تحقیق روش های تصفیه هوای آلوده

Word 57 MB 33151 117
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۲۴,۷۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده

    بیوفیلتراسیون به عنوان روشی برای تبدیل مواد آلاینده به ترکیبات بی خطر بدون جذب انرژی زیاد و در شرایط دما و فشار محیط مورد توجه واقع شده است. مطابق تعریف، بیوفیلتراسیون عبارت است از روشی برای کنترل آلودگی که در آن یک بستر جامد و فعال بیولوژیکی با جذب یا جذب سطحی آلاینده ها، بستر مناسب جهت بیواکسیداسیون آنها را فراهم می آورد.

    امروزه بیوفیلترها بصورت موفقیت آمیزی در مقیاس صنعتی بکار گرفته می شود. در تحقیق حاضر پس از مرور یافته های علمی پیرامون فرایند بیوفیلتراسیون به بررسی عوامل مؤثر و پارامترهای یک بیوفیلتر پرداخته شده و انواع سیستمهای موجود مورد مقایسه قرار گرفته است و در ادامه یک مدل ریاضی با لحاظ کردن شرایط فیزیکی دقیق حاکم بر بیوفیلتر و خصوصیات دقیق فیزیکی و شیمیایی سیستم و با کمترین فرضیات ساده کننده موجود بدست آمده است و در نهایت توسط روشهای عددی حل شده است. نتایج بدست آمده حاکی از همخوانی مناسب داده‌های تجربی با مدل بدست آمده دارد و نشانگر امکان استفاده از مدل حاصل برای بهینه سازی بیوفیلتر در شرایط عملیاتی می باشد.

    واژه های کلیدی: بیوفیلتر، بیوفیلتراسیون، بیوفیلم، متانول، مدلسازی.

    -مقدمه

    در سالهای اخیر با مشخص شدن اثرات زیانبار ترکیبات مختلف موجود در هوا تلاشهای زیادی برای یافتن روشهای ارزان و مؤثر حذف مواد آلاینده از هوا شروع شده است. بیوفیلتراسیون به عنوان روشی که می تواند بدون نیاز به مصرف انرژی زیاد و در شرایط دما و فشار محیط، ماده آلاینده را به ترکیبات بی خطر تبدیل کند، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

    هوای آلوده پدیده ای است که از ترکیب یا اختلاط هوا و مواد یا ذرات خاصی، در مدت زمان معینی تولید می شود و در صورت تداوم، بیماری ها یا اختلالاتی برای انسان، حیوانات و گیاهان ایجاد می کند و به میزان قابل ملاحظه ای، زندگی بشر را به مخاطره می اندازد.

    آلاینده های موجود در هوا دو نوعند: اولیه (Primary) و ثانویه (Secondary). آلاینده های اولیه موادی هستند که در اثر منابع آلوده کننده به هوای محیط وارد می گردند مانند: اکسیدهای سولفور، اکسیدهای نیتروژن، سولفید هیدروژن، مونوکسید کربن، دی اکسید کربن، سرب، ذرات آلوده یا مواد معلق، هیدروکربورها و ترکیبات آلی فرار (VOCS).

    آلاینده های ثانویه به مواد آلوده ای اطلاق می شود که در اثر فعل و انفعالات موجود در هوای اطراف زمین تشکیل می گردند.

    در این پروژه چون به مدل سازی بیوفیلتر مورد استفاده جهت حذف ترکیبات آلی فرار (VOCS) پرداخته شده لذا به شرح مختصری در باره این گروه از آلاینده ها می پردازیم.

     

    1-2-ترکیبات آلی فرار (VOCS)

    ترکیبات آلی مایعات یا جامداتی شامل کربن آلی (کربن متصل به کربن، هیدروژن، نیتروژن یا سولفور و غیر از کربن موجود در کربنات (CaCO3) یا کربید (CaC2) یا CO یا CO2) هستند که شدت های تبخیر بالایی دارند.

    به علت فراریت بالا، به میزان زیاد در محیط پخش می شوند و علاوه به تولید بو، خطراتی برای اکوسیستم و سلامتی انسان دارند. این ترکیبات در ساختمان خود کمتر از 12 اتم کربن دارند و فشار بخار آنها در دمای اتاق بیشتر از Psia01/0 (atm0007/0) و نقطه جوش اتمسفریک آنها حدود F500 (C260) است.

    مواد دارای نقطه جوش بالاتر از این مقدار خیلی آرام در اتمسفر تبخیر می شوند مگر آنکه به آنها حرارات داده شود. البته اگر هم تبخیر شدند در اتمسفر کندانس شده و قسمتی از مسئله ذرات ریز را تشکیل می دهند.

    احتمالاً VOC ها به لحاظ گستردگی و تنوع (از نظر انتشار) بعد از ذرات ریز (مواد معلق) قرار می گیرند.

    VOCها گروه بزرگی از ترکیبات هستند. بعضی از آنها نظیر بنزن سمی و سرطانزا می باشند. بنابراین به عنوان آلاینده های خطرناک با ویژگیهای خود طبقه بندی می شوند.

    VOCها به دلیل شرکت در واکنش مه دود فتوشیمیایی[1] است که تشکیل آلاینده‌های ثانویه را می دهند.

    به عبارتی VOCها در مقابل نور خورشید با اکسید ازت ترکیب شده و تولید ازن یا اکسیدهای قوی دیگری را می کنند و این آلودگی های فتواکسیدان (که باعث ایجاد مه های خرمایی رنگ معروف کالیفرنیا مشهور به Smog است) سه اثر مخرب دارد: برای سلامتی انسان (اختلالات تنفسی، سردرد، تحریک چشمها)، بروی گیاهان (به ویژه جنگل ها) و برروی مواد.

    بعضی از VOCها جاذب های قوی اشعه مادون قرمز (IR) هستند و مانند CO2 اثر گلخانه ای دارند، لذا در مسئله هشدار جهانی نقش دارند.

    بیش از %80 انتشار VOCها ناشی از مصرف حلال ها (نظیر تینر رنگ و دیگر حلال‌های مشابه)، حمل و نقل، ذخیره سازی VOCها و وسایل نقلیه موتوری (شامل اتومبیل ها، هواپیماها، قایق ها و موتورهای راه آهن) می باشد.

    نتیجه آنکه مصرف اصلی VOC در سوختهای موتوری و حلال هاست منابع دیگری که VOCها را انتشار می دهند گاهی خیلی بزرگند مانند احتراق ناقص در شومینه ها و آتش سوزی جنگل ها و گاهی خیلی کوچکند مانند پاک کننده لاک ناخن و قوطی های اسپری رنگ.

    علاوه بر این بسیاری از VOCها نقش ماده واسطه را در تولید پلاستیک و دیگر مواد شیمیایی نظیر کلرید وینیل (ماده اولیه اصلی برای پلاستیک های PVC) که به عنوان یک آلاینده خطرناک هوا طبقه بندی می شوند دارند. حلال ها و سوختهای موتوری عمدتاً از نفت به دست می آیند بنابراین بیشتر انتشارات بر اساس نفت قرار دارند و مقدار کمی بر اساس چوب (نظیر ترپنتین و دود چوب) و زغال سنگ (مقدار کمتری از احتراق زغال سنگ ناشی می شود) قرار دارند. اما بیشتر انتشار VOCها ناشی از محصولات نفتی پالایش شده می باشد که به عنوان سوخت ها و حلال ها به کار می روند. [22,17,16,13]

     

    1-3-روشهای فیزیکی تصفیه هوای آلوده

    در این روش‌ها مواد آلاینده موجود در هوا بدون تغییر در ساختار مولکولی به فاز دیگر منتقل می شوند. چگالش[2]، جذب سطحی[3]، جذب[4] و جداسازی توسط غشاء از جمله روشهای فیزیکی حذف مواد آلاینده هوا هستند. [16,10,7]

     

    1-3-1-چگالش

    این روش برای جریانهایی استفاده می شود که غلظت آلاینده در آنها بالا بوده و ماده آلاینده ارزش بازیابی داشته باشد.

    در این روش هوای آلوده به طور همزمان سرد و فشرده می شود. بنابراین بخش عمده ای از آلاینده موجود در هوا به صورت مایع جدا می شود. معمولاً هوای خروجی از این سیستم کاملاً عاری از مواد آلاینده نیست و نیاز به روشهای دیگری برای کاهش غلظت آلاینده به سطح قابل قبول است.

     

    1-3-2-جذب سطحی

    در روش جذب سطحی از مواد جاذبی نظیر کربن فعال و زئولیت برای جداسازی مواد آلاینده از هوا استفاده می شود. این روش برای تصفیه هوا با غلظت های پایین مواد  آلاینده مؤثر است و اغلب برای جذب مواد آلی فرار استفاده می شود. مؤثر بودن این روش وابسته به عواملی نظیر شدت ورود هوای آلوده به برج جذب، غلظت آلاینده در هوا و مشخصه های مولکولی ماده آلاینده است. وقتی ماده جاذب از آلاینده اشباع گردید ماده جاذب باید بازیابی شده یا به عنوان یک ماده آلاینده به نحو مناسبی دفع گردد. استفاده از جاذب تازه و یا بازیابی جاذب به هنگام اشباع ، روش جذب سطحی را به روشی نسبتاً پرهزینه تبدیل می کند.

     

    1-3-3-جذب:

    در روش جذب از یک مایع برای جذب ماده آلاینده موجود در هوا استفاده می شود. برای تماس مؤثر فاز گاز و مایع از ستونهای پر شده یا حبابدار استفاده می‌شود. موفقیت این روش بستگی به حلالیت ماده آلاینده در فاز مایع دارد. برای جذب مواد آلاینده آب دوست معمولاً از آب استفاده می شود.

    با تغییر PH آب می توان حلالیت ترکیبات اسیدی یا بازی را افزایش داد. برای ترکیبات آب گریز حلالهای آلی مانند روغن سلیکون استفاده می شود پس از انتقال ماده آلاینده به فاز مایع، اگر فاز مایع آب باشد معمولاً مستقیماً به یک سیستم تصفیه فاضلاب منتقل می شود. دفع ماده آلاینده از جاذب و سوزاندن جریان هوای حاصل نیز برای بازیابی جاذب امکان پذیر است.

     

    1-3-4-جداسازی توسط غشاء

    از سیستمهای غشایی نیز برای جداسازی مواد آلاینده از هوا استفاده می شود. در این روش هوای آلوده تحت فشار و به طور مماسی از سطح یک غشاء عبور می کند. مواد آلاینده از غشاء عبور کرده و جذب محلول در پشت غشاء می شوند.

    همانطور که ملاحظه می شود در روشهای فیزیکی ماده آلاینده بدون تغییر از هوا به یک فاز دیگر منتقل می شود و تخریب نهایی ماده آلاینده نیازمند روشهای دیگر است. این یکی از معایب مهم روشهای فیزیکی است.

     

    1-4-روشهای شیمیایی تصفیه هوای آلوده

    سوزاندن[5] حرارتی و یا کاتالیستی به طور گسترده ای برای حذف مواد آلاینده آلی از هوا استفاده می شود. در روش سوزاندن حرارتی، مواد آلاینده در دمای بین 700 تا 1400 درجه سانتیگراد سوزانده می شود. در روش سوزاندن کاتالیستی، مواد آلاینده در دمای بین 300 تا 700 درجه سانتیگراد سوزانده می شود. اگر غلظت آلاینده در هوا پایین باشد افزودن سوخت کمکی به سیستم ضروری است. بنابراین روش سوزاندن برای جریانهایی با غلظت پایین ماده آلاینده پرهزینه است. روش سوزاندن به طور ویژه برای جریان هوای نسبتاً غلیظ از ماده آلاینده مناسب است. یکی از عیبهای مهم این روش امکان تولید ترکسیبات NOX و بعضی از دیوکسین ها در ضمن فرایند سوختن است. [5]

     

    1-5-روشهای بیولوژیکی تصفیه هوای آلوده

    در روشهای بیولوژیکی تصفیه هوا از واکنشهای میکروبی برای حذف ماده آلاینده استفاده می شود. در این روشها ماده آلاینده جذب فاز مایعی می شود که حاوی میکروارگانیسم های فعال است. میکروارگانیسمها ماده آلاینده را مصرف کرده و آن را اکسید و یا در موارد خاصی احیا نموده و از انرژی حاصل برای فعالیتهای حیاتی استفاده می کند. محصول واکنش میکروبی عمدتاً دی اکسید کربن و آب و بیومس است. ماده آلاینده می تواند آلی یا غیرآلی باشد.

    میکروارگانیسمهای مورد استفاده برای تصفیه هوا معمولاً از میکروارگانیسم هایی هستند که به طور طبیعی در محیط وجود دارند. در یک سیستم بیولوژیکی تصفیه هوا معمولاً یک جمعیت مخلوط میکروبی – که یک یا چند گونه در آن غالب هستند – وجود دارد. برای اینکه یک ماده آلاینده با روشهای میکروبی قابل حذف باشد باید قابل تجزیه بیولوژیکی بوده و برای میکروارگانیسم‌ها غیرسمی باشد. [3] معمولاً مولکولهای سبک با پیوندهای ساده به راحتی توسط میکروبها مصرف می شوند. ترکیباتی نظیر الکل ها، آلدئیدها و ترکیبات آروماتیک ساده قابلیت تجزیه بیولوژیکی خوبی دارند.

    ترکیباتی نظیر فنل ها، ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای و مولکولهای آلی با تعداد اتمهای هالوژن بالا به کندی توسط میکروبها تخریب شده و یا دست نخورده باقی می مانند.

    روشهای بیولوژیکی تصفیه هوای آلوده را معمولاً به روشهای بیواسکرابینگ[6]، بیوتریکلینگ فیلتراسیون[7] و بیوفیلتراسیون دسته بندی می کنند. (شکل 1-1)

    روش بیوفیلتراسیون در فصل جداگانه ای مورد بررسی قرار می گیرد.

     

    1-5-1-روش بیواسکرابینگ

    در این روش ماده آلاینده موجود در هوای ورودی به سیستم، در یک برج، جذب محلول می شود.

    محلول خروجی از برج جذب، به یک بیوراکتور وارد می شود. ماده آلاینده در بیوراکتور که دارای شرایط بهینه رشد میکروارگانیسم هاست به مصرف می رسد. به این ترتیب در روش بیواسکرابینگ بر خلاف بیوفیلتراسیون، از میکروارگانیسم های غوطه ور در مایع برای حذف ماده آلاینده استفاده می شود.

    برای فعال نگه داشتن میکروبها افزودن محیط کشت تازه به بیوراکتور ضروری است محلول خروجی از بیوراکتور مجدداً به برج جذب منتقل می شود. فرایند جذب ماده آلاینده ممکن است در برجهای پر شده، برجهای پاششی و یا ستونهای حباب دار انجام شود.

     

    1-5-2-روش بیوتریکلینگ فیلتراسیون

    این سیستمها عمدتاً شامل یک برج پر شده هستند که برروی سطح ذرات بستر، میکروارگانیسم ها تثبیت شده اند. محلولی از محیط کشت به طور مداوم از میان ذرات بستر عبور می کند. با عبور هوای آلوده از میان بستر، مواد آلاینده جذب محلول شده، بخشی از آن توسط میکروارگانیسم های غوطه ور در محلول مصرف شده و بخشی دیگر به سمت بیوفیلم موجود برروی سطح ذرات نفوذ کرده و توسط میکروارگانیسم های موجود در آن مصرف می شود. تنها تفاوت بیوتریکلینگ فیلتراسیون با بیوفیلتراسیون عدم وجود جریان مایع آزاد در بیوفیلتراسیون است.

    وجود مایع آزاد در سیستمهای بیواسکرابینگ و بیوتریکلینگ امکان کنترل عوامل مختلف نظیر PH و غلظت مواد مغذی مورد نیاز میکروارگانیسمها را در مقایسه با روش بیوفیلتراسیون راحت تر می سازد

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    -Amanullah, M.; Farooq, S.; Viswanathan, S., "Modeling and Simulation of a Biofilter", Ind. Eng. Chem. Res, 1999, Vol. 38, 2765-2774.

    2-Bohn, H.L., "Biofilter Media", Annual Meeting of Air Waste Association, 1996.

    3-Cox, H.H.J.; Sexton, T.; Shareefdeen, Z.M.; Deshusses, M.A., "Thermophilic Biotrickling Filtration of Ethanol Vapors", Environmental Science and Thechnology, 2001, Vol. 35, No. 12, PP. 2612-2619.

    4-Cox, H.H.J.; Moerman, R.E.; Van Baalen, S.;Van Heiningen, W.N.M.; Doddema, H.J.; Harder, W., "Performance of a styrene – Degrading Biofilter Containing the Yeast Exophiala jeanslemei", Biotechnilogy and Bioengineering, 1997, Vol. 53, No. 3, PP. 259-266.

    5-Davison, B.H.; Barton, J.W.; Klasson, K.T.; Fancisco, A.B., "Influence of High Biomass Concentrations on Alkane Solubilities", Biotechnology and Bioengineering, 2000, Vol. 68, No.3, PP. 279-284.

    6-Deshusses, M.A., "Biological Waste Air Treatment in Biofilters", Environmental Biotechnology, 1997, Vol. 8, PP. 335-339.

    7-Devinny, J.S.; Deshusses, M.A.; Webster, T.S., "Biofiltration for Air Pollution Control", Lewis Publishers, 1999.

    8-Ghafghazi, L. "Using from Biofilter for deodoring in composting process", M.Sc thesis, Islamic Azad University, 1997.

    9-Gonzalez, B.C.; Ergas, S.J.; Switzen baum, M.S.; Phillibert, N., "Evaluation of Fullscale Biofilter Media performance", Environmental Progress, 1999, Vol.18, No.3, PP.205-211.

    10-Hauge, R.T., "The practical Handbook of Compost Engineering", Lewis publishers, 1993.

    11-http://www=rcf.usc.edu/~biofilter/history.html

    12-Kozliak, E.I.; Ostlie-Dunn, T.L.; Jacobson, M.L.; Mattson, S.R.; Domack, R.T., "Efficient Steady-State Volatile Organic Compound Removal from Aor by Live Bacteria Immobilized on Fiber Supports", Bioremediation Journal, 2000, Vol. 4, No.1, PP. 81-96.

    13-Leson, G.; Winer, A.M., "Biofiltration: An Innovative Air Pollution Control Technology for VOC Emissions", Journal of Air Waste Management Association, 1991, Vol. 41, No. 8, PP. 1045-1054.

    14-McGrath, M.S.; Nieuwland, J.C.; van Lith, C., "Case Study: Biofiltration of Styrene and Butylacetate at Dashboard Manufacture", Environmental progress, 1999, Vol. 18, No.3, PP. 197-204.

    15-Miller, DE.: Canter. L.W., "Control of Aromatic Waste Air Streams by Soil Bioreactors", 1991, Vol. 10, No. 4, PP. 300-306.

    16-Nevers, N., "Air Pollution Control Engineering", McGraww Hill, 1993.

    17-Perkins, H.C., "Air Pollution", Tehran University Publications, 2001.

    18-Shareefdeen, Z.; Baltzis, B.C., oh, Y.S.; Batha, R., "Biofiltration of Methanol Vapor", Biotechnology and Bioengineering, 1993, Vol. 41, PP. 512-524.

    19-Shojaosadati, S.A.; Elyasi, S., "Removal of Hydrogen Sulfide by the Compost Biofilter with Sludge of Leather Industry", Resource, Conservation and Recycling. 1999, Vol. 27, PP. 139-144.

    20-Swason, W.J.; Loehr, R.C., "Biofiltration Fundamentals, Design and Operations principles, and applications", Journal of Environmental Engineering, 1997, Vol. 123, No.6, PP.538-546.

    21-WWW.About.com, "Biofilters & Biofiltration", 1998.

    22-Zarook, S.M.; Shaik, A.A.; Baltizis, "Biofiltration of Volatile Organic Compound (VOC) Mixture under Transient Conditions", Chemical Engineering Science, 1997, Vol. 52, Nos. 21/22, PP.4135-4142.

    23-Zarook, S.M.; Shaikh, A.A.; Ansar, Z., "Development, Experimental Validation and Dynamic Analysis of a General Transient Biofilter Model", Chemical Engineering Science, 1997, Vol. 52, No. 5, PP. 759-773.

    24-Zarook, S. M.; Shaikh, A. A., "Analysis and Comparison of  Biofilter Models", Chemical Engineering Journal, 1997, Vol.  65, PP. 55-61.

    25-Zhou, Q.: Huang, Y.L.; Tseng, D.H.; Shim, H.; Yang, S.T., "A Trickling Fibrous- Bed Bioreactor for Biofiltration of Benzene in Air", Journal of Chemical Technology and Biotechnology, 1998, Vol. 73, PP. 359-368.

    26-Zhu, L.; Abumaizar, R.J.; Kocher, W.M., "Biofiltration of Benzene Contaminated Air Streams Using Compost – Activated Carbon Filter Media", Environmental progress, 1998, Vol. 17, No. 3, PP. 168-172.

    27-Ottengraf, S.P.P.; Van den Oever, A.H.C., "Kinetics of Organic Compound Removal from Waste Gases with a Biological Filter", Biotechnology and Bioengineering, 1983, Vol. 25, PP. 3089-3102.

    28-Deshusses, M.A., "Transient Behavior of Biofilter: Start-Up, Carbon Blances, and Interactions Between Pollutants", Journal of Environmental Engineering, 1997 Vol. 123, No.6, PP.563-568.

    29-Zarook Shereefdeen and Basil C. Baltzis, "Biofiltration of Toluene vapor under steady-state and transient Conditioins", Chemical Engineering Science, Vol. 49, No. 24A, pp.4346-4360, 1994.

     

     

     

بيوفيلتراسيون به عنوان روشي براي تبديل مواد آلاينده به ترکيبات بي خطر بدون جذب انرژي زياد و در شرايط دما و فشار محيط مورد توجه واقع شده است. مطابق تعريف، بيوفيلتراسيون عبارت است از روشي براي کنترل آلودگي که در آن يک بستر جامد و فعال بيولوژيکي با جذب

روشهاي تصفيه هواي آلوده 1-1-مقدمه در سالهاي اخير با مشخص شدن اثرات زيانبار ترکيبات مختلف موجود در هوا تلاشهاي زيادي براي يافتن روشهاي ارزان و مؤثر حذف مواد آلاينده از هوا شروع شده است. بيوفيلتراسيون به عنوان روشي که مي تواند بدون نياز به مصرف ان

به کرات در رسانه‌هاي عمومي شنيده‌ايم که صنايع نفت و گاز کشور، به خصوص صنايع پتروشيمي که ذاتاً جزو صنايع آلوده‌کننده محيط زيست هستند، در زمينه رعايت مسائل محيط زيستي استاندارد يا جايزه جديدي گرفته‌‌اند. اين تبليغات به حدي است که حتي سايتهاي اينترنتي

خلاصه در این فصل و فصل بعد به بررسی آزمایشاتی می پردازیم که در طی آنها، جهش زایی آلودگی های مختلف هوایی (ذرات معلق) مورد مطالعه قرار می گیرند. هدف از این فصل بررسی تاثیر آلودگی هوا بر روی جمعیت یک منطقه است. جهش زایی ترکیبات آلی جدا شده (EOM) از ذرات معلق توسط آزمایشهای مختلفی از جمله کشت سالمونتلا، متد ترمیم DNA در سلول های کبد موش و آزمون میکرونوکلئوس در موش، مورد بررسی قرار ...

خلاصه در این فصل و فصل بعد به بررسی آزمایشاتی می پردازیم که در طی آنها، جهش زایی آلودگی های مختلف هوایی (ذرات معلق) مورد مطالعه قرار می گیرند. هدف از این فصل بررسی تاثیر آلودگی هوا بر روی جمعیت یک منطقه است. جهش زایی ترکیبات آلی جدا شده (EOM) از ذرات معلق توسط آزمایشهای مختلفی از جمله کشت سالمونتلا، متد ترمیم DNA در سلول های کبد موش و آزمون میکرونوکلئوس در موش، مورد بررسی قرار ...

پیشگفتار: آب و هوای تمیز ، فرحبخش و زیباست . اما تقریبا تمامی ساکنین شهرها ، دیگر رایحه هوای تمیز و پاک ، درخشش دریاچه ها ، رودخانه ها و نهرهای زلال را فراموش کرده اند و امکان یافتن چنین منظرهای زیبای طبیعی نادر هر روز کنتر می شود . خیابانهای پر از زباله و بزرگراه های کثیف اماکن بی حفاظ جمع آوری زباله و زمینهای کنترل نشده دفع زباله . همه گواهی بر اثرات نامطبوع و ناخوشایند روشهای ...

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

طي اين مرحله هواي آلوده توسط دستگاه مکيده شده و ازاولين فيلتر عبور مي نمايد، در اين مرحله ذرات معلق در هوا حتي به کوچکي 1 ده هزارم ميليمتر تصفيه شده و از فيلتر عبور نمي نمايند. مرحله دوم تصفيه : طي اين مرحله انواع گازهاي سمي و

مونوکسيدکربن يکي از آلاينده هاي مهم هوا به شمار مي رود که آثار مخرب زيادي بر سلامتي انسان مي سازد. همچنين به عنوان گاز شاخص در طراحي تهويه تونل ها استفاده مي شود. به همين منظور در اين مطالعه، غلظت مونوکسيدکربن در 5 تونل محور هراز، در سه روز هر روز د

محققان می گویند نقش سیگار در بروز انواع سرطان ها به ویژه سرطان های سر و گردن باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد زیرا می توان این ماده را عامل بروز بسیاری از سرطان ها و مرگ و میر ناشی از آنها دانست. محققان می گویند نقش سیگار در بروز انواع سرطان ها به ویژه سرطان های سر و گردن باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد زیرا می توان این ماده را عامل بروز بسیاری از سرطان ها و مرگ و میر ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول