دانلود تحقیق گذری بر فعالیت های فرشبافی در استان مرکزی

Word 36 KB 7291 7
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • قالیبافان یکی از شریفترین اقشار اجتماع بوده که با سرپنجه‌ هنرمند خود، سبب آفرینش یکی از زیباترین هنر های دستی یعنی فرش می‌باشند. این قشر زحمتکش و فعال نه تنها سبب صرف هزینه برای دولت نیستند، بلکه با تولید فرش‌ های خود سبب ایجاد اشتغال کسب درآمد برای خانواده‌های خود بوده و حاصل دسترنج آنها باعث رونق صنایع کوچک و صادرات آن باعث ارز‌آوری و افتخار برای مملکت اسلامی می‌گردد. فرش دستباف به عنوان یکی از اقلام عمده صادرات غیرنفتی کشور مطرح بوده و ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران نیز در بیانان خود بر حمایت از این صنایع تأکید نموده‌اند.

    در این راستا شرکت سهامی فرش ایران با توجه به تجارب و سابقه‌ بیش از 70 سال فعالیت و رسالت خود در سه زمینه‌ فرهنگی و هنری، اجتماعی و تولیدی در استان کردستان مطرح بوده و سبب حفظ و احیای این هنر دیرینه در کردستان بوده است که در این خصوص، جهت آگاهی بیشتر چکیده‌ای از فعالیتها و اهداف شرکت به استحضار می‌رسد:

    شرکت فرش هم‌اکنون در سطح استان کردستان بیش از 450 خانوار قالیباف (حدود 900 نفر) را  تحت پوشش خود داشته و با تحویل امکانات و مواد اولیه مرغوب فرشبافی و انجام نظارت و کنترل در مراحل مختلف بافت، ایجاد اشتغال قالیبافی هماهنگی نموده و در پایان، فرش را از قالیبافان خود با تضمین خرید می‌نماید و بافندگان می‌توانند جهت بافت فرش بعدی بدون نگرانی از فروش تولیدات خود، قرارداد بافت فرش بعدی را نیز منعقد نمایند و بدین وسیله استمرار شغل قالیبافی نیز برای آنان محقق خواهد شد. این شرکت هم‌اکنون در شهرهای سنندج، بیجار، قروه و بیش از 30 روستای استان اداره‌ فعال داشته و از این طریق با ارائه آموزش‌ها و راهنمایی‌های لازم به قالیبافان از مصرف مواد اولیه نامرغوب جلوگیری می نماید.

    کمک‌ها و تسهیلات برای قالیبافان:

    1) وام و تسهیلات بانکی:مدیریت فرش استان کردستان با همکاری استانداری استان کردستان و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی موفق شده تا تسهیلات بانکی طی سال‌های81 لغایت 83 برای بافندگان تحت پوشش شرکت تأمین اعتبار و از طریق بانک‌های عامل در اختیار آنان قرار دهد که به شرح ذیل می‌باشد:

    الف- در سال 81 مبلغ 000/000/80 ریال از محل صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی استان برای 40 نفر قالیباف .

    ب- در سال 82 و 83 برای تعداد 335 نفر قالیباف مبلغ 000/000/675/1 ریال از محل اعتبارات بند «ل» تبصره 3 پرداخت شده است.

    ج- هم‌اکنون نیز با استفاده از اعتبارات تبصره 2 بند «ز» و «ذ» و همچنین اعتبارات بنگاه‌های کوچک و زودبازده سال 84 اقدامات شایان توجهی در خصوص تخصیص و اخذ تسهیلات بانکی جهت قالیبافان زحمتکش در دست اقدام دارد که ان‌شاءا... پس از طی مراحل اداری و تصویب، پرداخت خواهد شد.

    2)      کمک‌های غیرنقدی و خواربار برای بافندگان:

    مدیریت با همکاری و هماهنگی باسازمان بازرگانی استان کردستان به طور سالیانه و با استفاده از اعتبارات شرکت و به مناسبت‌های مختلف نسبت به خرید خواربار برای قالیبافان اقدام نموده و به طور رایگان در اختیار آنان قرار داده است.

    در سال‌های 81 لغایت 83 از طریق سازمان بازرگانی استان و همچنین از طریق دفتر مرکزی شرکت به شرح زیر اقدام نموده است.

    . برنج مقدار 18150 کیلوگرم.

    . روغن نباتی مقدار 7765  کیلوگرم

    . قند و شکر مقدار 4000 کیلو گرم.

    . پتو تعداد 360 تخته.

    3)      قانون بازنشستگی قالیبافان

    با توجه به قانون بیمه بازنشستگی فوت و از کار افتادگی قالیبافان و آئین‌نامه‌ی اجرائی موضوع مصوبه شماره 936 ت 21394 مورخ 20/1/80 هیأت محترم وزیران، تاکنون تعداد 347 نفر از قالیبافان تحت پوشش شرکت جهت استفاده از مزایای قانون مذکور به شرح زیر معرفی شده‌اند.

    . در شهرستان سنندج     148 نفر.

    . در شهرستان قروه        51 نفر.

    . در شهرستان بیجار       116 نفر.

    4)      عضویت در اتحادیه‌ی صنفی فرشبافان:

    با توجه به شروع فعالیت نمایندگی مرکز ملی فرش ایارن در سازمان بازرگانی استان کردستان و همچنین تأسیس اتحادیه‌ی صنفی فرشبافان سنندج این شرکت سریعا نسبت به اطلاع‌رسانی به قالیبافان خود در شهر سنندج و روستاهای اطراف آن اقدام نمود و بیش از 100 نفر از قالیبافان این منطقه به عضویت اتحادیه‌ی مذکور درآمده‌اند در این خصوص علی‌رغم این که به کلیه قالیبافان اطلاع‌رسانی شده بود، ولی متاسفانه به علت محدودیت ثبت‌نام اتحادیه مذکور بقیه‌ی قالیبافان تاکنون موفق به عضویت در این اتحادیه نشده‌اند.

    5)      آموزش به‌بافی و طرح‌های آموزشی:

    این شرکت طی سال‌های 61 لغایت 71 در مناطق مختلف و محروم استان کردستان با بودجه‌های استان تعداد 1047 نفر را با فن قالیبافی آشنا نموده و از این طریق نقش بسزایی در رواج قالیبافی در مناطق محروم استان ایفا نموده است به طوری که هم‌اکنون این قالیبافان خودکفا و به کار قالیبافی مشغول هستند و در تأمین نیازهای خانواده‌ی خود و اقتصاد جامعه فعالیت می‌نماید.

    سخنی در خصوص تولید:

    در شرکت فرش منطقه کردستان، فرش‌ها دوپود و پشمی بافته می‌شوند رجشمار این فرش‌ها 40 رج می‌باشد در سال 83 تولید فرش‌های گل‌ابریشم نیز شروع شد . که در این زمینه فرش‌های سفارشی با نقشه‌ی ماهی اقشار (تکاب) استفاده شده است.

    پشم مصرفی در فرش‌های شرکت کاملا خالص و با رنگ گیاهی و ثابت بوده و نخ مصرفی نیز 100% از پنبه‌ی خالص تهیه می‌گردد و عاری از هرگونه مواد مصنوعی و پولیستر می‌باشد و این یکی از ویژگی‌های فرش‌های تولیدی شرکت سهامی فرش ایران می‌باشد تولید سالیانه شرکت در استان حدود 2000 متر مربع فرش دستباف مرغوب می‌باشد.

    در زمینه‌ی فعالیت‌هیا نمایشگاهی برای بخش خصوصی:

    در این خصوص می‌توان به شرکت در نمایشگاه‌های داخل و خارج استان همراه با ترغیب بخش خصوصی در این نمایشگاه‌های اشاره نمود واز آن جمله است:

    -       نمایشگاه تخصصی فرش دستباف همدان و کردستان در اسفندماه سال 77 در همدان.

    -       نمایشگاه فرش کردستان، زنجان و آذربایجان غربی در خرداد ماه سال 78 در سنندج.

    -       نمایشگاه فرش بیجار در خردادماه سال 79

    -       نمایشگاه فرش دسبتاف استان‌های غرب کشور در کرمانشاه در تیرماه 79 و همچنین اردیبهشت ماه 80 .

    -       نمایشگاه فرش ارومیه در آذرماه سال 81

    -       نمایشگاه فرش سییدج در بهمن ماه 81

    -   برگزاری و اجرای اولین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف در سلیمانیه عراق در آذرماه سال 83 با همکاری سازمان بازرگانی استان کردستان.

    -       استانداری کردستان- گمرک و سایر ادارات ذیربط

    -       شرکت در نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف در سال‌های مختلف

    لازم به ذکر است از زمانی که برگزاری نمایشگاه تهران توسط شرکت سهامی فرش ایران انجام شده است شرکت با توجه به محرومیت استان کردستان با 30% تخفیف نیز برای غرفه‌داران استان کردستان در نظر گرفته است.

    با این همه هم‌اکنون فرش استان کردستان با مشکلاتی روبه‌رو می‌باشد که جهت آگاهی بیشتر به آن موارد مختصرا اشاره می گردد.

    الف: در بخش مواد اولیه و تولید:

    1- استفاده از مواد اولیه نامرغوب مانند پشم  دباغی شده و نخ پنبه پولیستر

    2- با وجود این که در کل استان بیش از 50 طرح اصیل قالی در سبک‌های سنندج و بیجار وجود دارد ولی متاسفانه تعداد محدودی از آن‌ها بافته می‌شوند و به علت عدم توجه به امر طراحی و نقاشی فرش،

    3- عمده تولید فرش در استان از یک قاعده‌ی قدیمی پیروی می‌نماید (اول تولید بعد دنبال مشتری بودن)

    ب: در بخش نیروی انسانی:

    نیاز به آموزش به‌ بافی و آشنایی بیشتر قالیبافان با اانواع بافت و انواع طرح‌های اصیل قالی در سبک‌های مختلف ضروری به نظر می‌رسد در کنار این تربیت و آموزش طراحان و نقاشان خبره‌ی فرش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد. در حال حاضر تعداد معدودی طراح در استان وجود دارد که به 10 نفر هم نمی رسد.

  • فهرست:

    ندارد.

     


    منبع:

    ندارد.

شبه قاره هند سرزمینی است با تمدنی بسیار قدیمی و هنری بسیار غنی که به سرزمین عجایب معروف است. این هنر تمدن همزمان با تمدن های مصری، سومری، آشوری، کلدانی، ایرانی، یونانی ایجاد گردیده است که در بعضی از شاخه ها نیز وجوه مشترکی با این تمدن ها نیز داشته و از هزاره سوم قبل از میلاد قابل بررسی می باشد. این تمدن، بیشتر در اطراف بخش علیای دره سند( Indus Valley Civiliztion ) مربوط به سه ...

مقدمه فرشبافی در سراسر جهان دارای تاریخی ست طولانی چه مردم همه نقاط گیتی برای تامین آسایش خویش بدون شک در ابتدا احساس نیازمندی به زیر اندازی نرم و گرم داشته و برای دست آوردن آن کوشیده اند. بافتن فرش بصورت کامل شده امروزی همچون سایر دست آوردهای بشری از نوع ساده آن آغاز گردیده و پس از طی مراحل گوناگون پیشرفته موجود در آمده است. قالی ایران در گذر قرنها جلوه ای بزرگ از هنر و صنعت ...

بازرگانی داخلی فرش ایران تجارت فرش در ایران سابقه‌ای بس طولانی دارد. شواهد تاریخی موجود بر توجه سلاطین صفوی به قالیبافی و ایجاد و توسعه کارگاههای سلطنتی ویژه برای بافت قالی تاکید دارد. در عصر صفوی صادرات قالی از ایران به بازارهای اروپایی رونق ویژه‌ای داشته است و قالیهای بافت ایران در این دوره توجه و استقبال اروپاییان بوده است، تا آنچه که بعضی از خواص اروپا از جمله شاهزادگان ...

مقدمه فرش ایران بر آمده از هنر اصیل و قدمت آداب ها و رسوم های زیبای ایرانی می باشد. فرش هایی ایرانی با نقوش و تزئینات خیالی باغ گونه خود به جان و روح انسان ، توان زندگی را هدیه می کند. با توجه به مطالعات انجام شده توسط محققین و کارشناسان هنری، اولین فرش یافت شده به نام پازیریک به ایران و بافنده ایرانی اختصاص دارد. پس این هنر در مملکت و سرزمین ما دارای اعتبار و اصالت خاصی می ...

فرش ایران دارای تاریخی بسیار طولانی است، در ایران از دیرباز بافتن انواع فرش متداول بوده و انگیزه ای اجدادی داشته است. به نوشته مورخان، جهانگردان، جنگجویان و آثار مکشوفه از گذشتگان گویای آن است که فرشبافی به صورت هنری دستی ، مردمی ، روستایی و عشایری در ایران سابقه بس دراز دارد. پروفسور «رودنکو» کاشف «فرش پازیریک» معتقد است که قالی مذکور کار مردم ماد یا پارس و پارت (خراسان بزرگ) ...

فرش ایران دارای تاریخی بسیار طولانی است، در ایران از دیرباز بافتن انواع فرش متداول بوده و انگیزه ای اجدادی داشته است. به نوشته مورخان، جهانگردان، جنگجویان و آثار مکشوفه از گذشتگان گویای آن است که فرشبافی به صورت هنری دستی ، مردمی ، روستایی و عشایری در ایران سابقه بس دراز دارد. پروفسور «رودنکو» کاشف «فرش پازیریک» معتقد است که قالی مذکور کار مردم ماد یا پارس و پارت (خراسان بزرگ) ...

تاریخچه فرش فرش دستبافت ایرانی در سال 1949 در دومین مرحله کاوشهای باستان شناس روسی، رودنکو در منطقه پازیریک کشف و به نام فرش پازیریک نامیده شد. رودنکو در کتابی که به مناسبت این اکتشافات در سال 1953 در روسیه منتشر کرد، درباره فرش مکشوفه توضیحات مفصلی نگاشت و آن را صراحتا کار ایران و قدیمی ترین فرش ایرانی در دنیا بیان نمود. او نوشت: "بدون اینکه بتوانیم به طور حتم بگوییم این فرش ...

پیشگفتار: « فرش در فرهنگ ترکمن ریشه در تاروپود هستی و زندگی ترکمن دارد. فرش ترکمن، زاده‌‌ی ذهن خلاق و اندیشه‌ی جستجوگر و دستهای آفریننده‌ی مادر است. مادر، با زبان دل و با دست‌های هنرمندش، فرش را زمینه و جلوه‌گر اندیشه‌اش کرد و با هر گره تمامی احساس و عاطفه و عشق مادرانه‌اش را به دخترش و به مردم ترکمن هدیه کرد. و در پایان برای زینت بخشیدن به قالی و اثبات حضور همیشگی خود در میان ...

فرش استان خراسان (سبزوار و مشهد) مقدمه خراسان یکی از قطبهای بسیار مهم قالیبافی ایران است و بافندگی فرش در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است شاید میزان این اهمیت را از نظرتعداد بافنده هایی که در مراکز متعدد قالیبافی این استان بکار بافندگی مشغولند بتوان درک نمود. خراسان یکی از قطبهای بسیار مهم قالیبافی ایران است و بافندگی فرش در آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است شاید میزان این اهمیت ...

سوابق تاریخی بافت فرش در اردبیل سابقه طولانی دارد. در دوران صفویه بمانند بسیاری از مراکز بافندگی، قالیبافی در اردبیل نیز در اوج کمال بوده، نام اردبیل همواره به همراه نام قالی ذی قیمت اردبیل متعلق به قرن شانزدهم که فعلاً در موزه ویکتوریا- آلبرت نگهداری می شود ذکر گردیده است. در دوران قاجاریه قالیبافی اردبیل دچار رکود فاحشی گردیده است. بافندگان اردبیلی در هنگام جنگ جهانی دوم که ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول