دانلود تحقیق آشنایی با پرس ها و نحوه عملکرد آن ها

Word 222 KB 32000 39
مشخص نشده مشخص نشده مهندسی مواد و متالورژی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت: ۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اول :

    معرفی مدیریت برش و پرس :

    مدیریت برش و پرس یکی از مدیریتهایی است که زیر نظر معاونت سواری سازی ایران خودرو فعالیت می کند . برش و پرس در حال حاضر ازنظر تناژ، ابعاد تعداد پرس بزرگترین مجتمع پرسکاری در ایران می باشد. این مجموعه توانایی آنرا داده که برای 150/000 دستگاه سواری ، 5000 دستگاه مینی بوس و 3000 دستگاه اتوبوس قطعه تولید کند. قطعات این مجموعه توسط قالب ، پرس و ماشین آلات مخصوص تولید می شوند. تولید قطعات براساس مدارک فنی «استانداردهای تعریف شده انجام می شود و بدون مدارک فنی و اطلاعات کافی قطعه ای تولید نمی شود. دراین مدیریت جمعا 4027 نغه پرسنل رسمی ، قراردادی و پیمانکاری فعالیت دارند.

    واحدهای تولیدی این مدیریت عبارتند از :

    1-سالن پرس غربی (سالن جدید):

    این سالن در سال 1355 راه اندازی و مورد بهره برداری قرار گرفت . تعداد 25 دستگاه پرس موجود در این سالن مکانیکی میان سه دستگاه وبل اکشن و بقیه سینگل می باشند . که قطعات روکار (gaco ) ،خودروسواری را تولید می کنند. کلیه قطعات روکار پیکان ، Face در این زمان تولید می شود و در حال حاضر قطعات روکار پژوپرشیی نیز به این مجموعه اضافه شده است . این سالن دارای سه خط تولید همزمان می باشد . باضافه خطوط کوچکی که قطعات تقویتی و تزئینی را تولید می کنند. دراین سالن جهت حمل ضایعات از سیستم کانوا برحمل ضایعات و شوت اتوماتیک استفاده می شود.

    2- سالن پرس شرقی (پرس قدیم و ضربه ای ):

    این سالن از دو قسمت پرسهای هیدرولیک سنگین و پرسهای یک به ضربه ای تشکیل شده . کلیه قطعات داخلی و تقویتی خودرو دراین سالن تولید می شوند پرسهای این سالن از 1600 تن دبل اکشن تا 60 تن یکی یه می باشد .

    3- سالن برش و خم و فرم بری :

    در این سالنها انواع قیچی ،خم کن و نورد، قیچی ناغنی ، چکشهای برقی ماشینهای فرم بر و ماشین چند کاره نصب شده است . این ماشین آلات ضمن تولید قطعه ، و ورقهای مورد نیاز پرسکاری را نیز تامین می کنند. قطعاتی که فاقد قالب می باشد و از نظر اقتصادی ساخت قالب جهت این قطعات به صرفه  نیست . با این ماشین آلات تولید می شوند. قطعات آزمایشی و نمونه قطعات کلیه خودروهای جدید نیز توسط این دستگاه ها تولید می شود .

    4- سالن کوئل بری :

    ورقهایی که توسط شرکت خریداری می گردد و به دو صورت کوئل تاشیت تحویل گرفته می شود. ورقهای کوئل پس از حمل به قسمت کویل بدوی تحویل می گردند در این قسمت سه دستگاه کوئل بو وجود دارد:

    کوئل به شماره 1 با کوئل بر باعرض 4500، کویلها را به ورقهای با ابعاد و اندازه مشخص و قابل مصرف تبدیل می کند.

    کوئل به شماره 2 : باکوئل بری که کوئلهای عریض را به کویلهای کم عرض مبدل می سازد.

    کوئل به شماره 3: باکوئل بر به عوض 600 ه کوبلهای کم عرض را به ورق تبدیل می کند.

    در ضمن در این سالنها، دو دستگاه پرس منگنز (پرسهای خاص تولید نبشی و ناودانی ) دو دستگاه نورد به دو دستگاه قیچی و یک دستگاه پرس کششی زمینی جهت تولید قطعات وجود دارد . فعالیت اصلی این ماشین آلات تهیه قطعاتی است که بدون استفاده از قالب جهت خودروهای سنگین و آزمایش تولید می شود.

    پروژه ها و فعالیتهای جنبی :

    از سال 1373 تاکنون در پروژه در این مدیریت تعریف و با موفقیت به اجرا درآمده که خلاصه ای از فعالیتهای این در پروژه به شرح زیر می باشد:

    پروژه بهینه سازی بدنه پیکان :

    هدف از اجرای این  پروژه بازسازی کامل ابزارها و تجهیزاتی بود که بنوعی با افزایش کیفیت بدنه پیکان در ارتباط می باشد . از آن جهت بازسازی تجهیزات حمل و نگهداری قطعات تولیدی ،بازسازی و نوسازی سالنهای پرس و بازسازی و نوسازی سرویسهای بهداشتی و رفاهی .

    در این بخش کلیه قالبها و جیگها بازسازی شد و مدارک فنی و اطلاعات مربوط به این ابزارها از قسمتهای مختلف شرکت جمع آوری در یک آرشیو متمرکز گردید و سعی شد تا قالبها و جیگها براساس نقشه و اطلاعات فنی موجود اصلاح گردند و در مواردی که امکان این عمل وجود نداشت نقشه ها و اطلاعات فنی بارضایت موجود ابزارها هماهنگ شوند.

    پروژه بازسازی و تجهیز ماشین برش و پرس :

    مهمترین هدف این پروژه راه اندازی و بهره برداری از خط کانوایر زیرزمینی حمل ضایعات سالن پرسهای مکانیکی بود که با موفقیت به پایان رسید در حال حاضر کلیه ضایعات و دور ریز قطعات از روی قالب به داخل شوتهایی که در طرف پرس تعبیه شده اند می ریزند و از آنجا توسط کانوایوی که در زیر زمین پرس قرار دارد به داخل پرس ضایعات حمل می شود و سپس تبدیل به بلوک ضایعات می شود که این یدکها توسط کامیون جهت مصرف درکوره های ذوب به ریخته گری انتقال می یابند.

    پروژه های در دست اجرا:

    از مهمترین پروژه هایی که در ایران خودرو اجراء خواهد شد و مسئولیت آن به این مدیریت واگذار گردیده است ،پروژه طرح  و توسعه ‌ پرس شاپ می باشد . با اجرای این پروژه پرس شاپ آمادگی تولید قطعات بدنه 250000 دستگاه خودرو را درسال خواهد داشت . در این پروژه سعی شده است که از تجهیزات مدرن استفاده می شود تا جوابگوی نیاز تولید و برنامه های بلند مدت مدیریت شرکت باشد. گذاشتن ورق خام و برداشتن قطعه تکمیل شده در کلیه خطوط پر این سالن بصورت اتوماتیک انجام خواهد گرفت و بهمین لحظا برای تولید قطعه به نیروی انسانی زیادی نیازنیست و بهمان نسبت نیز کیفیت قطعات و ایمنی پرسکاری نیز افزایش می یابد .

     

    فصل دوم :

    طراحی قالبهای پرس :

    مقدمه :

    در تولید با قالبهای پرس به عملیات ماشینکاری مجاز نیست . تلرانس کم و دقت ابعادی بالای قطعه تولیدی ، تشی به زیاد قطعات .صحافی سطح خوب قطعه ‌ تولیدی و عدم وجود محدودیت در جنس قطعه از مزایای این روش تولیدی می باشد . تنها عیب آن این است که این روش مخصوص تولید انبوه بوده و برای قطعات با تعداد کم به صرفه نیست . پرسها را از نظر نیروی محرک می توان به نوع هیدرولیکی و نوع ضربه ای تقسیم بندی کرد:

    بررسهای ضربه ای دارای سرعت زیاد کورس کم و قابلیت تنظیم کورس کم می باشند. همچنین در تمام طول کورس ، تناژ ماکزیمم ندارند و در انتهای لنگ ،ماکزیمم تناژ بوجود می آید . علامت کم بودن کورس ، کم بودن خارج از مرکزی تنگ است . در پرسهای هیدرولیک سرعت کم ، کورس زیاد قابلیت تنظیم کورس زیاد و نیروی یکنواخت در کل کورس خواهیم داشت . پارامترهایی برای انتخاب پرس وجود دارد که مهمترین آنها نوع پرس ، تناژ پرس ، کورس پرس ، قابلیت تنظیم کورس ومی نیمم و ماکزیمم فاصله RAM پرس از بستراسیت برای عملیات برش از پرسهای ضربه ای ، برای عملیات کششی عمیق از پرس هیدرولیک و برای عملیات خم و نرم بستگی به میزان خم و فرم از پرسهای ضربه ای و هیدرولیک استفاده می شود.

    عملیات پرس ضربه ای را با پرس هیدرولیکی هم می توان انجام داد ولی تا آنجا که امکان دارد از پرس ضربه ای استفاده می کنیم زیرا قیمت آن کمتر و سرعت آن بالاست .

    انواع عملیات پرسکاری روی ورق شامل برشکاری ، خم ، فرم ، کشش عمیق ، اتسماع (Stretch formibg ) دسکه زنی (Coining ) می باشد .

    اتساع :

    فرم دادن محدود روی قطعات بزرگ در این روش برخلاف کشش عمیق وزن حرکتی ندارد و کاملا ثابت است . به عنوان مثال فرم دادن بدنه اتومبیل که باعث افزایش استحکام ورق می گردد.

    سکه زنی :

    ایجاد نقش بر روی ورق که حد وسط بین ورقکاری Colal forging

    برشکاری (1-2):

    عمق نفوذ (Pentration ) :

     مقدار ارتفاعی که نیاز است سنبه در قطعه کار فرو رود تا عمل برش صورت گیرد که برحسب درصدی از ضخامت ورق بیان می شود. عمق نفوذ بستگی به جنس قطعه دارد .این عمق برای اجسام تروکم و برای اجسام نرم بیشتر می باشد و حتی به Yoo% یا بیشتر نیز می رسد. عمق نفوذ برحسب جنس در جداول تنظیم شده است .

    کلیرانس Clearanc :

    لقی بین سنبه وماتریس برای انجام برش را کلیرانس گویند . در صورتی که C مقدار کلیرانس باشد قطعه محفظه ‌ ماتریس همواره به اندازه 2C از سنبه بزرگتر می باشد . مقدار کلیرانس تاثیر زیادی روی کیفیت سطح برش دارد . کلیرانس برای هر عملیات یک مقدار بهینه دارد که به جنس و سختی ورق همچنین ضخامت ورق بستگی دارد .

    مناطق برش:(2-4-2)

    در برش ابتدا تغییر فرم پلاستیکی در شعاع به صورت گرفته و سپس برش در نوار برش و در نهایت گسیختگی و پارگی ورق انجام می گیرد . ویژگیهای برش ایده آل عبارتند از : طول نوار برش زیاد ، زاویه گسیختگی کم ، پلیسه کوچکتر ، شعاع لبه کوچکتر.

    عمق مناطق برش به جنس و سختی ورق ، کلیرانس قالب بستگی دارد. در کلیرانس ثابت هرچه ورق نرمتر باشد شروع لبه و پلیسه بزرگتر خواهد بود. در نتیجه در ورقهای نرم کلیرانس را کمتر می گیریم .

    تاثیر کلیرانس قالب بر روی مناطق برش :

    هرچه کلیرانس بیشتر باشد شعاع لبه ، زاویه گسیختگی و پلیسه بزرگتر و نوار برش کوچکتر می شود. بنابراین سطح برش خواب می شود .هرچه کلیرانس کمتر ازحد بهینه باشد نوار برش زبر و خشن می شود و خوردگی سنبه و ماتریس و کلنه شدن قالب بوجود می آید و در نهایت ممکن است بوش ثانویه بوجود آید .

    در صورتی که کلیرانس کمتر از حد بهینه باشد نیروی لازم برش و نیروی بیرون انداز بیشتر می شود .

    مقدار اپتیمم کلیرانس برحسب ضخامت قطعه در جداول تنظیم شده یا به کمک فرمولهای قابل محاسبه خواهد بود. قالبهای Shearing (برش – تمیز کاری ) دارای کلیرانس کمتر از مقدار اپتیمم است که برای تمیز کردن سطح برش به کار می روند.

    نحوه دادن کلیرانس به سنبه و ماتریس (3-1-2):

    همراه قطعه ای که بریده می شود و از ماتریس بیرون افتد ، هم اندازه ماتریس می باشد و سوراخی که در ورق ایجاد می شود هم اندازه سنبه می باشد.

    Blanking :

    عملیاتی است که قطعه زده شده مورد نظر است . بنابراین ماتریس را متمایز و سنبه را 2C کمتر از تمایر می گیریم .

    ‍Penching :عملیاتی است که سوراخ زده شده مورد نظر می باشد . بنابراین سنبه را متمایر و ماتریس را 2C بیشتر از تمایز می گیریم .

    کلیرانس زاویه ای Angular Clearance (4-1-2):

    زاویه ای که برای راحت بدون افتادن قطعه و گم شدن خوردگی سنبه و ماتریس بعد از قسمت صاف داده می شود. زاویه بستگی به ضخامت ورق دارد  و حداکثر تا 3 می رسد. مقدار h به ضخامت ورق و تعداد جذب بستگی دارد.

    اضافه دورریز Scrap allowenG (5-1-2):

    در عملیات blanking مقدار اضافی ورق برای انجام برش سریع و دقیق مطابق شکل در نظر گرفته می شود.

  • فهرست:

    فصل اول : معرفی کارخانه برش و پرس ایران خودرو...................................... 6

    فصل دوم : طراحی قالبهای پرس .....................................................................

    مقدمه ...............................................................................................................

    برشکاری ..........................................................................................................

    1-2-برشکاری .................................................................................................

    2-2-2- مناطق برش .......................................................................................

    3-2-2-نحوه دادن کلیرانس به سنبه وماتریس .................................................

    4-2-2-کلیرانس زاویه ای ...............................................................................

    5-2-2- اضافه دور ریز ....................................................................................

    6-2-2-نیروی لازم برش ................................................................................

    7-2-2- انرژی لازم برش ...............................................................................

    8-2-2- روشهای کم کردن نیروی لازم برش .................................................

    9-2-2- نیروی لازم بیرون انداز ......................................................................

    2-2- اجزای قالب ...........................................................................................

    3-2- طراحی قالب ..........................................................................................

    1-3-2- بدست آمدن قطعه میل راهنما.............................................................

    2-3-2-طراحی سنبه و پیچها............................................................................

    4-2- روشهای ساخت قالب ............................................................................

    5-2- انواع قالبهای برش .................................................................................

    6-2- پارامترهای مؤثر در انتخاب قالب ...........................................................

    7-2-خمکاری .................................................................................................

    1-7-2- انواع عملیات و قالبهای خمکاری ......................................................

    2-7-2-نیروی لازم خمکاری ..........................................................................

    3-7-2-نیروی بالشتک فشاری ........................................................................

    8-2- کشش عمیق ...........................................................................................

    1-8-2- عیوب عملیات کشش عمیق ..............................................................

    2-8-2-عیوب ورق بعد از عملیات کشش عمیق .............................................

    9-2- متغیرهای کشش عمیق ..........................................................................

    فصل سوم پرسها:...............................................................................................

    1-3- پرسهای سنگی .......................................................................................

    4-2-3- محاسبه مشخصه های پرسهای سنگی ...............................................

    2-2-3- نیروی مجاز پرس سنگی ...................................................................

    3-2-3-تناژ مجاز نامی حاصل از گشتی در موتور ...........................................

    4-2-3- تناژ مجاز نامی حاصل از قدرت کاری (توصین )...............................

    3-3- پرسهای زانویی ......................................................................................

    4-3-3- نیروی رام و ظرفیت کاری ................................................................

    2-3-3- سرعت رام .........................................................................................

    4-3- پرسهای پیچی ........................................................................................

    5-3- پرسهای الکتروژن ..................................................................................

    6-3- پرسهای هیدرولیک ................................................................................

    فصل چهارم طرز کار ، انتخاب و تجهیزات کمکی پرسها ................................

    1-4 طرز کار پرسها...........................................................................................

    2-4 انتخاب پرسها ...........................................................................................

    3-4 نصب و نظارت قالب ................................................................................

    4-4-تجهیزات ایمنی روی پرسها ....................................................................

    5-4-سرویس و نگهداری پرسها وقالبها............................................................

    6-4-تنظیم و نگهداری قالبها............................................................................

    فصل پنجم دقت پرسهای مکانیکی ...................................................................

    1-5-دقت در حالت بی باری ...........................................................................

    2-5-دقت در حالت تحت بار ..........................................................................

    فصل ششم : سیستمهای ایمنی در برابر اضافه بارپرسهای مکانیکی ..................

    1-6 وسایل ایمنی برای پرسهای مکانیکی در محدوده ‌کورس مورد استفاده ......

    2-6-وسایل ایمنی پرسهای مکانیکی درکل کورس ..........................................

    مراجع ..............................................................................................................

    منبع:

    ندارد.

معرفي مديريت برش و پرس : مديريت برش و پرس يکي از مديريتهايي است که زير نظر معاونت سواري سازي ايران خودرو فعاليت مي کند . برش و پرس در حال حاضر ازنظر تناژ، ابعاد تعداد پرس بزرگترين مجتمع پرسکاري در ايران مي باشد. اين مجموعه توانايي آنرا داده که براي

مقدمه: در بیست یا سی سال اخیر دسته عمده ای از مدل های بهینه به نام مدل های برنامه ریزی مورد توجه قرار گرفته است که کاربرد آنها در حل مسائل مختلف مانند مسائل نظامی، سیاسی، صنعت مدیریت و غیره با اهمیت می باشد. در مجموع مدل های برنامه ریزی شامل واگذاری مناسب ترین ترکیب از منابع محدود در رسیدن به هدف یا هدف های تصمیم می باشد بدین قرار که هر تصمیم گیرنده منابعی از قبیل پول و نیروی ...

فصل اول مقدمه: شرکت تولیدی وتوزیعی مورد نظر در زمینه های مختلفی از جمله کشتی سازی –تعمیر کشتی- پوشاک- فروشگاه زنجیره ای- تعمیرات خودرو- صادرات سوخت-آموزشگاه رانندگی- بازیافت مواد- کشتی های فرسوده فعالت دارد که در پروژه های واحدی تولیدی پوشاک با حدود 120نفر پرسنل مورد توجه می‌باشد. واحد مزبور در تولید انواع پوشاک-ملحفه وهم چنین نیازهای نیازهای نیروی مسلح فعالیت دارد که ماهیانه ...

مقدمه : صنعت سازه های پیش ساخته سبک ، یکی از روشهای نوین صنعت ساختمان است کع اخیرا در کشور ما با توسعه روز افزون مراجعه بوده و با استقبال بی سابقه مهندسین و مجریان طرحهای عمرانی روبروست . با توجه به توسعه قابل توجه و کاربرد این صنعت در پروژه های انبوه سازی مسکن ، مراکز تحقیقاتی و مراجع صادر کننده گواهی فنی نیز به موازات کاربرد وسیع این صنعت فعالیت بی سابقه ای آغاز نموده اند که ...

اصولاً ماشین آلاتی که در کارگاه مورد استفاده قرار می گیرنند عبارتند از: الف) ماشین آلات سنگین مانند: لودر، بلدوزر، گریدر، اسکریپر – غلتک، غلتک های استاتیکی و دینامیکی، بیل مکانیکی. ب)ماشین آلات نیمه سنگین مانند: کمپرسی، آبپاش، جرثقیل کامیونی، تراک میکسر، پمپ بتون فینشر. ج) ماشین آلات سبک مانند: لندرور، پیکان و غیره د) سایر ماشین آلات کارگاهی (ماشینهای متفرقه) مانند: ویبراتور – ...

تعریف ماشین : ماشین ، مجموعه ای از قطعات متحرک و ثابت میباشد که این مجموعه بر روی فریم (قاب )قرار است . از بعد ایمنی ماشینهای ناقص به ماشینهایی گفته میشود که دارای یک یامجموعه ای از خصوصیات زیر باشند. 1-ماشین تاقص ( نا ایمن ) به ماشینی گفته میشود که منطقه عملیاتی آن فاقد یکی سیستم ایمنی یا حفاظ باشد. تعریف منطقه عملیاتی : در ماشین ، منطقه عملیاتی منطقه ایست که ماده ای به یک فرم ...

در نهم مارس 1923، Friteze Schiess سوئيسي اختراعي را به ثبت رساند که طبق آن يک روش دقيق براي برش فلزات توسط پرس هيدروليک معرفي شد. در اين اختراع که به شماره 3710004 ثبت شد، هنگا برش، با مهار ورق در دو طرف خط برش از فرار ماده جلوگيري مي شد. اين مهار ت

مقدمه ورقکاري انجام يک سري عمليات روي ورق فلزي و استفاده از آن براي ساخت طرح مورد نظر مي باشد . اهم اين عمليات عبارتند از : گسترش برش فرمکاري اتصال قبل از شروع عمليات ورق کاري لازم است با انواع ورق کاربرد و طرز ته

ماشينهايي که براي ((کار روي ورق فلزات به کار مي روند )) پرس نام داردند و آنها را نسبت به طرز کارشان طبقه بندي مي کنند ، به طور کلي پرس ها به دو دسته تقسيم مي شوند : پرس هاي مکانيکي و 2- پرس هاي هيدروليکي هر يک از اين دو نوع نيز از نظر حرکت

چکیده: در فرآیند فرآوری سنگ تزئینی در کارخانه های سنگبری، تصفیه آب و گِل کشی یکی از مسائل مهم می باشد که علاوه بر پر هزینه بودن و سختی کار و ایمنی کم، باعث اتلاف آب و تخریب محیط زیست نیز می گردد. در این تحقیق ارزیابی کارکرد و کارایی فیلتر پرس – دستگاه تصفیه و بازیافت آب کارخانه های سنگبری در مقایسه با روش کار سنّتی مورد بررسی قرار گرفت. در روش سنّتی احتیاج به ساخت تعداد زیادی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول