دانلود مقاله علم کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری

Word 51 KB 445 32
مشخص نشده مشخص نشده کامپیوتر - IT
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده:

    امروزه علم کامپیوتر به عنوان یکی از حساس ترین و پرا اهیمت ترین علوم روز دنیا در شاخه های بسیار گوناگون و متفاوتی در حال پیشرفت سریع و همه جانبه است. یکی از مهمترین شاخه ها علم شبکه است. با توجه به اهمیت شایان ذکر انتقال اطلاعات در دنیای امروز شبکه های کامپیوتری بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته اند و امروزه در سازمانها ، ادارات و مراکز بزرگ و کوچک استفاده از شبکه های کامپیوتری امری مرسوم و معمول است. لذا موضوع و تمرکز اصلی این دوره کار آموزی روی شبکه های کامپیوتری بود. من در این دوره مطالعه خود روی شبکه های را با محوریت دو بخش متفاوت انجام دادم. اولین بخش مربوط به کلیات شبکه و اطلاعات مقدماتی نصب و راه اندازی شبکه ها بود که شامل  بخشهای تئوریک و علمی فروان می باشد. از جمله مهمترین این بخشها عبارت بودند از :

    پترولکل های ارتباطی

     مدل ارتباطی سیستم باز OSI  و بررسی لایه های مختلف شبکه که شامل تجزیه و تحلیل هرلایه وظایف آن در معماری لایه ای  می باشد.

    مدلهای مختلف فیزیکی شبکه از قبیل مدل Sener base model , Peer to Peer  و Client – sener model  

     بررسی اجزای ارتباطی شبکه ها مانند کارت شبکه ( NIC   )، کابل های ارتباطی مانند Twisted Pair  و Coaxial  و نحوه اتصالات آنها و قطعات سخت افزاری

    مهم مانند تکرار کننده ها ( Repeaters   )، پل ها ( bridges  )، مسیر یابها

    ( Routers  ) دروازه ها ( Gateways  )، سوئیچ ها ( Switch es  ) و اینکه هر کدام از این قطعات چه وظایفی دارند و در کدامیک از لایه های شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.

    در بخش دوم به جنبه های مدیریتی شبکه ها و نحوه تنظیمات و اداره آنها پرداختم. در این قسمت که بیشتر جنبه نرم افزاری داشت با استفاده از سیستم عامل توانمند Linux  مدیریت بخشهای مختلف یک شبکه را مطالعه کردم. برای این امر ابتدا لازم بود آشنایی های اولیه را با سیستم عامل Linux  کسب کنیم و سپس مطالعه خود روی این سیستم عامل را بیشتر با جهت گیری در زمینه کاربرد آن در شبکه ها ادامه دهم. لذا در ابتدا با طریقه نصب و راه اندازی Linux  آشنا شدم و سپس با تعدادی دستورهای اولیه مفهوم و مفاهیم کاربردی ضروری آن آشنا گشتم. در قسمت بعد به مطالعه کاربرد Linux  در شبکه های کامپیوتری پرداختم. البته مطالعه و کار در این بخش بسیار وسیع است و من تنها کار خود را محدود به کار با تعدادی از Sener  های مهم Linux  کردم .

    این Sener  ها عبارت بودند از : DNS Sener , Samba Sener , HTTP Sener , Squid Sener , DHCP Sener  که در هر مورد ابتدا به کلیات و وظایف هر یک پرداختم. سپس به معرفی دستورات لازم برای کار با هر یک پرداختم و در نهایت تنظیمات هر کی را مطالعه کردم. در هر یک از این مورد سعی کردم بیشتر به جنبه های علمی قضایا نگاه کنم و از پرداختن به جزئیات تئوریک صرف حتی المقدور پرهیز کنم. لذا در جاهایی که احساس کردم توضیحات و جزئیات بیشتر صرفا جنبه تئوریک یا استفاده های بسیار خاص دارد به معرفی منابع و سایتهای اینترنتی مربوطه اکتفا کردم ولی سعی کردم نمونه هایی ازفایلهای مهمی که در تنظیمات این سرورها نقش مهمی دارند در این گزارش بیاورم.

    شرح واحد صنقی :

    شرکت گیلدس کامپیوتر یک شرکت قدیمی و با سابقه در بازار کامپیوتر است که علاوه بر جنبه های تجاری سعی کرده به جنبه های علمی و تئوریک نیز بها دهد. فعالیت عمده این شرکت در دو بخش سخت افزار و شبکه صورت می گیرد.

    در بخش سخت افزار، اسمبل کردن قطعات کامپیوتری و تعمیر قطعات صورت می گیرد. البته این کار معمولا در حجم های بزرگ صورت می گیرد زیرا مشتریان طرف قرار داد این شرکت با برخورداری از امکانات و مهارت های کانی در بخش شبکه، با شرکت در مناقصه های بزرگ، پروژه های مختلفی را به عهده می گیرد. این پروژه ها معمولا شامل نصب در راه اندازی شبکه های محلی(LAN   ) می باشد که شامل تهیه قطعات سخت افزاری و نصب کامل و دقیق شبکه و سپس انتخاب Sener  های مناسب با توجه به نیازهای شبکه و تنظیمات آنها و در نهایت تنظیمات Client  های شبکه می باشد.

    اینجانب دوره کارآموزی خود را زیر نظر آقای مهندس بابادی نیا مدیر فنی شرکت انجام دادم.

    ایشان به عنوان مدیر فنی هم مسئولیت بخش سخت افزار شرکت یا بخش فنی آن را دارا میباشند.

    و هم در پروژه های بخش IT  و شبکه با سایر اعضای شرکت همکاری می کنند و نقش مؤثری را ایفا می کنند.

     

    دستورهای Umount , Mount  :

    سیستم عامل Linux  فایلها و شاخه های خود را به صورت یک درختی کلی به هم پوسته سازماندهی می کند.

    این درخت از شاخه Root  شروع می شود تا به شاخه های سیستم و کاربردو … برسد.  در Linux   شاخه های مختلف  با اساسی خاص برای منظورهای مشخصی در نظر گرفته می شوند. به عنوان مثال :

    ساختار فایلی با این شاخه آغاز می شود( root نامیده می شود )    /

    برای نگهداری فایلهای Kemel  و Module  هایی که هنگام boot  شدن loud  می شوند.                                                                                                                        Boot   /

    شاخه های کاربر را در بر می گیرد.                                                                   Home  /

    فایل های واسط برای device  هایی مثل پرینتر را نگهداری می کند.                   Dev  /

    برای نگهداری شاخه هایی که به طور موقت mount  می شوند مانند Floppy, CD , ROM                                                                                                                  etc /

    برای نگهداری فایلهای موقت ( temporary  )                                                    tmp  /

    برای استفاده از فایل ها و منابعی که در مکانهایی خارج از درخت بهم پیوسته تعریف شده برای Linux  می باشند باید آنها را mount  کرد. این منابع ممکن است  Floppy disk  یا  CD- ROM  یا مثلا روی یک partihon  غیر از Linux  روی Hard disk  واقع باشد. برای استفاده از چنین منابعی می توانیم آنها را به دو صورت mount  کنیم که یکی موقتی و دیگری دائمی است که به ذکر هر کدام می پردازیم:

    روش اول این است که با استفاده از دستور mount  و تعیین یک مکان برای mount  کردن منبع مورد نظر، آنرا به طور mount  کنیم. فرصت کلی این دستور به شکل زیر است:

    $ mount device mountpoint

    فایلهای مربوط به device  مورد نظر ساخته می شوند. مثلا Fdo  به اولین Flopppy drive  متصل به سیستم اشاره می کند. در Liunx   و partition  های هارد دیسک با دو حرف « hd  » آغاز می شوند که بعد از آن حرفی که بعنوان label   برای partitan  در نظر گرفته می شود می آید.

    مثلا hdaz  نامی است که Linux  برای دومین partitan  از اولین Hard disk  متصل  به سیستم در نظر می گیرد. در اکثر موارد می توان با کمک گرفتن از دستور man  بهمراه یک با چند حرف اول device  مورد نظر، اطلاعات و جزئیات آن را استخراج کرد. مثلا با دستور man sd  می توان صفحات راهنمای SCSI device  را مشاهده نمود.

    مثال )

     

                $ mount / dev / mydir

    این دستور Floppy disk  موجود در اولین FDD  را در شاخه mount , / mydir  می کند. شاخه ای که می خواهیم چیزی را در آن mount  کنیم باید خالی باشد. اگر در این شاخه فایلی از قبل mount  شده باشد پیغامی مبنی بر اینکه فایل دیگری قبلا در این شاخه mount  شده ، دریافت می کنید. برای جایگزینی فایلی که قبلا mount  شده با یک فایل جدید، باید ابتدا آن فایل را un mount  کنید. مثلا باید ابتدا floppy disk   را un mount   کنید تا بتوان یک دیسک دیگر را در drive  قرارداد و mount  کرد. فرمت کلی این دستور مشابه دستور mount  می باشد:

                                                                $ umount device or mount point

    مثال )

     

     

    $ umount / dev/ fdo

    این دستور فلاپی دیسک mount  شده در شاخه mydir  / را umount  می کند.

    همچنین به طور مشابه برای unmount  کردن فلاپی می توان در دستور بالا به

    جای device   ، mount point  را ذکر کرد. نتیجه یکسان خواهد بود:

    $ umount / mydir

    نکته بسیار مهم: یک محدودیت بزرگ درباره دستور umount  وجود دارد که ممکن است برای کاربر مشکل ساز شود. هیچگاه یک شاخه یا یک فایل سیستم را که در حال حاضر در آن می باشید یا در حال استفاده از‌آن هستید unmount  کنید. اگر سعی در انجام چنین کار می کنید پیغام خطائی از طرف سیستم می آید:

    The file system is busy !

    برای مثال، فرض کنید که یک CD- ROM  را در شاخه mount , / mut / cdrom  کرده اید و سپس به همان شاخه /mnt / cdrom   بروید. اگر در این حالت تصمیم به عرض کردن CD- ROM  بگیرید ابتدا باید CD-ROM  فعلی را با کمک دستور umount  ، ار محل فعل umount  کنید ولی این دستور عمل مورد نظر شما را انجام نمی دهد  زیرا در حال حاضر همان در شاخه ای هستند که می خواهید آن را umount  کنید. 

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

چکیده استفاده از شبکه های کامپیوتری در چندین سال اخیر رشد فراوانی کرده وسازمانها وموسسات اقدام به برپایی شبکه نموده اند . هر شبکه کامپیوتری باید با توجه به شرایط وسیاست های هر سازمان ، طراحی وپیاده سازی گردد. در واقع شبکه های کامپیوتری زیر ساخت های لازم را برای به اشتراک گذاشتن منابع در سازمان فراهم می آورند؛در صورتیکه این زیر ساختها به درستی طراحی نشوند، در زمان استفاده از شبکه ...

مزایای رایانه: مزایای رایانه را می توان به شرح زیر بیان کرد. سرعت انجام عملیات وقت و صحت انجام کار قابلیت اطمینان توانایی ذخیره سازی تعریف رایانه : رایانه دستگاهی الکترونیکی است که دارای حافظه می باشد و قابل برنامه ریزی است. همچنین امکان انجام عملیات ریاضی و محاسباتی را با دقت و سرعت بالا دارد. تعریف نرم افزار: به مجموعه هماهنگ از برنامه ها که کنترل و هماهنگی فعالیت های سخت ...

چکیده شبکه های کامپیوتری امروزی فصل نویسی در انفورماتیک است . با وجود شبکه های کامپیوتری , محققین می توانند در اقصی نقاط دنیا تنها با فشردن کلیدهایی از صفحه کلید کامپیوتر , در چند ساعت بعد از تازه ترین اطلاعات موضوعات مورد نظر خود باخبر شوند . تکنولوژی شبکه به سرعت در حال رشد است رشد و توسعه شبکه های کامپیوتری بر کسی پوشیده نیست مدت هاست که جمع آوری و پردازش اطلاعات توسط ...

در شبکه کامپيوتري براي کاهش پيچيدگي هاي پياده سازي، آن را مدل سازي ميکنند که از جمله ميتوان به مدل هفت لايه OSI و مدل چهار لايه TCP/IP اشاره نمود. در اين مدلها، شبکه لايه بندي شده و هر لايه با استفاده از پروتکلهاي خاصي به ارائه خدمات مشخصي ميپردازد.

مراکز اطلاع رساني متعددي در ايران اقدام به اشاعه اطلاعات کرده اند 0 به منظور مديريت خدمات چنين مرکزي و همچنين به منظور فراهم آوردن ابزار لازم جهت مشارکت و همکاري اين مراکز در ارائه خدمات ، سيستمي طراحي شده است 0 اين سيستم شامل دو زير سيستم است : سيس

اصول بر مبنای علمی حرف اول تیلور بود. او گفت کار تخصصی انجام دهید و به ازا کار بیشتر پاداش ایراد: تیلور آدمها را ماشین فرض کرد. برای رفع این ایراد ؟؟ نئوکلاسیک بوجود آمد. مشکلات این مکتب این بود که اجزا هر کدام به سمت خودش می رفت مثلا اگر شهرداری، دانشگاه،‌ بیمارستان و … را در نظر بگیرم هر کدام کار خود را میکرد بری رفع این کمبود تفکر سیستمی نیاز داریم. این تفکر می خواهد: اجزا را ...

مقدمه مهمترین وظیفه یک شبکه کامپیوتری فراهم سازی امکان برقراری ارتباط میان گره های آن در تمام زمانها و شرایط گوناگون است بصورتی که برخی از محققین امنیت در یک شبکه را معادل استحکام و عدم بروز اختلال در آن می دانند. یعنی Security=Robustness+Fault Tolerance . هر چند از زاویه ای این تعریف می تواند درست باشد اما بهتر است اضافه کنیم که امینت در یک شبکه علاوه بر امنیت کارکردی به معنی ...

شبکه کامپیوتری چیست؟ اتصال دو یا چند کامپیوتر را به یکدیگر را شبکه کامپیوتری می گویند. این کار برای انتقال Data از یک یا چند کامپیوتر به یک یا چند کامپیوتر دیگر صورت می گیرد. با این کار سرعت دستیابی به اطلاعات بیشتر و وزمان مورد نیاز برای پردازشهای لازم برروی آن کوتاهتر خواهد شد. بنابراین با توجه به این توضیح دو مطلب مهم در شبکه های کامپیوتری وجود دارد. اول اتصال کامپیوترها و ...

اهميت شبکه هاي رايانه اي بر کسي پوشيده نيست . در دنياي امروز ، رايانه به عنوان يک وسيله مجرّد ، به تنهايي نمي تواند به طور کامل مفيد واقع شود و بازدهي کاملي داشته باشد . آنچه به رايانه ، اهميّتي فراتر از سابق مي بخشد تقش آن در ارتباطات و انتقال دريا

در دنیای امروز سرعت و دقت سخن اول را در تمامی زمینه ها می زند و ارگان و شخصی وجود ندارد که منکر این مهم باشد یا به نحوی از آن بهره نگیرد. در تمامی تکنولوژی ها و فناوری های موجود استفاده از کامپیوتر و شبکه های کامپیوتری به یک حالت اجتناب ناپذیر مبدل گردیده و موفقیت در انتظار گروهی است که راههای استفاده صحیح از این فناوری را آموخته اند. شبکه های کامپیوتری می توانند سهم بسزایی در ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول