دانلود تحقیق فرار سرمایه ها

Word 31 KB 8656 7
مشخص نشده مشخص نشده علوم سیاسی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • سرمایه سالم و مولد در یک کشور اساس و مبنای حرکت چرخ تولید در بخشهای مختلف از جمله در کشاورزی و صنعت و خدمات است و ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری و فقر که تبعات خاص خود را دارند از اثرات حرکت چرخ تولید به شمار می رود.

    بدون شک فرار سرمایه و بی اعتنایی به سرمایه گذاری مولد موجب کندی یا توقف چرخ تولیدی وبه تبع آن عدم ایجاد شغل و افزایش میزان بیکاری و رشد فقر و ناهنجاری های اقتصادی و اجتماعی وفرهنگی می شود.

    کارشناسان علم اقتصاد اعتقاد دارند، برای به حرکت درآمدن چرخ تولید در بخش صنعت و تجارت و کشاورزی و ... باید سرمایه کافی در دست بخش خصوصی باشد زیرا دولت هرگز یک تاجر یا یک کشاورز و یا یک صنعت گر خوب نبوده و در دنیای پیشرفته امروز این امر به اثبات رسیده است.

    اکنون با اوضاع حاکم بر اقتصادی کشور و عدم جذب سرمایه ها بنابه آمارهای موجود باید گفت که به راستی علت واقعی فرار سرمایه ها از کشور در کجاست؟ چه بلایی بر سرمان آمده که نه تنها سرمایه گذاران خارجی را جذب نمی کنیم بلکه مقدمات فرار سرمایه گذاران داخلی را نیز فراهم کرده ایم؟

    آیا واقعاً سرمایه گذاری در کشور ما ناامن است یا آن را ناامن جلوه داده اند؟ این پرسش و ده ها پرسش مشابه را بارها و بارها از خود پرسیده ایم و در بسیاری از مواقع پاسخ های آن را نیز داده ایم.

    بی ثباتی سیاسی، سیاست پردازی اقتصادی، قانون گریزی و قانون ستیزی، تصمیمات عجولانه و کارشناسی نشده، برتری منافع کوتاه مدت به منافع بلند مدت و بی اطلاعی و یا عدم توجه به فاکتورهای تعیین کننده برای رونق اقتصادی و سرمایه گذاری هریک به تنهایی خود مانعی بزرگ برای سرمایه گذاری محسوب می شود و این درحالی است که ما تمامی این خوبان را برای فراری دادن سرمایه ما به یکجا جمع کرده ایم.

     

    چگونه انتظار داریم سرمایه گذاری که هر روز خود و سرمایه اش را با چالش و بحرانی جدید مواجه
    می بیند به سرمایه گذاری و رونق آن امیدوار شود.

    فقدان امنیت اقتصادی براثر نداشتن چشم انداز روشن اقتصاد ایران و تغییر ناگهانی و غیرقابل پیش بینی قوانین و رویه های مؤثر بر سرمایه گذاری و تولید، از یک سو و نبود ضمانت اجرا برای بسیاری از قوانین مؤثر بر سرمایه گذاری و تولید از دیگر سو، ریسک سرمایه گذاری را بالا برده است.

    فرار سرمایه این آهوی گریزپای در اقتصاد ما نتیجه عینی سیاست ها و برخوردهای غلط با سرمایه و سرمایه گذار است، امری که به طور مکرر آیت ا... هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه از سر خیر و دلسوزی بدان اشاره کرده و مسوولان امر را بر ضرورت توجه به آن دعوت کرده است.

    تشکیل دفتر حمایت از سرمایه گذاری در مجتمع قضایی امور اقتصادی مجتمعی که پیش از این از آن به عنوان نماد مبارزه با سرمایه گذار و قلع و قمع آنان یاد می شد از تلاش دستگاه قضایی به عنوان یکی از متولیان برای حمایت از سرمایه گذاری و تأمین امنیت اقتصادی حکایت می کند.

    رئیس قوه قضائیه طی یک ماه اخیر بارها و بارها با هشدار نسبت به عواقب خروج سرمایه از کشور به نگاه دین مبین اسلام و تأکید قانون اساسی به احترام به سرمایه و سرمایه گذار اشاره کرده است.

    متأسفانه در روزهای اخیر شاهد به حاشیه کشاندن اظهارات رئیس قوه قضائیه در باب ضرورت تأمین امنیت اقتصادی برای سرمایه گذاران از سوی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بوده ایم، به گونه ای که از اظهارات نمایندگان چنین استنباط می شد که معرفی مفسدان اقتصادی یک اصل و امنیت اقتصادی فرعی در کنار این اصل است.

    این در شرایطی است که این نمایندگان می توانند با تصویب قوانین محکم و راهگشا در راستای جذب سرمایه ها و جلوگیری از سرمایه ایرانیان به دولت و قوه قضائیه وملت کمک شایانی کنند.

    از سویی لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی و تأثیر معرفی مفسدان اقتصادی در کاهش این قبیل از جرایم برکسی پوشیده نیست اما مطالبه نام مفسدان اقتصادی از رئیس قوه قضائیه از جرایم بر کسی پوشیده نیست اما مطالبه نام مفسدان اقتصادی از رئیس قوه قضائیه از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که پیش از این خود بر ممنوعیت انتشار احکام قبل از قطعیت آراء تأکید کرده بودند نه تنها از پایه های قانونی برخوردار نیست بلکه نقض غرض است.

    این نکته را نیز باید از نظر دور نداشت که فساد اقتصادی پیش از آنکه در دستگاه قضایی رسیدگی شود، محقق شده است و سازمان گزارش دهنده به دستگاه قضایی نیز پیش از همگان از تخلف وفساد صورت در مجموعه اش مطلع شده است، حال این چه سیاستی است که توقع می رود دستگاه قضایی قبل از آنکه حکمی صادر شود اعلام عمومی کند.

     

    نمایندگان مجلس به واقع اگر درمان در فساد اقتصادی در کشور را در معرفی نام مفسدان اقتصادی
    می دانند، می توانند با ارائه طرحی علاوه بر حذف تبصره یک ماده 188 قانون آئین دادرسی کیفری، تمامی دستگاه ها و نهادها را به اعلام اسامی، متجاوزان به حقوق بیت المال ملزم کنند و از شعارها و تبلیغات در این زمینه که جامعه را ملتهب می کند، خودداری شود.

    این در شرایطی است که رئیس قوه قضائیه با معرفی اسامی مفسدان البته از مسیر درست و براساس قانون مخالفتی ندارد بلکه پیش و بیش از آن بر جلوگیری از فرار سرمایه ها و اطلاح ساختارها و نیز اصلاح سیستم بانکی و بیمه و گمرک و سایر مجاری مالی کشور و پرداخت تسهیلات به صاحبان فکر به صورتی آسانی تأکید دارند.

    با توجه به دیدگاههای بسیار شفاف و مستند رئیس قوه قضائیه و با توجه به اینکه ایشان از علمای بزرگ و صاحب نام هستند آیا شایسته است کسانی بدون مطالعه و آگاهی لازم در مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی وارد شده و برای دستگاه قضایی الگوی علوی را مطرح کنند.

    به عنوان یک نویسنده و روزنامه نگار و شاید ابتر بگویم به عنوان یک شهروند اعتقاد دارم که افراد به هنگام نوشتن یادداشت و تحلیل و مقاله نیم نگاهی هم به جایگاه خود داشته باشند و حرمت ها را نشکنند.

    براساس شواهد و اطلاعات موجود برخی از رسانه های نوشتاری و سایت ها و افراد که بیش از سایرین فریاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را سر می دهند، خودشان دارای پرونده هایی هستند که به سبب قانونی نبودن اعلام اسامی که در هیچ کشوری هم به این سبک و سیاق سابقه وسبقه ای ندارد، قوه قضائیه نیز این اسامی افشا نمی کند و اگر ا ختیار این کار با من شهروند بود  بدون معطلی ابتدا اسامی این افراد را اعلام می کردم تا جامعه آگاه شود که فریاد این آقایان ریشه در جایی دیگر دارد.

    واقعیت این است که  در قوه قضائیه هیچگونه مصلحت اندیشی و ملاحظه کار نسبت به پرونده های مفاسد وجود ندارد و آیت ا... هاشمی شاهرودی نیز بارها گفته اند که برخلاف همه کشورها‌ برخی پرونده های مفاسد قبل ز تشکیل اطلاع‌رسانی شده اند.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

بیکاری و تورم دو مقوله مهم در اقتصاد کلان هستند که در مباحث اقتصادی از آنها به عنوان دو بیماری یاد می کنیم. از آنجائیکه طبق آمار این دو مقوله باعث افزایش پاره ای جرائم مثل فسادها، جنایت، ارتشاء، فساد مالی، بهم خوردن تعادل روحی افراد و افزایش نرخ طلاق، آشوب و بلواهای سیاسی و فرار مغزها، خودکشی، اعتیاد، فعالیتهای اقتصادی زیرزمینی امثالهم می شود به همین دلیل این دو پدیده در صدر ...

بازنمایی از مهاجرت بین‌المللی سرمایه‌های انسانی در آخرین سال‌های قرن بیستم‎, فرار مغزها‎, کمبود مهارت‌ها و فقدان فرصت‌های شغلی مسایل عمده‌ای هستند که سیاست‌گذارانی را که با تحقیق و توسعه در دولت‎, دانشگاه و صنعت ارتباط دارند‎, نگران کرده‌اند‎. اگرچه حرکت نیروی کار‎, به‌خصوص در بین نیروی کار بسیار ماهر‎, در عرض مرزهای سیاسی راه حلی را در ارتباط با نگرانی‌های مذکور به بعضی از ...

مقدمه خصوصی سازی فرایندی اجرایی، مالی و حقوقی است که دولتها در بسیاری از کشورهای جهان برای انجام اصلاحات در اقتصاد و نظام اداری کشور به اجرا درمی آورند. واژه خصوصی سازی حاکی از تغییر در تعادل بین حکومت و بازار و به نفع بازار است. خصوصی سازی وسیله ای برای افزایش کارایی (مالی و اجتماعی) عملیات یک موسسه اقتصادی است. زیرا چنین به نظر می رسد که مکانیسم عرضه و تقاضا و بازار در شرایط ...

اشاره در بخش نخست این گزارش گفته شد که پولشویی فرایندی است که مجرمان اقتصادی یا گروههای سازمان یافته با توسل به آن، منشا و ماهیت مال حاصل از جرم را تغییر داده و آن را به حوزه اقتصادهای رسمی وارد می سازند و بر این نکته نیز تاکید شد که فعالیت های مجرمانه مالی، منجر به تغییر جهت درآمدی از سرمایه گذاریهای بلندمدت به سوی سرمایه گذاریهای پرخطر، کوتاه مدت و پربازده در بخش تجاری شده و ...

دوشنبه ?? شهريور ???? – 8 سپتامبر 2003 بحران بيکاري بيش از هميشه ثبات اجتماعي و اقتصادي ايران را تهديد ميکند. طبق آمار رسمي، نرخ بيکاري در ايران بالغ بر 16% است. براي کنترل و کاهش آن به يک سطح قابل پذيرش، نرخ رشد اقتصاد ايران طي دهه آينده ميباي

مقدمه: یکی از مسائلی که پیوسته مورد نظر صاحب نظران علوم تربیتی و دست اندرکاران تعلیم و تربیت قرار گرفته مسئله اوقات فراغت است. تخصص در گستره حیات بیانگر مطلب است که در زندگی پر از فراز و نشیب انسان لحظه ها و اوقاتی وجود دارد که از اهمیت و حساسیت فوق العاده ای برخوردار است. اوقاتی که بستر مطلوبی است برای جریان نیکوی رشد شخصیت و اعتلای وجود و یا زمینه همواری است برای بروز اختلاف ...

چکیده اغلب کشور های در حال توسعه برای رونق دهی به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشدو توسعه اقتصادی پایدار با مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری روبرو هستند. کمبود در آمد های ارزی ناشی از صادرات و نرخ ناعادلانه مبادله که اغلب به زیان صادر کنندگان کالاها و مواد اولیه خام در حال تغییر است و انبوه جمعیت و مصرف به نسبت بالااز عواملی است که منابع پس انداز قابل تبدیل به سرمایه ...

واشنگتن- هر چند تأثیر کامل بحران اقتصادی جهان بر توسعۀ آفریقا هنوز مشخص نشده، گروهی از کارشناسان توسعه و امور مالی آفریقا برای بحث دربارۀ بحران و ارائۀ توصیه ها به سیاستگذاران در نشست بهار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ، در واشنگتن گردآمده اند. این نشست که به سبک شورای شهر در 23 آوریل برگزار شد متشکل از تعداد زیادی جلسات کارشناسانه بود، از جمله جلسه ای با حضور جفری کریلا ، ...

چکیده امروزه بسیاری از کشورهای جهان اسلام مواجه با فقر و توسعه نیافتگی می باشند. عوامل گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در پیدایش این پدیده مؤثر بوده اند. در میان عوامل اقتصادی، حاکمیت نظام بهره نقش تعیین کننده ای در تشدید فقر داشته است. در دهه های اخیر، این معضل، در کنار دغدغه دین باوری، دانشمندان مسلمان را بر ترسیم الگوهای بانکداری بدون ربا واداشته است. تحقق نظام بانکی بدون ربا ...

واشنگتن- هر چند تأثیر کامل بحران اقتصادی جهان بر توسعۀ آفریقا هنوز مشخص نشده، گروهی از کارشناسان توسعه و امور مالی آفریقا برای بحث دربارۀ بحران و ارائۀ توصیه ها به سیاستگذاران در نشست بهار صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ، در واشنگتن گردآمده اند. این نشست که به سبک شورای شهر در 23 آوریل برگزار شد متشکل از تعداد زیادی جلسات کارشناسانه بود، از جمله جلسه ای با حضور جفری کریلا ، ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول