دانلود مقاله بازی های کامپیوتری و کودکان و نوجوانان

Word 77 KB 11054 17
مشخص نشده مشخص نشده روانپزشکی - روانشناسی - علوم تربیتی
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • اثر بازی های رایانه ای بر کودکان و نوجوانان 

     این پدیده جدید دانش بشری که تقریباً درهمه شئون زندگی انسان راه یافته است، همچون دیگر ساخته های دست بشر دو رو دارد که یک روی آن استفاده صحیح در کارها و کمک به رشد و سعادت بشراست. و روی دیگرآن استفاده غلط است که معمولاً جز در موارد علمی وشغلی ازآن استفاده می شود. آنچه بیشتر کودکان و نوجوانان را شیفته خود می کند بازی های رایانه ای است. پیشرفت کیفیتی این بازی ها به فاصله کوتاهی در ایران رواج یافته و بازار اسباب بازی و لوازم سمعی و بصری را به تسخیر خود درآورده است .

    این بازی ها که دارای تصاویر دو بعدی است تا ۵۰ درصد با تصاویر واقعی انطباق دارد و همچنین دارای موسیقی متن هست. چیزی که اخیراً بر تعداد طرفداران این بازیها افزوده، قیمت مناسب آنها برای مصرف کننده است. علاوه بر این چون کودک و نوجوان خود اجرا کننده و در بطن بازی است و همراه با سایر شخصیت های بازی درگیر ماجراهایی می شود که طراح بازی برای او تدارک دیده است، برای او بسیار جذاب است . این بازی ها با استفاده از تصاویر پرتحرک و صداهای مهیج، دنیایی از هیجان را به این انسانهای تشنه جنب و جوش ارزانی می کند و همین جذبه، روح و جسم آنان را مطیع خود می سازد و به عالمی از تخیلات می برد که خود را محور و قهرمان اصلی ماجرا می پندارند.

    ● محاسن بازی های رایانه ای

    ▪ یادگیری را آسان و توجه بچه ها را جلب می کند.

    ▪ با رایانه هرچند بار که بخواهند، می توانند موضوعی را ببینند و مرور کنند.

    ▪ برنامه های بسیار متنوعی هستند که به کودکان امکان می دهد تا نقاشی ها یا داستانهایی را خلق کنند ، ویا بازی هایی هستند که کودکان را به تاریخ یا جغرافیا علاقه مند می کند.

    ▪ برنامه آموزشی به کودکان کمک می کند تا مهارت هایی را تمرین کنند.

    ▪ کودک بدون کثیف کردن لباسها و اطراف می تواند به راحتی نقاشی بکشد و رنگها را عوض کند. مثلا اگر از رنگ سبز لباس نقاشی اش خوشش نیامد به رایانه می گوید رنگ قرمز کن ، رنگ قرمز رضایت او را فراهم نکرد رنگ آبی و...

    ▪ مفاهیم و مبانی ریاضیات را با کمک شکلهای کودکانه به کودک آموزش می دهد.

    ▪ به عقیده بعضی از پزشکان ، بازیهای رایانه ای به کودکان کمک می کند که به داروهای مسکن کمتر احتیاج پیدا کنند.

    ▪ بازی های رایانه ای بچه ها را وارد دنیایی می کند که کنترلش در دست آنهاست و به همین دلیل آنها از این بازی لذت می برند.

    ▪ باعث هماهنگی چشم و دست و پرورش عضلات ظریف کودک می شود.

    ▪ وسیله کمک آموزشی برای معلولین و پرکردن اوقات فراغت آنان است.

    خشونت در بازی های کامپیوتری

    یکی دیگر از مواردی که بیش از سایر نکات به عنوان جنبه منفی بازی های کامپیوتری مطرح می شود، میزان خشونت به کار رفته در آنها است. اولین نکته ای که ذکر آن لازم به نظر می رسد، این است که بازی های به اصطلاح خشن در بدبینانه ترین حالت، تنها 20 درصد از کل بازی های تولید شده در جهان را به خود اختصاص می دهند.

    البته در این که تعدادی از بازی های کامپیوتری خشونت زیادی دارند بحثی نیست و دقیقا به همین دلیلESRB (برد درجه بندی نرم افزارهای تفریحی) نسبت به درجه گذاری بازی ها اقدام می کند تا والدین و فرزندان آنها با شناخت بیشتری نسبت به خرید بازی خود اقدام کنند. از سوی دیگر حدود 80 درصد بازی های کامپیوتری، عاری از هرگونه خشونت و صرفا به منظور به کار گیری قوه تخیل، ادراک و تصمیم گیری کاربران طراحی شده اند.

    به عنوان مثال، بازی های سبک استراتژی امروزه به ابزاری کارآمد برای بررسی روش های مدیریت سازمان دهی و تدوین الگوهایی از این دست بدل شده اند و در بسیاری از کلاس های آموزشی، از این بازی ها به عنوان ابزاری برای درک بهتر موارد درسی استفاده می شود.

    یک مثال خوب دیگر می تواند استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی پرواز ( Flight Simulation ) در سازمان های هوایی و جهت آموزش دانشجویان رشته خلبانی باشد. نرم افزاری که در ابتدا بعنوان یک بازی طراحی شده بود اما امروزه جنبه های آموزشی آن به مراتب پررنگ تر از جنبه های تفریحی هستند. دیگر نکته جالب اینکه معمولا بازی های پرفروش به سبک Action تعلق ندارند و اصولا کاربران بیش از آنکه به دنبال خشونت در بازی ها باشند، طرفدار ایده های نو هستند.

    ● معایب بازیهای رایانه

    الف ) آسیبهای جسمانی

    چشمان فرد به دلیل خیره شدن مداوم به صفحه نمایش رایانه به شدت تحت فشار نور قرار می گیرد و دچارعوارض می گردد. مشاهدات نشان داده است که نوجوانان چنان غرق بازی می شوند که توجه نمی کنند تا چه حد از لحاظ بینایی و ذهنی برخود فشار می آورند. به دلیل این که کودک در یک وضعیت ثابت تا ساعتها می نشیند ، ستون فقرات و استخوان بندی او دچارمشکل می شود. همچنین احساس سوزش و سفت شدن گردن ، کتف ها و مچ دست از دیگر عوارض کار نسبتاً ثابت و طولانی مدت با رایانه است . پوست فرد در معرض مداوم اشعه هایی قرار می گیرد که از صفحه رایانه پخش می شود. ایجاد تهوع و سرگیجه خصوصاً درکودکان و نوجوانانی که زمینه صرع دارند، از دیگر عوارض بازی ها ی رایانه ای است .

    ب ) آسیبهای روانی تربیتی

    ۱) تقویت حس پرخاشگری .

    مهمترین مشخصه بازی های رایانه ای حالت جنگی اکثر آنهاست و این که فرد باید برای رسیدن به مرحله بعدی بازی با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد ، استمرار چنین بازی هایی کودک را پرخاشگر و ستیزه جو بار می آورد. " خشونت " مهمترین محرکه ای است که در طراحی جدیدترین و جذابترین بازی های کامپیوتری به حد افراط از آن استفاده می شود، چهره های معروف هالیوود که در فرهنگ ما انسانهای ضد ارزش و غیراخلاقی هستند، در این بازی ها به صورت قهرمانهای شکست ناپذیر جلوه نمایی می کنند.

    ۲) انزواطلبی :

    کودکانی که به طور مداوم با این بازی ها درگیرند درونگرا می شوند، در جامعه ، منزوی و در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران ناتوان می گردند. روحیه انزواطلبی باعث می شود که کودک از گروه همسالان جدا شود که این خود سرآغازی برای بروز ناهنجاری های دیگر است . مادری می گوید : فرزندم به بازی های رایانه ای معتاد شده است . او هرروز خود را به صفحه تلویزیون می رساند و از دنیای بیرون به کلی بی خبراست ، حتی متوجه رفت وآمد میهمانان نمی شود. وهمیشه بعد از دست کشیدن از این برنامه با سردرد وکسالت مواجه می شود.

    ج) تنبل شدن ذهن:

    دراین بازی ها به دلیل این که کودک و نوجوان با ساختنی ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کمتر قدرت دخل و تصرف در آنها پیدا می کند اعتماد به نفس او در برابر ساختنی ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود. تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله فکری مداوم دارد. اما این مداخله، فکری نیست بلکه این بازی ها سلولهای مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند . ماهر چه دراین مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسانهایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سر خورده ، افسرده، غیر متحرک وغیرسازنده هستند و خود اتکایی آنها بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. درحالی که برای جامعه ، نیاز به انسانهایی خلاق ، مبتکر و متفکر داریم.

    د) تاثیر منفی در روابط خانوادگی :

    با توجه به این که زندگی درکشور ما نیز به طرف ماشینی شدن پیش می رود و در بعضی خانواده ها زن و مرد شاغل هستند و یا بعضی ازمردان بیش از یک شغل دارند خود به خود روابط عاطفی و درکنار هم بودن خانواده کمتر شده وعده زیادی ازاین وضع و وجود تلویزیون به عنوان جعبه جادویی که باعث سرد شدن روابط خانوادگی شده ناراضی هستند وحالا نیز جعبه جادویی دیگری یا جاذبه ی سحر آمیزتری به نام رایانه اضافه براین وضعیت شده و مشکلات را دوچندان کرده است.

    و) افت تحصیلی

    به دلیل جاذبه مسحور کننده ای که این بازی ها دارد، بچه ها وقت و انرژی زیادی را صرف بازی با آن می کنند، حتی بعضی از کودکان صبح، زودتر از وقت معمول بیدار می شوند تا قبل از مدرسه کمی بازی کنند و وقتهای تلف شده را هم بدین صورت جبران می کنند. یکی از والدین اظهار می دارد که در سال گذشته پسرم بهترین نمرات را داشت اما از وقتی که رایانه برایش خریده ایم روزی ۲ الی ۳ ساعت وقت خود را صرف بازی می کند و از لحاظ تحصیلی افت پیدا کرده است.

      افت اخلاقى 

      ”سکس“ از مضامین دیگرى است که در این بازى‌ها از آن استفاده مى‌شود. فیلم‌هاى نبردهاى تن به تن دختران نیمه عریان، رقص و موسیقى غربی، به تصویر کشیدن روابط نامشروع و ... در دیسک‌هاى پلى‌استیشن و سى‌دی، بدون هیچ‌گونه مشکلی، در فروشگاه‌ها به معرض فروش گذاشته شده است.  

      بعضى از نوارهاى رایانه‌اى از بازى‌هاى ساده شروع مى‌شود و در پایان به تصاویر مستهجن مى‌رسد، به‌طورى‌که در برخى از این بازى‌ها جایزهٔ پیروزى در بازی، عکس‌هاى شنیع است که اگر بازیکن در بازى برنده شود، عکس‌هاى مستهجن به‌عنوان جایزه بر صفحهٔ تلویزیون ظاهر مى‌شود.  

       بدون شک، در ساخت و تولید این بازى‌ها دست سازمان‌هاى جاسوسى سیا، موساد و ... در کار است و مى‌خواهند ذهن و روان کودکان ما را مسموم کنند. 

    از خود بیگانگى 

      دنیاى مجازی، ولى نزدیک به واقعیتى که در این بازى‌ها به تصویر کشیده مى‌شود، آن‌قدر مسحورکننده و جذّاب است که مخاطب کودک و نوجوان تحت تأثیر همهٔ باورهائى قرار مى‌گیرد که طراحان این بازى‌ها به او القاء مى‌کنند.  

      فرد دچار از خود بیگانگى مى‌شود، به رنگ آنان درمى‌‌آید و مانند آنان مى‌اندیشد. براى کودکى که در حال بازى است، فرق نمى‌کند که دشمن چه کسى باشد؛ دشمن همان است که بازى مى‌گوید. در میان انبوه بازى‌هاى رایانه‌اى که اکنون به راحتى در دسترس کودکان قرار مى‌گیرند، بازى‌هائى وجود دارند که در آن مسائل اعتقادی، فرهنگی، اجتماعى و سیاسى کشورهاى مسلمان، به‌ویژه ایران، مورد توهین قرار مى‌گیرد. در این بازى‌ها بحث تروریزم را به گونه‌اى وارونه مطرح و ایرانیان را متهم به حمایت از آن مى‌کنند. به این ترتیب که در یک بازى به‌نام اف - ۱۱۱ پنج کشور مسلمان که در میان آنها اسم ایران نیز دیده مى‌شود، به‌عنوان کشورهاى حامى تروریزم معرفى مى‌شوند. سپس بچه‌ها، در قالب خلبان هواپیماى جنگنده، مأموریت پیدا مى‌کنند که نقاط حساس این کشورها، مثل مراکز اقتصادى و نظامى را، بمباران کنند.  

     در واقع، مروجان تروریزم، این بازى‌ها را میدان مناسبى براى تاخت و تاز عقاید و آراء خود در میان کودکان و نوجوانان یافته‌اند و حقایق و واقعیت‌هاى موجود را به‌راحتى وارونه جلوه مى‌دهند.  

       در یک بازى دیگر، یک ناو آمریکائى وارد خلیج‌فارس مى‌شود و سپس، در جریان بازی، محل مأموریت بچه‌ها را در کشتى تعیین مى‌کنند و او وظیفه دارد تا از ناو آمریکائى در برابر قایق‌هاى تندروى ایرانى که در آن تیپ‌هاى حزب‌الهى دیده مى‌شود، محافظت کنند. متأسفانه، این‌گونه بازى‌ها، بدون هیچ نظارتى از سوى مراجع ذى‌صلاح، به آسانى در دسترس فرزندان ما قرار مى‌گیرد. 

    حساسیت زدایی

    کلمنتز(Clements,1995)تصریح می‌نماید که بازیهایی شبیه به Doom در صف مقدم بازیهای جنگی اینترنتی خشونت آمیز قرار دارند و از این رو تأثیرشان بر روی کودکان بیشتر است.

    شایان ذکر است که بازیهای چون Doom کودکان را نسبت به بیرحمی و سبعیت بی‌احساس می‌نماید و ممکن است آنها را به احتمال قریب به یقین به انجام اعمال خشونت آمیز در زندگی واقعی سوق دهد.علاوه بر این تعداد نگران کننده کودکان و نوجوانانی که به نظر لذت و خوشی را در تماشای رسانه های تجربه می نمایند،با خشونت موجود در رسانه ها مواجه می گردند و تمایلات و نیازهای سیری ناپذیری را برای مضمون خشونت هرچه بیشتر از خود بروز می‌دهند.(Schwartz and Matzkin 1999).از این رو،کودکان از انجام مجدد و پی در پی بازی های خشونت آمیز بی‌حوصله و کسل می‌شوند.

  • فهرست:

    اثر بازیهای رایانه ای بر کودکان و نوجوانان 3
    ● محاسن بازیهای رایانه ای 3
    خشونت در بازی های کامپیوتری 5
    ● معایب بازیهای رایانه 6
    الف ) آسیبهای جسمانی 6
    ب ) آسیبهای روانی تربیتی 6
    ۱) تقویت حس پرخاشگری . 6
    ۲) انزواطلبی : 7
    ج) تنبل شدن ذهن: 7
    د) تاثیر منفی در روابط خانوادگی : 8
    و) افت تحصیلی 8
    افت اخلاقى 9
    از خود بیگانگى 9
    حساسیت زدایی 10
    بازی‌های رایانه‌ای؛ اختلال در رشد حرکتی عاطفی کودکان 12
    ●کودک و اسباب‌بازی 15
    ●والدین و اسباب‌بازی 16
    رهنمودها 17
    بازیهای کامپیوتری کودکان را می توان کنترل کرد 19
    بهترین بازی کامپیوتری انتخاب شد 23


    منبع:

    ندارد.

اسباب بازي و کودکان بهترين کاري که والدين مي توانند براي اطمينان حاصل کردن از سلامت اسباب بازي کودکان شان انجام دهند آن است که آنها را هنگام بازي مشاهده کنند. بازي کردن با کودک نه تنها فرصتي براي آموزش و تعليم او پيش مي آورد،

در حال حاضر رشته کتابداري و اطلاع رساني در دو گرايش پزشکي و غير پزشکي در دانشگاههاي ايران تدريس مي شود . رشته کتابداري پزشکي در دانشگاههاي علوم پزشکي و رشته کتابداري غير پزشکي در دانشگاههاي سراسري ، دانشگاههاي آزاد اسلامي و دانشگاههاي پيام نور به صو

فناوري کامپيوتر بطور وسيع در جامعه گسترش پيدا کرده است و با تمامي جنبه هاي زندگي از مدرسه تا محل کار، خدمات بانکي، خريد و فروش، پرداخت ماليات و حتي راي گيري تلفيق شده است. امروزه اين فناوري نقش مهمي در زندگي کودکان ايفاء مي کند واين نقش بسرعت در حال

چکيده هدف اين مقاله درخصوص طبيعت بازي ،کاربردواثربازي ،جنبه هاي مقيدبازي ،آثارتربيتي بازي ،توضيح ارزش واهميت بازي ونقش بزرگترها درآماده نمودن بازي براي بچه ها مي باشد. تعريف بازي :به هرگونه فعاليت جسمي ياذهني هدفداري که به صورت فردي ياگرو

انيميشن يعني نشان دادن تصاوير متحرک به هر صورت و به هر شکل. انيميشن ها روش هاي ساخت بسيار گوناگوني دارند که يکي از اين روش ها استفاده از کامپيوتر است. انيميشن هاي کامپيوتر ي با استفاده از نرم افزار هاي مخصوص ساخته مي شوند که اين نرم افزار ها مي توان

چکیده پروژه من در ارتباط با تصویر سازی شعر کودکان بود ، به همین دلیل در این زمینه چه از لحاظ شعر کودک و چه در رابطه با تصویر سازی برای کودکان مطالعاتی داشتم که خلاصه از این مطالعات را در این تحقیق آورده ام ، تا با استفاده از این ها بتوانم پروژه ی خود را به اتمام برسانم ، به طوری که برای استاد راهنما وخودم یک کار مفید ورضایت بخش واز لحاظ اصولی کاری درست ومنطقی باشد. قبل از اینکه ...

انیمیشن یعنی نشان دادن تصاویر متحرک به هر صورت و به هر شکل. انیمیشن ها روش های ساخت بسیار گوناگونی دارند که یکی از این روش ها استفاده از کامپیوتر است. انیمیشن های کامپیوتر ی با استفاده از نرم افزار های مخصوص ساخته می شوند که این نرم افزار ها می توانند Maya، 3Dmax و بسیاری از نرم افزار های دیگر باشند که هر کدام معمولاَ کاربرد و برتری خاصی نسبت به دیگر نرم افزار ها دارند . انیمیشن ...

علل دزدي و بزهکاري در کودکان و نوجوانان را در زمينه هاي مختلفي مي‌توان جويا شد. 1-ضعف ايمان و تقوا 2-عدم توجه اولياء به رفتار فرزندان 3-تناقض در رفتار پدر و مادر با هم 4-عدم آشنا نمودن فرزندان با مسائل ديني (نماز – روزه – راس

مقدمه: کودکان نيروهاي بالقوه اي هستند که براي تداوم و انتقال ارزشها به نسلهاي آينده بايد مورد توجه قرار بگيرند. زيرا در سنين بالا به دليل مشغله هاي فراوان و تحکيم تربيتهاي مختلف، بسياري از نيروها و استعدادهاي بالقوه آدمي رو به خاموشي مي‌نهد و ب

مقدمه : نوجواني دوره اي است که در آن دانش آموز بيش از هر زمان ديگر نياز به راهنمايي و مشاوره دارد. نوجوان ضمن مشورت با اوليا و مربيان، دست کم بايد بداند که چگونه خود را بهتر بشناسد و از برخوردهاي زيان بخش در محيط خانه و مدرسه پرهيز کند. "

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول