نقلیه تشدید می شود . بنابراین چند عامل در تعیین حوزه یک مرکز ( شهر یا روستا ) نقش اساسی ایفا می کند که بعضی از این عوامل برای مراجعه کنندگان اجباری و بعضی انتخابی است . از موارد اجباری برای دریافت خدمات که حق انتخاب را از مراجعه کنندگان تا حدودی مصلب می کند تقسیمات سیاسی شهرستان و حوزه بندی خدمات اداری است که سازمان و یا اداره مستقر درهر محلی پاسخگوی حوزه تعیین شده خودمی باشد . به عنوان مثال سلسله مراتب تقسیمات سیاسی ، حوزه بندی پاسگاههای انتظامی، حوزه بندی مراکز خدمات کشاورزی ، حوزه بندی مراکز بهداشتی از این قبیل موارد می باشد. خدماتی از قبیل مراکز تجاری ، خدمات پزشکی و آموزشی از مواردی هستند که ممکن است استفاده کنندگان برای دریافت خدمات برتر مسافت بیشتری را طی نمایند. روستاهایی که وابستگی درجه یک یا مرکز دارند و هر روز برای ئریافت آن نوع خدمات به آنجا مراجعه می نمایند به عنوان حوزه نفوذ انتخاب می شوند .
    با توجه به پرسشنامه های پرشده توسط 44 در روستای زاک و یا مراجعه به روستاهای اطراف مطالعات حوزه را نفوذ انجام شده است . علاوه بر بررسی های میدانی به طرح بالا دست، طراحی نظام خدمات رسانی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز مراجعه شده است .
    با استفاده از بررسی های فوق روستاهای حوزه رانفوذ مستقیم این روستا تعیین شدند. سپس استفاده از جدول نهاده سنجی گاتنمی به سطح بندی روستا ها پرداخته شد .
    روستاهای نجم و ماریان به عنوان حوزه نفوذ مستقیم زاک تعیین گردیده اند . جدول شماره خدمات موجود در روستاهای حوزه نفوذ مستقیم زاک را ارائه می دهد .
    همچنین با استفاده از جدول گاتمن به رتبه بندی روستاهای حوزه نفوذ مستقیم زاک پرداخته ایم . جدول شماره 2 این رتبه بندی را ارائه می دهد در این بررسی خدماتی که دارای عملکرد نقطه ای بوده و به تعداد فراوانتری پخش شده اند از ارزش کمتر و خدماتی که به تعداد کمتر در منطقه وجود دارند و عملکرد فضایی دارند ، از ارزش بیشتر برخوردارند . با توجه به جدول شماره 2 روستا زاک به لحاظ برخورداری ( 3/62 درصد ) درسطح 2 ماریان( 5/28 و25 درصد ) و نجم در پایین ترین سطوح، سطح 3 قرار می گیرند.
  • بررسی موقعیت شهرستان در استان............................................1
    جمعیت.............................................................................1
    رودها..............................................................................2
    کوهها..............................................................................2
    مراتع..............................................................................3
    راههای ارتباطی ................................................................4
    پوشش گیاهی ....................................................................5
    شناسایی منطقه...................................................................6
    بررسی وضعیت اقلیتی منطقه ................................................8
    درجه حرارت...................................................................9
    بارش............................................................................10
    بررسی اجمالی منابع طبیعی خصوص آب در حوزه نفوذ...............11
    بررسی چگونگی سوانح طبیعی نظیر( زلزله? سیل و سایر حوادث طبیعی در حوزه نفوذ) ................................................................12
    میزان جمعیت و نرخ رشد روستاهای حوزه نفوذ.........................13
    تعداد خانوار وتحولات بعد خانوار..........................................15
    ساختار جنسی و سنی ......................................................15
    مباحث مرکز آمارایران...................................................16
    تعداد جمعیت در گروههای سنی مختلف منطقه حوزه نفوذ 1375 ..17
    مهاجرت ورشد جمعیت در گذشته .......................................17
    بررسی چگونگی ونحوه عملکرد خدمات موجود در حوزه نفوذ روستا
    شامل خدمات بهداشتی ، آموزشی ، تجاری و تاسیساتی ..............18
    شناسایی روستا............................................................19
    معرفی روستا به لحاظ موقعیت جغرافیایی ...........................19
    تعیین محدوده زمین های کشاورزی و عرضه منابع طبیعی .......20
    معرفی منابع آب آشامیدنی .............................................21
    ویژگی جمعیتی روستا .................................................23
    تعداد جمعیت وتراکم آن................................................24
    تعریف تراکم زیستی یا حیاتی ( بیولوژیکی) ........................26
    تعداد وبعد خانوار......................................................27
    ساخت جمعیت(ترکیب سنی) ........................................28
    ترکیب جنسی جمعیت ................................................29
    سواد و تحصیلات ....................................................33
    نرخ فعالیت و اشتغال......................................................35
    تغییرات و نرخ رشد جمعیت .............................................35
    مهاجرت ...................................................................36
    بررسی وضع فعالیت روستایی شامل فعالیتهای کشاورزی، دامداری
    صنایع،خدمات..............................................................37
    کشاورزی و زراعت .....................................................38
    سطح زیر کشت ...........................................................38
    دامداری.....................................................................38
    شناخت وبررسی علل پیدایش روستا ....................................40
    شناخت عوامل موثر در شکل گیری روستا نظیر آب، توپولوژی زمین
    عوامل طبیعی و اجتماعی و مراحل توسعه روستا ...................41

جغرافياعلم شناخت محيط وپديده هاي موجود درآن است. اين پديده هااعم ازاين که به شکل طبيعي وجودداشته باشند ويااينکه درنتيجه ي رابطه ي انسان با محيط به وجود آمده وشکل گرفته باشند،به دليل اشغال فضايي و قرارگيري دربسترمحيط به خودي خود درحيطه ي مطالعات جغرا

شهرستان چناران شهرستان چناران از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است. مرکز این شهرستان شهر چناران بوده و دارای دو بخش مرکزی وگلبهار است. در سال ۱۳۸۵، این شهرستان ۱۱۰٬۹۶۶ نفر جمعیت داشته است. شهرستان چناران با ۳۳۵۰ کیلومتر مربع وسعت در۷۵کیلومتری شمال غرب مشهد واقع شده است . این منطقه در محدوده دامنه های جنوبی رشته کوه هزارمسجد قرار گرفته است . رشته کوه هزار مسجد در شمال، رشته کوه ...

شناخت کلی شهر چناران 1-1شهرستان چناران از شهرستان‌های استان خراسان رضوی است. مرکز این شهرستان شهر چناران بوده و دارای دو بخش مرکزی وگلبهار است. در سال ۱۳۸۵، این شهرستان ۱۱۰٬۹۶۶ نفر جمعیت داشته است. 2-1تقسیمات کشوری بخش مرکزی شهرستان چناران دهستان چناران دهستان رادکان دهستان بقمچ 3-1شهر چناران بخش گلبهار دهستان بیزکی دهستان گلمکان شهرستان چناران با ۳۳۵۰ کیلومتر مربع وسعت ...

موقعیت جغرافیایی شهرستان قوچان : قوچان یکی از شهرهای مرتفع شمال شرقی استان خراسان است و این شهر در مسیر شاهراه آسیایی مشهد به تهران قرار دارد . فاصله این شهر تا مشهد در مسیر این جاده 132 کیلومتر و تا مرز ایران و ترکمنستان 58 کیلومتر است / بدین ترتیب این شهر از نظر جغرافیایی در مسیر راههای درگز و باجیگران ، نیشابور سبزوار ، شیروان و مشهد قرارگرفته است ، مسیری که در واقع همان معبر ...

استان خراسان رضوي بخش کوچکي از خراسان بزرگ است. خراسان بزرگ در ادبيات ايران شامل تمامي شمال شرق ايران و بخش بزرگي از افغانستان مي‌شود اما خراسان رضوي به مرکزيت شهر مشهد يکي از استان‌هاي کشور ايران است. اين استان با مصوبه دولت در سال ???? خورشيدي و

استان پهناور خراسان با ساختار گونه گون و کهن زمين شناسي ، اقليم متنوع و جاذب ، موقعيت ويژه جغرافيايي ، بي گمان از قديمي ترين دوران حيات بشري ، بستر فعاليتهاي بشري ، بستر فعاليتهاي معيشتي ، بازرگاني و نظامي عمده بوده است ، به دليل همين موقعيت خاص ، ک

استان پهناور خراسان با ساختار گونه گون و کهن زمین شناسی ، اقلیم متنوع و جاذب ، موقعیت ویژه جغرافیایی ، بی گمان از قدیمی ترین دوران حیات بشری ، بستر فعالیتهای بشری ، بستر فعالیتهای معیشتی ، بازرگانی و نظامی عمده بوده است ، به دلیل همین موقعیت خاص ، کهن ترین ، معروفترین و طو لانی ترین راه ارتباطی بین شرق و غرب یعنی (( جاده تاریخی ابریشم )) از طریق خراسان شرق را به غرب مرتبط می ...

فصل اوّل : جغرافیای طبیعی شهرستان 1-1. موقعیت جغرافیایی شهرستان شهرستان نیشابور با قرارگرفتن در استان خراسان رضوی و در محدوده‎ی ریاضی (58 درجه و 8 دقیقه تا 59 درجه و 20 دقیقه) طول جغرافیایی و (35 درجه و 35 دقیقه تا 36 درجه و 52 دقیقه) عرض شمالی واقع گردیده است . (جدول ش 1: طول و عرض جغرافیایی شهرستان‎های استان) موقع نسبی : این شهرستان به شکل بیضی در امتداد رشته کوه‎های بینالود ...

برقراري عدالت اجتماعي،رفع فقرومحروميت ،رشدوتوسعه يکپارجه نواحي مختلف وبخصوص روستاهاي کشورمان،ازمهمترين اولويت هاي اساسي کارشناسان وبرنامه ريزان توسعه در سالهاي اخيردرايران به شمار مي رود.به همين جهت رشد وتوسعه مناطق روستاي وبهبود شرايط زندگي ساکنين

مجموعه شهري (CONURBATION) به گستره وسيعي اطلاق مي شود که از گسترش و پيوند شهرها و شهرک هاي متعدد بوجود مي آيد . به گونه اي که در عين پيوند کالبدي معمولا موجوديت جداگانه خود را حفظ مي کنند . به عبارت ديگر مجموعه شهري يک محدوده فضايي است متشکل از يک ي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول