دانلود مقاله تصویر سازی شعر کودک

Word 58 KB 8311 24
مشخص نشده مشخص نشده هنر - گرافیک
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • چکیده

     پروژه من در ارتباط با تصویر سازی شعر کودکان بود ، به همین دلیل در این زمینه چه از لحاظ شعر کودک و چه در رابطه با تصویر سازی برای کودکان مطالعاتی داشتم که خلاصه از این  مطالعات  را در این تحقیق آورده ام ، تا با استفاده از این ها بتوانم پروژه ی خود را به اتمام برسانم ، به طوری که  برای استاد راهنما وخودم  یک کار مفید ورضایت بخش واز لحاظ اصولی کاری درست ومنطقی باشد.

    قبل از اینکه چگونگی شروع وبه اتمام رسانیدن پروژه را توضیح بدهم ، کمی از تاریخچه ی تصویر سازی و اصول تصویر سازی کتاتهای کودکان ونوجوانان که در 

    کتابهای دیگر را جع به انها بحث شده است  ، صحبت می کنیم .                                           

     

    فهرست مطالب :

    مقدمه                                                                                                       

    تاریخچه تصویرسازان  در جهان                                                                            

    تاریخچه تصویرسازی  در ایران

    طبقه بندی انواع تصویرسازی

    تصویرسازی

    آشنایی با اهداف تصویرگری                                                                        

    مفهوم رنگ در تصویرگری

    تصویرسازی کتابهای کودکان و نوجوانان

    9- روند  کار پروژه تصویرسازی شعر کودک

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

     

     

         مقدمه

    امروزه به هر جا که نظر افکنیم  مشاهده می کینم  که تصویر همه جا را احاطه کرده  و نقش عمده ای را  در ارتباطات بشهری به عمده دارد ، در واقع  تصویر جزء لاینفک زندگی انسان می باشد . در دنیای امروز  فن ارتباط تصویری از اهمیت فوق العاده برخوردار است . چو ن از طریق تصویر مفاهیم زیادی را می توان در هر نقطه دنیا  که با شیم  بیان کرد و این مسئله هیچ حد و مرزی را نمی شناسد . به همین دلیل باید با آموختن  و شناسانده  شدن ابعاد پنهان تصویر و درک مفاهیم پیچیده ان با دنیای پررمز و راز تصویر سازی آشنا شویم مخصوصاٌ0 تصویر سازی برای کودکان که خود از جایگاه ویژه ای برخوردر است و باید در این زمینه دقت عمل لازم را در نظر داشت ، زیرا کودکان موجوداتی لطیف و دوست داشتنی با دنیایی مخصوص به خود هستند .

    تاریخچه تصویر سازی

    تاریخچه تصویر سازی در جهان

    تصویر سازی در طول تاریخ جزء روایت گوی تصویر یا داستان پروازی تصویر نبوده است . آقا شروع داستان سرایی به صورت مکتوب خود با آغاز تمدن های اسطوره یی‌ وپیدایش اشکال خط نوشتاری ( که قدیمی ترین آن ها خطوط تصویری ،مانند خط هیروگلیف مصری وخطوط میخی باستان از قبیل خط سومری وعیلامی )

    بوده است که به کمک آنها افسانه های اساطیدی درکتیبه های سنگی و مهرها یا پاپیروس نوشته می شد .در خلاق تمام آن تصاویر داستان هایی در مورد خلقت جهان و انسان ، نیروهای مافوق طبیعی وراز تولد و مرگ و جهان ماورا موجود بود که در پلان های داستانی به هم مربوط می شدند .

    آثار منظومی چون مقامات حدیدی ، ورقه و گشاه ؛ کلیله و دمنه و دیوان های اشعار چون شاهنامه ( که یک منظومه اشعار حماسی است ) و داستان های عاشقانه در منظومه هایی مثل حماسه نظامی که در این  ها تصاویر بیانگر مفاهیم داستانی موجود در اشعار‌ می‌شدن . سپس در دوره صد ساله اخیر تصویرسازی معاصر در سبک های قهوخانی و سقاخانه ای دیگر بار داستان های حماسی شاهنامه در پرده سازی ها و حکایت های مذهبی مانند داستان های مربوط به واقعه کربلا به تصویر کشیده شدند .

     

    طبقه بندی انواع تصویرسازی

    هند تصویرسازی معاصر  از اواخر قرن نوزدهم  میلادی به دوشاخه تصویرسازی داستانی و تصویرسازی تبلیغاتی تقسیم شد .که به تدریج با معرفی  تکنولوژی بصری (تصویر ی )  و وسایل ارتباطات جمعی نظیر سینما و دوربین های سینما توگراف و تلوزیون  ( از دهه 1950) میلادی به بعد  از تصویرسازی داستانی شاخه تصویرسازی متحرک  که همانا  ( پویانمایی ) می باشد  پدیدار گشت ارتباطی نظیر کامپیوتر ها ( رایانه ) و ابزارهای ارتباطی تصویری دیجیتالی و ارتباطات انسان – ماشین ، نظیر امکانات ارتباطی روباتیک( سازه های کامپیوتری متحرک ) در معرفی اشکال جدید بازی ها ی کامپیوتری مثل  ( واقعیت مجازی ) کاملاٌ  متحول شده است .

    تصویرسازی داستانی غیر متحرک  به همراه متون  داستانی همواره نقاط اوج  احساسی یا وقایع  تعیین کننده را به شکل  پلان های تصویری به موزات مسیر حرکت داستان ، تجسم بخشیده است  که نمونه های آن را در کتاب های قصه برای کودکان و داستان های پلیسی فبایی و کمیک استریپ ها می توان یافت .

    با بررسی کاتالوگ های موزه های و گالری های تصویرسازی در دنیا و طبقه بندی آثار  تصویرسازان  در سطح  بین الملل  بر طبق  « معیارهای انجمن های حرفه ای تصویر سازان ، نظیر جامعه تصویر سازان و سالنامه ی موزه ی تصویر سازی امریکا » تصویر سازان به پنج گروه عمده تقسیم شده اند که عبارتند از :

    تصویرسازان نشریات ( که در روزنامه ها و مجلات  غالباٌ  به عنوان  کاریکاتوریست های ) اجتماعی سیاسی  یا تصویر سازان چندی فعالیت دارند ).

    تصویرسازان کتاب ها ( که یا عنوان ها و موضوعات را به شکل جلد و یا مضامین  داستانی را که در کتاب های داستانی تصویرسازی می کنند ).

    3-تصویرسازی تبلیغاتی( تصویرسازی پوسته های تبلیغاتی ، آگهی های تجارتی و تصویر سازی مربوط به بسته بندی کالاهای مصرفی نظیر مواد غذایی و دارویی وغیره ).

    4-تصویرسازان بنیادها و موسسات  و نهاد ها ( نظیر تصویر سازانی که پیام های موسسات و نهادهای هنری ، اجتماعی ، خیریه ، ورزشی ، خدماتی ، سیاسی ، و آکادمیک یا علمی را به مخاطبین خود منتقل می سازد ).

    5-تصویرسازان بین الملل ( که  در آثارشان  هویت های فرهنگی ، بومی ، نژادی

    تاریخی و جغرافیایی ملت ها و کشورها ، انعکاس می یابد ).

     

    تصویر سازی

    هنر تصویرسازی از شاخه هنرهای کاربردی می باشد که تصویر گر برای بیان ایده ها و  ادراگ خود از عناصر تجسمی به بهترین  نحو سود می جوید به دلیل وجود خصیصه ی کاربردی، این هنر از نقاشی متفاوت می باشد . این تفاوت به علت گوناگون از جمله محدودیت  زمانی است  که سفارش دهندگان  به تصویر گر تحمل می نمایند .عامل دیگری قضاوت  و داوری  توسط مردم از آثار  تصویر گران  پس از  انتشار آن است  « تصویرگر باید  فرا گیرد  که ضمن  ایجاد تصویر و رعایت  اصول آن سلایق مختلف سفارش دهندکان و ازهان عمومی را در نظر داشته باشد.» [1]

    تصویر گر باید سعی کند پیام هایی را که درصد  انتقال آن می باشد ، از نظر موضوع ومحتوای فکری و شکل و قالب  افکارش را بسیار غنی و با  ارزش و با رعایت  همه جانبه اصول  زیبایی شناسی ارائه نماید  نقاشان  فارغ  از محدودیتی  که در پیش  روی خود دارند  خواسته ها و ایده های خود را در یک موضوع و به شکل دلخواه  خود به تصویر می‌کشند .

    امروزه  اغلب مشاهده می شود که بین نقاشان تابلوساز و تصویر گران رقابتی  دیده می‌شود که هر دو آن ها مجبور هستند با  ارائه ی تکنیک های جدیدتر  و دست یابی و مجهز  شدن به وسایل و ابزار مدرن  اجرایی ، دامنه رقابت خود را  گسترش داده و به خلق  آثاری  که از  حیث تکنیک غنی بوده اند  و بتوانند برای سفارش  دهندگان  خوشایند باشد دست می زنند . گاهی اوقات در این رقابت  ها هنر به معنی  واقعی خود دچار آسیب  می‌شود . بدین  صورت  که اغلب  هنرمندان  خواه  ناخواه  فریفته‌ی تکنیک های جدید گرافیکی شده  و در  پوشش هنر  ، بدون  درک اصول  و بدون  تشخیص  قابلیت  شکل پذیری  عناصر گرافیکی صرفا ٌ به ارائه آثار تکنیکی می پردازد ،در این  زمینه ،  همواره یکی از پیدایش هنرهای کربردی فعالیت های برخی از هنرمندان  بیشتر در حیطه چاپ  بود و  هنرمندان  تصویر سازی تنها تصویر گران صنعت چاپ بودند . آن ها برای بیان مفاهیم  و رخدادهای جامعه خود و بازنمایی وقایع بلافاصله در محل حادثه  حضور یافته یا احضار می شدند و پس از طراحی آن وقایع با سرعت  مهارت زیاد  آن طرح ها را روی  چوب یا فلز  حکاکی می کردند و سپس  در دسترس عموم قرار می گرفت . با گذشت زمان و توسعه فعالیت های هنرمندان در این زمینه ، گرایش های مختلف هنر تصویرسازی ، که کاربرد های جدید تری یافته بودند ، به تخصص های جدید تبدیل شد . تقسیم بندی این تخصص ها براساس نوع کاربرد آن ها صورت می گرفت . نقاشی پایه و اساس کلیه فعالیت های هنری حوزه ی هنرهای تجسمی به شمار می آید . 

  • فهرست:

    1- مقدمه
    2- تاریخچه تصویرسازان در جهان
    3- تاریخچه تصویرسازی در ایران
    4- طبقه بندی انواع تصویرسازی
    5- تصویرسازی
    6- آشنایی با اهداف تصویرگری
    7- مفهوم رنگ در تصویرگری
    8- تصویرسازی کتابهای کودکان و نوجوانان
    9- روند کار پروژه تصویرسازی شعر کودک


    منبع:

     

    1-دانشگر نژاد ، محمد حسن و شباهنگی ، جلال ، مبانی تصویرسازی ،  انتشارات مدرسه برهان ، تهران ، 1381 .

    2- شریف تهرانی، سیدرضا ؛ انسان فضا طراحی ؛ شرکت چاپ و نشرکتابهای درسی ایران ؛

    3- نظر آهاری ؛ عرفان ؛ چای با طعم خدا ، نشر افق , تهران ؛ 1385 0         

    4- نظر آهاری ، عرفان ؛ کوله پشتی ات کجاست ؛

    انتشارات آستان قدس رضوی ، تهرانه ؛ 1381 0   

چکیده پژوهشی که در مقابل شما می‌باشد با موضوع تأثیر تکنیک کلاژ به تصویرسازی کودکان کار شده است. این پژوهش با استفاده از روش تحقیق کتابخانه‌ای بوده است و مطالب در منابع مربوطه مورد مطالعه قرار گرفته است و بخش‌های مفید و قابل استفاده به صورت فیش تهیه شده است و در پایان مطالب جمع‌آوری شده متناسب با هم و موضوع در کنار هم قرار گرفته و متن موجود را به وجود آورده است. در ابتدای مجموعه ...

مقدمه در گذشته «مصورکردن» محدوده مشخصی نداشت و تخصص در آن دارای ویژگی معینی نبود. هر کس که دستی به قلم مو داشت می توانست مصور یا تصویرگر باشد و هر هنرمندی مدعی تصویرگری هم بود. طراحان ، حکاکان، نقاشان و مجسمه سازان و غیره ،‌کارشان را مصور کردن و تصویرگری می دانستند، زیرا که می پنداشتند اثرشان را براساس تصویرکردن موضوعی به وجود می آورند. در گذشته هنر گرافیک هم مفهوم و محدوده خاصی ...

پژوهشي که در مقابل شما مي‌باشد با موضوع تأثير تکنيک کلاژ به تصويرسازي کودکان کار شده است. اين پژوهش با استفاده از روش تحقيق کتابخانه‌اي بوده است و مطالب در منابع مربوطه مورد مطالعه قرار گرفته است و بخش‌هاي مفيد و قابل استفاده به صورت فيش تهيه شده اس

تاریخچه تصویرسازی تصویرسازی در طول تاریخ چیزی جز روایت گری یا داستان پردازی نبوده است.اما شروع داستان سرایی به صورت مکتوب خود با آغاز تمدن های اسطوره ای و پیدایش اشکال خطوط نوشتاری بوده است که به کمک آنها افسانه های اساطیری در کتیبه های سنگی و مهرها یا پاپیروس نوشته می شد. هنر تصویر سازی قبل از پیدایش خط در دوران پارینه سنگی ومیان سنگی در نمونه هایی مثل نقاشی غارها چیزی جز نقاشی ...

مقدمه هر ساله تعداد زيادي کتاب کودک به چاپ مي رسد که بيشتر آنها مصور هستند . طرفداران هنرهاي سنتي و کلاسيک نسبت به اين تصاوير غير قرادادي که اخيراً در بسياري از اين کتابها به چشم مي خورد ، عکس العمل منفي نشان مي دهند . برخي از کارشناسان معتقدند که

شعر کوتاه «نشانی» در زمره‌ی معروف‌ترین سروده‌ های سهراب سپهری است و از بسیاری جهات ‏می‌توان آن را در زمره‌ی شعرهای شاخص و خصیصه‌نمای این شاعر نامدار معاصر دانست. این شعر ‏نخستین بار در سال 1346 در مجموعه‌ای با عنوان حجم سبز منتشر گردید که مجلد هفتم (ماقبل ‏آخر) از هشت کتاب سپهری است. همچون اکثر شاعران، سپهری با گذشت زمان اشعار پخته‌تری ‏نوشت که هم به‌لحاظ پیچیدگیِ اندیشه‌های ...

تباين و تنش در ساختار شعر « نشاني» سروده سهراب شعر کوتاه «نشاني» در زمره‌ي معروف‌ترين سروده‌هاي سهراب سپهري است و از بسياري جهات ‏مي‌توان آن را در زمره‌ي شعرهاي شاخص و خصيصه‌نماي اين شاعر نامدار معاصر دانست. اين شعر ‏نخستين بار در سال 1346 در مجمو

اسباب بازي و کودکان بهترين کاري که والدين مي توانند براي اطمينان حاصل کردن از سلامت اسباب بازي کودکان شان انجام دهند آن است که آنها را هنگام بازي مشاهده کنند. بازي کردن با کودک نه تنها فرصتي براي آموزش و تعليم او پيش مي آورد،

پيدايش تصويرسازي گرافيکي در غرب: پايه ريزي طراحي گرافيکي در دهه 1920 به وسيله لاسلو ماهولي ناگي و يان تاشي کولد انجام گرفت . آنها در کتابي به نام تايپوگرافي جديد استانداردهاي جديدي رادرجهت ستايش سازه هاي ماشيني درتصاوير فتوگرافيک طرح ريزي کردند .واز

یکی از شاخه های جالب عکاسی که طرفداران زیادی هم دارد، عکس - گرافیک ها هستند. یعنی عکسهایی که با ابزارهای خاص بر روی آنها کار شده و چیزی بین عکس و گرافیک صرف تبدیل شده اند. معمولا در این عکسها برای بیان موضوعی خاص، از انواع تغییرات گرافیکی اعم از تغییر رنگ کلی یا ناحیه ای، تغییر کیفیت، یا افزودن المانهای خاص گرافیکی به عکس و ... کمک گرفته می شود. این شاخه از عکاسی از قدیم نیز ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول