دانلود مقاله انواع قرار داد ها ی حمل و نقل دریایی

Word 47 KB 31547 11
مشخص نشده مشخص نشده حقوق - فقه
قیمت قدیم:۷,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۵,۰۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • قرار داد حمل دریایی به  قرار داد منعقده بین صادر کننده کالا و مالک کشتی گفته میشود .

    1-    قرار داد ااجاره کشتی

    2-  بارنامه

    3- قرار داد های خاص

    اگر مقدار بار صادراتی آنقدر باشد که اجاره یک کشتی کامل را ایجاب  کند  شرایط قرار داد حمل ونقل در سند قرار داد کشتی گنجانده می شود ،ولی اگر کالای صادر کننده فقط بخشی از محموله کشتی را تشکیل دهد در این موقع شرایط حمل  در سندی به نام بارنامه نمایان می شود .

    قرارداد اجاره کشتی  (چارترپارتر)مابین مالک کشتی و مستأجر می باشد و این قرارداد ممکن است سفری باشد یعنی اجاره کشتی برای یک یا چند سفر معینی ،و یا زمانی باشد یعنی کشتی برای یک مدت معینی اجاره داده شود و یا اینکه چارترپارتر زمانی به شرط تملیک باشد یعنی اجاره کشتی به صورت  خالی ،که طی آن مالکیت کشتی موقتاً برای مدت زمان معینی  به مستأجر انتقال پیدا می کند .

    تفاوت چارترپارتر سفری وزمانی با چارترپلرتر زمانی به شرط تملیک:

    در چارترپارتر سفری وزمانی صاحب کشتی ،متعهد حمل  کالای مستأجر به نقاط تعیین شده می باشد واداره کشتی از هر نظر هم به عهده صاحب کشتی است ،ولی در چارترپارتر زمانی به شرط تملیکمستأجر کشتی را به صورت خالی تحویل می گیرد و فرمانده و خدمه را خود اسنخدام می کند و آنها را رهبری می نماید .در چارترپارتر زمانی به شرط تملیک مالک کشتی هیچگونه مسؤلیتی در قبال حمل کالا ندارد.

    تعریف بارنامه : بارنامه  سندی  است که توسط حمل کننده یا نمایمده او امضاء می شود و مبنی این است که کالاهای ی که نوع ، کمیت و شرایط آن ذکر شده است برای حمل دریافت شده اند و یا بر روی کشتی که لازم مقصد مشخصی است بار گیری شده اند . بارنامه رسید کالا میباشد و بیانگر شرایط و مفادی است که تحت آن کالا حمل می شود (مثلاً پرداخت کرایه معینی جهت حمل)

    تاریخچه بارنامه:

    در ابتدا مرسوم بود که صاحب کالا نماینده خود را همراه کالا می فرستاد تا کالا را در بندر مقصد تحویل دهد ولی به تدریج با افزایش حجم کالاها و تعداد فرستندگان، انجام چنین روشی غیر عملی شد.

    روش دیگری که مورد عمل قرار گرفت به این صورت بود که صاحب کشتی در مقابل دریافت کالا ،رسیدی به فرستنده کالا تسلیم می کرد و خود نیز در پایان سفر و زمان تحویل کالتا رسیدی از گیرنده دریافت می کرد . این روش به مرور به روش فعلی صدور از بارنامه تبدیل شد . استفاده از بارنامه به شکل امروزی تقریباً ازنیمه دوم قرن 16 متداول شد . از قرن 19 کشورهای فعال در امور دریایی اقدام به تدوین مقررات مربوط به حمل دریایی نمودند وبه تدریج شرایط و مقررات بارنامه را تعیین و تکمیل کردند .

    سال 1830 مقرراتی تحت عنوان Rules  of common law carrier را داریم که این مقررات بر گرفته از روش کشتی رانی رومی ها و انگلیسی ها بود و اکثر کشورهای اروپایی از آن پیروی می کردند

    مقررات Harter act 1893 تصویب شده توسط کنگره ایلات متحده آمریکا که شامل کلیه مقررات کشتی رانی در آمریکا بود .

    مقررات لاهه (Hague rules) که در کنوانسیون 1924 بروکسل جهت ایجاد یکپارچگی درحقوق و وظایف مالکین کشتی و مالکین کالا تدوین شد و توسط کلیه کشورهای دریایی عمده جهان این مقررات که مربوط به بارنامه است امضاءشد . برخی از کشور های دریایی با تغییراتی در مقررات لاهه آن را به عنوان قانون دریایی ملی خود قرار دادند .

    مقررات لاهه بوسیله پروتکل 1968 اصلاح شد به لحاظ کمبودهایی که در ارتباط با مسؤلیت در قبال شخص ثالث داشت . این پروشکل در بر گیرنده مجموعه مقرراتی موسوم به مقررات ویزبی می باشد . که بعدها به مقررات Hague Uisby Rules khldni an . نامیده شد .

    کنوانسیون  Hague – visbyبه نفع مالک کشتی بود و این عدم تعادل مخصوصاً در کشورهای در حال توسعه بیشتر نمایان بود این مقررات نوسیله کنوانسیون 1978 ملل متحد در خصوص حمل دریایی کالا مورد تجدید نظر اساسی قرار گرفت . کنوانسیون 1978 ملل متحد مقررات هامبورگ (Hamburg Rules) را پذیرفت .

    ویژگی ها و مشخصات بارنامه معتبر و قابل قبول در تجارت بین الملل :

    در تجارت بین الملل اسناد حمل باید دارای ویژیگیهایی باشند تا از نظر پرداخت وجه(اعم از وجه کالا یا کرایه حمل ) تأخیر و اشکالی پیش نیاید .صدور بارنامه در نسخ کامل یعنی 3 نسخه |(البته قانون دریایی ایران گفته 4 نسخه ) و ارائه آن به بانک جهت جلو گیری از سوءاستفاده های احتمالی .

    به علت صدور بارنامه در چند نسخه اصلی آن بوده که در صورت مفقود شدن یکی از نسخه ، صاحب کالا بتواند با ارائه نسخه دیگر ،کالای خود را از شرکت  کشتیرانی دریافت  وبانک معامله کننده اسناد ،معمولاً اسناد رادر دو مجموعه جدا از هم پست می نماید تا در صورتی که یک مجموعه از اسناد در بین راه مفقود گردد مجموعه  دوم به بانک گشایش کننده رسیده وآن بانک بتواند اسناد را بررسی و جهت دریافت کالا به خریدار ارائه  دهد .

    بارنامه بدون قید و شرط باشد :

    بارنامه بدون قید و شرط بارنامه ای است که بر روی آن هیچگونه یادداشت و عبارتی دال بر معیوب بودن کالا یا بسته بندی آن باشد درج نشده .اصدوربارنامه بدون  قید دلیل بر صحیح و سالم بودن کالا در موقع تحویل به حمل کننده است . در این بارنامه فروشنده متعهد است کالا را در شرایط و بسته بندی مناسب تحویل حمل کننده دهد .

    براساس ماده 34 مقررات متحد الشکل  اعتبارات اسنادی ،  برو شور 400 اتاق بازرگانی بین المللی ، بارنامه مشروط برای خریداری که کالا را بر اساس قراردادcif (تمام شده کالا در مرکز کشور متعهد +هزینه بسته بندی و کرایه حمل وهزینه بیمه تا مقصد )

    میز (یا بانکی که موافقت کرده قیمت کالا را در برابر دریافت اسناد به فروشنده بپردازد قابل قبول نمی باشد ).

    بارنامه باید ON BOARD صادر گردد یعنی حاکی از بارگیری کالا بر روی وسایل حمل باشد  در انبار کشتی که اگر ON DECK (حمل روی عرشه )صادر شده باشد در امتیازات اسنادی بانک معامله کننده اسناد مجاز به قبول چنین بارنامه ای نمی باشد .

    البته برخی از کالا ها بایستی روی عرشه حمل گردند  که بیمه نامه بایستی ریسک کالا روی عرشه کشتی را در بر گیرد.

    ذینفع بارنامه و حواله کردن آن :

    بارنامه دریایی به یکی از صورت های زیر صادر می گردد :

    -بارنامهدریاییممکن است حواله کردن شخص معینی  صادر شده باشد حالتی بظهرنویسی قابل انتقال به دیگری است .

    - بارنامه ممکن است حامل باشد که ارائه مالک کالا شناخته می شود  وجهت انتقال به غیر به نویسی ندارد.

  • فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

تعريف حمل و نقل: "حمل و نقل" انتقال اشخاص و کالاها از نقطه اي به نقطه ديگر است. صنعتي که به تجهيز ملزومات حمل و انتقال اشخاص و کالاها مي پردازد بخش مهمي از اقتصاد ملي را تشکيل مي دهد که به صنعت حمل ونقل شهرت يافته است. اين صنعت سه بخش اساسي دارد:

اجاره کشتي عقدي است که به موجب آن مالک کشتي در برابر اجاره بهاي معين، بهره برداري از يک کشتي (منافع يک کشتي) در يک مدت معين يا براي يک يا چند سفر معين بين بنادر مشخص را بمنظور حمل کالا يا مسافر به مستأجر واگذار مي کنند . اين قرارداد به سه گونه متفاو

چکیده: خاصیت علم حقوق پویایی آن است . این علم به مانند سایر علوم با رشد تکنولوژی و تحول نیازهای بشری همگام بوده است . پیشرفتهای اقتصادی و تکنولوژیک موجب شده تا انسانها برای رفع نیازهای خود قراردادهای متنوعی را منعقد کنند. نیازهای بشری موجب بروز تکنیک های حقوقی می شود همچنان که نیازهای گذشتگان باعث پیدایش نهادهای حقوقی مطابق وضعیت آنها شده است. حقوق ویژه قرارداد ها گامی است به ...

مقدمه : زنجیره کارهای اجرائی در بازرگانی خارجی در برگیرنده امور مختلف و متفاوت و در عین حال به هم پیوسته ای است که مدیران بازرگانی خارجی و تجار و کلیه اشخاص و شرکتهائی که به نحوی با واردات و صادرات کالا سر و کار دارند لزوماً از وقوف و کاربرد آن بی نیاز نمی باشند و بالطبع آگاهی از اطلاعات مورد نیاز در بازرگانی خارجی برای نامبردگان از ضروریات امر می باشد. این جزوه با هدف ارائه ...

مقدمه اجاره کشتی عقدی است که به موجب آن مالک کشتی در برابر اجاره بهای معین، بهره برداری از یک کشتی (منافع یک کشتی) در یک مدت معین یا برای یک یا چند سفر معین بین بنادر مشخص را بمنظور حمل کالا یا مسافر به مستأجر واگذار می کنند . این قرارداد به سه گونه متفاوت سفری ، زمانی و در بست (لخت) تقسیم شده است . در گونه ی نخست مدیریت های بازرگانی و دریانوردی علیرغم واگذاری کشتی در اختیار ...

چکیده فعالیت عمده ی مردم هرمزگان در زمینه‌ی کشاورزی و ماهیگیری است همچنین صید ماهی و حمل و نقل دریایی از دیگر فعالیت های عمده اقتصادی اهالی نوار ساحلی و جزایر استان می باشد منطقه ی میناب به عنوان قطب کشاورزی استان هرمزگان به شمار می‌رود در سالهای اخیر با احداث چاه‌های عمیق مبادرت به کشت بعضی از صیفی جات در دشت میناب شده که کاملاً چهره کشاورزی آن را دگرگون کرده است. استان هرمزگان ...

مقدمه تجارت درمعنی وساطت حرفه ای درامرمبادله ومعاوضه کالایاارائه خدمت به منظورحصول منفعت بکارمیرود ودراصطلاح شامل کلیه مواردی است که درمقام دادوستدبطورمتعارف وجوددارد. اگرچه ازلحاظ نظری گروهی ازمتخصصین دواصطلاح تجارت وبازرگانی رادومفهوم متمایزبکارمیبرند، لکن غالباًاین دواصطلاح یک معنی رادرذهن متبادرمینماید. ازآنجاکه درتجارت یابازرگانی بخشی ازامورراجع به گردش ثروت موردلحاظ ...

مقدمه شما با چه وسیله ای به مدرسه می روید ؟ در مسیر خود از خانه به مدرسه ، از کدام کوچه ها یا خیابان ها می گذرید؟ آیا تاکنون فکر کرده اید که راه ها در زندگی ها چه نقشی دارند ؟ مردم برای رفتن به مدرسه یا محل کار خود ، رفتن به مغازه ها و خرید کردن ، رفتن به تعطیلات یا دیدن اقوام و دوستان خود به راه نیاز دارند . همه ی مکان ها به وسیله ی راه به یک دیگر مربوط می شوند اگر در یک ناحیه ...

مقدمه مسئولیت مدنی تکلیف به جبران خسارت وارد به اشخاص است که منشأ آن عدم اجرای قرارداد ، زیان ناشی از جرم یا شبه جرم می باشد. اگر نقض تکلیف و ضرر ناشی از آن به زیان زننده قابل استناد باشد مسئولیت مدنی ایجاد می شود ولی اگر تقصیر و اقدام متعهد له یا زیان دیده درمیان باشد و یا هشدار کافی و مؤثر به زیان دیده داده شده باشد و یا اگر عامل زیان با حسن نیت بوده و قصد احسان داشته باشد و ...

مقدمه تجارت درمعنی وساطت حرفه ای درامرمبادله ومعاوضه کالایاارائه خدمت به منظورحصول منفعت بکارمیرود ودراصطلاح شامل کلیه مواردی است که درمقام دادوستدبطورمتعارف وجوددارد. اگرچه ازلحاظ نظری گروهی ازمتخصصین دواصطلاح تجارت وبازرگانی رادومفهوم متمایزبکارمیبرند، لکن غالباًاین دواصطلاح یک معنی رادرذهن متبادرمینماید. ازآنجاکه درتجارت یابازرگانی بخشی ازامورراجع به گردش ثروت موردلحاظ ...

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول