تحقیق جریان آکادمیک

Word 90 KB 33869 25
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • جریان آکادمیک ایران در عصر پهلوی بر خلاف برخی از کشورهای اروپایی وابسته به رژیم سیاسی بود و به این اعتبار نمی توانست از هیچگونه استقلالی برخوردار باشد. از این رو علاوه بر کاستی های بی شماری که مجموعا تاریخ نگاری این عصر با آن مواجه بوده جامعه آکادامیک کشور از نوعی محافظه کاری سیاسی هم رنج می برد. مورخین این جریان یا اصولا پیرامون مقاطعی از تاریخ کشور که  رژیم موجود اصطکاک داشته باشد تحقیق نمی کردند و یا اگر نمی توانستند از فشار علائق درونی رها شوند به گونه ای تاریخ می نگاشتند که  نه سیخ بسوزد و نه کباب.

    این جریان که از اقبال شروع می شود و به باستانی خاریزی خاتمه می یابد مغولیان رسمی دانش تاریخی کشور محسوب می شوند و با ادعاهای نه میزان عملی که باید بی طرف و بی غرض منحصرا ناظر ظاهرا علاقمندان به تاریخ را متقاعد سازند که روایت صحیح درک و تاریخ گذشته

     

     

     

    مقدمه

     دوره پهلوی در تاریخ ایران ار سال 1304 خورشیدی تا سال 1357 ادامه یافت .در این دوره تحولات سیاسی و اقتصادی واجتماعی و ... زیادی صورت گرفت.که تاریخ ایران را در خور تغییرات اساسی نمود. روی هم رفته این دوره از حکومت یکسری چالشها وافتخارات ومشکلات پیوسته ای در تاریخ ایران به بار آورد که از آغاز تا پایان دوره پهلوی به طور مفقم و خلاصه گرد آوری ونوشته شده اشت.

    الف: تحولات و اقدامات اساسی در دوره رضا شاه پهلوی 1304-1300 خورشیدی مهمترین اقداماتی که در این دوره صورت گرفت:

    1- در سال 1304 خورشیدی (1344 هجری قمری) روز چهاردهم آذر همین سال ضمن تشریفات رسمی و اداری سوگند در مجلس شورای ملی ایران رضا شاه پهلوی به عنوان شاهنشاه پهلوی به عنوان شاهنشاه زمام امور مملکت را از دست گرفته و رسما شاه ایران گشت.

    در سال 1304 خورشیدی به موجب تصویب مجلس شورای ملی تقویم شمسی  تقویم جلای تقویم رسمی گشور ایران شد و به موجب قانون مذکور ادارات دولت وبنگاهایی وهمچنین موسسات اقتصادی کسبه به طور عموم موظف شدند به جای ماههای جدید را به شرح زیر : فروردین اردیبهشت خرداد تیر مرداد شهریور مهر آبان آذز دی بهمن اسفند به کار برد.و شش ماه اول سال سی یک روز وپنج ماه دوم سی روز ماه آخر 29 روز ودر سال کسیبه 30 روز شد.

    3- سال 1304 خورشیدی شیخ خز عل و دو پسرش توسط  سر تیب فضل الله خان فرستاده قوای خوزستان و حاکم نظامی در حین طرب وخوشگذرانی باز داشت و به تهران اعزام شد.

    4- در همین سال قانون نسخ القاب و درجات نظامی سابق از تصویب مجلس شورای ملی ایران گذشت وافرادی مکلف شدند دارای نام نام خانوادگی با شند که باید بصورت شناسنامه از طریق سجل اموال ثبت و ضبط وصادر شوند.

    5- در همین سال قانون خدمت نظام اجباری مشتعل بر 36 ماده به تصویب مجلس شورای ملی رسید به موجب ماده اول آن کلیه اتباع ذکور ایران اعم از سکنه به خدمت سربازی می باشد. مدت خدمت آنان دو سال خواهد بود به جز شهرها و قضبات وایلات باید متوقین در خارج از ایران نیز از اول سن 21 سالگی مکلف اند که به سربازی بروند.

    6- در همین سال نخستین بانک ایرانی از کسور بازنشتگی صاحب مذ هبان به بانک پهلوی تشکیل گردید که بعد ها به نام بانک سپه نامیده شد .

    7- همچنین ایران همان سال به دست رضا شاه پهلوی استخانهای کریم خان زند را که آغا محمد قاجار در زیر پلکان کاخ گلستان دفن کرده بودند بیرون آوردند و در قم در کنار قبر شاه صفی به به خاک سپردند.

    8- در سال 1305 خورشیدی روز یکشنبه چهارم اردیبهشت  در تالار مرمر کاخ سلطنتی گلستان تهران رضا شاه پهلوی طی مراسم سلطنتی تاجگذاری کرده و تاج پهلوی بر سر نهاد.

    9- در سال 1306 خورشیدی رضا شاه اولین کلنگ ساختمان ایستگاه راه آهن را بر زمین زد.

    10- در همین سال قانون تشکیل بانک ملی ایران به صورت شرکت سهامی از طرف مجلس شورای ملی ایران تصویب شد.

    11- در همین سال دولت ایران دعاوی خود را نسبت به جزایر بحرین تجدید کرد وبه دولت انگلیس در این ضمینه اعتراض کرده شکایت خود را به انجمن معل متفق فرستاد.

    12- در سال 1307 خورشیدی حق قضاوت کنسولها(کاپیتر لاسیون) که از سال 1243 هجری قمری به موجب عهد نامه ننگ بارترکمنچای بدعت گزارده شده بود لغو گردید.

    13- در همین سال احمد شاه قاجار آخرین پادشاه سلسله قاجاریه در پاریس به مدحن  کلیه وفات و طبق وصیت نامبرده جسدش را به عتبات برده دفن کردند.

    14- در همین سال (1307) قانون انحصار تریاک در 16 ماده به تصویب مجلس شورای ملی ایران رسید.

    15- در همین سال (1307) مجلس شورای ملی ایران طبق قانونی برده فروشی را منع کرد.

    16- در همین سال برنامه تامین بودجه ساختمان راه آهن سراسری طبق تصویب مجلس شورای ملی مالیاتی به قند شکر بسته شد.

    17- در همین سال طبق قانونی که در مجلس شورای ملی ایران گذاشت لباس متحدالشکل اعلام گردید این لباس کت وشلوار وکلاه پهلوی بود.

    18- در سال 1308 خورشیدی ایستگاه راه آهن بندر شاه مبدا راه آهن سراسری ایران طی مراسم افتتاح شد.

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

جريان آکادميک ايران در عصر پهلوي بر خلاف برخي از کشورهاي اروپايي وابسته به رژيم سياسي بود و به اين اعتبار نمي توانست از هيچگونه استقلالي برخوردار باشد. از اين رو علاوه بر کاستي هاي بي شماري که مجموعا تاريخ نگاري اين عصر با آن مواجه بوده جامعه آکادام

صفحه چشمه جوشان تاريخ اسلام و سيره اولياء دين، منبع فياضي است که هميشه براي همگان درسهاي زندگيساز داشته و دارد. از آنجا که ما به «اسوه» بودن معمصومين در همه جهات معتقديم، توفيق الگوگيري از آنان را جز در سايه شناخت سيره و شيوه آنان به دست نمي‌آوريم.

هنگامی که نظام پهلوی در سایه‌ی استبداد و خفقان، به اوج مستی خود رسیده بود، جامعه‌ی ایرانی واکنش‌هایی خاص در این دوران به‌نمایش گذاشت که این واکنش‌ها از چشم درباریان مخفی نماند. بروز نارضایتی، شکل‌گیری انقلاب اسلامی و شکست سلسله‌ی پهلوی، حلقه‌ی نهایی اوضاع سیاسی جاری در زمان حکومت پهلوی بود. نشانه‌های انحطاط از اواسط دهه‌ی 50 شمسی به چشم می‌خورد و حتی نزدیکان به دربار آن را احساس ...

درآمد با صدور فرمان مشروطیت و استقرار حکومت قانون، فصل جدیدی در تاریخ سیاسی ایران آغاز گردید. در عصر اول نظام مشروطه (1285 تا 1304 ه‍ . ش) مجالس اول تا پنجم شورای ملی توسط پادشاهان اواخر دوره قاجار (مظفرالدین شاه، محمد علی شاه، احمدشاه) افتتاح شد. اما به دلیل استمرار سلطه استبداد و استعمار وحوادث بین المللی مجالس این دوره هر یک به طریقی منحل گردیدند . از ویژگی های برجسته مجالس ...

ملاحظات تاريخي عربستان احتمالاً محل اوليه سامي ها بوده است، که از چهار هزار سال قبل از ميلاد مسيح به بين النهرين و فلسطين مهاجرت نمودند و بعداً به آشوري ها، بابلي ها، کنعاني ها و آموري ها معروف شدند. دوران باستان – در هزار اول قبل از ميلاد

به نام خدا خلاصه تاريخ ايران زمان ميلادي زمان هجري سلسله پادشاه رويدادها پايتخت حدود 720 تا 550 پيش از ميلاد مادها ديا اکو ديااکو هفت قبيله آريايي را در

مقد مه درآمد با صدور فرمان مشروطیت و استقرار حکومت قانون، فصل جدیدی در تاریخ سیاسی ایران آغاز گردید. در عصر اول نظام مشروطه (1285 تا 1304 ه‍ . ش) مجالس اول تا پنجم شورای ملی توسط پادشاهان اواخر دوره قاجار (مظفرالدین شاه، محمد علی شاه، احمدشاه) افتتاح شد. اما به دلیل استمرار سلطه استبداد و استعمار وحوادث بین المللی مجالس این دوره هر یک به طریقی منحل گردیدند . از ویژگی های برجسته ...

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

« مختصری از تاریخ نگاری در ایران تا عصر پهلوی » نتیجه می گوید: «نخستین بار ایرانیان تاریخ را درک کردند و آن را به دورانهای مختلف تقسیم کردند» و هرودوت تاریخ خویش را چنین آغاز می کند: «به روایات ایرانیان بهترین تاریخ شناسان هستند….». غرض از نقل دو قول مذکور این بود که در آغاز، علم تاریخ در بیشتر کشورهای شرق و غرب، علمی ناشناخته بود و فقط در ایران وقایع روزانه در بار و رویدادهای ...

مقدمه نگاهی بر تاریخچه احزاب سیاسی در ایران که از سالهای مشروطه با تشکیل حزب اجتماعیون عامیون به رهبری حیدر عمو اوغلی اشکال سازمان یافته ای بخود گرفت، تا به امروز بیانگراین مهم است که تشکیل احزاب در کشور دارای موانع ساختاری، تاریخی، فرهنگی و قانونی جدی است. بیش از یکصد سال از تاسیس اولین حزب بمعنای امروزین آن درایران می گذرد و سلسله احزاب متعددی درطول این سده اخیر تشکیل، رشد و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول