دانلود پروژه کاربرد های سیستم اطلاعات جغرافیایی در شهرسازی و مدیریت شهری

Word 1 MB 9068 18
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    دنیای امروز دنیای اطلاعات و مدیریت بهینه آنها می باشد. از آنجا که قسمت عمده ای از تصمیمات اخذ شده توسط مدیران و برنامه ریزان در پروژه های مختلف عمرانی و محیطی به نوعی به مکان و موقعیت خاصی مربوط و منتخب می باشند و در واقع ماهیتی مکان مرجع دارند، لذا وجود اطلاعت جغرافیایی دقیق و مطمئن و بهنگام و نیز مدیریت بهینه آن از موضوعات بسیار اساسی در موقعیت این تصمیمات و اجرای آنان می باشد. با روی کار آمدن کامپیوتر، روند تجزیه و تحلیل و ترکیب اطلاعات جغرافیایی وارد مرحله نوینی شد و شکل تکامل یافته آن امروزه به نام  سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS ) شناخته می شود.

    سیستم اطلاعات جغرافیایی علم فن و هنر مدیریت اطلاعات جغرافیایی می باشد که مدیران، برنامه ریزان و متخصصان را قادر می سازد تا در زمینه اخذ ، ذخیره سازی، بهنگام سازی، بازیافت، پردازش، نمایش و کاربرد اطلاعات مکان مرجع در فرمت های متنوع متنی، گرافیکی و رقومی در مقیاس های متناسب پرداخته و اطلاعات مفید و مورد نیاز را برای مدیریت بهینه منابع و امکانات را فراهم نماید.بطور کلی می توان گفت سیستم اطلاعات جغرافیایی یک سیستم کامپیوتری است که چهار قابلیت اساسی را در رابطه با داده های مکان مرجع فراهم می آورد:

    ورودی داده ها

    مدیریت داده ها که عبارت ایت از ذخیره و بازیابی داده ها

    پردازش و تجزیه وتحلیل داده ها

    خروجی داده ها

     

    کاربرد های  سیستم اطلاعات جغرافیایی

    سیستم های اطلاعات جغرافیایی قابلیت استفاده در زمینه های بسیاری ازعلوم و فنون مختلف را دارست ، اما بطور کلی کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی به دو طبقه اصلی تقسیم بندی شده است.

    کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی درگرایش شهر و شهرسازی.

    کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی گرایش آب و خاک .

    در هر یک از این طبقات زیر شاخه های متعدد دیگری وجود دارند که می توان به موارد زیر اشاره نمود.

    کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی درگرایش شهر و شهرسازی:

    1- سیستم اطلاعات جغرافیایی تاسیسات زیربنایی شهری:

    سیستم اطلاعات جغرافیایی شهرداری ها

    سیستم اطلاعات جغرافیایی شبکه های آب

    سیستم اطلاعات جغرافیایی شبکه های فاضلاب

    سیستم اطلاعات جغرافیایی تاسیسات برق

    سیستم اطلاعات جغرافیایی تاسیسات مخابرات

    سیستم اطلاعات جغرافیایی شبکه های گاز

    سیستم اطلاعات جغرافیایی اطلاعات کاداستر

     

    2- سیستم اطلاعات جغرافیایی مدیریت شهری:

    §سیستم اطلاعات جغرافیایی ترافیک

    سیستم اطلاعات جغرافیایی جمع آوری زباله های شهری

    سیستم اطلاعات جغرافیایی فضای سبزو...

    -3کاربردهای سیستم اطلاعات جغرافیایی گرایش آب و خاک:

    سیستم اطلاعات جغرافیایی اقلیمی    

    سیستم اطلاعات جغرافیایی منابع آب و ...

    با توجه به این که موضوع بحث در این مقاله کاربرد سیستم های اطلاعات جغرافیایی در شهرسازی است تنها در این باره بحث خواهد گردید و از بقیه کاربرد ها صرفنظر می گردد. 

     

     کاربرد های سیستم اطلاعات جغرافیایی در شهرسازی

     امروز یکی از مسائل عمده شهر های کشور ، نبود مدیریت واحد شهری و فقدان هماهنگی بین سازمان های مختلفی است که در امور مختلف شهروندان نقش دارند و در این ناهماهنگی ها ، شهروندان بیشترین ضرر را متحمل می شوند. بدین منظور باید کلیه اطلاعات مرتبط به شهر ها در یک سیستم اطلاعاتی و در کنار هم مورد استفاده قرار بگیرند تا تصمیم گیری بهتری انجام پذیرد.برای جمع آوری ،ذخیره ، بازیابی و تجزیه وتحلیل اطلاعات با حجم زیاد ، و در یک کلام آسان سازی مدیریت شهری ، تنها راه حل ممکن استفاده از ابزارها و فن آوری روز است و سیستم اطلاعات جغرافیایی یکی از سیستم هایی است که در زمان حاضر از ابزار های مهم مدیریت شهری در کشور های پیشرفته به شمار می رود.اگر تا امروز برنامه ریزی ها و تحلیل ها در سازمان ها و نهاد های مختلف هفته ها و ماه ها طول می کشید ، با این سیستم می توان از دوباره کاری ها کاست و با استفاده از اطلاعات صحیح و به روز ، برنامه ریزی دقیق تری انجام داد.

     

     

    سیستم های اطلاعات جغرافیایی که در جهت  سازمان های شهری و شهرداری ها طراحی می گردند ، غالباً با ساختار یک سیستم اطلاعات ملکی (LIS) طراحی می شوند.

    سیستم اطلاعات ملکی (LIS) نوع خاصی از سیستم اطلاعات جغرافیایی بوده و شامل اطلاعات مربوط به مالکیت زمین ها می باشد. پایگاه داده ها در یک سیستم اطلاعات ملکی شامل لایه های مختلفی از داده ها مانند شبکه خیابان ها ، موقعیت و اطلاعات توصیفی مربوط به قطعات ملکی ، شبکه های خدماتی  مانند شبکه آب و فاضلاب می باشد.

     

    داده های ورودی شامل نقشه ها، عکسهای هوایی، مشاهدات زمین و گزارش های نوشتاری.

    نگهداری داده ها که شامل اطلاعات گرافیکی و مشخصه های توصیفی است.

    بازیابی داده های گرافیکی و توصیفی .

    مدل سازی و تجزیه و تحلیل داده ها.

    خروجی داده ها شامل نقشه ها، چارت ها و گزارش ها.

     

    در فلوچارت زیر ساختار یک سیستم اطلاعات جغرافیایی شهری و همچنین داده های مورد نیاز نشان داده شده است.

     

     

     

     

     

    سیستم اطلاعات جغرافیایی شهری

    پایگاه اطلاعات مکانی

    پایگاه اطلاعات توصیفی املاک

    تأسیسات زیر زمینی شهری

    شبکه راهها و معابر شهری

    طرحهای شهرداری

    نقشه های توپوگرافی

    آب

    فاضلاب

    گاز

    برق

    مخابرات

    ساختمان

    طرح تفضیلی

    جاده ها

    رودخانه ها

    حوزه ها و مناطق شهری

    اطلاعات مربوط به تأسیسات موجود در ملک

    مشخصات ملک (مساحت ،  تعداد طبقات و ...)

    آدرس ملک

    کد نوسازی

    نام مالک

    کاربری ملک

    قابلیت های تحلیلی وآنالیز در محیط سیستم اطلاعات جغرافیایی

    سایر اطلاعات مورد نیاز

    خروجی سیستم اطلاعات جغرافیایی شهری

    پلات

    اطلاعات رقومی

    گزارش های آماری

     

     

     
    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

     

            - سا ختار یک سیستم اطلاعات جغرافیایی شهری

    از قابلیت های تحلیلی و آنالیز هایی که در سیستم اطلاعات جغرافیایی شهری طراحی شده موجود می باشد و بر اساس آن کاربران قادر به بررسی راه کار های ممکن در مدیریت شهر و انتخاب بهترین روش می باشند می توان به موارد زیر اشاره نمود.

    < >شناسایی موقعیت املاک بوسیله مشخصه هایی همچون کد نوسازی املاک ،نام مالک ،آدرس ملک ، کاربری املاک و ... .با استفاده از این قابلیت می توان براحتی  و با سرعت به موقعیت و اطلاعات یک ملک در سطح شهر پی برد و موقعیت آن را شناسایی نمود.  

     

     
    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    - جستجوی یک ملک بر اساس کد نوسازی

    < >اتصال اطلاعات آماری نظیر جمعیت در نقاط مختلف شهری و تهیه نمودارهای آماری بر روی نقشه و یا لایه مورد دلخواه. با اتصال اطلاعات آماری نظیر سن ساختمان های مسکونی ، جمعیت  و ... می‌توان در طرحهای عمرانی شهرداری نظیر بازسازی مناطقی که درصد بیشتری از ساختمان های واقع شده در آن بالای 30 سال از ساخت آنها می گذرد و یا ساخت مراکز خدماتی در مناطق دارای تراکم جمعیتی بیشتر و برنامه ریزی بهتر و دقیق تری انجام داد. 

     

    -  نمایش اطلاعات آماری بر روی نقشه

    < >شناسایی املاک قرار گرفته در محدوده طرح های عمرانی شهرداری نظیر خیابان کشی و ... و برآورد هزینه های طرح پیش بینی شده بر اساس قیمت منطقه ای املاک واقع شده در طرح و بررسی سناریو های دیگری برای طرح مورد نظر به منظور رسیدن به کمترین هزینه.تولید حریم بر روی شبکه راه ها ، تاسیسات زیربنایی ، ساختمان ها و ... . ولید حریم بر روی شبکه راه ها ، تاسیسات زیربنایی ، ساختمان ها و ... یکی از اساسی‌ترین کاربردهای عملی سازمانهای درگیر در مدیریت شهر و مسائل مربوط به آن می‌باشد . با این آنالیز هر سازمان  و نهاد مسئول بر روی لایه اطلاعاتی مورد نظر حریم مورد نیاز را با توجه به استانداردهای خود اجرا نموده و از نتایج حاصله در برنامه ریزی های خود استفاده می نماید. برای مثال در طرح تعریض یک خیابان با استفاده از این قابلیت املاک قرار گرفته در طرح شناسایی می گردند و اینکه چه مقدار از هر ملک در طرح قرار گرفته است.    

     

    – ایجاد بافر یا حریم در اطراف تأسیسات شهری


    (تصاویر در فایل اصلی موجود است)

    < >تحلیل شبکه (Network Analysis)   بر روی شبکه معابر. از جمله مسائل مهم در کلان شهر ها مسأله مدیریت بحران در شهر می‌باشد. خصوصاً در مورد تأسیساتی چون گاز و برق و شهرداری در صورت بروز حادثه در شبکه یا مسأله آتش‌سوزی نیاز به سرعت عمل بالای واحدهای حوادث و امداد می‌باشد. این مسأله با توجه به مسأله ترافیک و عرض خیابانها و مسائل درونی شهر می‌تواند با مشکل کندی خدمات‌دهی روبرو شود. از بهترین توابع GIS که می‌تواند در این امر یاری‌رسانی باشد تعیین بهترین مسیر (Best Route) می‌باشد. این پروسه توسط مدل Network Analysis و با استفاده از مقادیری نظیر طول خیابان، سرعت وسیله نقلیه، زمان مسافرت، عرض خیابان، جهت و مسیر خیابان و ... اجرامی‌شود. همچنین با استفاده از مدل Network Analysis می‌توان منطقه سرویس‌دهی هر ایستگاه حوادث را به گونه‌ای طراحی کرد که کمترین تداخل کاری با ایستگاه های یگر و یا عدم پوشش منطقه را داشته باشد تا در آن صورت بتواند بهترین سرویس‌دهی در سطح محدوده خود را داشته باشد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

دنياي امروز دنياي اطلاعات و مديريت بهينه آنها مي باشد. از آنجا که قسمت عمده اي از تصميمات اخذ شده توسط مديران و برنامه ريزان در پروژه هاي مختلف عمراني و محيطي به نوعي به مکان و موقعيت خاصي مربوط و منتخب مي باشند و در واقع ماهيتي مکان مرجع دارند، لذا

copy (نمایش دائمی، مثل اطلاعات روی کاغذ، فیلم عکاسی و موارد مشابه) 2) Soft copy (نمایش روی صفحه نمایش کامپیوتری ) 3) Electronic (خروجی در فرمت الکترونیکی شامل فایل های کامپیوتری می باشد) نمونه ای ازخروجی اطلاعات به صورت Hard Copy مراحل ایجاد و برپاییGIS درقالب پروژه: ایجاد و برپاییGIS درقالب یک پروژه شامل مراحل ورودی داده ها، مدیریت داده ها، تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها ...

اشاره: امروزه استفاده از GIS در مديريت شهري امري انکار‌ناپذير است. در عين حال مديريت شهري نيز داراي بخش‌هاي مختلفي است که براي هريک از آنها متولي خاصي در نظر گرفته شده و اين هنر GIS است که با جمع‌آوري اطلاعات در يک پايگاه داده و به اشتراک‌گذاري آن ب

پيچيدگي، تنوع وحجم انبوه اطلاعات جغرافيايي ازيک سو و توانايي‌هاي رايانه درعرصه اطلاعات ازسوي ديگر، فلسفه وجودي سيستم‌‌هاي اطلاعات جغرافيايي(جي‌آي‌اس) را تبيين مي‌کند. ازآنجاکه بخش عمده اطلاعات علوم زمين موجود در پايگاه‌هاي مرکز اطلاعات و مدارک علم

سيستم اطلاعاتي خيابان‌بندي : دستيابي Geographic Information System)GIS سيستم اطلاعات جغرافيايي ) به مديريت توسعه شهري خلاصه: Seoul پايتخت کره جنوبي به خاطر خيابان‌بندي بکرش که قرنهاست در داخل و پيرامون نقشه طبيعي‌اش شکل گرفته بسيار شناخته شده‌اس

توسعه شهری خلاصه: Seoul پایتخت کره جنوبی به خاطر خیابان‌بندی بکرش که قرنهاست در داخل و پیرامون نقشه طبیعی‌اش شکل گرفته بسیار شناخته شده‌است. بخاطر شهرسازی سریع و رشدی که در سال 1960 آغاز شد این خیابان‌بندی بسیار پیشرفت کرده‌است. توسعه جدید دوباره در بخش مرکزی شهر که رشد بالا و عمده‌ای دارد به خیابان‌بندی شهر بسیار خسارت وارد کرده‌است. در سالهای اخیر تلاشهای متعددی برای مدیریت ...

مقدمه : در زندگی روزانه ،هر یک از ما به نحوی با رفت و آمد سئ و کار داریم خواه بصورت یک عابر پیاده خواه به صورت راننده و یا استفاده کننده از وسایل نقلیه عمومی و خصوصی ،به هر حال حسن این مساله ، محشور بودن با مساله و مشکلات است ولی باید دانست که میان درک مشکلات وپیاده کردن راه حل های مناسب ،برای ان ها فا صله قابل ملاحظه ای وجود دارد. مدت مدیدی است که از هرسو مشکلی به نام ترافیک در ...

چکيده رويکرد جديدي که در سالهاي اخي بر ميديريت عمليات حاکم شده، رويکود مديريت زنجيره تامين (SCM) است. زنجيره تامين شبکه اي از تسهيلات و مراکز توزيع است که وظايف تهيه و تدارک مواد خام، تبديل آن به محصولات نهايي و واسطه‌اي و توزيع اين محصولات نها

بهينه سازي تقاضا يکي از مسائل مهم در سيستمهاي مديريت پايگاه داده مي باشد. در سالهاي اخير بهينه سازي تقاضا از جنبه هاي مختلفي مورد بررسي قرار گرفته است که به تفصيل در فصل 2 بيان شده است. مقوله اي که مورد بررسي انجام داديم بهينه سازي تقاضا تحت رتبه بن

آثار سوء پديده فرسايش در کوتاه مدت ممکن است چندان چشمگير و محسوس نباشد، ولي در بلند مدت محسوس خواهد بود. فرسايش و هدررفت خاک يکي از عوامل اصلي در کاهش حاصلخيزي خاک، کاهش محصول، رسوب مواد در آبراهه ها ، کانالهاي آبياري و رودخانه ها، کاهش ظرفيت مخازن

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول