دانلود گزارش سبک سازی یکی از مهم ترین راهکار های کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران

Word 63 KB 7780 45
مشخص نشده مشخص نشده محیط زیست - انرژی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    NEW-دبیر اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان اظهار داشت: سبک سازی یکی از مهمترین راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی در کشور زلزله خیز ایران است. به گزارش سرویس «علمی» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد رضا عدل پرور با بیان این مطلب گفت: تشخیص و شناسایی زمان، مکان و بزرگی زلزله تا به حال برای بشر امکان پذیر نبوده و این امر باعث شده است که محققان، پژوهشگران و اندیشمندان به فکر راهکارهای اصولی برای کاهش صدمات جانی و مالی ناشی از وقوع زلزله باشند. وی افزود: جنبش سبک سازی از حدود 70 سال پیش در آمریکا و در 60 سال گذشته در اروپا، ژاپن و کشورهای پیشرفته دنیا شروع شده است و نتایج به دست آمده از سبک سازی ساختمان و سازه ها در مقابل زلزله بسیار مورد توجه جهانیان و کشورهای زلزله خیز قرار گرفته که نتایج عینی و مثبتی را نیز به همراه داشته است. وی با اشاره به زلزله 2/7 ریشتری اخیر کشور ژاپن و زخمی شدن حدود 64 نفر گفت: اگر زلزله ای با همین شدت در شهر تهران بیاید با تلفات میلیونی و تخریب بخشهای عمده از شهر تهران همراه خواهد بود ولی کشور ژاپن با استفاده از فناوری جدید مقاوم سازی در سازه های خود با حداقل تلفات جانی و مالی روبرو شد. عدل پرور گفت: شاید سبک سازی بناها تا حدودی هزینه های ساخت را افزایش دهد ولی در مقایسه با کاهش تلفات جانی و مالی ناشی از زلزله، سبک سازی سرمایه ملی به حساب می آید و در نهایت از دیدگاه مهندسی ساخت و ساز اقتصادی تر می شود.

    وی افزود: بعد از زلزله مرگبار و فاجعه امیز رودبار و بم توجه مسوولان به راهکارهای کاهش تلفات جانی و مالی ناشی از وقوع زلزله معطوف شد و بحث سبک سازی، با توجه به یافته ها و پژوهش جهانی مورد توجه متخصصان و کارشناسان و سازندگان ساختمان کشورمان قرار گرفت. وی در ادامه گفت: حرکت به سمت سبک سازی علاوه بر موارد یاد شده نیازمند فرهنگ سازی استفاده از سازه های سبک و تغییر نگرش متخصصان و کارشناسان امر ساخت و ساز در کشور است.

    عدل پرور افزود: به همین منظور مهمترین اهداف اولین همایش بین المللی زلزله و سبک سازی ساختمان که اوایل مهرماه سال جاری برگزار می شود، تبادل اطلاعات در مورد استفاده از فناوریهای نوین، شناخت مصالح جدید و سبک در اجرای انواع سازه ها و ساختمانها، نحوه عملکرد ساختمانهای سبک در برابر زلزله و معرفی مصالح بومی سبک و مقاوم در برابر زلزله و معرفی مصالح بومی سبک و مقاوم در برابر زلزله و همچنین آگاهی از آخرین اطلاعات به دست امده تحقیقات توسط مهندسان، نخبگان، پژوهشگران و اندیشمندان کشور ایران و دیگر کشورهای جهان است.

     

     

     

    پس از سال ها زندگی پراکنده و بدوی نسل های بشری، رفته رفته نیاز و طبع اجتماعی انسان ها سبب شد هسته های مدنیت و کلنی های انسانی (human colonies) شکل بگیرند و پایه های تمدن کهن امروزی پایه ریزی شوند. مصر در کنار رود نیل سرزمین های آشور، کلده، بابل، بین النهرین و دشت و جلگه های وسیع سرزمین آریایی ایران (Persian) همه و همه نقطه هایی است که روی نقشه های جغرافیایی اولیه ظاهر و رفته رفته پر رنگ شدند و هویت یافتند و با توسعه زندگی اجتماعی بشری و ساز و کارهای اقتصادی و بازرگانی و حوزه کاشت و برداشت، گسترش و تزاید آنها ادامه یافت. این سیر تاریخی همچنان ادامه پیدا کرد تا امروز که ما شاهد قاره های پنجگانه کره زمین با شهرها، شهرک ها و روستاهای و مهمتر از اینها،کلان شهرهای عظیم روی نقشه جهان هستیم.

    در این قاره ها بافتهای متفاوتی شکل گرفته اند: از بیغوله و کپرها و حصیرنشین ها و سکونت های حاشیه ای و تحمیلی که بگذریم، بافت های مسکونی، تجاری، اداری و بازرگانی را در جای جای جهان و با گونه گونی بسیار می بینیم.

    امروز خانه های ویلایی بزرگ و کهن جای خود را به الگو های کوچک، با متراژ کوچک آپارتمانی داده که در دل برج ها و آسمانخراش های عظیم جای گرفته اند. بازار های سنتی و سرپوشیده گلی قدیمی با سقف های گنبدی و زیبا جای خود را به پاساژها و مراکز خرید بسیار بزرگ و چند طبقه با آسانسورها و پله های برقی داده است. فضاهای سبز وسیع خانه های قدیمی، محلات و خیابان ها، جمع و جور شده و در پارک ها و بوستان ها و حاشیه بعضی خیابان ها خلاصه شده است. راه ها و جاده های باطراوت و خلوت درشکه رو، سواره رو و پیاده رو تبدیل به خیابان های شلوغ و پرترافیک چند بانده و بلوار ها و بزرگراه های وسیع شده است. انسان امروز به جای پیاده روی در حاشیه باصفای خیابانها و گذر سواره از جاده های خلوت، درگیر ازدحام، انبوه خیابان ها و بعضا شلوغی اتوبوس های پر از جمعیت، بزرگراههای عظیم و شتاب مترو و ... است. هوای پاک و آسمان آبی و فضای سرسبز، کم کم به هوای آلوده و آسمان تیره، شلوغ و آغشته به صداها، برق ها و آژیر خودرو ها بدل شده است. از زندگی با صفا، خوش و آسوده دیروز خبری نیست و انسان امروز درگیر زندگی های پرزرق و برق، اما پر درد سر و ناآرام و پر هیاهو با دل مشغولی های بسیار است.

    البته درست که سهمی از مشکلات به افزایش جمعیت و گسترش جوامع امروزی و به تبع آن مسائلی از قبیل تمرکز کار، حرفه، صنایع، مراکز تجارت و بازرگانی و اقتصاد و... بر می گردد که لامحاله بایستی صورت می گرفت، اما باید پذیرفت که قسمت عمده ای از این زندگی را می توانستیم به شکل بهتری داشته باشیم.

    مواردی چون قطبی شدن شهرها و مناطق مسکونی به شمال و جنوب، چهره کریه وناخوشایند ساختمان سازی و بلندمرتبه سازی بی رویه در سطح شهرها و مناطق، بهم ریختگی بافت های مسکونی، نابود سازی محیط زیست بشری و مهمتر غیراصولی بودن و مقاوم نبودن ساخت و سازها در قبال حوادث نامترقبه بخصوص زلزله، ساخت و سازهای تقلیدی، بدون الگوی صحیح و قابل قبول، خارج شدن ار اصول و ضوابط سنتی و نوین در کاربرد مصالح و استفاده صحیح از آن و عدم رعایت سبک سازی در ساخت و سازها و امثال آن موید سهل انگاری های ما در این باره است.

    اما این همه حاصل سهل انگاری های نسل ما نیست. بلکه حاصلی است که در طول قرون و اعصار فراهم آمده و در عصر حاضر عمده ی آن رخ نموده است.

    برای مثال منزل(comfortable Home) که محل نزول از مرکب و آرامش یافتن و استراحت کردن و نزول یافتن در محل سکونت و خانه بوده است، کم کم به الگوی تحمیلی و اجباری تبدیل شده که آشیانه یا جوابگاهی نا آرام و غیر متناسب با طبیعت و فطرت انسانی است و آسایش او، هویت و فرهنگ او را تحت الشعاع قرار داده. مرحوم دکتر کریم پیرنیا می گفت در قدیم خانه ها را آدم وار می ساختند، یعنی برای سکونت و راحتی انسان. اما تغییرات و تحولات غیر اصولی در ساخت ساز و تاسیسات و کاربرد مصالح ساختمانی و طراحی، خانه ها را را تبدیل کرده به فضایی که دیگر راحتی و آسایش و لطافت ندارد و تنها سرپناهی است که به ناچار آن را می پذیریم و به آن پناه می بریم.

    بنابراین طرح این نکته ضروریست که همه آنچه مورد انتقاد است، خود را به ما تحمیل کرده و ما نیز اجازه داده ایم بدون هیچگونه بومی سازی و ایجاد صلاحیت و تناسب با زندگی انسان ایرانی وارد عرصه تعایش ما شود که البته بقول پروفسور رفیع پور این ضایعات و خساراتی است که انسان در اثر تحول و توسعه و در تضاد با راه و رسم صحیح زندگی انسانی می پردازد. و تنها راه چاره در این عرصه آن است که این ضایعات را به حداقل کاهش دهیم و همین امر نیز تدابیر خاص خودش را می طلبد. برای تدبیر در این باره ضروریست بدانیم که همه آنچه را که از آن سخن می گوییم ناهنجاری فضای زیست ما نیستند. بعضی ضرورت و اقتضاء توسعه و تحول بوده است و نیز ضروری است که بدانیم هنوز چیزهای بسیار برای افتخار و بالیدن داریم. میراث کهن و یادگار تمدن کشورما در صورت تعمق، راهگشای بسیار خوبی خواهد بود.

    و نیز باید به خاطر داشت به دلیل ویژگی های خاص هنر معماری، هر عملکردی در حوزه معماری و هنر، روش نوین در ساخت و سازها و طراحی ها، شهرسازی و شهرهای جدید و بافت هایی که امروز ایجاد می شوند نیز برای آیندگان به جا خواهد ماند و آنها ما را قضاوت خواهند کرد!

     

    1.  برای اندازه گیری عملیات خاکی در متره و برآورد از واحد متر مکعب استفاده می شود.

     

    2.  آجر خطائی ، آجری است که در اندازهای 5×25×25 سانتیمتر در ساختمانهای قدیمی برای فرش کف حیاط و غیره بکار می رفت.

     

    3. چنانچه لازم باشد در امتداد دیواری با ارتفاع زیاد که در حال ساختن آن هستیم بعدا دیوار دیگری ساخته شود باید لاریز انجام دهیم.

     

    4.  هرگاه ابتدا و انتهای یک دیوار در طول دیوار دیگری بهم متصل شود ، به آن دیوار در تلاقی گفته می شود.

     

    5. در ساختمانهای مسکونی (بدون زیرزمین)روی پی را معمولا بین 30 تا 50 سانتی متر از سطح زمین بالاتر می سازند که نام این دیوار کرسی چینی است.

     

    6.  قوس دسته سبدی دارای زیبایی خاصی بوده و در کارهای معماری سنتی استفاده می شود.

     

    7. حداقل ارتفاع سرگیر در پله 2 متر می باشد.

     

    8.  ویژگیهای سقف چوبی :الف)قبلا عمل کلافکشی روی دیوار انجام می گیرد ب)عمل تراز کردن سقف در کلاف گذاری انجام می شود ج)فاصله دو تیر از 50 سانتیمتر تجاوز نمی کند د)تیرها حتی الامکان هم قطر هستند.

     

    9.  گچ بلانشه کندگیر بوده ولی دارای مقاومت زیاد مانند سیمان سفید است.

     

    10.  به سیمان سفید رنگ معدنی اکسید کرم اضافه می کنند تا سیمان سبز به دست آید.

     

    11.  سنگ جگری رنگ که سخت ، مقاوم و دارای رگه های سفید و در سنندج و خرم آباد فراوان است.

     

    12. دستگاه کمپکتور ، دستگاهی است که فقط سطوح را ویبره می کند ، زیر کار را آماده و سطح را زیر سازی می کند.

     

    13.   عمل نصب صفحات فلزی (بیس پلیتها) در زمان 48 ساعت بعد از بتن ریزی صورت می گیرد.

     

    14.   زمانی که خاک (زمین) بسیار نرم بوده و مقاومت آن کمتر از یک کیلوگرم بر سانتیمتر مربع باشد از فونداسیون پی صفحه ای استفاده می گردد.

     

    15.       قطر دایره بتون خمیری ، بر روی صفحه مخصوص آزمایش آب بتون ، حدود 30 تا 35 سانتیمتر می باشد.

     

    16.       حدود درجه حرارت ذوب شدن خاک آجر نسوز 1600 درجه می باشد.

     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

     

    http://yz.tsml.ir

    http://culture.aruna.ir

    http://www.hamkelasy.com

    http://www.civilica.com

مقدمه یکی از بزرگترین آرزوهای بشر از دوران اولیه پیدایش درعالم ، مسئله ساخت سرپناهی مناسب بوده ودردوران فراصنعتی فعلی هرچند که اکثر آرزوها تحقق یافته ولی این مسئله همچنان از دغدغه های بزرگ همگان درسراسر دنیا محسوب میشود . درگذشته های دور که خاک وسنگ وآجر تنها مصالح ساختمانی بشمار می رفتند ، استفاده از آنها محدودیت خاصی نداشت ولی درحال حاضر که حفظ محیط زیست بخاطر بقای بشر اجتناب ...

خانه های بنایی در سراسر جهان تاریخچه ای بس دیرین دارند . روش بنایی تا قرن نوزدهم میلادی که دیگر انواع بیشمار ساختمان سازی پدید آمدند یکی از رایج ترین انواع احداث ساختمان بوده است . به سبب هزینۀ ارزان مصالح و ساخت و ساز آسان ، خانه های بنایی غیر مسلح همواره به طور گسترده ای در میان طبقات کم درآمد کشورهای در حال توسعه بویژه در خاور میانه ، آفریقا ، آمریکای جنوبی و غیره متداول بوده ...

RSS 2.0 عمران-معماري خاکبرداري آغاز هر کار ساختماني با خاکبرداري شروع ميشود . لذا آشنايي با انواع خاک براي افراد الزامي است. الف) خاک دستي: گاهي نخاله هاي ساختماني و يا خاکهاي بلا استفاده در

پیشگفتار ساختار زمین: زمین جسمی تقریبا کره ای به شعاع متوسط 6370 کیلومترمی باشد .هسته کروی بخش مرکزی کره زمین را در برگرفته وشعاع ان در حدود3470 کیلومتر تخمین زده می شود . اطراف هسته را لایه میانی یعنی گوشته فرا گرفته وضخامتی در حدود 2900 کیلومتر راشامل می شود .پوسته زمین اساسا سخت بوده وشامل سنگهای اذرین ورسوبی وسنگهای ناشی از دگرگونی انها می باشد. فشار و دمای زمین : دمای زمین ...

به نام خدا خلاصه تاريخ ايران زمان ميلادي زمان هجري سلسله پادشاه رويدادها پايتخت حدود 720 تا 550 پيش از ميلاد مادها ديا اکو ديااکو هفت قبيله آريايي را در

زلزله و مقاوم سازی ساختمان ها کشور ایران در منطقه زلزله خیزی واقع شده است براساس نقشه های پهنه بندی موجود، قسمت اعظم کشور ما از نظر زلزله در پهنه با خطر بینی بالا قرار دارد. تاریخ زلزله های اخیر کشورمان نشان می دهد که از اوایل قرن تقریباً هر 10 سال یک زلزله مخرب داشته ایم که منجر به تخریب گسترده منازل، مرگ ساکنین آن و خسارات عمده ‌اقتصادی شده است. آخرین زلزله مخرب در ایران زلزله ...

کشور ایران در منطقه زلزله خیزی واقع شده است براساس نقشه های پهنه بندی موجود، قسمت اعظم کشور ما از نظر زلزله در پهنه با خطر بینی بالا قرار دارد. تاریخ زلزله های اخیر کشورمان نشان می دهد که از اوایل قرن تقریباً هر 10 سال یک زلزله مخرب داشته ایم که منجر به تخریب گسترده منازل، مرگ ساکنین آن و خسارات عمده ‌اقتصادی شده است. آخرین زلزله مخرب در ایران زلزله خرداد 1369 در منجیل بود که ...

پيشگفتار ساختار زمين: زمين جسمي تقريبا کره اي به شعاع متوسط 6370 کيلومترمي باشد .هسته کروي بخش مرکزي کره زمين را در برگرفته وشعاع ان در حدود3470 کيلومتر تخمين زده مي شود . اطراف هسته را لايه مياني يعني گوشته فرا گرفته وضخامتي در حدود

مطالعه بازار 1- مقدمه : ساخت مسکن و تهیه مصالح مناسب آن یکی از مشکلات عمده ای است، که به ویژه کشورهای در حال توسعه با آن مواجه اند. به علاوه در مناطق زلزله خیز، کاهش وزن و سبک بودن ساختمان نیز اهمیت فوق العاده ای دارد و در صورتی که نوعی سیستم ساختمانی سبک و ارزان قیمت برای ساخت مسکن ابداع شود، هم در کاهش خسارات و صدمات ناشی از زلزله موثر خواهد بود و هم میتواند به حل مشکل مسکن ...

با توجه به قرار گرفتن کشور ما برروي کمربند زلزله ، هميشه اين وحشت وجود دارد که در آينده نيز زلزله هايي به وقوع پيوسته و خسارتهاي بيشتري به بار آورند، لذا استاندارد سازي فرآيند ساخت و ساز با رويکردهاي مختلف ضرورتي است که لزوم اهتمام بدان برکسي پوشي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول