دانلود پایان نامه بررسی هزینه اجتماعی گاز SO2 از نیروگاه شهید رجایی

Word 286 KB 28742 106
مشخص نشده مشخص نشده مدیریت
قیمت قدیم:۲۳,۶۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پایان نامه کارشناسی ارشد مدیرت محیط زیست – اقتصاد محیط زیست

    سال تحصیلی 1385- 1386

    چکیده

        تولید برق فواید زیادی برای جامعه دارد و در عین حال باعث صدمات جبران ناپذیر و ناخواسته ای همچون آسیب رسانی و تخریب محیط زیست می شود. برای اینکه بتوانیم تکنولوژیهای مختلف تولید برق و اثرات زیست محیطی آنها را بررسی نماییم باید به یک عامل مهمی توجه داشته باشیم . این عامل مهم هزینه های اجتماعی می باشد که در ارتباط با تولید برق حاصل می شود . در این پایان نامه هزینه اجتماعی نیرو گاه شهید رجایی که باعث صدماتی به سلامتی انسان میشود محاسبه شده است.

        نیرو گاه برق شهید رجایی در 25 کیلو متری اتوبان تهران – قزوین واقع شده است . سیستم تولید برق ، یک سیستم خودکاری است که در مجموع وابسته به سوخت فسیلی می باشد ( گاز طبیعی ، مازوت و گازوئیل) که از طریق پالایشگاهها وارد می شوند. توانایی تولید برق با ظرفیت تقریبا" 2000 مگا وات دارد و دارای یک نیرو گاه سیکل ترکیبی متشکل از 6 واحد گازی 112 مگا وات و 3 واحد بخاری 125 مگا وات است و یک نیرو گاه حرارتی با ظرفیت 1000 مگا وات که متشکل از 4 واحد بخاری 250 مگا واتی می باشد.

        در فصل پاییز بویژه فصل زمستان بدلیل افت فشار گاز ، از سوخت فسیلی مازوت بیشتر از سایر سوختها استفاده می شود بخاطر همین علت غلظت آلاینده دی اکسید گوگرد در این فصول توسط واحدهای بخاری بالا می باشد.

       8 سناریو برای سیستمهای تولید برق شهید رجایی بر اساس هزینه های خصوصی ، اجتماعی و خارجی طراحی شدند .این هزینه ها برای هر سناریو با توجه به روابط ارائه شده محاسبه شدند و با استفاده از داده های مرتبط با تولید برق سالیانه از هر نیرو گاه و هزینه عناصر ارائه شده ، کلیه هزینه ها برای هر یک از نیرو گاههای برق شهید رجایی ( سیکل ترکیبی و بخاری ) که در هر سناریو آورده شده است ، تعیین شد. متوسط طول عمر برای نیرو گاه های بخاری و سیکل ترکیبی 30 سال در نظر گرفته شده است و نرخ تنزیل 10 در صد فرض شده است. این هزینه ها در ارتباط با هزینه های تعمیرو نگهداری ، مصرف سوخت و سرمایه گذاری بوده است.

        هزینه های خارجی تولید برق هر نیرو گاه بطور جداگانه ارزیابی می شود. برای واحدهای با سوخت فسیلی نیرو گاه شهید رجایی این هزینه ها شامل صدمات ناشی از آلودگی هوا بویژه دی اکسید گوگرد روی سلامت انسان است. مرگ و میر و هزینه های بیماری از اجزاء مهم هزینه های خارجی بودند که برای نیرو گاه شهید رجایی محاسبه شد.

        هزینه هایی که برای اثرات مرگ و میر و هزینه های بیماری تعیین شد ، بر اساس رویکرد ارزش آمار حیاتی و ارزشگذاری ترجیحی بود و برای محاسبه آن از تمایل افراد به پرداخت و پرسشنامه استفاده شد. و با استناد به داده های محاسبه شده  برای شهر تهران بود.

        اشکال مختلف هزینه های ، خارجی برای 4 سناریو بدست امد که بر اساس تخمین مرگ و میر و هزینه های بیماری پایه ریزی شده است . کل هزینه های خارجی در طول شرایط عادی و حداکثر بار در فصول پاییز و زمستان حدود 151/124 و918/137 و 226/203 و 000/218  ریال بر کیلو وات ساعت شده است و کل هزینه های اجتماعی در 8 سناریو در حدود   093/250 و 86/263 و 814/412 و 581/426 و 889/491 و 663/ 506 و 351/329 و 942/343 ریال بر کیلو وات ساعت تعیین شد.

        مقایسه تخمین هزینه های اجتماعی بطور واضح نشان می دهد که نیرو گاههای برق که از سوختهای فسیلی استفاده می کنند در مقایسه با انهایی که اساسشان بر پایه استفاده از انرژی تجدید پذیر است ، هزینه های خارجی قابل توجه و مهمی را تولید می کند .

     

     

     

     

    مقدمه

        نیروی برق یکی از مهمترین استوانه هایی است که اقتصاد کشور با تکیه بر آن توسعه می یابد ، نیرو گاهها بعنوان قلب تپنده صنعت برق کشور با فعالیت شبانه روزی و بدون وقفه خود نیروی برق را که نقش حیاتی و تعیین کننده در ادامه حیات صنعتی و اقتصادی کشور دارد در شریانی بسیار گسترده از شبکه پیچیده برق سراسر کشور به حرکت در می اورند.

        تولید برق یکسری فوایدی برای جامعه دارد و در عین حال باعث اثرات ناخواسته ای همچون آسیب رسانی و تخریب محیط زیست می شود. یکی از مهمترین اهداف جهت مقایسه تکنولوژیهای مختلف تولید برق اثرات می باشد که هنوز هم موضوع بحث انگیز می باشد و علت اصلی آن بخاطر اثرات زیست محیطی می باشد که که خیلی گستره می باشد.

    ا    ثرات ناشی از تولید برق توسط سوختهای فسیلی به اشکال مختلف و گسترده ای نفوذ می کند . برای اینکه بتوانیم تکنولوژیهای مختلف تولید برق و اثرات زیست محیطی انها را مقایسه کنیم باید یک عامل مهمی را در نظر بگیریم . این عامل مهم که امروزه بصورت گسترده مورد پذیرش قرار گرفته است هزینه های اجتماعی می باشند ، مثل تعیین ارزش مالی سلامتی انسان که در نتیجه تولید برق حاصل میشود و باهزینه های خصوصی جمع می شود و هزینه اجتماعی حاصل می شود.

        هزینه های خارجی مقدار صدمات وارد شده در نتیجه تولید برق و در اتباط با پروسه تولید منعکس می شود .از مهمترین صدمات ، سلامتی انسان ، ساختمانها ، محصولات ، جنگلها و اکوسیستم می باشد . اما از بین آنها موردی که خیلی مهم و قابل توجه است صدمات وارده به سلامتی انسان است . نیرو گاههی که در این پایان نامه بررسی شده است نیرو گاه فسیلی می باشد و از مهمترین اثرات زیست محیطی ان در ارتباط با نیرو گاههای برق فسیلی انتشار آلاینده هایی به هوا از جمله گاز دی اکسید گوگرد ناشی از سوختهای فسیلی می باشد. 

    فصل اول:کلیات

    1-1-تعریف مسئله و اهمیت موضوع

    اقتصاد دانان مدتها است  فهمیده اند سیستم بازار خصوصی اثرات نا مطلوبی را روی محیط زیست و انسان می گذارد . از جمله این اثرات نامطلوب گازهای مضر و آبهای آلوده است که از صنایع و نیروگاهها متصاعد می شوند. بطور کلی در فرایند تولید دو نوع خروجی ایجاد می شود. که یکی از انها تولید کالا و خدمات است که  در بازار و بنگاههای مصرف کننده ارائه می شود و دیگری آلاینده ها می باشند و کاملا " متفاوت از نوع اول است. اثرات نامطلوب ناشی از تولید نتیجه اش از بین رفتن کیفیت محیط زیست است که بعنوان یک خروجی مضر محسوب می شود که بنگاهها نقشی در مورد ان ندارند و هم چنین نمی توان ان را در بازار بفروشند . در مقابل خانوارها و سایر بنگاههای تولیدی که از آلاینده های نا مطلوب متاثر می شوند هزینه هایی را به شکلهای مختلف تجربه می کنند .به این  نوع هزینه ها که بصورت هزینه های منفی ناشی از تولید بنگاهها نتیجه می شود هزینه های اجتماعی یا نا مطلوب گفته می شود.

    بطور کلی مسئله آلودگی و حفاظت از محیط زیست یک مسئله جهانی است که امروزه حتی در امور سیاسی کشورها هم وارد شده است. تمام کشورها از کشورهای صنعتی و پیشرفته گرفته تا کشورهای در حال توسعه همه باید در امر کنترل آلودگی سهیم باشند . چرا که آلودگی یک اثر جانبی سیال است و از یک مکان به مکان دیگر منتقل می شود. لذا اثر منفی آن شامل همگان می شود.

    در هزینه های اجتماعی نیروگاهها هزینه های اضافی ناشی از تولید برق را که بصورت هزینه های زیست محیطی و صدمات سلامتی ناشی از گازهای آلاینده مثل اکسیدهای گوگرد ، تغییرات اقلیمی ، پساب ، سلامت شغلی ، ریسک تصادفات ، سر و صدا ، موارد دیگر منعکس می شود را ارائه می کند .

    جهت بدست اوردن هزینه های اجتماعی ، هزینه های تولید برق با هزینه های خارجی تلفیق می شوند که می تواند یک شاخص مقایسه ای جهت ارزشگذاری اقتصادی و زیست محیطی باشد.

    هزینه های خارجی به معنی هزینه های بیرونی است که طی یکسری فعالیتهای اقتصادی یا اجتماعی یک گروه از افراد که روی گروه دیگر اثر می گذارد اتفاق می افتد.این اثرات بطور کامل محاسبه نمی شود و یا از طرف گروه اول غرامتی پرداخت نمی شود .

    بدین ترتیب یک نیروگاه برقی که دی اکسید گوگرد تولید می کند ، باعث صدماتی به متریال ساختمان یا سلامت انسان می شود که این یک هزینه خارجی محسوب میشود .این هزینه خارجی اثراتی را به مالک ساختمان یا سلامتی انسان وارد می کند و باعث نارضایتی انها می شود که توسط تولید کننده برق محاسبه نمی شود .این فعالیتهایی که بطور قطع باعث تخریب می شوند ، هزینه های زیست محیطی خارجی هستند که در اصل هزینه های واقعی متحمل شده به اجتماع هستند ولی توسط مالکین نیروگاه در داخل محاسبات وارد نمی شود. درونی کردن هزینه های خارجی ناشی از تولید برق و اضافه کردن ان به هزینه های خصوصی  تحت عنوان هزینه های اجتماعی مطرح می شودو بعنوان یک ابزار سیاسی ضروری بررسی می شود تا اثرات منفی آن را کاهش دهند و در آینده یک عرضه و تقاضای پایدار انرژی تولید کنند .

    1-2-سئوالات اساسی

    - ایا بازار در تعیین هزینه های خارجی با شکست مواجه می شود؟

    اثرات خارجی در حقیقت اثرات مربوط به تولید یا مصرف کالا و خدمات می باشد که بر شخص ثالث وارد می شود.و شکست بازار زمانی رخ می دهد که که شخص سومی در اثر مصرف یا تولید کالا و خدمات تحت تاثیر قرار بگیرد.این اثرات تولید هزینه می کنند وآن تحت عنوان هزینه خارجی مطرح می شود. 

    - ایا با تعیین هزینه های اجتماعی کارایی نیروگاهها بالا می رود ؟

    برای تعیین هزینه های اجتماعی ، هزینه های خارجی به هزینه های خصوصی اضافه می شود و این مبلغ اضافی به صورتحسابهای برق اضافه شده واز مصرف کننده برق دریافت می شود تا توسط دولت جهت بهبود کیفیت و کارایی نیروگاهها استفاده شود. 

    - آیا با کاهش آلودگی منافع نهایی اجتماعی بالا می رود ؟

    با کاهش آلودگی منافعی به جامعه می رسد که به آن منافع نهایی اجتماعی گفته می شود. به عبارتی منافع اجتماعی دارای فوایدی است که با محیط زیست پاکیزه تر همراه می باشد.

    1-3- فرضیه های مسئله

    1 - سوختهای فسیلی پالایشگاههانسبتی از تولید را به آلودگی محیط تبدیل می کنند و این نسبت کمتر از یک است.

    2 – سهم هزینه های ناشی از سوختهای فسیلی  در تولید برق در میزان آلودگی در حال افزایش است .

    3 – هزینه های اجتماعی ناشی از تولید گازهای آلاینده از نیروگاههای فسیلی رو به افزایش است .

    1-4- روش شناسی

    روش گرداوری اطلاعات دراین پرژه بصورت کتابخانه ای ، اسنادی ، اینترنتی ، بازدیدهای میدانی بوده است که شامل بازدید از نیروگاه، مراجعه به وزارت نیرو ، شرکت توانیر ، پژوهشگاه نیرو ، و سازمان حفاظت محیط زیست می باشد. در مراجعه به این مراکز از نظرات کارشناسان هم استفاده شده است. 

    ابزار گرداوری اطلاعات شامل مصاحبه با کارشناسان ، ترجمه متون انگلیسی مرتبط ، مشاهده از نیروگاه ، استفاده از جداول و امار اسنادی کشور و استفاده از نرم افزارهای اکسل و کامفار می باشد.

    نوع روش تحقیق علمی – کاربردی می باشد.اطلاعات مربوط به هزینه انتشار الاینده از نیروگاه برق را تعیین کرده و برای ان آمار و اطلاعات جمع آوری نموده و شاخصهای مورد نطر محاسبه و تجزیه تحلیل می شوند.. بنابراین روش مطالعه به تجزیه و تحلیل داده های اماری و استفاده از ان برای براورد شاخص های مربوط به تعیین هزینه های انتشار الاینده ها جهت بهبود وضعیت محیط زیست می باشد . منطور تحقیق بدست اوردن هزینه اجتماعی نیروگاه می باشد این هزینه اجتماعی شامل هزینه های خصوصی وهزینه های خارجی نیروکاه می باشد.

    هزینه های خصوصی :هزینه سوخت ،هزینه های ثابت و متغیر اپراتوری و نگهداری،دستمزد کارگر و خدمات بیمه ، میزان سرمایه گذاری و میزان تولید برق در طول یکسال می باشد.

    هزینه های خارجی : تعیین ارزش اقتصادی صدمات و خسارات  بر سلامت انسان می باشد و طریقه بدست اوردن ان بر اساس هزینه های درمان و بدست اوردن میزان غلظت موثر جهت ایجاد بیماری و شناسایی غلظتهای منتشره گاز دی اکسید گوگرد از نیروگاه می باشد.  بنابراین با توجه به توضیحات فوق با بدست اوردن هزینه های تمام شده یک واحد انرژی از نیروگاه  و با درونی کردن هزینه های خارجی ، هزینه های اجتماعی تولید یک واحد انرژی با سناریوهای مختلف محاسبه می شود. 

    پس از مشخص شدن هزینه های اجتماعی ناشی از سوختهای فسیلی در نیروگاهها و هزینه تمام شده تولید برق می توان از آن در تصمیم های مدیریتی برای قیمت گذاری برق مورد استفاده قرار گیرد .

     

     

     

     

     

     

    فصل دوم : نیرو گاهها

    مقدمه

    نیروگاههای حرارتی مجتمع و یا کارخانه هستند که در طی آن فرایند ترمودینامیک انرژی حاصل از سوخت فسیلی به نیروی برق تبدیل می گردد. درصد این تبدیل را بازدهی کلی نیروگاه می نامند. نیروگاهی با بازدهی 40 درصد یعنی 40 درصد انرژی حرارتی موجود در سوخت فسیلی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.

    امروزه بازدهی نیروگاه حرارتی که با چرخه رانکین کار می کند تا 45 درصد افزایش یافته است واین بازدهی به هنگام استفاده از انرژی حرارتی محصولات احتراق خروجی یک چرخه توربین گازی برای مولد بخار یا دیگ بخار در چرخه رانکین به پنجاه درصد نیز می رسد. بنابراین در نیروگاههای حرارتی بدون وجود سوخت فسیلی نیروی برق بوجود نخواهد آمد.

    سوخت فسیلی مورد نیاز نیروگاهها می تواند گاز طبیعی ، زغال سنگ ،مازوت، و گازوئیل باشد. سوخت گاز طبیعی به دلایل سهولت در انتقال ، پاکی احتراق و مشکلات کمتر در مورد بازمانده احتراق ،اصولا" هم برای دیگ بخار و هم برای محیط زیست بسیار کم ضررتر است.سیستم سوخت رسانی هم بسیار ساده است. ایستگاه تقلیل فشار و تنظیم فشار خط لوله گاز با رگولاتور و شیرهای ضروری قطع و وصل جزء مدار سوخت تا سر مشعلها است.

    سوخت زغال سنگ مستلزم سیستم پیچیده ای بوده که بطور عمده از دستگاههای متنوعی تشکیل شده است. علاوه بر این احتراق زغال سنگ به دلیل جامد بودن مشکلات خاص خود را دارد تا امکان احتراق کامل فراهم شود. وجود گوگرد در زغال سنگ موجب می شود محصولات احتراق در مجاورت آب،اسید تشکیل داده و سبب ریزش بارانهای اسیدی شوند.

    اگر سوخت گازوئیل را که به دلیل گرانی فقط برای راه اندازی بکار می رود مشخص کنیم سوخت مازوت یا سوخت سنگین بیشترین مصرف را در نیروگاهها در تبدیل به  انرژی الکتریکی دارد.

    سیستم سوخت مازوت شامل ایستگاه تخلیه سوخت به منابع زیرزمینی یا رو زمینی تخلیه،پمپها و خطوط انتقال مازوت به مخزن ذخیره پمپاژ ، مازوت به مشعلهای دیگ بخار ، سیستم گرمکن لوله ها و مخازن، سیستم چرخش برگشت و سوخت ، پمپ و مبدلهای حرارتی برای گرم کردن مازوت ، عایق کاری، و عایق بندی لوله ها و مخازن و بالاخره لوله بخار برای گرمایش می باشد.

    انتخاب محل نیروگاه به نوع سوخت بستگی دارد.ممکن است به دلیل وجود پالایشگاه و نفت در محل و یا در مجاورت آن ، یا به دلیل وجود معادن زغالسنگ ،تصمیم به احداث یک نیروگاه گرفته شود تا بدین ترتیب سوخت فسیلی به انرژی الکتریکی تبدیل و به نقاط مصرف ارسال گردد.چنانچه چنین باشد دلیل احداث نیروگاه در مجاورت منبع تامین سوخت از قبل نوع سوخت را تعیین کرده است. در صورتیکه اگر احداث نیروگاههای جدید مد نظر باشد و صرفا" عامل مهم توازن در شبکه انتقال برق بالقوه موجود و عوامل جانبی دیگر عامل تعیین کننده مکان نیروگاه باشد در انصورت برای انتخاب نوع سوخت باید ارزیابی اقتصادی دقیقی به عمل آید.

    مازوت به دلیل وجود منابع وسیع نفت و پالایشگاههای متعددی در ایران ارزان بوده و مقدار آن افزون بر نیاز مصرف داخلی است، صادرات آن اقتصادی نیست .زیرا هزینه حمل ونقل آن بعلاوه بر هزینه تولید و استخراج ، بالاتر از قیمت فروش آن خواهد بود. در حالیکه با تبدیل آن به نیروی برق ارزش افزوده آن بسیار بالا خواهد رفت.

    بطور کلی همواره مازوت بعنوان سوخت پایه و اصل بدلیل گرانی سوخت گاز مطرح می شود.اما نظر به اینکه ایران تولید کننده گاز بوده و دارای منابع وسیعی است و نیز شبکه و خطوط انتقال گاز در سراسر ایران کشیده شده است . لذا اتصال یک خط گاز به نیروگاهها برای مواقع اضطراری توجیه پذیر است. زیرا در مواقع غیر مترقبه مانند خرابی خط آهن و راهها ،جنگ یا صدمات غیر قابل پیش بینی طبیعی،مانندسیل،زمین لرزه، اعتصابات کارگری، موانع تصادفی دیگر نیروگاه می تواند به کار خود ادامه دهد. 

    منابع و ماخذ:     

    1-

    2-

    3-

    4-

    5-

    6-

    7-

    8-

    9-

    10-

    11-

    12-

    13-

    14-

    15-

    16-

    17-

    18-

    19-

    20-

    21 – European Commission Energy , External costs , Research results on socio – environmental damages due to transport and electricity and teransport , 2003

    22- Rafaj peter , Socrates Kyreos  , Internalisation of external cost in the power Generation Sector : Analysis with global multi – regional MARKAL model ,Energy Economics Modelling Group, 2004

    23- Koomey janathan , florentin Krause, Intruduction to Environmental Externality  costs , Energy Analysis Program , 1997

    24-Schlelsner lotte,Differences in method ,logies used for externality assessment , Riso national laboratory , Denmark 2000

    25- Barthwal. R.R , Environmental Impact Assessment , New Age International Publishers,2002

    26- Dalianis. D , D.Petassis , M.Santamouris , A.Argiriou , C.Cartalis, D.N.A.Simakopoulos,Social cost Of Elictricity Generation in Greece , journal Renewable Energy, 2002

    27- Hohmeyer olav , Renewables and the full costs of energy , jurnal Energy Policy , Aprill 1992

    28- Gagnon Lus , Camille Belanger , Yohji Vchiyama , Life – Cycle Assessment Of Electricity Generation Option : The Status Of Research In year 2001,Jurnal Energy Policy , 2002

    29- Taussig miehaelk ,Senca  goseph , Environmental Economics , Rutgers University , 2002

    30- Mirasgedis. S, D.Diakouiaki , L.Papagianakis , A.Zervos , Impact of social costing on the competitiveness of renewable energies:the case of crete , jurnal Energy Policy , 2000

    31-Bozicevic maja ,Zeljko Tomsic,Nenad Debrecin , External Cost of Electricity Generation : case study Croatia,Jurnal Energy policy , 2005

    32-Out door air quality,EPA Draft Report on the Environment,2003

    33-http://www.epa.gov/air/urban air/so2/hlthl

    34-http://www. epa.gov/air trend/sulfur.html

    35- http://www.rmst.co.il/fossil_cost.html

    36- http://www.rmst.co.il/pollution.html

    37- http://www.wpro.who.int

  • چکیده

    مقدمه

    فصل اول : کلیات

    تعریف مسئله و اهمیت موضوع

    سئولات اساسی

    فرضیه های مسئله

    روش شناسی

    فصل دوم : نیرو گاههای فسیلی

    2-1- انواع نیرو گاهها

        2-1-1- نیرو گاههای بخاری

        2-1-2- نیرو گاههای سیکل ترکیبی

        2-1-3- نیرو گاههای گازی

        2-1-4- نیرو گاهای گازی

    2-2- قدرت اسمی نیرو گاهها

    2-3- راندمان حرارتی نیرو گاه

    2-4- ضریب بار

    2-5- تولید انرژی الکتریکی

    2-6- مصرف داخلی و تلفات

    2-7- میزان مصرف برق در ایران

    2-8- سوخت مصرفی نیرو گاهها

       1-2-8- آلاینده های حاصل از سوخت مصرفی نیرو گاهها

    2-8- بررسی اثرات گاز آلاینده دی اکسید گوگرد

       2-8-1- خصوصیات گاز دی اکسید گوگرد

       2-8-2- منابع دی اکسید گوگرد

          2-8-2-1- زغال سنگ

          2-8-2-2- ترکیبات نفتی

          2-8-2-3- گاز طبیعی

          2-8-2-4- منابع طبیعی

    2-9- استانداردهای کیفیت هوا برای دی اکسید گوگرد

    2-10- اثرات گاز دی اکسید گوگرد

         2-10-1- خسارت وارده به گیاهان و جانوران

         2-10-2- خسارت وارده به مواد

         2-10-3- خسارت وارده به میراث فرهنگی

         2-10-4- خسارت وارده بر محصولات کشاورزی

         2-10-5- خسارت وارده به سلامت انسان

    2-11- باران اسیدی

        2-11-1- تکنولوژیهای کاهش نشر باران اسیدی

        2-11-2- اجرای برنامه کاهش باران اسیدی

            2-11-2-1- مسیر 10 و 20 ساله

    فصل سوم : پیشینه تحقیقات

    3-1- یونان

    3-2- روسیه

    3-3- ایسلند

       3-3-1- سناریوی سنتی

       3-3-2- سناریوی انرژیهای تجدید پذیر محدود شده

       3-3-3- سناریوی انرژیهای متمرکز

    3-4- آلمان   

    3-5- ایران

    3-6- فلسطین اشغالی

    فصل چهارم : هزینه اجتماعی

    4-1- هزینه های اجتماعی

       4-1-1- هزینه های خارجی، هزینه های اجتماعی و ضرورتها

       4-1-2- هزینه های قابل توجه

       4-1-3- هزینه های قابل توجه اجتماعی

    4-2- هزینه های اجتماعی نیرو گاهها

       4-2-1- مالیات پیگویی

       4-2-2- مجموع هزینه تولید برق

       4-2-3- هزینه اجتماعی

    4-3- هزینه های خصوصی نیرو گاه

       4-3-1- نرخ تنزیل

    4-4- هزینه های خارجی نیرو گاه

       4-4-1- ارزیابی و بررسی اثرات الودگی

       4-4-2- محاسبه هزینه های خارجی

       4-4-3- روشهای محاسبه صدمات زیست محیطی

          4-4-3-1- هزینه تخریب

          4-4-3-2- هزینه کاهش

       4-4-4- بررسی هزینه های خارجی از متدولوژیهای مختلف

    4-5- بررسی اقتصادی اثرات الودگی هوا روی سلامتی انسان

       4-5-1- هزینه بیماریها

       4-5-2- متد ارزش گذاری ترجیحی

       4-5-3- متد ارزش گذاری آمار حیاتی

       4-5-4- متد انتقال فایده

       4-5-5- رویکرد سرمایه انسانی

    4-6- روش استفاده شده جهت محاسبه هزینه خارجی

       4-6-1- علائم و نشانه های بیماری

       4-6-2- مرگ و میر

          4-6-2-1- برآورد VSL به روش تبدیل WTP  هر یک ار علائم و نشانه های بیماری

          4-6-2-2- برآورد VSL به روش کشش در آمدی

          4-6-2-3- برآورد VSL به روش دیه

          4-6-2-4- برآورد VSL به روش C.V.M

    فصل پنجم : نتایج ( نیرو گاه برق شهید رجایی )

    5-1-  نیرو گاه حرارتی شهید رجایی

       5-1-1- مشخصات فنی نیرو گاه

       5-1-2- مشخصات پست انتقال 400کیلو ولت نیرو گاه حرارتی

       5-1-3- محل و موقعیت جغرافیایی نیرو گاه حرارتی

    5-2- نیرو گاه سیکل ترکیبی

       5-2-1- مشخصات فنی نیرو گاه

       5-2-2- مشخصات پست انتقال 400 کیلو ولت نیرو گاه سیکل ترکیبی

       5-2-3- محل وموقعیت جغرافیایی نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی

    5-3- آب مصرفی نیرو گاه شهید رجایی

    5-4- سوخت مصرفی نیرو گاه شهید رجایی

    5-5- سیستم سوخت رسانی نیرو گاه

       5-5-1- سیستم ذخیره و انتقال گازوئیل

       5-5-2- سیستم ذخیره و انتقال مازوت

       5-5-3- سیستم ذخیره و انتقال گاز طبیعی

    5-6- وضعیت سوخت مصرفی در نیرو گاه شهید رجایی

       5-6-1- واحدهای بخاری

       5-6-2- واحدهای سیکل ترکیبی

    5-7- میزان برق تولیدی در نیرو گاه شهید رجایی

    5-8- محاسبه هزینه های خصوصی نیرو گاه شهید رجایی

       5-8-1- هزینه های سرمایه گذاری

          5-8-1-1- هزینه های سرمایه گذاری واحدهای بخاری

          5-8-1-2- هزینه های سرمایه گذاری واحدهای سیکل ترکیبی

       5-8-2- هزینه های سوخت مصرفی

          5-8-2-1- هزینه های سوخت مصرفی واحدهای بخاری

          5-8-2-2- هزینه های سرمایه گذاری واحدهای سیکل ترکیبی

        5-8-3- هزینه تعمیرات و نگهداری

          5-8-3-1- هزینه تعمیرات و نگهداری واحدهای بخاری

          5-8-3-2- هزینه تعمیرات و نگهداری واحدهای سیکل ترکیبی

    5-9- نتیج محاسبه هزینه های خصوصی نیرو گاه شهید رجایی

       5-9-1- واحدهای بخاری

       5-9-2- واحدهای سیکل ترکیبی

    5-10- سیمای استان قزوین

       5-10-1- اب و هوا

       5-10-2- جهت باد

       5-10-3- دما و بارندگی

       5-10-4-  رطوبت

       5-10-5- پوشش گیاهی

       5-10-6- جمعیت

    5-11- وضعیت استقرار نیرو گاه شهید رجایی

       5-11-1- ویژگیهای منطقه ای

    5-12- بررسی غلظت گاز دی اکسید گوگرد

       5-12-1- مقایسه با استانداردهای خروجی

    5-13- محاسبه هزینه های خارجی نیرو گاه شهید رجایی

       5-13-1- هزینه های بیماری

       5-13-2- هزینه های مرگ و میر

       5-13-3- نتیجه گیری کلی

    5-14- نتایج محاسبه هزینه ای خارجی نیروگاه شهید رجایی

    5-15- نتایج محاسبه هزینه های اجتماعی نیرو گاه شهید رجایی

    فصل ششم : بحث و نتیجه گیری و پیشنهادات

    قیمت تمام شده تولیدبرق از نیرو گاه شهید رجایی

    6-2- پیشنهادات

    منابع و ماخذ

    واژگان انگلیسی به فارسی

    واژگان فارسی به انگلیسی

    چکیده انگلیسی

    ضمیمه

با افزایش رشد اقتصادی همواره صدمات و ضایعاتی متوجه محیط زیست می‌شود. در نگاه اول مفهوم توسعه پایدار همان افزایش سطح استاندارد زندگی همراه با حفظ محیط زیست است. با توجه به این امر اساسی ترین ابزار جهت ورود و حضور مباحث مرتبط با محیط زیست در بخش انرژی، تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست کشورمان می‌باشد. مبنا و پایه اصلی این تحقیق گزارش، «استراتژی زیست محیطی در بخش انرژی: سوخت ...

آلودگي عبارت است از : وارد کردن مواد يا انرژي (مثلاً به صورت حرارت) به وسيله ي آدمي درمحيط زيست ؛ به طوري که درنتيجه ي اين کار، منابع حياتي يا سلامتي انسان درمعرض خطرقرارگيرد.ماده ي آلوده کننده وقتي به اين نام موسوم مي‌شود که مقدارآن درمحلي که نبايد

آلاینده های محیط زیست آشنایی با یکی از آلاینده های محیط زیست آرسنیک Arsenic فلزی است خاکستری رنگ و متبلور-عدداتمی آن 33- جرم اتمی92/47گرم- نقطه ذوب718 درجه سانتیگراد و خواص شیمیایی آن شبیه فسفر است.چهار ظرفیت -3_صفر_+3_+5 می تواند داشته باشد. میزان تولید جهانی آرسنیک حدود یکصد هزار تن در سال است که به شکل تری اکسیدآرسنیک استفاده می شودوبخشی نیز در تولید آلیاژسربومس استفاده ...

تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست با افزایش رشد اقتصادی همواره صدمات و ضایعاتی متوجه محیط زیست می‌شود. در نگاه اول مفهوم توسعه پایدار همان افزایش سطح استاندارد زندگی همراه با حفظ محیط زیست است. با توجه به این امر اساسی ترین ابزار جهت ورود و حضور مباحث مرتبط با محیط زیست در بخش انرژی، تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست کشورمان می‌باشد. مبنا و پایه اصلی این تحقیق گزارش، ...

با افزایش رشد اقتصادی همواره صدمات و ضایعاتی متوجه محیط زیست می‌شود. در نگاه اول مفهوم توسعه پایدار همان افزایش سطح استاندارد زندگی همراه با حفظ محیط زیست است. با توجه به این امر اساسی ترین ابزار جهت ورود و حضور مباحث مرتبط با محیط زیست در بخش انرژی، تبیین اثرات اقتصادی انرژی بر محیط زیست کشورمان می‌باشد. مبنا و پایه اصلی این تحقیق گزارش، «استراتژی زیست محیطی در بخش انرژی: سوخت ...

آينده انرژي از انقلاب صنعتي يعني 200 سال پيش تاکنون بشر به سوخت فسيلي وابسته بوده است حتي تصور تغيير اين وضعيت نيز دشوار است. احتمال کاهش مصرف وجود دارد اما توقف استفاده از سوخت فسيلي غيرممکن است زيرا مسلماً جايگزين مناسبي براي آن وجود ندارد. غي

چکیده : تعدد پروژه های مورد نیاز کشور در کلیه بخشها از یک سو و کمبود سرمایه از سوی دیگر سبب میشود تا ارزیابی اقتصادی طرحها به عنوان یکی از مهمترین معیارهای تصمیم گیری جهت پروژه ها مطرح گردد. اساس روشهای ارزیابی اقتصادی طرحها بر برآورد هزینه ها و فایده های طرح استوار می باشد . تلاش برای برآورد دقیق تر هزینه ها و فایده های طرح می تواند در کیفیت ارزیابی اقتصادی تاثیر مثبت فوق ...

مقدمه با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در زمینه نفت و گاز هر روز شاهد هستیم که سیستم های قدیمی که با انواع سوخت فسیلی سنگین مانند مازوت و نفت و گاز کار می کردند دچار تغییر و دگرگونی می شوند. ا مروزه به دلیل مسائل و مشکلات زیست محیطی و آلودگی ناشی از سوخت اینگونه سوخت های فسیلی، پائین بودن راندمان حرارتی، عمر کم تجهیزاتی که در ارتباط با این سوختها هستند و غیر اقتصادی بودن آنها دیده ...

محدوديت سرمايه سبب مي شود تا ارزيابي اقتصادي پروژه ها و طرح هاي سرمايه گذاري به عنوان يکي از مهمترين معيارهاي تصميم گيري جهت بهگزيني ابعاد و اولويت بندي پروژه ها مطرح گردد . تلاش براي برآورد دقيق هزينه ها و فايده هاي طرح مي تواند در کيفيت ارزيابي اق

گرچه زیست شناسی بر خلاف علم فیزیک که معمولا سیستم های زیست شناختی را بر حسب اشیایی که تسلیم قوانین فیزیکی تغییر نا پذیر تشریح شده با ریاضیات را توصیف نمی کند، با اینحال توسط بسیاری از اصول و مفاهیم اصلی توصیف می گردد که شامل: جامعیت، تکامل، تنوع، تسلسل، هم ایستایی و فعل و انفعالات می گردد. جامعیت: زیست شیمی، سلول ها و کد وراثتی واحد ها و فرهایند های رایج جامع بسیاری وجود دارد که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول