دانلود تحقیق دپارتمان های رادیولوژی

Word 58 KB 7553 13
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • دپارتمان های رادیولوژی

    دپارتمان یا بخش رادیولوژی دارای 3 زیرقسمت اصلی می باشد :(1) زیرقسمت تشخیص ، که ممکن است شامل التراسونیک ، فلوروسکوپی و غیره باشد ؛ (2) زیر قسمت تشعشعات ؛ (3) زیر قسمت طب هسته ای . این زیر قسمتها بر حسب الگوی مدیریت خود و یا رابطه فیزیکی / فونکسیونلی ، با دیگر بخش ها ، ممکن است به طور پیوسته و یا جدا از یکدیگر ساخته شوند .

     

    رادیولوژی تشخیص

    در این قسمت تصاویری از داخل بدن بیمار بر روی فیلم (رادیوگرافی) و یا بر روی لامپ اشعه کاتدیک (فلوروسکوپی - CRT) تهیه می شود .

    هم برای بیماران سرپایی و هم برای بستری ها و همچنین برای هر دو معینات روتین و اضطراری باید مناسب باشد . بنابراین ، دپارتمان موردنظر در ارتباط ODP ، واحدهای طبابتی ، مراقبت شدید و جراحی خواهد بود .

    مدت جدا کردن بیماران قابل بستری ، معمولاً در روی چرخدستی ، ویلچر یا استریچر ، از بیماران سرپایی در لباس خیابان و غالباً خونین ، باید حتی الامکان تطویل شود ، به ویژه در قسمتهای ورودی ، پذیرش و اتاق انتظار : در صورت بزرگ بودن دپارتمان این کار باید در قسمتهای رادیوگرافی و خروجی نیز انجام می شود .

    اتاق کار با اشعه X را در محلی انتخاب کنید که مسیر حرکت بیمار با مسیر حرکت تکنسین رادیولوژی تداخل نکند تا اینکه در اتاق کار با اشعه X  به هم برسند . دسترسی راحت به میز اشعه X توسط چرخدستی / استریچر ضروری است . دپارتمان را طوری طراحی کنید که زمان حرکت تکنسین ، خصوصاً موقع رفتناز اتاف خود به اتاق فیلم برداری ، حداقل باشد .

    تعیین محل شکستگی ها و موقعیت مانتر توسط اشعه ساده ، کمتر از 10دقیقه طول می کشد ؛ اعمال بسیار پیچیده و متناوب شامل بلع باریم یا تزریقات رادیواپک ممکن است تا 3 ساعت به طول بیانجامد . در این مدت بیمار ممکن است در درون یا نزدیک دپارتمان منتظر بماند . در طراحی قسمت رادیولوژی تشخیصی رعایت موارد زیر ضروری است : طرح اتاق مجزا برای آلتراسونوگرامی و ترموگرافی با وجود نیمکت مجهز به شیر آب آشامیدنی ، طرح ظرفشویی با صافی جهت جلوگیری از عبور بطریها به لوله تخلیه و کمد انباری در بالای ظرفشویی که منحصراً برای تهیه باریم بکار می‌رود ، ساخت WC برای بیمارانی که با باریم تنقیه شده اند و هر دوی اینها باید در مجاورت 2 اتاق مربوط به کار با اشعه X قرار داشته باشند ؛ تامین اتاق یا محلی برای بررسی و نظارت بر دقت فیلم ها (معمولاً ظرف 15 دققه بعد از عکس برداری کامل می شود) . پروسسورهای اتوماتیک لوله کشی شده نیاز به زهکشی ویژه ای دارند ؛ محوطه انتظار بر اساس  برای هر بیمار بعلاوه  جهت خویشاوند یا همراه بیمار طراحی می شود ؛ فضای جداگانه برای چرخدستی دو بیمار با 2 توالت مناسب برای 2 بیمار ویلچردار در نظر گرفته می شود .

    هر کدام از اتاقهای اشعه X باید توسط گچ باریم دار و یا ورق های سربی از بقیه قسمتهای ساختمان جدا شود ، هر دو ماده مذکور بسیار سنگین است . تمامی شیشه ها باید از جنس شیشه سرب دار باشد . تجهیزات اشعه X سنگین بوده و احتیاج به سقفی به ارتفاع  تا  دارد . تیرهای سازه ای متحرک و اضافی آویزان از سقف مورد نیاز است . کف و سقف طبقات ساختمان را برای تحمل بارهای اضافی طراحی کنید . عرض دربهای ورود به اتاق اشعه X باید  (هر دو لنگه) و دارای دولنگه باشد ، عرض یکی از لنگه ها 900 و دیگری  باشد .

    علاوه بر محل های فوق الذکر ، نواحی دیگری برای سورت کردن فیلمها ، خواندن فیلمها بواسطه رادیولوژیست ها و بایگانی ضروری است . همچنین محلهایی برای نوشتن گزارشات ، انبار وسایل و تجهیزات ، اتاق مدیریت و اتاق کنفرانس لازم است .

    اشعه X برای سلول های زنده مضر است : حفاظ بندی یا شیلد کردن همه اتاق های کار با اشعه X ضرورت دارد . این اتاقها باید توسط متخصصین تشعشعات ، طراحی و نظارت شود . در UK باید مطابق کدهای عملی مربوط به اداره حفاظت افراد در معرض اشعه یونیزه کننده ، طراحی گردد .

     

    سالن های عمل جراحی

    سالن های جراحی و زایمان به طور افزاینده به عنوان مراکزی به حساب می آیند که جهت انجام اعمال بسیار پیچیده بر روی بیماران خدمات می دهند . به طوری که انجام این اعمال در مطب‌های پزشکان و درمانگاهها بسیار مشکل است . برخلاف سویت های سنتی که دارای اتاق های مختلف برای خدمات مختلف بودند (مانند گوش و حلق و بینی و بخش ارتوپدی) ، اکنون سویت ها از اتاقهای چندمنظوره تشکیل می یابند . عملیات کوتاهع (3-1 ساعت) غالباً از اعمال با مدت متوسط (4-2 ساعت) و اعمال درازمدت (8-6 ساعت) جدا است . سویت زایمان در گذشته کاملاً جدا از سویت جراحی بود ، اما امروزه یا به صورت یکپارچه هستند و یا در کنار یکدیگر قرار دارند .

     

    عناصر طراحی

    مسیر حرکت بیمار را باید در نظر گرفت : بیمار ممکن است در ورودی ، اتاق کنترل ، اتاق قبل از بیهوشی ، اتاق عمل و اتاق بهبود توقف نماید . کارکنان را در نظر بگیرید : که به دو گونه کنترل کننده و تمیزکننده هستند . تجهیزات ، به ویژه وسایل و کالاهایی را که باید در فاصله میان دو کاربرد استریلیزه شوند ، در نظر بگیرید : آیا کار موردنظر باید به طور موضعی (در داخل سویت) انجام بگیرد یا به طور مرکزی (برای درمانگاه) اجازه بدهید که حجم آنها شما را راهنمایی کند . به مسئله اشتراک توجه کنید : اتاق هائی که برای اعمال مشابهی اختصاص دارند می توانند از وسایل و امکانات مشترکی استفاده کنند . آزمایش ها را در نظر بگیرید : آزمایشات سریع آزمایشگاهی و تست اشعه X را در نظر بگیرید :

    این آزمایشات چگونه باید انجام بگیرند ؟

    فضاهای مورد نیاز

    فضای لازم برای تخت بیمار بستری تغییرات زیادی دارد : بستگی به این دارد که آیا عمل جراحی بر روی بیمار قادر به حرکت انجام می گیرد یا اینکه آیا درمانگاه موردنظر دارای برنامه آموزشی است یا نه . و به چند عامل دیگر نیز وابسته است . به طور کلی  برای هر سالن جراحی در نظر بگیرید .

    فضای لازم برای سیکولاسیون ، پرستاری و کارکنان پزشکی و عناصر غیرفونکسیونلی ساختمان مانند تجهیزات تهویه مطبوع معمولاً قسمت اعظم ساختمان ، (شاید 80% بیشتر از فضای اتاق برای هر فرد) را به خود اختصاص می دهد . اتاق صندوق های لباس ، دوش ها و اتاق های استراحت برای کارکنان باید بر حسب تعداد کارکنان موردلزوم طراحی شود .

    سیرکولاسیون (گردش)

    طراحی مسیر سیرکولاسیون برای سویت های زایمان و جراحی مجهز به تکنولوژی بالا ، بسیار سخت است . 2 نوع اصلی از این مسیرهای سیرکولاسیون عبارت از مسیر یک کریدوری ، مسیر دو کریدوری یا ، مسیر مسابقه ، است . مسیر یک کریدوری تنها دارای یک کریدور بوده که به تمامی اتاقهای جراحی یا زایمان منتهی می گردد ، این اتاقها شامل اتاقهای کارکنان و بیماران و تجهیزات می شود . جلوی هر اتاقی محلی برای تمیز کردن وجود دارد و وسایلی برای استریلیزه کردن اتاق در درون هر یک آنها و یا میان 2 اتاق تامین است . در شکل «مسیر مسابقه» اتاقها به صورت دایره‌ای قرار داده شده اند و یک کریدور یا اتاق در بیرون جهت کارکنان و تجهیزات وجود دارد . اتاق کمدهای لباس کریدورها را به هم وصل می کند ؛ کارکنان و تجهیزات همراه با بیمار محل را ترک می کنند . کارکنان می توانند از طریق اتاق صندوق های لباس و محوطه دوش ها برگردند . کریدور برای چرخدستی حمل بیمار دو گونه است : با عرض 45 متر و باعرض 5/1 متر .

     

    تمیزی

    عامل تمیزبودن در سویت (Suite) جراحی یا زایمان نیز اهمیت زیادی دارد . همه اجسام ، سطوح ، اتصالات و غیره باید به آسانی قابل پاکسازی بوده و در مقابل شستشوی مکرر بادوام باشد : برای جلوگیری از عفونت ، اتصالات باید آب بندی شده باشد . هرگاه احتمال متصل شدن بیماران به ماشین های بیهوشی وجود داشته باشد لازم است از مواد ضدالکتریسیته ساکن استفاده به عمل آید. نکات لازمه را با داده های فنی تطبیق دهید .

     

    ادارات

    همانند مراکز صنعتی و خدماتی دیگر ، در درمانگاه ها نیز فضای لازم برای سیستم اداری روز به روز افزایش پیدا می کند . فضای اداری شامل دو قسمت می شود : یکی برای پردازش اطلاعات و دیگری برای استفاده از این اطلاعات . قسمت پردازش شامل دپارتمانهایی مانند ثبت سوابق (بایگانی) ، پردازش داده ها و حسابداری می شود ؛ و قسمت استفاده کنندگان شامل دپارتمانهایی مانند مدیریت درمانگاه ، پرسنل پزشکی و کنترل مالی می گردد . هر دو از ورودی مشترکی استفاده می کنند .

    فضای لازم برای هر قسمت متفاوت است . عوامل موثر در فضای قسمت پردازش اطلاعات عبارتند از : حجم و نوع اطلاعات و تجهیزاتی که در حال حاضر و یا در آینده مورد استفاده قرار می گیرد : با پیشرفت روش پردازش اطلاعات ، اطلاعات ورودی تغییر پیدا می کند . در مورد فضای قسمت استفاده کنندگان (استفاده از اطلاعات) تعداد افراد ، عامل تعیین کننده است . برای تعیین فضاهای ادارات دیگر ، مانند ادارات بازرگانی به ص 8-235 رجوع کنید .

    تعداد افراد مهمتری عامل در طراحی می باشد : کارمندان اداری عموماً تمام روز را در سرپست های خود می گذرانند ، بنابراین تامین محیط خوشایند بسیار مهم است . طرز رویارویی بیماران و پرسنل پزشکی اهمیت فوق العاده ای دارد . خصوصیت در انجام مصاحبه ها ، به ویژه در مورد امور پزشکی یا مالی ، باید در نظر گرفته شود .

    در شکل (1) مشخصات فضاهای تخصیص یافته به فضاهای اداری یا دفاتر درمانگاه ها ارائه شده است .

     

    ذخیره جیره و دفع مواد دور ریختنی

    تقریباً تمامی کالاها ، گاهاً به جز مواد دارویی و غالباً مواد غذایی ، به طور متمرکز دریافت و دفع می‌شوند . متوسط وزن کالاهای مورد استفاده در یک روز (در UK) برای یک درمانگاه 600 تخت خوابه  است ، مواد دفعی حاصله شده  می باشد . ملاحظات مربوط به انبارهای عمومی مرکزی (CGS) باید مورد توجه قرار گیرد .

    فونکسیون یا وظیفه :دریافت مواد مورد ذخیره ، توزیع کالاها ، جیره ها و تجهیزات قابل حرکت دادن ، کنترل دفتری .

    نکات اصلی در برنامه ریزی : آیا از وسایل یکبار مصرف و یا قابل استفاده مجدد استفاده خواهد ؟ سیستم های مورد استفاده برای کنترل ، انتقال و حمل مواد ، امکان انبار کردن مواد و غیره در یک محل دور .

    فضای کلیدی : محوطه سرویس برای وسایل نقلیه ، داشتن مسیرهای جداگانه جهت ورود و خروج به نقاط مختلف برای انجام خدمت خدمات گوناگون . محل بارگیری ، انبار : محوطه های ویژه و حفاظتی برای مواد مورد ذخیره .

    نکات اصلی در طراحی :‌ جداسازی کالایهای ورودی از مواد خروجی (جیره ها ، تجهیزات ، مواد فاسد شدنی ، خاکروبه ، آشغال ، کالاهای خیس ) ؛ دریافت و کنترل مواد غذایی به طور جداگانه ، ذخیره و کنترل کالاها به طور جداگانه در داخل درمانگاه (انبار مرکزی برای ذخیره جیره های (CSS) دارویی و مهندسی) ؛ نیازهای ویژه برای ذخیره گازهای طبی و مایعات فرار .

    اقلام مورد نیاز به انواع شکننده ، محتاج به کنترل نور ، رطوبت و گرد و غبار و محتاج به چیدن‌های ویژه ، تقسیم بندی می شوند . مواد خطرناک (مانند مواد رادیواکتیو ، داروهای خطرناک ، گازهای اشتعال پذیر ،‌مواد فرار) باید مطابق با قوانین و مقررات ذخیره شوند . جدول راهنمای UK در این زمینه در شکل (4) نشان داده شده است .

    محوطه انباری واقع در نقاز استفاده از مواد یا وسایل باید دارای مساحت اضافی باشد تا در روزهای تعطیل عمومی ، که پرسنل حمل مواد غایب هستند ، جای کافی وجود داشته باشد . تعطیلات معمولاً در UK سالانه 4 یا 5 بار و زمان هر تعطیلی 72 ساعت است . روشهای انتقال متفاوت است، ممکن است توسط چرخدستی و یا سیستم های انتقال خودکار انجام بگیرد . در UK استفاده از سیستم های خودکار توصیه می شود ، این سیستم ها نیاز به مهندسین تربیت شده برای نگهداری تجهیرات خودکار دارد و هزینه آن بیشتر از هزینه سیستم های دستی است : این نوع سیستم نسبت به عیوب مکانیکی و فنی آسیب پذیر است .

     

    سیستم سترون سازی مرکزی

    چه اتفاقی می افتد : دریافت متمرکز وسایل ، پاک سازی ، بسته بندی ، سترون سازی ، ذخیره و توزیع وسایل قابل استفاده مجدد (محل ذخیره وسایل سترون شده در روش بریتانیا (CSSD)) . از روش ویژه ای برای استریل کردن مواد مورد استفاده در بخشهای مراقبت از بیماران ، به خصوص در بخشها جراحی ، مامایی ، ‌اورژانس استفاده به عمل می آید . برای روابط فونکسیونل به شکل (3) رجوع کنید .

    نکات اصلی در برنامه ریزی : نزدیک بودن رابطه با سایر فونکسیون های کنترل مواد : CGS ، رخت شویی برای استفاده کنندگان ویژه ؛ مانند جراحی و مایی . ویایل انتقال برای وسایل استریل (استفاده عمومی یا اختصاصی از سیستم ها) .

    فضا های کلیدی : سترون سازی ، تدارکات مربوط به فرآیند استریل ، انبار کردن و صدور مواد و وسایل .

    نکات اصلی در طراحی : جداسازی دقیق نواحی کار کثیف از تمیز ،‌استفاده از بانک استریال کننده برای انجام این جداسازی ؛ موقعیت فونکسیون سترون سازی نسبت به وسایل جراحی .

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

دپارتمان هاي راديولوژي دپارتمان يا بخش راديولوژي داراي 3 زيرقسمت اصلي مي باشد :(1) زيرقسمت تشخيص ، که ممکن است شامل التراسونيک ، فلوروسکوپي و غيره باشد ؛ (2) زير قسمت تشعشعات ؛ (3) زير قسمت طب هسته اي . اين زير قسمتها بر حسب الگوي مديريت خود و يا

بخش تشخیصی این بخش شامل 1 رادیولوژی 2 مامو گرافی 3 سونوگرافی 4 سی تی اسکن و انژیو گرافی می باشد که در ادمه به توضیح هر کدام می پردازیم. واژه نامه: 1 رادیولوژی (Radiology): بر حسب اینکه از چه عواملی استفاده می شود پزشکی هسته ای : بر اساس مواد رادیو اکتیو رادیولوژی واقعی: بر اساس اشعه x که رادیولوژی پزشکی واقعی نام دارد. رادیولوژی پزشکی واقعی: 1 رادیولوژی تشخیصی 2 رادیولوژی درمانی ...

پذیرش: پذیرش اولین محل برخورد بیمار با کلینیک است که در رابطه با انتظار اصلی و ورودی کلینیک قرار می گیرد . مساحت پذیرش بستگی به تعداد کارکنان این قسمت دارد و به ازای هر کار کن 5m+ متر مربع مساحت مفید در نظر گرفته می شود . در درمانگاه های بزرگ هر گروه از کلینیکها دارای پیشخوان پذیرش خاص خود هستند . که در پشت هر پیشخوان یک نفر کار می کند . طول پیشخوان به ازای هر کار کن = 1m در ...

هدف در تصوير بردارري 3D مشاهده ساختار آناتومي به صورت واقعي مي باشد. که اين امر توسط سيستم هاي تصوير برداري 2D، نظير X-ray ,CT, MR و . . . امکان پذير نبوده است. در اين سمينار سعي شده است که اين تکنيک که به طور خاص مربوط به تصاوير اولتراسوند مي باشد

- طراحی مدولار : هم در USA و هم در UK برای تحت کنترل داشتن هزینه ها از سیستم طراحی مدولار استفاده می شود. در بریتانیا DHHS هزینه طرحهای استاندارد مربوط به همه بیمارستانها را تامین می کند. 2- روش مهار حوزه دپارتمان براساس مدول طراحی معمولی m15، که برای تامین نیازهای عملی لازم است، می باشد. این حوزه برحسب رابطه فونکسیونی صحیح جهت مهار کردن منطقه جوامع و خدمات گروه بندی شده است. 3- ...

ورودی پذیرش سرویس ( بیماران- معلولین) بخش پذیرش ( اطفال- بزرگسالان) اتاق انتظار پاتولوژی پروتز پریو لابراتور 10- اندو 11- بخش ترمیمی 12- ارتودنسی 13- رادیولوژی 14- آبدارخانه 15- رختکن پرسنل 16- اتاق اسراحت تویضیح زیر فضاها ورودی: کلینیک دندانپزشکی باید دارای ورودی مناسب بوده تا رفت و آمد برای کلیه بیماران سهل العبور باشد . استفاده از رمپ برای معلولین و ایجاد اختلاف مصالح برای ...

بخش زنان و زایمان این بخش به محل و تجهیزات پیچیده ای نیاز ندارد. بیماران میتوانند در بخش های جراحی – ترجیحاً بخش زنان بستری و درمان گردند.گرچه این بخش تقریباً با بخش زایمان در ارتباط است ولی بیماران زنان نمی توانند در آن بخش بستری شوند زیرا بسیاری از آنان عفونی اند. با قاطعیت می توان گفت که ارائه ی خدمت به زائو در یک بیمارستان عمومی با خدمت به بیماری که دوران بعد از زایمان را می ...

مواد مورد استفاده 1 - مواد مصرفی ده رأس خرگوش1 نر بالغ ظاهراً سالم از نوع آزمایشگاهی با گروه وزنی 3 5/2 کیلوگرم وگروه سنی 2 1 سال ، نخ نایلون شماره 5/3 ، تیغ بیستوری شماره 25 ، اندازه های 2 و 5 میلیمتر،مواد مصرفی موجود در بخش جراحی و آزمایشگاههای هیستوپاتولوژی. داروها شامل : آسپرومازین2 ،رامپون3 ، کتامین4 ،پنی سیلین5 ، واکسن هاری6 ،فیلم رادیو گرافی ، ناندرولون د کانات7 ، ...

مسأله چگونگی دفع پسماند های هسته ای، مسأله ای بوده که از ابتدا ذهن اکثر کارشناسان مسائل محیط زیست را به خود جلب کرده است. بسیاری از نیروگاه های تولید انرژی که با سوخت هسته ای کار می کنند در پایان زمان بهره برداری استاندارد خود قرار دارند. این مسأله در ایالات متحده آمریکا که عمده نیروگاه های آن درسال های پایانی فعالیت قرار دارند، نگرانی های بسیاری را به همراه داشته است. نیروگاه ...

مقدمه گسترش کسب و کارهای حوزه نظام سلامت با هدف ارتقای سلامت جامعه و اشتغال زایی گروههای پزشکی و پیراپزشکی بویژه دانش آموختگان جوان و بیکار از مهم ترین اهداف دفتر کارآفرینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد. در این مسیر اعطای تسهیلات از محل آیین نامه گسترش بنگاههای کوچک اقتصادی زود بازده و کارآفرین راهکاری اجرایی در حمایت از کارآفرینان نظام سلامت می باشد. تدوین مشاغل ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول