دانلود تحقیق سود

Word 31 KB 2271 11
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    بدون شک مهمترین انگیزه سرمایه گذرای کسب سود مورد استفاده توسط سرمایه‌گذاران می‌باشد و مطالعات و پژوهشهای انجام شده درباره سود حسابداری و احکام مرتبط با آن یکی بیشترین تلاشهای پژوهشی را در تاریخ تحقیقات حسابداری تشکیل می‌دهد. از این رو پیش بینی سود آتی شرکتها و عوامل مرتبط با آن بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

    از آنجاییکه سود دارای نقش اطلاعاتی در جهت تبدیل باورهای موجود در آینده و میزان توانایی شرکت در برابر سهامداران و بستانکاران می باشد. بنابراین رابطه بین سودهای گذشته و آتی و تفاوت بین آنها و پی بردن به عوامل ایجاد تغییرات سود و چگونگی ارتباط آن با سایر صورتهای مالی و بالاخص ترازنامه و احکام آن می تواند بسیار مورد توجه و مهم باشد.

    بکارگیری اطلاعات مندرج در صورتهای مالی در جهت تصمیم گیری بدون تجزیه و تحلیل آنها مفید نمی باشد و می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و استفاده کننده از آن را گمراه سازد، لذا تجزیه و تحلیل صورتهای مالی و بسط و گسترش و ابداع فنونهای مرتبط با آن از اهمیت زیادی برخوردار است و اکثر تصمیم گیریهای مدیران و سرمایه‌گذاران و سهامداران حرفه ای و سایر استفاده کنندگان از صورتهای ملی بسته به میزان شناخت و آشنایی به فنون تجزیه و تحلیل براساس نتایج حاصل از این فنون گرفته می شود.

    هدف از تجزیه و تحلیل صورتهای مالی از یک سو ارزیابی عملکرد گذشته یک واحد تجاری و از طرفی فراهم آوردن اطلاعات و روشهای مناسب در جهت برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف آتی واحد تجاری می‌باشد. از این رو تلاشها و تحقیقات فراوانی در جهت تجزیه و تحلیل صورتهای مالی برای پیش بینی وضعیت آتی شرکتها صورت پذیرفته و تکنیکهای متفاوتی برای این تجزیه و تحلیل ها ابداع گردیده است.

    از جمله هنری شیل[1] در سال 1969 میلادی روش جدید برای تحلیل صورتهای مالی با نهاد. این روش که براساس مفاهیم تئوری اطلاعات[2] پایه گذاری شده است روند تغییرات ترکیب اقلام ترازنامه را بوسیله فرمول آنتروپی شانون[3] مورد بررسی قرار داد و بجای تکنیکهای مرسوم که رابطه اقلام ترازنامه را بطور جداگانه (نسبتهای مالی) با یکدیگر مطالعه می‌کنند. رابطه ترکیب اقلام ترازنامه را مورد برسی و تحقیق قرار می‌دهد.

    تئوری اطلاعات ابتدا در رشته های ریاضی و مخابرات گسترش یافت و سپس هنری ثیل آنرا در حسابداری و اقتاد تعمیم و توسعه داد و از آن جهت اندازه گیری ارزش اطلاعات صورتهای مالی با مقیاس مشترک[4] استفاده نمود.

    آنتروپی شانون میزان بلاتکلیفی استفاده کننده از اطلاعات صورتهای مالی را محاسبه می‌کند. هرچه این میزان بیشتر باشد. درجه بلاتکلیفی و عدم حقیقت بالاتر رفته، کار تجزیه و تحلیل صورتهای مالی شکل می گردد، یعنی تحلیل گرمایی در پیش بینی وضعیت مالی شرکت با شک و تردید در مورد برآوردهای انجام گرفته روبرو می‌گردد.

    هرچه این میزان کمتر باشد تحلیل گرمای و پیش بینی وضعیت مالی شرکت یا موفقیت و شکست مالی دارای توفیق بیشتری خواهد بود.

    میزان درجه بلاتکلیفی به تغییرات در ترکیب و ساختار صورتهای مالی بستگی درد، هرچه این تغیرات بیشتر باشد درجه بلاتکلیفی استفاده کننده یا تحلیل گرمایی از صورتهای مالی بیشتر خواهد بود، لذا با افزایش تغییرات در ترکیب ترازنامه یک شرکت مشاهده افزایش درجه بلاتکلیفی اطلاعات آن شرکت خواهیم بود و در نتیجه پیش بینی وضعیت آتی شرکت پیچیده تر خواهد شد و ابهام در وضعیت آتی شرکت باعث عدم تمایل سرمایه گذاران در جهت سرمایه‌گذاری در آن شرکت می گردد، زیرا خطرات مالی و سیکلهای زیادی آینده شرکت را تردید خواهند کرد.

    در این تحقیق در پی گیریم تا با نحوه محاسبه آنتروپی صورت وضعیت مالی و اقلام آن بیشتر آشنا شده و ارتباط آن را تغییرات سود واقعی در تعدادی از شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران مورد مطالعه قرار دهیم تا باتوجه به نتایج این تحقیق که می تواند کاربردی باشد توجه تحلیل گران مالی را به استفاده از این روش و تکنیک جلب نماییم و راهگشای تعمیم و گسترش آن در سایر مباحث حسابداری و در پژوهشهای آتی باشیم.

    تشریح و بیان موضوع

    آینده نگری گروههای استفاده کننده از صورتهای مالی اعم از سهامداران و سرمایه‌گذاران همواره تحلیل گران مالی را بر آن داشته تا به جستجوی روشهای جدید و برتری جهت تفسیر اطلاعات مالی و کشف پدیده های مرتبط با موفقیت و یا شکست مالی شرکتها بپردازند.

    هدف از هر سرمایه گذرای کب سود مورد اسنتظار و حداکثر کردن آن است. با پیچیده تر شدن فرایندهای اقتصادی و سخت تر شدن فعالیتهای رقابتی توسط شرکتها در جذب سرمایه و تولید و نوآوری ریسک سرمایه گذاریها افزایش یافته و سهامداران و سایر افراد ذینفع و تحلیل گران مالی مهمترین شاخص خود را جهت سرمایه‌گذاری در یک واحد تجاری قابلیت سودآوری و ریسک کمتر سرمایه آن واحد تجاری می دانند.

    لذا پیش بینی سود و میزان تغییراتش برای آنان از اهمت زیاید برخوردار است تا آنجا که از طریق محاسبه ارزش فعلی سودهای آتی و ارزش یک شرکت را محاسبه می‌کند. ولیکن پیش بینی دقیق سودهای آتی یک شرکت تقریاً غیرممکن می‌باشد و متغیرهای زیادی بر آن تأثیر دارند و عموماً‌ فرایند ایجاد سود در شرکتها تصافدی می‌باشد.

    همانگونه که می دانیم ترازنامه و صورت سود و زیان از اساسی ترین صورتهای مالی ی واحد تجرای می باشند که در تصمیم گیریهای مدیران و سایر استفاده کنندگان از صورتهای مالی و برنامه ریزی آتی یک شرکت تأثیر فراوان و مستقیمی دارند و هنگام ارائه آنها مقادیر مقایسه ای سال قبل نیز به همراه مقادیر سال جاری ارائه می‌شود. ما استفاده کنندگان از صورتهای مالی میزان تغییرات اقلام مختلف ترازنامه و سود و زیان را نسبت به دوره قبل ملاحظه کنند تا بتوانند درک درستی از رشد یا تضعیف وضعیت مالی شرکت بدست بیاورند.

    ترکیب یک ترازنامه شامل داراییهای جاری و بلندمدت و بدهیهای جاری، بدهیهای بلندمدت و حقوق صاحبان سهام بوده و هریک از چهار گروه وق درصدی از ترکیب کل ترازنامه را تشکیل می دهند که در اغلب موارد این درصدها نسبت به دوره قبل تغییر می‌کنند یعنی ترکیب یک ترازنامه از سالی به سال دیگر تغییر می‌کند این تغییر در ترکیب ترازنامه در این تحقیق بعنوان آنتروپی صورت وضعیت مالی تعبیر می‌گردد.

    فرایند محاسبه سود نیز عموماً بیشترین وقت حسابداران را بخود صرف می‌کند که حاصل صورت حساب سود و زیان می‌باشد از جمله عواملی است که مستقیماً روی تصمیمات سهامداران و سرمایه گذاران و تحلیل گران مالی اثر می گذارد و تغییرات سود خالص سال جاری نسبت به دوره قبل از اهمیت فراوانی برخوردار می‌باشد و شناخت عوامل بوجود آمدن این تغییرات سود می تواند گام مهمی در راه تجزیه و تحلیل اطلاعات و صورتهای مالی به حساب ‌آید.

    اهمیت موضوع

    در جهان امروزه پایه و اساس هر پیشرفتی بستگی به میزان سرمایه‌گذاری و تداوم کار علمی درد و هر سرمایه‌گذاری نیز خواهان سود بیشتری پس از رسیدن به سوددهی آن سرمایه‌گذاری می‌باشد بنابراین با وجود فعالیتهای پیچیده اقتصادی و مالی و بروز رقابتهای شدید علمی و صنعتی می بایست دانش حسابداری و تجزیه و تحلیل مالی نیز همگام با پیشرفتهای سایر علوم روبه تکامل و روشهای جدید بیاورند.

    سرمایه ذاتاً از فعالیتی که دارای ریسک زیادی است گریزان است و بنابراین سرمایه‌گذاران و تحلیل گران مالی بر تغییرات ایجاد شده در شرکتها و واحدهای تجاری حساسیت نشان می دهند، یکی از مهترین تغییرات در شرکتها تغییراتی است که در نتیجه ارقام صورتهای مالی صورت می پذیرد.

    اصولاً صورتهای مالی ترازنامه و سود و زیان از مهمترین و اساسی ترین صورتهای مالی هستند و بسیاری از تحلیلها و تغییرات در قیمت های سهام و تصمیم گیریها باتوجه به آنها صورت می پذیرد.

    سود بعنوان ابزار اصلی تحلیل گران در جهت میزان بازدهی سهام شرکتها مورد توجه می باشد. بنابراین در صورتیکه چگونگی رابطه بین آنتروپی صورت وضعیت مالی و اقلام آن و تغییرات سود بدست آید سرمایه گذارن بالفعل و بالقوه می توانند شرکتهایی را که دارای ریسک و خطرات مالی زیادی هستند شناسایی کرده و تصمیم مناسبی در جهت ادامه یا انصراف از سرمایه‌گذاری یا خرید سهام بگیرند.

    بنابراین باتوجه به رویکرد کاربردی پایان نامه و تعمیم و کاربرد سایر علوم در حسابداری موضوع فوق را بعنوان پایان نامه تحصیلی کارشناسی ارشد حسابداری خود انتخاب نمودم.

    اهداف تحقیق

    هدف از انجام این تحقیق جستجوی چگونگی رابطه بین آنتروپی صورت وضعیت مالی و اقلام آن با تغییرات سود واقعی می‌باشد.

    این رابطه از این جهت مورد بررسی و توجه می‌باشد زیا از لحاظ تئوریک می تواند علل برخی تغیرات در ساختار ترازنامه را مورد بررسی قرار دهد و از لحاظ عملی و کاربردی مورد استفاده تحلیل گران مالی و سایر علاقمندان قرار گیرد.

    در این تحقیق در پی آنیم که ارتباط بن آنتروپی صورت وضعیت مالی و اقلام آن را با تغییرات سود واقعی در برخی از شرتهای پذیرفته شده در بررسی اوراق بهادار تهران مورد بررسی قرار دهیم.

    برای رسیدن به مورد فوق درصددیم تا از میان دو مدل زیر چگونگی رابطه بین تغییرات در ترکیب ترازنامه و تغییرات سود واقعی را بسنجیم.

    رابطه بین تغییرات در ترکیب ترازنامه در سال t و تغییرات سود واقعی در سال t

     رابطه بین تغییرات در ترکیب‌ترازنامه در سالt و تغییرت سود واقعی در سال t+1

    پس از ارزیابی مدلها مدل بهینه را انتخاب و با نمونه های آماری و طبق مدل انتخابی فرضیه ها را مورد آزمون قرار می دهیم.

    سابقه تحقیقات انجام شده

    طبق تحقیقات انجام شده در کشور آمریکا که توسط روس رپال ولو[5] بروی 900 شرکت آمریکایی انجام شده با اطمینان 99% ثابت کردند که میان آنتروپی صورت وضعیت مالی و اختلاف سودهای پیش بینی شده و واقعی رابطه مثبت و قوی وجود دارد.

    همچنین در ایران نیز تحقیقی توسط آقای شهرام وزیری[6] تحت عنوان تحقیقی پیرامون تغییرات سود و آنتروپی اقلام صورت وضعیت مالی و همچنین تحقیقی توسط آقای حجت الله کوک[7] تحت عنوان ارتباط تغییرات سود و ترکیب ترازنامه انجام شده که در هر دو تحقیقات مذکور منظور از تغییرات سود اختلاف بین سودهای پیش بینی شده و واقعی بوده و ارتباط این تغییرات سود را با آنتروپی اقلام صورت وضعیت مالی در همان هره بررسی کرده اند، که نتایج حاکی از عدم ارتباط مثبت و قوی بین دو متغیر بوده است.

    لیکن با بررسیهای انجام شده مشخص گردید تحقیقی در ارتباط با تغییرات سودهای واقعی و آنتروپی صورت وضعیت مالی و اقلام آن صورت نگرفته است.

    فرضیات تحقیق

    در این تحقیق جهت روشن شدن چگونگی رابطه میان تغییرات سود و آنتروپی احکام صورت وضعیت مالی شرکتهای پذیرفته شده به بورس اوراق بهادار تهران سه فرضیه بشرح زیر مطرح می‌گردد:

    فرضیه اول؛ H0 : ارتباط معنی داری بین قدرمطلق تغییرات سود و آنتروپی صورت وضعت مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد.

    فرضیه اول H1 : ارتباط معنی داری بین قدرمطلق تغییرات سود و آنتروپی صورت وضعت مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد.

    فرضیه دوم H0 : ارتباط معنی داری بین قدرمطلق تغییرات سود و آنتروپی داراییهای شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد.

    فرضیه دوم: H0 : ارتباط معنی داری بین قدرمطلق تغییرات سود و آنتروپی بدهیهای شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد.

    فرضیه سوم H0 : ارتباط معنی داری بین قدرمطلق تغییرات سود و آنتروپی داراییهای شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود ندارد.

    فرضیه سوم H1 : ارتباط معنی داری بین قدرمطلق تغییرات سود و آنتروپی بدهیهای شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران وجود دارد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

سود خالص یا سطر آخر (Bottom line)، توجه عده کثیری از محققین و پژوهشگران حسابداری و علوم مالی را به خود معطوف کرده است . مقالات و بحث های بسیار زیادی پیرامون سود و سود هر سهم (EPS)[i][i] وجود دارد . عده ای ارتباط سود هر سهم (EPS) و سود پرداختی هر سهم(DPS)[ii][ii] را با قیمت سهام بررسی می کنند. عده ای دیگر محتوای اطلاعاتی سود پیش بینی شده هر سهم شرکتها را مورد مطالعه قرار می دهند. ...

مقدمه سود خالص یا سطر آخر (Bottom line)، توجه عده کثیری از محققین و پژوهشگران حسابداری و علوم مالی را به خود معطوف کرده است . مقالات و بحث های بسیار زیادی پیرامون سود و سود هر سهم (EPS)[i] وجود دارد . عده ای ارتباط سود هر سهم (EPS) و سود پرداختی هر سهم(DPS)[ii] را با قیمت سهام بررسی می کنند. عده ای دیگر محتوای اطلاعاتی سود پیش بینی شده هر سهم شرکتها را مورد مطالعه قرار می دهند. ...

نام درس : حسابداري مديريت رشته تحصيلي : کارشناسي ارشد مديريت بازرگاني مقدمه : تشکيل سرمايه يکي از مهم ترين عوامل ورود کشورهاي در حال توسعه به فرآيند توسعه اقتصادي مي باشد . سرمايه گذاران ايراني تا کنون بيشتر به سرمايه گذاري بر د

مقدمه : در June 2005 کار کنانی از ایالت متحده‌ی کمسیون بورس و اوراق بهادار به رئیس شرکت از ایالت متحده کمیته‌ی در باره بانکداری ، وزارت مسکن ، و کارهای شهری از هئیت مدیره ( مجلس سنا ) آمریکا و کمیته‌ی خدمات تامین مالی از نمایندهایش در مجلس ایالت متحده گزارش و پیشنهاد های مطابق با بحش فصل ( ‍‍c ) 401 قانون و سند Sarbanes – oxley در زمره‌ی 2002 در باره‌ی توافق ها و قرار ها با ...

چکیده هدف کلی از این تحقیق مطالعه، بررسی و سنجش میزان تاثیر سود حسابداری اعم از واقعی و پیش بینی بر قیمت بازا ر سهام در بورس اوراق بهادار تهران می باشد .نتایج حاصله از بررسی داده های بدست آمده برای یک دوره 5ساله (80-1376)و همچنین برای هر سال به علت جداگانه موید این مطلب بوده است که ارتباط خطی معنادار قوی بین متغیرهای وابسته و مستقل مدل تحقیق،چه به صورت یکساله و چه بصورت یک دوره ...

نظر به اينکه در اثر اعمال سياستهاي تورم آور يا ضد تورمي دولتها و ساير عوامل اقتصادي- اجتماعي، ارزش پول در سراسر جهان در حال نوسان است و بويژه اين نوسانات در سالهاي اخير چشمگير و قابل ملاحظه و عمدتاً در جهت کاهش ارزش و قدرت خريد پول رايج بوده است لذا

اخیراً یک ارزیابی بوسیله شرکت منتشر شد. نشان می دهد که در آن هیچ توضیحات رضایت بخش کافی برای محیط های قیمت سهام سازمان بورس اوراق بهادار وجود ندارد که هر کدام از آنها به واسطه صادر کردن، یک قیمت تلف شده و درازمدت غیراجرایی را توصیف می کنند. خواه یا ناخواه کارایی ارائه دهنده پستی غیرعادی است خواه نتیجه به تنظیم وقت نیاز داشته باشد. و دلایل عمده برای بهره وری بازار و رسیدگی مدیران ...

مقدمه: نظر به اینکه در اثر اعمال سیاست های تورم آور یا ضد تورمی دولتها و سایر عوامل اقتصادی- اجتماعی، ارزش پول در سراسر جهان در حال نوسان است و بویژه این نوسانات در سالهای اخیر چشمگیر و قابل ملاحظه و عمدتاً در جهت کاهش ارزش و قدرت خرید پول رایج بوده است لذا ایجاب می کند که مسأله توجه به ارزشهای جاری در نشان دادن وضعیت دارایی و بدهی و ذخائر و اندوخته های مؤسسات و نیز تا حدودی ...

مقدمه : صورتهای مالی همراه با یاد داشت های پیوست آن اطلاعات مالی حاصل از مدارک حسابداری واحد تجاری است و نشان دهنده منابع اقتصادی و تعهدات واحد مزبور و در تاریخ معین و تغییرات مربوط طی دوره منتهی به آن تاریخ ، طبق اصول پذیرفته شده حسابداری یا سایر مبانی جامع حسابداری غیر از اصول مزبور می باشد طبق این بیانیه پیش بینی های مالی از صورتهای مالی می باشند . 1- تراز نامه 2- صورت سود و ...

روش‌هایی وجود دارد که می‌توان با کمک آنها و انتخاب ترکیب مناسب سرمایه‌گذاری احتمال عدم تحقق بازده مورد انتظار را کاهش داد. از جمله این تکنیک‌های جدید و کمی که در ارزیابی ریسک غیرسیستماتیک موثر است، تکنیک دیرشن duration و تحدب convexity در ارزیابی ریسک اوراق بهادار است. ریسک سرمایه‌گذاری عبارت است از احتمال انحراف (عدم تحقق) بازدهی واقعی با بازدهی مورد انتظار و ارتباطی مستقیم و ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول