دانلود تحقیق طراحی خانه های مسکونی

Word 34 KB 11657 6
مشخص نشده مشخص نشده عمران - معماری - شهرسازی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • طراحی خانه های مسکونی

    طراحی خانه های مسکونی از اهمیت بسیاری برخوردار است و چنانچه این طراحی مناسب نباشد، آسایش ساکنین آن کامل نخواهد بود. از آنجایی که ما بیشتر وقت خود را درخانه سپری می کنیم لازم است طراحی خانه مسکونی بر اساس احتیاجات آن خانواده ای که میخواهد در آنجا زندگی کند، صورت پذیرد و نه تنها پلان خانه باید زیبا باشد بلکه زیبایی نمای ساختمان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. بهتر است طراحی ساختمان بر اساس مبلمان مورد نظر برای آن صورت گیرد.

    شکل کلی خانه های مسکونی

    ساختمان مسکونی ممکن است به صورت یک طبقه ویلایی، آپارتمانی ویا ویلایی دوبلکس باشد که دراین ساختمان ها سالن، نهار خاوری و آشپزخانه در طبقه همکف و در طبقه دوم قرار دارد. بعضی از ساختمان ها به صورت سه طبقه طراحی میشود که در طبقه همکف سالن و نهار خوری و آشپزخانه و اتاق مهمان و در طبقه دوم اتاق خواب ها و طبقه سوم اتاق بازی بچه ها در نظر گرفته میشود.

    ساختمان مسکونی ممکن است در یک مجموعه طراحی شود

    ارتباط درساختمان های مسکونی: بهتر است سالن و نهارخوری به شکل ال بوده و درهم ادغام شود و آشپزخانه نیز مجاور سالن نهارخوری قرار گیرد. اتاق خواب ها و حمام باید در یک هال جداگانه ای در نظر گرفته شود.

    1- طراحی اتاق خواب ها

    بهترین نور برای اتاق خواب ها نور جنوب یا مشرق است. اتاق والدین باید بزرگتر از سایر اتاق خواب ها باشد. در اتاق خواب والدین باید محل خواب، رختکن، میز توالت و میز مطالعه در نظر گرفته شود. در صورتی که فضای کافی داشته باشیم میتوانیم اتاق کوچکی برای رختکن در نظر بگیریم. اتاق خواب فرزندان ممکن است یک نفره و یا دو نفره باشد و مساحت این اتاق ها بستگی به وسایلی که در آن قرار می گیرد، خواهد داشت.

    انبار

    جدا از اتاق های زیرزمین و زیر شیروانیی، باید حداقل یک اتاق انبار 1 متر مربع و یا بیشتر با عرض حداقل 75 سانتیمتر و تهویه خوب دریک خانه در نظرگرفت. برای اقامتگاه های بزرگ، حداقل 2% از مساحت زندگی باید در فضای خانه به عنوان فضای انبار کردن در نظر گرفته شود مثل: فضایی که برای انبار کردن مواد و وسایل تمیز کننده، ابزار، میز اتو، سبد و کیسه خرید، چمدان ها، پلکان ها و غیره مورد نیاز است. درها باید به سمت بیرون باز شوند تا فضای بزرگتری را به وجود بیاورند. چراغ هایی نیز باید برای روشنایی در نظر گرفت تا به وسیله یک کلید که با باز و بسته شدن در کار میکند، روشن و خاموش شوند یک محل برای نصب قفسه ها در نزدیکی آشپزخانه باید وجود داشته باشد.

    -چیدن وسایل در آشپزخانه

    تهیه غذا متضمن مراحلی است که با از پاکت بیرون آوردن مواد اولیه شروع میشود و سپس با ذخیره سازی، شستن، پخت و بالاخره چیدن ظروف در قفسه ها خاتمه می یابد. چنانچه توالی کار به خوبی رعایت گردد و محل بخش های مربوطه به درستی تعیین شود، در حجم فعالیت های اضافی کاهش یافته، خستگی ناشی از کار به حداقل میرسد.

    آشپزخانه از سه مرکز اصلی تشکیل شده و ترتیب توالی آنها از این قرار است: اول، مرکز ذخیره مواد، دوم مرکز شستشو و سوم مرکز پخت و پز.

    مرکز اول شامل یخچال، فریزر و قفسه ها، مرکز دوم، مشتمل بر لگن ظرفشویی، ماشین ظرفشویی، ماشین رختشویی، ظروف زباله و پیشخوان و مرکز سوم شامل اجاق خوراک پزی، فر، هواکش و پیشخوان است. سه مرکز یاد شده مثلثی به وجود می  آورند به نام مثلث کار که اهم فعالیت های آشپزی در آن صورت می پذیرد.

    رعایت ترتیب فوق ضروری است اما گاه عوامل دیگری در آرایش آشپزخانه دخالت میکنند که ممکن است توالی سه مرکز را به هم بزنند. به عنوان نمونه، لگن ظرفشویی ناچار باید مجاور شیر آب ولوله فاضلاب قرار گیرد.

    ضرورت تعبیه مرکز شستشو کنار پنجره، به خاطر مدت زمانی که کدبانو در آنجا صرف وقت میکند نیز از دیگر عوامل تعیین کننده محل آن است. به همین ترتیب اجاق خوراک پزی نمیتواند در گوشه های  آشپزخانه یا کنار پنجره قرار گیرد.

    در زوایا، به خاطر تنگی محل، استفاده از اجاق مشکل ودر مجاورت پنجره، به واسطه احتمال وزش باد و خاموش شدن شمع اجاق، استقرار آن خطرناک است. اجاق باید زیر هواکش قرار داشته باشد تا دود و بوی غذا به سرعت از محیط داخلی خارج گردد. نظر به اندازه بلند یخچال، ابتدا یا انتهای ردیف قفسه ها، مکان مناسبی برای آن است. در چنین محل هایی ارتفاع یخچال و یا فریزر، نظم پیشخوان را به  هم نمیزند. با در نظر گرفتن کلیه عوامل و توجه به وسعت و ابعاد آشپزخانه، مثلث کار را میتوان به چهار شکل تشکیل داد:

    الف) آرایش نیم دایره

    نیم دایره نوعی آرایش وسایل آشپزخانه است که در آن مراکز اصلی به طور پیوسته در اطراف سه دیوار مجاور قرار می گیرند. به طوری که کدبانو میتواند با ایستادن در وسط نیم دایره، فاصله ای مساوی با بخش های مختلف آشپزخانه داشته با شد. شکل نیم دایره مطلوب ترین نوع آرایش است زیرا:

    1- هیچگونه عبور اتفاقی از میان مثلث کار صورت نمی گیرد.

    2-کوتاه ترین فاصله بین مراکز اصلی وجود دارد.

    3-شکل پیشخوان پیوسته میباشد.

    شکل نیم دایره در آشپزخانه هایی قابل اجراست که وسعت کافی دارند و ورود به  آشپزخانه منحصراً از یک جهت صورت نمی گیرد. طرح دیگری به نام نیم دایره شکسته میتوان تشکیل داد که بعضی از مزایای نیم دایره پیوسته را ندارد.

    وسایلی همچون یخچال باید در انتها یا ابتدای ردیف قفسه های کوتاه قرار گیرند. به منظور اجتناب از برخورد سر با قفسه های دیواری، طبیعی ترین محل برای آنها بالای پیشخوان است.

    هر مرکز، حسب مورد، نیاز به قفسه ای برای نگهداری لوازم مربوطه، پیشخوانی جهت انجام کارهای لازم و تسهیلاتی چون شیر آب برای شستشو، سوخت برای اجاق، برق برای یخچال و بالاخره روشنایی برای دیدن محیط و اشیا د ارد. تهیه غذا متضمن مراحلی است که با از پاکت بیرون آوردن مواد اولیه شروع میشود و سپس با ذخیره سازی، شستن، پخت و بالاخره چیدن ظروف در قفسه ها خاتمه می یابد.

    ب)آرایش شکسته

    چیدن وسایل آشپزخانه در حاشیه دو دیوار مجاور، تشکیل آرایش شکسته میدهد. در این طریق، جریان کار از یک انتها شروع میشود و به انتهای دیگر ختم میگردد. از مزایای این طرح، جمع بودن تشکیلات، در یک گوشه و آزاد بودن قسمتی از فضا برای صرف غذا است. عیب آن طولانی بودن فاصله یک انتها تا انتهای دیگر میباشد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

خانه هاي پيش ساخته علي هدايتي چکيده ايران کشور حادثه خيزي است . سيل – زلزله و رانش و... از جمله اين حادثه هاست که همين موارد خسارات زيادي را بر مردم اين مرزو بوم وارد کرده که ميتوان به زلزله هاي منجيل – آوج و اخيرا هم بم و ماجراي رانش ف

تحولات انقلاب صنعتي در جهان باعث گرديد که شهرها از نظر فضاي سبز خارج از الگوي ارگانيک قبلي که پاسخگوي نيازهاي اکولوژيک بود، تکوين يابد. در تعريف کنوني فضاي سبز شامل آن بخش از مناطقي مي شود که داراي گياهان و يا هر گونه سبزينگي اعم از درختان، گلها و چ

خانه های بنایی در سراسر جهان تاریخچه ای بس دیرین دارند . روش بنایی تا قرن نوزدهم میلادی که دیگر انواع بیشمار ساختمان سازی پدید آمدند یکی از رایج ترین انواع احداث ساختمان بوده است . به سبب هزینۀ ارزان مصالح و ساخت و ساز آسان ، خانه های بنایی غیر مسلح همواره به طور گسترده ای در میان طبقات کم درآمد کشورهای در حال توسعه بویژه در خاور میانه ، آفریقا ، آمریکای جنوبی و غیره متداول بوده ...

مباني پژوهطرح مسئله يکي از مسائلي که بشر از بدو تمدن به طور قاطع وگريز ناپذيري با ان روبرو بوده مسکن است . از آن جاييکه انسان فطرتاُ خواهان ايمني آرامش ومکان محفوظ مي باشد تامين مسکن مناسب يکي از مسائل مهم زندگي و معيشت بشر محسوب مي شود. از طرف

بخش اول ساخت هاي ثابت و واحدهاي آزاد (گونه گوني ها در ساختمان سازي) پيشگفتار در دسامبر 1964 در اتحاديه معماران هلندي پيشنهادهايي شد که طرح کلي و روشي براي طراحي مسکن تطبيق پذير با استفاده از ساخت ثابت (نگهدارنده Support) و واحدهاي آزاد (واح

مقدمه ورزش عرصه فعالیت های الگومند، ساختارهای(هنجارهای) اجتماعی و روابط میان نهادی (Inter Institutional) است. زورخانه ها در طول تاریخ، مؤثرترین نهادهای اجتماعی و فرهنگ ایرانی بوده اند. زورخانه در دوران پر فراز و نشیب تاریخ ایران در رهبری نهضت های آزادی خواهی و ترویج فرهنگ، فتوت و جوانمردی نقش مهمی را در تربیت مردم بر عهده داشته است. نهاد زورخانه با کارکرد اجتماعی خود، نقش با ...

نگاهی اجمالی به فعالیت های کارخانه : کارخانه خانه های پیش ساخته بتنی تهران در سال 1356 از کشور آلمان غربی خریداری شده و در سال 1359 در زمینی به مساحت 46000 متر مربع به بهره برداری رسیده است . رسالت اصلی این کارخانه انبوه سازی مسکن متناسب با الگوی مصرف و مطابق با استانداردهای فنی و مهندسی ساختمان می باشد. ظرفیت اسمی تولید سالانه کارخانه 150000 متر مربع زیربنای مسکونی در دو شیفت ...

اصول حفاظت مجموعه هاي مسکوني در برابر آتش سوزي اين قسمت شامل بررسي ايمني ساختمان هاي مسکوني در برابر حريق است. ويژگي هاي مجموعه هاي مسکوني از جمله ارتفاع مجدد جمعيت ساکن در آن ها تدابير دقيقي در زمينه ايمني را در اين گونه ساختمان ها ضروري مي سازد.

از آنجائی که برای طراحی یک مجموعه مسکونی، آگاهی نسبت به وضعیت مجموعه هایی که تاکنون در این شهر به وجود آمده اند و تأثیراتی که از مرحله طراحی تا زمان استفاده ، از محیط گرفته یا بر آن می گذارند، ضروری می نماید. با عنایت به این مهم، در این بخش از رساله حاضر، چند نمونه شاخص و تأثیر گذار در بخشهای مختلف شهر انتخاب شده اند تا به ترتیب زمانی و با بررسی نکات مثبت و منفی آنها، شناخت دقیق ...

نماي ساختمان يکي از اجزاي بسيار مهم ساختمان است. برخي از عملکردهاي نما و عوامل مؤثر در نما سازي در زير به طور خلاصه بيان شده است: 1. نما و حفاظت ابتدايي¬ترين و حتي از لحاظ قدمت اولين وظيفه¬اي که نما عهده¬دار گرديد، وظيفه حفاظت بود. انسان¬ها ب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول