دانلود تحقیق بررسی علل پیشرفت و تعالی فرهنگی ایران و موانع موجود در این زمینه

Word 241 KB 28210 71
مشخص نشده مشخص نشده علوم سیاسی
قیمت قدیم:۲۰,۱۰۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • توسعه یعنی پیشرفته شدن،رشد کمی و کوشش و راه‌حلی جهت برطرف کردن فشارها و مشکلات که در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی می‌باشد در اسلام به معنی عمران است یعنی علاوه بر معنای کمی معنای کیفی هم دارد.

    پیشرفت آرمانی است که همه‌ی افراد، اقوام، اقوام، مذاهب، سیلقه‌ها، گرایش‌ها و اعتقادات را زیر چتر همبستگی قرار می‌دهد. کشوری پیشرفته‌ای که از این اصول پیروی کند اخلاق به عنوان اصل پایه، وحدت، مسئولیت‌پذیری، احترام به قانون و مقررات، احترام به حقوق شهروندی، عشق و علاقه به کار، تحمل سختی‌ها به منظور سرمایه‌گذاری آینده، میل به ارائه کارهای برتر و فوق‌العاده نظم‌پذیری، فن‌آوری، رشد تکنولوژی، بهره‌وری در کلیه سطوح فردی تا سازمانی.

    از موانع پیشرفت، عدم شناخت جایگاه واقعی فردی یا اجتماعی، بحران آفرینی‌های سیاسی و فرهنگی توسط کشورهای سلطه‌گر، عدم هماهنگی بین مراکز علمی و تحقیقاتی با صنایع مختلف و سایر منابع ، عدم اعتماد به نفس و عدم باور توانایی‌های خود، عقب‌نشینی از اصول اسلام عدم جذب نخبگان و مغزهای متفکر ، عدم شناخت مشکلات مردم از سوی مسئولان، و برای برداشتن این موانع می‌توان موارد زیر را نام برد:

    عزم و اراده جدی و نشاط و امید، بالا بردن توانمندی‌ها، تقویت روحیه ایمانی و و تقوی، ارتقای دانش و سطح علمی، توکل به خدا، داشتن اعتماد ، انگیزها را مشخص کنیم مسئولیت‌پذیر باشیم، سخت‌کوش باشیم، استقامت و پشتکار داشته باشیم، همدلی و اتحاد و یکپارچگی داشته و آن را حفظ نمائیمپس برای پیشرفت و ترقی حداقل در تولید علم و فناوری و رفاه و عدالت اجتماعی و معنویت و استفاده صحیح از نعمات الهی و حرفه‌جویی حرف اول را می‌زند و برای رسیدن به این هدف بر تک‌تک افراد جامعه بخصوص بر صاحب منصبان اجرایی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی فرض است که در برنامه‌ریزی و قانونگذاریها به نحوی عمل نمایند که کاملاً این افق متعالی تبیین شده باشد و بر مجریان امور نیز فرض است که با اتکای به لطف و عنایت خداوند متعال در این راه گام‌های استوار و دقیقی برداشته و از هیچ خدمتی فروگذاری ننمایند و به طبع آن سایر قوا و سازمانها و نهادها نیز موظف هستند در این دولت گام بردارند و در این میان نقش مردم و تک‌تک آحاد جامعه نیز در هر زمینه‌ای که مربوط به آنها می‌شود از دست‌اندکاران امور در این زمینه پشتیبانی نموده و در اجرای امور و هم چنین در رفع موانع و مشکلات دولت دوش خدمتگزاران صدیق این مرز و بوم تلاش وافر نمایند. هیچ وقت همبستگی ملی و دینی و همدلی خود را از دست ندهیم و به ریسمان الهی چنگ بزنیم که این مهمترین سلاح ملت ایران است.

     

    پیشگفتار

    با یاد خدا و ذکر نام پربرکت او که آفریدگار جهان و انسان، شفادهنده‌ی دردمندان، نازل‌کننده‌ی کتاب و میزان، هدایت‌گر گمراهان، مراد و منظور عارفان، ملجا و پناه مظلومان، حامی و پشتیبان مستضعفان، خصم ستمگران و کیفرکننده‌ی متجاوزان است.

    عصر حاضر برای بهتر زندگی کردن دوران فوق‌العاده‌ای است. در هیچ زمانی تا این حد امکانات و فرصت‌های گوناگون برای دستیابی به پیشرفت و توسعه وجود نداشته است.

    در واقع آن قدر کارهای خوب و جالب برای انجام دادن وجود دارد که شاید بتوان گفت، توانایی تصمیم‌گیری و انتخاب راه‌کارهای مناسب، عامل تعیین‌کننده‌ای در جهت رشد و تعالی محسوب می‌شود.

    امروزه اندیشه و تمدن اسلامی جان‌مایه‌ی نیرومندی برای احیا دارد. اگر ما بخواهیم جایگاه شایسته برای تعالی همه‌جانبه داشته باشیم باید با ترسیم دقیق چشم‌انداز مطلوب، عزم و اراده‌ی جدی، استمداد از عنایات الهی و توکل بر خدا، بالابردن سطح شناخت علمی و همدلی و مشارکت گام برداریم.

    مقدمه(کلیات)

    ا در جامعه اسلامی زندگی می کنیم که دارای دین و رهبر و نیروی انسانی کارآمد می باشد واز آنجا که توسعه و پیشرفت همه جانبه بخصوص توسعه فرهنکی ایران اهمیت دارد تحقیقی تحت عنوان بررسی علل پیشرفت فرهنگی جامعه ایرانو موانع موجود در این زمینه(هدف نهایی) با روش تحقیق علی و توصیفی با انگیزه شناساندن معنا و نظرات در باره فرهنگ به عنوان یک عضو این جامعه و لبیک به سوال رئس جمهور  نوشتم .(چو عضوی به درد آوردروزگار     دگرعضوها را نباشد قرار )این مقاله را ارائه نمودم .بیشتر هدفهایم(اهداف جزیی) شناساندن مهمترین عامل پیشرفت فرهنگی و ریشه یابی در آنو باز گو کردن مشکلات وارائه راه حلهایی برای توسعه آن می باشدو بیان این که فرهنگ  براحتی ساخته یا تغییر نمی کندو در طول تاریخ به وجود می آیدوتغییرات ان تدریجی است و برای همین مشکلات عدیدهای برای دسترسی به اطلاعات در مورد آن وجود داردیکی  زمان و دیگری این که آن را به صورت آزمایشی  در مدت زمان محدود نمی توان انجام دادو کتابهایی با مضوع فرهنگی کمتردر دسترس هستند. در هر صورت مطالب این تحقیق در پی سوالات زیر تدوین شده است .

    -عواملی که در مسیر پیشرفت فرهنگی ایران ما را یاری می کند چیست؟

    -چه چیزهایی مانع پیشرفت ماست؟

    -و چه کنیم تا موانع را از پیش رو بر داریمو راه را برای کار و تلاش باز کنیم؟

    برای پاسخ به سوالات بهتر است با معنای کتمات فرهنگ و توسعه آشنا شویم.فرهنگ در لغتنامه به معنای کشیدن و فرهیختن و به زبان لاتین یعنی پرورشو رشد نمو آداب رسوم و قواعد یک ملت و در اصطلاح به معنای پیشرفتگی قدرت تفکر در زنجیره نظامع علی و نتایج آن فرهنگ گفته می شود.توسعه به معنای رشد تدریجی در جهت پیشرفت تر شدن و بزرگ شدن است ودر معنای غربی رشد کمی و افزایش.مقدااست.

    ابزارهای گرداوری مطلب:استفاده از کتاب –اینترنت و کامپیوتر-مشاهده-تهیه فیش اطلاعاتی و کمک مادر می باشد.

    تاثیر فرهنگهای بیگانه و ترسوخود باوری و عدم اعتماد بین دولت و ملت است.محتوای آن شامل عقاید، تعاریف کلیدی فرهنگ و عقاید جامعه شناسان و رهبران دینی و رهبر انقلاب اسلامی و موانع پیشرفت و عوامل  آن و بررسیراه حل ها و ارائه پیشنهادات می باشدو بیان تحقیقات قبلی جامعه شناسان در مورد تاریخ و فرهنگ و توسعه آن و چشم انداز بیست ساله ایران می باشد. 

  • فصل اول .............................................................................................. 10

    مقدمه(کلیات) ............................................................................................ 11

    فصل دوم............................................................................................... 13

    جامعه........................................................................................................ 14

    امت ........................................................................................................... 14

    ولایت......................................................................................................... 15

    قرآن و عدالت اجتماعی ............................................................................ 16

    نخبگان و دانشجویان ............................................................................... 18

    فرهنگ........................................................................................................ 20

    موانع پیشرفت .......................................................................................... 25

    موانع پیشرفت از نظر رئس جمهور.......................................................... 31

    راز و رمز سقوط و پیشرفت جامعه از دیدگاه امام علی (ع)..................... 33

    توسعه........................................................................................................ 35

    توسعه از نظر اسلام و قران..................................................................... 37

    توسعه و پیشرفت ایران ........................................................................... 43

    چشم انداز بیست ساله ایران اسلامی........................................................ 45

    مقایسه ایران با سایر کشورهای توسعه یافته ......................................... 46

    عوامل پیشرفت.......................................................................................... 49

    پیشرفت فناوری......................................................................................... 49

    عوامل پیشرفت در جامعه در زمینه رشد و تکنولوژی............................. 51

    بهروری..................................................................................................... 54

    انگیزه پیشرفت .......................................................................................... 57

    فصل سوم.......................................................................... 59

    روش تحقیق............................................................................................... 60

    فصل چهارم....................................................................... 64

    بیان داده ها و تجزیه و تحلیل............................................................... 65

    فصل پنجم.......................................................................... 69

    نتیجه گیری و پیشنهاد راه کارها....................................... 70

    مناجات............................................................................... 72

    منابع و ماخذ......................................................................................74

مقدمه: یک کشف بزرگ سبب حل شدن یک مسأله بزرگ می‌شود، ولی در حل هر مسئله حبه‌ای از اکتشاف وجود دارد. مسئله شخص ممکن است چندان پیچیده نباشد، ولی اگر کنجکاوی وی را برانگیزد و ملکه‌های اختراع و اکتشاف را در فرد به کار وادارد، و اگر آن را با وسایل و تدابیر خود حل کند ممکن است از تنش و شادمانی حاصل از پیروزی در اکتشاف شاد شود، چنین حال و تجربه‌ای در سالهای تجربه‌پذیری می‌تواند شوق و ...

اگر چه رابطهٔ معناداری بین متغیرهای فیزیکی و پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان وجود ندارد، ولی این متغیرها بر نگرش معلم تأثیرگذار است و نگرش معلم نیز پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ● چکیده: این مقاله به عنوان گزارشی از یافته‌های یک پژوهش گسترده، درصدد است رابطه‌ متغیرهای فیزیکی کلاس درس را با پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان مورد بررسی قرار دهد. یافته‌های مربوط به عوامل ...

در جهان امروز مهرورزی نه تنها به تقویت هویت فرهنگی در جامعه و پشتیبانی از آن منجر می شود بلکه موجب شناسایی هر چه بیشتر تفاوت ها و مشا بهت های مردمی می گردد و می تواند سبب شود که انسان ها به درک درستی از همکاری برای رسیدن به سعادت همکان دست یابند. برای آنکه بتوان انتظارات جامعه معاصر را بهتر برآورده کرد ، باید افق های مهر و محبت چنان گسترده شود که تمامی فرهنگ های جهان را تحت پوشش ...

چرا باید صنعتی شدن را مورد مطالعه قرار دهیم؟ صنعتی شدن محور توسعه است. شاید بتوان گفت که از انقلاب صنعتی انگلیس به بعد، صنعتی شدن عمیقترین تغییر منحصر به فرد در بافت اقتصادی و اجتماعی جوامع بوده است. رژیمهای اروپای شرقی و اتحاد شوروی با عزمی راسخ در معرض این فرایند قرار گرفتند. ژاپن با سرعیتی اعجاب انگیز و با پیامدهایی مهم برا اقتصاد جهانی، صنعتی شده است. بسیاری از کشورهای در ...

نظامهاي آموزشي و فعاليتهاي حاکم بر آن ،‌ با توجه به پيشرفت جوامع ،‌همواره دستخوش تغيير وتحول است و تحول آموزشي ، خود معلول تحول اجتماعي وتحول علوم و تکنولوژي است زيرا در يک جامعه ساده ،‌نيازها ساده و روش ارضاي نيازها نيز ساده است . در چنين جوا

جهانی‌شدن‌، واژه‌ای‌ رایج‌ در دهه ‌ 90 است‌ که‌ به‌ عنوان‌ روندی‌ ازدگرگونی‌ که‌ از مرزهای‌ سیاست‌ و اقتصاد فراتر می‌رود و علم‌، فرهنگ‌ و شیوه ‌زندگی‌ را نیز در بر می‌گیرد، استفاده‌ می‌شود. جهانی‌شدن‌ پدیده‌ای‌ چند بُعدی‌و قابل‌ تسرّی‌ به‌ جنبه‌های‌ گوناگون‌ اجتماعی‌، اقتصادی‌، سیاسی‌، حقوقی‌،فرهنگی‌، نظامی‌ و فن‌آوری‌ و همچنین‌ عرصه‌های‌ دیگری‌ چون‌ محیط‌ زیست‌است‌. هیچ‌ اتّفاق ...

جهانی شدن اقتصاد بیش از آنکه زاییده پیشرفت فن آوری ارتباطات و حمل و نقل باشد، مخلوق سیاست گذاری و برنامه ریزی های اقتصادی چند دهه گذشته در کشورهای ثروتمند است. شاید اگر جریان « جهانی شدن اقتصاد» راه نمی افتاد، حساسیت ها درباره اصل « جهانی شدن» تا بدین پایه برانگیخته نمی شد. در اثر فشار سازمان های مالی بین الملل که ابزار کار کشورهای پیشرفته هستند، وضعیت اندک اندک به گونه ای در می ...

جهانی شدن «پایان جنگ سرد با جهش های عظیمی در عرصه ارتباطات مصادف شد از اوایل سالهای 1990 با به بازار آمدن دیش های گیرنده امواج صوتی و تصویری و سپس ایجاد خطوط اینترنتی و سقوط قیمت ارتباطات که نتیجه آن سرعت بخشیدن بی سابقه ای در امر خبرگیری و خبررسانی و تبادل اطلاعات شد مردم جهان را تا حدی که قبلاً در تصویر نیز نمی گنجید به هم نزدی کرد. با ایجاد سرعت در ارتباط و حمل و نقل به نظر ...

مقدمه امروزه درحال گذر از جامعه صنعتي و ورود به جامعه اطلاعاتي هستيم. بشر امروز، هزاره سوم را درحالي آغاز کرد که پيشرفتهاي اعجاب آور علمي و فني وي را احاطه کرده است. فناوري اطلاعات بنيانهاي جامعه صنعتي را سست کرده تا ستونهاي جامعه اطلاعاتي را ب

صنعتی شدن مفهوم جدیدی است که ایرانیان آن را در فرهنگ گذشته خود نداشتند. در گذشته معمولا صنعت(Industry) و هنر(Art) مترادف هم به کار می‌رفت. البته در اروپا هم میان دو واژه صنعت و هنر نزدیکی وجود داشت. صنعت به معنای چیزی است که ساخته انسان و محصول اندیشه انسان است و ناشی از طبیعت نیست. صنعت در واقع مفهومی از ثروت اقتصادی است که ناشی از کار انسان است. صنعت به مفهوم کلی و عام به ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول