دانلود تحقیق روش اسپکتروسکوپی اشعه مادون قرمز (بررسی ساختمان الیاف)

Word 123 KB 5223 17
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    Introduction

    تفکرات بیشتر مردم در مورد لباسی که می پوشند و حتی در مورد کاربرد محصولات نساجی چیزی متفاوت با اندیشه های کسانی است که با صنعت نساجی آشنا هستند. لباس رابطی است بین ما و صنعت نساجی و حداقل هر کدام از ما در مورد آن اظهار نظرهایی می کنیم. مثلا در مورد جنس و نوع فلان ژاکت مورد علاقه، فلان کت یا فلان منسوج اما این اظهار نظر محدود به پدیده هایی همچون لمس کردن نوع پارچه یا تجربیات ماست که می گوئیم فلان پارچه نخی، کتانی یا ... است. در مورد شستشو و رفو کردن و نگهداری پارچه ها نیز تا حدودی با جنس و نوع پارچه سروکار داریم. به هر حال لباس به عنوان یک پوشش فقط یکی از کاربردهای محصولات صنعت نساجی است و بیش از آنچه به نظر می آید کاربرد دارد.

    در منازل به عنوان نمونه کفپوش ها، پرده ها، مبلمان، سرویس خواب و توالت همگی از الیاف نساجی ساخته شده اند یا حداقل الیاف قسمتی از آنها را تشکیل می دهد. در وسایل نقلیه نیز صندلیها، کمربند ایمنی، کفپوشها، تودوزی و حتی لاستیکها از نساجی بهره برده اند. در فضای باز می توان پوششها یا چادرهایی که برای جلوگیری از ورود آلودگی بر روی محیطی نصب شده است یا پارچه هایی که در مناطق نامساعد برای حفظ گیاهان و نباتات استفاده می شوند را حاصل کار صنعت نساجی دانست. پارچه های ضد نور، ضد بران، ضد صدا، سیم بکسلهای نخی، طنابها و حتی بسیاری لوازم مورد استفاده روزمره در زمره این محصولات به حساب می آیند. امروز، حتی صنعت لباس و پوشش به قدری وسیع شده که تصور آن مشکل است. لباسعای زیر، کشبافها، پیراهن، لباسهای شنا، لباسهای بیرون و مهمانی، پاپوشها و لباسهای محافظ زمینه های گسترده ای در صنعت نساجی به وجود آورده است. صنایع داروئی و بهداشتی نیز از نساجی بهره گرفته اند و هزاران استفاده گوناگون دیگر که شاید در آینده مطرح خواهد شد.

    در ساخت هر کدام ازاین منسوجات با توجه به کاربرد و با توجه به خوصوصیاتی که باید داشته باشند الیاف مختلفی استفاده می شود. علاوه بر آن، روشی که این الیاف به هم تابیده شده و تبدیل به نخ یا پارچه می شوند، متفاوت است.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    الیاف

    Fibres

    در راستای اراوه تعریفی جامع و مورد قبول در مورد الیاف می توان عنوان داشت که لیف ماده ای با ویژگیهایی همچون لطافت، ظرافت، استحکام، انعطاف پذیری و داشتن نسبت زیاد طول به قطر می باشد. الیاف واحد های پایه ای هستند که محصولات نساجی ازآنها ساخته می شوند.

    گونه های مختلفی از الیاف نساجی وجود دارد. بطور کلی الیاف را به دو دسته عمده طبیعی و ساخته بشر دسته بندی می کنند. در طبقه بندی وسیعتر، الیاف طبیعی را به حیوانی و نباتی و الیاف ساخت بشر را به الیاف مصنوعی و بازیافته طبقه بندی می کنند. مثالهایی از هر گروه در ذیل شرح داده شده است. در جدول (1-1) نیز لیست معمولترین الیاف مورد استفاده آورده شده است که در مقابل آن نوع و جنسیت لیف را می توان یافت.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    الیاف طبیعی

    Natural Fibres

    الیاف حیوانی

    Animal Fibres

    این الیاف از مو یا کرک حیوانات به دست می آید یا در مورد ابریشم از تارهای تنیده شده به شکل پیله که توسط کرم ابریشم تولید می شود استفاده می گردد. مثالهایی از این نوع را می توان، موهر، کشمیر، پشم، کرک، آلپاکا، موی خرگوش، موی شتر[1]، موی سمور[2] و موی حیوانات وحشی نام برد.

    الیاف گیاهی

    Vegetable Fibres

    از جمله الیاف گیاهی می توان به الیاف دانه ای، ساقه ای، میوه ای و الیاف برگی اشاره کرد. از جمله معمولترین این الیاف پنبه است که بیش از الیاف تولیدی جهان را تشکیل می دهد. از جمله از نمونه های دیگر این الیاف می توان کاپاک[3] ، کتان[4]، چتایی[5]، کنف[6]، سی سال[7]، رامی[8] و الیاف نارگیل[9] را نام برد.

    الیاف ساخت بشر

    Man Made Fibres

    الیاف بازیافتی

    Regenerated Fibres

    الیاف بازیافتی اطلاق می شود که از پلیمر های طبیعی ساخته شده اند، به این صورت که از طریق دوباره شکل دادن اولیه و اصلاح آنها تولید می گردند.

    در ابتدا این نوع الیاف را از مواد پروتئینی مثل شیر، بادام زمینی و سویا بدست می آوردند، اما امروزه پایه تولید این نوع الیاف سلولز است. ویسکوز ریون که معمولترین این نوع الیاف است از خمیر چوب ساخته می شود. ریون کوپر آمونیوم، دی استات سلولز و تری استات سلولز از جمله الیاف با پایه سلولزی به حساب می آیند.

    الیاف مصنوعی

    Synthetic Fibres

    این نوع الیاف از سنتز شیمیایی پلیمرها بدست می آیند. به عنوان مثال الیافی که به کمک علم مهندسی شکل می گیرند از این نوعند. مواد خام مورد استفاده در ساخت این الیاف مشتقات نفتی بوده و طیف گسترده ای از این نوع الیاف موجود می باشد. نایلونها، پلی استرها، اکریلیکها، الیاف محتوی کلر، پلی اولفین ها و پلی آمیدهای آروماتیک نمونه هایی از الیاف مصنوعی هستند.

    روش های بررسی ساختار داخلی الیاف

    منابع و تئوریهای ساختار ذره ای الیاف متنوع، وسیع و در حال تکمیل می باشند. برخی از روشهائی که ساختار داخلی را از آنها می توان استنتاج کرد عبارتند از:

    مطالعه ساختمان الیاف بوسیله روش میکروسکوپ نوری با بهره گیری از خواص نوری الیاف

    مطالعه ساختمان الیاف بوسیله میکروسکوپ های الکترونی SEM و TEM

    اسپکتروسکوپی مادون قرمز(IR)

    رزونانس مغناطیسی هسته(NMR)

    روشهای آنالیز حرارتی شامل آنالیز حرارتی تفاضلی (DTA) و کلیمتری انعکاسی تفاضلی (DSC)

    تحقیق به وسیله اشعه X و روش پراش اشعهX [10]

    شیمی الیاف که شامل ساختمان شیمیایی، طرز تهیه، فرمول و خواص شیمیایی آن می باشد.

    استفاده از خواص عمومی فیزیکی الیاف.

    از روشهای فوق روش شیمی الیاف و استفاده از خواص عمومی فیزیکی الیاف مباحثی جداگانه و مختص به خود است که در این مجموعه قابل بررسی نیست.

    اسپکتروسکوپی اشعه مادون قرمز[11]

    Infrared Spectroscopy

    اسپکتروسکوپی جذب اشعه مادون قرمز امروزه بطور وسیعی برای مطالعه ساختمان فیزیکی و شیمیایی پلیمر ها و الیاف مورد استفاده قرار می گیرد.

    تقریباً تمام ترکیباتی که پیوند کوالانسی دارند، اعم از آلی یا معدنی، فرکانسهای متفاوتی از اشعه الکترومغناطیسی را در ناحیه مادون قرمز طیف جذب می کنند. ناحیه مادون قرمز طیف الکترومغناطیسی دارای طول موجی بلندتر از طول موج نور مرئی (یا طول موج nm 800-400 ( و کوتاهتر از طول موج ماکروویو (با طول موج بلندتر از mm1) است. در شیمی ما فقط به بخش ارتعاشی[12] ناحیه مادون قرمز علاقه مندیم. این بخش طول موجی بین 2.5 تا  15 را شامل می شود.

    طول موج() رابطه عکس با فرکانس() دارد که از رابطه روبرو گرفته شده و در آنc سزعت نور می باشد.

                                                       

    همانگونه که در رابطه روبرو مشاهده می شود انرژی رابطه مستقیمی با فرکانس دارد.

                                                       

    در این رابطه h ثابت پلانک است. با استفاده از فرمول اخیر می توان مشاهده نمود که ناحیه اشعه X دارای بالاترین انرژی در طیف است. این انرژی آنقدر زیاد می باشد که قارد به شکستن اتصال در مولکول است. در انتهای دیگر طیف الکترومغناطیس، فرکانسهای رادیویی انرژی بسیار اندکی داشته، بطوری که فقط قادر به انتقالات اسپین هسته ای با اسپین الکترونی در مولکول می باشند.

    در نواحی مختلف طیف از جمله مادون قرمز اطلاعات بسیار مهمی را در مورد مولکولهای آلی در اختیار می نهند. بسیاری از شیمیدانها از واحد عدد موج[13] () در ناحیه مادون قرمز طیف الکترومغناطیس استفاده می کنند. عدد موج بر حسب  بیان شده است و بسهولت از فرمول زیر محاسبه می گردد. اگر آن عدد در سرعت نور ضرب شود، می توان فرکانس () را بدست آورد.

                      ، 

    مزیت این واحد آن است که رابطه مستقیمی با انرژی دارد. با استفاده از این واحد، ناحیه ارتعاشی مادون قرمز بخشی بین 400 تا 650 را در بر خواهد گرفت.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

     

    دکتر میرجلیلی، محمد- ساختمان فیزیکی الیاف- روشهای یشرفته میکروسکوپی در نساجی- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یزد-انتشارات بخشایش- مهر 1384       

    دکتر توانایی، حسین- فیزیک الیاف- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان- نشر ارکان اصفهان- چاپ اول – پاییز 1375

    ج، افشار، ویکتوریا- فرآیند و روشهای رنگرزی الیاف با مواد طبیعی- انتشارات دانشگاه هنر- 1375

    www.rugart.org

     

    • مقدمه
    • الیاف
    • الیاف طبیعی (حیوانی و گیاهی)
    • الیاف ساخت بشر (بازیافتی و مصنوعی)
    • روشهای بررسی ساختار داخلی الیاف
    • روش اسپکتروسکوپی اشعه مادون قرمز
    • فرآیند جذب مادون قرمز
    • موارد استفاده از طیف مادون قرمز
    • کاربرد اشعه مادون قرمز در شناسایی الیاف
    (حرکات کششی و خمشی- طیف مادون قرمز هیدروکربنها- طیف مادون قرمز اترها)
    • محاسبه درصد کریستالی پلیمرها توسط اسپکتروسکوپی IR
    • منابع

از ابریشم برای ترمیم عصب‌ های آسیب دیده استفاده می‌شود دانشمندان انگلیسی براساس تحقیقاتی ابراز امیداوری کردند که بتوان از الیاف ابریشم برای کمک به ترمیم عصب‌های آسیب دیده استفاده کرد. به گزارش روز جمعه بی‌بی‌سی، این دانشمندان ثابت کردند عصب می‌تواند در کنار دسته‌ای از الیاف خاص، موسوم به "اسپایدراکس" که مشخصه‌های مشابه تار عنکبوت دارد، رشد کند. این گروه از محققان امیدوارند که ...

موضوع : علم تکنولوژي مواد فصل اول طبقه بندي مواد کار 1- طبقه بندي مواد کار 1-1- تعريف تکنولوژي مواد: علمي که درباره استخراج، تصفيه، آلياژ کردن، شکل دادن، خصوصيات فيزيکي، مکانيکي، تکنولوژيکي، شيميايي و عمليات حرارتي بحث مي‌کند، تکنولوژي

کلسیم معرفی کلسیم ، یکی از عناصر شیمیایی با نشانه Ca، دارای عدد اتمی 20 و در گروه دوم اصلی جدول تناوبی قرار گرفته است. کلسیم از نظر فراوانی ، در میان کلیه عناصر پوسته زمین دارای مقام پنجم و در میان فلزات دارای مقام سوم است ترکیبات کلسیم تشکیل دهنده 64/3 % از پوسته زمین می‌باشد. بلورهای سفید کلسیم ، در دمای C˚810 ذوب می‌شوند و فلز کلسیم در آب و اسید محلول بوده و هیدروکسید و نمک ...

-مقدمه توسعه سریع ترکیبات ساختاری نساجی (TSC ها) بازار و فرصت های پژوهشی جدیدی را برای صنعت نساجی و دانشمندان این رشته ایجاد کرده است. ترکیبات نساجی سه بعدی، بر طبق، یکپارچگی ساختاری شان دارای یک شبکه دسته تارها در یک حالت یکنواخت می باشد، که نتیجه آن افزایش قدرت درون بافتی و بین بافتی، انعطاف پذیری بیشتر تشکیل شکل ساختاری پیچیده و امکان بیشتر تولید قطعات بزرگ با هزینه کمتر در ...

مصالح ساختمانی، عبارت است از موادی که برای ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. بسیاری از موادی که به صورت طبیعی ایجاد می‌شوند (مانند رس، ماسه، چوب، سنگ و حتی شاخ و برگ‌های کوچک)، برای ساختن یک ساختمان کاربرد دارند. به غیر از مواد و مصالح طبیعی، برخی از مواد ساخته شده توسط انسان نیز به صورت ترکیبی، در ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. در بسیاری از کشورها، تولید مصالح ساختمانی به صورت یک صنعت ...

در برخورد با مساله ی بازگردانی یک ماده، می بایست ویژگی های شیمیایی. فیزیکی آن، منابعی که این ماده از آنها بازیافت شده، تکنولوژی های به کار رفته برای آسیاب و بازگردانی آن و کاربردهای متصور برای محصول قابل ساخت از ماده ی بازیافته مورد بررسی قرار گیرند. در میان موضوع عمومی بازیافت پلاستیک‌ ها، ماده ی PET یک مورد قابل کنایه به شمار می رود که با ما اجازه می دهد جنبه های گوناگون مساله ...

در برخورد با مساله ی بازگردانی یک ماده، می بایست ویژگی های شیمیایی. فیزیکی آن، منابعی که این ماده از آنها بازیافت شده، تکنولوژی های به کار رفته برای آسیاب و بازگردانی آن و کاربردهای متصور برای محصول قابل ساخت از ماده ی بازیافته مورد بررسی قرار گیرند. در میان موضوع عمومی بازیافت پلاستیک‌ ها، ماده ی PET یک مورد قابل کنایه به شمار می رود که با ما اجازه می دهد جنبه های گوناگون مساله ...

علاوه بر خصوصيات خوب بتن بااستحکام بالا بعضي از خواص عملکرد ضعيف در مورد چکش خواري و مقاومت به آتش را دارد. اخيراً کاربرد الياف پلي پروپيلن براي برطرف کردن اين ضعف ها بوده است و ناشي از خواص عالي آنها و قيمت کم آنها مي باشد. استفاده از يک مقدار معين

با توجه به پيشرفت روز افزون تکنولوژي در صنايع ساختمان سازي و حجم انبوه پروژه هاي عمراني در کشور، توجه به دانش مديريت پروژه در علم امروز ساخت و ساز امري غيرقابل اجتناب است. بدون شک با به کارگيري اصول مديريت پروژه و ساخت، با آميزش علم و تکنولوژي مي

انواع مختلف روشهاي ساختمان سازي در ايران با رويکرد صنعتي کردن ساخت و‌ ساز انواع روشهاي ساخت و ساز را مي توان به هفت دسته عمده زير تقسيم‌ بندي نمود: 1) ساختمان سازي با روشهاي ابتدائي: Elementary Building System اين نوع ساختمان سازي از ابتدا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول