دانلود مقاله فسیل

Word 66 KB 11373 55
مشخص نشده مشخص نشده جغرافیا - زمین شناسی - شهرشناسی - جهانگردی
قیمت قدیم:۱۴,۸۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۰,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • مقدمه

    سنگهایی که در ته دریا تشکیل می شوند اغلب آثاری از جانداران قدیمی به نام سنگواره یا فسیل را به همراه دارند . اگر روی گل نرم مرطوب راه بروید جای پای شما در آنجا باقی می ماند وقتی جانور یا گیاهی می میرد و در میان گل ها یا ماسه‌های نرم می افتد بدنش فاسد و تجزریه می شود اما آگاهی اثری از جانداران روی سنگ باقی می ماند که نشان می دهد آن جاندار چه شکلی داشته است. گاهی جای خالی مانده‌ی بدن جاندار با ماسه ، گل یا کانی پر می شود . در این صورت قالب جامدی ، از بدن جاندار درست می شود که کاملاً شبیه به صدف برگ یا استخوان جاندار اولیه است . به این آثار سنگواره میگویند .

    سنگواره اطلاعات زیادی درباره‌ی گیاهان و جانوران قدیمی به ما می دهند .

    به کمک سنگواره ها چیزهای زیادی درباره‌ی دایناسورها و جانوران پیش از تاریخ دریافته ایم . از دایناسور ها علاوه بر سنگواره های جای پا ، مقداری سنگواره استخوان هم یافت شده است .

     

     

     

     

     

     

    فصل اول :

    بیان مسئله

     

     
    1-1-1- طرح مسئله : فسیل چیست ؟

    دیرینه شناسی  شاخه ای از علم زمین شناسی است که به مطالعه‌‌ی حیاط دیرینه به اتکا به سنگواره ها می پردازد . در اصل واژه ی فسیل  به معنای کندن هر چیز جالب توجه از زمین است و از کلمه ای لاتین  گرفته شده است . اما امروزه فسیل به معنای آثار و بقایای موجودات باقی مانده از ادوار زمین‌شناسی در لابه‌لای سنگ ها به کار می‌رود . فسیل ها انواع بسیار دارند بقایای موجودات نسبتاً جدید ممکن است به کلی از بین نرود بلکه از آن چیزهایی مثل دندان،‌ استخوان و صدفها باقی بماند . گاهی بدن جاندار بطور کامل همراه گوشت یافت می‌شود و در این گونه از فسیل ها در شرایط غیر عادی و خاصی حفظ شده اند مانند بقایای فسیلهای ما قبل تاریخ به نام ماهوت که در یخ های سیبری و آلاسکا محفوظ مانده اند و بقایای مومیایی شده تنبهای خاکی در غارهای صحرایی خشک نوادا .

    سنگواره های دیگری نیز یافت می شوند که بعضی از آنها شامل آثار موجودات ما قبل تاریخ است نمونه های چنین شواهدی عبارتند از :

    < >ردپا :  ردپای جانوران در رسوبات نرم که بعداً سخت شده اند . حفرات : لوله هایی که توسط جانوران در رسوبات چوب یا سنک حفر می شود این حفرات ممکن است بعداً با مواد معدنی پرشده و حفظ شود بعضی از قدیمی‌ترین سنگواره های شناخته شده را حفرات کنده شده توسط کرمها تشکیل می‌دهد. کوپرولیت ها : عبارت از سنگواره مدفوع جانوران و یا محتویات شکم آنها است که در مورد نوع تغذیه موجودات اطلاعات زیادی در اختیار ما می گذارند .  

    2-1-1 اهمیت موضوع پژوهش

    در پژوهش مسئله ی مهمی که مورد توجه قرار می گیرد اهمیت موضوع آن است .

    هر چند که فسیل ها در زندگی روزمره ی ما شاید به نظر بی ارزشی بیایند اما در خیلی مواقع برای ما کاربرد زیادی دارند . مثلاً ممکن است گاهی با یک فسیل روبرو شویم و بر اساس مطالعاتی که انجام داده ایم آن را مورد بررسی قرار داده و نوع آن را متوجه شویم .

    و همانطور که در متن تحقیق بیان شده است سوخت های فسیلی در زندگی آدمی امروزه کاربرد فراوانی دارند و طور یقین می توان گفت بیشتر نیازهای انسان توسط سوخت های فسیلی بر طرف می شود .

     

     

    فصل دوم :

    دیرینه شناسان

     

    1-2-1 سیری در زندگی ویلیام اسمیت

    ویلیام اسمیت  میلادی ) زمین‌شناس انگلیسی بود . شهرت او به سبب کارهایی که در زمینه نقشه برداری از لایه های زمین انجام داد . هنگام نقشه برداری از تونلهایی که برای استخراج معدنهای زغال سنگ می کندند و کانالهای آب ، به پژوهش درباره ی لایه ها و چینه های زمین علاقه مند شد . قدری به این کار دل بست که دوستانش او را «اسمیت چینه» می خواندند .

    اسمیت در سال 1816 میلادی کتاب نقشه ی زمین‌شناسی انگلستان را ، که حاصل سالها تجربه وپژوهشهایش در زمینه ی بررسی لایه ها و چینر های زمین در قسمت‌های گوناگون انگلستان بود ، منتشر کرد . در این کتاب نوشت که هر چینه ای که بر سطح کنونی زمین نزدیکتر باشد جوانتر از چینه های دیگر است . بنابراین ، می‌توان از چینه ها برای طبقه بندی سنگواره بر حسب زمان نیز استفاده کرد . او عقیده داشت که هر چه چینه های زمین پایینتر باشد ، سنگواره هایی که در آن یافت می شود قدیمیتر است و بنابراین ،‌اختلاف آنها با صورتهای زندگی امروزه بیشتر است . از این رو ، با مطالعه ی چینه ها ،‌می توان به گذشته ی کره‌ی زمین و موجوداتی که بر آن زیسته اند پی برد و تغییرهایی را که به تدریج در شکل و ساختمان زمین روی داده است دریافت .

    پژوهشهای اسمیت در چینه شناسی ، که قسمتی است از علم زمین‌شناسی ، یعنی شناخت لایه ای از سنگ که سرتاسر آن کمابیش یکسان و نسبت به لایه های زیر و روی آن مشخص باشد و شرایط تشکیل آن و سن نسبی و پراکندگی و ویژگی های دیگر لایه ، تأثیر فراوان داشت .

    ما نیز به پاس زحمات ارزشمند این دیرینه شناس نام گروه تحقیقاتی خود را ویلیام اسمیت نهادیم

     

     

    فصل سوم :

    سابقه تاریخی موضوع

     

     
     

    1-3-1 نخستین سنگواره ی حیوانی در کجا پیدا شد و از چه زمای مطالعه درباره فسیل ها آغاز شد ؟

    طی دو یا سه هزار میلیون سال گذشته انواع موجودات حیوانی و نباتی بر سطح زمین زیست می کرده اند که سپس فسیل آنان منقرض شده و از بین رفته اند ما آنچه اطلاع درباره ی سرگذشت آنان حاصل می کنیم از طریق مزالعه در بقایای فسیل شده ی آنهاست .

    اجسام فسیل که امروز به ما رسیده است بقایای گیاهان و حیواناتی هستند که در دل سنگ ها نگهداری شده اند . سنگواره ها یا فسیل ها به اشکال مختلف در می آیند . گاهی به صورت گوش ماهی ، استخوان ، فلس و سایر قسمت های سخت حیوان باقی مانده اند ولی اغلب اوقات مواد شیمیایی جای قسمتهای سخت را گرفته است جای پای باقی مانده از حیوانات هم به صورت سنگواره در آمده ان . فسیل ها بقایای جاندارانی است که میلیونها سال پیش از آنکه اسان از سرگذشت زندگی آنان آگاهی حاصل کند در زمین می زیستند با اینحال شواهدی نیز در دست است که برخی از انسان های اولیه فسیل های مزبور را می شناخته اند و برای آنان ارزش قائل بودند و از همین رو نتیجه گیری کردند که در اعصار گذشته این کوه ها زیر آب دریا بوده اند دانش مندان در حقیقت ، تحقیقات راجع به فسیل ها را در اواخر قرن هفدهم میلادی آغاز کردند (جان ری) طبیعی دان انگلیسی که او را پدر تاریخ طبیعی انگلیستان نامیده‌اند از نخستین دانشمندانی بود که که در این مورد به تحقیقات جالبی دست یافت همچنین «بارون ژرژکو ویر» طبیعی دان بزرگ فرانسوی ودانشمندان دیگری همچون ویلیام اسمیت به این کار همت گماشتند .

  • فهرست:

    نمونه فسیل جانور دریایی

    55
    فسیل یک صدف 56
    حشره ای در کهربا 57
    نمونه ای از یک فسیل دروغین 58
    فسیل استخوان یک جانور دریایی 59
    فسیل نوعی سرخس 60
    تصویر یک ذغال سنگ 61
    فسیل کمیاب 62
    لاله ی دریایی 63
    فسیل در یک ماهی در دریا 64
    زحمات دانش مندان برای یافتن فسیل 65
    ویلیام اسمیت 66


    منبع:

    لئوکوم – آرکدی ، (1357) به من بگو چرا ، شهیندخت رئیس زاده ، تهران انتشارات فاطمی

    دیکسون – دوگان ، (1377) فسیل شناسی ، محمود سالک ، تهران انتشارات مدرسه

    آسیموف – ایزاک ، (1342) دینوزورها ، محمود محمودی ، تهران انتشارات صباغ زاده

    ویلیامز پیج – لوو ، (1376) سنگ ها و کانی ها ، عادل ارشقی ، ری انتشارات آرمیده

    آسیموف – آیزاک ، (1355) نفت ،‌محمود محمودی ، تهران ، انتشارات صنایی

    می جولیان ، (1371) سنگواره چیست ، فاطمه تبرچی ، شهریار ، انتشارات لاله

    ویلیامز – لارنس ، (1349) سحوه ها ، زهره شادرو ، رباط کریم ،‌انتشارات فلسطین

    واگهان – جنبی ، (1374) ایا می توانید باور کنید ، محمد سلامت . تهران

    انتشارات سوپر رایت

    جینینگر – تهری ، (1378) سنگ ها و سحاینها ،‌حسین دانشفر ، تفرش انتشارات گام داده پرداز

    بیسر – آتور ، (1372) زمین ، عباس جعفری ، تهران ، سازمان جغرافیایی و کارتوگرافی گیتی شناسی

    آندره – ساخروف . (1382 – 1385 ) دایره المعارف علوم – مهندس محمود سالک تهران ، انتشارات پیام آزادی

سنگهايي که در ته دريا تشکيل مي شوند اغلب آثاري از جانداران قديمي به نام سنگواره يا فسيل را به همراه دارند . اگر روي گل نرم مرطوب راه برويد جاي پاي شما در آنجا باقي مي ماند وقتي جانور يا گياهي مي ميرد و در ميان گل ها يا ماسه‌هاي نرم مي افتد بدنش فا

مراحل آغازین شکل گرفتن زمین به دوره پره کامبرین یعنی در حدود ۶/۴میلیارد سال پیش باز می گردد. اولین موجوداتی که بر روی زمین بوجود آمدند تنها دارای یک سلول بودند وسپس میلیونها سال طول کشید تا اولین گیاهان و سپس اولین جانوران که دایناسورها بودند بوجود بیایند.اما اگر بخواهیم به دید زمین شناسی نگاه کنیم انسان جزء موجودات جدیدی است که بر روی زمین بوجود آمده اند. چرا که در مقایسه با ...

مقدمه مسلما سنگواره‌های موجود در سنگها برای مطالعه حیات و تکامل موجودات گذشته کامل و کافی نیستند. زیرا تعداد زیادی یاخته‌های موجودات زنده قبل از مدفون شدن و یا بعد از آن تحت تاثیر عوامل مختلف از بین می‌روند. ترکیبات شیمیایی نیز که بیانگر آثار حیاتی هستند در اثر عوامل مختلف به نحوی تغییر می‌کند که به راحتی قابل شناخت نمی‌باشد. موجودات زنده اولیه از نوع تک یاخته‌ای بودند که از ...

مطالعه سنگهاي رسوبي از نظر مشخصات ساختي ، بافتي و ترکيب شيميايي آنها ، اولين بار در سال 1879 توسط سوربي انگليسي انجام گرفت. وي مطالعه سنگهاي رسوبي در مقاطع نازک را براي اولين بار ابداع نمود. بعدها در 1899 ، کايوي فرانسوي پاره‌اي از مشخصات ميکروسکوپي

سَنگواره يا فُسيل به بازمانده‌هاي کاني‌شده جانوران و گياهان يا بازمانده‌هاي ديگر مثلآ ردپا گفته مي‌شود. فرآيند سنگواره‌شدن فرايندي کم‌اتفاق است زيرا کاني‌هاي طبيعي معمولاً تجزيه شده و دوباره وارد چرخه مواد مي‌‌گردند. براي اينکه يک سازواره (ارگانيسم)

مقدمه واژه فسیل (سنگواره) از کلمه لاتینی فسیلس گرفته شده که به معنای درآوردن چیزی از طریق حفاری است. موضوعی که مورد مطالعه این علم قرار می گیرد شامل بقایا یا نشانه های حیوانات و گیاهانی است که زمانی بر روی کره زمین می زیسته اند. کلیات الف ) علم دیرینه شناسی (Paleontology) واژه پالئونتوژی از سه کلمه پالئوس (Paleos) به معنی قدیمی ، اُنتا (Onta) به مفهوم موجودات و لوگوس (Logos) به ...

مقدمه در حدود 70% از سنگ های سطح زمین دارای منشأ رسوبی هستند و این سنگها عمدتاً از ماسه سنگها، سنگ های آهکی شیل ها و به مقدار کمتری اما به همان معروفیت از رسوبات نمک، سنگ های آهن دار، ذغال و چرت تشکیل شده است. سنگ های رسوبی در ادوار گذشته زمین شناسی در محیط های طبیعی متفاوتی که امروزه وجود دارد رسوب کرده اند. رسوبات پس از ته نشین تحت تأثیر فرآیندهای دیاژنز قرار می گیرند که به ...

تعطيل هاي عيدنوروزرادرکتاب علوم بخش تاريخچه ي زمين جمع اوري کرده و نوشته ام .زمين شناسان با استفاده ازاثاري که درسنگها وجود دارد اطلاعات زيادي درباره ي گذشته ي زمين جمع اوري مي کنند. ان ها با مطالعه ي سنگ هاي رسوبي درباره ي اب وهواي گذشته ي زمين محل

به نام خدا اين درياي نيمه شور و بسته خزر بين دو قاره آسيا و اروپا واقع شده از جهت دارا بودن ذخاير مختلف انرژي در طبقات زيرين آنها و نيز منابع بيولوژيکي و بهره برداري از آنها نقش مهمي در شکوفايي اقتصادي کشورهاي همساهي ايفا مي کند. درياچه خزر با

مقدمه اين شهر داراي قدمت تاريخي زيادي است و به گفته بعضي از مورخان و پژوهشگران سابقه سکونت و استقرار انسان در آن به هزاره چهارم قبل از ميلاد مي‌رسد و به شهادت اوراق ترايخ در طي قرون متمادي،‌دوران پر نشيب و فرازي را طي نموده و شاهد دگرگوني‌هاي

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول