دانلود تحقیق مختصری از وضع ایران در زمان افشاریه

Word 45 KB 4641 6
مشخص نشده مشخص نشده تاریخ
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه:

    مختصری از وضع ایران در زمان افشاریه

     

     نادرشاه افشار در قلعه دستجرد درگز در خانواده ای از ایل قرقلو از طایفه افشار چشم به جهان گشود و به نام جد خود (نورقلی بیک) موسوم گردید. وی با شجاعت و شهامتی که در دوران جوانی در مقابله با حملات طوایف مختلف از خود نشان داد. از طرفی به دلیل ضعف شاه صفوی بر اثر آخرین شکست از نیروهای عثمانی نادر به پادشاهی ایران برگزیده شد.

    در زمان پادشاهی نادر ایران از جنبه هنری و فرهنگی پیشرفت زیادی نکرد. به همین دلیل در کتاب های هنری و در رشته های مختلف هنر جای مکتب افشاریه خاری است و از مکتب صفوی به سراغ قاچار رفته اند. و اگر اثر هنری یا فرهنگی از نادر به جای مانده بیشتر جنبه معماری دارد.

    و یکی از دلایل اینکه در زمان پادشاهی وی مسائل هنری کمتر بوده است این است که دوره افشاریه دروه ای سراسر جنگ بوده و نادر از بچگی مردی جاه طلب و لجوج بود . ور در دوران پادشاهی خود غنایم جنگی را نیز به کسانی می داد که بیشتر با دشمنان مقابله می کردند. نادر در زمان جنگ لباس رزم می پوشید . تا از سایر سپاهیان شناخته نشود. و در مراسم مذهبی تغییر لباس می داد. و هنگامی که بر تخت جلوس می کرد لباس سلطانی می پوشید . که ابهت خاصی داشت. و درهنگام عصبانیت لیاس قرمز می پوشید.

    نادر از بیست سالگی عمر خود را بر روی اسب و چادر اردوگاهها گذراند. اسناد و شواهد نشان می دهد که نادر یک نابعه بزرگ  نظامی بوده نبوغ نظامی او را همچون نپلئون ، اسکندر و تیمور می دانند.

    البته نادر نیز کارهای برای هنر ایران کرده است. هر چند محدود ولی در زمان نادر ایوان طلا و ایوان نادری و گنبد طبرسی توسط هنرمندان هندی که نادر با خودش به ایران آورده است ساخته شده و نیز کارهای زیادی برای حرم حضرت رضا (ع) انجام داده است و نیز نادر در سال 1151 مناره و تپه ایوان حضرت علی (ع) را تعمیر و تذهیب نموده است.

    آثار و ابنیه در زمان افشاریه (نادر شاه)

    بنای آرامگاه و سقاخانه آب انبار در شهر مشهد.

     مطالعه نمودن ایران طلای صحت عقیق حضرت رضا (ع)

     ساختمان مناره شمالی صحن عقیق حضرت رضا (ع) و مطلا نمودن آن

     اهدا 700 جلد کتاب گرانبهای خطی به کتابخانه آستان قدس رضوی

    بنای شهر جدید در نزدیکی شمالی داغستان

    ساختمان محل تولد خود در دستگرد نزدیکی درگز به نام مولود خانه و بنای مسجدی متصل به آن

    ساختمان آرامگان خود در کلات به نام عمارت خورشید

     اهدا تندیسهای گرانبها و تعمیرات دیگر در آستان قدس رضوی

    ساختمان تالاری به صورت ایوان در یکی از باغهای قزوین که بنام  نادر منسوب است.

    مطلا نمودن ایوان مرقت علی بن ابیطالب در نجف و هدا نذورات بسیار و تعیمرات حرم و و صحن آن حضرت.

    و همچنین  میرزا عبدالرزان نشاء تبریزی که در عصر نادر می زیسته است . در سال 1188 هجری قمری 28 سال پس از قتل نادر قصیده ای به زبان ترکی سروده و در بالای ایوان نجف با طلا و شگرف به خط نستعلیق بسیار زیبا نوشته شده است.

    10- آثار ساختمانی زیادی نیز از نادر شاه در قفقاز و باغستان بر جای مانده است.

    عمارت خورشید در کلات:

    نادر شاه برای خود در کلات در سالهای 1155 و بعد از آن  آرامگاهی  عظیمی به مباشرت کریم خان زند و بوسیله معماران و حجاران ساخته شده این بنا که عمارت خورشید نام دارد و به 2 دلیل این نام بر او نهاده شده است. 

    1- به این دلیل که از طلوع تا غروب خورشید آفتاب بر این کاخ می تابیده است و دوم اینکه چون نام یکی از همسران نادر خورشید بوده است و چون نزد نادر احترام خاصی داشته به نام او نامذگاری شده است. این بنا که اکنون در نهایت استحکام و تقریباٌ 15 متر ارتفاع آن است. نمای خارجی آن تماماً از سنگ های بزرگی است که معروفست و به دستور نادر از مراغه به آنجا حمل گردیده پوشیده شده است. واصل بنا عبارتست از:‌

    محل مقبره که تقریباً 5*5 متر و دارای چهار ستون سنگی است. به ارتفاع 6 متر و در وسط آن جای مقبره ساخته شده و چهار ایوان در 4 طرف که داخل آن گچ بری و نقاشی های تصویری رنگی داشته و فعلاً آثاری از آن باقی است.

    بقیه بنا  اطراف آن اطاقهایی دارد که متصل به مقبره است. در روی بنا برجی قرار گرفته به قطر 2 الی 4 متر و ارتفاع 5 متر که نمای آن در سنگهای تراشیده نیم گرد است. و معلوم می شود که در صدد انهدام آن بوده اند زیرا مقداری از سر برج را خراب کرده اند.

    در اطراف بنا فضای بسیار بزرگی است که دور آن را قرار گرفته  ولی در شرف انهدام است.

    در شمال  محوطه فضای برای (سرباز خانه و اصطبل و پاسدار خانه) بوده و در طرف دیگر ساختمانی به نام (ضرابخانه) است و روی سنگهای اطراف بنا نقش هایی از گل و بته و موز هندی در نهایت زیبایی (حجاری شده) .

    اخیراً انجمن آثار ملی و اداره کل باستان شناسی در صدد تغییر آن برآورده اند.

    بعضی تردید دارند که نادر عمارت خورشید کلات را برای آرامگاه خود ساخته باشد. اما نگارنده با بررسیهایی که در این خصوص به عمل آورده به این نتیجه رسیده که بنای مذکور را نادر منحصراً‌ برای آرامگاه خود ساخته است. زیرا اولاً کلیه کتب و تواریخ نادری تایید می کنند . ثانیاً اخیراً پس از خاکبرداری داخل مقبره محل قبری به طول 2 متر و عرض 80 سانتیمتر و عمق قریب به یک متر ساخته و پرداخته شده موجود است. بنابراین جای هیچگونه شک و تردید نیست که عمارت معروف به خورشید را نادر شاه برای آرامگاهی ابدی خود ساخته است.

    کاخ خورشید که از مهمترین و بزرگترین آثار باستانی نادر است . ساختمان آن به شکل استوانه است که به سبک هندسی ساخته شده است. بخشی از دیوارهای درونی آن (با تذهیب  و مینیاتور) و گچبری بسیار استادانه آراسته شده است. که تدریجاً این آثار محو گشته تا چند سال اخیر اندکی از آنها بوده است. قسمتهای بیرونی قصر به خصوص طبقه دوم حجاری های زیبا حک کرده اند. و گویا بحالی نیافته تا این هنرمندان کار خود را تکمیل کنند به طوریکه شاخه گل نیمه کاره رها شده است.

    قصه خورشید از سنگ بنا شده  که حجاریهای بر روی آنست که نقش آنها شامل: ‌گلدان شاخ و برگ و گل و بوته و نقش پرندگان و میوه های مختلف و میوه ها که عبارتند از : گلابی – انگور – گردو – موز – آناناس وجود دارد.

    موز و آناناس که از مناطق گرم ناحیه هند است معرف تماس با آن سرزمین است. پرندگان که بین شاخو برگ دیده می شود تماماً طراحی است.

    بررسی دیگر آثار تاریخی کلات نادری

    کتیبه نادری: در تنگه دربند در اتفاع 150 متری از سطح زمین بر روی تخته سنگهایی مشاهده می شود.

    این کتیبه 24 بیت شعر ترکی سروده بالای کتیبه و سمت چپ آن سایبانی از سنگ دارد و چنین به نظر می رسد که برای تراشیدن آن تخته سنگها کوه را تراشیده بعد از گذاشتن چند سوراخ و نصب چوب بست بکار پرداختند. می گویند این کتیبه درب گنج نادری است. حاشیه تزیینی که جانب کتیبه به عرض 5/2 سانتیمتر در بر گرفته دارای نقش های اسلیمی است. از 12 بیت اشعار 8 بیت ترکی و 4 بیت فارسی و به خط نستعلیق است حجاری شده است. این کتیبه فاقد تاریخ و به وسیله تراش آن را مربوط به سالهای 155 تا 157  ه ش است. در تنه در بند آثار آجرهایی که با ساروج به هم پیوند خورده اند که باقی مانده است از دروازه ای که به دستور ناد رساخته شده است به چشم می خورد.

    برج ارعوانشاه:

    در بالای تپه های شرقی مدخل در بند ساخته شده که از کف رودخانه 35 متر ارتفاع دارد که کتیبه نادری دیده می شود  برج ارغوانشاه ساختمان دندانه وار مخروطی شکل ناقص بوده است که 8 مترارتفاع دارد.

    این بنا از نظر شکل کلی تزئینات آجری به برجهای ارگ کریم خانی شباهت دارد. تمایم نمای برج از آجر ساخته شده است ولی پایه این برج بر روی صخره های کوه است . در فواصل مختلف آجر کاری نقش های هندسی بکار رفته است.

    جایگاه گنجینه های نادری

    در سمت شمال کلات نادر در پرتگاهی بسیار خطرناک گودالی به چشم می خورد وقتی زر و جواهرات نادر به قدری زیاد بود که جلب توجه می کرد در خزانه های عادی نگهداری نمی کردند. برای همین در گودالهای بزرگی نگهداری می کردند. پس از انجام ماموریت از همان بالای پرتگاه زرها و طلاها را به پایین می انداختند و ملح گنچ پنهان می ماند.

    پیش کش های محمد شاه پادشاه موقت هند به نادر :

    1- تخت طاووس           طاق مرصع جواهر نشان ساخته شده از طلا و نقره

    2- سکه و شمش های طلا و نقره

    3- پارچه های زربافت

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

سر شب سر قتل و تاراج داشت سحر گه نه تن سر، نه سر تاج داشت به یک گردش چرخ نیلوفری نه نادر به جا ماندو نه نادری مختصری از زندگی نادر نادر موسس سلسله افشاریه در محرم 1100 هجری در دستگرد (از توابع درگز خراسان) متولد شد. ظاهراً طایفه افشار (اوشار) از اقوام ترک صحرانشین بودند. معروف است که این طایفه از بیم حمله مغول، ترکستان را ترک کرده در آذربایجان استقرار یافتند. شاه اسماعیل صفوی ...

نادرشاه افشار، رئيس طايفه افشار و بنيانگذار دودمان افشاريه بود که يازده سال بر ايران حکومت کرد. پايتخت وي شهر مشهد بود سلطنت نادر نادر شاه افشار در سال ???? در ايل افشار در کبهان ايران به دنيا آمد. [1] اسم اصلي او نادرقلي بود و هنوز به ?? سالگي

مقدمه در اهمیت موضوع آب همین بس که خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم می‌فرماید: "وجعلنا من الماء کل شیء حی" و در آیات مختلفی از قرآن، خداوند شکر آن را لازم دانسته است. از چالش‌هایی که امروزه فراروی جهان قرار دارد بحث تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین و بیابان‌زایی است. نقش آب در زندگی انسان‌ها و مجموعه جهان طبیعت بسیار موثر است. در شبانه‌روز به‌طور متوسط هر انسان یک لیتر غذا و 6/1 ...

« مختصری از تاریخ نگاری در ایران تا عصر پهلوی » نتیجه می گوید: «نخستین بار ایرانیان تاریخ را درک کردند و آن را به دورانهای مختلف تقسیم کردند» و هرودوت تاریخ خویش را چنین آغاز می کند: «به روایات ایرانیان بهترین تاریخ شناسان هستند….». غرض از نقل دو قول مذکور این بود که در آغاز، علم تاریخ در بیشتر کشورهای شرق و غرب، علمی ناشناخته بود و فقط در ایران وقایع روزانه در بار و رویدادهای ...

اشتیاق آدمی به دانستن سرگذشت آدمیان پیشینیان و شوق کندوکاو در شیوه زندگی انسانهای دیگر، بانی و باعث ثبت و ضبط وقایع و عامل پیدایش کتابها و مقالات متعدد تاریخی بوده و تاریخ هر ملت و شهری در حقیقت شرح رویدادها و معرف پیشینه فرهنگی، سنتها و باورهای کلی و روابط . مناسبات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مردم یک سرزمین است که آدمی به مقتضای نیاز به آن سرزمین روی آورده و روزگارانی را به سر ...

سیاست جدید و نقش تاریخی ادیان در جهان بعد از 11 سپتامبر عده ای عقیده دارند که بعد از 11 سپتامبر جهان عوض شده و مثل سابق نیست. در واقع باید سیاست جهانی دگرگون و با مفهومی نو همراه با تلاشهای جدید و منطبق با توقعات کنونی دنیا ارائه گردد. هدف از این اظهار نظر کوتاه ارائه‏ی خطوط اصلی و دگرگونی سیاست قبلی و پیشنهادات جدید سیاسی است که منطبق با توقعات بوجود آمده بعد از چالش های ناشی ...

1-1-1- بيان موضوع وپرسشهاي اصلي تحقيق: صنعت خودروي کشور درشکل اعم آن وشرکت ايران خودروبصورت اخص،درراستاي پاسخگوئي به نيازهاي روزافزون بازار داخلي، ناگزير به گسترش در همه ابعاد بوده است، توسعه کمي وکيفي دراين صنعت موجب افزايش چشمگير سهم آن درتوليد ن

مقدمه در طول تاریخ پر حادثه‌ی ایران ، هنر پیوسته بزرگترین افتخار ایرانیان بوده و دستاورد های هنری، هدیه‌ی دایمی ایرانیان به تاریخ جهان. ویژگی هنر ایران در اولین نگاه پیوند شکوهمندش با زندگی است و تکیه‌یی مطمئن که بر تجربیات بشری در رشته های مختلف دارد. به عبارتی صریح تر،‌از قدیم ترین زمان اگر چه هنر امری عادی و معمول بود، ایرانیان برای زیبایی مقیاسی بلند قایل بودند و در طی قرن ...

ديباچه با آنکه معماري اين سرزمين تاريخي چندهزار ساله دارد، تلاش هايي که براي شناسايي و معرفي آثار آن صورت گرفته است سابقه ي چنداني ندارد. تنها از چند دهه ي پيش محققان و پژوهشگران به بازنگر ي اين آثار هنري پرداخته و کوشيده اند گردو غبار گذشت قرون ر

مولف کتاب يا رساله (تحفه حاتمي ) بهاءالدين محمد عاملي معروف به « شيخ بهائي » فرزند شيخ عزالدين حسيني بن عبد الصمد از علماي بزرگ جبل عامل لبنان است که گاهي او را جبلي و گاه جبعي ( که احتمالاً مخفف جبل عامل است ) عنوان داده اند . نسب شيخ بهائي به حا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول