دانلود تحقیق طراحی و ساخت کنترل دور موتور AC دو کاناله توسط میکروکنترلر AVR

Word - PDF 21 MB 30856 103
مشخص نشده مشخص نشده الکترونیک - برق - مخابرات
قیمت قدیم:۲۳,۳۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه :

    اگر یک موتور القائی سه فاز به شبکه ای با ولتاژ و فرکانس ثابت وصل شود، در این صورت پس از راه اندازی درسرعتی حوالی سرعت سنکرون

    خواهد چرخید. گفتنی است با افزایش گشتاور بار سرعت به میزان کمی کاهش می یابد، لذا این موتورها تقریباً از نوع موتورهای سرعت ثابت فرض می شوند. اما در برخی از صنایع لازم است که سرعت موتور در یک محدوده و طیف نسبتاً وسیعی تغییر کند. موتورهای DC به طور سنتی برای مواردی که کنترل سرعت مورد نیاز است مورد بهره برداری قرار می گیرند اما موتورهای  DC گران بوده و به تعمیرات و نگهداری در زمینه کموتاتور و جاروبک نیاز دارد ولی برعکس موتورهای القائی به ویژه نوع قفس سنجابی آن ارزان و جان سخت بوده و کموتاتور نیز ندارد و لذا برای سرعت های زیاد بسیار مناسب اند. امروزه با پیشرفت علم الکترونیک قدرت و پیدایش کنترل کننده های حالت جامد، کنترل سرعت یا کنترل دور موتورهای القائی رو به تکامل است اما این کنترل کننده ها نسبتاً گران بوده و زمان می طلبد تا به صورت ارزان در دسترس عموم قرار بگیرد.                                                         

    موتور القائی قفس سنجابی:

    اساس موتور القائی رتور قفسی در شکل نشان داده شده است.            

    موتور القائی چهار قطبی در لحظه ای که ولتاژ فاز A بیشترین مقدار را داراست

    الف) جریان مغناطیس کننده استاتوربرای ایجاد شار                     

    ب) چگونگی انعکاس جریان های القاشده دررتورواستاتور

    پ) توزیع کل جریان لحظه ای

    برای ایجاد شار در فاصله هوائی جریان مغناطیس کنندگی باید برقرار شود. این جریان نسبت به ولتاژ ْ90 تأخیر دارد. حرکت شار در میان هادی‌ها، در سیم‌پیچی رتور که نظیر یک قفس بسته اتصال کوتاه شده است ولتاژ القاء می‌کند و لذا جریان ایجاد می‌شود، به علت رفتار سلفی سیم پیچی‌ها، جریان القائی نسبت به ولتاژ تأخیر خواهد داشت. این جریان توسط ترانسفورمر  و برای تعدیل جریان رتور برقرار می‌شود. تأثیر متقابل جریان رتور و شار بر یکدیگر گشتاوری هم جهت با میدان دوار ایجاد می‌کند.                                                                      

    برای القای ولتاژ و در نتیجه ایجاد جریان و گشتاور در رتور، رتور باید همیشه با سرعتی متفاوت با سرعت سنکرون گردش نماید. سرعت رتور نسبت به سرعت سنکرون شار استاتور به عنوان لغزش شناخته می‌شود و

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است)

      با

    سرعت رتور سرعت سنکرون

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است)

    سرعت سنکرون    

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است)

     S نشان داده می شود.

    فرکانس جریان القا شده در رتور S برابر فرکانس استاتور می باشد یعنی:

      (2)                               F2=SF1  

    اندیس 1: برای استاتور و اندیس 2 برای رتور به کار می‌رود.              

    زمانی که سرعت رتور به سرعت سنکرون نزدیک شود، راکتانس سلفی (که با فرکانس لغزش متناسب است) کمتر است. بنابراین، جریان از نظر فازی به ولتاژ نزدیک‌تر می‌شود. کاهش اختلاف فاز، ضریب توان بهتری را در استاتور نتیجه می‌دهد. با توجه به خاصیت سلفی موتورهای رتور قفسی ضریب توان این موتورها همیشه پس فاز است.

    توانی که از طریق فاصله هوایی منتقل می‌شود باید با شار دوار در ارتباط باشد. توان فاصله هوائی که به رتور اعمال می‌شود برابر حاصل‌ضرب گشتاور در سرعت سنکرون است و داریم:           

                               

    Pag=TWsyn    توان فاصله هوایی  (3)

    توان خروجی (با صرف نظر از اصطکاک و تلفات آهنی) برابر حاصل‌ضرب گشتاور یاد شده در سرعت رتور است که نتیجه می‌دهد:

    Pout=TWr=T(1-S)Wsyn      توان خروجی رتور (4)

    اختلاف دو توان معرف تلفات در هادی‌های مدار رتور است. نکته حائز اهمیتی که از روابط 4و3 حاصل می‌شود این است که:                     

    η < (1-s)  ="" راندمان="">

    اگر از مقاومت سیم‌پیچی استاتور و راکتانس نشتی آن صرفنظر شود می‌توان شار را برای تمامی بارها ثابت و متناسب با ولتاژ اعمال شده به استاتور در نظر گرفت.                                                            

    با استفاده از مقادیر مقاومت روتور در هر فاز R2  و اندوکتانس آن در هر فاز L2 که به طرف استاتور منتقل شده اند.(با اعمال مجذور نسبت تبدیل) شکل زیر شرایط الکتریکی را برای راکتانس و ولتاژ ورودی متناسب با لغزش نشان می دهد.

     

    شکل الف) مدار معادل رتور موتور القایی قفسی:

    1) بیانگر شرایط الکتریکی موجود

    2) نشان دهنده کل توان ورودی به رتور

    شکل (ب) نیز برای جریان رتور (که I2 نشان دهنده مقدار انتقال یافته آن است) مقداری مشابه مدار (الف) را ارائه می‌کند. در این شکل V1، ولتاژ استاتور به راکتانسی که به لغزش بستگی ندارد اعمال می‌شود. اما مقاومت در این مدار، با لغزش رابطه معکوس دارد.                       

    توان ورودی به مدار در شکل (ب) معرف کل توانی است که در فاصله  هوائی منتقل می‌شود و از این رو I2R2/S بیانگر مجموع توان خروجی رتور و تلفات الکتریکی I2R2 است.

    با بیان سرعت رتور Wr برحسب Rad/S داریم:

    Wr=(1-S)Wsyn    (6)

    از مدار معادل شکل (ب) توان ورودی به رتور برابر است با I22R2/S و از رابطه 3 این مقدار برابر است با TWsyn بنابراین:

         (7)

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است )

    لذا گشتاور برابر است با:

       (8)

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است )

    اگر بخواهیم مشخصه گشتاور سرعت یک موتور بخصوص را با اعمال منابع تغذیه مختلف با فرکانس‌های ثابت بررسی کنیم، اثر فرکانس‌های مختلف را باید در نظر داشته باشیم.

    در هر مدار مغناطیسی ولتاژ القائی با مقدار شار و فرکانس متناسب است  بنابراین برای اینکه مقدار شار را در حالت Optimum نگاه داریم باید داشته باشیم:

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است )

    فرکانس

    مقدار بهینه برای شار مقداریست که در سمت زیر مقدار اشباع واقع شده باشد زیرا در این صورت اولاً بیشترین استفاده از مدار مغناطیسی به عمل آمده است ثانیاً جریان کشیده شده از منبع برای ایجاد گشتاور کمترین مقدار ممکن است (گشتاور با حاصل‌ضرب جریان در شار متناسب است).

    اگر V1 را ولتاژ در فرکانس نامی F در نظر بگیریم، در هر فرکانس دیگری نظیر KF ولتاژ نامی برابر KV1 و سرعت سنکرون برابر KWsyn خواهد بود. لذا رابطه 8 برای گشتاور در هر فرکانس دیگری به شکل زیر تغییر می‌کند:

        (10)

    اگر نسبت  را در فرکانس نامی برابر 5 فرض کنیم، آن گاه منحنی‌هایی به شکل زیر بدست می‌آید، که برای بیان رابطه گشتاور سرعت به کار می‌آید. می‌توان مشاهده کرد که شکل‌ها مشابه هستند و بیشترین مقدار گشتاور به فرکانس بستگی ندارد.

    (تصاویر و فرمول ها در فایل اصلی موجود است)

    ناحیه کار موتور القائی قفسی با مختصری لغزش در سمت زیر سرعت سنکرون آن واقع شده است. یکی از روش‌های کارآمد تنظیم سرعت تغییر در فرکانس منبع است. در این  عمل نسبت ولتاژ به فرکانس باید تقریباً ثابت بماند. در سرعت‌های خیلی کم ولتاژ منبع باید در عمل به قدری زیاد باشد تا افت ولتاژ ناشی از امپرانس استاتور جبران شود.

    جریان مورد نیاز برای راه اندازی مستقیم و سریع موتور القائی، تحت فرکانس ثابت، تقریباً شش برابر جریان موتور در شرایط بار کامل است. با منبعی با فرکانس ثابت، تنها راه کاهش این جریان کاهش ولتاژ است. اما اگر به ترتیبی که بعداً شرح داده می‌شود از یک اینورتر به عنوان محرک استفاده شود، می‌توان راه‌اندازی را تحت فرکانس‌های پائین صورت داد و سپس با شتاب دادن به موتور، فرکانس را بالا برد. با مراجعه به شکل (منحنی گشتاور سرعت) نشان می‌دهد که با منبعی با فرکانس کم می‌توان گشتاور راه‌اندازی بالائی حاصل کرد. هنگام راه‌اندازی با فرکانس پائین راکتانس سلفی رتور کم است. لذا جریان‌های القاء شده در رتور از نظر فازی خیلی به ولتاژ نزدیکترند. این امر سبب می‌شود ضمن داشتن ضریب توان بالا، گشتاور بالائی هم داشته باشیم.

    در نتیجه جریان راه‌اندازی به کمترین مقدار می‌رسد.

    اگر یک موتور القائی در فرکانس K برابر فرکانس نامی خود راه‌اندازی شود و ولتاژ به گونه‌ای باشد که شار فاصله هوائی را ثابت نگه دارد، از رابطه 10 گشتاور راه‌اندازی برابر خواهد بود با:

  • خرابی مدار نمونه رانشگر سویچ IGBT را محافظت می‌کند

    شرح عملیات در طول حالت خرابی

    کنترل خارجی

    شرح محصول

    نکته‌ها

    معرفی شناسایی و محافظ خرابی

    اطلاعات درخواستها

    مدار درخواست پیشنهادی

    توصیف عملکرد زمانی

    عملکرد زمان

    وضعیت غیرصحیح

    بازدارندگی

    تخلیه آهسته سوئیچ IGBT  در طول حالت خرابی

    زمان آزمایشی آشکارسازی Desat اشتباه

    حبس ولتاژ

    نمودار مدار عملکردی

    IC ورودی

    IC خروجی

    خاموش کردن موضعی و راه اندازی موضعی

    خاموش کردن کلی و راه اندازی کلی

    راه اندازی خودکار

    راه اندازی پس از یک حالت اشتباه

    خصوصیات میکروکنترلر ATmega32

    ضمیمه

    ATmega32

    Hcpl-316j

    IGBT 6mbi15L-120

    DC-DC Convertor

    Snubber Circuit

درايوها چه کاري انجام ميدهند؟ درايو يا کنورتور فرکانس و يا کنترل کننده دور موتور براي تنظيم دور الکتروموتورهاي AC (موتورهاي سه فاز ) استفاده ميگردد. درايوها قادرند دور موتور را از صفر تا چندين برابر دور نامي موتور و بطور پيوسته تغيير دهند. تنظ

درایو ها چه کاری انجام میدهند؟ درایو یا کنورتور فرکانس و یا کنترل کننده دور موتور برای تنظیم دور الکتروموتور های AC (موتور های سه فاز ) استفاده میگردد. درایوها قادرند دور موتور را از صفر تا چندین برابر دور نامی موتور و بطور پیوسته تغییر دهند. تنظیم دور در الکتروموتورها علاوه بر منعطف نمودن پروسه های صنعتی ، در کاربردهای زیادی منجر به صرفه جوئی انرژی هم میگردد. علاوه بر آن ...

کنترل کننده های دور موتورهای الکتریکی هر چند که ادوات پیچیده ای هستند ولی چون در ساختمان آنها از مدارات الکترونیک قدرت استاتیک استفاده می شود و فاقد قطعات متحرک می باشند، از عمر مفید بالائی برخوردار هستند . مزیت دیگر کنترل کننده های دور موتور توانائی آنها در عودت دادن انرژی مصرفی در ترمزهای مکانیکی و یا مقاومت های الکتریکی به شبکه می باشد . در چنین شرائطی با استفاده از کنترل ...

کنترل کننده های دور موتور های الکتریکی هر چند که ادوات پیچیده ای هستند ولی چون در ساختمان آنها از مدارات الکترونیک قدرت استاتیک استفاده می شود و فاقد قطعات متحرک می باشند، از عمر مفید بالائی برخوردار هستند . مزیت دیگر کنترل کننده های دور موتور توانائی آنها در عودت دادن انرژی مصرفی در ترمزهای مکانیکی و یا مقاومت های الکتریکی به شبکه می باشد . در چنین شرائطی با استفاده از کنترل ...

موتورهای جریان متناوبAC سنکرون موتورهای جریان متناوبAC 1- موتورهای سنکرون 2- موتورهای آسنکرون موتورهای آسنکرون به علت نداشتن کلکتور و سادگی ساختمان آن بیشتر از موتور سنکرون متداول است. مزایای موتور سنکرون: 1- این موتور دارای ضریب قدرت مناسب و قابل تنظیم است. 2- بازده عالی دارد. 3- در مقابل نوسان ولتاژ حساسیت ندارد. 4- امکان بکار بردن آن به طور مستقیم با ولتاژ زیاد وجود دارد. 5- ...

موتورهای AC عموماً ما دارای دو نوع از موتورهای AC هستیم: تک فاز و سه فاز. موتورهای AC تک فاز معمول ترین موتور تک فاز موتور سنکرون قطب چاکدار است، که اغلب در دستگاه هایی بکار می رود که گشتاور پایین نیاز دارند، نظیر پنکه های برقی، اجاق های ماکروویو و دیگر لوازم خانگی کوچک. نوع دیگر موتور AC تک فاز موتور القایی است، که اغلب در لوازم بزرگ نظیر ماشین لباسشویی و خشک کن لباس بکار می ...

مقدمه سروو موتور ها از سه بخش تشکيل شده اند: يک موتور DC ، جعبه دنده و مدار کنترل زاويه موتور. مدار داخل سروو، کنترل موتور رو به اين صورت انجام ميدهد: يک پتانسيومتر متصل به محور خروجي سروو زاويه فعلي موتور رو اندازه گيري کرده و اين ول

درايو دور متغير يا کنترل VSD براي موتورهاي القايي با افزايش کاربرد موتورهاي القايي در صنعت بحث کنترل اين موتورها اهميت ويژه هاي پيدا کرده است. درايو الکتريي در موتورهاي الکتريکي عبارت است سيستمي که سرعت و گشتاور يک موتور الکتريکي را کنترل مي‌ک

چکيده با توجه به عنوان پروژه " کنترل دو جهته ي موتور DC با فيد بک ديجيتال " لازم بوده است . که مقدار سرعت خروجي موتور خوانده شده و سپس با عدد داده شده از طريق Keyboard مقايسه گردد و اختلاف آن به موتور اعمال شود . براي دادن عدد به ميکرو کنت

مقدمه: موتورهاي القايي AC عمومي ترين موتورهايي هستند که در سامانه هاي کنترل حرکت صنعتي و همچنين خانگي استفاده مي شوند.طراحي ساده و مستحکم , قيمت ارزان , هزينه نگه داري پايين و اتصال آسان و کامل به يک منبع نيروي AC امتيازات اصلي موتورهاي القايي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول