دانلود مقاله کارخانه سیمان ارومیه

Word 729 KB 28729 26
مشخص نشده مشخص نشده پروژه کارآفرینی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  تاریخچه

    شرکت سیمان ارومیه در سال 1354 به منظور ایجاد کارخانه سیمان با ظرفیت اسمی تولید  2300 تن سیمان در روز در شهرستان ارومیه به صورت سهامی عام و با سرمایه گذاری اولیه جمعی از مردم منطقه تاسیس گردید . بخشی از برنامه های مطالعاتی و خرید زمین جهت ایجاد کارخانه در سالهای قبل از انقلاب آغاز شد ولی اقدامات اساسی و فعالیت های اجرایی طرح سیمان ارومیه مربوط به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی میباشد.

    بانک صنعت و معدن در سال 1359 بر اساس مصوبه شورای اقتصاد به عنوان سهامدار عمده انجام مدیریت و تامین منابع مالی طرح سیمان ارومیه را در چهار چوب طرحهای مهم انقلاب عهده دار گردید و عملیات احداث ساختمانها و تاسیسات جنبی و مطالعات مربوطه به انتخاب ماشین آلات و طراحی ساخت داخل از سال1360 و عملیات احداث ساختمانهای خط تولید و نصب ماشین آلات از سال 1364 آغاز شد که عمدهتا به وسیله پیمانکاران و نیروهای متخصص داخلی انجام گرفت.

    برای اولین بار در سطح کشور 50% وزنی از قطعات و ماشین آلات خط تولید طرح سیمان در ایران ساخته شد.

    کارخانه سیمان ارومیه در یازدهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران ( بهمن 68) با تولید آزمایشی کلینکر راه اندازی گردید و از اردیبهشت ماه سال 69 تولید وعرضه سیمان به بازارهای داخلی کشور را آغازنمود.

    هزینه های ایجاد کارخانه سیمان ارومیه تا زمان شروع تولید بالغ بر 14000 میلیون ریال بوده است که مبلغ 11/7140 میلیون ریال آن از محل سرمایه و بقیه از محل تسهیلات مالی بانک صنعت ومعدن در اختیار شرکت گذاشته بود تامین شده است .جمع کل هزینه های ارزی احداث کارخانه بالغ بر 29 میلیون دلار بوده است.

    تا سال 1371 بانک صنعت و معدن و بانک سپه سهامداران عمده شرکت بودند.درسال 71 سازمان تامین اجتماعی و شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی با خرید سهام بانک صنعت ومعدن در کنار بانک سپه به صورت سهامداران عمده شرکت در آمدند.

     

    اسامی مدیران عامل شرکت از بدو تاسیس تاکنون به قرار زیر میباشد.

    از سال 1354 تا 1359  مرحوم علی مستشاری

    از سال 1359 تا 1369   آقای داریوش حمیدی

    از سال 1369 تا 1371   آقای سید محمد سید یونسی

    از سال 1372 تا 1374   آقای کاظم دانشگر

    از سال 1374 تا 1377   آقای فرهاد پدیدار

    از سال 1377 تا 1385     آقای عبدالحمید صالحی

    از سال 1385 تا کنون     آقای محمد مسعود سمیع زاده

     

     

     

     

     

     

     

     

    اهداف و استراتژی

     

    مدیریت ارشد شرکت سیمان ارومیه با اتکا به اراده استوار مجموعه مدیران و کارکنان این شرکت و با پشتوانه بیش از یک دهه تجربه موفق در ارتقای کمی و کیفی تولید سیمان بر این باور است که بهبود عملکرد زیست محیطی و ایمنی شغلی میتواند بستری مطمئن جهت تضمین موفقیت های این سازمان در زمینه مدیریت کیفیت فراهم سازد. بنابر این به موجب این منشور تعهد خود را برای استقرار و استمرار نظام IMS ( مدیریت کیفیت بر اساس استاندارد 2000 – 9000 ISO & مدیریت زیست محیطی بر اساس استاندارد 1996 – 14001 ISO  مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی بر اساس استاندارد 1999 – 18001  OHSAS ) ابراز و اصول راهبردی سازمان را به شرح ذیل اعلام می داریم:

     

    1-      بهبود فرآیندهای جاری سازمان در جهت ارتقاء کیفیت محصول و خدمات

    2-    افزایش رضایت مشتری با ارائه کیفیت برتر بر اساس خواسته‌های مشتری

    3-    تقویت زیر ساخت‌های تولیدی سازمان با اجرای هماهنگ طرح‌های بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت تولید

    4-     افزایش شایستگی کارکنان با اجرای آموزش‌های اثربخش و کاربردی

    5-    کنترل و کاهش آلودگی هوا(نشر غبار)

    6-    کنترل و کاهش مصرف انرژی الکتریکی

    7-    کنترل عوامل زیان‌آور مکانیکی محیط کار

    8-    کنترل عوامل زیان‌آور فیزیکی کار

    9-    برنامه‌ریزی و اقدام منظم جهت پیشگیری از بیماری‌های ناشی از کار و عوامل زیان‌آور محیط کار

    10-    کنترل و کاهش عوامل زیان‌آورشیمیائی کار

     

     

    استراتژی‌های اصلی شرکت سیمان ارومیه

     

    -1 کاهش قیمت تمام‌شده

    -2 توسعه منابع انسانی

    -3 حضور در بازارهای صادراتی

    -4 ساماندهی شرکت

    -5 افزایش و تسلط بر بازارهای داخلی

    -6 تأثیرگذاری مثبت برمحیط

     

     

    برنامه‌های استراتژیک شرکت سیمان ارومیه

     

    1-      بهبود ساختارهای شرکت(اعم از مالی-نیروی انسانی-بازرگانی..)

    2-    استقرار سیستمهای مدیریتی جدید, ICT و فنآوری تولید

    3-    شناسائی و هدف‌گذاری ارتقاء سطح فن‌آوری

    4-     مطالعه و هدف گذاری کنترل و کاهش هزینه در شرکت

    5-    مطالعه و انتخاب بازارهای هدف صادراتی

    6-    ارزیابی وضعیت نیروی انسانی(از نظر کیفیت, حجم, آموزش وبهره وری)

    7-    شناسائی و جذب نیروهای کیفی (متخصص و کارآمد)

    8-    ارتقاء و توسعه مهارتهای نیروی انسانی

    9-    برنامه‌ریزی جامع منابع انسانی

    10-    ایجاد بازار مصارف جدید سیمان(مثل جاده‌سازی و ....)

    11-    امکان‌سنجی گسترش شبکه‌حمل ونقل

    12-  اجرای عملیات کنترل هزینه

    13-  اجرای عملیات کاهش هزینه

    14-   ارتقاء سطح فن‌آوری

    15-  به‌روزآوری  و استقرارسیستم جامع نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه( PM )

     

     

     

    به منظور هماهنگی در راهبری و پایش نظام "I.M.S" نماینده مدیریت با مسئولیت ها و اختیارات کافی تعیین و معرفی شده است. ضمناً در جلساتی که بصورت منظم در مقاطع معینی از سال با حضور مدیران سازمان برگزار می گردد تناسب، کفایت و اثربخشی این نظام بر اساس نتایج ممیزی داخلی و گزارشات نماینده مورد ارزیابی و بازنگری قرار می گیرد.

     

     

    خط مشی

     

     

    در آستانه پانزدهمین سال فعالیت موفق خود در عرصه تولید سیمان و پنجمین سال استقرار نظام مدیریت کیفیت در سازمان، با اعتقاد به اصل تغییر و بهره‌گیری از تجارب گذشته ضمن بازنگری در خط مشی نظام مدیریت ترکیبی  تعهدات خودرا در 7 محور متناسب با ضرورت‌های جدید و مرتبط با کلیه فعالیت‌ها، محصولات و خدمات

    سازمان بدین‌شرح تعیین و اعلام می‌داریم:

     

    مشتری مداری: ما با ارائه کیفیت برتر در محصولات سازمان براساس خواسته‌های مشتریان خود، برای افزایش رضایت آنان تلاش می‌کنیم.و رویکرد مشتری مداری خود را با توسعه بازارهای صادراتی و   سرمایه‌گذاری‌های مناسب ارتقاء می‌بخشیم.

    فرآیندگرائی: ما نهادینه‌سازی نگرش فرآیندی در ساختار سازمان، اندازه‌گیری مستمر عملکرد فرآیندها و استقرار سیستم‌های اطلاعات مدیریت جهت سهولت در اجرا و پایش فرایندها را در دستور کار خود قرار   می‌دهیم.

    تعالی خواهی: ما با خودارزیابی مستمر بر اساس مدل (EFQM) و ضمن بهره‌گیری از تجارب   سازمان‌های برتر، با اراده‌ای استوار در مسیر خود به‌سوی تعالی سازمان پیش می‌رویم.

    توانمندسازی: ما تقویت زیر ساخت‌های تولیدی و عملیاتی سازمان را با اجراء طرح‌های توسعه، بهینه‌سازی و افزایش ظرفیت پی‌می‌گیریم و در این راستا ارتقاءتوانمندی‌ها و جلب مشارکت فعال و علاق‌مندانه   کارکنان و تأمین‌کنندگان خودرا ضروری می‌دانیم.

    مسئولیت اجتماعی: ما با پیش‌گیری از آلودگی و نابودی منابع زیست محیطی و کنترل و کاهش ریسک‌های ایمنی و بهداشت شغلی در حوزه عملیات سازمان مسئولیت اجتماعی خود را اثبات می‌کنیم و در این راستا استفاده بهینه از مواد اولیه و منابع انرژی(بویژه سوخت) و پیشگیری از بروز بیماری‌های شغلی را در اولویت  کاری خود می‌دانیم.

    قانونمندی: ما ساختار نظام(IMS) را براساس الزامات آخرین ویرایش معتبر استاندارهای (ISO9001) ، (ISO14001) ، (OHSAS18001)  بصورت اثربخش استمرار می‌بخشیم و جهت انطباق فعالیت‌های خود با آخرین قوانین مرتبط ملی و منطقه‌ای (در زمینه کیفیت محصول-محیط زیست-ایمنی و بهداشت شغلی)و سایر مقررات   پذیرفته‌ شده از سوی سازمان اهتمام می‌ورزیم.

    بهبود مستمر: ما در تحقق کلیه موارد مذکور، بهبود مستمر راتعهد بنیادی خود در برابر تمامی ذینفعان سازمان می‌شناسیم و با پایبندی به این اصل به‌سوی آرمان‌های روشن خود حرکت می‌نماییم.

     

     

       مواداولیه

    سنگ آهک و خاک رس مصرفی کارخانه از معادن موجود در محدوده 1 تا 2/5 کیلومتری اطراف کارخانه و سنگ گچ از معدن موجود در روستای قهرمانلو واقع در 45 کیلومتری شمال کارخانه تأمین می‌گردد.سنگ آهن مورد نیاز که قبلاً از معادن کوپنگ ساوه و نیاسر کاشان تأمین می‌شد در حال حاضر از معدن اسکندیان واقع در 120 کیلومتری شمال کارخانه (نزدیک شهر سلماس و معدن بالستان واقع در 20 کیلومتری جنب کارخانه تأمین می‌شود. پس از اقدام به آتشباری بارگیری مواد (سنگ آهک) از معدن تا دپو و یا محل سنگ شکن توسط پیمانکار مربوطه انجام می‌شود.

     

      آب

     آب مورد نیاز کارخانه توسط چند حلقه چاه عمیق و با یک شبکه آبرسانی بطول تقریبی 12 کیلومتر از روستای بزرگ‌آباد واقع در شمال‌غربی کارخانه تأمین می‌گردد. حجم مخازن اصلی  آب واقع در کارخانه 5000 مترمکعب می‌باشد که توسط لوله ها یی به قطر  سیصد  میلی متر توزیع میشود.

     

     

     برق

    برق مورد نیاز کارخانه به میزان 16 مگاوات از ایستگاه تقلیل ولتاژ     132/20 کیلو ولت که در فاصله حدود 1/5 کیلومتر از محل کارخانه توسط شرکت برق  منطقه‌ای استان آذربایجان غربی ایجاد شده ، تأمین می‌گردد.ولتاژ برق ورودی به کارخانه  20 کیلو ولت بوده و ولتاژ  توزیع شده در  شبکه داخلی 6/3 کیلو ولت برای موتورهای فشار قوی و 400 و 550 ولت برای سایر مصارف می‌باشد.

     

       ابنیه و تأسیسات

    محل اصلی استقرار تشکیلات و تأسیسات شرکت در 35 کیلومتری جاده ارومیه-مهاباد و در جوار روستای رشکان می‌باشد که شامل کارخانه-ساختمان دفترمرکزی و شهرک مسکونی کارکنان سیمان ارومیه می‌باشد.

    محوطه محصور کارخانه حدود 40 هکتار، مساحت ساختمان‌های تولید حدود 31700 مترمربع و مساحت تأسیسات جنبی، پشتیبانی و رفاهی حدود 19000 مترمربع می‌باشد.

    ساختمان دفترمرکزی که محل استقرار دفتر مدیریت، واحد امورمالی و دبیرخانه می‌باشد، در فاصله یک کیلومتری کارخانه به طرف جاده اصلی قرارگرفته و دارای 500 مترمربع زیربناست.

    شهرک مسکونی کارکنان که در فاصله 3 کیلومتری جنوب کارخانه ایجاد شده است در سال 1372 به بهره برداری رسیدو دارای 70 دستگاه خانه سازمانی تک خوابه و دو خوابه با تأسیسات رفاهی و  مهمانسرای شرکت با زیربنا ی 2800 مترمربع می‌باشد.

    دفتر شرکت در تهران در خیابان احمد قصیر(بخارست سابق) کوچه ششم قراردارد که فعالیت‌های ستادی و هدایت امور اجرائی و اداری مربوط به تهران در این دفتر صورت می‌گیرد.  

     

        ماشین آلات

     تجهیزات و ماشین آلات خط تولید کارخانه عمدتاً از شرکت FL.S  دانمارک و همچنین از شرکتهای آلمانی وشرکت اتریشی  خریداری و نصب شده است. کوره مورد استفاده این کارخانه از نوع روش خشک، سیستم دوار به ابعاد  15/4* 63  متر مجهز به پیش گرم کن مواد،  سیستم تکلیسی و خنک کن می باشد.

    خلاصه‌ای از مشخصات فنی ماشین‌آلات خط تولید در جداول ذیل آمده است:

    سنگ شکن

    ظرفیت آپرون فیدر خاک رس

    300 t/h

    ظرفیت آپرون فیدر آهک

    650 t/h

    توان / دورموتور

    1120 / 990 kw/rpm

    تعداد چکش

    70

    وزن هر چکش

    90 kg

    تعداد شفت‌های فرعی

    10

    ظرفیت

    650 t/h

    کشور / سازنده

    آلمان O&K /

     

    ایستگاه نمونه‌گیری

    وزن نمونه پودر شده

    250 - 1000 g

    تعدادنمونه‌برداشت‌شده‌درساعت

    45 samples/h

    ظرفیت سنگ‌شکن نمونه‌گیری

    4/5 t/h

    کشور / سازنده

    آلمان HAZEMAG /

     

     

     

     

     

    سالن مواد

    تعداد پایل

    2

    سرعت حرکت اسکراپر

    0.2 - 2 m/h

    ظرفیت اسکراپر

    250 t/h

    سایز مواد در انبار

    0 - 50 mm (%94 <>

    ارتفاع پایل

    12/25 m

    عرض پایل

    30 m

    طول انبار

    246 m

    سرعت استاکر

    26 m/min

    ظرفیت استاکر

    1000 t

    ظرفیت عملی هر پایل

    18000 t

    کشور / سازنده

    دانمارکFLS /

    سیلوهای تغذیه

    سیستم توزین سیلوی مخلوط

    Belt Weigher

    سیستم توزین سیلوی سنگ آهن

    Dosimeter Feeder

    سیستم توزین سیلوی سنگ‌آهک

    Belt Weigher

    حجم سیلوی مخلوط

    700

    حجم سیلوی سنگ آهن

    200

    حجم سیلوی سنگ آهک

    1000

    کشور / سازنده

    دانمارکFLS /

     

     

     

     

     

     

    کوره

    تعداد رینگ

    3

    تعداد غلطک

    6

    طول

    63 m

    قطر

    4.15 m

    شیب

    4 %

    حرکت طولی تراست رولر

    25 mm

    توان / دور موتور کمکی

    22 / 1470 kw/rpm

    توان / دور موتور اصلی

      350/40 – 1400

    نوع سوخت

    مازوت

    دبی‌مصرف‌سوخت‌مشعل کوره

    3500 kg/h

    دبی گازهای خروجی

    6800-7400 m3/min

    دمای گازهای خروجی

    350 – 370 °C

    کیلوکالری مصرفی

    790 kcal/kg (clinker)

    ظرفیت‌فول‌باربا‌برگشتی  ESP

    178 t/h

    ظرفیت‌فول‌باربدون‌برگشتی ESP

    165 t/h

    دور در فول بار

    2.7

    ظرفیت اسمی

    2300 t/24 h

    کشور / سازنده

    دانمارکFLS /

     

    برج خنک‌کن

    دبی گاز عبوری

    7400

    دمای گاز ورودی

    350 °C

    دبی آب‌پاششی

    18.6

    دمای گاز خروجی

    150 °C

    فشار آب مصرفی

    30 bar

    ارتفاع

    25 m

    قطر

    8 m

    دبی مواد خروجی

    /h30

    کشور / سازنده

    دانمارکFLS /

    خنک‌کن کلینکر

    توان موتور گریت 1

    12.5 kw

    توان موتور گریت 2

    22 kw

    توان موتور گریت 3

    22 kw

    تعداد زره‌های گریت 1

    59

    تعداد زره‌های گریت 2

    134

    تعداد زره‌های گریت 3

    180

    تعداد زره‌های ثابت

    8

    تعداد متحرک

    373

    عرض

    4/7 m

    طول مفید

    24/8 m

    کشور / سازنده

    دانمارکFLS /

     

     

     

     

     

     

     

کلمات کلیدی: سیمان - کارخانه سیمان

الف) تاریخچه سیمان سیمان از ارکان اصلی تشکیل دهنده بتن می باشد. در عصر حاضر سازه های بتنی به علل فراوان که از جمله آن دسترسی آسان به مصالح مورد نیاز می باشد دارای رشد چشمگیری می باشد. بالطبع سیمان نیز مورد توجه خاص مسوولان می باشد. سیمان که چسب بتن نیز نامیده می شود ابتدا توسط اروپاییان خصوصا انگلیسی ها برای ساخت سازه هایشان(کلیسا و سفارتخانه و تاسیسات بندری و...) استفاده شد. در ...

خواص اصلي سازنده هاي سيمان سيليکات 3 کلسيم سازنده و ترکيب فعال سيمان پرتلند است که در کلنکر به کل دانه هائي بنام آلبت Alite وجود دارد (C3S ناخالصيهائي همراه دارد که بحال معلق‌اند). خواص آليت با C3S خالص اندکي متفاوت است. C3S موجب زياد شدن مقاومت

یکی از عوامل خوردگی بتن در محیط‌های خورنده به ویژه در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، یون کلرید است. در سال‌های اخیر تعداد زیادی از سازه‌های بتنی در کشورهای مختلف دنیا از جمله نقاطی از کشور ایران دچار آسیب‌دیدگی با خرابی زودرس ناشی از خوردگی کلریدی شده است. از آنجائی‌که کلرید از طریق اجزای تشکیل‌دهنده بتن نظیر آب، سیمان، سنگدانه، مواد افزودنی و همچنین آبهای نفوذی (املاح محلول در ...

هدف از تدوين اين گزارش کار ارائه اطلاعاتي در جهت شناخت ماهيت ، خواص ، خط توليد و انواع سيمان مي باشد اساس آن بر چگونگي کار با دستگاههاي توليد سيمان نمي باشد بلکه بر اساس دادن اطلاعات عمومي در رابطه با نحوه آن آزمايشاتي که انجام مي شود است . اصولا در

فصل اول : شرايط محيطي و مشخصات کارخانه مقدمه : کلمه سيمان به هر نوع ماده چسبنده اي اطلاق مي شود که قابليت به چسباندن و يکپارچه کردن قطعات معدني را دارا باشد . در شاخه مهندسي عمران ، سيمان گردي است نرم ، جاذب آب

سیمان اگر از مخلوطی از سنگ آهک، خاک رس با گچ در کوره دوار با حرارت زیاد پخته شود و بعد با مقدار کمی گچ از طریق آسیاب کردن به پودر تبدیل شود، محصول بدست آمده سیمان خواهد بود. زمانی که سیمان با آب مخلوط شود واکنش شیمیایی آغاز میگردد و برروی سطح هر دانه سیمان، محصولات حاصل از هیدراته شدن پدید می آید. که بر اثر اتصال این محصولات به یکدیگرتمام دانه ها با هم ارتباط می‌یابند. براثر این ...

تاریخچه مجتمع صنعتی سیمان آبیک بعنوان( یکی از واحدهای تابعه شرکت سهامی عام سیمان فارس و خوزستان) فعالیت خود را از سال 1348 در 80 کیلومتری غرب شهر تهران بصورت عملیات نصب و مونتاژ آغاز نمود. این مجمتع دارای دو واحد عظیم تولیدی می باشد که بهره برداری از واحد اول آن با ظرفیت اسمی روزانه 3500 تن در نیمه دوم سال 1352 بهره برداری ازواحد دوم با ظرفیت اسمی روزانه 4000 تن در سال 1357 پس ...

بنام خدا تاريخچه مجتمع صنعتي سيمان آبيک بعنوان( يکي از واحدهاي تابعه شرکت سهامي عام سيمان فارس و خوزستان) فعاليت خود را از سال 1348 در 80 کيلومتري غرب شهر تهران بصورت عمليات نصب و مونتاژ آغاز نمود. اين مجمتع داراي دو واحد عظيم توليدي مي با

مشخصات کلي طرح از مدتها پيش با پيشرفت امور ساختماني در ايران بويژه در استان خراسان محصولات سيمان و پنبه‌ي نسوز (آزبست) از قبيل انواع ورق براي پوشش ساختمانها و ديوارها و نيز انواع لوله‌هاي ساختماني و فاضل آب و تحت فشار به علت دوري از مراکز توليد و

اگرچه قدمت سيمان به بيش از 2000 سال مي رسد ولي آهک ناخالص به عنوان يکي از مصالح ساختماني تاريخچه اي طولاني دارد. گفته شده است که فنيقي ها در حدود 700 سال قبل از ميلاد مسيح آهک پوزولاني را به کار برده و رومي ها نوع آهک يا سيمان پخته شده را استفاده مي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول