‫پروژه روستا محمود آباد کتول

Word 139 KB 34962 22
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • موقعیت طبیعی

    الف ) حدود موقعیت :

    شهرستان علی آباد از غرب به شهر گرگان و از شرق به شهرستان گنبد کاووس و از سمت جنوب به رشته کوه البرز و استان سمنان مجرور می گردد. مساحت این شهرستان 1164 کیلومتر مربع است.

    ب ) مشخصات اقلیمی :

    به لحاظ آب هوایی علی آباد تا حدود زیادی و حد آب هوایی خزری است. متوسط درجه حرارت در این شهرستان 17 درجه و حداکثر آن 27/5 درجه در تیر ماه ، حداقل آن 2/11 درجه در بهمن ماه است . متوسط میزان بارندگی سالانه 544 میلی متر است. که از این میزان 4/32 درصد (بیشترین میزان ) در زمستان 31 درصد در پاییز 20 درصد دربهار 6/16 درصد در تابستان نزول می نماید. با عنایت به کاهش بارندگی در اواخر خرداد و مرداد دوره خشکی در سطح ناحیه پدید می آید در حدود 60 روز به طول می انجامد .

     

    ج) پستی بلندی ها :

    به لحاظ نا همواری قسمت جنوبی شهرستان را ارتفاعات البرز در بر می گیرد و نواحی شمالی آن را جلگه ساحی خزر در بر می گیرد . به لحاظ منابع آبی رودخانه محمدآباد و زرین گل عمده منابع آب سطحی شهرستان را تشکیل می دهند . توسط میزان آبدهی رودخانه زرین گل 4/3 مترمکعب در ثانیه حجم برآورد سالانه آن بالغ بر 6/70 میلیون متر مکعب است. توسط آبدهی رودخانه محمدآباد 5/1 لیتر در ثانیه حجم برآورد آن 3/47 میلیون متر مکعب برآورده گردیده است .

     

    د) منابع آب شهرستان:

    به لحاظ آب زیرزمینی محدوده شهرستان شرایط نسبتاً مناسبی داشته و از غنای نسبتاً مطلوبی (به لحاظ منابع آبی ) برخوردار است. برابر آخرین اطلاع سالانه حدود 70 میلیون مترمکعب متوسط 936 منبع از آب زیرزمینی شهرستان برداشت می گردد . که از این میزان 450 میلیون مترمکعب متوسط 294 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق 5/5 میلیون مترمکعب متوسط 630 حلقه چاه آرتیزن و حدود 50/29 میلیون متر مکعب توسط 578 حلقه چاه کم عمق تخلیه می گردد.

     

     

    ه) پوشش گیاهی:

    از نظر پوشش گیاهی نواحی جنوبی شهرستان را جنگل های انبوه پوشانیده اند، برآوردها موید وجود حدود 700000 هکتار از 379000 هکتار جنگل استان گلستان در محدوده شهرستان علی آباد است. وسعت مراتع این شهرستان علی آباد حدود 4600 هکتار برآورد شده که بیشترین نواحی پراکنش آن مراتع قسمت جنوبی شهرستان بوده و در ناحیه مرزی شهرستان با استان سمنان قرار دارد. به سبب محدودیت مراتع در سطح شهرستان دامداری سنتی به صورت ایجاد گله های بزرگ در سطح ناحیه متداول نیست.

     

    جمعیت

      الف)  تعداد و تراکم جمعیت:

     تعداد جمعیت این شهرستان براساس آخرین اطلاع جمعیت در سال 75 حدود 117287 نفر بوده که از این تعداد 41397 نفر شهرها و 75890نفر در شهر ، روستا سکونت دارند. جمعیت این شهرستان با ثابت نمودن محدوده اداری فعلی در سال 1345 حدود 36638 نفر بوده که در طی این مدت چند برابر شده است میزان تراکم نسبی این شهرستان با توجه به جمعیت و مساحت آن حدود 15 نفر در کیلومتر مربع است.

    ب) تعداد و بعد خانوار:

     تعداد کل خانوار های این شهرستان 22892 خانوار بعد 1/5 نفرات که حدود 2/0 کمتر از کل استان و 3/0 درصد کمتر از کل کشور است ، نرخ رشد جمعیت در دهه 65 تا75 حدود9/1 درصد برای کل جمعیت شهرستان و 9/3 درصد جمعیت شهری و 4/1 درصد جمعیت روستایی بوده است. نرخ رشد شهرستان در طی سالهای 45 تا 1375 برای کل شهرستان 6/4 درصد، جمعیت شهری 7/4 درصد و جمعیت روستایی 2/4 درصد بوده است. وقوع مهاجرت شدید در دهه 45 تا 55 سالهای دهه 65 تا 75 اصلی ترین عامل افزایش جمعیت این شهرستان بوده است.

    ج) سواد و اشتغال :

     نرخ با سوادی جمعیت شهرستان علی آباد در سالهای 57 حدود 77 درصد ذکر شده است که هر چند نسبت به دهه قبل افزایش نشان می دهد . درصد با سوادی در کل کشور 5/79 درصد استان گلستان 77 درصد و شهرستان علی آباد  1/77 درصد است . این ارقام برای جمعیت روستایی شهرستان 9/71 درصد و جمعیت شهری آن 2/71 درصد است.

    ویژگی اقتصادی

    از نظر اقتصادی ، کشاورزی به عنوان محور فعالیت های اقتصادی شهرستان علی آبادمطرح است. به طوری که 10/56 درصد شاغلین است. به طوری که 01/56 درصد شاغلین در این بخش فعالیت دارند. براساس داده های مرکز خدمات کشاورزی سطح زیر کشت محصولات این شهرستان در سال 77 بالغ بر 44180 هکتار بوده که عمدتاً به محصولانی چون : غلات، سویا، پنبه و غیره اختصاص داشته است. تعداد دام شهرستان در سال 1376 حدود 250000 راس گوسفند و بز 53000 گاو و گوساله بوده است. در زمینه صنایع و فعالیت بخش صنعت نیز در سال 75 حدود 9/16 درصد از شاغلین در بخش صنعت فعالیت داشته اند. براساس سر شماری 1373 گارگاه های صنعتی در مطرح شهرستان  علی آباد 3635 واحد با 6019 نفر اشتغال وجود داشته است.

    بخش خدمات نیز با اختصاص 19/27 درصد شاغلین شهرستان به عنوان دومین فعالیت اقتصادی شهرستان مطرح است.

    عمده ترین شبکه های ارتباطی عبارتنداز:

    راه اصلی گرگان – گنبد که از عرض شهرستان عبور می نماید.

    راه اصلی منشعب از علی آباد به طرف شمال که به آق قلا منهی می شود.

    راه آسفالته منشعب از سه راهی حکیم آباد تا فندرسک امتداد دارد.

    راه روستایی مزرعه به شیرنگ

    راه های آسفالته از راه اصلی گرگان – گنبد.

    از مجموع راه های شهرستان 7/50 درصد آسفالته ، 7/37 درصد شوسه و 11 درصد خاکی است. ارقام موید شرایط متناسب شهرستان به لحاظ شبکه های ارتباطی است.

     

     

     

     

     

     

    شناسایی منطقه (حوزه نفوذ)

    تعیین حوزه نفوذ روستا :

    در مطالعات روستایی جدا از موقعیت طبیعی که بیشتر گویای عوامل و نیرو های استقراری است، موقعیت کارکردی سکونت گاهای روستایی نیز مطرح می باشد که بیشتر بر روابط درونی و برونی روستا ها مبتنی است به این ترتیب موقعیت کارکردی براساس شکل و دامنه روابط و نحوه بر آوردن نیازهای ساکنان یک سکونت گاه مشخص می شود واگرچه وابسته به موقعیت است می تواند شامل جنبه های زیر شود:

    موقعیت محلی:

    عبارتست از ارتباط یک سکونتگاه روستایی با عرصه پیرامونی بلافصل خود که از نظر کاکردی به آنها بستگی دارد به ترتیب موقعیت محلی بیشتر به روابط درونی و توانمندیهای مختلف محیطی و فرهنگی یک سکونتگاه روستایی باز می گردد.

    موقعیت ناحیه ای:

    این موقعیت بیانگر اهمیت و جایگاه و دامنه ارتباط به روستا با روستای دور و نزدیک است، این موقعیت در محدوده های اداری و سیاسی بیشتر در حد دهستان و بخش مطرح شده نشان دهنده جایگاه خاص یک واحد سکونت گاهی در مجموعه های روستایی واقع در این محدوده ها است.

    موقعیت فرا ناحیه ای :

    عبارتست از ارتباط موقعیتی گسترده یک روستا با سکونت گاههای واقعی در فواصل دور از محل استقرار آن البته این موقعیت در خصوص بسیاری از روستاها بویژه روستای کوچک کمتر مطرح می شود. باید توجه داشت که موقعیت کارکردی و موقعیت طبیعی سکونت گاههای روستایی معمولاً با یکدیگر پیوندی تنگاتنگ دارد.

     

    عوامل تعیین کننده حوزه نفوذ

    1- امکانات طبیعی:

    بنای رشد و گسترش هر سکونت گاه از جمله روستا  پتانسیل های اقتصادی آن مانند آب کافی و خاک مساعد است که در صورت وجود این عوامل روستا قطعاً از آهنگ رشد برخوردار خواهد شد. روستای محمدآباد از نظر این عوامل در شرایط مساعدی قرار دارد. وجود ارتفاعات در محدوده جنوب محمدآباد روستا های دائمی بزرگ در جوار آن از نظر طبیعی محدوده حوزه نفوذ روستا را محدود کرده است.

    2- وجود خدمات رفاهی :

    شاید مهمترین عامل تعیین حوزه نفوذ را بتوان خدمات رفاهی ذکر نمود که رونق و گسترش آن به معنای افزایش بهینه نفوذ روستاست روستای محمدآباد در این زمینه خود شدیداً دچار کمبودهای اساسی است . مناطق همجوار محمدآباد استفاده از امکانات و خدمات موجود در فاضل آباد و علی آباد را برسایر مناطق ترجیح می دهند. همچنین روستای محمدآباد اساساً فاقد امکانات لازم جهت تشکیل حوزه نفوذ می باشند .

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

موقعیت طبیعی الف ) حدود موقعیت : شهرستان علی آباد از غرب به شهر گرگان و از شرق به شهرستان گنبد کاووس و از سمت جنوب به رشته کوه البرز و استان سمنان مجرور می گردد. مساحت این شهرستان 1164 کیلومتر مربع است. ب ) مشخصات اقلیمی : به لحاظ آب هوایی علی آباد تا حدود زیادی و حد آب هوایی خزری است. متوسط درجه حرارت در این شهرستان 17 درجه و حداکثر آن 27/5 درجه در تیر ماه ، حداقل آن 2/11 درجه ...

چکیده: مطالعه حاضر تحت عنوان «روند توسعه روستایی در دهستان کبودگنبد شهرستان کلات نادر» به بررسی و تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر در روند توسعه اقتصادی در این دهستان می‌پردازد. توسعه روستائی یک امر چند بعدی است که از مؤلفه‌های مختلفی تشکیل می‌شود. در این راستا، مؤلفه‌های مزبور در دهستان کبودگنبد به صورت زیرساختهای طبیعی، اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی در نظر گرفته شده‌اند که هریک از این ...

الف: بررسی موقعیت شهرستان شهرستان گرگان با وسعتی حدود 2/1615 کیلومترمربع و ارتفاع متوسط 155 متری از سطح دریا واقع شده است. این شهرستان از سمت مشرق به شهرستان علی‌آباد و از سمت غرب به شهرستان کردکوی و از جنوب به ارتفاعات شاهکوه شهرستان شاهرود و دامغان و از شمال به شهرستان آق قلا محدود می‌گردد. این شهرستان بین مدارهای دقیقه تا دقیقه طول جغرافیایی و دقیقه تا دقیقه عرض جغرافیایی ...

مقدمه : از گذشته روستا به عنوان اولین مجتمع زیستی بشر مطرح بوده است وعواملی نظیر طبیعت ، اقلیم ، فرهنگ ، اقتصاد و. . . در شگل گیری آن موثرند . در اکثر روستاها هماهنگی بافت با محیط و طبیعت باعث رشد ارگانیک روستا شده است . در این میان روستاهایی وجود دارند که به نحو شگفت آوری با محیط طبیعی خود در آمیخته اند . در این روستاها ، فضاها ، از ارزش زیادی برخوردار می باشند . نوع انتخاب ...

مقدمه مشکل آب آشامیدنی و قابل شرب در بسیاری از مناطق کشورمان و حتی برخی زیر حوضه های آبخیز، هنوز حل نشده و این مهم به قوت خود باقی مانده است که به مرور زمان نیز بحرانی می شود. هنوز هم در تعداد زیادی از شهرها و روستاهای کشور، آب با کیفیت نامطلوب و حتی در مواردی آبهای آلوده مورد استفاده قرار می گیرد. در بسیاری از مناطق روستایی ،‌گورستان در مرکز یا در مجاورت روستا واقع شده و آب ...

در کشورهاي جهان سوم برنامه ريزي يعني توسعه شهرها وتوسعه شهرها يعني برنامه ريزي. تا اين اواخرمنظورنهايي وهدف نهايي برنامه ريزي در کشور ما مثل همه کشورهاي جهان سوم يعني توسعه شهرها.اگر چه اين برنامه ريزي به بهاي از بين رفتن روستاها ونيمي از جمعي

روند بی رویه شهر نشینی در سال های اخیر و مشکلات فراوانی که این روند ایجاد نموده ، برنامه ریزان را بر آن داشته تا در جهت کنترل بنیادی این پدیده و رفع مشکلات آن به صورت ریشه ای تدبیر نمایند ، بی شک یکی از اساسی ترین و اصلی ترین عوامل رشد مهاجرت از روستا به شهر می باشد . روند افزایش مهاجرت از روستا به شهر و گرایش به شهر نشینی دلایل عدیده ای داشته که مهمترین آنها سطح زندگی در شهر و ...

شهرستان چناران در شمال استان خراسان واقع شده است. اين شهرستان محل عبور جاده اصلي تهران به مشهد ( راه آسيايي ) مي باشد . شهرستان چناران از شمال به درگز و ازشرق و جنوب شرق به مشهد و از جنوب به نيشابوراز غرب و شمال غرب با قوچان همسايه است . اين

روستاي مزرعه کلانتر يکي از نقاط تاريخي و ارزشمند استان يزد به شمار مي آيد. قدمت اصلي مجموعه به اواخر صفويه باز مي گردد. اين دوره از زندگي تاريخي روستا در درون قلعه اي مترو که در کنار روستا مي گذشته که داراي تمام امکانات زندگي عمومي مردم آن از جمله آ

مرحله اول : مطالعات پایه و تشخیص وضعیت موجود 1- پیشینه و زمینه 1-1- بررسی اجمالی موقعیت سیاسی و جغرافیایی روستا و پیشینه تاریخی آن روستای مزرعه کلانتر از توابع بخش مرکزی شهرستان میبد با مختصات جغرافیایی 54 درجه و 6 دقیقه طول شرقی و 32 درجه و 11 دقیقه عرض شمالی، ارتفاع آن از سطح دریا در حدود 1102 متر است (پاپلی یزدی ، 1367). در 11 کیلومتری جنوب شرقی میبد در نزدیکی محور ترانزیتی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول