دانلود تحقیق دو قلو های همسان

Word 88 KB 6986 8
مشخص نشده مشخص نشده شیمی - زیست شناسی
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  •  

    دوقلوهای همسان دارای DNA یا ژن‌های همانند هستند و بنابراین خصوصیات جسمی یکسان دارند.

    آنها با وجود این شباهت جسمی می‌تواند دوستان و اعضای خانواده را به اشتباه بیندازند. اما هنگامی که نوبت به ابزارهای پیچیده‌‌تر تعیین هویت مانند آزمایش اثر انگشت می‌رسد، دیگر کارها به این سادگی نیست و حتی دوقلوهای همسان را هم می‌شود تشخیص داد.

    علت این است که تنها ژن‌ها نیستند که تعیین‌کننده خطوط ظریف سرانگشتان شما هستند.، در عوص جزئیات ظریق این خطوط مانند قله‌ها،فرورفتگی‌ها و حلقه‌های آنها که مشخص‌کننده اثر انگشت شما هستند، تحت تاثیر استرس‌های اتفاقی هستند که جنین درون رحم متحمل می‌شود.

    حتی کمی تفاوت در درازای بند ناف باعث تغییر خطوط سرانگشت می‌شود. بنابراین حتی در مورد دوقلوهای همسان که ژن‌هایی کاملا مشابه دارند، تفاوت‌های گریز‌ناپذیر شرایط زندگی درون رحم، باعث تفاوت در اثر انگشت‌ها می‌شود.

    و به این ترتیب تا به حال متخصصان پزشکی قانونی به هیچ دو فرد با اثر انگشت مشابه بر نخورده‌اند.

     

    DNA دوقلوهای همسان کاملا یکسان نیست

    گروهی از دانشمندان بین المللی دریافتند که حتی DNA دوقلوهای همسان که از تقسیم یک سلول تخم متولد شده اند، نیز کاملا یکسان نیست و تفاوتهایی در ژنوم این افراد دیده می شود.

    به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمهر، تیم تحقیقاتی متشکل از دانشمندان بین المللی که نتایج تحقیقات خود را در مجله American Journal of Human Genetics منتشر کرده اند، با بررسی DNA نوزده دوقلوی همسان کشف کردند که حتی اگر توالی پایه ای، یعنی پایه هایی که ژنوم را می سازند در این افراد یکسان باشد، باز در برخی از جزئیات باهم تفاوت دارند.

    به ویژه این دانشمندان کشف کردند که بعضی از اجزای DNA یکی از این دوقلوهای همسان در دیگری وجود ندارد.

    در این خصوص "یان دومانسکی" از دانشگاه "اوپسالا" در سوئد که از اعضای شرکت کننده در این تحقیق بین المللی است، اظهار داشت: "کشف ما توضیح می دهد که چرا بین زوجهای دوقلو برخی از بیماریهای ارثی مثل پارکینسون تنها در یکی از این افراد توسعه می یابد. تاکنون تصور می شد که موارد محیطی علت بروز این بیماریها در یکی از زوجهای دوقلو است، اما اکنون به نظر می رسد که این گونه نیست."

    پیرترین دوقلوهای همسان افریقای جنوبی ‪ ۱۰۰ساله شدند

    پیرترین دوقلوهای همسان افریقای جنوبی که دو جنگ جهانی و ظهور و سقوط آپارتاید را پشت سر گذاشته‌اند، صدساله شدند.

    به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژوهانسبورگ، "دورا اویس" و "اتل نمبولا" که یک قرن قبل در یکی از استانهای شرقی افریقای جنوبی به دنیا آمده‌اند، همسرانشان را سالها قبل از دست داده‌اند و شمار نوه‌ها، نتیجه‌ها، نبیره‌ها و ندیده‌هایشان از دستشان رفته است.

     

    اتل می‌گوید "تعداد آنها به اندازه علف‌ها زیاد است."

    این دو خواهر سیاهپوست که دو جنگ جهانی را پشت سر گذاشته و شاهد ظهور و سقوط "آپارتاید" (جدایی نژادی) بوده‌اند، آرزو دارند تیم کشورشان بتواند هنگام میزبانی جام جهانی فوتبال، تیم‌های بقیه کشورهای جهان را شکست دهد.

    در سال ‪ ۲۰۱۰که برای نخستین بار مسابقات جام جهانی فوتبال در افریقا برگزار خواهد شد، افریقای جنوبی میزبان این رقابتها خواهد بود.

    شهرداری ژوهانسبورگ دو ساعت دیواری که روی آنها اسامی و تاریخ تولد این دوقلوها حک شده بود، به مناسبت صدسالگی آنان به آنها هدیه داد.

    کشف نوع جدیدی از دوقلوها

    پزشکان اعلام کرده­اند که پس از مطلعات ژنتیکی بسیار موفق به کشف نوع دیگری از دو قلو ها شده اند که چیزی ما بین دو قلو های همسان و ناهمسان است و به آنها نام دو قلوهای نیمه همسان یا (semi-identical twins) را داده­اند.

    نحوه به وجود آمدن این دوقلوها بدین گونه است که دو سلول اسپرم مختلف یک تخمک واحد را بارور می کنند (روشی که پیش از این نا شناخته بود).

    روش به وجود آمدن دوقلوهای ناهمسان-معمولترین نوع دو قلوهای موجود- بدین گونه است که دو سلول تخمک در رحم مادر جداگانه توسط دو اسپرم بارور می شوند. این دوقلوها  از لحاظ تفاوت ژنتیکی همانند خواهر و برادر معمولی هستند.

    دوقلوهای همسان بدین گونه به وجود می آیند که یک سلول تخمک توسط یک اسپرم بارور شده و سپس در مراحل اولیه رویانی، جنین تقسیم شده و دو جنین مجزا را به وجود می آورد که از لحاظ ژنتیکی عیناً شبیه  به هم هستند.

    نوع جدید دوقلوها وقتی شناسایی شد که یکی از دوقلوهای دارای ناهنجاری در اندام جنسی خود بود و همافرودیت به نظر می رسید (هم دارای بافت­های بیضه و هم دارای بافت­های تخمدان بود) و نوزاد دیگر (یکی دیگر از دوقلوها) پسر بود.

    محققان در مجله ژنتیک انسانی عنوان کردند که این دوقلوها از لحاظ ژنتیکی نسبت به دوقلوهای ناهمسان، به هم شبیه­ترند اما نسبت به دوقلوهای همسان کمتر مشابهند. در این مقاله عنوان شده است که ممکن است انواع دیگری از دوقلوها نیز وجود داشته باشد که کشف نشده و یا حتی هرگز کشف نشوند.

    دکتر ویویین ساتر، مجری این تحقیق گفت: به نظر من مهمترین چیزی که این تحقیق نشان داده این است که درک ما از چگونگی به وجود آمدن دوقلوها بسیار ساده­انگارانه است و ممکن است راه­ها و روش­های دیگری وجود داشته باشد که از طریق آنها دوقلوها  به وجود می­آیند.

    دوقلوهای نیمه همسان (semi-identical) چند سال قبل در یکی از بیماستان­های آمریکا مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    دکتر ملیسا پاریسی متخصص بیماری­های کودکان، استاد دانشگاه واشنگتن و یکی از محققان این تحقیق اعلام کرد که در تماسی که با خانواده دوقلوها داشته است حال هر دو آنها خوب است و در سلامت کامل به سر می­برند.

    دکتر ساتر می­گوید که این دوقلوها کاملا طبیعی به وجود آمده و در به وجود آمدن آنها نه لقاح مصنوعی دخیل بوده است و نه روش­هایی که در درمان ناباروری مورد استفاده قرار می­گیرند.

    برخی از کارشناسان می­گویند که این گونه از دوقلوها قبلا نیز وجود داشته و این نمونه دلیل بر اثبات آن است. این مطالعه برای اولین بار Nature گزارش شده است .

    گزارشی درباره بانک اطلاعاتی دوقلویی و چندقلویی ایران/بررسی دوقلوها راهی برای کشف درمان بیماری ها

    صفات و خصوصیات انسان از طریق ژن ها کنترل شده و به فرزندان منتقل می شود. امروزه بحث نقش محیط در بروز صفات ذهن دانشمندان را درگیر کرده است. بشر همگام با پیشرفت ها، در زمینه های مختلف خالق دردسرهایی نیز برای خود بوده است که در حال حاضر غیرقابل حل هستند.

     

    در علوم پزشکی با بیماری هایی نظیر انواع سرطان ها روبه رو هستیم که تداعی کننده سئوالاتی در ذهن هستند. سئوالاتی از قبیل دلیل ایجاد این بیماری ها ژن ها هستند یا محیط؟ تغییرات محیطی مثل آلودگی ها در بروز این بیماری ها موثر هستند؟ برای درمان چه باید کرد؟ و...

    در علوم رفتاری در برخورد با بزهکاران سئوالاتی نیز مطرح هستند: «آیا آنها بالفطره جانی بوده اند؟ محیط در شکل گیری شخصیت آنها نقش موثری دارد؟ اگر محیط موثر است پس چرا مجازات می شوند؟ و...

    این سئوالات هنوز بدون پاسخ مانده اند. برای حل این قبیل معماها دست یافتن به راه های درمانی مناسب و تحقیقات بر روی چندقلوها می تواند تا حد زیادی راهگشا باشد. دوقلویی که از عجایب خلقت به حساب می آید معمولاً در نتیجه لقاح دو تخمک جدا ایجاد می شود. (دوقلویی غیرهمسان). تقریباً در یک سوم موارد نتیجه لقاح یک تخمک است. (دوقلویی همسان). احتمال بقای کودکان چند قلو کمتر از تک قلوها است و احتمال گرفتاری آنها به ناتوانی مادام العمر به دلیل زایمان زودرس زیاد است. در نتیجه در کل جهان شمار چندقلوها زیاد نیست. این قشر از جامعه به دلایل متعدد برای پیدا کردن راه حل مناسب برای بسیاری از مشکلات جامعه مناسب هستند.

    نظیر: ۱- از یک ماده ژنتیکی مشترک منشا می گیرند. ۲- داخل یک محیط مشترک (رحم) پرورش می یابند و...

    بانک اطلاعاتی دوقلویی ابن سینای جهاد دانشگاهی قدمی تازه در راه این هدف برداشته است. دکتر صادقی معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده ابن سینا و مجری طرح بانک اطلاعاتی دوقلوهای ایران می گوید: دوقلوها از مواردی هستند که در زمینه تحقیقات و مطالعات در رشته های مختلف به ویژه بحث پزشکی مولکولی و ژنتیک اهمیت زیادی دارند. در کل دنیا برای این که اطلاعات منسجمی از دوقلوها برای استفاده در تحقیقات در دسترس باشد اطلاعات آنها جمع آوری شده و در بانک های اطلاعاتی ذخیره می شوند. میزان اطلاعاتی که از هر فرد ذخیره می شود طیفی از اطلاعات ساده تا اختصاصی از جمله اطلاعات پیچیده پزشکی و همچنین با توجه به استراتژی ای که خود بانک دنبال می کند، دربرمی گیرد. عمدتاً اطلاعات اولیه ای از افراد گرفته شده سپس با مراجعه افراد اطلاعات تکمیلی تری کسب می شود.

    اهمیت دوقلوها

    دکتر صادقی در رابطه با اهمیت دوقلوها در تحقیقات می گوید: «دوقلوها به ویژه دوقلوهای همسان افرادی هستند که از یک سلول تخم ایجاد می شوند در نتیجه از نظر خصوصیات و مواد ژنتیکی صددرصد مشابه هستند. اگر صفتی در یکی از آنها وجود داشته باشد صددرصد در دیگری باید مشاهده شود. اگر اختلافی بین آن دو وجود داشته باشد نشان دهنده تاثیر یک عامل غیرژنتیکی در بروز این اختلاف است. در واقع اگر مسئله ژنی دخیل باشد اختلافی ایجاد نمی شود. بهترین عامل غیرژنتیکی ایجادکننده تغییرات محیط اطرافمان است. امروزه در مورد تاثیر محیط بر روی ظهور بسیاری از بیماری ها بحث وجود دارد. برای کشف این مسائل بهترین نمونه تحقیقاتی دوقلوها هستند.»

    نحوه تشخیص دوقلو های همسان از غیر همسان

    بنابر اظهارات مجری طرح بانک اطلاعاتی دوقلویی میزان بروز دوقلویی در ایران یک هشتادم تولد است که ۳۰ درصد آنها دوقلوهای همسان و ۶۵ درصد غیرهمسان هستند. اگر دوقلوها از لحاظ شکل ظاهری کاملاً مشابه باشند تا حدود زیادی نشان دهنده همسان بودن و اگر غیرمشابه بوده و یا جنسیت متفاوت داشته باشند غیرهمسان هستند. در روزهای اول تولد تمایز همسان از غیرهمسان مشکل است. امروزه با وجود تست های ژنتیکی می توان با قطعیت ۱۰۰ درصد این مسئله را مشخص کرد.

    تاسیس بانک اطلاعاتی دوقلویی در ایران

    در این راستا دکتر صادقی افزود: «بانک اطلاعاتی دوقلویی در کل دنیا پیشینه ای بیش از ۵۰ سال دارد. در ایران متاسفانه تاکنون وجود نداشته است. با گسترش مراکز تحقیقات علوم پزشکی و تحقیقات ژنتیکی ضرورت وجود آن بیش از گذشته احساس می شود. پژوهشکده ابن سینا حدود سه سال پیش در رابطه با نقش بعضی از عوامل محیطی در بروز تخمدان پلی کیستیک یک طرح تحقیقاتی ارائه داد. در این طرح به ۲۰۰ جفت خانم دوقلو در محدوده سنی ۱۵ تا ۴۵ سال که در دوره باروری بودند نیاز داشت. محدوه زمانی برای جمع آوری اطلاعات یک سال در نظر گرفته شده بود. متاسفانه مجبور شدیم پس از یک سال و نیم با ۱۰۰ جفت دوقلو تحقیقمان را انجام بدهیم. بعد از این مسئله ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی را بیشتر احساس کردیم. پس از ارائه طرح بانک اطلاعاتی دوقلویی به دفتر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی با استقبال آنها روبه رو شدیم. این طرح را به عنوان یکی از زیرساخت های پژوهش کشور در زمینه تحقیقات ژنتیک مورد تایید قرار دادند. آنها بخشی از هزینه های مالی را در ارتباط با ارسال فراخوان و دریافت اطلاعات از دوقلوها پرداخت کردند. به طور جدی کارمان را از ابتدای سال جاری شروع کردیم. مخاطب های این بانک دوقلوهای سراسر کشور هستند.»

     

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

     

    http://www2.irna.ir/fa/news/view/line-12/8612022329122325.htm  

    http://www.iransalamat.com/?file=hea&operation=show&id=10

    www.aftab.ir

مقدمه: در روند تکامل، تولید مثل جنسی موجودات عالی به عنوان راهی برای حفظ تنوع ژنتیکی جمعیتهای انتخاب شده است که بقای آن موجود در مواجهه با شرایط مختلف را امکانپذیر می سازد. در این نوع تولید مثل هر یک از این نطفه ها حامل نیمی از ژنهای والدین نر و ماده می باشد که به فرزندان منتقل می شود. تا قبل از کشف روش کلونینگ تصور بر این بود که سلولهای سوماتیک پس از تمایز یافتن قادر به برگشت ...

علم زیست شناسی، هرچند به صورت توصیفی از قدیم‌ترین علومی بوده که بشر به آن توجه داشته است؛ اما از حدود یک قرن پیش این علم وارد مرحله جدیدی شد که بعدا آن را ژنتیک نامیده‌اند و این امر انقلابی در علم زیست شناسی به وجود آورد. در قرن هجدهم، عده‌ای از پژوهشگران بر آن شدند که نحوه انتقال صفات ارثی را از نسلی به نسل دیگر بررسی کنند ولی به 2 دلیل مهم که یکی عدم انتخاب صفات مناسب و دیگری ...

شبیه سازی انسان آیا روزی خواهد رسید که هر انسان نمونه‌ای کاملاً شبیه به خود داشته باشد؟ ادعای برخی مراکز علمی و تحقیقاتی مبنی بر موفقیت در همانندسازی انسان واکنش‌های متفاوتی را در سراسر دنیا برانگیخته است. این گزارش به کندوکاو در ابعاد گسترده رخداد علمی همانندسازی انسان می‌پردازد. مفهوم صحیح همانندسازی اصطلاح همانندسازی یا کلونینگ (cloning) به سه روند کاملاً مجزا از یکدیگر اطلاق ...

مقدمه: در روند تکامل، توليد مثل جنسي موجودات عالي به عنوان راهي براي حفظ تنوع ژنتيکي جمعيتهاي انتخاب شده است که بقاي آن موجود در مواجهه با شرايط مختلف را امکانپذير مي سازد. در اين نوع توليد مثل هر يک از اين نطفه ها حامل نيمي از ژنهاي والدين نر و م

ا) مقدمه و تعریف: امروزه توجه به آموزش و پرورش از شاخص‌های عمده وتوسعه جوامع انسانی محسوب می‌شود . یعنی کشور‌ها نه بر اساس رشد و توسعه اقتصادی بلکه بر اساس میزان توجه به آموزش وپرورش مورد ارزیابی قرار می‌گیرند . برای ارزیابی میزان توسعه آموزش و پرورش به میزان توجه آموزش و پرورش به امر تفاوتهای فردی دانش اموزان اهمیت داده می شود. همان گونه که می‌دانیم هیچ انسانی کاملاً شبیه به ...

مقدمه مطالبی که به خوانندگان گرامی تقدیم می شود برای شناساندن عارضه چاقی که هر روز شیوع بیشتری پیدا می کند ، تنظیم و ارائه شده است . این عارضه با وجود اینکه واقعاً یک بیماری نیست ، زمینه را برای بسیاری از ناخوشی ها به ویژه اختلالات قلب و عروق و دیابت فراهم می سازد چاقی یک بلا و آفت برای سلامتی و رفاه افراد است و خیلی زود ظرفیت کار و توانایی افراد را دچار نقصان می نماید با ارائه ...

مقدمه اين شهر داراي قدمت تاريخي زيادي است و به گفته بعضي از مورخان و پژوهشگران سابقه سکونت و استقرار انسان در آن به هزاره چهارم قبل از ميلاد مي‌رسد و به شهادت اوراق ترايخ در طي قرون متمادي،‌دوران پر نشيب و فرازي را طي نموده و شاهد دگرگوني‌هاي

پژوهش حاضر به بررسي عوامل زيستي مؤثر در بروز سوء مصرف مواد پرداخته است. به همين منظور در کنار سؤال اصلي مبني بر «مقايسه تأثير عوامل زيستي مؤثر در بروز رفتار سوء مصرف مواد در بين افراد معتاد و غيرمعتاد»، يک سؤال ديگر با توجه به متغيرهاي سن، سطح تحصيل

اسکلروز چندگانه يا MS بيماري است که در آن اعصاب سيستم عصبي مرکزي (مغز و نخاع) رو به فاسد شدن مي روند. مايلين که پوشش يا عايقي براي اعصاب فراهم مي کند، انتقال تکانه هاي عصبي را در طول اعصاب تقويت مي کند و همچنين در حفظ سلامت اعصاب اهميت زيادي دارد. د

MS چیست؟ اسکلروز چندگانه یا MS بیماری است که در آن اعصاب سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) رو به فاسد شدن می روند. مایلین که پوشش یا عایقی برای اعصاب فراهم می کند، انتقال تکانه های عصبی را در طول اعصاب تقویت می کند و همچنین در حفظ سلامت اعصاب اهمیت زیادی دارد. در بیماری MS، التهاب باعث محو شدن مایلین می شود. در نتیجه تکانه های الکتریکی که در طول اعصاب حرکت می کنند کندتر می شوند. ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول