دانلود مقاله ورق مرکب

Word 234 KB 4948 32
مشخص نشده مشخص نشده فیزیک - نجوم
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  3-1- مقدمه

    مواد مرکب شامل دو یا چند ماده است که تولید خواص دلخواه می‌کنند در حالیکه هیچ کدام به تنهایی این خاصیت را ندارند . مواد مرکب الیافی ، برای مثال شامل الیاف با استحکام و مدول الاستیستیه بالا است که در یک زمینه به کار می‌رود . میله‌های فولادی که در بتون به کار می‌رود یک نوع ماده مرکب الیافی است . در این نوع مواد مرکب ، الیاف عضو اصلی تحمل بار است و زمینه ، انتقال بار بین الیاف را انجام می‌دهد و همچنین از انسباط و تغییر شکل الیاف در مقابل محیط جلوگیری می‌کند .

    مواد مرکب الیافی برای کربرد صنعتی به صورت لایه‌های نازک استفاده می‌شود . با چسباندن لایه‌ها می‌توان استحکام دلخواه را به دست آورد و در ساختن میله یا تیر یا ورق به کار برد . جهت الیاف در هر لایه‌ها و ترتیب چیدن آنها به گونه‌ای است که سختی و استحکام مورد نظر برای مورد خاص به دست آید .

     

    3-2- معادلات ساختاری

    رابطه کلی هوک ، دارای 9 مؤلفه تنش و کرنش است .

    ( 3-2-1 )                                                                  

    در این رابطه به خاطر تقارن تنش و کرنش ، 36 ثابت مستقل وجود دارد به کمک

    رابط انرژی تعداد ثابت‌ها به 21 می‌رسد .

    موادی که دارای سه صفحه متعامد متقارن هستند ارتوتروپیک می‌نامند . تعداد ثابت‌های الاستیک به 9 تا کاهش می‌یابد . روابط تنش کرنش برای یک ماده ارتوتروپیک به صورت زیر در می‌آید :

    ( 3-2-2 )         

    ثابت‌ های الاستیک  با ثابت‌های مهندسی  به صورت زیر رابطه دارند .

    ( 3-2-3 )

    که :

     مدول یا نگ در جهت‌های 1 و 2 و 3 است و  نسبت پو آسون است .

     مدول برشی در صفحات 2-1 ، 3-1 و 3-2 است .

    بین ضریب پو آسان و مدول یانگ رابط زیر بر قرار است که :

    ( 3-2-4 )                                                                

    معادله ساختاری ترموالاستیک خطی با روابط بالا کمی تفاوت دارد . از تابع انرژی آزاد رابطه تنش کرنش به صورت زیر به دست می‌آید :

    ( 3-2-5 )                                    

    ضریب   بر حسب ضریب انبساط حرارتی خطی به صورت زیر رابطه دارد .

    ( 3-2-6 )                                                             

    ( 3-2-7 )                                 

    برای مواد ارتوتروپیک ،  برای صفر است .

    3-3-تبدیل خواص مواد

    در بدست آوردن معادلات سازه برای مواد مرکب باید همه ضرائب و متغیرها در مختصات مساله بیان شود . بنابر این بعضی از خواص و ضرائب در جهت‌های اصلی که باید به مختصات مساله تبدیل شود و از آنها استفاده شود . تنش و کرنش اگر در مختصات اصلی باشند آنها را در مختصات مساله بیان می‌کنند ؛ بنابر این در ادامه آن نیاز است که تانسور سختی و ضرائب انبساط حرارتی هم در مختصات جدید بیان شوند ، با توجه به اینکه  تانسور مرتبه چهار است برای تبدیل آن نیاز به 4 ضریب تبدیل است .

    ( 3-3-1 )                                        

    در فرم ماتریسی :

    ( 3-3-2 )                                                             

    با انجام ضرب می‌توان روابط تبدیل شده را به دست آورد که برای مواد ارتوتروپیک به صورت زیر خواهد بود .

    ( 3-3-3 )

    ضرائب  را می‌توان در کتابهای مواد مرکب مانند  61  دید .

    به طور مشابه ، ضرائب انبساط حرارتی که تانسور مرتبه دو  است ، تبدیل می‌شود .

    ( 3-3-4 )                                   

    این تبدیلات برای محورهای مختصات دکارتی معتبر است .

     

    3-4-تئوری ورق مرکب

    لمینیت های مواد مرکب از به هم چسبیدن لایه‌های مواد مرکب با جهات مختلف الیاف ساخته می‌شود حتی ممکن است جنس هر لایه متفاوت باشد . اکثر لمینیت‌ها تحت بار خمشی یا کششی قرار می‌گیرند . بنابر این لمینیت به عنوان یک ورق محسوب می‌شود از معادلات ورق استفاده می‌کنند و معادله لمینیت را به دست می‌آورند . تحلیل ورق‌های مرکب در گذشته بر پایه یکی از روش‌های زیر بوده است .

    تئوری های تک لایه معادل

    الف) تئوری کلاسیک لمینیت

    ب) تئوری‌های تغییر شکل برشی لمینیت

    تئوری الاستیسیته سه بعدی

    الف) فرمولهای الستیسیته سه بعدی رایج

    ب) تئوری لایه‌ای

    روش‌های مدل چند گانه ( دو بعدی و سه بعدی )

    تئوری‌های تک لایه از تئوری سه بعدی الاستیسیته گرفته شده است که با فرض مناسب مربوط به تغییر شکل یا حالت تنش در طول ضخامت لایه همراه است . این فرضیات حالت سه بعدی را به دو بعدی تبدیل می‌کند . در تئوری الاستیسیته سه بعدی یا در تئوری لایه‌ای ، هر لایه به صورت یک جامد سه بعدی دیده می‌شود . در تئوری‌های تک لایه معادل ، میدان تغییر مکان یا تنش را به صورت ترکیب خطی توابع مجهول در راستای ضخامت فرض می‌کنند .

    ( 3-4-1 )                                      

    که  مولفه iام تغییر مکان یا تنش است . (x,y) مختصات صفحه ای است و z مختصات در راستای ضخامت ، t مشخص کننده زمان است و  توابعی یک باید تعیین شود .

    هنگامی که  تغییر مکان‌ها است ، معادلات حاکم  به وسیله اصل تغییر مکان مجازی به دست می‌آیند :

    ( 3-4-2 )                                    

     مشخص کننده انرژی کرنش مجازی ، کار انجام شده مجازی به وسیله نیروهای خارجی اعمال شده و انرژی سینتیک مجازی است . این کمیت‌ها بر حسب تنش‌های واقعی و کرنش‌های مجازی بیان می‌شوند که توابع تغییر مکان فرض شده  و تغییرات آنها وابسطه هستند .

    برای سازه ورق و لمینیت ، انتگرالگیری روی ناحیه ورق انجام می‌شود که به صورت حاصلضرب انتگرال روی سطح ورق و انتگرال روی ضخامت ورق در می‌آید این کار بخاطر میدان تغییر مکان فرض شده در راستای ضخامت است .

    ( 3-4-3 )                                         

    h مشخص کننده ضخامت کل ورق است و   سطح ورق میانی تغییر شکل نیافته است که به عنوان مرجع برای ورق خواهد بود . تمام توابع نسبت به ضخامت مستقل هستند . بنابر این انتگرال در راستای ضخامت مستقیما گرفته می‌شود . در نهایت مساله به دو بعد کاهش می‌یابد . در نتیجه در اصل تغییر مکان مجازی ، معادلات دیفرانسیل شامل متغیرهای وابسته  و برایند تنش در طول ضخامت   خواهد بود .

    ( 3-4-4 )                                                       

    یرایندها را می‌توان بر حسب ها نوشت که این کار به کمک معادلات ساختاری ( روابط تنش –کرنش ) و روابط کرنش – تغییر مکان انجام می‌گیرد .

    برای زمانی که  مولفه های تنش است ، روش مشابهی صورت می‌گیرد به‌جز اینکه برای بدست آوردن معادلات حاکم از اصل نیروهای مجازی استفاده می شود .

    ساده ترین تئوری تک لایه معادل ، تئوری ورق لمینیت کلاسیک است که تعمیمی از تئوری ورق کلاسیک کیرشهف برای ورق‌های مرکب است . میدان تغییر مکان برای این تئوری به صورت زیر است :

    ( 3-4-5 )                          

     مؤلفه‌های تغییر مکان در راستای ( x , y , Z ) از یک نقطه روی صفحه میانی ( z=0 ) است . تغییر مکان بلاخاطر نشان می‌سازد که عمود بر صفحه میانی ورق قبل و بعد از تغییر شکل عمود باقی می‌ماند . فرضیات کیرشهف از تغییر شکل برش عرضی و اثرات عرضی صرف نظر می‌کند و تغییر شکل به طور کامل وابسته به خمش و کشش صفحه‌ای است .

    متداولترین تئوری در تئوری های لمینیت تک لایه معادل ، تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول است که میدان تغییر مکان به فرم زیر است :

    ( 3-4-6 )                

     دوران حول محورهای x,y است . تئوری مرتبه اول برشی سینماتیک تئوری کلاسیک را با در نظر گرفتن یک تغییر شکل برشی عرضی کلی ، بیان می‌کند یا به عبارت دیگر کرنش برش عرضی در طول ضخامت ثابت فرض می‌شود .

    تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول از ضرائب تصحیح برشی استفاده می‌کند . تعیین این ضریب برای ورق مرکب دلخواه سخت است . ضریب به پارامترهای لمینیت بستگی ندارد بلکه شرایط مرزی و بارگذاری در آن اثر دارد . تئوری‌های ورق لمینیت تک لایه معادل مرتبه دوم و بالاتر از چند جمله‌ای های مرتبه بالاتر برای مؤلفه‌های

    تغییر مکان در راستای ضخامت لمینیت استفاده می‌کنند .

    تئوری های مرتبه بالاتر ، دارای مجهولات اضافی هستند که مفهوم فیزیکی برای آنها وجود ندارد . تئوری مرتبه دوم به صورت زیر بیان می‌شود :

    ( 3-4-7 )  

    میدان تغییر مکان در تئوری مرتبه سوم در حالت کلی به صورت زیر است :  

    ( 3-4-8 )

    حالات خاصی از این تئوری توسط ردی  بیان شده است .

    میدان تغییر مکان در تئوری مرتبه سوم ردی به صورت زیر بیان می‌شود :

    (3-4-9)

    در این تئوری ، کرنش‌ های برش عرضی از مربته دو است و تنش‌ های برش عرضی در بالا و پایین لایه عمومی از جنس مونوکلینیک را برابر صفر می‌دهد . بنابر این دیگر نیازی به ضریب تصحیح برشی نیست . تئوری مرتبه سوم نتایج دقیقتری نسبت به تئوری مرتبه اول می‌دهد و در حالی که محاسبات آن هم زیادتر شده‌است 

  • فهرست:

    فصل اول : ورق مرکب

    مقدمه .................................................................................. 2

    معادلات ساختاری .................................................................... 2

    تبدیل خواص مواد .................................................................................................................... 5

    تئوری ورق مرکب .................................................................................................................... 6

    فصل دوم : اصل کار مجازی

    مقدمه .......................................................................................................................................... 15

    نیروها و تغییرمکان های مجازی ........................................................................................ 16

    انرژی کرنشی و انرژی کرنشی متمم ................................................................................ 18

    اصل انرژی و کار مجازی .................................................................................................... 20

    اصل تغییر مکان ...................................................................................................................... 20

    اصل انرژی پتانسیل کل ........................................................................................................ 24

    اصل همیلتون برای یک محیط پیوسته ............................................................................. 26

     


    منبع:

    WWW.physicsir.com

آزمون کشش رفتار مواد در مقابل نیرو های کششی بررسی رفتار الاستیکی و بیشتر پلاستیکی مواد به کمک نمودار تنش – تغییر بعد نسبی انجام می گیرد. برای به دست آوردن چنین نمودارهایی بیشتر از آزمایش کشش استفاده می شود. آزمایش کشش از معمولترین و ساده ترین آزمایشهاست که به کمک آن نه فقط میتوان درباره رفتار الاستیکی و پلاستیکی مواد مختلف پیشگویی کرد، بلکه میتوان تعداد زیادی از خواص مکانیکی ...

آشنایی با مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به موجب قانون، تنها مرجع رسمی کشور است که عهده دار وظیفه تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی (رسمی) میباشد. تدوین استاندارد در رشته های مختلف توسط کمیسیون های فنی مرکب از کارشناسان مؤسسه، صاحبنظران مراکز و مؤسسات علمی، پژوهشی، تولیدی واقتصادی آگاه ومرتبط با موضوع صورت میگیرد. سعی بر این است که ...

سيب زميني Potatoes طبقه بندي، مبدا" و تاريخچه سيب زميني (solanum tuberosum) به خانواده solanaceae تعلق داشته و قرابت نزديکي با گوجه فرنگي، بادمجان، فلفل، توتون، و تاج ريزي وحشي دارد. سيب زميني و ذرت بزرگترين ارمغان دنياي جديد به تامين غذاي نوع ب

هر چند که از بدو پیدایش بتون ، تحول اندکی در آن به وجود امده ، لکن طیف وسیع کاربرد بتون عملا ً بیانگر این مطلب است که مزایای بیشماری که این نوع مصالح از آن برخوردار است ، سایر موارد آن را تحت شعاع قرار می دهد . در طراحی یک پروژه ،بکار گیری مصالح مناسب ،مقاوم و ارزان از مهمترین ظایف یک مهندس به حساب می آید.یکی از مهمترین و ارزان ترین مصالح موجود که در دنیا کار برد وسیعی دارد ...

پنیر پروسس و جانشینها یا محصولات پنیری بدلی : مقدمه فرآورده ها محصولات در این گروه از محصولات پنیری با پنیرهای طبیعی متفاوت است به این صورت که آنها به طور مستقیم از شیر یا شیر آبگیری شده ساخته نمی شوند اما تا اندازه ای دارای اجزاء گوناگونی مانند پنیر طبیعی، شیر پس چرخ، آب، روغن کره، کازئین ، کازئیناتها، دیگر ترکیبات لبنی، روغن نباتی، پروتئینهای گیاهی و ترکیبات جزئی هستند. دو ...

موضوع : علم تکنولوژي مواد فصل اول طبقه بندي مواد کار 1- طبقه بندي مواد کار 1-1- تعريف تکنولوژي مواد: علمي که درباره استخراج، تصفيه، آلياژ کردن، شکل دادن، خصوصيات فيزيکي، مکانيکي، تکنولوژيکي، شيميايي و عمليات حرارتي بحث مي‌کند، تکنولوژي

«زمين لرزه هاي سختي که موجب ايجاد پيچش در ساختمان ها مي شوند: نتايج و جمع بندي ها از مدل هاي حقيقي اخذ شده اند.» خلاصه طي 20 سال اخير، قوياً به واکنش ساختمان ها در مقابل پيچش هاي سختي که در اثر حرکات ناشي از زلزله به وجود مي آيند، رسيدگي شده است،

خلاصه: بسياري از قسمت ها محيط هاي مکانيکي خود را بعنوان يک نتيجه از تغييرات فيزيکي يا عيوب وفق مي دهند.سلول ها با هم براي اين مرحله آشکار کننده و موثر مي باشند.اگر چه خيلي از مطالعات روشن و واضح عملي شده است تا به مکانيزم آشکار کننده ها و سازگا

طي 20 سال اخير، قوياً به واکنش ساختمان ها در مقابل پيچش هاي سختي که در اثر حرکات ناشي از زلزله به وجود مي آيند، رسيدگي شده است، اما اکثر تحقيقات انجام شده، تنها به مدل هاي ساده اي هم چون مدل تيرهاي برشي و ساختارهاي يک طبقه محدود شده اند. در اين مق

مقدمه قبل از انجام هر گونه عمليات ساختماني در يک منطقه مورد نظر نياز به برخي کارها و اموري ميباشد . يک عمليات اجرايي در يک محل داراي چند شخصيت حقيقي و حقوقي مي باشد که هرکدام به نحوي در پيشرفت کار وموضوع پيمان نقش دارند. کارفرما : قطب اصلي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول