دانلود مقاله بررسی نقاشی در سبک‌های فوویسم ، کوبیسم ، هنر انتزاعی و سوررئالیسم

Word 2 MB 8369 21
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده :

     موضوع این پژوهش بررسی نقاشی در سبک‌های فوویسم ، کوبیسم ، هنر انتزاعی و سوررئالیسم است که در مورد هر یک به اختصار ، اطلاعات مفیدی در دست گذاشته شد . متاسفانه بررسی نقاشی در مورد تمام سبک‌ها میسر نشد . هدف از این پژوهش آشنایی با برخی از سبک‌های قرن بیستم که بسیار چکیده ارائه شد ، بود که مطالب آن برگرفته از اطلاعات کتابهای هنری و تاریخی بود لذا سعی شد از اطلاعات جامع ولی مختصر استفاده گردد. شاید این پژوهش مشوق خوبی برای بررسی دیگر سبک‌هایی باشد که دراین مجموعه ذکر نگردیده تصاویر رنگی هر بخش برگرفته از اینترنت بود که براساس موضوع هر بخش تصاویر مربوطه تهیه شد و ارائه شد و کوشش شد که به طور کلی دگرگونی قرن بیستم ( قرن مدرن ) را به خواننده آشنا سازد .

     

    مقدمه :

    این مجموعه برگفته از چند کتاب است که مطالب آن بسیار کلی و دقیق است . برای گردآوری این مجموعه کوشش شده است تا حتی الامکان اطلاعات مهم و مربوطه ، مختصر ولی مفید ارائه گردد.

    در مورد سبک‌های مدرن که قرن دگرگونی نقاشی و مخصوصاً گرافیک است ، آشکار است که پرداختن به کلیه‌ی سبکها ،معرفی جهان بینی موجود در پس آنها و تجزیه و تحلیل آثارشان آفریده شده در ارتباط با آنها میسر نیست چون موضوع بسیار گسترده است .

    این پژوهش شامل دو فصل است که در فصل اول به اوایل قرن مدرن که همراه با تغییرات بسیار مهمی بود اشاره شد در فصل دوم چگونگی به وجود آمدن سبک‌ها ، شیوه‌هایشان و نقاشان معروف مربوطه به آن مکتب پرداخته شده نظیر ، سبک فوویسم ، کوبیسم ، هنر انتزاعی و سبک سوررئالیسم که به اختصار پرداخته شده.

     تصاویری که برای این مجموعه مورد استفاده قرار گرفته تصاویر به صورت منظم در آخر هر سبک چاپ شده که خواننده پس از آشنایی با سبک می‌تواند تصاویر مربوطه را بررسی و تجزیه و تحلیل کند . تصاویر کاملاً رنگی هستند و در رنگ آن هیچ تغییری ایجاد نشده است . لذا سعی شده تا آنجا که امکان تهیه‌ی تصاویر مناسب وجود داشته ، تصاویر تهیه و ارائه شوند تا درک مفاهیم را با ارجاع مستقیم به آثار تسهیل نماید .

     

    فصل اول

    هنر مدرن ............................................................4

    فردیت در هنر قرن بیستم............................................6

     

    هنر مدرن :

     دو دهه‌ی اول قرن بیستم با چنان تغییراتی همراه بود که تمام جنبه‌های زندگی بشر را دگرگون ساخت و در صورتبندی‌های سیاسی ؛ فرهنگی و اقتصادی به طور عمیقی اثر کرد . در اروپا رژیم‌های دموکراسی ، سوسیالیستی و کمونیستی جایگزین رژیم پادشاهی گردید.

    صنعت وتجارت با پیشرفتهای فناوری و علمی متحول شد. اتومبیل در سال 1885 وهواپیما در سال 1903 حمل ونقل را دگرگون ساخت سینما( سال 1896) و ارسال پیام از رادیویی بی‌سیم ( سال 1895) دوران جدیدی را در ارتباطات بشر نوید داد .

    در سال 1908 با شروع انقلاب ترک‌ها در اعاده حاکمیت قانون و اعلامیه‌ استقلال بلغارها، بیداری و استقلال طلبی ملتهای تحت استعمار و انقیاد آغاز شد . کشتار در طی اولین جنگ جهانی ، جنگیدن با کمک سلاح‌های فناوری‌ ویرانگر ، سنن و نهادهای تمدن غرب را از بنیان به لرزه درآورد .

     اگر در این اوضاع پر آشوب ، هنر بصری چندین انقلاب خلاق را تجربه کرده باشد که طی آن ارزش‌ها، شیوه‌های سازماندهی فضای کار ونقش اجتماعی خود را زیر سوال برده باشد، تعجیب برانگیز نیست. چشم انداز واقع نگرانه‌ی سنتی دنیا از بین رفته بود ونمایش جلوه‌های بیرونی ، نیازها و تصورات اروپای پیشتاز در حال شکل گرفتن را برآورده نمی‌کرد ،ایده‌های بنیادی در رنگ و شکل ، اعتراض اجتماعی ، حالات و هیجانات عمیق فردی و نظریه‌های فرویدی ، اذهان بسیاری از هنرمندان را به خود مشغول کرد .( بی‌مگز ، 1384 ، ص 276)

     

     

    فردیت ، در هنر قرن بیستم :

     به گفته‌ی ذکر گو نویسنده‌ی کتاب سیر هنر در تاریخ چنین آمده است که در قرن بیستم به ناگاه مخالفت با سنت وعرف اجتماعی که گام‌های آغازین آن در قرن 19 برداشته شده بود ، قوت می‌گیرد و فردیت هنرمندان نقشی قوی‌تر ایفا می‌کند . هنرمند این سده می‌آموزد که آثار خود را آنطور که خود می‌خواهند – نه آنگونه که اجتماع از او توقع دارد - بیافریند . همچنین موضوع باعث بروز طیفی وسیع و متنوع از آثارهنری شد که مبنای آنها فردیت هنرمند است ؛ آثاری مانوس و غیر متعارف که درک کردن ولذت بردن از آنها به مراتب دشوارتر از آثار گذشتگان و در برخی موارد ناممکن می‌نمود . اختراعات و اکتشافات سریع و جهش‌وار این قرن صحنه‌ی هنر را دگرگون کرد .

    یکی از عوامل مهمی که در طرز تلقی عرفی و سنتی از هنر خلل ایجاد کرد ، اختراع دوربین عکاسی بود این پدیده ی شگفت انگیز که قادر بود اشیاء و مناظر و افراد را با دقتی بیشتر و زمانی کمتر شبیه سازی کند ، هنر نقاشی را به سوی دیگری راند. هنرمندان فکر کردند که یا هنرشان – با ظهور این اختراع نوین - محکوم به فناست و یا اینکه می‌بایست برای آن هدف و غایتی متفاوت خلق کنند .

     اختراعات دیگری چون تلسکوپها ومیکروسکوپها ، و تلویزیون و ویدئو چشم هنرمندان را به جهانهای متفاوتی گشود . برخی نگاه ریزبینانه را در کار خود بسط دادندو با بزرگنمایی اغراق آمیزی به تصویر جهان و اشیاء پرداختند . عده‌ای نیز تحت تاثیر فضای بیکران آسمانها مجذوب خلاء گشتند و آن را در آثار خویش تاکید کردند. گروهی نیز به مطالعه‌ی اجزای پدیده‌های بصری مانند « رنگ» ، « حجم » ، « سطح » و دیگر عناصر تصویری پرداختند و بعضی دیگراز حرکت وسرعت متاثر شدند و در آثارشان این عناصر را مورد توجه قرار دادند.

    بدین ترتیب آثاری کثیر ، متنوع و متفاوت از هم به ظهور رسید . مبنای این تنوعات و کثرت نگاه فردی هنرمندان به جهان اطراف خود بود و این نگاه خود زاییده‌ی تحولات سریع و بی‌شماری بود که بشر قرن بیستم شاهد آن بوده و هست .

     

     

    فصل دوم

    گذری بر برخی سبک های هنر در سده بیستم...................................9

     

     

    سبک فوویسم ( ددگری ):

    « در نمایشگاه پاییزی » که به سال 1905 در پاریس دایر شد ، سیزده نقاش نوآور با « رنگ مالیهای کریه » و « بلهوسیهای وحشیانه‌ی » خود ] گفته‌‌های منتقدان و روزنامه‌های وقت [ به مقابله با سلیقه‌ی عامه‌ی مردم برخاستند ، و در آن بوته‌ی جوشان هنر ، یعنی شهر پاریس ، رسوایی تازه‌ای به پا کردند . لویی و کسل با ورود به آن نمایشگاه فریاد زد :« اینجا که قفس ددان است !...» و از آن پس عنوان « ددگری » بر آن مکتب زودگذر ، و نام « ددگران » بر ان گروهک هنری مهر خورد .

    نام آوران این گروهک گرد آمده به دور ماتیس عبارت بودند از : مارکه ، دوفی ]وفات 1953[ ، فریس ، دورن ، و لامنک ، روئو ] وفات 1958[ ، مانگن ، و کمی بعدتر ، ون دونگن هلندی و والتا . ددگران با واکنشی پرخاشگرانه نسبت به شیوه‌ی دیافتگری ، و به دنباله‌ی دلزدگی از نظریه‌های هنری حاکم بر زمان ، که به عقیده‌ی آن نقاشان همه مهاری بودند بر پویش قریحه‌ی نوپرداز ایشان ، اعلام برخورداری از آزادی کامل در اجرای نقاشی و بیان هنری خود کردند ؛ رنگهای تند و ناب را در سطوح گسترده ، بدون تقلید از طبیعت و با هر درجه از تضاد بیواسطه که شور مهار گسیخته‌شان روا می‌دانست بر پرده نشاندند ؛ خطوط پرتوان ، ساده شده و گاهی زمخت را با گستاخی به دور اشیاء و اشکال کشیدند .

     ماتیس می‌گفت :« من رنگ را هر چه نابتر به کار می‌کشم و بر آن تغییر ماهیت نمی‌بخشم .

    این کار بر عهده ی رابطه‌های میان خود رنگهاست . هیچ چیز مانع آن نمی‌تواند بود که هنرمند با تعدادی رنگ ، ترکیبی هنری در وجود آورد .» و چنانکه خواهیم دید آمیزه‌ی همین اسلوب‌ها و برداشت‌ها بود که اندک زمانی بعد « هیجانگری » را در قالب شیوه‌ای رسمی و ریشه‌دار به ثمر رسانده براک نیز که به آن گروهک ملحق شده بود در اندک زمانی از نقاشی به شیوه‌ی ددگری دست کشید و در همکاری با پیکاسو به پایه گذاری نهضتی معتبر و اساسی روی آورد .» 0 مرزبان ، 1385، صص 226و 228)

    به عقیده‌ی آزبورن و چیلورز ، فوویسم برای اکثریت گروه خود ، صرفاً مرحله‌ای انتقالی و گذرا بود که با عبور از آن قادر شدند تا سبک‌ها و روش‌های متنوعی را ابداع کنند . گر چه عمر فوویسم کوتاه بود اما تاثیر عمیقی بر رشد و گسترش اکسپرسیونیسم آلمان نهاد 

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    آزبورن ، هارولد و چیلورز ، ایان ( 1382) سبک‌ها و مکتب‌های هنری ، فرهاد گشایش ، چاپ دوم ،تهران ، انتشارات عفاف .

    بی‌مگز ف فیلیپ ( 1384) تاریخ طراحی گرافیک ،ناهید اعظم فراست و غلامحسین فتح الله نوری ، چاپ اول ، تهران ، سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها ( سمت ) .

     ذکرگو ، امیر حسین ( 1383 ) سیر هنر در تاریخ (2) ، چاپ پنجم، تهران ، شرکت چاپ و نشر کتاب‌های درسی ایران.

    مرزبان ، پرویز ( 1385) خلاصه‌ی تاریخ هنر ، چاپ پانزدهم ، تهران ، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی .

    www.art.com

تاریخچه نقاشی نقاشی عمل بکار بردن رنگ دانه محلول در یک رقیق کننده و یک عامل چسپاننده یک چسب ) بر روی یک سطح (نگهدارنده) مانند کاغذ ، بوم یا دیوار است. این کار توسط یک نقاش انجام می شود. این واژه بخصوص زمانی به کار می رود که این کار حرفه شخص مورد نظر باشد. قدمت نقاشی در بین انسانها ، شش برابر قدمت استفاده از زبان نوشتاری است. در قیاس با نقاشی ، طراحی ، سلسله عملیات ایجاد یک سری ...

سبک شناسی هنر: در این بخش- که از کتابی با عنوان سبکهای هنری از امپراسیونیسم تا اینترنت، نوشته، کلوس ریچارد- سال 1383 گرفته شده- سبکهای هنزی که از نظر محتوایی و به خصوص بصری(فرمی) با جنون مرتبط و نزدیک هستند، با اولویت و ترتیب تاریخی به شرح ذیل ارایه می گردد. هنر انتزاعی 1910 م . Abstract Art دوران هنر انتزاعی در حدود 1910 م . آغاز گردید . پیش از آن مرجع تصاویر مبتنی بر عینیت ...

در این بخش- که از کتابی با عنوان سبکهای هنری از امپراسیونیسم تا اینترنت، نوشته، کلوس ریچارد- سال 1383 گرفته شده- سبکهای هنزی که از نظر محتوایی و به خصوص بصری(فرمی) با جنون مرتبط و نزدیک هستند، با اولویت و ترتیب تاریخی به شرح ذیل ارایه می گردد. هنر انتزاعی1 1910 م . دوران هنر انتزاعی در حدود 1910 م . آغاز گردید . پیش از آن مرجع تصاویر مبتنی بر عینیت واقعی و بر مبنای تقلید از ...

نگارگر امروز چنانکه باید پیرو شیوه نو است و در پی سواد برداشتن از طبیعت نیست در پی آن است که احساس اصیل و نیرومندی را که در خاطرش نقش بسته آشکار کند و شکل ببخشد در این مقصود از همه نقش های عالم و از خطوط و رنگهای گوناگون و ترکیب صورتهای طبیعت مدد می طلبد و هرچه او را به کار آید به هم می پیوندد غم آن ندارد که بعضی شکل ها در دستش می شکند و رنگها از راه به در می روند و خط مستی می ...

پیشگفتار: هنر ایران به لحاظ قدمت و زیبایی همیشه مورد توجه محققان بوده است. هنر ایرانی هنری اصیل و سنتی است که از دیرباز مورد توجه منتقدان و پژوهشگران قرار گرفته است و در این راستا آثار هنری به جای مانده از جمله نقاشیهای دیواری و سفالها و کاشیها و نقاشیهای مینیاتور که عموماَ برای زینت بخشیدن به نسخ خطی کاربرد داشته است مهمترین نقش را بازی کرده اند و به راحتی اندیشه ها و تفکرات ...

در بهار 1874 گروهي از هنرمندان فرانسوي تحت نام انجمن هنرمندان گمنام، متشکل از نقاشان و مجسمه سازان و حکاکان و... گرد هم آمدند و يک استوديوي عکاسي( آتليه نادار) را براي نمايش آثارشان اجاره کردند و در معرض ديد عموم گذاشتند. با اين کار شديد ترين و خصما

مدرنيسم جنبشي بود که حدود سال 1880 آغاز شد و در سال 1980 به پايان رسيد. مدرنيسم به صورت رويکرد تؤري در هنر توصيف مي شود. «هنر به خاطر هنر» اصطلاحي است که نمون? اين جنبش بود زيرا به طور اساسي گفته مي شود که بايد هنر را بيشتر بررسي کرد تا مواردي بيشتر

هنر پاپ Pop Art پاپ آرت مخفف «Popular Art» (هنر فردی، هنر عامه) این اصطلاح رو لارنین آلووی منتقد انگلیسی برای بیان جنبش هنری که در اواخر دهه 1950 تا اوائل دهه 1970 در بریتانیا و ایالات متحده بوجود آمده ابداع کرد. فرهنگی برای درک مصرف گرائی و فرهنگ عامه (جنبش هنری) پاپ آرت نهفتی است در اواسط دهه ششم سده ی بیستم که به طور مستقل در انگلستان و سپس در آمریکا بوجود آمد که تمام تکنیکها ...

خلاصه:هنر واژه‌ای اوستائی،‌صورتهای ذهنی و عینی هنر، بررسی درباره سرچشمه‌های هنر،‌زیبائی و هنر، هنروحقیقت. هنر یک واژه کهن اوستائی است و در زبان فارسی از پیشوند «هو» بمعنی خوب و واژه «نر» بمعنی مردانگی و توانایی پیوند یافته و «هونر» بمعنی «خوب توانی» بکار رفته است. بیش از هزار سال است که پیشینه واژه هنر باین معنی در زبان و شعر فارسی دیده میشود فردوسی گفته: چو پرسند پرسندگان ازهنر ...

مکتب لهستان حاصل ذوق و دیدگاههای متنوع جمعی از نقاشان و طراحان گرافیک و به اعتقاد منتقدان دهه 50 تا 70 دوران طلایی پوسترهای لهستانی بود. اگرچه این آثار هنری تبلیغی محسوب می شد، اما به هیچ یک از آثار ارائه شده در غرب شباهت نداشت جهان بینی غیرمتعارف و منحصر به فرد این آثار از میان سبک های غربی نظیر آرنوو، سوررئالیسم و پاپ آرت تکامل یافت. طراحان لهستانی با بی قیدی نسبت به قوانین ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول