دانلود مقاله انگور

Word 1 MB 7181 36
مشخص نشده مشخص نشده کشاورزی - دامپروری
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •         مقدمه  :

     

        جنس Ribes   از تیره انگور فرنگی  Grossulariaceae   می باشد که در گذشته در تیره saxifragaceae  بوده است . این جنس در ایران دارای چهار گونه شناخته شده به شرح زیر می باشد :

      انگور فرنگی                                                   Ribes uva. – crispa L .

      قره غات                                                         Ribes orientale Desf .

      انگورفرنگی قرمز                                                      L.   Ribes rubrum

      انگور فرنگی سیاه                                                        Ribes nigrum L.

      گالش انگور تیره گل              Ribes melananthum Boiss & hohen

     

    از بین این گونه ها تنها گونه Ribes melananthum Boiss & hohen .  انحصاری ایران است و گونه های دیگر علاوه بر ایران در کشورهای اروپایی ، ارمنستان ، طالش ، قفقاز ، آناتولی ، شمال آفریقا و سیبری نیز پراکندگی دارند ( مظفریان ، و ، ۱۳٧۵) .

     

    انگور فرنگی

    نام علمی : Ribes  uva. - crispa L .

    syn:  Ribes grossularia  L.    ,  R . reclinatum ,  R . caucusicum  Adam ex Roemer& schultes

    نام انگلیسی :      Catberry ,  European gooseberry , wild gooseberry, common

                                                                                                                                  gooseberry

    نام آلمانی :             Stachelbeeren , Gemein stachelbeer  Stachelbeer- ribsel

    نام ایتالیایی :                   Grossularia rossa  ,  Uva spina  ,  Grossularia giardini

    نام فرانسه :    Agrassol , G. a manqueriaux , G. des haies , Grosellier epineux

    اسامی بومی محلی ایرانی : به زبان ترکی فرنگ اوزومی ، در رودسر ( دیو انگوری ) ، در مازندران در نور و کجور ( گالش انگور و گالش انگورک ) ، ریپ زوبروم می گویند .

     نام عربی : ریباس

     

    مشخصات گیاهشناسی :

    گیاهی به فرم درختچه به ارتفاع ۱۶٠-۱۵٠سانتیمتر یا بیشتر  (مظفریان ، و ، ۱۳٨۳ ) . خاردار با خارهای کم و بیش سه قسمتی و انشعابات گره دار می باشد .

    دارای برگهایی منقسم به لوبهای عمیق دندانه دار ، ۵-۳ لوبه ، با قاعده ای گرد و کم و بیش قلبی شکل ، حاشیه آنها دارای دندانه های کند (ثابتی  ، ح ) . پشت و روی برگها کرکدار یا سطح فوقانی تقریباُ بدون کرک و صاف به ابعاد ۴ ۴ سانتیمتر می باشد . دمبرگ تقریبا هم اندازه پهنک یا کمی بلند تر .

     

     گلها کوچک به صورت ۳-۱ تایی ، به رنگ متمایل به سبز یا به ندرت ارغوانی ، دارای دمگلی با برگه ای پهن و کرکدار ، لوله کاسه گل استکانی و سبز رنگ ، با دندانه هایی به طول ۶-۳ و عرض ۲-۱ میلیمتر ، گلبرگها واژ تخم مرغی ، کوتاهتر از کاسبرگها ، خامه آن با کرکهای بلند و جدا می باشد (مظفریان ، و ، ۱۳٨۳) . گلها نوش فراوان تولید می کنند و زنبور عسل به گلهای این گیاه علاقه فراوان نشان می دهد  (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) .

     

    دارای میوه سته به بزرگی یک نخود (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) . میوه به رنگ سبز مغز پسته ای و گاهی ارغوانی رنگ ، با سطحی صاف و کرکدار است (ثابتی  ، ح ) . در انواع پرورش یافته میوه آن به ۵/۳- ۵/۴سانتیمتر است . همچنین وزن میوه در نژادهای وحشی ۴ گرم و در انواع پرورش یافته ۳۳ گرم می رسد .

     

    تکثیر این درختچه از طریق قلمه معمول می باشد (میرحیدر ، ح ، ۱۳٧۳) .

    قسمت مورد استفاده :

    میوه این گیاه که دارای طعم شیرین و کمی ترش و مطبوع است مورد استفاده قرار می گیرد ( رجحان  ،  م ، ۱۳٨٠) . همچنین در برخی مناطق از برگهای آن نیز استفاده می شو د (۱۲) .

    پراکنش جغرافیایی در ایران :

    انگور فرنگی در نواحی شمالی ، مناطق مختلف البرز ، مازندران : در مرزهای فوقانی جنگل و نقاط مرتفع جنگل های نور و کجور در ارتفاعات ۲۴٠٠ متر ، دره چالوس ، رودسر (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) . در گردنه کدوک ، دره تالار ، سیاه بیشه ، تهران : در شمال کرج در ۲٠٠٠ متری پراکندگی دارد (مظفریان ، و ، ۱۳٨۳).

     

    پراکنش جهانی :

    پراکندگی آن به صورتی است که در سراسر اروپا ، نواحی هیمالیا ، وسعت پهناوری ازآسیا ، شمال افریقا ، قفقاز ، تالش ، سیبری تا منچوری رویش دارد (مظفریان ، و ، ۱۳٨۳) . ترکیبات شیمیایی :

    میوه انگور فرنگی حاوی ٨۴ تا ٩٢ درصد آب ، مقداری قند شامل حدود  ۶تا ٨ درصد دکستروز ولولز ، ۴۲/۱درصد اسیدهای آزاد آلی بویژه اسید سیتریک ، اسید وینیک ، اسید مالیک ( قبل از رسیدن نیز دارای اسید سوکسینیک ) ، صمغ ، تانن ، ۵۲/۳درصد سلولز (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) ، مواد آلبومینوئیدی ، ویتامین های B  , A  و C  یافت می شود . در دانه درون میوه مقادیری لعاب وجود دارد . در برگهای تازه این گیاه وجود اسید سیانیدریک ( HCN  ) گزارش شده است (میرحیدر ، ح ، ۱۳٧۳) .

    از تجزیه ۱٠٠ گرم میوه انگور فرنگی مواد زیر به دست آمده است :

    آب ( ٨۴ تا ٩٠ گرم) قندها ( از نوع دکستروز و لولز ۶ تا ٨ گرم ) مواد آلبومینوئیدی ( ۵٧/٠درصد ) اسید های آلی (۴۲/۱گرم ) سلولز ( ۵۲/۳گرم ) سدیم ۳ میلی  گرم ، منیزیم ۱۴میلی گرم ، فسفر ۳٠ میل گرم ، کلر ۱٠میلی گرم ، پتاسیم ۲٨٠میلی گرم ، کلسیم ۲٨ میلی گرم ، منگنز ۳٠/٠میلی گرم ، آهن ٨/٠میلی گرم ، مس ۱۳/٠میلی گرم ، روی ۲/٠میلی گرم ، ید ٠٠۱۵/٠میلی گرم (رجحان  ،  م ، ۱۳٨٠) .

     

    خواص درمانی :

    میوه انگور فرنگی به علت دارا بودن موسیلاژ و لعابی که در دانه ها آن است اثر ملین دارد (رجحان  ،  م ، ۱۳٨٠) . تقویت کننده حرکات دودی شکل روده و نرم کننده است  از این نظر  برای رفع یبوست مفید می باشد به علاوه اثر درمانی در رفع حالات التهابی دستگاه هضم و دفع ادرار دارد  . مصرف میوه آن دارای اثر مدر ، مفرح ، خنک کننده است بویژه اگر قبل از رسیدن کامل به صورت نارس مصرف شود (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) .

    بررسی ها نشان داده است که میوه انگور فرنگی اثر ضد احتقان کبدی یا ضد پرخونی کبد دارد (رجحان  ،  م ، ۱۳٨٠) . و مصرف آن موجب می شود که از تراکم خون در این عضو کاسته شود (زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) .

    مصرف دم کرده ۵٠گرم میوه خشک آن در یک لیتر آب سه نوبت در روز به میزان یک فنجان سبب افزایش ادرار می شود لذا برای برطرف کردن سنگ کلیه ، ورم شصت پا یا نقرس و همچنین رماتیسم مفید می باشد . نوشیدن آب میوه آن مخلوط با قند به صورت شربت عطشی که در اثر تب بوجود آمده باشد را تسکین می دهد . اگر دانه های آن را بدون هسته صبح ناشتا همراه با شکر مصرف کنید سبب افزایش آب دهان ، اشتها و اسید معده شده و برای درمان بیماری های جهاز هاضمه مفید می باشد .

    مصرف جوشانده ۳٠ گرم از آن با همین مقدار ریشه شیرین بیان پوست کنده و نیم کوب شده اسید اوریک را حل می کند (حاجی اشرفی ، ا ، ۱۳٨۲) .

    برگها پیش از این به عنوان دفع کننده سنگ مثانه و خیلی سالم و بی خطر مطرح شده بودند . همچنین مصرف دم کرده آن قبل از قاعدگی از مقوی و نیرو دهنده های مفید برای دختران در حال رشد خواهد بود .

    مقدار تجویز از دارو : از دم کرده از یک قسمت از برگهای خشک آن در یک پیمانه آب ، به میزان یک فنجان سه بار در روز استفاده می شود .

    شیره میوه آن درمان کننده تمامی آماس یا التهاب ها بیان شده است . میوه های سبز آن دارای اسید کمتری است و اصلاح کننده فساد پذیری غذا ، همانند ماهی ، گوشت غاز می باشد . ژله آن که از میوه های قرمز به دست می آید برای افراد بی حرکت ، دارای طبع دموی ، صفراوی با ارزش می باشد (۱۲) .

    از میوه انگور فرنگی به علت مطبوع بودن  نوعی ژله ، مربا  ، کمپوت ، کنسرو  ،  شراب  و  سرکه تهیه  می شود  ( زرگری ، ع ، ۱۳۶٧) .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    - ثابتی  ، ح ، جنگلها ، درختان و درختچه های ایران  ،  سازمان تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی .

    ۲- حاجی اشرفی ، ا ، ۱۳٨۲، اسرار گیاهان دارویی ، انتشارات حافظ نوین .

    ۳- رجحان  ،  م ، ۱۳٨٠، بهداشت و درمان با گیاهان و فارماکوگنوزی ، انتشارات تهران طنین .

    ٤- زاهدی  ، ا ، ۱۳٧٧، واژه نامه گیاهی  ، انتشارات دانشگاه تهران .

    ۵ - زرگری ، ع ، ۱۳۶٧، گیاهان دارویی ، جلد دوم ، انتشارات دانشگاه تهران ، صفحه ۶۵۱.

     ۶- قهرمان ، ا ، کروموفیت های ایران  ( سیستماتیک گیاهی ) ، جلد دوم ، مرکز نشر دانشگاهی ، تهران .

    ٧- مجموعه مقالات همایش گیاهان دارویی ، مشهد ۱۳٨٤ .

    ٨- مظفریان ، و ، ۱۳٧۵ ، فرهنگ نام های  گیاهان دارویی  ، انتشارات فرهنگ معاصر ، صفحه ٤۵٩.

     ٩- مظفریان ، و ، ۱۳٨۳، درختان و درختچه های ایران ، فرهنگ معاصر .

    ۱٠- میرحیدر ، ح ، ۱۳٧۳، معارف گیاهی ، جلد دوم  ، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی ، صفحه ۶۱.

    ۱۱- ولاگ ، ژ و ژیری استودولا ، ۱۳٧٠، گیاهان داوریی ( روش های کاشت ، داشت و برداشت ) ترجمه ساعد زمان ، انتشارات ققنوس .

      منابع خارجی :

    12 -www.Botanical.com- A Modern Herbal Gooseberry – by Mrs. M. Grieve

    13-www. Google.com / Abstract/ Authors; P.G. Lanham, R.M. Brennan

     

    14-www. Google.com/  Abstract  / Authors: Weigend , Maximilian; Mohr,

     

     Oliver; Motley, Timothy J.: Botanische Jahrbücher, Volume 124 ,  Number 2, 1 

     

    August 2002, pp. 163-182(20)

     15 - www.Google.com / Abstract/ Authors: Senters A.E.1; Soltis D.E.2

    Taxon , Volume 52, Number 1, 1 February  2003, pp. 51-66(16)

    16-www. Plant. Pictures.com / ribes/ image

    17-www.medicin plant.com/ Ribes uva.- crispa/text

کليات گياه شناسي درخت انگور که درخت مو نيز ناميده ميشود درختچه اي است بالا رونده که از ديوار و درختان مجاور بالا مي رود . ساقه آن گره در و داراي بگهاي متناوب است . برگهاي انگور داراي پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تيره مي باشد . گلهاي آن

توت فرنگي و خواص اعجاب آور آن توت فرنگي سرشار از ويتامينهاي ب، ث، قند، سلولز، مواد چربي و البومي ن.ويد وداراي اهن ،اهک ، فسفر،منيزيم،پتاسيم،سديم،سيليس ،يد وبرم مي باشد.ظريف ترين ميوه هاست.مقوي ، خنک ، ادرار آور و تصفيه کننده خون مي باشد.پيش از

- مقدمه: انگور یکی از مهمترین میوه هایی است که کشت و تولید آن در کشور ما از سابقه بسیار طولانی بر خوردار است. علاقه ایرانیان قدیم به مصرف فرآورده های مختلف انگور بخصوص به حالت تازه خوری، شیره، خشکبار ( کشمش) ناشی از شرایط طبیعی کشور برای پرورش تاک بوده است. بنابراین کشور ایران یکی از سرزمینهای اولیه کشت انگور در جهان به شمار می رود و مردم کشور ما از دیر زمان با روشهای کشت و ...

فصل یکم (1) روستاهای مورد نظر قرتین حسنجون وسید آباد می باشند که در منطقه طالقان قرار دارند. لازم است که در گفتار اول از این فصل به بررسی موقعیت مکانی و جغرافیایی منطقه طالقان بپردازیم. منطقه طالقان از نظر جغرافیایی در قسمت غربی استان تهران قرار گرفته است. در واقع از شهرستانهای غربی استان تهران می باشد. همان طور که میدانیم در قسمت شمال استان تهران رشته کوههای البرز قرار گرفته ...

درباره «اسفناج» چه می‌دانید؟ نتایج تحقیقات علمی جدید نشان می‌دهد که گیاه اسفناج خاصیت ضد سرطانی بسیار بالایی دارد به همین علت به سلطان گیاهان معروف است. معمولا از اسفناج هم به صورت خام در سالاد و پخته در تهیه برخی غذاها مانند آش و بورانی استفاده می‌شود. اسفناج دارای مقادیر زیادی ویتامین‌های A ، B، B2 و C بوده و در درمان برخی بیماریها مفیدست. همچنین، این گیاه دارای عناصر معدنی ...

تصحیح شیوه زندگی برای پیشگیری از بیماری های قلبی - مهم‌ترین مؤلفه‌ها در مداخلات تغییر شیوه زندگی1 برای افراد مبتلا به بیماری قلبی چیست؟ • مدیریت کنترل وزن و رژیم غذایی • ورزش • قطع مصرف سیگار • مدیریت استرس • حمایت گروهی - آیا تغییر شیوه زندگی واقعاً می‌تواند مؤثر باشد؟ جواب این پرسش مثبت است. پژوهش‌های متعدد در این زمینه نشان داده‌اند یک برنامه جامع و فراگیر، شامل ترکیبی از ...

سرکه : نتایج تحقیق و بررسی دانشمندان در مورد فواید سرکه سیب و خواندنیهایی درباره سرکه امروز از تلفیق چند مقالخ علمی و مفید و نتایج تحقیق دانشمندان راجه به سرکه برای شما عزیزان مقاله ای کامل و جامع در راستای دانستنیهای سرکه و نحوه استفاده آن ارائه کرده ام امیدوارم مورد استفاده و بهره عزیزان قرار گیرد... :: سرکه :: تعریف: سرکه مایع ترشی است که از اکسید شدن اتانول موجود در آب سیب، ...

به نام خدا فصل یکم (1) روستاهای مورد نظر قرتین حسنجون وسیه آباد می باشند که در منطقه طالقان قرار دارند. لازم است که در گفتار اول از این فصل به بررسی موقعیت مکانی و جغرافیایی منطقه طالقان بپردازیم. منطقه طالقان از نظر جغرافیایی در قسمت غربی استان تهران قرار گرفته است. در واقع از شهرستانهای غربی استان تهران می باشد. همان طور که میدانیم در قسمت شمال استان تهران رشته کوههای البرز ...

رنگ یکی از مشخصات اغذیه است که به وسیله احساس بینایی درک شده و از نظر پذیرش مصرف کننده بسیار مهم است زیرا تقریبا تمام غذاها از هنگامی که به صورت خام بوده تا زمانی که به صورت غذای کامل تبدیل شود با یک رنگ قابل قبول برای مصرف کننده شناخته می شود رنگ و طعم اغذیه در بسیاری موارد به هم مربوط می باشند.از نظر صنایع غذایی استفاده از رنگها برای اسجاد فرآورده های جدید و یا بهبود کالا امری ...

نتایج تحقیق و بررسی دانشمندان در مورد فواید سرکه سیب و خواندنیهایی درباره سرکه امروز از تلفیق چند مقالخ علمی و مفید و نتایج تحقیق دانشمندان راجه به سرکه برای شما عزیزان مقاله ای کامل و جامع در راستای دانستنیهای سرکه و نحوه استفاده آن ارائه کرده ام امیدوارم مورد استفاده و بهره عزیزان قرار گیرد... سرکه تعریف: سرکه مایع ترشی است که از اکسید شدن اتانول موجود در آب سیب، ماء الشعیر و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول