دانلود مقاله کمانش

Word 584 KB 7581 29
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • کمانش را می‌توان به صورت تغییر شکل ناگهانی سازه در اثرگذاری بار از حد بحرانی تعریف نمود کمانش حالت خاصی از ناپایداری در سازه‌ ها است که در اثر عدم وجود تناسب میان ابعاد هندسی سیستم ایجاد می‌گردد.

    در یک نگاه عمومی‌تر ناپایداری ناشی از وجود اجزای دینامیکی نظیر فنرها را نیز در همین مقوله مطالعه نمود.

    در این فصل ابتدا نمونه‌ا ی از ناپایداری در سیستم میله- فنر را بررسی نموده سپس بحث را به سایر انواع ناپایداری بسط می‌دهیم. در ادامه نحوه تحلیل ناپایداری و کمانش در مدل ها به کمک نرم‌افزار ANSYS را بررسی نموده مثالهای مطرح شده قبلی را مجدداً به کمک نرم‌افزار تحلیل می‌نماییم.

     

     
     
    تیر یک سردرگیر شکل(1-10)( الف) را با بارگذاری مشخص شده در نظر بگیرید در شکل(ب) وضعیت تغییر شکل یافته( وضعیت تعادل نهایی) مدل تحت بارگذاری ترسیم شده‌است. در صورتیکه تیر پس از اعمال بارگذاری و رسیدن به وضعیت تعادل( در شکل ب) در حالیکه نیروی Fبه تیر وارد می‌شود کمی از موقعیت خود خارج شده و مجدداً رها گردد به وضعیت تعادل خود (شکل ب) باز خواهد گشت. اکنون مدل شکل 2-10 را در نظر بگیرید .  


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    در شکل 2-10 تیری را ملاحظه می‌نمایید که به کمک یک فنر پیچشی به تکیه‌گاه متصل گردیده است. نیروی P که دقیقاً در امتداد محوری وارد می‌گردد تعادل تیر را برهم نخواهد زد. ولی در صورتی که موقعیت تیر مقدار کمی از وضعیت افقی منحرف گردد به علت گشتاور ایجادشده در اثر نیروی P ممکن است تیر در وضعیت تعادل جدیدی قرار گیرد.

    طبق روابط حاکم بر مدل‌های استاتیکی خواهیم داشت:

     ( کوچک:)

    ازروابط بالا با فرض  نتیجه می‌شود:

    در صورتیکه p

    در صورتیکه p>pcr به محض ایجاد میزان کمی انحراف از وضعیت تعادل سیستم ناپایدار خواهد شد و تیر شروع به دوران می‌کند.

    و اگر p=pcr : پس از انحراف وضعیت اولیه( در صورتیکه  کوچک باشد). تیر دروضعیت جدید به صورت متعادلی باقی خواهد ماند. در واقع در این حالت تیر یک وضعیت تعادل منحصر به فرد ندارد.

    برای آشنایی بیشتر با وضعیت‌های مختلف تعادل سیستم‌ها به مثال زیر توجه کنید:

     

     

     


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

     

    اگر تیر شکل 3-10 را به صورت ی ک جسم صلب در نظر بگیریم وضعیت آنرا تنها با یک متغیر( مثلاً زاویه دوران تیر) مشخص نمود تحت بارگذاری مشخص شده در شکل وضعیت تعادل در  می‌باشد. با افزایش p این وضعیت تغییر نخواهد نمود. در صورتیکه تیر کمی از وضعیت تعادل منحرف گردد نیروی بازگردانده p مجدداً آنرا به وضعیت تعادل نخستین باز می‌گرداند. نمودار تعادل برحسب مقادیر مختلف نیرو در شکل 4-10 نشان داده شده‌است.

     

     


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    وضعیت بارگذاری شکل 5-10 را در نظر بگیرید.

     

     

     

     


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    با توجه به روابط استاتیکی حاکم بر سیستم می‌توان نوشت:

                                                        

                                                                

    یعنی به ازاء مقادیر مختلف P مقادیر مختلف  مشخص‌ کننده وضعیت تعادل بدست خواهد آمد. شکل 6-10 نمودار( تعادل)برحسب P را نمایش می‌دهد:

     

     

     

     


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    حالت آخری که مورد بررسی قرار می‌گیرد بارگذاری فشاری در امتداد محور تیر می‌باشد: با افزایش p در صورتی که تیر به کمک عامل خارجی از وضعیت تعادل اولیه خارج نشود ( شکل 7-10) وضعیت خود را حفظ خواهد کرد و در واقع به ازاء هر p ،  وضعیت تعادل خواهد بود. ولی در صورتیکه تیر کمی از وضعیت  منحرف گردد ( شکل 8-10) می‌توان معادل حاکم بر مدل را به صورت زیر نوشت:

                                                                                                   

    اگر p>pct باشد پس از انحراف از وضعیت اولیه تیرناپایدار خواهد شد و سقوط خواهد کرد. در صورتیکه p=pcr پس از انحراف در هر  دیگری به تعادل خواهد رسید یعنی سیستم تنها یک وضعیت تعادل ندارد( شکل 10-9)

     

     اکنون می‌خواهیم معادلات تعادل مدل شکل 10-10 را بررسی نماییم.

    سیستم مطرح‌شده دارای دو درجه آزادی می‌باشد.

    فرض کنید میزان دوران هر یک از میله‌ها نسبت به محور عمودی را مختصات آن میله در نظر بگیریم. به کمک این دو مختصات می‌توان وضعیت سیستم را کاملاً مشخص نمود نمودار پیکره آزاد هر یک از میله‌ها به صورت شکل 11-10 خواهد بود.

     

     

     

     

    شکل 11-10

    با فرض کوچک بودن زوایای خواهیم داشت:

    (1-10(

    با در نظر گرفتن رابطه :           

               

    با استفاده از  با استفاده از روابط بالا داریم:

    مجددا با استفاده از فرض کوچک‌بودن  خواهیم داشت:

    معادلات 1-10 و 2-10 را می‌توان به صورت ماتریسی نوشت:

                                                     

    همچنانکه مشاهده  می‌نمایید شکل این معادله به صورت یک مسئله مقدار ویژه می‌باشد. برای بدست آوردن مقادیر ویژه معادله بالا از روش مطرح شده در فصل نهم استفاده می‌گردد.

                                                     

    در حالت خاص  و را محاسبه می‌نماییم

    بنابراین:

    مثال: دراین مثال مدل طرح شده در شکل 10-10 در یک حالت خاص در نرم‌افزار ANSYS مورد تحلیل و بررسی قرار خواهد گرفت. مدل المان محدود سیستم مذکور در شکل 13-10 ترسیم شده‌است.

     

    حل:

    برای مش‌بندی تیرها از المان Lonk 1 استفاده شده‌است. از آنجا که المان مذکور خمش را مدل نمی‌کند اتصال دو تیر به کمک گره رفتار« پین» را مدول خواهد کرد.

    در این مثال با توجه به ساده‌تر‌بودن استفاده از دستورات APDL بسیاری از مراحل به کمک تایپ و اجرای این دستورها انجام خواهد شد.

    در نخستین گام از تحلیل مدل باید المان‌های مورد استفاده تعریف گردد در المانLink1 ( تیر) و COMBIN14 ( فنر) به کمک منوی Main/menu/prep با دستورهای زیر تعریف می‌گردند:

                                                                                     

    سطح مقطع تیر را بعنوان ثابت حقیقی شماره 1 تعریف می‌نماییم لازم به یادآوری است که این ثابت تأثیری در مقدار پاسخ نخواهد داشت.

    R,1,0.01

    ضریب سختی فنرها را 1000 در نظر می‌گیریم.

    R,2,1000

    ماده مورد استفاده را به کمک دستور مربوطه تعریف می‌کنیم. می‌دانیم خواص مکانیکی ماده اکنون نیز تأثیری بر پاسخ نخواهد داشت البته از انجائیکه لازم است شرط صلب‌بودن تیرها برقرار باشد مقدار مدول یانگ باید بسیار بزرگ مثلاً1012 در نظر گرفته شود و دانستیه یک عدد غیرصفر تعیین نمی‌شود چون تحلیل دینامیکی است.

    اکنون گره‌های شماره 1 تا 5 را به کمک دستورهای زیر ترسیم می‌کنیم.

                                                                                            

    برای ترسیم المانها ابتدا باید نرم‌افزار المان مورد نظر و همچنین ثابت مربوطه Real Constant) )مشخص گردد فرض کنید ابتدا می‌خواهیم المانهای تیر را ترسیم نماییم یکی از دو روش زیر را می‌توان انجام داد:

    ( روش اول) تایپ دستورهای APLD :

    Type,1

    Real,1

    ( روش دوم): اجرای دستور

    Main/Prep/Create/Elements/Elem/Attributes

    در پنچره‌ای که باز می‌شود المان Link1 و ثابت حقیقی شماره 1 را انتخاب نمایید.

    پس از انتخاب المان و ثابت مورد نظر به کمک دستورهای:

     

    بین گره‌های (2و1) و (3و2) المان تیر را قرار دهید.مشابه همین عمل را تکرار نموده و المان شماره 2 همراه با ثابت شماره 2 را انتخاب نمایید. المان فنر را باید بین گره‌های (4و3) و(5و2) قرار دهید.

                                                                                                                                       

    به کمک دستور

    Main/menu/Prep/Load/Apply/Displacement/On Nodes

     قید UX و UY را به گره‌های 1و4و5 اعمال نمایید.

    همچنین به کمک دستور

    Main Menu/Prep/Loads/Apply/force/On Node

    نیروی N 1- را در راستای Y به گره 3 اعمال کنید. لازم به یادآوری است که نرم‌افزار ANSYS مقدار بار بحرانی ساده را به صورت تقریبی از بار اعمالی کاربر تعیین خواهد نمود.


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

کمانش کمانش را مي‌توان به صورت تغيير شکل ناگهاني سازه در اثرگذاري بار از حد بحراني تعريف نمود کمانش حالت خاصي از ناپايداري در سازه‌ها است که در اثر عدم وجود تناسب ميان ابعاد هندسي سيستم ايجاد مي‌گردد. در يک نگاه عمومي‌تر ناپايداري ناشي از وجود ا

الف) آئین نامه ها و استانداردهای مورد استفاده 1) مبحث ششم مقررات ملی ساختمانی ایران (بارگذاری) در محاسبات مربوطه به زلزله از این آئین نامه استفاده خواهد شد. 2) آئین نامه انجمن بتن آمریکا (ACI-318) روش طراحی روش مقاومت نهائی می باشد (ULTIMALE STRENGTH DESIGN) طراحی اجزاء بتنی از قبیل فونداسیون، شناژ و سقف های بتنی بر اساس این آئین نامه انجام خواهد شد. 3) آئین نامه انجمن فولاد ...

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

نصب و راه‌اندازی برنامه: 1-1-برای نصب برنامه‌هایی مانند اکتو برنامه های تحت ویندوز تنها کافی است گزینه set up از محتویات CD نرم افزار را اجرا کرده و برنامه را در محل مورد نظر نصب کنیم. این نوع نرم افزار برای اجرا اجتیاج به یک سری سخت افزار به صورت حداقل سخت افزار لازم است. من جمله دارا بودن حداقل 32 مگابایت فضای حافظه RAM و حداقل 500 مگابایت از فضای خالی هارد دیسک می باشد ...

چکیده سازمان تجارت جهانی (WTO) به عنوان یکی از 118 مولفه‌ جامعه­ موج سوم(1)، و همچنین تحولات پارادایمی در صنایع خودروسازی جهانی که در آستانه ورود به قرن دوم حیات خود است، استراتژیک­‌ترین چالشها، برای خودروسازان نوپای منطقه­ای به ویژه شرکتهای خودروساز ایرانی به حساب می­آیند. این مقاله گزیده‌های مطالعه‌ای را ارایه می‌دهد که الزامات بسترسازی در زیرساختهای رقابتی صنایع خودروسازی ...

روند رو به گسترش جمعيت در دنيا و لزوم استفاده بهينه از اراضي ساحلي در سالهاي اخير موجب گرديده است که تحقيقات بيشتري در زمينه طراحي و اجراي دايکهاي ساحلي و احياي اراضي ساحلي انجام گردد. مدلهاي مختلف کامپيوتري جهت طراحي سازه اي دايکها توسعه يافته است

دو عامل تعیین کننده در سیستم های مقاوم در برابر بار های جانبی مانند سیستمهای مهاربند،‌دیوار های برشی فولادی، قابهای ممان گیر، دیوارهای برشی بتنی و غیره سختی[1] و مقاومت [2] آنها میباشد. که به کمک دیاگرام بار – تغییر مکان جانبی آنها تعیین میگردد. در شکل 6-1 یک نمونه از این دیاگرامها در یک تصویر کلی نشان داده شده است. در دیاگرام مذکور شیب خط OA سختی سیستم مقاوم نامیده می شود و Fu ...

چکیده تخریب زیستگاه یکی از مهمترین عوامل انقراض و نابودی گونه هاست. این تخریب به دو صورت رخ می دهد: الف_ تخریبی که متأسفانه ناشی از فعالیت های نادرست و خودخواهانه ی انسان هاست و بر اساس برآورد IUCN اولیت عامل انهدام گونه های حیات وحش به حساب می آید. (باعث انقراض 127 گونه ماهی، 27 دوزیست، 40 خزنده، 102 پرنده و 153 پستاندار در سال 1980 میلادی و به طور کلی 30% انهدام گونه هاست). ب_ ...

موضوع اصلي ارتعاش بررسي حرکت نوساني «سيستمهاي ديناميکي» مي باشد. سيستم ديناميکي از «پاره هاي مادي» پيوسته که نسبت به هم قابليت حرکت ارتجاعي دارند تشکيل مي شود. تمام اجسامي که داراي جرم و خاصيت کشساني باشند، مي توانند ارتعاش کنند. جرم جزء لاينفک جس

مبانی تئوری انفجار: 1- مقدمه: در طول حداقل 200 سال گذشته، کاربرد واژه انفجار متداول بوده است. در زمانهای قبل از آن این واژه به تجزیه[1] ناگهانی مواد و مخلوطهای انفجاری با صدای قابل توجهی نظیر «رعد» اطلاق شده است. این مطلب از دیرباز شناخته شده است که انفجار تجزیه سریع مقدار معینی ماده است که به محض رخداد یک ضربه یا گرمایش اصطکاکی اتفاق می‌افتد. بنابراین تجزیه این مواد در شرایط ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول