دانلود مقاله توت فرنگی

Word 1 MB 6664 93
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۲۲,۳۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • استاد راهنما: آقای مهندس محمدی

    چکیده

    از نظر گیاه شناسی میوه عبارت است از تخمدان رشد کرده و تکامل یافته یک گل که ممکن است با برخی قسمت های دیگر گل همراه باشه. از نظر باغبانی میوه عبارت است از قسمت گوشتی و خوراکی یک گیاه چند ساله که به طور معمول به صورت تازه مصرف می شود و در بوجود آمدنش قسمت های مختلف گل تاتثیر مستقیم دارند . بنابراین خربزه، هندوانه،خیار، گوجه فرنگی و بادنجان که همگی یک ساله هستند، یا به صورت یک ساله کشت می شوند   سیب زمینی که گل در بوجود آمدنش نقشی ندارد، میوه به حساب نمی آیند(غده) و ژوخه

     و در بخش سبزی ها از آن ها نام برده می شود.

     

    میوه ها از نظر نیازهای دمایی به دو دسته تقسیم می شوند:میوه های مناطق معتدله و میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیر.

    میوه های مناطق معتدله همگی خزان دار بوده، برای رشد درباره احتیاج به یک دوره سرمای زمستانه دارند تا از حالت خفتگی بیرون آیند.

    میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری ممکن است همیشه سبز و یا خزان دار باشد و بیشتر در مناطق گرم و نیمه گرم دنیا می رویند، و آن هایی که از این گروه خزان دار هستند به سرمای بسیار کمی نیاز دارند.هر یک از 2 گروه فوق بر اساس عادت رشد و نوع میوه ای. هر که بوجود می آورند، به گروههای متفاوتی به شرح زیر تقسیم می شوند:

    گروهبندی میوه های مناطق معتدله

    1-میوه های درختی

    -الف -میوه های دانه دار مانند سیب، گلابی، به و زالزالک

    میوه های هسته دار مانند گیلاس، آلبالو، زردآلو، هلو، گوجه و آلو

    میوه های مرکب  مانند شاه توت و توت

    میوه های خشکباری مانند فندق،گردو و بادام

    2-میوه های خرد یا دانه ریز

    آن هایی که میوه هسته یا حبه دارند مانند انگور،انگور فرنگی و زغال لخته آبی رنگ

    آن هایی که میوه مجتمع دارند مانند تمشک و توت فرنگی

     

    درختان همیشه سبز

    مرکبات: شامل پرتقال،لیمو ترش، لیموشیرین، نارنگی، گریپ فروت

       نخیلات: شامل ازگیل و خرما

    ازگیل که جزو دانه دارها است

    ت-انبه و آواکادو

    درختان میوه خزان کننده

     الف -انار

    انجیر 

    پسته

    خرمالو

       3-گیاهان علفی

    موز

    آناناس (27)

    نیاز برای فناوری پس از برداشت

    میوه ها و سبزی ها به گونه ای آرمانی ، هنگامی برداشت می شوند که از لحاظ خوران یا کیفیت هبری در حالت بهینه باشند به هر حال از آن جایی که آنها سیستم بیولوژیکی زنده هستند پس از برداشت از بین می روند آهنگ از بین رفتن به میزان زیادی در میان فراورده ها متفاوت است ورویهمرفته بستگی به آهنگ متابولیسم آنها را ولی برای بسیاری  از آنها سریع است.

    گسترش عمر پس از برداشت فرآورده های باغبانی، به دانش سازه هایی که به از دست رفتن کیفیت یا ایجاد مواد غیر قابل فروشی می انجامد نیاز دارد، هم چنین از این دانش برای ایجادفنا وری توانمند که میزان خراب شدن را به کم ترین حد می رساند.

    استفاده شود این حوزه از تلاش علمی امروزه به عنوان پس از برداشت شناخته شده است در سال های اخیر پس از برداشت باغبانی توجه شده زیرا دانسته اند که  عملیات جا به جایی نادرست پس از برداشت به از دست رفتن مقدار زیادی از فرآورده  می انجامد ، که به نوبه ی خود نیاز به مصرف کارگر، مواد و سرمایه برای رشد دارد.

    هم اکنون این ایده وجود دارد که برای بالابردن تولید تاکید بیشتری روی نگهداری فرآورده پس از برداشت می باشد تا افزایش تولید و به نظر می رسد که این در راستای بازگشت بهتر منابع کارگر، انرژی و سرمایه موجود می باشد.

    در مناطق گرمسیر بزرگی از کشورهای رشد یافته را در بر می گیرد، این گونه خسارتها از نظر اقتصادی و اجتماعی می تواند شایان توجه باشد.در مناطق پیشرفته مانند آمریکای شمالی ، اروپا، استرالیا وزلاندنو فساد پس از برداشت فرآورده تازه در بسیاری از موردها جدی هستند

    که اغلب از راه سبب های گوناگون صورت می گیرد.مهم ترین مدرک ذکر شده در مورد تلفات میوه و سبزی ها به وسیله ی فرهنگستان علوم ملی آمریکا در سال 1978به چاپ

    رسیده که ادبیات و نظر اهل خبره را تا آن زمان بررسی کرده است.

    برای برخی از فرآورده های ویژه دامنه ی تغییرات تلفات بین 5تا100 درصد است.

    در حالی که این آمار ممکن است  بهترین برآورد سرتا سر جهانی باشد، ولی اگر برای شرایط خاصی بکار برده شده باشد، در واقع بی معنی خواهد بود.

    اشکالی که به گونه ی عموم تکرار می شودتغییرات تلفات پس از برداشت بین20تا40 درصد

    است و معمولا بدون هیچ گونه داده ی کمی حمایت کننده است.

    یک مطالعه کمی که به وسیله موسسه جابجایی غذایی آسه آن صورت گرفته ،دریافته اید که تلفات انتقال 3دوره ای کلم هیچ بین سرماترا،اندونزی و سنگاپور30 درصد است.

    مشکلی که در اجرای چنین آزمایش هایی وجود دارد، نیاز پژوهشگران  به5/1 تن کلم پیچ است که سه ساعت پس از حمل برش داده شوند.

    مطالعه کمی تلفات در نقاط گوناگون در طول جابه جایی در تایوان نشان می دهد که میزان آن بین 4تا30 درصد است اما فراورده های مختلف دارای حساسیت گوناگونی در طول جابه جایی در تایوان نشان می دهد که میزان آن بین 4تا30 درصد است،

    اما فراورده مختلف دارای حساسیت گوناگونی در طول جابه جایی به صورت عمده و خرده فروشی دارند.موسسه ی داخل آمریکا،برای شرکت تعاونی کشاورزی

    ازراه لاگرا و همکارانش (1990)برای چندین سال روی ارزیابی سیستم های پس از (IICAL)

     برداشت به گونه ی کامل،کارکرده اند ولی نیاز به میزان بالای اندازه گیری کمی را به کمترین حد می رساندهمکاری بین موسسه های IICA وAFHB و موسسه ی پس از برداشت برای مواد فاسد شدن(PIP) به راهکار عملی منجر شده است تا جزئیات و به گونه ی سیستماتیک مسائل پس از برداشت در داخل هر موقعیت باغبانی تشخیص داده شود. کار برد روش  شناسی نیاز به مطالعه ای چند جانبه و یا گروه کاری دارد تا دانش لازم برای پیش از تولید،تولید برداشت، پس از برداشت و بازاریابی فراهم شود تا بتوان جابه جایی هر فراورده را انجام داد. چنین ادعا شده است که می توان یک ارزیابی کامل در خلال2تا4 هفته به گونه ای انجام داد که اولویت ها شناسایی شوند و جایگزین هایی به عنوان اولویت ها در حل مسائل در محدوده ی زمانی و خط مشی توسعه مطرح شوند. نقش نهایی فناوری پس از برداشت طرح  روش هایی است که به وسیله آن فساد فراورده تا حد امکان در فاصله ی زمانی بین برداشت تا مصرف نهایی به کم ترین حد برسد. حربه ی اصلی در فیزیولوژی پس از برداشت به تنظیم هوای انبار مربوط می شود. نظارت بر دما مهمترین فاکتور محیطی تعیین کننده است به گونه ای که میزان فساد پس از برداشت در اثر تمام سبب ها تحت تاثیر دما قرار می گیرد. پاسخ فرآورده به دما،در یک دامنه ی دمای طبیعی در فراورده های تازه ی باغبانی یکسان نیست که در بر گیرنده ی یخ زدن بافت های گیاهی (نزدیک به 2تا0) و حد بالا نزدیک به 40 درجه سانتیگراد که بافت از بین می رود.(26)

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فصل اول

    مقدمه

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     از شمال شرقی آمریکا با میوه های معطر و کوچک وF.virginiana والدین اصلی آن 

    از سواحل غربی آمریکای شمالی و جنوبی با میوه های درشت باشد.

    گفته می شود که یک دریانورد فرانسوی 5 گیاه را از شیلی به فرانسه انتقال داد و آنها را در میان گونه های کشت نمود.

    بذرهای بدست آمده در اثر دگرگرده افشانی بین این گیاهان، منجر به تولید توت فرنگی یا توت فرنگی آناناس شد و بعدها به مشهور گشت که امروزه اکثر واریته های درشت میوه از آن حاصل شده اند و دارای 56کروموزوم می باشند.

     منشا ژنومی توت فرنگی های اکتاپلوئید  (هشت گان)

    توت فرنگی در میان میوه های مناطق معتدله یک میوه بی نظیر به حساب می آید و در فصل بهار زودرس ترین میوه در بازار است.تولید جهانی این محصول5/2 میلیون تن در سال است که 6کشور آمریکا،اسپانیا،ژاپن،ایتالیا،لهستان و کره بیش از70درصد از تولید جهانی را بخود اختصاص داده اند و امروزه50 درصد از تولید جهانی آن به مناطقی با زمستانهای ملایم اختصاص داده اند .ایران نیز به دلیل دارای بودن شرایط اقلیمی منحصر به فرد می تواند در آینده ای نزدیک بعنوان یکی از تولید کنندگان عمده در جهان مطرح شود.

    توت فرنگی میوه ای نسبتا جدید است که تا 300-250سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت و   موارد استفاده دارویی داشته است.

    در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اصلی استفاده گردید در جنگل های شمال ایران توت فرنگی وحشی بطور فراوان یافت می شود بنظر می رسد که اولین رقم اصلاح شده در زمان صدرات اتابک اعظم از فرانسه به ایران آمد و به نام اتابکی خوانده شد.

    اخیراً هم ارقام مختلف و متنوعی از آن وجود دارد که برخی ارقام بهاره  و برخی ارقام چهار فصله هستند، ارقام بهاره عبارتند از :اتابکی، آرمو،توری و تیوگا و....که مناسب کشت در مزرعه می باشند.

    ... ارقام چهار فصله مناسب کشت های گلخانه ای عبارتند از :کاماروسو،گاویوتا ، سیلوا و

    سطح زیر کشت آن در ایران حدود2300هکتار بوده که عمده آن در استان کردستان می باشد

    و کشت گلخانه ای آن حدود 1 هکتار است. در اصفهان کشت مزرعه ای بسیار ناچیز و پراکنده است

    آقای نیکخواه مجری طرح جدید کشت گلخانه ای توت فرنگی معتقد است زنبورها حتی  در اندازه و وزن توت فرنگی موثرند به طوری که با وجود کندوی عسل در گلخانه میوه درشت تر و شاداب تر تولید می شود.(28)

     

    فصل دوم

    گونه های توت فرنگی

     

    جغرافیای انتشار گونه های متدوال توت فرنگی

    Fragaria vesca L(2n=2x=14)

    توت فرنگی جنگلی یا کوهستانی در مساحت کمی در شمال آمریکا و اروپا کشت می شود

    دارای برگ هایی سبز و روشن با دندانه های تند و برنده که روی دمبرک های سستی قرارگرفته است.

    دندانه های انتهایی در انتهای برگچه ها بلندتر از دندانه های جانبی است و کاسه گل برگشته است.

    . بوته به صورت قائم و ایستاده است و15 الی 30سانتیمتر ارتفاع دارد

    گل ها دو جنس و3، 1 سانتیمتر عرض و طول گل آذین هم اندازه و یا کمی بلندتر از دمبرگ هاست.بیشتر این بوته ها کوتاه روز بوده و انواع همیشه بهاری از آن نیز زیست می کنند.

    (F.vesca-f.semperflorens) میوه ها به صورت تخم مرغی کشیده، قرمز روشن و عطردار

    دارای مغز نرم و رسیده و دارای دانه های سطحی دارای رونده کم و فرم هایی با میوه سفید رنگ می باشد.

    چهار زیر گونه در این گونه گیاهی شناخته شده که در یک گروه قرار می گیرد.

    جنگل های اروپا و آسیا-I-F.vesca ssp.vesca

    جنگل های استات در شمال شرقی آمریکا تا کلمبیای بریتانیاII-ssp.americana

    جنگل های استات در شمال غربی آمریکاIII-ssp.bracteate(Heller)

    استات-کالیفرنیاIV-ssp.california (chamisse & Schechendal)

    چندین اکو تیپ در میان وجود دارد شامل بوته های موجود در اکوتیپ های پرتگاهی،جنگل های ساحلی و جنگل های کوهستان همه این زیر گونه ها هرمافرودیت و خودگشن هستند

     

    . به استثنای که هم هرمافرودیت است و هم در برخی موارد ماده می باشد

    Fragaria x ananassa L.(2n=8x=56)

    این گونه مهمترین توت فرنگی کشت شده در سطح جهان است اما بوته های اهلی کنونی از هیبریدهای طبیعی  تهیه نشده بلکه هیبرید آن از باغ های اروپا در اواسط 1799میلادی به طور تصادفی بدست آمد.

    از لحاظ باغبانی،بسیاری از ویژگیهای معرفی شده در مورد این بوته از دو گونه اخیر گرفته شده است و بنابراین منطقی  است که هیبرید های ناشی شده از این جمعیت ها بر دیگر گونه

    ها در کشت اقتصادی چیره شوندبعلاوه گزینش های پی در پی از تلاقی تکرارتغییردرخصوصیات مرفولوژیک بوته های هیبرید ایجاد نکرد.

    .  با استفاده از ویژگی های مرفولوژیکی بو ته ها ، متوجه شدند که ارقام شرقی 27%تا57%

    ویژگی های را داشتند.

    اروپا -سیبری

    F.viridis Duch 2n=2x=14

    این رقم از توت فرنگی ضعیف ،راست و ایستاده و با برگ های سبز تیره است که دندانه های آن از کوچکتر است.

    این گیاه  در تپه ها، مراتع، استپ ها، در لبه جنگل ها و در میان علف های هرز یافت می شود

    . این گیاه رانر هایی بدون گره تولید می کندتعداد گل ها در گل آذین کمتر از

    F.vesca می باشد.اما دارای گل های کاملی است که از گل ها ی بزرگتر است. گلبرگ های روی هم افتاده (دارای همپوشانی) و سبز زرد فام هستند. میوه ها کوچک هستند، با این حال باز از گونه  بزرگتر است. میوه ها سفت سبز تا صورتی رنگ و عطردار هستند. وقتی که میوه ها می رسند،دمگل ها بر روی زمین می افتندکاسه گل محکم بوده و به سختی از میوه می شود.را می توان با استفاده از الگوی ایزوزیم ایزومراز فیفوگلوکز از تشخیص داد

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

راهنمای پرورش توت فرنگی (بخش اول) تاریخچه توت فرنگی:توت فرنگی میوه ای نسبتا جدید است که تا 250-300 سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت و بیشتر موارد استفاده دارویی داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید. در جنگلهای شمال ایران توت فرنگی وحشی بطور فراوان یافت می شود. بنظر می رسد که اولین ...

تاریخچه توت فرنگی:توت فرنگی میوه ای نسبتا جدید است که تا 250-300 سال قبل به این شکل امروزی وجود نداشت و بیشتر موارد استفاده دارویی داشته است. در قرن چهاردهم در فرانسه توت فرنگی های وحشی از جنگل به زمین زراعتی منتقل شد و از آن به عنوان یک گیاه اهلی استفاده گردید. در جنگلهای شمال ایران توت فرنگی وحشی بطور فراوان یافت می شود. بنظر می رسد که اولین رقم اصلاح شده در زمان صدارت اتابک ...

توت فرنگي و خواص اعجاب آور آن توت فرنگي سرشار از ويتامينهاي ب، ث، قند، سلولز، مواد چربي و البومي ن.ويد وداراي اهن ،اهک ، فسفر،منيزيم،پتاسيم،سديم،سيليس ،يد وبرم مي باشد.ظريف ترين ميوه هاست.مقوي ، خنک ، ادرار آور و تصفيه کننده خون مي باشد.پيش از

توت فرنگي گياهاني است از خانواده osaeea که تا به حال 34 گونه آن (جهان شناخته شده است که از گونه هاي تجاري و آن مي توان به F X annanassa, F, resca, Fragaria moachata که گونه است جديد اشاره کرد. نام strawberry ممکن است از strew mulch (مايع پوشالي) ک

انواع کود شیمیایی ترکیب شیمیایی و درصد خلوص کودهای مختلف حاوی یک عنصر، بسیار متفاوتند. این تفاوتها بر مورد مصرف، نحوه پخش، زمان کوددهی و اثر بخشی کودها تاثیر بسیار مهمی دارند.بنابراین شناخت کافی از انواع کودهای شیمیائی قبل از انتخاب و یا مصرف آنها ضرورت دارد. کود های شیمیایی خلاصه: کود های شیمیایی (fertilizer chemical) آمیتراز (میتاک ) گروه شیمیایی :دی أمیدین ویژگیهای فیزیکی و ...

گوجه فرنگی : امروزه گوجه فرنگی از رایج ترین وعمومی ترین سبزیجات باغی در آمریکا است.اگر چه برای سالیان درازی (که بعدها سیب عشق نامیده شدند)گوجه فرنگی به عنوان یک گیاه سمی وزهر آگین محسوب می شود وصرفابه خاطرارزش تزئیناتی کاشته می شد این گوجه ها معمولا خیلی راحت رشد می کنند وجزء معدود گیاهانی هستند که به عنوان غذا مناسبی برای یسشتر خانواده ها تلقی می شود .کیفیت میوه ی چیده شده در ...

مقدمه نهضت مردم ایران به رهبری روحانیت در واقعه تنباکو از درخشانترین صفحات تاریخ سیاسی معاصر ایران به شمار می‌رود و بیشتر مشروطه نویسان به دو جهت آن را مبداء و پیش درآمد انقلاب مشروطیت شمرده‌اند: اولی اینکه مردم تا آن زمان مرعوب دولت بودند و خود را در مقابل اقتدارات دولت استبدادی و شاه زبون و ناتوان تصور می کردند ولی به واسطه کامیابی در انقلاب انحصار تنباکو جرأت و جسارت پیدا ...

مقدمه نهضت مردم ایران به رهبری روحانیت در واقعه تنباکو از درخشانترین صفحات تاریخ سیاسی معاصر ایران به شمار می‌رود و بیشتر مشروطه نویسان به دو جهت آن را مبداء و پیش درآمد انقلاب مشروطیت شمرده‌اند: اولی اینکه مردم تا آن زمان مرعوب دولت بودند و خود را در مقابل اقتدارات دولت استبدادی و شاه زبون و ناتوان تصور می کردند ولی به واسطه کامیابی در انقلاب انحصار تنباکو جرأت و جسارت پیدا ...

کشت فلفل رنگی در گلخانه فلفل رنگی با دارا بودن ۱۲ برابر ویتامین c نسبت به پرتقال یکی از پر مصرف ترین سبزیجات در اروپا و آمریکا می باشد که با رنگ ها و طعم گوناگون به صورت خام و یا پخته مصرف می گردد.چنانچه بتوان فلفل های رنگی را با کیفیت بالا تولید نمود با توجه به مصرف زیاد آن در فصل زمستان می توان مطمئن بود که بازار خوبی در داخل و خارج از کشور برای این محصول مهیا و آماده است. ...

تاریخچه پیاز یکی از سبزیهای مهم و مشهور دنیا است . این سبزی در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود . پیاز گیاه بومی جنوب غربی آسیا و احتمالا مربوط به ناحیه ای بین فلسطین و هندوستان و یا منطقه شرق مدیترانه می باشد . بعضی ایران را موطن اصلی پیاز می دانند ، از زمانهای بسیار قدیم پیاز کشت می شده است و مردم به خصوصیات این سبزی پی برده اند . تاریخچه استفاده از آن به عنوان غذا به زمانی می رسد ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول