دانلود تحقیق دموتکس

Word 79 KB 5139 14
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • دموتکس

    مقدمه :

    همه ساله برگزاری نمایشگاه دموتکس بیم و امیدهای بسیاری را در پی دارد چرا که به عنوان یک نقطه عطف ، در شکل گیری وضعیت تجارت فرش سرنوشت ساز بوده و در واقع شاه کلید ورود به بازارهای جهانی می باشد تقریباً همه جماعت فرش دستباف در سالنهای 14 ، 15 ، 16 ، 17 که همه به هم متصل می باشد . جمع می شوند تا از مجموع فضای 90 هزار متر مربعی دموتکس که به انواع و اقسام کف پوشها در 12 سالن تخصیص یافته در عرصه بین المللی سهم خود در بیابند (لازم به ذکر است که این مرکز نمایشگاهی قابلیت پذیرش 28000 غرفه ، 498000 متر مربع فضای سرپوشیده در 27 سالن و استعداد پذیرایی از 5/2 میلیون بازدید کننده را دارا می باشد ) این نمایشگاه در شهر هانوور آلمان در 2 هفته اول سال برگزار می شود و بسیاری از علاقمندان را به طرف خود جلب می کند .

    بخش اول :

    تاریخچه برگزاری نمایشگاههای بین امللی فرش دستباف در جهان

    نیمه دوم قرن نوزدهم را باید تحویل شگرف برای فرش ایران چه در داخل و چه در خارج از کشور به شمار آورد زیرا بعد از یک دوره رکورد نسبتاً طولانی که با انقراض دولت صفوی در رشد و تکامل این هنر ارزشمند ملی روی داده بود تحویلی دیگر در صفت قالیبافی بوجود و به رونق دوباره آن در جهان بویژه در اروپا منجر شد .

    عوامل این رونق عبارت بود از :

    1- در اواخر سلطنت قاجار چون مدت نسبتاً طولانی صلح و آرامش حکم فرما بود برخی وزیران و شاهزادگان فرصت مناسبی پیدا کردند تا به هنر و صنایع ملی توجه بیشتری کنند و با ابتکار استادان ، طراحان و بافندگان طراز اول ، صنعت قالیبافی نیز مانند سایر رشته های هنر ترقی کرده و رواج بی شمار قالیبافی در شهرهای مختلف ایران زمین آغاز شد . در مدت زمان کوتاهی هنرمندان و بافندگان چیره دستی از جمله «حاجی جلیل مرندی» از تبریز  ، «استاد حسین کرمانی» از کرمان ، «محتشم » از کاشان و «استاد محمد» از اصفهان همراه با سایر هنرمندان و طراحان برجسته شهرهای مختلف کشور با استفاده و الهام از تکنیک و سبک کار و اصالت قالیهای هنرهای مالی افزودند .

    2- مسافرت بعضی از رجال به خارج و صدور قالی توسط بازرگانان ایران و به ویژه تجار تبریزی از طریق استامبول به اروپا مردم جهان را با این هنر ایران آشنا تر کرد .

    3- سرمایه گذاری و تاسیس چندین شرکت معتبر خارجی در امر تولید قالی در شهرستان های مختلف ایران در هنر قالیبافی بوجود آورد این امر موجب شد تا قالی ایران که از آغاز کار کالایی جهت مصارف محدود داخلی و یا به عنوان هدیه به پادشاهان و روسای کشورهای جهان بافته می شد به صورت یک کالای اصلی صادراتی درآمد و مصرف آن سراسر جهان را فرا گرفت .

     

    نخستین نمایشگاه :

    در پی استقبال گسترده مردم جهان و ثروتمندان اروپا از گنجینه قالی های موجود برای نختین بار در سال 1891 نمایشگاهی از قالی های گرانبهای ایرانی و سایر کشورها در اتریش به عنوان «نمایشگاه های مشرق زمین دروین» بر پا شد . در این نمایشگاه 420 تخته قالیهای کهنه و قدیمی ایران و چند کشور دیگر به نمایش گذاشته شد . این قالیها از اموال کاخهای سلطنتی و ثروتمندان اروپا و تجار ایرانی وخانواده معروف «Habshurg» جمع آوری شده بود .

    در این نمایشگاه از اولین صادر کنندگان و بازرگانان معروف تبریز مرحوم «حاجی عبدالله قالیچی» پدر آقایان حاجی علی اکبر قالیچی همراه با تاجر معروف آن زمان «گلنگیان» نیز شرکت داشتند . این نمایشگاه بنا به گفته ویلهم فون بود «Wilhom vor Bode» که از اولین کلکسیونرهای قالی ایران و از متخصصان مشهور فن آن زمان بود و باا ستقبال گسترده تماشاگران مواجه شد .

     

     

    جنگ نمایشگاهها

    نمایشگاههای بعدی فرش دستباف به ترتیب در سال 1903 در پاریس و در سال 1910 به نام             « نمایشگاه هنرهای اسلامی » در مونیخ و نیوریورک بر پا شد . در نیویورک برای اولین بار جفت قالی معروف «شیخ صفی» از موزه ویکتوریا آلبرت لندن که بعد از خروج از ایران مدتها از نظرها مخفی بود در معرض دید تماشاگران قرار گرفت . نمایشگاههای بعدی در سال 1914 در شیکاگو و در سال 1931 به نام «نمایشگاه هنرهای ایرانی» در لندن برگزار شد . در نمایشگاه لندن قدیمی ترین قالی موجود در موزه ایران که در زمان صفویه در تبریز بافته شد و سابقاً جزو اموال مقبره شیخ صفی بود ، به نمایش گذاشته شد . این قالی یکی از 14 تخته قالی نفیسی است که به «سنگسنگو» معروف هستند .

    در نمایشگاه لندن علاوه بر قالیهای نفیس مجموعه نفیسی از آثار و هنرهای ملی ایران نیز وجود داشت که ارزش تقریبی آنها به ده ها میلیون لیره آن زمان بالغ می شد .

    بالاخره در سال 1934 شهر «بازل» در سوئیس ، سالهای 1935 و 1940 بندر نیویورک ، در سال 1946 آمستردام پایتخت هلند ، سال 1947 مجدد شیکاگو ، سال 1948 شهر «تورین» در ایتالیا ، سال 1949 شهرهای «ولفت» و «گرونیکن» در هلند و سال 1950 بندر هامبورگ در آلمان شاهد برپایی نمایشگاههای فرش دستباف بودند که در همه این نمایشگاهها قالی ایران از درخشش خاصی برخوردار بود .

    از نیمه دوم قرن بیستم به بعد تشکیل نمایشگاههای بین المللی فرش دستباف بصورت مرتب برگزار شد و امروز در شهرهای مختلف جهان هر ساله نمایشگاههای متعددی برای این کالای ارزشمند بر پا می شود که آخرین و بزرگترین آنها نمایشگاه «موتکس» در هانوور است .

     

    بخش دوم – تاریخچه تشکیل نمایشگاه «موتکس» (Domotex)

    «موتکس» عبارتی است لاتین که تقریباً همانم عنی «هایم تکستیل » را می دهد یعنی منسوجات خانگی ، نمایشگاه فرش دستباف تا قبل از سال 1989 در نمایشگاه بین المللی نساجی «هایم تسکتیل» (Heimtextil) در فرانکفورت برگزار می شد . مدیران نمایشگاه بین المللی فرانگفورت بعد از 17 سال تصمیم گرفتند بازرگانان فرش دستباف را از «هایم تسکتیل» کنار بگذارند و نمایشگاه جدیدی بنام «خورمات» جهت برگزاری نمایشگاه فرش همراه موکت و کف پوش و سایر زمین اندازها تشکیل دهند . این موضوع مورد اعتراض شدید هیات مدیره اتحادیه های فرش دستباف در آلمان قرار گرفت و عمده فروشان فرش دستباف مصمم شوند تا نمایشگاه فرش دستباف را در ژانویه و هم زمان با برگزاری نمایشگاه «هایم تسکتیل» در شهر فرانکفورت و با نزدیک به آن شهر برگزار کنند همین تصمیم موجب شد تا نمایشگاه جدید «فورمات» را تحریم کنند .

     

    «هایم تسکتیل» به رقابت دموتکس آمد

    در حالی که نمایشگاه موتکس در هانوور خود را آماده می کرد تا در ژانویبه 1989 به جای «هایم تسکتیل» فرانکفورت میزبان فرش دستباف ، باشد مسئولان نمایشگاه بین المللی فرانکفورت که قبلاً نتوانسته بودند با تجار فرش به توافق برسند ، در میان تعجب همگان طی نامه ای از آنان خواستند که آمادگی خود را برای حضور مجدد در «هایم تسکتیل» اعلام دارند . در پاسخ به این دعوت اتحادیه وارد کنندگان فرش دستباف در آلمان از اعضا و همکاران خود خواست که همچنان با تمام توان خود از شرکت در «موتکس» پشتیبانی کنند و از حضور در ، «هایم تسکتیل» خودداری ورزند . چند ماه بعد که مسئولان نمایشگاه بین المللی فرانکفورت تصمیم گرفتند فرش دستباف را از کالاهای نمایش داده شده و در «هایم تسکتیل» کنار بگذارند و آن را همواره با فرش ماشینی و موکت و کف پوش در نمایشگاه تابستانی «فورمات» شرکت دهند هیات مدیره و دیگر اعضای اتحادیه های فرش کوشیدند طی جلسات و نشست های متععد از این کار ممانعت به عمل آوردند و چون نتوانستند نظر مسئوولان نمایشگاه فرانکفورت را در این مورد تغییر دهند ، تصمیم به برگزاری نمایشگاه مستقلی برای فرش هم زمان با «هایم تسکتیل» در ژانویه گرفتند . مقدمات کار فراهم شد و نمایشگاه بین المللی هانوور میزبانی از فرش را در نمایشگاهی که «موتکس» گرفته بود ، پذیرفت .

     

    «رقابت هایم تکسیل»پدر شرایطی که دموتکس برای ژانویه آماده می شد تجار فرش نامه ای از مسئوولان نمایشگاه فرانکفورت دریافت کردند که در آن اعلام شده بود سالن شماره 1 این نمایشگاه با 18 هزار متر مربع اختصاص به نمایش فرش دارد و از تجار فرش خواسته شده بود تا جهت حضور در نمایشگاه آمادگی خود را اعلام دارند . انتشار این نامه علاه بر این که موجب تعجب بسیاری از بازرگانان فرش شد عکس العمل های متفاوتی را نیز به همراه داشت از جمله بسیاری معتقد بودند که «هایم تسکتیل» بدین جهت دست به چنین کاری زده است که نمایشگاه نوپای (موتکس) را که خطری جدی برای آن به شمار می رود با شکست مواجه کند این اعتقاد و از آنجا قوت گرفت که قبلاً مدیران نمایشگاه فرانکفورت به هیچ وجه نپذیرفتند که فرش بتواند همچنان در «هایم تسکتیل» حضور داشته باشد و حالا سپس از این مدت کوتاه رای خود را تغییر داده بودند . واکنش شدید احادیه های فرش در آلمان با صدور بیانیه ای و همچنین طی گزارشی از تاریخچه کنار گذاشتن فرش دستباف و زمین اندازهای دیگر از «هایم تسکتیل» اعلام کردند که به نظر اتحادیه مدیران نمایشگاه فرانکفورت قصد دارند علاقه مندان را از حضور در هانور باز دادند و یا دموتکس را با شکست کامل مواجه سازند . در این بیانیه آمده بود با تجربیات تلخی که در ماه ها و هفته های گذشته اتحادیه وارد کنندگان و بسیاری از تجار فرش و مشتریان آنان در رابطه با مسئولان نمایشگاه فرانکفورت به دست آوردند دعوت مجدد به «هایم تسکتیل» را به هیچ وجه نمی توان جدی تلقی کرد و پاسخ مثبت به این دعوت برای نمایشگاه نوپای دموتکس خطر جدیدی محسوب می شد . از همه آنان خواسته شد تا جهت برگزاری یک نمایشگاه بین المللی در هانوور بکوشند و کسانی می خواهند به دعوت نمایشگاه فرانکفورت پاسخ مثبت بدهند به این اتحادیه صدمه می زنند و کسانی که نمی خواهند مشتریان خود را ز دست بدهند قطعاً همه هم در هانوور خواهند بود .

     

    «دموتکس در جنگ نمایشگاهها پیروز شد»

    «جنگ نمایشگاهها» که از یک سال قبل آغاز شده بود با پیروزی کامل «دموتکس» هانوور در برابر «هایم تسکتیل» فرانکفورت به پایان رسید . تجزیه و تحلیل های انجام شده به وسیله بازرگانان و دست اندرکاران نشان می دهد «دموتکس» به عنوان بزرگترین نمایشگاه جهانی فرش دستباف و زمین اندازهای که دیگر مقام استوار و ارزشمندی در این رشته از صنعت و تجارت بدست آورده است . بررسی ها نشان می دهد که مسئوولان نمایشگاه فرانکفورت اگر بخواهند رقیبی برای «دموتکس» علم کنند این رقیب نمی تواند «هایم تسکتیل» شکست خورده باشد .

    «دموتکس » در حقیقت زاییده همت بازرگانان فرش دستباف بود که با همکاری نمایشگاه بین المللی هاننور بوجود آمئ و به بزرگترین نمایشگاه جهانی فرش و زمین اندازها تبدیل شد .

     

    بخش سوم – موارد ارائه شده در نمایشگاه دموتکس

    1- فرش دستباف-  Carpet /rug/(hand made) knotted /woven/tufted

    2- فرش ماشینی و موکت – woven/arearug(madin - made)

    3- پارکت کفپوش پلاستیکی چند لایه Parquet floons .lamin a ted coverind

    4- کفپوشهای پلاستیکی و ترکیبی انعطاف پذیر ئ منسوج Covering (wall – to - wall)flexble floon floar

    5- فناوری و دستگاههای تولید بافت ، دوخت و پرداخت بخصوص مفپوشهای مصنوعی و غیر دستباف installation technoloqy , cleaning and maintenance equipment Application presentation product

     

    بخش چهارم – دموتکس در گذر سالها

    نخستین دموتکس 1989

    نخستین نمایشگاه بیم المللی فرش دستباف به نام «دموتکس» از 9 تا 12 ژانویه 1989 در شهر هانوور آلمان برگزار شد . بازرگانان و تجار فرش این نمایشگاه را در مقابل «هایم تکستیل»  انتخاب شده بود «موتکس89» با مساحتی بالغ بر 90 هزار متر مربع در 7 تالار در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی هانوور بر پا شد و در 578 غرفه شامل فرش ئستباف ، فرش ماشینی ، کف اندازهای پارچه ای و کف پوش پلاستیکی داشت ، دکتر گلارس و گورفن رئیس هیات مدیره اولین نمایشگاه بین الماای «دموتکس» انجام کرد که شرکت کنندگان «دموتکس» از 29 کشور به هانور آمده اند .

    در میان کشورهای خارجی بلژیک و هلند از لحاظ داشتن غرفه داشتن غرفه در مقامهای اول و دوم قرار داشتند در این نمایشگاه سه غرفه به نام ایران به ثبت رسیده بود که عبارت بودند از : شرکت سهامی فرش ایران سازمان صنایع دستی ایران ، و یک شرکت خصوصی اما در کل در این نمایشگاه 146 غرفه اختصاص به فرش دستباف داشت و در حقیقت چشم چراغ نمایشگاه به شمار می رفت .

    فرش نپال وبربر 35 غرفه – فرش دست ساز (بی گره)

     37 غرفه ، فرش ماشینی و دیگر زیراندازها 101 غرفه ، زمین اندازهای پشمی و پارچه ای (مانند موکت) 110 غرفه و زمین اندازهای پلاستیکی در 21 غرفه به نمایش گذاشته شده بود .

    اتحادیه بازرگانان ایرانی فرش دستباف در آلمان (Bvol) و اتحادیه وارد کنند گان فرش دستباف در آلمان هر یک غرفه مستقلی را در نمایشگاه هانوور به خود اختصاص داده بودند 87 غرفه مانند سایر نمایشگاههای بین المللی فرش به خدمات جنبی از قبیل انتشارات ، کامپیوتر ، تعمیر و رفوگری و شست و شوی فرش و غیره اختصاث داشت این نمایشگاه بیش از 15 هزار دیدار کننده داشت .

    تجار ایرانی مقیم حارج از جمله ده ها وارد کننده ایرانی مقیم آلمان در «دموتکس» فعالیت چشمگیری داشتند . زیرا اکثر غرفه های نمایشگاه در اختیار ایرانیان بود به ویژه تالارهای مختص فرش دستباف و زبان فارسی ، ربان رایج و رسمی بین شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان بود . «هوببریت لاسگه» عضو هیات مدیره نمایشگاه هانوور اعلام کرد استقبالی که تا کنون از این نمایشگاه به عمل آمده غیر قابل تصور است زیرا طی چهار روز برگزاری نمایشگاه بیش از 15 هزار نفر از نمایشگاه دیدن کردند .

    دموتکس را می توان برای فرش دستباف ایران نیز جهش نسبی به حساب آورد پس از یک رکود دراز مدت در طول چند نمایشگاه بین المللی فرش  دستباف در هانوور خوش درخشید .

     

    چگونگی حضور ایران در دموتکس 1990

    دومین نمایشگاه بین المللی فرش و زمین اندازها در «دموتکس9» طی چهار روز از 8 تا 11 ژانویه 1990 با مساحتی برابر 120 هزار متر با 806 شرکت کننده در شهر خانوور برگزار شد .

    ایران به صورت رسمی در دموتکس 90 دو غرفه داشت این غرفه متعلق به شرکتهایی بود که دفتر کار آنها در تهران بود . بررسیها نشان می دهد که بیش از 75 غرفه متعلق به شرکت هایی بود که صاحبان و مدیران آنها ایرانی بودند اما چون دفتر کار آنها در کشورهای خارجی بویژه آلمان فدرال قرار داشت به نام کشورهای دیگر در دموتکس شرکت کرده بودند . حتی شرکت سهامی فرش ایران که یک شرکت دولتی است وابسته به وزارت بازرگانی به نام شعبه خود در هامبورگ به نمایشگاه آمده بود و نام آن در لیست شرکت کنندگان آلمانی ثبت شده بود . در این نمایشگاه 201 غرفه به فرش شرقی اختصاص داشت که در سه تالار به نمایش در آمده بود . فرش های نپال ، بربر ، فرش ماشینی ، فرش دستی ساز (بی گره) ، موکت ، کف پوش ، مواد و مصالح فرش بافی و خدمات و تکنولوژی مربوط به تجارت فرش و زمین هاندازهای دیگر د نمایشگاه شرکت داشتند .

    اتحادیه های فرش دستباف با انتشارات ، سازمانهای تبلیغاتی و طراحان در نمایشگاه حضور فعالی داشتند.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.
     

مقدمه فرش ایران بر آمده از هنر اصیل و قدمت آداب ها و رسوم های زیبای ایرانی می باشد. فرش هایی ایرانی با نقوش و تزئینات خیالی باغ گونه خود به جان و روح انسان ، توان زندگی را هدیه می کند. با توجه به مطالعات انجام شده توسط محققین و کارشناسان هنری، اولین فرش یافت شده به نام پازیریک به ایران و بافنده ایرانی اختصاص دارد. پس این هنر در مملکت و سرزمین ما دارای اعتبار و اصالت خاصی می ...

صادرات فرش دستباف ایران در پنج سال گذشته روند نزولی داشته و پایین بودن قیمت فرش کشورهای رقیب در مقایسه با فرش ایران و هماهنگ بودن آن با سلایق بازارهای جهانی نیز از عوامل عمده رشد برخی از کشورها در بازارهای جهانی به شمار می رود، اما شایان ذکر است که ایران همچنان رتبه اول بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. وزارت بازرگانی در پاسخ به تذکر تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ...

موضوع انتخاب شده برای نمایشگاه «جلوه شب» در « دموتکس 98» پشم ، نخ ، ابریشم بود . دموتکس99 یازدهمین نمیشگاه بین المللی دموتکس در فضایی به وسعت 90 هزار متر مربع و با شرکت 53 کشور از 16 تا 19 ژانویه 99 در شهر نمایشگاهی هانوور برگزار شد . در این نمایشگاه 1060 شرکت انواع فرشها ، دستبافها و کفپوشها در معرض دید همگان قرار گرفته بود اما فرش ایران نتوانست موقعیت قبلی خود را حفظ کند . در ...

بازرگانی خارجی فرش فرش دستباف در جهان معمولاً بعنوان کف پوش اتاق و در مواردی برای تزئین دیوار یا میز و یا مبل مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کالا در کشورهای ترکیه، پاکستان، افغانستان، هندوستان، چین، نپال، و…. و کشورهای شمال آفریقا (الجزایر، تونس، مراکش) بافته می شود لیکن زادگاه فرش دستباف ایران بوده و به لحاظ ویژگیهایی که از نظر اصالت و زیبایی نقوش و کیفیت بافت دارد، فرش ایران ...

شناخت سلایق و نیازهای بازار جهانی فرش الف:آلمان کشور آلمان یکی از بزرگترین وارد کنندگان فرش دستباف ایران می باشد به طوریکه در سال 1375 از نظر وزنی 8/48% را از نظر ارزشی بالغ بر 40% از صادرات فرش کشورمان را به خود اختصاص داده است. سهم آلمان از صادرات فرش دستباف در سال 84 از نظر وزنی 6/22% و از نظر ارزشی 4/19% بوده است و در هشت ماهه اول سالجاری کشور آلمان برای اولین بار پس از ...

کشور آلمان یکی از بزرگترین وارد کنندگان فرش دستباف ایران می باشد به طوریکه در سال 1375 از نظر وزنی 8/48% را از نظر ارزشی بالغ بر 40% از صادرات فرش کشورمان را به خود اختصاص داده است. سهم آلمان از صادرات فرش دستباف در سال 84 از نظر وزنی 6/22% و از نظر ارزشی 4/19% بوده است و در هشت ماهه اول سالجاری کشور آلمان برای اولین بار پس از ایالات متحده امریکا (که از نظر وزنی 5/27% واز نظر ...

گروه اقتصادی: متولیان فرش ایران به دعوت اتحادیه جهانی فرش پاسخ رد دادند. این در حالی است که در سالیان نه چندان دور فرش به عنوان کالای صنعتی دارای مزیت های صادرات و ارزآوری برای ایران بود و ایران بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده فرش در جهان بود و به نوعی در این صنعت پیشکسوت محسوب می شد. اما کشورهایی که این صنعت در آنها دیرینه چندانی ندارند گوی سبقت را از ایران ربودند و حتی درصدی ...

شیوه صدور کارت شناسایی قالیبافی و حرف فرش دستباف اهداف و مزایای طرح تعاریف شرایط متقاضی و مدارک مورد نیاز مراحل صدور کارت شناسایی هزینه صدور کارت شناسایی پرسشنامه صدور کارت فرم کارت و کد گذاری مدت اعتبار و شرایط تمدید و تعویض کارت و المثنی فرم تمدید، تعویض و یا المثنی فرم گزارش کارشناسی - فرم گزارش عملکرد استان مدیریت اقتصادی و بازرگانی گروه امور حمایتی کاظمی بغدادی اهداف و ...

دروازه‌ای به سوی صنعت فرش دستباف هند شورای ارتقای صادرات هند (CEPC) با دیدی بر ارتقای صادرات فرش و کفپوش دستباف در سال 1982 توسط دولت هند ایجاد شد. این شورا به دولت در زمینه اقدامات ارتقای صادرات مشاوره می‌دهد و به جامعه صادرکنندگان کمک می‌کند تا مشکلات و نیازمندیهای خود را به دید دولت برسانند و در بسیاری حوزه‌ها هم برای صادرکنندگان و هم خریداران خارجی کارشناسی و دید کارشناسی ...

دروازه‌ای به سوی صنعت فرش دستباف هند شورای ارتقای صادرات هند (CEPC) با دیدی بر ارتقای صادرات فرش و کفپوش دستباف در سال 1982 توسط دولت هند ایجاد شد. این شورا به دولت در زمینه اقدامات ارتقای صادرات مشاوره می‌دهد و به جامعه صادرکنندگان کمک می‌کند تا مشکلات و نیازمندیهای خود را به دید دولت برسانند و در بسیاری حوزه‌ها هم برای صادرکنندگان و هم خریداران خارجی کارشناسی و دید کارشناسی ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول