دانلود مقاله افزایش چربی خون

Word 71 KB 5258 27
مشخص نشده مشخص نشده بهداشت - تغذیه
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    افزایش چربی خون از جمله بیماریهای مزمن است که به دلیل اختلالات متابولیسمی ناشی از عوامل متعدد ایجاد می‌شود. با اینکه داروهای کاهندۀ چربی خون در دسترس هستند هنوز این بیماری یکی از عوامل مهم در تشدید بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت، فشار خون بالا و بیماران قلبی عروقی می‌باشد.

    عواملی مانند عدم رضایت بیماران از مصرف داروهای رایج کاهندۀ چربی خون، بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد و طولانی این داروها، بیماریهای ناشی از افزایش چربی خون و هزینه‌های تحمیلی بر بیماران موجب شده است که تمایل به درمانهای جایگزین و سنّتی افزایش یابد.

    مصرف گیاهان داروئی و میوه‌جات علاوه بر کاهش هزینه‌های درمان نتایج رضایت‌بخشی در عوارض افزایش چربی خون بالا در بسیاری از جوامع داشته است. باید توجه داشت که تمایل به مصرف گیاهان داروئی کاهش دهندۀ چربی خون در اکثر جوامع حتی در کشورهای پیشرفته نیز بطور گسترده‌ای عمومیت یافته است.

    مصرف این گیاهان بخصوص زمانی که درمانهای رایج قادر به کنترل بیماری نباشند، چشمگیر می‌باشد (فصلنامۀ گیاهان داروئی، حسن فلاح حسینی). رژیم غذایی و مصرف گیاهان داروئی مؤثر بر چربی خون میانگین کلسترول تام و تری گلیسیرید (T.G) و لیپوپروتئین با دانسیتۀ کم (LDL) و نسبت کلسترول توتال و لیپوپروتئین با دانسیتۀ زیاد (HDL) را نسبت به قبل از درمان کاهش داده و میزان (HDL) را افزایش داده است (تحقیقات بالینی باریج اسانس، دکتر طوبی کاظمی دکتر حسین پناهی).

     

     

    کلسترول چیست؟

     

     

     

     

     

     

    کلسترول ماده‌ای است از جنس چربی که در تمام سلول‌های بدن وجود دارد و در ساخت دیوارۀ سلولی و برخی هورمون‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. مولکول‌های چربی پس از جذب از روده در سیستم گردش خون توسط کلسترول حمل می‌شوند. قسمت اعظم کلسترول در داخل بدن و توسط کبد ساخته می‌شود و بقیۀ آن با مصرف غذاهای پُر کلسترول و پُر چرب وارد بدن می‌شود (سایت: www.tebyan.com).

    بالا بودن کلسترول

    بالا بودن سطح چربی خون ممکن است منجر به تصلّب شرائین و افزایش خطر سکته‌های قلبی شود. وجود چربی اشباع شدۀ بیش از اندازه در رژیم غذایی ممکن است عامل آن باشد اما ارثی بودن آن هم قابل انکار نیست. کلسترول برای بسیاری از اعمال بدن لازم است و ذاتاً خطرناک نمی‌باشد.

     

     

     

    انواع کلسترول

    1- کلسترول LDL (بد)

     این نوع کلسترول خاصیت چسبندگی دارد و به راحتی به جدار داخلی دیوارۀ رگها می‌چسبد و باعث باریک شدن و در نهایت انسداد مجرای داخلی رگها می‌گردد. از این رو به کلسترول بد معروف است.

    2- کلسترول VLDL (خوب)

     این نوع کلسترول مولکول‌های چربی را از کبد به دیگر قسمت‌های بدن حمل می‌کند و بعد از انتقال چربی به بافت‌ها، تبدیل به کلسترول LDL می‌گردد.

    3- کلسترول HDL (خوب)

     این نوع کلسترول، کلسترول‌های LDL موجود در طول دیواره‌های رگها را پیدا کرده و به آنها می‌چسبد و آنها را از جدارۀ رگها پاک می‌کند و از باریک شدن و انسداد رگها جلوگیری می‌نماید. به همین دلیل به کلسترول خوب معروف است.

    بطور کلی برای تشخیص بالا بودن چربی خون اندازه‌گیری دو نوع چربی خون یعنی کلسترول و تری گلیسیرید انجام می‌شود (سایت: www.tebyan.com).

    افزایش کلسترول خون

    افراد زیادی دچار مشکل بالا بودن کلسترول خون هستند. کلسترول مادۀ موم مانندی شبیه به چربی است که توسط کبد ساخته می‌شود و در تمامی سلولهای بدن وجود دارد. بدن ما به کلسترول نیاز دارد تا بتواند هورمونها و بعضی ویتامینها و نیز دیوارۀ سلولی را بسازد و وظایف مهم دیگری را انجام دهد.

    قسمت عمدۀ چربی خون به صورت کلسترول می‌باشد. گر چه مقادیر محدود کلسترول برای بدن لازم است لیکن بالا بودن میزان آن می‌تواند موجب تصلّب شریانها و افزایش خطر حملۀ قلبی و سکته‌های قلبی و مغزی شود و هر چه جزء بیشتری از کلسترول خون از کلسترول(HDL) تشکیل شده باشد و میزان کلسترول (LDL) آن کمتر باشد، خطر حملۀ قلبی کاهش خواهد یافت.

    پژوهشگران طی بررسی‌های زیاد متوجه شده‌اند که میزان بالای کلسترول خون همیشه خطرآفرین است و به ازای هر 1%  افزایش میزان کلسترول خون، خطر حملۀ قلبی تقریباً 2% افزایش می‌یابد و به ازای هر 1%  کاهش کلسترول خون احتمال وقوع حملات قلبی 2%  کم می‌شود. به عنوان مثال اگر کلسترول خون فردی 20%  کاهش یابد، احتمال خطر قلبی در وی 40% کم می‌شود.

    عموماً اگر میزان کلسترول بدن شما  کمتر از 200 میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد، میزان آن در حد خوبی است (پایان‌نامه، دکتر علیرضا آثاررخ، 6902 کلسترول).

    1- اسیدهای چرب اشباع شده

    اسید چرب با 2 کربن (2C)، اسید استیک در چربیها یافت نمی‌شود اما اولین اسید چرب اسید بوتریک( 4C) که اولین بار در کره مشاهده گردید. اسیدهای چرب اشباع معمولاً دارای مولکول‌های فاقد شاخۀ جانبی هستند.

    اسید چرب اشباع با 8 کربن در حرارت معمولی مایع است که در چربی شیر یافت می‌شود. با افزایش تعداد کربنها در ساختار اسیدهای چرب اشباع شده بیش از 10 کربن به صورت جامد می‌باشند. با افزایش تعداد کربنهای اسید چرب نقطۀ ذوب، وزن مولکولی و ویسکوزیته افزایش می‌یابد. اسیدهای چرب کاپریک (10C)، میرستیک (14C) و لوریک (12C) در چربیهای نارگیل و روغن هستۀ نخل وجود دارد.

    میزان اسیدهای چرب پالمتیک (16C) و استئاریک (18C) موجود در چربیها متفاوت می‌باشند. بخصوص روغن پالم (نخل) سرشار از اسید پالمتیک بوده اما بافت چربی حیوانی (پیه) سرشار از اسید استئاریک است.

    2- اسیدهای چرب اشباع نشده

    اسیدهای چرب اشباع نشده دارای یک، دو و یا سه گروه آلیل می‌باشند و به مقدار بیشتری نسبت به اسیدهای چرب اشباع شده در ساختمان تری گلیسیرید شرکت می‌کنند.

    اسیدهای چرب اشباع نشده برای اغلب حیوانات و انسانها ضروری هستند زیرا اسیدهای چرب اشباع نشده در بدن آنها سنتز نمی‌شوند لذا باید این اسید های چرب در جیرۀ غذایی روزانۀ حیوان و انسان وجود داشته باشد.

    بیشترین میزان اسیدهای چرب اشباع نشدۀ موجود در چربی ها و روغنها را گروه (18C) تشکیل می‌دهند. این اسیدها با پیشوند امگا نشان داده می‌شوند. مهمترین آنها اسید اولئیک (1 : 18C) (امگا 9) با یک پیوند مضاعف، اسید لینولئیک (2 : 18C) (امگا 6) با دو پیوند مضاعف جزء اسید های چرب ضروری محسوب می‌شوند زیرا بدن قادر به سنتز آن نیست و یا اسیدهای چرب اشباع نشده با چند پیوند مضاعف اسید لینولئیک (امگا 6) توسط گیاهان سنتز می‌شود و نقش تغذیه‌ای مهمی را به عنوان یک اسید چرب ضروری به عهده دارد. جدول (1) درصد اسیدهای چرب در ترکیب با گلیسرول را در بعضی از روغنها و چربیها نشان می‌دهد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    - امید بیگی رضا، تولید و فرآوری گیاهان داروئی، جلد سوم.

    2- علی زرگری، گیاهان داروئی، انتشارات دانشگاه تهران.

    3- حسن فلاح حسینی حسین فخرزاده، فصلنامۀ گیاهان داروئی، گیاهان داروئی مؤثر بر چربی خون.

    4- دکتر طوبی کاظمی دکتر حسین پناهی، تحقیقات بالینی باریج اسانس.

    5- دکتر علیرضا آثاررخ، پایان‌نامه، 6902 کلسترول خون.

    6- ترکیبات شیمیایی چربیها و پالایش روغن ...

    7- کیومرث زارع، پایان‌نامۀ دکترای داروسازی.

    8- مهندس میرزا قاسمی، درمان بیماریها به کمک داروهای گیاهی.

    9- فصلنامۀ گیاهان داروئی، بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشد گیاه شوید.

    10- دکتر سید محمود میرحسینی  دکتر محمود رفیعیان، بررسی تأثیر داروی آنتوم و قطرۀ دیل‌سان بر روی کلسترول و لیپوپروتئین‌های خون.

    11- دکتر عباس حاجی‌وندی  دکتر غلامرضا بابائی  دکتر محسن ناصری  انوشیروان کاظم‌نژاد، درمان بیماریهای عروقی و اثر سیر بر کاهش کلسترول خون، دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس.

    12- قاسم دهکردی، طرح تحقیقاتی، 1376.

    13- سایت اینترنتی داروهای گیاهی ایران.

    14- سایت: www.tebyan.com

     

چربیها نیز مانند مواد قندی و نشاسته‌ای در بدن تولید حرارت می‌کنند. چربیها در حرارت معمولی جامد هستند. آن دسته از چربیها که در حرارت معمولی مایع می‌باشند، به نام روغن شناخته می‌شوند. از سوی دیگر چربیها استرهای اسیدهای کربوکسلیک با زنجیر طولانی می‌باشند. چربیها و روغنها و مومهایی که در طبیعت یافت می‌شوند، حاوی استرهایی با جرم مولکولی بالا می‌باشند که به لیپید نیز معروفند. دید کلی ...

چربي ها دو نوع هستند: اشباع و غير اشباع. هر دوي اين چربي ها به ازاي هر يک گرم، 9 کالري انرژي توليد مي کنند. ولي اثرات اين دو بر روي کلسترول خون متفاوت مي باشد. چربي اشباع که جامد است، در غذاهاي حيواني و غذاهاي فن آوري شده و روغن بعضي از مواد گياهي ا

اولین بار در سال 1970 اسیدهای چرب به نام امگا 3 معرفی شد در آن سال یک محقق دانمارکی دریافت که اسکیموهای گرینلند علیرغم مصرف چربی ها چربی خون پائین دارند و شیوع بیماریهای قلبی عروقی در آنها کم است. دو اسید چرب ضروری بدن امگا 3 و امگا 6 میباشند. اسید های چرب ضروری آن دسته از اسیدهای چرب میباشند که بدن قادر به تولید و سنتز آنها نیست و باید از طریق غذا تأمین گردند. امگا 3 و امگا 6 ...

بار در سال 1970 اسيدهاي چرب به نام امگا 3 معرفي شد در آن سال يک محقق دانمارکي دريافت که اسکيموهاي گرينلند عليرغم مصرف چربي ها چربي خون پائين دارند و شيوع بيماريهاي قلبي عروقي در آنها کم است. دو اسيد چرب ضروري بدن امگا 3 و امگا 6 ميباشند. اسيد هاي

چربيها نيز مانند مواد قندي و نشاسته‌اي در بدن توليد حرارت مي‌کنند. چربيها در حرارت معمولي جامد هستند. آن دسته از چربيها که در حرارت معمولي مايع مي‌باشند، به نام روغن شناخته مي‌شوند. از سوي ديگر چربيها استرهاي اسيدهاي کربوکسليک با زنجير طولاني مي‌باش

** سلامت قلب ** همه افراد بويژه زنان بايد درباره بيماري هاي قلبي آگاهي پيدا کنند. بيماري قلبي از مهمترين عوامل مرگ و مير بويژ در ميان زنان خانه دار است. مهمترين ريسک فاکتورها يا عوامل موثر در ايجاد بيماري هاي قلبي عبارتند از : چاقي ، نداشتن فعالي

آجيل و خشکبار براي سلامتي بدن مفيدند بر اساس آخرين پژوهش‌ها، آجيل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمي در تامين سلامتي بدن ايفا مي‌کنند. بر خلاف تصور عوام که فکر مي‌کنند اين قبيل مواد خوراکي فاقد ارزش‌ غذايي هستند، بايد گفت که اين مواد غذايي من

همه افراد بويژه زنان بايد درباره بيماري هاي قلبي آگاهي پيدا کنند. بيماري قلبي از مهمترين عوامل مرگ و مير بويژ در ميان زنان خانه دار است. مهمترين ريسک فاکتورها يا عوامل موثر در ايجاد بيماري هاي قلبي عبارتند از : چاقي ، نداشتن فعاليت بدني ، فشار خون

اهمیت زیست پزشکی لیپید ها لیپیدها گروه ناهمگونی از ترکیبات شامل چربیها، روغنها، استرویید ها، مومها و ترکیبات مشابه هستند که بیشتر از جهت خواص فیزیکی با هم نسبت دارند تا خواص شیمیایی. خواص مشترک آنها عبارتند از : 1) نسبتاً نامحلول در آب و 2) محلول در حلالهای غیرقطبی نظیر اتر و کلر و فرم. لیپیدها نه فقط به دلیل انرژی زیادشان، بلکه به علت ویتامینهای محلول در چربی و اسیدهای چرب ...

مقدمه در این تحقیق سعی بر این شده است که خواننده را با برخی از فواید مواد غذایی آشنا سازیم که اکثر این مواد غذایی در دسترس عموم مردم قرار دارد . این مواد غذایی شامل مجموعه ای خلاصه شده از انواع مواد غذایی همچون میوه جات ، حبوبات ، سبزیجات ، مواد غذایی دریایی و... میباشد و امید است پس از مطا لعه این تحقیق لااقل تغییر کوچکی در نحوه استفاده از مواد غذایی مفید و موردنیاز بدن صورت ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول