تحقیق WTO و GATT

Word 35 KB 35294 7
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • در رابطه با WTO و GATT بطور خلاصه توضیح دهید.

    جنگ جهانی اول تخریب های شدید عمرانی و اقتصادی برای کشورها به همراه داشت و اقتصاد و تجارت آن ها را دچار مشکل کرد.در سال های بعد تلاش هایی برای بازساری آن ها شد.

    10 سال پس ازجنگ جهانی اول تخریب هاترمیم شد و صنعت و تجارت رونق یافت. در 1927 میلادی اولین گردهمایی با حضور 50 کشور در ژنو با موضوع جهانی سازی تجارت برپا شد که در آن گردهمایی کشور ها به توافق رسیدن که باید یک سازمان جهت یکپارچه سازی تجارت جهانی به وجود آید.

    در سال 1947 میلادی با پیشنهاد شورای اقتصادی-اجتماعی سازمان ملل کنفرانس تجارت بین المللی هاناوا با حضور 56 کشور تشکیل شد که در آن بخشی از منشور هاناوا توسط23 کشور به تصویب رسید که گات نام گرفت.

    این موافقتنامه که در مورد آزاد سازی تجارت خارجی بود فقط شامل صنعت می شد در حالی کهWTO  علاوه بر  بخش صنعت  بخش کشاورزی و خدمات را نیز شامل می شود.

    زمانی تشکیل شد که در یکی از جلسات GATT  در تاریخ 1993 میلادی در اروگوئه یک موافقت نامه 550 صفحه ای توسط 117 کشور به تصویب رسید.

    در سال 1995 زمانی که ملاحضه شد 117 کشور می توانند به توافق برسند سازمان جهانی تجارت با هدف آزاد سازی تجارت در بستری امن در ژنو تاسیس شد.

     

     

    اصولی که در سازمان WTO رعایت می شود ، چیست؟

     

    عدم تبعیض:

    بسیاری را عقیده بر آن است که عدم تبعیض مهمترین اصل نظام تجارت چند جانبه است، چرا که شرط اصلی برقراری این نظام، پیش از هر چیز اطمینان اعضا از رفتار غیر تبعیض آمیز دیگر اعضا با آنهاست.

    الف) قاعده رفتار دولت کامله الوداد: که اعضا سازمان جهانی تجارت را از اعمال تبعیض میان اعضای دیگر در روابط تجاری منع می کند، به نحوی که هر یک از اعضا باید با سایر اعضا همچون بهترین دوستان خود رفتار کند. در نتیجه، اعضای سازمان جهانی تجارت به طور یکسان از بهترین شرایط تجاری ایجاد شده در نظام تجارت یکدیگر (چه در رژیم تعرفه ای و چه در سایر مقررات تجاری)برخوردار خواهند بود. در واقع،این قاعده محصولات تمامی شرکای تجاری کشورهای عضو را در موقعیت برابر قرار می دهد.

    مهمترین استثناهای قاعده دولت کامله الوداد عبارتند از اجازه برقراری ترتیبات تجاری منطقه ای و تجویز اعطای رفتار مطلوبتر به دولت های در حال توسعه(شرط توانمندسازی).

    ب) قاعده رفتار ملی: که مکمل قاعده رفتار دولت کامله الوداد است، مقرر می دارد کشورهای عضو سازمان جهانی تجارت باید با محصولات وارداتی که با پرداخت عوارض گمرکی و هزینه های دیگر از مرز عبور کرده وارد بازار داخلی آنها می گردند، رفتاری اعمال کنند که نا مطلوبتر از رفتار اعمال شده با کالاهای داخلی نباشد. این قاعده عملاً کالاهای وارداتی شرکای تجاری کشورهای عضو را با کالاهای تولید شده در داخل در موقعیت برابر قرار می دهد.

    تمام اصول قبلی اگر چه موجب تسهیل تجارت می گردند، ضرورتاً متضمن آزادسازی تجارت یعنی کاهش موانع تجاری نیستند. آنچه این هدف را محقق می سازد، عبارت است از دو تعهد ذیل:

    الف) تعهد مربوط به کاهش تعرفه ها: در جریان ادوار مذاکراتی که به تبادل امتیازات تعرفه ای بر اساس دو اصل رفتار متقابل و منافع مشترک منتهی می گردند. کشورهایی که به تازگی قصد عضویت در سازمان جهانی تجارت را دارند نیز باید در فرآیند الحاق مذاکراتی را برای کاهش موانع تعرفه ای خود، با این سازمان انجام دهند.

    ب) تعهد مربوط به ممنوعیت استفاده از سایر اشکال حمایت : در قالب عوارض یا مقررات ناظر بر خرید، فروش، حمل یا توزیع کالا، مانند روشهای ارزشگذاری گمرکی ١٠ ، اخذ هزینه ها یا تشریفات مربوط به واردات و صادرات و الزامات مربوط به نصب علائم مبدا.

    3- تجارت منصفانه:

    شاید بتوان این اصل آخر را ضمانتی برای کارامد و نتیجه بخش بودن اقدامات صورت گرفته بر اساس دو اصل قبلی دانست، زیرا اولاً با منع کشورهای عضو از اتخاذ روشهای تجاری غیر منصفانه همچون اعطای یارانه های صادراتی، امکان عملکرد مناسب محیط رقابتی ایجاد شده بر اساس اقدامات فوق را فراهم می آورد و ثانیاً با تجویز روشهای منصفانه برای اعمال حمایت از منافع اساسی کشورهای عضو، به ایشان اطمینان می دهد که مشارکت در نظام تجارت چند جانبه متضمن از دست دادن تمامی ابزار های حمایتی نخواهد بود.

    4- قابلیت پیش بینی:

    عبارتست از اطمینان دادن به طرفهای تجاری نسبت به عدم تغییر شرایط موجود و اعلام قبلی تغییرات در صورتیکه این تغییرات ضروری باشد. سازمان جهانی تجارت این اصل را در تعهدات ذیل تضمین کرده است:

    الف) تثبیت تعرفه ها : به نحوی که افزایش آنها به بیش از سقف تعیین شده، مگر در شرایطی خاص، ممنوع می گردد.

    ب) منع برقراری موانع غیر تعرفه ای فر راه تجارت، مگر در شرایطی خاص و با اعلام قبلی.

     

     

     

    مراحل عضویت در WTO چیست؟

     

    ارجای تقاضای رسمی کشورمتقاضی به مدیر کل

    طرح در شورای عمومی

    تشکیل گروه کاری از سوی شورا و مذاکره با کشور متقاضی

    امضای پروتکل نهایی الحاق به WTO 

    (توضیحات اضافی در اسلاید ها موجود است.)

     

    ایران در راستای پیوستن به WTO باید اصلاحات ساختاری انجام دهد ، 6 مورد از آنها را ذکر کنید.

     

    ایجاد شرایط ثبات سیاسی و اقتصادی برای کشور.

    ایجاد هماهنگی در سیاستهای پولی، مالی، ارزی و تجاری کشور.

    فراهم ساختن شرایط لازم برای رشد صادرات.

    اصلاح گمرکات کشور.

    مشارکت در مذاکرات سازمان تجارت جهانی از طریق مطالعات مستمر و تحقیقات دقیق بازرگانی حقوقی توسط گروه‌های کاری منسجم و متخصص.

  • فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

مقدمه پس از پایان جنگ جهانی دوم برخی از اندیشمندان بر آن بودند که کشورهایی برای تثبیت و تقویت قدرت صنعتی خود با وضع مقررات حمایتی می کوشند تولیدات داخلی خود را رونق بخشیده و از ورود کالاهای کشورهای رقیب به بازارهای داخلی ممانعت به عمل آورند. از آنجا که این تفکر راهنمای عملی اغلب سیاستگزاری کشورهاست, وضعیتی بوجود می آید که از داد وستد طبیعی کالا در بازارهای جهانی علاوه بر قانون ...

مقدمه سازمان تجارت جهانی WTO1 یک نقش محوری در اقتصاد جهان و تک‌تک کشورها برعهده گرفته است. قلمرو فعالیت این سازمان عمیق‌تر و گسترده‌تر می‌شود. این سازمان اکنون از محدوده سنتی صادرات و واردات کالاها و مسائل مرتبط آن که توسط موافقت‌نامه عمومی تعرفه و تجارت (گات)2 مشخص شده بود، فراتر رفته و تجارت خدمات و حقوق مالکیت فکری را نیز در برگرفته و از این طریق تأثیر مهمی برفرایند تولید ...

توجه به نقش مهم تجارت جهانی در صحنه اقتصاد بین المللی و تلاش کشورها برای گسترش سهم خود در تجارت جهانی در دوران پس از جنگ جهانی دوم و به منظور بهره مندی بیشتر از مزایای بازرگانی، کشورها پیوسته در کار فراهم ساختن شرایط و زمینه های مساعد برای ایجاد هماهنگی بیشتر در رویّه ها و رفتارهای تجاری میان خود بوده اند. موافقتنامه عمومی تعرفه و تجارت (GATT) [1] در راستای تحقق بخشیدن زمینه های ...

سازمان تجارت جهاني WTO موافقتانه ي عمومي تعرفه و تجارت (گات) در سال 1974 با هدف افزايش تجارت بين المللي از طريق حذف موانع تجاري منعقد گرديد. تا کنون مذاکرات متعددي در چهارچوب اين موافقتنامه صورت گرفته است که دستاوردهاي زيادي در گسترش تجارت جهاني د

به طور خلاصه سازمانی است که با قوانین تجارت در سطح جهانی و یا نزدیک جهانی عمل می کند. نگرشهای متفاوتی راجع به WTO است: تشکیلاتی برای تجارت آزاد، محیطی که دولتها در آن راجع به موافقت نامه های تجاری بحث و گفتگو می کنند، مکانی برای حل و فصل مناقشات تجاری، سیستمی که بر اساس قوانین تجارت عمل می کند.( ولی به هر حال WTO سوپر من نیست، که بتواند تمام مسایل جهان را در هر شکلی حل کند) * ...

چکیده: در جهانی کنونی که همه چیز در حال تحول و پیشرفت می باشد نروم تحول در زمینه های مختلف اقتصادی و دیگر زمینه ها برای تمام کشورها لازم و ضروری می باشد و حتی یکی از واجبات مهم برای بقای کشورها در زمینه ی فعالیت های اقتصادی در عرصه ی بین‌المللی می باشد با توجه به وجود سازمانی به نام سازمان تجارت جهانی عضویت و 154 کشور جهان در این سازمان و آزادسازی تجاری در زمینه های مختلف در این ...

طی‌دهه ‌ 80 بویژه‌در نیمه ‌دوم، بسیاری ‌از کشورهای در حال توسعه به سوی طی خصوصی‌سازی، کاهش دخالتهای دولت در امور اقتصادی، مقررات زدایی، آزادسازی‌تجارت ،‌بین‌المللی ‌کردن ‌رفتارهای اقتصادی، تلاش جهت جلب سرمایه‌های خارجی و بطور کلی سعی در حاکم کردن عناصر اقتصاد بازار بر اقتصادهایشان روی آوردند. این تحولات ساختاری در محیط اقتصاد سیاسی بین‌الملل، زمینه ساز آغاز مذاکرات ...

مقدمه تحقیق‌ برای‌ افزایش‌ صادرات‌ غیرنفتی‌ که‌ در کشور ما امری‌ الزامی‌است‌. دراین‌ مورد گرچه‌ در مقاطع‌مختلف‌ زمانی‌ چه‌ قبل‌ و چه‌ بعد از انقلاب‌ تحقیقاتی‌ انجام‌ شده‌ است‌ اما اقدامات‌ مؤثری‌ آنچنانکه‌ باید و شایدهنوز صورت‌ نگرفته‌ است‌. تجربه‌ کشورهای‌ موفق‌ در امر توسعه‌ اقتصادی‌ نشان‌ داده‌ که‌ تجارت‌ خارجی‌ نقش‌بسیار مهم‌ و تعیین‌ کننده‌ای‌ در فرایند توسعه‌ این‌ کشورها ...

صنعت بیمه در جهان در حال تغییر و تحولات سریعی است و رقابت بین المللی روبه روز در این بازار گسترش می‌یابد. آزاد سازی و گسترش رقابت در بازارهای بیمه، یکی از جنبه های مهم روند جهانی شدن است. حرکت به سمت رقابت بیشتر کشورهای مختلف را به تجدید ساختار بازار بیمه‌ای و نظام مقرراتی آن سوق می‌دهد. این امر توجه بیمه گران و نهادهای نظارتی بازارهای بیمه را به لزوم تأکید بیشتر بر افزایش ...

اساس یک سنت دیرینه کشورهای مختلف جهان عموما بخش کشاورزی خود را طی سالیان گذشته به طرق مختلف تحت حمایت خاص قرار داده اند. کشورهای وارد کننده کالاهای کشاورزی با اعمال تعرفه‌‌های گمرکی و محدودیت های وارداتی بخش کشاورزی را از رقابت با کالاهای جایگزین وارداتی مصون داشته‌اند. کشورهای بزرگ صادر کنده این کالاها نیز با پرداخت سوبسیدهای صادراتی بخش کشاورزی خود را در بازارهای جهانی فعال ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول