دانلود مقاله حضرت فاطمه

Word 55 KB 29092 13
مشخص نشده مشخص نشده الهیات - معارف اسلامی - اندیشه اسلامی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت: ۴,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده مطالب :

    برترین بانو : سرور زنان جهان ، میلاد فاطمه ، بحثی درباره فدک رحلت                مظلومانه زهرا (ع)

    مسئله :

    حضرت زهرا (س) از منزل تعویل آیات فرقانی و روایات قرآنی و نیز مختصری اشاره به وقایع تولد و زندگی ایشان ؟

    پیشگفتار :

    ولله الحمد والصلاه علی النبی محمد و عترته امناؤ الوحی و هداه الامه .

    این تحقیق مجموعه ای است اشاره به پاره ای از فضایل و مناقب و تاریخ ولادت و زندگی و شرح خطبه فدک پاره تن رسول خدا (ص) یعنی صدیقه کبری فاطمه زهرا علیهاالسلام هر چند که ( گنجایش بحر در سبو ممکن نیست )  .

    فاطمه زهرا سلام علیها در کمالات نفسانی و تخلق به اخلاق سبحانی و تادب به آداب ربانی مانند پدر بزرگوارش خاتم الانبیاء و همسر عالی مقدارش علی مرتضی علیهما السلام است و مقام ولایت کلی دارد و بعد  از پدر و همسر خود برتر از تمام پیامبران است ، چنان که امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند :

    « نحن حجه الله علی خلقه و جدتنا فاطمه حجه الله علینا »

    فاطمه (ع ) انسانی است بزرگ در هز زمینه که بیندیشی او را سرور و در اعلی نرتبه انسانیت می یابی .

     سخن گفتن درباره هر یک از جنبه های شخصیت کامل او مجال بسیار و استعدادی در حد کمال می خواهد که هیچ کدام در این مختصر نمی گنجد . فاطمه موهبتی است که از طرف خداوند به محمد (ص) اعطا شده تا انسان با سر مشق گرفتن از او اوج انسانیت را فهم کند تا بتواند به حقیقت ذاتی خود فعلیت کمال بخشد . فاطمه (ع ) جان خود را در راه اعتقاد و ایمان خویش بر کف نهاد . او چندان پیرو اصول حق و حقیقت بود که هرگز حاضر نشد ، دره ای از آیین و سیره خود منحرف شود .

     می خواست حق به کرسی نشیند نفوذ ایمان در فاطمه به درجه ای است که فرزندش محسن را که در شکم داشت در این راه فدا کرد . پیروی از او مایه رستگاری و رسیدن به عرصه کمالات و فضایل و کرامات انسانی است . در شرافت و علو رقبت ، علم و فضیلت و بنالت صدیقه طاهره (ع) هیچ گونه شبهه ای نیست  او سیده ی زنان دنیا و آخرت به نص صریح پدر بزرگوارش خاتم الانبیاء (ص) است .

    در فضیلت و عظمت روحی فاطمه (ع) همین بس که این وحی جبرئیل بر او نازل می شد و از اخبار آینده به او خبر می داده و این اخبار را ماتب وحی امیر المومنین (ع)       

    می نوشت و جمع آوری کرد . او درس صداقت و سعادت سعی و کوشش پاکی و پاکیزگی در عمل قدرت و ارزش دانش ، مقاومت در میدان زندگی ، صبر ، و عقل ، استقامت و شهامت بزرگواری و شرافت را از همان سر چشمه ای می نوشید که رسول الله صلی الله علیه واله می نوشیده است .

    قولی تعالی : و انزل الله علیک الکتاب و الحکمه و عقلک مالم تکن تعلم و کان فضل الله علیک عظیما .[1] « و خداوند بر تو کتاب و حکمت نازل کرد و آن چه را نمی دانستی به تو آموخت و لطف خداوند بر تو بسیار است . »

    فاطمه (ع) در جایگاه عظیم خود که خداوند به او اختصاص داده با فضایل بسیاری از بدو آفرینش احاطه شده است ، فضایلی که جمیع بشر از توصیف آن ها خودداری کردند و صاحبان اخبار از انتشار شان ناتوان ماندند سفارش فضایل و مناقب او غیر ممکن است ، چون ما را مجال احصا و معرفت آن مراتب و راهی به ساحت مقدس او نیست .

    ( و ان تعدو نعمه الله لا تحصوها )[2] «و اگر نعمت های خدا را بشمارید هرگز حساب آن نتوانید کرد . »

     

     

    گر چه بسیار در این باب بگفتند سخن

    اندکی بیش نگفتند هنوز ار بسیار

    الهم صل علی افتک و ابنه نبیک و زوجه وصی نبیک صلاه تزلفها فوق زلف عبادک المکرمین من اهل السموات واهل الارضین  . « خداوندا بر بنده ات و زاده پیامبرت و همسر وصی پیامبرت ، درود فرست ، دروی بر تراز دررود بر بندگان گرامی ات از اهل آسمان و زمین .

       «برترین بانو » سرور زنان جهان :

    و هی اصدیقه الکبری و علی معرفتها دارت القرون الاولی .[3] و او صدیقه کبری است و به معرفتش پیامبران دامنهای پیشین قرار و استوار یافته اند فاطمه زهرا دختر خاتم الانبیاء ، همسر سید الاوصیا و مادر ائمه هدی ، بدون تردید در میان زنان و بانوان اسلامی محبوب ترین چهره دینی ، علمی و ادبی ، تقوایی و اخلاقی است . حضرتش دارای شخصیت والای الهی وانسانی و شبیه رسول خدا در تمام جهات است و مانند بودن او به پیامبر در نفس وجود حقیقی است که با توجه به بیانات پدر بزرگوارش جایی برای ابهام و تردید در آن نیست . 

    اضافه بر این ، شخصیت فاطمه سیده انساء العالمین ( سرور زنان جهان اسوه و الگویی تام و تمام برای زنان با عفت و فضیلت است و مانند بودن او به رسول خدا خود قرینه ای کامل و تام بر اسوه بودن آن بانوی دو عالم است . پدر بزرگوارش از کثرت علاقه و محبت او به کنیه ام ابیها و به جمله فاطمه سیده نساء العالمین من الاولین و الاخرین مفتخر فرمود . این موضوع از مرحله لفظ تجاوز کرده و از حساب تعارف خارج است ، چه عملا پیش روی صدیقه طاره اظهار ادب می فرمود و دست فاطمه را می بوسید و به احترام ورود فاطمه به تمام قامت قیام می فرمود و تحیت و دورد می گفت . رسول خدا هر گاه سفری می رفت با آخرین کسی که وداع می گفت فاطمه بود و چون از سفر باز می آمد با اول کسی که دیدار می کرد فاطمه بود .

    فاطمه حامل اسرار و ولایت و حافظ امامت است ، چه غیر از صدیقه ی کبری هیچ ظرفی شایستگی آن نداشت که وعاء امت باشد . فاطمه مشکوه نور خداست ، کوثر است ، یعنی خیر کثیر . اعطای مسیح ، فرد خلوص مریم بود واعطای صدیقه کبری فرد خلوص نیت و صفا و صمیمیت خدیجه کبری به پیامبر ، قوله تعالی : بسم الله الرحمن الرحیم  انا اعطیناک الکوثر فصل لربک وانحر ان شانئک هو الابتر . [4]

      « به نام خداوند بخشنده مهربان ، ما تو را کوثر بخشیده ایم . پس برای پروردگارت نماز بگزار و قربانی کن . بی گمان دشمنت بی زادو رود است » .

     در این سوره بخشش کوثر موضوعی با اهمیت است . کوثر به معنای نسل بسیار شفاعت ، نهری در بهشت ، حوضی در قیامت ، نبوت ، اصحاب و پیروان بی شمار ، علمای امت ، قرآن ، اسلام ، آسانی شریعت ، توحید ، علم و حکمت فضایل ، مقام محمود ، نور قلب ، ظفر بر دشمنان ، بلند آوازی و خلق عظیم است .

    میلاد فاطمه :

       امام صادق (ع) فرمود : فوضعت فاطمه طاهره مطهره فلما اسقطت الی الارض اشرق منها النور حتی دخل بیوتات مکه و لم یبق فی شرق الارض و الغر بها موضع الا اشرت فیه ذلک النور .

    « فاطمه پاک و پاکیزه متولد شد . چون به دنیا آمد ، چنان نوری از او تابید که در تمام خانه ها بیدن گرفت و در شرق و غرب زمین جایی نمام گرایی این که همه را روشن کرد و در آن جا تابید .

     

    [1] : نساء 113

    [2] : ابراهیم 34

    [3] " بحار الانوار ،  محمد باقر مجلسی 43 و 105

    [4]  : قرآن - سوره کوثر 

کلمات کلیدی: حضرت فاطمه

«انما یرید الله لیذهب عنکم الرجس اهل البیت و یطهر کم تطهیرا» منظومه محنت زهرا و آل او دوشیزگان پرده نشین حریم قدس بر خاطر کواکب ازهر نوشته‌اند نام بتول بر سر معجر نوشته‌اند سپاس خداوندی را درخور است که به برکت اصحاب کسا، عرش و فرش بیافرید و نعمت در آن بگسترانید و از برای جانشینی خود بر روی زمین انسان را از ماند آبی گندیده بسرشت و برای هدایت او پیامبران فرستاد. درود برون از شمارش ...

سپاس خداوندي را درخور است که به برکت اصحاب کسا، عرش و فرش بيافريد و نعمت در آن بگسترانيد و از براي جانشيني خود بر روي زمين انسان را از ماند آبي گنديده بسرشت و براي هدايت او پيامبران فرستاد. درود برون از شمارش بر خاتم پيامبران که با ارائه رسالتش دين

فاطمه بضعه منى و هى نور عينى و ثمره فؤادى و روحى التى بين جنبى و هى الحوراء الانسيه: «فاطمه پاره تن من است، و نور چشمان من، و ميوه دلم و روح من است و او حورى انسان صفت است». پيامبر اسلام(ص) در آن سال که سال پنجم بعثتش بود در سختترين شرائط و حالات به

مقدمه زندگاني حضرت فاطمه (س) در تاريخ بشر بهترين نمونه ايثار و مهرباني و از خود گذشتگي است . سراسر اين زندگاني مملو از فداکاري و اعمالي است که بشر بي اختيار در برابر آنها سر فرود آورده و به مظلوميت و شخصيت اين بانو ايمان مي آورد . دستور آسماني رو

مقدمه فاطمه (علیها السلام) در نزد مسلمانان برترین و والامقام ترین بانوی جهان در تمام قرون و اعصار می‌باشد. این عقیده بر گرفته از مضامین احادیث نبوی است. این طایفه از احادیث، اگر چه از لحاظ لفظی دارای تفاوت هستند، اما دارای مضمونی واحد می‌باشند. در یکی از این گفتارها (که البته مورد اتفاق مسلمانان، اعم از شیعه و سنی است)، رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌فرمایند: "فاطمه ...

نام شريف آن بزرگوار فاطمه و القاب ايشان ((معصومه)), ((ستى)), و ((فاطمه کبرى)) است. پدرش حضرت موسى بن جعفر عليه السلام و مادرش نجمه خاتون مادر حضرت رضا عليه السلام است. از ولادت تا هجرت آن حضرت اول ذى القعده سال 173ه.ق در مدينه منوره به دنيا آمدند

کمالات بسيار حضرت فاطمه (س) از يک سو و انتسابش به شخص پيامبر از سوي ديگر و نيز شرافت خانوادگي او سبب شد که بسياري از بزرگان به خواستگاري او بيايند. تعداد زياي از افراد سر شناس و ثروتمند مکه به خواستگاري فاطمه آمدند و مهريه هاي بالايي را به پيامبر پي

سپاس خداوندی را درخور است که به برکت اصحاب کسا، عرش و فرش بیافرید و نعمت در آن بگسترانید و از برای جانشینی خود بر روی زمین انسان را از ماند آبی گندیده بسرشت و برای هدایت او پیامبران فرستاد. درود برون از شمارش بر خاتم پیامبران که با ارائه رسالتش دین خدا را استواری بخشید و بشر را به راه راست رهنمون شد و با وانهادن قرآن و عترت پاک، چراغ شریعت را تا قیام قیامت بیافروخت. و سلام بر ...

ولادت علي (ع): رسول گرامي اسلام در سال عام الفيل در مکه معظمه ديده به جهان گشود, فاطمه دختر اسد در حالي که از ولادت پيغمبر خدا و از شنيدن آن همه معجزات و کرامات در هنگام تولدش به شدت خوشحال بود با سرعت تمام خود را به شوهرش حضرت ابوطالب (ع)رسانده و م

نام شريف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترين لقب آن حضرت، «معصومه» است. پدر بزرگوارش امام هفتم شيعيان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادر مکرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است . آن بانو مادر امام هشتم نيز هست . لذا حضرت معصومه (س) با حضرت رضا (ع) از يک مادر هستند.

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول