دانلود مقاله داده کاوی

Word 359 KB 4477 45
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    چکیده :

           داده کاوی عبارت است از فرآیند خودکار کشف دانش و اطلاعات از پایگاه های داد ه ای.

    این فرآیند تکنیک ها یی از هوش مصنوعی را بر روی مقادیر زیادی داده اعمال می کند تا روندها , الگوها و روابط مخفی را کشف کند. ابزار های داده کاوی برای کشف دانش یا اطلاعات از داده ها به کاربراتکا نمی کنند، بلکه فرآیند پیشگویی واقعیت ها را خود کار می سازند. این تکنولوژی نوظهور، اخیرًا به طورفزایند های در تحلیل ها مورد استفاده قرار می گیرد.

     

        کلمات کلیدی :

              Data mining, Predictive data mining, Exploration data analysis,

             Data warehousing, Olap, neural network, Deployment , machine

             Learning, Meta-learning, Bagging , Boosting , clustering , Eda

             Drill-down analysis, Stacket generalization , classification       

     

     

    مقدمه :

              امروزه با حجم عظیمی از داده ها روبرو هستیم. برای استفاده از آنها به ابزارهای کشف دانش نیاز داریم. داده کاوی به عنوان یک توانایی پیشرفته در تحلیل داده و کشف دانش مورد استفاده قرار می گیرد. داده کاوی در علوم (ستاره شناسی،...)‌در تجارت (تبلیغات، مدیریت ارتباط با مشتری،...) در وب (موتورهای جستجو،...) در مسایل دولتی (فعالیتهای ضد تروریستی،...) کاربرد دارد.  عبارت داده کاوی شباهت به استخراج زغال سنگ و طلا دارد. داده کاوی نیز اطلاعات را که در انبارهای داده مدفون شده است، استخراج می کند.

    در واقع هدف از داده کاوی ایجاد مدل هایی برای تصمیم گیری است. این مدلها رفتارهای آینده را براساس تحلیلهای گذشته پیش بینی می کنند. به کاربردن داده کاوی به عنوان اهرمی برای آماده سازی داده ها و تکمیل قابلیتهای انباره داده ، بهترین موقعیت را برای به دست آوردن برتریهای رقابتی ایجاد می کند.

     

     

     

     

     

     

     

       داده کاوی (Data mining)    :                    

     

             داده کاوی (Data mining) یک فرایند تحلیلی است که جهت کاوش داده ها (معمولاً حجم بالای داده ها و یا داده های تجاری و مربوط به  بازار) و جستجوی الگوهای پایدار یا روابط سیستماتیک مابین متغیرها بکار میرود وسپس با اعمال الکو های شناسایی شده به زیر مجمو عه های جدید صحت  داده های بدست آمده بررسی میگردد. هدف نهایی داده کاوی پیشگویی است.

    سازما نها معمو ً لا روزانه مقدار زیادی داده را در انجام عملیات تجاری خود تولید و جمع آوری می کنند.

    امروزه برای این پایگاه های داده شرکتی عجیب نیست که مقدار داده های آن در حد ترابایت باشد. با این حال علی رغم ثروت اطلاعاتی عظیم ذخیره شده حدس زده می شود که فقط ٪ ٧کل داد ه هایی که جمع آوری  می شود مورد استفاده قرار می گیرد. بدین ترتیب مقدار قابل توجهی داده که بدون شک حاوی اطلاعات ارزشمند سازمانی است تا حد زیادی دست نخورده باقی می ماند. در محیط تجاری عصر اطلاعات، که هر روز رقابتی تر می شود  می توان با استخراج اطلاعات از داد ه های استفاده نشده به تصمیم گیری های استراتژیک دست یافت. در طول تاریخ تحلیل داده ها از طریق رگرسیون و دیگر تکنیک های آماری انجام شده است.  برای استفاده از این تکنیکها ، لازم است که تحلیل گر مدلی خلق کند و فرآیند گر دآوری دانش را سازمان دهد.

    اما امروزه این روش ها به تنهایی کافی نیستند و باید از روش ها ی خود کار استفاده کرد.

    داده کاوی عبارت است از فرآیند خودکار کشف دانش و اطلاعات از پایگاه های داد ه ای.

    این فرآیند تکنیک ها یی از هوش مصنوعی را بر روی مقادیر زیادی داده اعمال می کند تا روندها ، الگوها و روابط مخفی را کشف کند. ابزار های داده کاوی برای کشف دانش یا اطلاعات از داده ها به کاربر اتکا نمی کنند، بلکه فرآیند پیشگویی واقعیت ها را خود کار می سازند. این تکنولوژی نوظهور، اخیرًا به طور

    فرایند های در تحلیل ها مورد استفاده قرار می گیرد

      داده کاوی پیشگویانه رایج ترین نوع داده کاوی است و با برنامه های کاربردی تجاری در ارتباط مستقیم است . فرایند داده کاوی از سه مرحله تشکیل شده است.

    ا- کاوش اولیه (initial exploration )

       2-ساختن مدل یا شناسایی الگو بوسیله سنجیدن اعتبار وصحت داده ها

       3-گسترش

     

    1- مرحله کاوش(Exploration)  :

    این مرحله معمولاً با آماده سازی داده ها آغاز می شود که تشکیل شده است از پاکسازی داده ها (cleaning data) ،تغیر شکل داده ها، انتخاب زیر مجموعه ای از رکورد ها (در زمانی که مجموعه ای از داده ها با حجم بالایی از فیلد ها  موجود است) و انجام دادن برخی عملیات اولیه جهت قرار دادن  متغیر ها در یک بازه قابل مدیریت،که بستگی به روش آماری ای که مورد نظراست دارد و پس ازآن به طبیعت مسئله تحت بررسی مربوط می شود.

    مرحلهُ اول فرآیند داده کاوی می تواند در هر جایی از گستره ، انتحاب یک روش مستقیم پیشگویی   تا یک روش تجزیه و تحلیل با جزئیات وزحمت بالا قرار داشته باشد .(جهت کسب اطلاعات وسیع تر به قسمت EDA مراجعه کنید).

      این مدل جهت شناسایی متغییر هایی که بیشتر از همه با موضوع مرتبط هستند و جهت مشخص کردن پیچیدگی و طبیعت کلی مسئله در مراحل بعدی مورد استفاده قرار میگیرد .

     

    مرحله 2- ساختن مدل و معتبر سازی (model building and validation):

    این مرحله در گیر در نظر گرفتن مدل های مختلف،و انتخاب بهترین آنها بر اساس کارایی در پیشگویی ، می باشد.(برای مثال تعییرات سوُالات را تشریح کندونتایج ثابتی در مقابل نمونه ها تولید کند.) شاید این به نظر عملیات ساده ای بیاید. ولی در واقع بعضی از مواقع در گیر یکسری فرآیند های پیچیده می شود.روشهای مختلفی جهت رسیدن به این هدف وجود دارد که آنها را روشهای ارزیابی رقابتی مدل ها (competitive evaluation of models ) می نامند که مدلهای مختلفی را بر روی یک دادهُ ثابت اعمال می کند و سپس کارایی آنها بررسی می شود تا بهترین آنها انتخاب گردد. این روش ها که در خیلی از مواقع به عنوان هستهُ داده کاوی پیشگویانه تلقی می گردند و شامل    طبقه بندی کردن(bagging،)، ترقی دادن (boosting ) ،انباشتن (stacking )و یادگیری غیر نمادین(meta learning  )میباشند.

     

    مرحله 3- مرحلهُ گسترش Deployment):( :

    در آخرین مرحله مدلی که به عنوای بهترین مدل در مرحله قبلی انتخاب شده بود بر روی داده های جدید به منظور تولید پیشگویی یا بر آورد خروجی مورد انتظار اعمال میگردد.

    شهرت داده کاوی به طور روز افزونی به عنوان یک ا بزار مدیریت تجاری داده ها شهرت یافته است و انتظار می رود بتواند ساختار های دانشی را نمایان سازد که در شرایط عدم قطعیت تصمیمات گرفته شده را هدایت کند.

    روشهای تحلیلی جدید خصوصاً جهت نشان دادن مسائل مرتبط با داده کاوی تجاری ،اخیراًبسیار مورد توجه بوده اند (به عنوان مثال  درخت های رده بندی) ، با این حال داده کاوی هنوز مبتنی بر قواعد مفهومی روشهای دستیابی قدیمی نظیر  آنالیز اکتشافی داده ها (EDA) و مدلساری میباشد. وقسمت هایی از دست آورد های عمومی و بعضی از تکنیک های خاص خود را با آنها به اشتراک می گذارد.

    بهرحال تفاوت زیادی در نفطه نظرات و اهداف داده کاوی و روش آنالیز اکتشافی داده ها (EDA) وجود دارد . داده کاوی بیشتر متمایل به کاربردها است تا طبیعت اصلی پدیده مورد بررسی.به عبارت دیگر داده کاوی کمتر  به شناسایی روابط خاص موجود بین متغیرها می پردازد.برای مثال آشکار کردن توابع و انواع داده ای خاصی که بر روابط تعاملی و چند متغیری که بین متغیرها وجود دارد هدف اصلی داده کاوی نمی باشد. در عوض توجه خود را به ایجاد روشی که بتواند پیشگویی قابل استفاده ای تولید کند معطوف می سازد. و به همین دلیل است که داده کاوی از بین دست آوردهای جعبه سیاه(black box )  در کاوش داده ها یا اکتشاف دانش مقبولیت بیشتری دارد. و نه تنها از روش های سنتی آنالیز اکتشافی داده ها (exploratory data analysis  (استفاده می کند بلکه از روشهایی مانند شبکه های عصبی   (  Neural network   ) که می تواند پیشگویی های معتبری تولید کند ولی قادر به شناسایی طبیعت خاص روابط داخلی بین متغیرهایی که پیشگویی ها بر اساس آنها صورت گرفته است نمیباشد سود می جوید.

    مفاهیم تعیین کننده در داده کاوی:

    1-هم پیوندی (Bagging) :

    هم پیوندی قابلیتی برای یافتن روابط ناشناخته موجود در اطلاعات است. این روابط مواردی از قبیل اینکه

    حضور مجموعه ای از مقولات اشاره به این دارند که مجموعه مقولات دیگری نیز احتمالا وجود دارند را

    شامل می شود. این قابلیت اساسًا روشی است برای اینکه کشف کنیم چه مقولاتی به هم می خورند.  از آن با عنوان تحلیل سبد بازار یا گروه بندی خویشاوندی نیز یاد می شود.

    برای مثال، گزار شهای هم پیوندی چنین شکلی دارند:"٪ ٨٠ مشتریانی که کالای A را خریداری نموده اند، کالای Bرا نیز خریده اند." درصد خاص وقوع وقایع) مثلا ٪ ٨٠ این نمونه ( را فاکتور اطمینان هم پیوندی B و A می نامند. همچنین ممکن است هم پیوندی های چند گانه وجود داشته باشد: "٪ ٧٥ مشتریانی که کالای D را خریداری نموده اند، کالای Cرا نیز خریده اند."

    کاربرد های هم پیوندی عبارتند از برنامه ریزی موجودی، برنامه ریزی تبلیغاتی برای فروش و مراسلات بازاریابی مستقیم.

    مفهوم Bagging (راُی دادن به رده بندی و بدست آوردن متوسط مسائلی که دارای متغیر هایی با مقادیر متوسط وابسته میباشند)و در گستره داده  کاوی اعمال می گردد تا طبقه بندی های پیشگویانه را از مدل های چندگانه یا از یک نوع مدل ، برای درک اطلاعات ترکیب کند . و همچنین جهت نشان دادن بی ثبا تی ماندگار نتایج در زمانی که مدل های پیچیده به مجموعه های کوچک داده ها اعمال می شوند به کار می رود. فرض کنید که عمل داده کاوی شما می خواهد یک مدل جهت طبقه بندی پیشگویا نه بسازد و مجموعه داده های آن نسبتاً کوچک است . شما می توانید به صورت متوالی مجموعه داده ها را به نمونه های کوجکتر تقسیم کنید و اعمال کنید همانند رده بندی درختی تا به نمونه مورد نظر برسید.در عمل درخت های متفاوتی برای نمونه های منقاوت بسط داده میشوند.یکی از روش های استنتاج یک پیشگویی استفاده از قالب درختی در نمونه های مختلف است و پس از آن برخی نظریات بر روی آن اعمال می گردد.

    طبقه بندی   نهایی  طبقه بندی است که عموماً توسط درخت های متفاوت پیشگویی  می شود. توجه داشته باشید که برخی از ترکیب های وزن دار از پیشگویی ها نیز محتمل است و عموماً مورد استفاده قرار می گیرد. یک الگوریتم پیشرفته جهت ایجاد وزن برای پیشگویی های وزن دار یا voting رویه های Boosting  هستند.

     

    2-طبقه بندی) Boosting  (  :

    طبقه بندی در واقع ارزشیابی ویژگیهای مجموعه ای از داد ه ها و سپس اختصاص دادن آ نها به مجموعه ای از گرو ههای از پیش تعریف شده است. این متداولترین قابلیت داده کاوی می باشد. داده کاوی را می توان با استفاده از داده های تاریخی برای تولید یک مدل یا نمایی از یک گروه بر اساس ویژگی های داده ها به کار برد. سپس می توان از این مدل تعریف شده برای طبقه بندی مجموعه داده های جدید استفاده کرد. همچنین می توان با تعیین نمایی که با آن سازگار است برای پیش بینی های آتی از آن بهره گرفت.

    برای مثال، برای طبقه بندی تخلفات و کلاهبرداری ها در صنعت و اعتبارات، با استفاده از قابلیت طبقه بندی داده کاوی، سیستم با استفاده از مجموعه ای از پیش تعریف شده از داده ها، تعلیم می بیند. مجموعه داد ه های مورد استفاده در این نمونه باید هم شامل مجموعه هایی از داد ه های معتبر باشند و هم شامل مجموعه هایی از داد ه های جعلی. از آن جا که این داده ها از پیش تعریف شده هستند، سیستم پارامترهایی را می یابد که می توان از آ نها برای تشخیص طبقه بندی های متمایز استفاده کرد. بعد از تعیین پارامترها سیستم از آ نها برای طبقه بندی های بعدی بهره خواهد گرفت.

    در واقع سیستم هایی که بر اساس طبقه بندی داده کاوی می کنند، دو مجموعه ورودی دارند: یک مجموعه آموزشی که در آن داده هایی که به طور پیش فرض در دسته های مختلفی قرار دارند، همراه با ساختار دسته بندی خود وارد سیستم می شوند و سیستم بر اساس آ نها به خود آموزش می دهد یا به عبارتی پارامترهای دسته بندی را برای خود مهیا می کند. دسته دیگر از ورودی هایی هستند که پس از مرحله آموزش و برای تعیین دسته وارد سیستم می شوند.

    تکنیک های داده کاوی که برای دسته بندی به کار می آیند عمومًا شامل تکنیک های شبکه عصبی و درخت تصمیم گیری هستند.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

     

    [1] L. English: Improving Data Warehouse and Business Information Quality. Wiley,

    New York et al.1999.

    [2] Jiawei han , micheline Kamber “Data Mining :concepts And Techniques “ simon Fraser university 2000

    [3] http://www.thearling.com

    [4] http://www.autonlab.org/tutorials

داده کاوی مقدمه: جهان پیرامون ما سرشار از داده ها و اطلاعات گوناگون می‌باشد. برای پیش بینی گرایشات و جریان های آتی و به منظور اتخاذ تصمیم گیری بهتر در زمینه علوم، تکنولوژی ، صنعت، بازار وغیره. انسان همواره با اشتیاقی حریصانه به دنبال کشف دانش از این موداب داده ها بوده است. قدیمی ترین دست نوشت ها کشف شده بر روی لوح های گلی مربوط به چهار قرن قبل از میلاد مسیح می‌باشد. با ساخت کاغذ ...

مقدمه : هدف از این اراِئه و تحقیق بررسی روشهای مطرح داده کاوی است .داده کاوی هر نوع استخراج دانش و یا الگواز داده های موجود در پایگاه داده است که این دانشها و الگوها ضمنی و مستتر در داده ها هستند ,از داده کاوی می توان جهت امور رده بندی (Classification ) و تخمین (Estimation) ,پیش بینی (Prediction) و خوشه بندی (Clustering)استفاده کرد .داده کاوی دارای محاسن فراوانی است . از مهمترین ...

مقدمه اي بر داده‌کاوي در دو دهه قبل توانايي هاي فني بشر در براي توليد و جمع آوري داده‌ها به سرعت افزايش يافته است. عواملي نظير استفاده گسترده از بارکد براي توليدات تجاري، به خدمت گرفتن کامپيوتر در کسب و کار، علوم، خدمات دولتي و پيشرفت در وسائل جمع

کتابخانه ها و موسسات آموزشي با مشکل مديريت کارآمد بار سنگين داده ها که دائما نيز در حال افزايش است روبرو مي باشند. نرم افزارهاي کامپيوتري بکار گرفته شده براي اين منظور، غالبا فقط براي پرس و جوهاي معمولي و پشتيباني از مسائل مديريتي و برنامه ريزي کوتا

بسياري از فروشگاهها پس از گذشت يک ربع قرن از آغاز فعاليت، هنوز مشتري وفادار خود را دارند. اين وفاداري تصادفي نيست. اداره کنندگان اين فروشگاهها به سلايق و نيازهاي مشتريان خويش واقف شده اند و توان مالي خريد آنها را مي شناسند. وقتي کسي از آنها راهنمايي

با افزايش سيستمهاي کامپيوتر و گسترش تکنولوژي اطلاعات , بحث اصلي در علم کامپيوتر از چگونگي جمع آوري اطلاعات به نحوه استفاده از اطلاعات منتقل شده است . سيستمهاي داده کاوي ,اين امکان را به کاربر مي دهند که بتواند انبوه داده هاي جمع آوري شده را تفسير کن

مقدمه بازار ابزار استخراج داده ها از دو راه ابتدايي خود در حال ظهور مي‌باشد . بسياري از ابزارهايي که در اينجا توضيح داده مي‌شوند ، در مرحله اول انتشار مي‌باشند. موقعيت در بازار CRM که عموماً بخشي از سيستم تجارت الکترونيکي در نظر گرفته مي‌ش

تعريف فرار فرار به فرانسه Evasion و به انگليسي Runaway گفته مي شود، عبارت است از شانه خالي کردن از زير بار مسئوليت و شرايط نامطلوب و يافتن اوقات فراغت بيشتر، اين فرار گاهي به اين علت است که شرايط سخت زندگي اجازه اطلاق موجود انساني را به کسي نم

خوشه بندي روشي است که داده هاي يک مجموعه داده را به گروه يا خوشه تقسيم مي کند . از مرسوم ترين روش هاي خوشه بندي،الگوريتم هاي خوشه بندي k-Means وfuzzy k-Means مي باشند.اين دو الگوريتم فقط روي داده هاي عددي عمل مي کنند و به منظور رفع اين محدوديت، الگو

چکیده این مقاله به تشریح مفاهیم و اصول پژوهش در عملیات می‌پردازد. تعاریف مختلفی از پژوهش در عملیات مطرح می‌شود و موضوع از جنبه علم بودن، هدف، ابزار، فنون، روش علمی، فعالیت‌ها و سایر ویژگی‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. سپس پیدایش، تحول و توسعه پژوهش در عملیات در سه دوره زمانی قبل از جنگ جهانی دوم، جنگ جهانی دوم، و پس از جنگ جهانی دوم شرح داده می‌شود. در پایان به حوزه‌های مرتبط با ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول