دانلود تحقیق اسکان، مدیریت و بودجه؛ مهمترین مشکلات گردشگری مذهبی در مشهد مقدس

Word 228 KB 19163 27
مشخص نشده مشخص نشده گردشگری و توریسم
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • خبرگزاری تسنیم: همه در لحظه ورود به مشهد ابتدا به دنبال مکانی برای اسکان و استراحت هستند اما خیلی زود در تور زوارکش ها گرفتار می شوند و اینجا سرآغاز مشکلات زائران است؛ همان جریان تکراری اسکان در خانه های بی کیفیت با قیمت های ناعادلانه و ناامن.
    به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، از این مسئله که عبور کنیم، به موضوع گردشگری و تفریح در شهر مشهد می رسیم. مسئله ای که بیشتر زائران و مسافران نوروزی و تابستانی مشهد به آن انتقاد دارند. آنچه زائران از مشهد دیده و می شناسند، فقط به چند منطقه ییلاقی اطراف شهر و چند مجموعه آبی محدود می شود.
    به گفته بیشتر کارشناسان و صاحب نظران حوزه گردشگری، نبود مناطق تفریحی و گردشگری مختلف در مشهد یکی از مهم ترین دلایلی است که میزان ماندگاری زائر را در این شهر کاهش داده به طوری که زائران ۱/۵تا ۲روز در مشهد می مانند.
    بودجه؛ مهم ترین مشکل گردشگری مشهد
    استاندار پیشین خراسان رضوی درباره نقاط ضعف گردشگری مشهد می گوید: گرچه در حوزه گردشگری مشهد کارهای خوبی انجام شده و در حال حاضر هم کارهای خوبی صورت می گیرد، اما این فعالیت ها بیشتر باید بر حوزه زائر و زیارت متمرکز شود.
    محمد صلاحی در ادامه تاکید می کند: مهم ترین نقطه ضعف مشهد و مشکلی که در این شهر وجود دارد، کمبود بودجه است.
    وی تصریح می کند: به عنوان مثال هزینه روستای اخلمد تامین نشده است و هیچ اقامتگاهی برای گردشگران در آنجا وجود ندارد. در حالی که این روستا جاذبه های تفریحی بسیار فراوانی دارد.
    استاندار پیشین خراسان رضوی ادامه می دهد: خراسان رضوی بیش از سایر استان ها جاذبه گردشگری دارد. همچنین سازمان میراث فرهنگی باید توس را احیا کند تا مانند حافظیه و سعدیه پررونق شود.
    صلاحی با بیان اینکه متولیان مشهدی می توانند گردشگری را به اطراف شهر گسترش دهند، ادامه می دهد: بر این اساس در کلات، نیشابور و… نیز اماکن قدیمی و خوبی وجود دارد اما نیاز داریم تا آن ها را معرفی و به آن ها رسیدگی کنیم، در حقیقت زیرساخت ها باید فراهم باشد.
    وی با اشاره به جایگاه شایسته زیارت امام رضا (ع) و اینکه زائری که به مشهد می آید، هدفش زیارت آن امام بزرگوار است، بیان می‎کند: با این حال برای اینکه مردم و زائران، استان خراسان رضوی و شهر مشهد را بشناسند، وظایفی داریم که نباید از آن غافل ماند.
    استاندار پیشین خراسان رضوی می گوید: متاسفانه هنوز مراکز تفریحی موجود در مشهد و استان به خوبی معرفی نشده و همچنین باید در این اماکن، مراکز اقامتی راه اندازی و ایجاد شود.
    صلاحی ادامه می دهد: مشهد در چندسال اخیر روند روبه رشدی را سپری کرده و شهرداری هم در ایام خاص و به ویژه نوروز با نصب نمادها و ایجاد فضای سبز و… مشهد را زیبا کرده است. اگر از این مسائل بگذریم، باید در مشهد فکری به حال ترافیک و زیرساخت های حمل ونقل کرد.
    وی می افزاید: با انتقال پادگان ارتش از شهر، فضایی باز می شود که می توان از آن استفاده های خوبی کرد و لازم است مسئولان این ظرفیت را دست کم نگیرند.
    به گفته استاندار پیشین خراسان رضوی، پارکینگ هم مشکل اصلی شهر مشهد است که باید برای آن راه حلی پیش بینی کرد و در کنار مسئله پارکینگ، مقوله راهنمای زائر، ناوگان اتوبوس رانی و تاکسی رانی هم نیاز به تقویت دارد.
    سرانه زائر در مشهد به صورت مجزا حساب شود
    صلاحی تاکید می کند: مشهد هر سال میزبان بیش از ۲۰میلیون زائر است، اما هزینه خدمات رسانی به آن ها از اعتباری که به مشهد و مردم این شهر اختصاص داده شده، کسر می شود.
    وی می‎گوید: بنابراین باید یک سرانه مجزا نه به شهرداری بلکه به دستگاه هایی مانند دانشگاه علوم پزشکی و… اختصاص داده شود.
    استاندار پیشین خراسان رضوی تصریح می کند: دولت باید مشهد را فراملی دیده و سرانه بیشتری برای رفاه زائران اختصاص دهد.
    ترافیک، زائران مشهد را با مشکل روبه رو می کند
    همچنین عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این باره می گوید: ترافیک سنگین مشهد موجب می‎شود که خیلی از زائران و گردشگران نتوانند از وسیله نقلیه مناسب استفاده کنند.
    سیدمرتضی حسینی تصریح می کند: متاسفانه در مشهد وسیله نقلیه مناسبی که زائران را به مناطق گردشگری این شهر منتقل کند وجود ندارد، بنابراین با توجه به ترافیک سنگین مشهد زائران رغبت نمی کنند که از مناطق گردشگری این شهر بازدید کنند.
    این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه می دهد: یکی دیگر از نقاط ضعف گردشگری مشهد، نداشتن شناخت زائر از این شهر است. زائران تنها امام رضا (ع) را می شناسند و سایر مناطق گردشگری مشهد را اصلا نمی بینند.
    برخورد برخی مجاوران محبت آمیز نیست!
    عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی می افزاید: یکی دیگر از مسائلی که زائران را در مشهد رنج می دهد، برخورد با مسافران است. متاسفانه برخی برخوردها با زائران محبت آمیز نیست.
    وی درباره فعالیت‎های کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حوزه گردشگری مشهد اضافه می کند: در حال حاضر موضوعاتی در کمیسیون فرهنگی وجود دارد که از سوی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در این کمیسیون مطرح شده و ما آن ها را پیگیری می کنیم و اعتقاد داریم مشهد نیازمند توجه مسئولان ملی است.
    اقامت؛ دغدغه زائران در مشهد
    مدیر موسسه توسعه گردشگری سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی در این باره می گوید: موضوع اقامت زائر در مشهد بزرگ ترین مشکل و دغدغه زائران است.
    محسن لشکری ادامه می دهد: متاسفانه یک سوم سال را در این زمینه دچار مشکل هستیم و باید این مسئله را به شکلی با واحدهای اقامتی موقت و ارزان حل کنیم، هرچند نباید به گونه ای باشد که واحدهای مجوزدار و ثابتی که در مشهد وجود دارد، دچار مشکل شود.
    مدیرکل اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی تصریح می کند: همچنین دسترسی به حرم مطهر رضوی باید راحت تر شود تا دیگر طرح های ترافیکی مانند زوج و فرد و سایر طرح های ترافیکی در مشهد نیازی برای اجرایی شدن نداشته باشد.
    وی در ادامه سخنان خود به موضوع نماد های شهری و سازه ها اشاره می کند و می گوید: وقتی از حرم خارج می شوید، ساختمان ها و سازه های تجاری که اطراف حرم وجود دارد، دیده می شود. به این معنی که وقتی وارد شهر مذهبی مشهد می شوید، می بینید که عملا با سایر شهرهای کشور هیچ تفاوتی ندارد و زائر این احساس را ندارد که به شهری زیارتی سفر کرده است.
    لشکری گفت: زائر پس از پیمودن خیابان های مختلف به یک باره وارد حرم می شود، در حالی که باید قبل از ورود به حرم این احساس را داشته باشد که به یک مکان مقدس می رود.
    وی بیان می کند: این مسئله آسیبی جدی به موضوع زیارت می زند.
    لشکری در ادامه به مناطق گردشگری مشهد اشاره می کند و می افزاید: ما به جز مناطق ییلاقی اطراف مشهد مکان های دیگری مانند جاده ولایت را داریم که با برنامه ریزی می تواند به یک منطقه خوب تفریحی تبدیل شود.

سرآغاز: گردشگری، یکی از پویاترین فعالیت‌های اقتصادی عصر حاضر است که نقش مهمی در توسعه پایدار محلی ایفا می‌کند. این صنعت از طریق ترکیب و به‌کارگیری همزمان منابع داخلی و خارجی منافع اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی و فرهنگی زیادی را به همراه دارد. در بسیاری از کشورها، امروزه گردشگری نیروی اصلی بهبود و رشد اقتصادی کشور محسوب شده و با فراهم آوردن فرصتی راهبردی به اقتصاد محلی تنوع ...

مقدمه : بافت تاریخی شهر ها آثار گران بهایی که فرهنگ و دانش شهر سازی و معماری بومی کشورمان را در خود دارد امروزه این نواحی در شهر های قدیمی ما می روند که به کلی از زمینه و سیمای شهرها حذف شوند و با انهدام و فرسودگی آنها شهر های جدید فرهنگ جدید شهرسازی با تمام مشکلات خود جایگزین گردند . بافت تاریخی شهر های ما در بردارنده ظرافت – زیبایی و نیز خلاق مردمی است که طی سالیان دراز آنها ...

امروزه گردشگري به عنوان يکي از مهمترين صنايع توسعه پايدار، فرصت بزرگ فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي براي کلانشهرها و مادر شهرهاي جهاني از جمله کلانشهرهاي ايران بوجود مي آورد.اين صنعت در ساختارهايِ فضايي، فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي عصر پسامدرن در جامعه ح

بررسی نقش بازاریابی در توسعه صنعت گردشگری چکیده: بازاریابی شامل فعالیت هایی می شود که در رابطه با رساندن خریدار و فروشنده به یکدیگر برای انجام معامله ، صورت می گیرد. بازار جهانگردی بر مبنای منطقه جغرافیایی ، ترکیب جمعیتی ، نوع رفتار یا بر مبنای روان‌نگاری بخش بندی می شود. در آمیخته بازاریابی عوامل گوناگون که بر تلاش ها ی بازار یابی اثر می‌گذارند به چهار گروه اصلی طبقه بندی می ...

چکیده: بازاریابی شامل فعالیت هایی می شود که در رابطه با رساندن خریدار و فروشنده به یکدیگر برای انجام معامله ، صورت می گیرد. بازار جهانگردی بر مبنای منطقه جغرافیایی ، ترکیب جمعیتی ، نوع رفتار یا بر مبنای روان‌نگاری بخش بندی می شود. در آمیخته بازاریابی عوامل گوناگون که بر تلاش ها ی بازار یابی اثر می‌گذارند به چهار گروه اصلی طبقه بندی می شوند که عبارتند از: محصول، توزیع، قیمت و ...

بازاريابي شامل فعاليت هايي مي شود که در رابطه با رساندن خريدار و فروشنده به يکديگر براي انجام معامله ، صورت مي گيرد. بازار جهانگردي بر مبناي منطقه جغرافيايي ، ترکيب جمعيتي ، نوع رفتار يا بر مبناي روان‌نگاري بخش بندي مي شود. در آميخته بازاريابي عوامل

گردشگري، يکي از پوياترين فعاليت‌هاي اقتصادي عصر حاضر است که نقش مهمي در توسعه پايدار محلي ايفا مي‌کند. اين صنعت از طريق ترکيب و به‌کارگيري همزمان منابع داخلي و خارجي منافع اجتماعي، اقتصادي، زيست‌محيطي و فرهنگي زيادي را به همراه دارد. در بسياري از

ساماندهي مکاني و فضايي حاشيه کلان شهرها، به ويژه کلان شهرهاي مذهبي، با کارکردهاي مشخص و معين اگر همراه با نگرشي ژرف و همه جانبه به عوامل به وجود آورنده و تشديد کننده آن نباشد، نه تنها مفيد نيست، بلکه با گذشت زمان مسائل حاشيه نشيني را تشديد و مشکلان

مديريت بحرانهاي صنعت گردشگري: تحليل GGE از حادثه 11 سپتامبر شواهد زيادي وجود دارد که کاهش تقاضاي ناگهاني و غيرمنتظره اي در صنعت گردشگري يک يا چند کشور به وجود مي آيد. سياست گذاران با وضعي خطرناک مواجه شده اند بدين ترتيب که چگونه مي توانند چنين بحران

گردشگري به عنوان يک فعاليت اقتصادي چند بخشي ، داراي اثرات دوگانه مستقيم و غير مستقيم بر اقتصاد ملّي است . از جمله آثار مستقيم گردشگري بر اقتصاد ملي مي توان به بهبود تراز پرداختهاي بين المللي ، اشتغال وسيع ، فرصت سازي اقتصادي و افزايش تقاضا براي کالا

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول