دانلود مقاله ترانسفورماتور

Word 719 KB 30001 98
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۲۲,۸۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • ترانسفورماتور

    مقدمه

    امروزه با توسعه روز افزونی که در طی چند دهه اخیر در سطح زندگی مردم کشورمان مشاهده می شود استفاده از برق وسایل برقی شتاب و گسترش رو افزونی یافته به گونه ای که بیش از 60% مردم کشورمان حداقل از یکی وسایل برقی خانگی استفاده می کنند، که پیش بینی می شود با گسترش هر چه بیشتر شبکه برق رسانی کشور طی سالهای آینده میزان استفاده از وسایل برقی نیز افزایش بیشتری پیدا کند.

    ترانس تقویت که در این طرح به بررسی آن می پردازیم امروز به عنوان یکی از دستگاههای مکمل دیگر محصولات برقی خانگی مانند یخچال و تلویزیون و ... بازار مصرف خود را در میان  مصرف کنندگان علی الخصوص طی سالهای اخیر شبکه برق کشور توام با قطع و وصل و نوسانات بیشتری بوده ، به سرعت ایجاد نموده ، به گونه ای که محصول فوق به خصوص طی سالهای اخیر جزو کالاهای کمیاب درآمده و دارای نرخهای متفاوتی در بازار رسمی و آزاد بوده است .

    کالاهای فوق به غیر از مصارف خانگی که فوقاء بدان اشاره شد در قالب واحدهای خدماتی و صنعتی نیز که از وسایل برقی استفاده می کند مورد مصرف دارد .

    این کالا در حال حاضر در داخل کشور تولید می گردد و تولید کنندگان عمده این محصول کارخانجات فاراتل ، با خزر ترانس ، راسیکو، کالای گنجینه ایرانفرد و تعاونی صنعتی 12 بهمن می باشد که مجموعا بیش از 60% تولیدات کشور را در دست دارند .

    بجز واحدهای فوق در واحد دیگر در داخل کشور محصول فوق را تولید می نمایند که در حدود 15 واحد آن بدون هیچ گونه پروانه ای مشغول ساخت این محصول می باشد .

    علاوه بر تولید محصول فوق در داخل کشور آمار اداره کل گمرکات کشور حاکی از آن است که طی سالها ی 63 ، 67 مقادیر زیادی ترانس تقویت وارد بازار ایران گردیده است.

    جدول زیر آمار واردات محصول فوق را جهت ترانسهای تقویت تا 2 کیلو وات و 2 کیلو وات به بالا حاوی ارزش ریالی واردات سالهای فوق را نشان می دهد .

    این کالا عمدتا توسط کشورهای شوروی ، لهستان ، تایوان ، آلمان غربی ، انگلستان ، فنلاند ، فرانسه ، بلژیک ، سوئیس ، اسپانیا ساخته و وارد بازار ایران گردیده است .

    2- ویژگی ها و مشخصات فنی محصول

    در حال حاضر انواع ترانس های تقویت خانگی و خدماتی در رنج 500 الی 7000 وات تولید می شود که همگی دارای پروسه تولید یکسانی می باشد ، اما بر طبق بررسی های انجام شده ، عمده مصرف بازار ترانس تقویت 2 کیلو وات می باشد که بر مبنای همین مدل بررسی های بعدی صورت پذیرفته که می تواند به عنوان مبنا ی محاسبه قیمت تمام شده و فروش انواع ترانس تقویت مورد نظر قرار گیرد . همچنین باید یادآور شد که ترانس هایی که عمدتا در بازار مورد مصرف قرار می گیرد ترانس های  اتوماتیک می باشد . و ترانس های دستی ( سلکتوری ) بازار مصرف کمی دارد ، قیمت تمام شده آنها نیز بیشتر می باشد و در حال حاضر عمدتا واحدهای تولیدی به تولید ترانس اتوماتیک می پردازند و ترانس های سلکتوری در واحدهای بدون پروانه تولید می گردد.

    لذا در اینجا ما به بررسی فنی و اقتصادی و مالی در زمینه ترانس تقویت اتوماتیک 2 کیلو وات       (سه مرحله تقویت ) پرداخته و جهت ترانس سلکتوری و ترانس 6 کیلو وات فقط به ذکر مواد اولیه مورد نیاز اکتفا می کنیم .

    همچنین از آنجا که در ترانس های تقویت ، ترانسفورماتور مربوطه رکن اساسی و با اهمیت آنرا تشکیل می دهد و باید مطابق استانداردهای بین المللی تولید گردد، لذا در ابتدا به بررسی ترانسفورماتور می پردازیم .

    1-2- کلیات

    -تعریف ترانسفورماتور

    ترانسفورماتور یکی از وسایل بسیار مهم تبدیل کمیاب جریان و ولتاژ الکتریکی متناوب است ، که بر خلاف ماشین های الکتریکی که انرژی الکتریکی و مکانیکی را بهم تبدیل می کند ، ترانسفورماتور در نوع انرژی تغییری نمی دهد بلکه ولتاژ و جریان را با همان فرکانس جریان متناوب انتقال دهد ، بطوریکه انرژی ولتاژ پائین را تبدیل به همان انرژی بالاتر می نماید و همچنین جریان را از مقدار داده شده در یک مدار به جریانی با اندازه های متفاوت در مدار دیگر تبدیل کند .

    امروزه ترانسفورماتور وسیله ای لازم و ضروری در دستگاههای انتقال انرژی الکتریکی و بخش و توزیع انرژی الکتریکی متناوب است .

    ترانسفورماتورها بطور بسیار وسیعی در مدارهای وسایل الکترونیکی و مدارهاو دستگاههای خودکار یا اتوماتیک و راه اندازی موتورهای الکتریکی و تطبیق ولتاژ مورد نیاز جهت تغذیه مصرف کننده هایی از قبیل یکسو سازها و مبدل های جریان دائم به جریان متناوب ، شارژ کننده های باطری و ایجاد دستگاههای چندین فازه از دستگاههای دو فازه و سه فازه و در ارتباطات به منظور تطبیق امپدانس و همچنین در سیستم های قدرت به منظور بالا بردن ولتاژ برای انتقال اقتصادی قدرت یعنی پایین آوردن ولتاژ به مقادیر مورد نیاز بکار می رود.

    همچنین ترانسفورماتور یک وسیله بسیار ضروری در مدارهای اندازه گیری الکتریکی و در مدار های جوشکاری و کوره های الکتریکی است . بعنوان یک مجزا کننده مدار با ولتاژ زیاد از مدارهای با ولتاژ پایین و حذف کننده مولدهای مستقیم جریان در یک مدار دستگاه انرژی نیز بکار می رود .

     1-1-2-اساس کار  ترانسفورماتور  

    اساس کار ترانسفورماتورها بر القا الکترو مغناطیسی متقابل بین دو سیم پیچ که بر روی هسته آهنی قرار دارد . مبنا نهاده شده است ،  ترانسفورماتورها انواع مختلفی دارند .

    ترانسفورماتورهای جدا کننده ، ترانسفورماتورها یی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای تحقق تدابیر حفاظتی «جداسازی حفاظتی» برای اتصال به مصرف کننده جریان بکار می رود .

    ترانسفورماتورهای عایق، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از هم جدا می باشند و برای انتقال انرژی ها بین سیستم های با پتانسیل های بسیار مختلف که در آنها ولتاژ عایق نسبت به ولتاژ اسمی ترانسفورماتور معین نشده است. به کار میروند.

    ترانسفورماتور های کنترل، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا می باشند. و برای تهیه مواد کنترل به کار می روند.

    ترانسفورماتورهای منبع تغذیه، ترانسفورماتورهایی هستند با یک یا چند سیم پیچ ثانویه که از سیم پیچ اولیه از نظر الکتریکی جدا می باشد.

    اتو ترانسفورماتورها، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ اولیه و ثانویه آنها با هم مشترک می باشند.

    ترانسفورماتورهای جرقه زن، ترانسفورماتورهایی هستند که سیم پیچ های آنها از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا می باشند و برای مشتمل کردن مخلوط هوا و گاز یا هوا و روغن به وسیله جرقه یا قوس الکتریکی به کار می روند.

    2-1-2 مشخصات فنی

    مشخصات ابعادی ترانس تقویت kw 2 عبارتند از :

    طول 5/31 سانتی متر

    عرض 23 سانتی متر

    ارتفاع 5/15 سانتی متر

    وزن 10 کیلوگرم

    3-1-2 قطعات و اجزاء تشکیل دهنده محصول

    هر دستگاه ترانس تقویت از قسمتهای زیر تشکیل گردیده است.

    بدنه شامل کنه – درب – سینی – شاسی

    فیبر مدار چاپی

    هسته پلاستیکی

    صفحه پلیت

    پلاک راهنما

    لامپ سینال

    فیوز

    پیچ و مهره و پرچ

    سیم و دو شاخه

    سیم لاکی

    رله

    مقاومت – دیود – آی سی – خازن – ترانزیستور

    نوار چسب

    پتانسیوتر

    مقوا

    سیم لحیم

    رنگ و تینر

    از آنجا که در ترانسهای تقویت، ترانسفورماتور نقش اساسی را به عهده دارد. لذا در اینجا به بررسی جا معتبری در زمینه ترانسفورماتور می پردازیم. این بررسی بر اساس استاندارد DIN انجام گرفته است.

    در ترانسفورماتورها اجزاء زیر بکار می روند و باید مورد نظر قرار بگیرند.

    هسته ترانسفورماتور

    قرقره بوبین

    سیم پیچ

    مواد عایق

    4-1-2- هسته ترانسفورماتور

    هسته ها را از ورق هایی که به صورت لایه لایه روی هم قرار داده می شوند، می سازند، به علت افت جریان فوکه، هسته را ورقه ورقه ساخته و بین آنها به وسیله اکسیداسیون یا کاغذ می پوشانند و یا اینکه از ورق های عایق شده استفاده می کنند.

    با توجه به پیشرفت در ساخت مواد برای ورق های هسته و هسته های نواری برش دار اکنون انواع مختلف این ورق ها و نوارها بسیار زیاد شده است. مهمترین آنها اکنون ورق ها و نوارهای دینامو که سرد نورد شده اند می باشند که با کرمتالهای نا منظم بر طبق DIN 45400 و با کریستالهای منظم بر طبق DIN 45400 در حال حاضر هنوز وجود دارند.

    از میان انواع گوناگون ورق ها، ورق M بیشتر به کار برده می شود زیرا دارای کمترین پراکندگی شار می باشند. در هسته های M، فاصله هوایی عملا وجود ندارد. با قرار دادن ورق ها به صورت متناوب در خلاف یکدیگر، زمان ساخت ترانسفورماتور بیشتر خواهد شد، ولی فاصله هوایی عملا از بین خواهد رفت. امروزه از سایر انواع هسته ها، از قبیل هسته های نواری برش دار نیز بسیار استفاده می شود ولی در این موارد قیمت مواد افزایش پیدا می کند.

    ضخامت ورق در ترانسفورماتورهای کوچک اغلب 35/0 میلی متر می باشد.

    5-1-2- قرقره بوبین

    شکلهای مختلف برای قرقره بوبین ها وجود دارد. اندازه های قرقره بوبین باید بر حسب استاندارد DIN 41304 باشد.

    در زیر مشخصات قرقره بوبین ها برای هسته های M داده شده است.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    قرقره بوبین برای هسته های M

    I

    H

    D

    B

    A

    Vp

    12

    14

    19

    19

    28

    5/35

    42

    46

    52

    52

    64

    64

    5/5

    2/5

    5/7

    3/11

    7/15

    7/21

    8/27

    5/33

    5/33

    5/46

    5/36

    54

    5/3

    8/3

    75/5

    75/5

    1/8

    6/9

    6/11

    1/13

    4/12

    4/12

    1/15

    1/15

    5/5

    2/5

    5/7

    5/7

          6/12

    6/17

    6/20

    6/28

    6/29

    6/29

    6/34

    6/34

    5/12

    7/12

    19

    19

    29

    37

    44

    50

    6/54

    6/54

    65

    65

    29 M

    22 M

    A 10 M

    B

    12M

    55 M

    65 M

    74 M

      A 85 M

    B

    A 102 M

    B

     

     

    6-1-2- سیم پیچ ها

    ترانسفورماتورهای منبع تغذیه عامل سیم پیچ اولیه و ثانویه می باشند ، بر طبق قاعده ابتدا سیم پیچ اولیه و بعد از عایق بندی کافی ، سیم پیچ ثانویه می شود .

    اغلب تمام سیم پیچ ها با ولتاژ کم در آخر پیچیده می شوند . معمولا لازم است که ما بین سیم پیچ اولیه و ثانویه یا حتی برای هر لایه از سیم پیچ ثانویه حفاظ قرار داده شود . این  حفاظ می تواند از جنس ورقه نازک مسی یا از سیم می باشد.

    برای سیم پیچ ها از سیم لاک دار مسی (CVL) استفاده می شود.

    در جدول زیر مشخصات سیم های مسی که مورد استعمال زیادی دارند آورده شده است. در این جدول این مقادیر داده شده اند، قطر سیم معمولی، قطر سیم (قطر نامی) dcu، قطر سیم با عایق لاک dcul برای سیم های لاکی مس معمولی، سطح مقطع سیم qcv، ون به ازاء هر متر طول gcv مقاومت به ازاء هر متر طول rcu ، تعداد حلقه هائیکه می توان در یک سانتی متر مربع جای داد nf ، همچنین حداکثر شدن جریان مجاز55/2 I ، 1و0 I برای چگالی جریان های 55/2 و 1 آمپر بر میلی متر مربع از روی این مقادیر می توان تعداد حلقه هائیکه در یک سانتی متر مربع جای می گیرند، برای سیم های مسی با عایق های متفاوت از قبیل ابریشم لاک، ابریشم دوبل بدست آورد.

     

     

    ابعاد و مشخصات سیم های مسی

    حداکثر جریان در

    تعداد حلقه در هر cm

    Mf

    Cm

    مقاومت به ازاء

    هر متر طول

    Rcu

    q/m

    وزن به ازاء هر متر مربع

    Gcu

    p/in

    سطح مقطع سیم

    Qcu

    nm

    قشر سیم

    لاک دار

    Cul

    mm

    قطر سیم

    Cu

    mm

    S=1/00

    A/mm

    1/00

    mA

    S=2/55

    A/mm

    2/55

    Ma

    2

    3

    4

    5

    6

    8

    5

    7

    10

    13

    16

    20

    20000

    15000

    11000

    9000

    7000

    6000

    9/1

    6/35

    4/64

    3/55

    2/76

    2/22

    0/019

    0/027

    0/037

    0/048

    0/060

    0/074

    20.10

    28

    39

    50

    64

    79

    0/962

    0/075

    0/085

    0/095

    0/108

    0/115

    0/05

    0/06

    0/07

    0/08

    0/09

    0/10

    9

    11

    13

    14

    17

    20

    22

    25

    28

    31

    24

    29

    34

    39

    45

    51

    58

    65

    72

    80

    5000

    4400

    3600

    3200

    2800

    2500

    2250

    2000

    1800

    1650

    1/84

    1/55

    1/32

    1/14

    0/99

    0/87

    0/772

    0/680

    0/627

    0/557

    0/085

    0/105

    0/120

    0/143

    0/146

    0/186

    0/210

    0/235

    0/260

    0/289

    95

    113

    133

    154

    177

    211

    227

    254

    284

    314

     

    0/13

    0/14

    0/15

    0/16

    0/17

    0/18

    0/19

    0/20

    0/21

    0/22

     

    0/11

    0/12

    0/13

    0/14

    0/15

    0/16

    0/17

    018

    0/19

    0/20

    34

    38

    41

    45

    49

    53

    57

    61

    66

    70

    88

    97

    106

    113

    125

    135

    145

    157

    168

    180

    1500

    1400

    1300

    1200

    1100

    1000

    950

    870

    800

    770

    0/507

    0/460

    0/422

    0/388

    0/357

    0/330

    0/306

    0/285

    0/266

    0/248

    0/330

    0/350

    0/390

    0/425

    0/460

    0/495

    0/533

    0/571

    0/612

    0/645

    346

    38.10

    42

    45

    49

    53

    57

    62

    66

    71

    0/23

    0/24

    0/25

    0/26

    0/27

    0/285

    0/296

    0/205

    0/319

    0/33

    0/21

    0/22

    0/23

    0/24

    0/25

    0/26

    0/27

    0/28

    029

    0/30

    75

    80

    85

    90

    96

    100

    107

    113

    120

    125

    192

    205

    218

    231

    245

    259

    274

    289

    304

    320

    720

    690

    650

    600

    580

    540

    250

    500

    475

    450

    0/232

    0/218

    0/2051

    0/1932

    0/1824

    0/1724

    0/1632

    0/1547

    0/1469

    0/1396

    0/696

    0/740

    0/786

    0/835

    0/890

    0/940

    0/994

    1/046

    1/102

    1/160

    75

    80

    89

    91

    96

    102

    108

    113

    120

    126

    0/34

    0/35

    0/36

    0/37

    0/38

    0/39

    0/40

    0/41

    0/42

    0/43

    0/31

    0/32

    0/33

    0/34

    0/35

    0/36

    0/37

    038

    0/39

    0/40

    132

    139

    336

    353

    430

    420

    0/1329

    0/1266

    1/220

    1/278

    132

    139

    0/44

    0/45

    0/41

    0/42

     

    حداکثر جریان در

    تعداد حلقه در هر cm

    Mf

    Cm

    مقاومت به ازاء

    هر متر طول

    Rcu

    q/m

    وزن به ازاء هر متر مربع

    Gcu

    p/in

    سطح مقطع سیم

    Qcu

    nm

    قشر سیم

    لاک دار

    Cul

    mm

    قطر سیم

    dCu

    mm

    S=1/00

    A/mm

    1/00

    mA

    S=2/55

    A/mm

    2/55

    Ma

    145

    152

    159

    166

    174

    181

    188

    196

    370

    187

    405

    123

    442

    461

    480

    500

    390

    380

    370

    359

    330

    320

    310

    300

    0/1209

    0/1151

    0/1130

    0/1054

    0/1012

    0/0979

    0/0931

    0/0894

    1/342

    1/405

    1/480

    1/540

    1/610

    1/680

    1/750

    1/830

    145.10

    152

    1599

    166

    173

    181

    189

    196

    0/46

    0/47

    0/48

    0/49

    0/50

    0/51

    0/52

    0/532

    0/43

    0/44

    0/45

    0/46

    047

    0/48

    0/49

    0/50

    204

    212

    221

    228

    237

    246

    255

    264

    274

    283

    520

    241

    562

    583

    605

    627

    650

    673

    696

    720

    290

    280

    265

    255

    250

    240

    230

    225

    220

    210

    0/0859

    0/0826

    0/00796

    0/0766

    0/0738

    0/0713

    0/0688

    0/0661

    0/0642

    0/0621

    1/960

    1/970

    2/043

    2/118

    2/200

    2/275

    2/355

    2/455

    2/53

    2/62

    204

    212

    221

    229

    238

    246

    255

    264

    273

    283

    0/545

    0/555

    0/565

    0/575

    0/59

    0/60

    0/61

    0/62

    0/63

    0/64

     

    0/51

    0/52

    0/53

    0/54

    0/55

    0/56

    0/57

    0/58

    0/59

    0/60

    332

    384

    442

    502

    566

    636

    709

    785

    845

    980

    1125

    1280

    1445

    1629

    1805

    2600

    180

    160

    140

    120

    110

    100

    90

    83

    0/0526

    0/0455

    0/0395

    0/0348

    0/0308

    0/0275

    0/0246

    0/0223

    2/97

    3/43

    3/95

    4/48

    5/07

    5/66

    6/34

    7/00

    334

    385

    444

    504

    570

    636

    711

    786

    0/69

    0/74

    0/79

    0/84

    0/90

    0/95

    1/00

    1/05

    0/65

    0/70

    0/75

    0/80

    0/85

    0/90

    0/95

    1/00

    950

    1130

    1330

    1540

    1760

    2010

    2270

    2400

    2540

    2840

    3140

    6420

    2880

    3380

    3920

    4500

    5120

    5780

    6125

    6480

    7220

    8000

    67

    55

    45

    40

    33

    28

    24

    20

    17

    14

    12

    0/0184

    0/0155

    0/0132

    0/0114

    0/0099

    0/0087

    0/0077

    0/0073

    0/0069

    0/0062

    0/0056

    8/49

    10/09

    11/81

    13/07

    15/75

    17/91

    20/20

    21/50

    22/65

    25/15

    28/00

    951

    1131

    1329

    1540

    1770

    2015

    2275

    2365

    2545

    2840

    3142

    1/16

    1/26

    1/36

    1/46

    1/56

    1/66

    1/76

    1/81

    1/86

    1/96

    2/07

    1/10

    1/20

    1/30

    1/40

    1/50

    1/60

    1/70

    1/75

    1/80

    1/90

    2/00

    باید توجه داشت که واحد شدت جریان در فرمول بر حسب آمپر می باشد. مقادیر جدول بر حسب میلی آمپر محاسبه شده اند و باید آنها را در 10 ضرب نمود.

    a) نبشی محکم کننده فرم F محور مغناطیسی افقی

    b) نبشی محکم کننده فرم F محور مغناطیسی عمودی

    c) نبشی محکم کننده فرم w1 و w2  محور مغناطیسی افقی

    d) نبشی محکم کننده فرم w1 و w2  محور مغناطیسی افقی

    7-1-2- مواد عایق

    با وجودیکه سیم های که برای سیم پیچی بکار می روند، دارای عایق می باشند، با این حال عایق کردن لایه ها یا سیم پیچ ها لازم است که از عایق های نواری شکل نیز استفاده شود. در ترانسفورماتورهای معمولی از کاغذ لاک دار یا از پارچه لاک دار بر طبق DIN 40622 و DIN 40623 استفاده می شود،  و به تازگی به مسئله صرفه جویی در جا و افزایش ایمنی برای ورقه های عایق توجه زیادی می شود. برای سازندگان ترانسفورماتور، مسئله ضایعات مواد عایق، مهم است. هنگامی که کاغذ یا ورق عایق بر روی سیم پیچ قرار داده می شود، در این صورت ما بین قرقره بوبین و کناره سیم پیچ، آنقدر حل خالی وجود دارد که حلقه سیم های تکی با آنها در تماس می باشد. به این ترتیب اثر عایقی کاغذ از بین می رود. برای جلوگیری از این امر، نوار عایق را کمی پهن تر از قرقره بوبین و سیم پیچ انتخاب می کنند و کناره های آنرا طوری برش می دهند که یک لبه اضافی بوجود می اید.

    به این ترتیب به اضافه طوری بر روی دیواره قرقره بوبین قرار می گیرد که سیم نمی تواند با قرقره بوبین تماس پیدا کند.

    در حال حاضر بوسیله شرکتهای مختلف، کاغذ های لاک دار عایق، کتان های عایق ابریشم های عایق و ورقه ای عایق برای برق ساخته می شود.

    8-1-2- مقدار فضای لازم

    در جدول 20 استانداردهای لازم برای مقدار فضای مورد نیاز بر طبق استاندارد DIN 41308

     

     

     

     

    مقدار فضای لازم برای ترانسفورماتورهای با هسته M

    نبشی

    N2

    N1

    I

    H

    B

    TYP

    W

    W 1

    W 4

    W 11

    W 13

    W 13

    W 16

    W 16

     

    L 5

    L 7

    L 10

    L 12

    L 12

    L 14

    L 14

    32

    44

    50

    56

    64

    64

    84

    84

     

    47

    56

    64

    75

    75

    91

    91

     

    38

    47

    52

    52

    64

    62

    79

     

    42

    53

    62

    61

    74

    70

    87

    43

    56

    66

    75

    80

    80

    105

    105

     

    55

    66

    74

    85

    85

    102

    102

    47

    61

    72

    81

    92

    92

    112

    112

     

    59

    69

    82

    90

    90

    108

    108

    35

    49

    59

    68

    60

    80

    78

    95

     

    51

    68

    74

    74

    87

    85

    103

    M 42

    M 55

    M 65

    M 74

    M 85a

    M 85h

    M 102a

    M 102h

     

    M 55

    M 65

    M 74

    M 85a

    M 85h

    M 102a

    M 102h

    تمام مقادیر به میلی متر

     

    مقدر فضای لازم برای ترانسفورماتور های با هسته EL

    N1

    I2

    I1

    H

    B

    TYP

    42

    51

    55

    62

    68

    75

    80

    80

     

    33

    41

    45

    51

    57

    63

    70

    70

    51

    60

    64

    74

    81

    87

    93

    93

    26

    33

    36

    41

    46

    51

    57

    57

    24

    29

    53

    38

    42

    47

    51

    62

    H30

    H38

    H42

    H48

    H54

    H60

    H66a

    H66b

     

    قسمت 1 تا 14 داده شده است. این مقادیر برای طراحی یک دستگاه با ترانسفورماتور لازم میباشد، در ذیل مقدار فضای لازم برای ترانسفورماتوهای با هسته M و EI آورده شده است.

    9-1-2- استانداردهای جهانی محصول

    جهت ترانسفورماتورهای کوچک استانداردهای VDE 0550 قسمتهای 1و2 تا 6 و VDE 0551 در نظر گرفته شده است.

    جهت قطعات اساسی تشکیل دهنده آن نیز استاندارد ها ی ذیل مشخص شده است.

    ورق هسته DIN 48400

    مواد فرو مغناطیسی DIN 4130

    انواع فوم هسته DIN 41302

    قرقره بوبین DIN 41303-41304-41305

    جنس سیم پیچ DIN 46435

    10-1-2- شماره تعرفه گمرکی

    ترانسهای تقویت تا 2 کیلو وات دارای تعرفه گمرکی 01/85 ح 3 اول  ترانس های تقویت با توان بیش از 2 کیلو وات دارای گمرکی 01/85 ح 3 دوم می باشند.

    2-2- چگونگی بکار گیری محصول

    کالای فوق، کالای مستقلی می باشد و نقص واسطه ای در صنایع دیگر را ندارد و از آن می توان به عنوان مکمل محصولات خانگی نام برد، همچنین در واحدهای تجاری و خدماتی و صنعتی نیز که از وسایل برقی استفاده می کنند مورد مصرف دارد.

    3-2- کالای قابل جانشین

    کالای فوق در حال حاضر جانشینی ندارد.

    4-2- بازار فروش

    در حال حاضر ترانس تقویت دو کیلو وات و چهار کیلو وات و شش کیلو وات با دو مرحله تقویت به طور عمده فروشی به ترتیب 43000 ریال و 55000 و 87000 ریال به فروش می رسد. ترانس تقویت مورد نظر سه مرحله تقویت می باشد که به طور عمده فروشی به ترتیب 49000 ریال و 61000 و 93000 ریال به فروش می رسد.

    3- بررسی و برآوردهای فنی

    تولید محصولات مرغوب و قابل رقابت با کالاهای مشابه مستلزم برخورداری واحد تولیدی از تکنولوژی و سیستمهای تولید پیشرفته و متناسب به محدوده عمل و ظرفیت واحد به منظور تأمین اهداف اقتصادی آن میباشد.

    از این رو در این فصل روشهای مختلف تولید مصرفی و روش تولید متناسب با ظرفیت مورد نظر انتخاب گردیده است. و سپس مسیر تولید مشخص شده و با توجه به مسیر تولید مسیر عملیات مونتاژ مشخص گردیده است.

    1-3- نکات علمی و اصول فرآیند تولیدی

    روشهای مختلف تولید قطعات را فرم مواد تولید برای ساخت هر قطعه، عوامل اقتصادی و همچنین دانش فنی موجود در کشور و غیره مشخص می نمایند.

    از این رو هر یک از قطعات ممکن است با یک یا چند روش مختلف قابل تولید باشند که انتخاب مناسبترین روش تولید هر قطعه به منظور افزایش سرعت تولید، محصول دقت و کیفیت مطلوب و نیل به مقاصد اقتصادی طرح از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

    در کشورهای مختلف بر حسب شرایط کشور از نظر وجود نیروی کار ارزان و یا دارا بودن تکنولوژی بالا از ابزارهای بسیار ساده و دستی (مانند چین و هند) تا خطوط تمام اتوماتیک (کشورهای اروپا و ژاپن) برای ساخت ترانس ها استفاده می شود. در کنار این موضوع دانش فنی و عملی، قدرت طراحی و امکانات قابل سازی نیز تأثیر بسزایی در ساخت ترانس دارد.

    3-3- ارزیابی روشهای مختلف تولید

    جهت تولید ترانس تقویت پنج مجموعه می توان در نظر گرفت :

    -بخش ساخت بدنه شامل کنه – درب – سینی – و شاسی مخصوص مدار

    - بخش ساخت فیبر چاپی

    - بخش ساخت ترانس

    - بخش مونتاژ

    - بخش کنترل کیفیت

    جهت ساخت بدنه عمدتا از روش پرسکاری (فرم دهی و برش) استفاده می شود.

    جهت ساخت ترانس نیز از دو روش پرسکاری و بوبین پیچی استفاده می شود که بوبین پیچی می تواند به شکل دستی و با اتوماتیک انجام گیرد.

    3-3- تعیین مبانی روشهای مختلف تولید :

    در طراحی و ساخت، انتخاب روش و به کار گیری دستگاهها و تکنولوژی مناسب، به منظور تولید محصول  با خصوصیات برجسته زیر، حائز اهمیت است.

کلمات کلیدی: برق - ترانسفورماتور

منابع تغذيه : از بدو اختراع الکتريسته و توليد وسائل برقي اولين نياز منبع تغذيه وسائل برقي بود که اين وظيفه را ژنراتورها يا پيل هاي الکتريکي انجام مي دادند .با شروع عمر الکترونيک نياز به منابع تغذيه تفاوتهاي بسياري را به وجود آورد اولا جريان مصرفي

توان الکتریکی که اغلب به عنوان برق یا الکتریسیته شناخته می شود، شامل تولید و ارایه انرژی الکتریکی به میزان کافی برای راه اندازی لوازم خانگی، تجهیزات اداری، دستگاه های صنعتی و فراهم آوردن انرژی کافی برای روشنایی، پخت و پز، گرمای خانگی و صنعتی و فرایندهای صنعتی بکار می رود. تاریخچه اگرچه که الکتریسته به عنوان نتیجه واکنش شیمیایی ای که در یک پیل الکترولیک از زمانی که الساندرو ولتا ...

مهندسی برق : یکی از بهترین تعریف هایی که از مهندسی برق شده است، این است که محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد. مهندسی برق دارای چهار گرایش است که در زیر بطور اجمالی به بررسی آنها می پردازیم و در قسمت معرفی گرایشها به تفصیل در مورد هر کدام صحبت ...

مقدمه ازآنجایی که برای تاسیس پستهای انتقال انرژى بودجه عظیمی مصرف و ماهها وقت لازم است تجهیزات و وسایل آن خریداری و تهیه و نصب و راه اندازی گردد لازم است از نگهداری آن نهایت دقت و تلاش به عمل آید در جهان امروز خصوصاً در کشورهای پیش رفته صدمه دیدن تجهیزات و دستگاههای موجود در پستهای برق تحت هر عنوانی تقریبا موضوعی منسوخ و فراموش شده است .زیرا که صدمه دیدن تجهیزات و دستگاههای ...

تاريخچه ارداه برق دهاقان در سال 1338 به صورت ديزلي شروع به کار کرده است که کارکنان آن سه نفر بوده اند يک حسابدار به نام مهدي اسماعيليان و مامور نصب کنتور و امور مالي اداره هم بوده است دو نفر هم مسئول ديزل و شبکه هوايي به نام حسين سهرابي و دستيار آن

برق کارخانه از طريق پست 230 KV شهرستان ميانه تامين شده و به 63 KV تبديل مي گردد و از طريق خط انتقال 63 KV دو مداره به پست 63 KV کارخانه انتقال مي يابد در پست 63 KV ولتاژ از طريق دو دستگاه ترانسفورماتور به ولتاژ 6.6 KV تبديل مي گردد و به ترانسهاي توز

قوانين اساسي در برق: 1- قانون اُهم: با توجه به اين که ولتاژ باعث جاري شدن جريان الکتريکي در مدار بسته مي شود و مقاومت با عبور جريان مخالفت مي کند رابطه بين ولتاژ جريان و مقاومت وجود دارد که اولين بار توسط جرج سيمون اهم فيزيک دان آلماني کشف شد و

پیشگفتار : پیدایش ترانسفورماتور در صنعت برق دو تحول عمده در این صنعت بوجود آورده است : ارتباط سراسری میان شبکه های مصرف و تولید در سطح یک یا چند کشور امکان طراحی وسایل الکتریکی با منابع تغذیه دلخواه. گستردگی منابع انرژی در سطح هر کشور و مقرون به صرف بودن تاسیس نیروگاههای برق در نزدیکی منابع انرژی ، همچنین ضرورت تعیین محلی خاص برای احداث سدها سبب می شود که هنگام انتقال انرژی ...

اهداف پروژه مخابره و انتقال اطلاعات با بهر گیری از خطوط برق اعم از خطوط انتقال یا توزیع و نیز سیم کشی برق داخلی منازل را تحت عنوان مخابرات با حامل خط برق[1] قدرت الکتریکی می شناسیم. امروزه با گسترش و تنوع محصولات الکتریکی و الکترونیکی و استفاده از شبکه های مخابراتی در ادارات همچنین در منازل، نیاز روز افزونی به ایجاد شبکه های مبتنی بر تکنیک های قابل اطمینان و همراه با پیاده‌سازی ...

مجموعه شماره 1 «الکترونيک پايه مدل MK7501» هدف از ارائه اين مجموعه آشنايي علاقمندان نوآموز با اصطلاحات متداول در رشته برق و الکترونيک، نظير ولتاژ الکتريکي، جريان الکتريکي، توان مصرفي، قانون اهم و … و همچنين آ شنايي با روش شناسايي، کدخواني، طريق

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول