دانلود مقاله زمان سنجی

Word 53 KB 680 30
مشخص نشده مشخص نشده اقتصاد - حسابداری - مدیریت
قیمت قدیم:۱۰,۱۵۰ تومان
قیمت با تخفیف: ۷,۵۰۰ تومان
دانلود فایل
  • بخشی از محتوا
  • وضعیت فهرست و منابع
  • پیشگفتار

     

              ضرورت استفاده از تکنیک های مدیریتی و مهندسی در کارخانجات یکی از مسائل مبرم و حیاتی امروز صنایع کشور ما می باشد. همچنین حفظ سرمایه های کشور از یک سو و ارزبری بالای خرید محصولات و تجهیزات و خدمات مهندسی و مدیریتی از سوی دیگر استفاده عقلایی و برنامه ریزی شده از این تکنیکها را الزامی می دارد.

              ارزیابی کار و زمان خود یکی از تکنیکهای مهم و بسیار با اهمیت می باشد که کاربرد فراوانی در عرصه برنامه ریزی های مدیریتی تولید و ... را دارا می باشد. لذا آشنائی در این زمینه برای مدیران و کارشناسان و دانشجویان نقش اساسی ایفا می نمایند .

    با توجه به مقدمه بالا و همچنین گسترش علاقه مدیران صنایع, استفاده از اینگونه تکنیکها, نیاز به پرداختن به این موضوع را احساس کرده و با توجه به کمبود چنین تحقیقی در آرشیو گروه مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج, این موضوع را جهت انجام پروژه برگزیده ام.

    در اینجا سعی کرده ام که این پروژه را با تعاریف زمان سنجی و اهداف زمان سنجی شروع کرده و بعد ارتباط زمان سنجی را با بهره وری و مدیریت تولید و حسابداری و واحد کنترل کیفیت و برنامه ریزی و مدیریت کارخانه بیان نموده و در پایان زمان سنجی خط مونتاژ سپند (با کرنومتر) و زمان سنجی به روش MOST  در تولید شیشه پراید آورده شده است.

     

    مقدمه

    صاحبان صنعت در پی یافتن راههایی بودند که بتوانند راندمان کاری را در سازمانهای خود بهبود بخشند و از عوامل تولید موجود حداکثر استفاده را بنمایند. کارکنان نیز در پی یافتن حقوق عادلانه در مقابل کار عادلانه بودند از این جهت یافتن استانداردهایی برای تعیین آنکه چه میزان کار باید در طول یک روز انجام پذیرد, اغلب سبب بوجود آمدن مشکلاتی در واحدهای تولیدی می گردید, زیرا این استانداردها بطور عمده ناشی از قضاوتهای مدیران بود. در اکثر موارد روش صحیح و ایمنی انجام کار نیز مشخص بوده. فردریک تیلور از پیشگامان مدیریت عملی با انجام آزمایش معروف خود در کارخانه فولاد سازی بتهلم اقدام به مطالعه کار و شناختن بهترین شیوه انجام کار نمود که این امر سبب افزایش راندمان کار می گردید.

    اگر چه کارهای افرادی چون تیلور در ابتدای امر بخاطر تأکید بسیار بر مسئله افزایش تولید و عدم توجه به مسائل انسانی با مخالفت و مقاومتهای شدیدی مواجه شد ولی تلاش افرادی چون فرانک گیلبرت همراه با تغییرات و یافتن اهداف جدیدتری برای مطالعه کار که در برگیرنده نیازهای هر دو گروه صاحبان صنعت و کارکنان باشد مطالعه کار را بخصوص بعد از جنگ جهانی دوم از جایگاه خاصی برخوردار کرد.

    امروزه مطالعه کار بر خلاف آغاز خود از جنبه های علمی بیشتری برخوردار می باشد و این مدیون مطالعات و کارهای افرادی چون گیلبرت, رالف بارنز می باشد.

    مطالعه کار را میتوان در دو مبحث جداگانه یعنی حرکت سنجی و زمان سنجی مورد مطالعه قرارداد.

    یکی از روشهایی که به کمک آن می توان به منافع بسیاری در اثر ارتقای عملکرد انسانی, افزایش تولید, ارزش افزوده, ارائه خدمات بهتر و کاهش هزینه ها دست یافت, زمان سنجی می باشد. لازم به ذکر است که از تکنیک های مختلفی برای تعیین استاندارد زمانی بر روی کلیه روشهای کاری و نیز محاسبه زمان لازم برای انجام روشها استفاده می گردد. از نظر تحلیلگران صنعتی, ایجاد استاندارد زمانی یکی از مهمترین عوامل ارتقای بهره وری و استفاده بهینه از جمیع امکانات و منابع موجود می باشد و بدون استفاده از داده های زمانی نمی توان کنترل صحیح را بر کلیه فعالیتها اعمال نمود.

    پنجمین مرحله از مراحل مختلف مطالعه کار, تعیین زمان استاندارد فعالیتها است. تعیین زمان استاندارد یکی از اهداف سیستمهای مختلف زمان سنجی است که خود, بخشی از سیستم  اندازه گیری کار می باشد. اندازه گیری کار به صورت زیر تعریف می شود.

    "کاربرد تکنیکهای مختلف بمنظور تعیین زمان لازم برای یک اپراتور واجد شرایط که کار مشخصی را در سطح کارائی معینی انجام می دهد."

                                                              

     

    تعریف زمان سنجی

    از زمان سنجی در کتب و نشریات تعاریف مختلفی ارائه شده است. در بررسی این تعاریف میتوان به یک نکته  پی برد و آن این که همگی هدف و نتیجه ای را که از زمان سنجی دنبال می شود مبنای تعریف خود قرار داده اند. برای بدست آوردن تعریف باید هدف ها و نتیجه هایی را که از زمان سنجی عاید سازمان می شود شناخت, عمده هدف هایی که از زمان سنجی در سازمان دنبال می شود به شرح زیر است:

    1- زمان برای کار

    می دانیم که مجموعه فعالیتهای یک فرد یا عده افرادی که برای تولید کالا یا انجام خدمتی کار می کنند زمانی مشخص را به خود اختصاص می دهد.

    مثلاً برای تولید یک جفت کفش در یک خط تولید کارخانه ای یا دستی و یا حتی انفرادی, مجموعه ای از فعالیتها گرد هم می آیند تا کفش مورد نظر در زمانی معین تولید شود.

    صدور پاسخ استعلام از یک سازمان نمونه ای از ارائه خدمت است که برای تحقق آن هم عده ای در یک خط کاری فعالیت می کنند تا کار مورد نظر انجام شود. در همه این صورت ها این دو مورد صادق است:

    الف) کار کردن یا تولید کالا از آغاز تا انجام, مرکب از چندین جزء کار قابل شناخت و تفکیک است. 

    ب) برای انجام دادن کار, زمانی اختصاص می یابد که آن زمان نیز حاصل جمع زمانهای انجام گرفتن اجزاء کار است.              

    با دقت در موارد پیش گفته میتوانیم هدف یا نتیجه زمان سنجی را, به دست آوردن زمان مصروفه برای تولید یک واحد کالا یا  ارائه یک واحد خدمت بدانیم و به همین اعتبار تعریف زمان سنجی عبارت خواهد بود از : 

    "مجموعه ای از اقدامات که منجر به محاسبه زمان انجام اجزای کار و نهایتاً مجموع کار"

     

    2- زمان استاندارد:

    زمانی که در تعریف پیشین مد نظر بود زمان انجام گرفتن کار ناشی از برداشت بود , یعنی زمان خالص انجام دادن کار.

    می دانیم که نیروی انسانی  برای انجام دادن کارها به صورت مستمر و بدون ایست کار نمی کند. نظر به ماهیت جسمی و توان , هر از چند گاه نیاز به رفع حوائج شخصی, رفع خستگی و تمدید قوا و برخی مواقع, رسیدگی به کارهای شخصی وجود دارد که این زمان نیز باید برای رسیدن به  زمان واقعی انجام دادن کار به زمان خالص انجام گرفتن کار افزوده شود. (اضافاتی که به زمان خالص کار افزوده می شود, اضافات مجاز نامیده می شود) حاصل این افزایش رسیدن به زمانی است که موسوم به "زمان استاندارد" بر همین قیاس است که زمان سنجی را چنین نیز تعریف می کنند.

            "زمان سنجی عبارت است از مجموعه ای از اقدامات برای محاسبه زمان استاندارد انجام گرفتن کار"

     

     

     

    3- نیروی انسانی مورد نیاز

              با بدست آوردن زمان استاندارد انجام دادن هر کار یا جزئی از کار و دردست داشتن زمان انجام دادن کار هر نفر می توان برآورد کرد که مثلاً برای تولید روزانه هزار جفت کفش در خط تولید به چند نفر نیروی انسانی در سطوح تخصصی, صفی, ستادی و غیر تخصصی, نیاز می باشد. حاصل استفاده این چنین از زمان سنجی تعریفی به این شرح را ارائه می دهد:

    "زمان سنجی عبارت است از محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز برای انجام دادن کارهای مشخص در یک سازمان"

  • فهرست:


    پیشگفتار
    مقدمه
    تعریف زمان سنجی
    اهداف زمان سنجی
    ارتباط زمان سنجی با بهره وری
    ارتباط زمان سنجی با مدیریت تولید
    ارتباط زمان سنجی با حسابداری
    ارتباط زمان سنجی با مدیریت کارخانه و واحد کنترل کیفیت
    زمان سنجی خط مونتاژ سپند
    ارزیابی لازمه
    زمان سنجی به روش MOST در تولید شیشه پراید
    مقالات اینترنتی

     


    منبع:

    ندارد.

امنیت شغلی با رویکرد ایمنی و سلامت و نقش آن در نگهداری کارکنان سازمان این مقاله به بررسی یکی از عوامل مهم نگهداری کارکنان یعنی ایمنی و سلامت حرفه‌ای می‌پردازد. در ابتدا تعریف و مفاهیم مربوط ارائه می‌شود و سپس روش‌های متداول بررسی و اقدام در زمینه بهداشت و ایمنی محیط کار نام برده شده و به قوانین ایمنی و سلامت حرفه‌ای در ایران اشاره می‌گردد. همچنین فرهنگ، سخت افزار و سیستم‌ها که ...

نظامهاي کنترل مديريت در سازمانهاي امروز چکيده سازمانها براي حفظ بقاي خود و پيشرفت در دنياي رقابتي امروز به بهبود مستمر عملکرد خود نياز دارند و در اين راستا استفاده از نظام هاي کنترل مديريت ضروري است. اين مقاله به معرفي نظام هاي کنترل

?چکيده در اين مقاله با رويکردي کاربردي به مفهوم توانمندسازي کارکنان، به بررسي عوامل موثر بر توانمندسازي آنها پرداخته شده است. توانمندسازي کارکنان يکي از ابزارهاي موثر براي افزايش بهره وري کارکنان و استفاده بهينه از ظرفيتها و تواناييهاي ف

مشهور است که زمان سنجي از کارگاه کمپاني فولاد سازي ميدوال ((Midvale در سال 1881 ميلادي توسط فردريک تيلور آ غاز گشته است. گر چه تيلور بعنوان پدر زمان سنجي شنا خته شده است ليکن قبل از او زمان سنجي در اروپا نيز انجام شده است ودر سال1760 يک فرا نسوي ب

زمان سنجي در کارها زمانسنجي يکي از اولين و اصولي ترين کارها در طراحي و راه اندازي کارخانه و به طور کلي پايه اساسي ديگر کارهاست. اگه مايل باشين اين مبحث رو تا اونجايي که بتونيم جلو ببريم. تعريف زمانسنجي: کاربرد تکنيکهائي است به من

مقدمه پیش گفتار نویسنده مهندسی مجدد سازمانها را می توان از جهات مختلف ، محصول تکامل طبیعی و عملی استراتژیهای کاربردی برخی از رویکردهای مدیریتی اخیر دانست که تأثیر عمده ای بر نحوه نگرش مدیریت و دگرگونی سازمانها داشته است . این رویکردهای جدید شامل « مدیریت کیفیت جامع » ( TQM ) [1] ، « رقابت بر مبنای زمان » ، « تمرکز بر روی مشتریان » و جدیدترین آنها « مهندسی مجدد پردازش ها » ( BPR ...

مقدمه تاکنون با مفاهیمی نظیر سازمان و فرهنگ سازمانی آشنا شده‌ایم اکنون می‌خواهیم ببا مبحث جدیدی بنام جو سا زمانی اشنا شویم . زمانی که صحبت از جو می شود تصوری از جو کرده زمین که ما را همچون هاله ای در بر گرفته به اذهان متبادر می گردد. در گفتگو های روزانه بین همکاران واژه هایی نظیر جو متشنج فلان اجتماع یا جو مسموم فلان گروه و یا جو بد حاکم در فلان اداره یا کلانتری کرارا بکار برده ...

مقدمه : با توسعه کامپیوتر و تکنولوژی اطلاعات, یک نوع جدید سازماندهی مطرح گردید که به آن سازمان مجازی گفته می شود (byrnc1993). سازمانهای مجازی شکلهایی از واحدهای سازمانی پراکنده از نظر جغرافیایی, نیمه مستقل (قسمتی مستقل و قسمتی وابسته) و نیمه جاودان (دارای عمر محدود) هستند که عملکرد کلی خودشان را جهت پاسخگویی برروی نیازهای بازار و ظرفیت های تکنولوژی ارتباط اطلاعات بوسیله تطبیق ...

مقدمه مردم بدون اینکه خود متوجه باشند، به طور مداوم به ارزشیابی امور مشغول هستند. آنها در مورد پدیده های اطراف خود اظهار نظر و داوری می کنند. به عنوان مثال: چه کارمند وقت شناسی؟ چه بازیکن ماهری؟ البته اینگونه ارزیابی ها بر اساس اطلاعات محدود صورت می گیرد. مدیران برای تحقق اهداف سازمانی باید ارزیابی دقیق تر و کاملتری از کار خویش و عملکرد کارکنان به عمل آورند. ضرورت و اهمیت ...

روشهاي مطالعه کار در قالب دو روش مستقل از هم، يعني مطالعه زمان ومطالعه حرکت رشد کرده به همين دليل در گذشته و امروزه در برخي از متون مطالعه کار را مطالعه زمان و حرکت نيز مي نامند. زمان سنجي که عبارت است از شکستن يک کار به عناصر و اجزاء و تعيين زمان

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول