دانلود تحقیق کارگر

Word 51 KB 8404 14
مشخص نشده مشخص نشده عمومی - متفرقه
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • -1 کارگر چه کسی است؟

    کارگر از نظر قانون کار کسی است که در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق ، سود، کمک عائله مندی ، هزینه مسکن ، خواربار، ایاب و ذهاب یا سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند.

    3-1 - کار فرما شخصی حقیقی یا حقوقی که کارگر به درخواست و بحسات او در مقابل دریافت حق السعی کار می کند. کلیه کسانی که عهده دار اداره کارگاه هستند نماینده کارفرما محسوب می شوند و کارفرما مسئول کلیه تعهداتی است که نمایندگان مذکور در قبال کارگر به عهده می گیرند.

    4-1- کارگاه چه محلی است ؟

    کارگاه محلی است که کارگر به درخواست  کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می کند از قبیل موسسات صنعتی ، کشاورزی ، معدنی ، ساختمانی ، خدماتی ، تجارتی ، و تولیدی و…

    5- 1- قرار داد کار چیست ؟

    قرداد کار عبارت است از قرارداد یا شفاهی که موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد.

    کارهای که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد ، در صورتی که مدتی در قرار داد ذکر نشود قرار داد دائمی تلقی می شود ، هر گاه قرارداد برای مدت موقت و یا برای انجام کار معین منعقد شده باشد هیچ یک از طرفین به تنهایی حق فسخ آن را ندارد.

    برای اینکه قرارداد بین کارگر و کارفرما صحیح باشد رعایت شرایط زیر الزامی است .

    مشروعیت مورد قرارداد

    معین بودن موضوع قرارداد

    محل انجام کار

    تاریخ انعقاد قرارداد

    مدت قرارداد چنانچه برای مدت معین باشد.

     موارد دیگری که عرف و عادات شغل یا محل ایجاب می کند.

    6-1- تعلیق قرارداد کار چیست ؟

    چنانچه تعهدات یکی از طرفین ( کارگر ، کارفرما ) موقتا متوقف شود کار به حالت تعلیق در می آید و پس از رفع آن قرار داد کار با احتساب سابقه خدمت ( از لحاظ بازنشستگی  و افزایش مزد ) به حالت اول بر می گردد.

    8-1- خاتمه قرارداد کار

    قرارداد کار به یکی از طرق زیر خاتمه می یابد .

    فوت کارگر

    بازنشستگی کارگر

    از کارافتادگی کلی کارگر

    انقضاء مدت قرارداد کار یا مدت موقت و عدم تجدید صریح یا ضمنی

    پایان کار قراردادهایی که مربوط به کار معین است

    استعفای کارگر

    کارگری که استعفاء می دهد موظف است که یک ماه به کار خود ادامه دهد و در ابتدا استعفای خود را کتبا به کارفرما اطلاع دهد.

    10-1- مستمری بازنشستگان و تعیین سن بازنشستگی

    مشستمری بازنشتگان تامین اجتماعی در واقع مجموع پس انداز ماهیانه انهاست که به عنوان حق بیمه سهم کارفرما 20% و بیمه بیکاری 3% و سهم کارگر 7% و سهم دولت 3% بحساب سازمان تامین اجتماعی واریز می شود.

    در شرکتها و کارگاههاکارگران زیر نظر کارفرما یا نمایندگان آن به فعالیت می پردازند و با توجه به فعالیتی که طی ماه داشته اند حقوق و دستمزد دریافت می کنند . کارگاههای کوچک چون تعداد کارگران زیاد نیست پرداخت حقوق و دستمزد نیاز به یک سیستم حسابداری پیچیده نیست ولی در کارگاههای بزرگ وجود یک سیستم حسابداری قوی و پیچیده ضروری است که تمامی حسابها و فعالیتهای شرکت را ثبت و ضبط نماید ، در کارگاههای بزرگ هر ماهه با توجه به اطلاعاتی که از قسمتهای کار گزینی و قسمتهای مربوط به حقوق و دستمزد به دایره حسابداری ارسال می گردد لیست حقوق کارگران تهیه و حقوق انها پرداخت می شود.

    1-2- حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر

    کارگران شرکتها و موسسات علاوه بر حقوق مبنا ( حقوق اصلی ) مزایای دیگری هم دریافت می کنند مانند حق اولاد ، حق مسکن ، خواربار ، جذب ، سختی شرایط کار ، ماموریت ، اضافه کار و… به مزایایی که هر ماهه کارگر از کارفرما دریافت می کند مزایای مستمر می گویند و مواردی که همیشگی نیست و بستگی به موقعیت وشرایط خاص دارد، مزایای غیر مستمری می گویند.

    2-2- مزد یا حقوق چیست ؟

    مزد ثابت عبارت  است از مجموع مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل ، در کارگاههایی که دارای طرح طبقهیندی و ارزیابی مشاغل نیستند . منور از مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل مزاایی است که بر حسب ماهیت شغل یا محیط کار و برای ترمیم مزد در ساعات عادی کار پرداخت می گردد از قبیل  مزایای سختی کار ، مزایای سرپرستی ، فوق العاد شغل ، و… ولی مزایای رفاهی و انگیزه های از قبیل کمک هزینه مسکن ، خواربار ، حق اولاد ، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزء مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی شود.

    مزد ممکن است بر اساس قرارداد روزانه یا هفتگی یا 15 روز یکبار پرداخت شود ، اگر پرداخت مزد ب صورت ماهیانه باشد حقوق می گویند. در ماههای سی و یک روزه حقوق و مزایا بر اساس سی و یک روز پرداخت می شود . حقو.ق و دستمزد مشمول بمه تامین اجتماعی و مالیات می باشند و مالیات آن بر اساس جدول مالیاتی حقوق که هر ساله با پریب سال جاری اعلام می شود محاسبه می شود.

    3-2- مدت کار و مدت اضافه کاری چیست ؟

    ساعات کار عادی کارگر 8 ساعت در شبانه روز یا 44 ساعت یا 176 ساعت در ماه می باشد . طبق ماده 59 قانون کار و تامین اجتماعی ارجاع کار اضافی به کارگر زمانی مجاز است که شرایط زیر را داشته باشد.

    الف: موافقت کارگر

    ب: پرداخت 40% اضافه بر مزد هر ساعت کار عادی

    ضمنا ساعات اضافه کاری کارگر از 4 ساعت نباید ، بیشتر مگر در مواردی استثنایی با توافق کارگر اگر کارگری بیش از 44 ساعت در هفته یا 176 ساعت در ماه کار کند ان ساعات اضافی به عنوان اضافه کاری محسوب می شود.

    مثال :

    اگر کارگری در یک هفته 64 ساعت کار کرده باشد و نرخ دستمزد ساعتی او بر اساس حقوق مبنا 900 ریال باشد . فوق العاده  اضافه کاری و دستمزد استحقاقی آن را محاسبه کنید.

    روش سوم:

    اگر کارگری در طی یکماه 189 ساعت کار کرده باشد و حقوق ماهیانه او 92000 ریال باشد.

    فوق العاده اضافه کاری  و دستمزد استحقاقی آن را محاسبه کنید.

    ساعات کاری عادی در ماه 176 ساعت یا 24 روز می باشد.

    اگر 176 ساعت را بر تعداد روز های کارکرد در ماه یعنی (24) تقسیم کنیم ساعات کار یک روز کارگر بدست می آید.

     

     

     ساعات کارکرد روزانه کارگر             

    یعنی یک کارگر در هفته 6 روز و هر روز 33/7 ساعت کار می کند که حاصلضرب آن می شود 44 ساعت در هفته

    ساعات کارکرد یک هفته کارگر   

    ساعات اضافه کاری

    حال اگر حقوق کارگر را بر 30 روز که همان یکماه حقوق می باشد تقسیم کنیم حقوق یک روز کارگر بدست می آیدو اگر یک روز حقوق را بر عدد 33/7 تقسیم کنیم یک ساعت بدست می آید و اگر حقوق یک ساعت را در عدد 40/1 ضرب کنیم کل ساعات اضافه کاری  بدست می آید و اگر یک ساعت اضافه کاری را در تعداد ساعات اضافه کاری ضرب کنیم کل ساعات اضافه کاری بدست می آید و در آخر اگر مبلغ حقوق فرد را با مبلغ کل اضافه کاری جمع کنیم دستمزد استحقاقی بدست می آید.

    مبلغ یک روز حقوق

    مبلغ یک ساعت حقوق

    مبلغ یک ساعت اضافه کاری

    کل مبلغ اضافه کاری

    دستمزد استحقاقی

    4-2- نوبت کاری

    طبق ماده 55 کار و تامین اجتماعی کار نوبتی عبارت است از کاری که در طول ماه گردش دارد به نحوی  که نوبتهای آن در صبح یا شب واقع می شود. طبق ماده 56 اگر کارگری نوبت کاری او در صبح و عصر واقع شود 10% و اگر نوبت کاری صبح و عصر و شب قرار گیرد 15% و اگر نوبت کاری صبح و شب یا عصر و شب باشد 5/22% علاوه بر مزد بعنوان فوق العاده نوبت کاری درسافت خواهد کرد.

    5-2 - شب کاری

    طبق ماده 53 کارهایی که زمان انجام آن از ساعت 6 بامداد تا 22 باشد کار روز می گویند و کارهایی که زمان انجام بین 22 تا 6 بامداد قرار گیرد کار شب گویند. اگر قسمتی از ساعات کار در شب و قسمتی  از ساعات کار در روز باشد کار مختلط گویند. اگر کارگری نوبت کاری نباشد و ساعات کار او بین 22 تا 6 بامداد باشد شب کاری محسوب  می شود و به ساعات شب کاری او 35% شب کاری علاوه بر ساعات کار عادی او تعلق می گیرد.

    6-2- حق اولاد

    حق اولاد سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده در مناطق مختلف برای هر فرزند در ماه پرداخت می شود حق اولاد حداکثر تا دو فرزند بیمه شده پرداخت می شود مشروط بر آنکه :

    1-6-2- بیمه شده حداقل سابقه پرداخت 720 روز کار را داشته باشد.

    7-2 - حق خواربار و مسکن

    حق خواربار و مسکن مبلغی است که هر سال توسط هیات دولت تعیین می شود . حق خواربار و مسکن برای افراد مجرد و متاهل متفاوت است . حق خواربار برای افراد مجرد و متاهل به ترتیب (400 ،800) ریال و حق مسکن به ترتیب (8000،12000) ریال می باشد. حق خواربار و مسکن مشمول بیمه و مالیات می شوند.

    9-2- ایاب و ذهاب و کمکهای غیر نقدی

    کارفرما در صورت دوری کارگاه و عدم تکافوی وسیله نقلیه عمومی بایستی برای رفت و بر گشت کارکنان خود وسیله نقلیه مناسب در اختیار آنها قرار دهد یا هزینه رفت و برگشت آنها را پرداخت کند.  ارزش مزایای غیر نقدی مستمر مانند غذا و پوشاک و نظایر آنها طبق آیین نامه ای که به پیشنهاد هیات مدیره به تصویب شورای عالی خواهد رسید بطور مقطوع تعیین می گردد.

    10-2- تعطیلات و مرخصی ها

    کارگران 6 روز هفته را کار می کنند و روز جمعه تعطیلی هفتگی انها با استفاده از مزد می باشد . در صورتی که روز های هفته کمتر از شش روز باشد مزد روز تعطیل هفتگی یک ششم مجموع مزد دریافتی کارگر در روزهای کارکرد خواهد بود علاوه بر تعطیلات رسمی روز کارگر جزء تعطیلات رسمی محسوب می شود. کارگری که روز جمعه کار کند در مقابل عدم ستفاده از تعطیلی روز جمعه 40% اضافه بر مزد دریافت خواهد کرد.

    مرخصی استحقاقی کارگران با احتساب 4 روز جمعه جمعا یک ماه می باشد و سایر روزهای تعطیل جزء ایام مرخصی محسوب نمی شود . برای کار کمتر از یک سال مرخصی استحقاقی به نسبت کارکرد محاسبه می شود. طبق ماده 65 قانون کار و تامین اجتماعی مرخصی سالانه کارگرانی که به کارهای سخت و زیان آور اشتغال دارند 5 هفته می باشد که در دو نوبت و در پایان هر شش ماه صورت می گیرد . کارگران بیش از 9 روز از مرخصی را نمی توانند ذخیره کنند.

    کارگران در موارد زیر حق برخورداری از سه روز مرخصی با استفاده از مزد را دارند.

    الف: ازدواج دائم

    ب: فوت همسر ، پدر ، مادر و فرزندان

    مدت مرخصی استعلاجی که به تایید سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد جزء سوابق کار و بازنشستگی کارگر محسوب می شوند.

    11-2-عیدی و پاداش پایان سال

    عیدی عبارت است از مبلغی که هر ساله توسط هیات دولت بر اساس حقوق و دستمزد کارگران تعیین می گردد و برای پرداخت عیدی سقفی را قرار می دهد که از مبلغ عیدی تعیین شده میلغ 100000ریال از مالیات معاف و مابقی آن مشمول مالیات می باشد.

    12-2- کسور قانونی چیست ؟

    کسور قانونی وجوهی هستند که کارفرما ها موظفند هر ماهه از حقوق کارگران کسر کنند سازمانهای مربوطه ارسال نمایند . کسور قانونی شامل:

    الف- مالیات حقوق و مزایای کارگران

    ب- حق بیمه های اجتماعی

    بدهی کارگر به صندوق اجرا( اجرائیات)

    1-12-2- مالیات

    مالیات یکی از کسور قانونی می باشد که توسط کارفرما از حقوق - اضافه کاری - حق اولاد- خواربار و مسکن و مزایای دیگری که مشمول مالیات می شود هر ماهه کسر مس گردد و به حوزه مالیاتی محل پرداخت می گردد.

    2-12-2 - حق بیمه های اجتماعی

    یکی دیگر از کسور قانونی حق بیمه های تامین اجتماعی می باشند که هر ماهه توسط کارفرما  از حقوق و مزایای مشمول بیمه کارگر کسر می کند، حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارگر که از حقوق ناخالص او کسر می شود 7% می باشد و علاوه بر این کارفرما بایستی 20% از حقوق ناخالص کارگر را به عنوان سهم کارفرما و 3% به عنوان بیمه بیکاری از طرف خودش هزینه کند بدین معنی که فقط 7% ماهیانه از حقوق ناخالص کارگر کسر می شود و 20% و 3% را کارفرما خودش پرداخت می کند.

    مجموع درصد های فوق الذکر که 30 درصد می باشد هر ماهه در فرم بیمه درج می شود و به همراه چک مربوطه به سازمان تامین اجتماعی  ارسال می گردد . فرم بیمه در صفحات بعد توضیح داده می شود.

    علاوه بر سهم کارگر (7%) و سهم کارفرما (20%) و سهم بیمه بیکاری (3%) ، دولت هم (3%)تحت عنوان سهم مشارکت دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند و سازمان تامین اجتماعی در قبال  این پرداخت ها کارگران را تحت پوشش خود دارد و به آنها خدمات ارائه می دهد که به شرح زیر می باشد.

    1-2-12-2- دفترچه بیمه

    هر کارگر و افرادی که تحت تکفل او باشند یک دفتر چه اختصاصی تامین اجتماعی دارزند که در زمان مراجعه ه پزشک و بستری شدن در بیمارستان از آن استفاه می کنند و زمان پرداخت حق ویزیت و دریافت دارو از داروخانه درصدی ز ان مبلغ تعیین شده را پرداخت می کنند.

    13-2- صورت دستمزد ( حقوق و مزایا ) چیست ؟

    صورت دستمزد همان فرم بیمه است که هر ماهه پس از پرداخت حقوق توسط حسابدار حقوق و دستمزد بر اساس لیست حقوق ماه تنظیم می شود و پس از مهر و امضاء کارفرما به انضمام چک های (20% و3% و7%) به شعبه تامین اجتماعی محل ارسال می گردد.

  • فهرست:

    ندارد.


    منبع:

    ندارد.

قرارداد هاى بلندمدت پیمانکارى مقدمه : سیستم حسابداری موسسات پیمانکاری باید طوری طراحی شود که سود یا زیان دقیق پیمان در پایان کار تعیین شود. در حسابداری قراردادهای بلندمدت پیمانکاری ازاصول هزینه یابی سفارش(( ٢١ ))کار تبعیت میشود. از این رو،برای آنکه بهای تمام شده هر طرح بطور جداگانه مشخص شود باید برای هر قرارداد پیمانکاری که منعقد میشودحسابی جداگانه در دفاتر افتتاح و برای سهولت ...

قرارداد کارعبارت است از قراردادی کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌السعی کاری رابرای مدت موقت یا مدت غیرموقت برای کارفرما انجام می‌دهد. در کارهایی که طبیعت آنها جنبه مستمر دارد درصورتی که مدتی درقرارداد ذکرنشود، قرارداد دائمی تلقی می‌شود، شروط مذکوردر قرارداد کار و یا تغییرات بعدی آن در صورتی نافذ خواهد بود که برای کارگر مزایایی کمتر از امتیازات مقرر درقانون ...

مقدمه حقوق کار حقوق کار از آن رشته هایی است که ریشه درحقوق خصوصی دارد و دخالت دولت آن را در ردیف شعبه های حقوق عمومی در آورده است: رابطه حقوق کارگر و کارفرما تابع قواعد به اجازه اشخاص است که قانون مدنی با اجمال ازآن سخن می گوید. ولی چنان، چنان که اشاره شد، تحولاتدر قرن اخیر اجزاه نمی داد که تمام مسائلا ویژه و حساس این رابطه به وسیله دو ماده مجمل و نارسا حل شود، در حالیکه ارداه ...

فصل 1- تعاريف کلي و اصولي ماده 1-کليه کارفرمايان، کارگران، کارگاهها، موسسات توليدي، صنعتي، خدماتي و کشاورزي مکلف به تبعيت از اين قانون مي‌باشند. ماده 2-کارگر از لحاظ اين قانون کسي است که به هر عنوان در مقابل دريافت حق السعي اعم از مز

فصل اول _ تعاريف کلي و اصولي ماده 1- کليه کارفرمايان کارگران کارگاهها موسسات توليدي صنعتي خدماتي و کشاورزي مکلف به تبعيت از اين قانون مي باشند. ماده 2- کارگر از لحاظ اين قانون کسي است که به ه

پیشگفتار : تدوین مطالبی درباره نحوه حسابداری انواع فعالیت های اقتصادی از یک سو ، بر دانش پیشرفته و امروزین حسابداری متکی و از سوی دیگر ، با شرایط خاص ، عرف تجاری و قوانین حاکم بر فعالیت های اقتصادی در ایران منطبق باشد یکی از زمینه های ضروری پژوهشی است که می تواند کاربرد روش های پیچیده حسابداری را آسان ساخته و در عین حال خدمات حسابداری در سطوح مختلف را کارآمدتر نماید علاوه بر این ...

تاریخچه: بشر از زمانی که خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است. در دوره‎هایی که زندگی بشر از شکار و صید و یا کشاورزی تأمین می‎شده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط کار) ناچیز بوده است و در اکثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا کثر شکستگی اعضاء تجاوز نمی‎کرده است، ولی بتدریج که صنعت پیشرفت کرد ...

تاریخچه: بشر از زمانی که خود را شنا خته، در پی تلاش و فعالیت بوده و طبیعتاً در مسیر زمان، تحولاتی را پشت سر گذاشته است. در دوره‎هایی که زندگی بشر از شکار و صید و یا کشاورزی تأمین می‎شده، به سبب سادگی ابزار، عوارض وابسته به شغل (ایمنی و بهداشت محیط کار) ناچیز بوده است و در اکثر موارد از چند خراش یا زخم ساده یا حدا کثر شکستگی اعضاء تجاوز نمی‎کرده است، ولی بتدریج که صنعت پیشرفت کرد ...

قانون کار قانون کار که در تاریخ 2/7/1368 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و مواد ی از آن مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان قرارگرفته و در جلسات متعدد محمع تشخیص مصلحت نظام بررسی و با اصلاح موارد اختلافی و حسب ضرورت پس از کسب مجوز از مقام معظم رهبری با اصلاح و تتمیم مواد ی دیگر ، مشتمل بر دویست و سه ماده و یکصد و بیست و یک تبصره در تاریخ بیست و نهم آبان یکهزار و سیصد و شصت و نه به ...

عده‌اي از حقوقدانان با اين عقيده که اگر کارفرما عدم تقصير خويش را به اثبات رساند، شخص زيانديده نمي‌تواند براي جبران خسارت خود به کارفرما مراجعه کند و در اين صورت زيانديده در مواجهه با کارگر ناتوان از جبران خسارت ، ضررش بدون تدارک باقي مي‌ماند و از ط

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول