دانلود تحقیق تصفیه خانه الیگودرز

Word 30 KB 2380 11
مشخص نشده مشخص نشده گردشگری و توریسم
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • تصفیه خانه الیگودرز از قسمتهای مختلف تشکیل شده:

    1- مخازن                    2- واحد زلال ساز                   3- واحد فیلتراسیون

    4- واحد شیمیایی         5- واحد کلرزنی                      6- آزمایشگاه              

    7- واحد پمپاژ

    مخازن:

    آب ورودی در این مرحله در مخازن آب خام یک بار کلرزنی می شود که به آن کلرزنی اولیه می گویند. بعد از مدتی که در مخزن آب خام(مدت 30 ثانیه) آب ماند و بعد از ته نشینی مواد سنگین(مثل سنگ) وارد واحد زلال ساز می شود.

    واحد زلال ساز:

    واحد زلال ساز از 3 قسمت تشکیل شده:

    1- حوضچه اختلاط(اختلاط سریع یا فلاش میکسر)                

    2- حوضچه انعقاد(منعقد کننده ها یا فولاد کولاتو)

    3- حوضچه ته نشین

    در مواقع بارندگی که آب کدورت دارد، مواد شیمیایی به فلاش میکسر یا اختلاط سریع تزریق شده و با آب مخلوط می شود و گل و لای موجود در آب را به خود جذب نموده و در حوضچه های ته نشینی مواد معلق ته نشین شده و آب تصفیه شده از ویناژها وارد واحد فیلتراسیون شده و مواد ته نشین شده به بستر یا ریکابری توسط لوله درین هدایت می شود.

    شرح حوضچه اختلاط:

    برای حذف مواد معلق کلوئیدی در آب و همچنین برای مخلوط کردن مواد مورد نیاز از این حوضچه استفاده می شود زمان اختلاط در این حوضچه ها 5 تا 30 ثانیه می باشد که بستگی به نوع طراحی دارد. این حوضچه ها به صورت مربع مستطیل اجرا می شوند اختلاط به 2 صورت انجام می گیرد یکی به وسیله ی پروانه های گردنده که سرعت آنها 80 تا 100 دور در دقیقه است دوم به صورت مخلوط کردن مواد در طول سیری که آب از رودخانه به تصفیه خانه می رسد.

    شرح حوضچه انعقاد(منعقد کننده ها):

    مواد منعقد کننده وارد این قسمت جهت ته نشین می شوند آب از مرکز دایره تا شعاع 25 متر وارد می شود زمان ماند در این مرحله حدودا 4 ساعت می باشد باید تلاش کنیم کدورت آب را در این مرحله به زیر 50% برسانیم، شیباکف حوضچه 10% است که به وسیله ی پارو لجن ها را به مرکز دایره هدایت می کنیم در هر 4 ساعت 4 دقیقه شیرها باز می شوند و به صورت اتوماتیک آب را وارد بستر لجن می کنیم. در بستر لجن یک زمان ماندی می ماند و جهت تصفیه مجدد به بستر آب خام منتقل می کنیم.

    آب از دو منبع تامین می شود، یکی چاه ها و یکی چاه ها، یکی سراب کمندونه. در حال حاضر از چاه ها استفاده نمی شود. بعد از اینکه آب 28 کیلومتر مسیر را با دبی 360 لیتر در ثانیه طی کرد وارد مخزن 2000(مخزن آب خاص می شود. در این قسمت پیش کلرزنی را انجام می دهیم. طوری تزریق می کنیم که میکرو ارگانیزمها بی حس شود چون به لاشه های آن جهت ته نشینی و اضافه کردن مواد منعقد کننده در قسمتهای واحد زلال ساز احتیاج داریم و سپس پیش کلرزنی را انجام دادیم و آب را هدایت می کنیم به فلاش میکسرها. در این قسمت کلروفریک 40 درصد خریداری می کنیم و آن را به 15 درصد تبدیل می کنیم. آهک صنعتی را خریداری کرده با آب رقیق کرده و به 10 درصد تبدیل می کنیم و بعد به وسیله آزمایشگاه جارتست مقدار دز تزریقی مشخص می شود سپس آن را در آب در حدود 100 دور در دقیقه بهم می زنیم و زمان ماند در این قسمت 16 ثانیه می باشد. سپس آب را وارد قسمت منعقد کننده می کنیم که زمان ماند در این قسمت 5/0 ساعت می باشد. سپس در این قسمت لخته زنی تشکیل می شود به طوری که لخته ها کاملا مشخص شده. سپس آب به سمت حوضچه های ته نشینی(حوضچه دایره ای شکل) هدایت می شود. زمان ماند لازم برای بالا آمدن آب از وسط حوضچه دایره ایی شکل به تعرریز 5/0 الی 4 ساعت می باشد. لخته های تشکیل شده در این قسمت ته نشین شده. همانطور که گفتیم شیب کف حوضچه انعقاد 10 درصد است که به وسیله پارو لجن ها را به مرکز دایره هدایت می کنیم. سپس در هر 4 ساعت 4 دقیقه شیرها باز می شوند و به صورت اتوماتیک آب را در بستر لجن ها وارد می کند که چنانچه لازم باشد آب را برای تصفیه مجدد به بستر آب خام منتقل کرده و چنانچه لازم نباشد آب را به رودخانه یا فضای سبز هدایت می کنیم. همانطور که قبلا اشاره شد کدورت آب باید ریو 50 باشد، سپس آب را به قسمت فیلترها هدایت می کنیم.

    واحد فیلتراسیون:

    این واحد از 6 فیلتر شنی از نوع تند تشکیل شده که آب ورودی بین این 6 فیلتر تشکیل شده که در این قسمت cm107 سیلیس ریختیم. در این قسمت یک سری اسلب داریم که در داخل هر یک از این اسلبها، 14 اسلب داریم. بعد از گذشتن از این فیلترها کلرزنی ثانویه صورت میگیرد و آب به مخزن آب تصفیه می شود. باید سعی کنیم که در این قسمت کدورت را به زیر ntu5 برسانیم(چون تا Ntu5 مطلوب است و تا Ntu25 مجاز است).

    سپس آب به تانکر شستشوی معکوس(بکواش) منتقل می شود که این تانکرها 2 کار انجام می دهد، هم برای شستشوی خود فیلترها استفاده می شوند، چون زمانی که فیلترها کثیف می شوند بنابراین سیلیسها نیز کثیف شده که باید شستشو شوند.

    طریقه شستشوی ماسه ها به این صورت است که در ابتدا ماسه ها را 5 دقیقه هوا می دهیم، سپس آنها را آشفته می کنیم، سپس آنها را 5 دقیقه آب می دهیم همراه با هوا بطوری که دانه ها کاملا به هم ساییده شده و 15 دقیقه آب خالص می دهیم طوری که لجن ها کاملا شستشو شوند. بعد از انجام این مراحل آب را به تانکر 10 هزار لیتر منتقل می کنیم. قبل از تانکر 10000 لیتر یک گلوگاه داریم که در آن کلر را تزریق می کنیم. اگر در هر صورت میکروارگانیزمها از دستمان خارج شد با تزریق کلر آن را از بین می بریم.

    در این قسمت یک تانکر ذخیره وجود دارد که به وسیله 4 پمپ آب را به مخزن شمال بالای دانشگاه آزاد هدایت می کند. سپس بعد از این قسمت هدایت آب به عهده کارکنان زحمتکش آب و فاضلاب می باشد که این توضیحی بود از 6 واحد فیلتراسیون.

    ساختمان فیلترها:

    ساختمان فیلتر از شیر ورودی، شیر خروجی، شیر هوا، شی ورودی بکواش، شیر خروجی بکواش تشکیل شده است.

    سیلیسهای فیلتر بعد از مدتی گل و لای به خود می گیرند و کثیف می شوند و جهت شستشو عمل بکواش(شستشوی معکوس) انجام می گیرد. که به صورت زیر می باشد:

    مرحله اول:

    5 دقیقه هوا

    مرحله دوم:

    5 دقیقه آب و هوا

    مرحله سوم:

    بستگی به میزان آلودگی سیستمها دارد که پمپها چقدر کار کند.

    هوای لازم جهت بکواش توسط دستگاههایی به نام بلوئر(BLOWER) تهیه می شود و آب لازم توسط پمپها از حوضچه(مخزن بکواش) پمپاژ می شود. بلوئرها و پمپها در واحد تلمبه خانه بکواش نصب شده است.

    واحد کلرزنی:

    واحد کلرزنی از 2 قسمت تشکیل شده:

    1- کلرزنی اولیه                       2- پیش کلرزنی ثانویه

    در ابتدا کلر را با دور بالا تزریق کرده(به قسمت ورودی و خروجی تزریق می کنیم) و سپس کلرزنی ثانویه را تزریق می کنیم به قسمت گلوگاهی که ایجاد کردیم. کلر را باید به گونه ایی تزریق کنیم که حداقل در انتهای شبکه 3/0 میلی گرم در لیتر را داشته باشیم.

    در تصفیه خانه الیگودرز باید به قسمت PM و تعمیر و نگهداری آن توجه شایانی کرد. که با کمک دستگاه شناسایی که به سیستم دادیم هر 6 ماه و یا 1 سال یکبار مشخص می کند که به چه صورت تعمیر و نگهداری کنیم.

    مبحث بعدی که باید به آن توجه کنیم بحث مصرف انرژی است به این صورت که pek مصرف در شب 2/1 هزینه در روز است که برای مصرف بهینه انرژی باید به این مطلب توجه داشت.

    واحد شیمیایی:

    وقتی که مواد منعقد کننده به آب اضافه کردیم باعث می شود که PH آب پایین آمده پس با کنترل های مداوم PH آب به حد استاندارد رسانده یعنی به 7/6 تا 5/7 که حد مجاز PH آب می باشد.

    مثلا در واحد شیمیایی نمونه سیلیسها را گمانه زنی کرده. لایه های سیلیسها 2/1 تا 2 میلیمتر 65/0 داشتیم که این مقدار زیاد بوده. در کل لایه سبکتر زودتر ته نشین می شود ولی بعد از عمل بکواش لایه ها به جای اول خود باز می گردند.

    در مواقعی که آب کدورت دارد از مواد شیمیایی آب آهک و کلروفریک استفاده می شود. در ابتدا جهت تهیه مواد شیمیایی کلروفریک خریداری شده 40 درصد می باشد(از لحاظ غلظت) که جهت استفاده می بایست آن را به 15 درصد رقیق کرد و آب آهک استفاده شده 10 درصد است.

    ساختمان شیمیایی از تانکر های نگهدارنده 10 هزار لیتری و 5 هزار لیتری جهت ذخیره مواد استفاده شده است.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

تصفيه خانه مشهد در جنوب غربي شهر مشهد در منتهي اليه کوي آب وبرق درشهرک ولي عصر قرار گرفته است.اين تصفيه خانه آب دريافتي خود را از دو سد طرق و کارده تأمين نموده وبعد از انجام مراحل تصفيه فيزيکي جهت شرب به مخازن کوي آب وبرق و ملک آباد منتقل مي نما

آبهای سطحی آب سطحی شامل آب باران، پساب، رودخانه دائمی و مانند آن‌ها می‌باشد. فعالیت‌های انسان می‌تواند منجر به افزایش میزان ترکیبات موجود در آب سطحی شوند.به عنوان مثال، فاضلاب‌های حاوی مواد آلی که به آب سطحی اضافه می‌شوند. بنابراین تشخیص کیفیت آب‌های سطحی و اثرات فعالیت‌های انسان بر روی کیفیت آب‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. منظور از کیفیت آب خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و ...

مجموعه عملياتي که به منظور آماده کردن آب براي مصارف مورد نظر اجراميشود، تصفيه آب ومجموعه تاسيسات وتجهيزاتي که عمليات تصفيه آب رادربرمي گيرد،تصفيه خانه ناميده ميشود. بنابراين براي تهيه آبي مناسب براي شرب ومصارف عمومي شهري يکرشته عمليات در تصفيه خانه

تاریخچه تصفیه خانه فاضلاب شوش در سال 1354 توسط وزارت مسکن و شهرسازی (مجری طرح ) و مهندسین مشاور کوانتا (طراح و مشاور ) و شرکت مهندسین میثم و هیدرولیک (ﭘیمانکار ) ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفت . به دلیل فقدان نیروی متخصص در امور راهبری و مشکلات بوجود آمده , تاسیسات در سال 1362 تحویل سازمان آب منطقه ای گردید . در سال 1371 با تشکیل شرکت های آب و فاضلاب این تاسیسات نیز به شرکت ...

مقدمه : آب ژاوال در سال 1950 اولین بار در کشور سوئد با آغاز تکنولوژی کلرزن های جهان برای گند زدایی آب شرب بکار گرفته شد . سپس آب ژاوال در کشورهای اروپای شرقی ، ژاپن و سنگاپور برای آب لوله کشی مورد استفاده قرار گرفت . در ایران اولین بار آب ژاول را با نام محصول وایتکس توسط دکتر خطیبی به بازار عرضه شد . آب ژاول رایج ترین ماده ای است که از آن به عنوان سفید کننده استفاده می شود . ...

چکیده: در فرآیند فرآوری سنگ تزئینی در کارخانه های سنگبری، تصفیه آب و گِل کشی یکی از مسائل مهم می باشد که علاوه بر پر هزینه بودن و سختی کار و ایمنی کم، باعث اتلاف آب و تخریب محیط زیست نیز می گردد. در این تحقیق ارزیابی کارکرد و کارایی فیلتر پرس – دستگاه تصفیه و بازیافت آب کارخانه های سنگبری در مقایسه با روش کار سنّتی مورد بررسی قرار گرفت. در روش سنّتی احتیاج به ساخت تعداد زیادی ...

آب حالت محلول ترکیبo2H می‌باشد یازده درصد وزنی آب را هیدروژن و 89 درصد آن‌را اکسیژن تشکیل می‌دهد. آب خالص در طبیعت یافت ‌نمی‌شود و همیشه با مقداری مواد خارجی همراه است. خواص فیزیکی آب‌ های آشامیدنی الف) درجه گرمای آب آشامیدنی: آب بسیار سرد اثرهای بدی بر دستگاه گوارش انسان دارد و آب با درجه گرمای بسیار حالت بی‌مزگی داشته و گوارا نیست. درجه گرمای آب آشامیدنی باید میان 5 تا 15 درجه ...

سنگ شناسی محیط های تخریبی سنگ تخریبی: سنگی که از تخریب سنگهای آذرین، دگرگونی و رسوبی قدیمی بر اثر فرسایش شیمیایی و فیزیکی در اثر عواملی مانند باد، رودخانه، امواج و یخچال. این تخریبها باد در همین محیط رسوب می کنند و یا در دریاها تشکیل رسوب تخریبی می دهند. 1 سنگهای ریزدانه (اندازه کمتر از ) سنگهای رسی و سیلتی 2 سنگهای متوسط دانه () ماسه سنگها و آرنایت ها 3 سنگهای درشت دانه (بزرگتر ...

مقدمه : تصفیه بی‌ هوازی فاضلاب های صنعتی دارای مزایای بالقوه‌ای می باشد که عبارتند از : انرژی مصرفی پائین، تولید کم لجن اضافی، کنترل بووآئروسلها و شروع بکار سریع بعد از توقف مار به مدت زمان طولانی. هاضم‌های بی‌هوازی با سرعت بالا که دارای قدرت نگهداری توده میکروبی می باشند، نیز دارای ظرفیت تصفیه بالایی بوده و بنابراین به سطح کمتری نیازمند هستند. هایکی و همکاران (1991) شکلهای عمده ...

بررسی روش های تصفیه آب خانگی و کاربرد آنها دستگاههای تصفیه آب خانگی برای حذف یا کاهش مواد زائد آب آشامیدنی بکار میروند. این مواد عمدتا عبارتند از : الف) سختی آب ب) کلر و ترکیبات بیماریزای کلر ج) فلزات سنگین د) آلودگی های میکربی در زیر به بررسی این پارامترها و روشهای تصفیه آن ها می پردازیم : ۱)مواد زائد آب الف) سختی آب [۱] املاح موجود در آب موجب بالا رفتن سختی آب می شوند تماس آب ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول